Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
zolikaDB #80668 üzenetére
Hogyne emlékeznék , ( privát levelet is váltottunk ) ! 18350 es lámpám egy van a Wurkkos TS11, a múltkor agyon fényeztem
most aku nélkül 25$ , egy kis állat ez a lámpa !
[kép] [kép] [kép] nem teszem már be nagyban a képeket ( mert már megunják a többiek) , lehet hozzá 18650-es csövet venni , de szerintem itt a kis méret a lényeg , (nekem most jön két darab ismerősöknek , akik látták az enyémet )
21700-as aksihoz itt [link] Convoy saját oldalt csinált , jó árak , gyors szállítás , sem áfa se vám nincs , pár $ felett ingyen szállítás !! -
-
z123456z
őstag
válasz
zolikaDB #77023 üzenetére
IF19 helyett Wurkkos TS11, az SFT40, brutál kis lámpa. TS12 nagyon zöldes, nem szeretem, nem is használom ( még annyira sem, mint a többi díszt ), abból van új, már nem zöldes. Jó fény, de TS11 bőven veri. Pláne hosszú csővel, 18650 akkuval. Egyetlen hátránya, hogy nem tudsz rá csipeszt tenni.
-
H-Zol
senior tag
válasz
zolikaDB #77023 üzenetére
A Wurkkos TS11- ről jókat olvastam és van is itt felhasználóknak , ütős kis darab !
Nekem nincs , Astrolux is csak FT03S SFH55 LED -el de ez más ez nagyot térít , de viszont elég jó a hatótáv is !
Szerintem a TS 11 - el nem nyulsz mellé , de a Wurkkos TS30S PRO se egy nagy lámpa , most jó árba is van a 20% cuponnal és az már oda is ver az Fat03 - nak -
H-Zol
senior tag
válasz
zolikaDB #77017 üzenetére
De amúgy LED és LED között is van különbség egy xhp70.2 vagy xhp 50.2 hiába 6500K soha nem lessz olyan szép fehér mint egy xhp35 hi 6500k LED , vagy az sst20 -40 6500k azok se olyan szép fehérek mint az sft40 LED 6500k !
De nem vagyunk egyformák , azért is gyártanak minden féle szín hőmérséklettel LED -et -
H-Zol
senior tag
válasz
zolikaDB #73648 üzenetére
Írom ide, hogy más is lássa !!
Hő beállitás anduril 2
A lámpa gyárilag egyszerű üzemmódban van ott nem lehet elnyomkodni semmit
Kikapcsolt lámpánál 10 gombnyomás a 10 ediket egy fél másodpercre tartani kell nyomva és a lámpa egy villanással jelzi, hogy haladó módba ment át csak itt engedi a hő kalibrálást!!Ellenőrzés, hogy haladó vagy egyszerű módba van a lámpa !! Aku szint ellenőrzés , ki kapcsolt lámpánál 3 gombnyomás, a lámpa EGYSZER le villogja az aku szintet példa 3,6 V hármat lassabban villan kis szünet majd még villan hatot és ennyi ez az egyszerű uzemmód!
A lámpa fojamatosan villogja az aku szintet amíg rá nem nyomsz egyet na az kell nekünk az a haladó mód
Vissza tenni egyszerű módba ugyancsak 10 gombnyomás és jön egy villanás !! -
H-Zol
senior tag
válasz
zolikaDB #73640 üzenetére
Vedd meg jó lessz az
Anduril 2 fut rajta , feljebb tolod a hő fok leszábájozást és nem fog rögtön vissza esni én a Wurkkos TS21 feltoltam 70 fokra nem turbón hanem fokozat mentesen jól fel nyomom a fenyerőt, de turbó alá, és nagyon jó erős fénye van és jól tartja, de ha már sütősakkor visszáb veszem !!
45 fokon így [kép] be esik
60 fokon így [kép] néz ki -
z123456z
őstag
válasz
zolikaDB #73634 üzenetére
Borzalmas lámpa. Kulcstartóra nagy, kézben apró, rossz fogni, kényelmetlen kezelni, igénytelen kapcsoló.Turbó tényleg jó, de csak 10 mp-ig, vagy addig se. Töltője nincs. Ellenben szép. Kutyagumit szedni és végső tartaléknak, ha mindened lemerült, és egyszercsak ráakadsz valamelyik zsebedben, arra jó.
-
válasz
zolikaDB #73594 üzenetére
HS20ból SFT40est érdemes venni. Nekem nem igazán melegszik az 50.2.
HS20ban van kotta, még hasznosabb a 2 emitter (xhp mellett csak szerelni, minimumin van a floodnak értelme). Jó lehet, nekem az alakja és gombok miatt mivel nem jó bringázni, kimaradt. Képe kb a HS40 és xhp-s HS20 között van.
[link] (helyenként hibás a képen a felirat) -
H-Zol
senior tag
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
zolikaDB #73547 üzenetére
és ez? (nem próbáltam) [link]
úgy tűnik, eléggé egyedül vagyok ezzel, de én a messze világító lámpákat szeretem, és a legtöbb fejlámpa nem olyan. Xtar H3-asom van, az már egész jó, rendszerint a 2-es fokozata is elég erdőben, néha a 3-as. Minap állítgattam a pántját, és rájöttem, hogy nem is biztos, hogy kell másik, így már nem lifeg.
De a széles terítés nekem a fentiek ismeretében is (és hogy tudom, én lógok ki) furán hangzik, mert ez azonos lumenszám esetén rövidebb hatótávot jelent. van 1000 lumenes másik pipalámpám, ami használhatatlan sportoláshoz, annyira flood.. -
válasz
NU25 szerintem kevés. Városba, vagy aszfaltra elég.
Parkba, erdőbe hidegben legalább egy órás futáshoz nem hiszem, erre legalább egy ezres akksi és 100-250 lumen fény tartósan kell.18650es könnyebb lámpákat nézegetnék, középső pántosat.
Ahogy írták a HS40 elég széles szórt fényt tud az erős spot mellett, futáshoz szerintem remek (főleg erdőbe/gyorsabb futáshoz szerintem) - 1-2 napja linkeltem ide videót és képet a fényéről.
Amit én még szeretek(futáshoz ezt szeretem a legjobban), az a Skilhunt H300R, de az drága lesz (ha nem tudsz más lámpát is kiváltani vele - viszont a H04F talán szóbajöhet (bár az is 60€ hivatalosan, 72 a H300R)
Van Wurkkos HD15, azon külön van szórt és szúró és együtt is mehet, bár súlyban határeset a kényelmeshez, és nekem a HS40 fénye jobban bejön futáshoz/bringához. De akár SP40 sima vagy samu ledes, nem az SP40A. HS10em nem volt, de hasonló igen, az is jó lehet, csak akkuban nem erősebb mint a HS05.Ha túl szórt fénye van, akkor messzebbre nem látsz el vele, ezért ezzel óvatosan kell bánni mennyire legyen szórt.
És lehet hogy megéri egy picit megnyomni az összeget, hogy egy tényleg megbízható, tartalékokkal rendelkező masszív lámpa legyen, ne csak félig előrelépés a HS05-rőlszerk: Csak a kistesóját használtam, itthon is kapni, de aliról belefér a keretbe is, lencséje remek futáshoz (bár fénye hidegfehér), könnyű és normális pántja van (a töltőjét nem szeretem de legalább van ilyen opció), futáshoz pont jó fokozatokkal: [Trustfire MC18]
-
Cyborg
őstag
válasz
Ez teljesen egyéni dolog, hogy kinek mennyi az elég.
Nekem kell legalább 4-500 lumen futni, próbáltam kevesebbel is, nem esel orra vele, de Nekem ennyi a kényelmes, terít is, meg előre is világít. Futottam már a borju Rj02-vel, meg sofirn D25 koppintással is, egész jók.
Ha már van sofirned, én vennék egy HS40-et, Nekem is van, még nem futottam vele, de sokkal jobban terít, mint bármelyik, sokkal kevésbé lesz zavaró, ahogy mozog a fejed, és vele együtt a bevilágított kör is.
Ezeket a Forclazokat szerintem a kis Sgodde lámpa is megszorongatja ~2000ért -
Vlah
tag
válasz
zolikaDB #69887 üzenetére
Benéztem a zöldet, tényleg fehér, sorry. Van az osramnak a fehéret meghaló fénuességű zöld ledje, valami miatt azt hittem ez az.
Igen alapvetően a spot méretben lesz különbség, a spot fényességében 10-20%-nál kevesebb. És természetesen a fogyasztásban.Én megálltam kb 6 lámpánál:
Skulhunt h03
Manker e02h
FejreZanflare F1 samsung leddel
erdőbe bringáraAstrolux C8
TávolraLumintop edc01 nagyon pici osram leddel, mini thrower.
Lumintop tool aaa samsung leddel
KulcstartóraA legtöbbet a zanflaret használom, mert sokat bringázom, de a fejlámpák is nagyon sokat vannk rajtam szerelésnél, lakásújításnál. A kedvencem viszont a kulcstartólámpáim, mert mindíg nálam vannak. A samsung ledes flood és magas cri azzal az igényeim nagy %át le is fedtem.
-
Vlah
tag
válasz
zolikaDB #69876 üzenetére
Nem tudom nézted-e, de az első két lámpánál az osram led zöld, ez talán befolyásolja a döntésed. Sok lámpánál irreális candelákat adtak meg, amiket nem fog tudni. Az sbt90.2(9 mm2), sft40(4mm2), az osram 2 mm2-es ledje is azonos lámpában kb ugyanazt a candelát tudja, csak ebben a sorrendben csökkenő spotméret mellett.
Emiatt egy dologra figyelj, ha maximalizálni akarod a candelát, hogy minél nagyobb legyen a reflektor átmérője.
Hozzáteszem, nekem a c8-nál nincs nagyobb throwerem, és az is már olyan távot tud, amire annyira ritkán van szükség, h kb nem is használom. -
-szabi-
addikt
válasz
zolikaDB #69537 üzenetére
Nekem a flood jelleg tetszett jobban így XHP50, mindkettőben.
Így, hogy megrendeltem EA01S-t lehet EC01-ből karácsonyi ajándék lesz.
Találtam BG-n is aksit cseh raktárból, 2 darab Astrolux E2145 4500mAh 28A 3.7V 21700.
Úgy nézem ez a Samsung INR21700-40T ami jó választás.
Köszi. -
csibe1
addikt
válasz
zolikaDB #69519 üzenetére
Az akkor úgy más, hát éppen kinek mi.
A melegedés, meg a letiltás miatt én inkább kihagynám.
Amúgy a hővédelem az egy jó dolog benne, de nekem így felesleges.
Nézek majd egy Wurkkos HD20 USB C-t inkább, meg egy Sofirn SD05-öt, mert kéne fejlámpa meg egy vízálló lámpa is. -
Vlah
tag
válasz
zolikaDB #69488 üzenetére
Igen, bár mindkét fajtából vannak magas CRI-s fajták is, igaz azokból kevesebb fény jön ki. Ezek elbírják a direkt driveot ez tuti és a vetítési képük kb azonos az eredti xml2-vel.
Mindenképp buck drivert. A sofirn árulja a drivereit, SP32 V2 nekem szimpatikus, igaz az kétgombos vezérlésre van, de talán meg tudod mókolni.
-
Vlah
tag
válasz
zolikaDB #69477 üzenetére
xhp 50.2 -vel is megy a 3V-ossal.
Ha én lennék a helyedben én inkább valami kis fényű lámpává alakítanám egy gyengébb driverrel.
Ez a driver tűzveszélyes ekkora testben, de a pill miatt, ha szerencséd van a LED fog előbb megsülni.
Az S2 a 8x7135-ös driverrel is már túl volt terhelve.Elég sok LED opció van, a modernebb emittereknek alacsonyabb a nyitófeszültségük ezért ugyanabban a felállásban bikábban üzemelnek, de ennek megfelelően több hőt termelnek. Ha szeretnél kísérletezni és vállalod a kockázatot, hogy megsül némelyik.
De ugye ahány led annyiféle.Tudnod kellene milyen lument, milyen cd/lm(2-70) arányt, milyen cri-t(70-95-ig) és milyen footprintet szeretnél(3535,5050,3737).
A legkommerszebb megoldás a Samsung 351D, abból van melegebb és magas cri is, kb ugyanolyan fénye van, mint az xml2-nek, picit jobban szór. Esetleg az XPL2. Az sst-40 nem nagyon van meleg színben.
-
gyapo11
őstag
válasz
zolikaDB #69460 üzenetére
Kis fényre olvasáshoz javasolnám a színszűrőt, tetszőleges sárgás fényt tudsz előállítani. Ha ráadásul tudsz egy rászoruló karimát gyártani, akkor profi kinézetűt is lehet csinálni. Ha a legkisebb kapható fotós szűrő is nagy, akkor üvegből kört kivágni nem tudom hogy kell, de talán lehet kapni még Cokin szűrőket is, ezek puha műanyag lapok, abból biztosan könnyen ki lehet vágni a megfelelő méretű körlapot.
-
Vlah
tag
válasz
zolikaDB #69470 üzenetére
Az A6 drivert az astroux c8-ban forgalmazzák sst40 leddel is.
Hogyan tudom kiszámolni, h max hán lument tud majd maxon?
Az S2-nek a hővezetése nem biztos, hogy ideális, a kitekerhető pill nem olyan jó hőátadó, mint a ledpolcos megoldás. Persze a lámpa már fix.
Ha jól értem mit akarsz lényegében egy Astrolux S1/BLF A6-ot. -
Vlah
tag
-
Lacerta
aktív tag
válasz
zolikaDB #69470 üzenetére
1, Az A6 driver miért fogja elfüstölni turbón ezt az SST20-at?
Mert kevés a hűtés hozzá, és ez egy direkt drive meghajtó. Bár igazából az 1.5A-es samukhoz tartozott volna, csak rossz helyre írtam.Ott biztosan igaz, az SST20-asnál csak erősen sanszos.
2, Ennél az SST40-nél akkor a reflektort fel kell fúrnom?
Ha felfúrod, randa lesz. Esetleg sz@r is. Másik optika kell bele. Még mindig nem tudom, milyen led van a lámpádban. Érdemes lenne azt a méretet megtartani, kevesebb meló.
Az A6-al rendben lesz ez a LED?
Nem tudom, nincs A6-osom sem. A moddolás részben tudás, részben lutri, ha valaki pont olyat csinált már, mint amit akarsz, az tudja, én csak tippeket tudok adni.3, A linkelt Osram-mal rendben fog dolgozni az A6?
Ahogy mondtam, ki kell próbálni.Hogyan tudom kiszámolni, h max hán lument tud majd maxon?
Ha tudod a kimeneti áramot ( ami a leden folyik ), az adatlapjából ki tudod számolni.4, Te milyen drivert használsz, használnál arra a célra, amire a lámpát meg akarom faragni?
Volt néhány nagyon régi, olcsó lámpám, amiket szeretek, csak azokban cseréltem drivert, meg néhány saját építéshez vettem. Jó ideje már nem veszek olyan lámpát, aminek nem tetszene a drivere.
17mm-esben egyébként is eléggé korlátozott a kínaiaknál a választék. A Mountain Electronics-nál vannak pofás 17mm-es driverek, horror áron, plusz szállítás plusz áfa. -
Lacerta
aktív tag
válasz
zolikaDB #69468 üzenetére
1, "Samuból az LH351A és B csak 1.5A-es": mit jelent, mit okoz?
Kisebb teljesítményű.
2, Ez a Luminus SST20 kb hány lument fog tudni a fent említett driveremmel, mondjuk LG HG2-vel?
Nem tudom, milyen drivered van. A lámpát többfajtával is szerelik. Ha az A6 amit lejjebb linkeltél, az jó eséllyel el fogja füstölni magas fokozaton.
LUMINUS SST-40 N5 DD NEUTRAL WHITE 5000K - ez még oké, be tudom építeni, működni fog?
Ez 5050 méret. 5x5 mm. Igazából nem tudom, a lámpádban milyen méret van, de ahhoz a mérethez van illesztve az optika.
4, Osram.
Én ezt linkeltem, itt 3535 feliratot látok: [link]Bocs, igazad van, nem 4040 hanem 3737 méret ( de nem 3535 ). Akkor is nagyobb, mint a 3535, nekem reszelni kellett a központosítókon.
mi is ez a távtartó, hol van? Miből, hol kell reszelni?
Az optika alatt szokott lenni egy távtartó gyűrű, ami központosít, és beállítja a megfelelő távolságot a fókuszhoz. Nem mindig, TIR optikáknál nem mindig szükséges ( van amelyikre integrálva van ).
A távtartó belső átmérőjének illeszkednie kell a led méretéhez, máskülönben nem központosít.Nincs ilyen driverem, nem tudom. Stabilizált induktív PWM drivereknél számít, 7135 drivereknél nem. Ez egyik sem.
Ki kell próbálni, ha osram ledet akarsz használni ( benne van a pakliban, hogy kinyírod a drivert ). Vagy, szerzel egy nem DTP csillagot, és te magad forrasztod fel rá a ledet. -
Lacerta
aktív tag
válasz
zolikaDB #69460 üzenetére
Samuból az LH351A és B csak 1.5A-es. D-t egyszer próbáltam, innen az 5700K-est, nem nyűgözött le ( szerintem elírás a cri90 ).
SST20-ból építettem be többet is, ilyet. Már az 5000-es is nagyon sárgás, ez egyébként jellemző az SST-kre, kicsit sárgászöldek, ezért melegebbnek látszanak szemre, mint amilyenek.
Az Osram inkább kicsit lilásabb, de szeretem a fényét. Amire figyelni kell, hogy nem 3535, hanem 4040 méret, ha van távtartó, reszelni kell, vagy másikat tenni rá. Illetve a solder padja pozitív potenciálon van, tehát DTP-re forrasztva a csillag test anód lesz. Nem minden drivernél számít, de többnyire igen. -
Lacerta
aktív tag
válasz
zolikaDB #69416 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, bár sokat nőttek az áraik, és újabban postaköltséget is látok.
Nekem gyanús, hogy az áfát még külön kell fizetni ( és akkor már nagyon drágák ), ráadásul nem találtam sehol hogy hol lehetne előre fizetni.
I mean, van róla leírás a neten, de úgy még az opciót sem sikerült előcsalogatnom.
Vagy, már automatikusan beleszámolja az árba, és akkor érthető a drágaság. Élesben nem mertem még kipróbálni. -
csibe1
addikt
válasz
zolikaDB #69382 üzenetére
amikor ezt a típust akartam venni nem tanácsolták, mert régebbi modell, ha jól e,lékszem.
Keress rá, valószínűleg megtalálod.
A helyedben inkább rendelnék még egy Convoy L6-ost, mert gyártási hiba mindenhol előfordulhat.
Nekem 16k-ba volt az L6-os kuponnal, banggood-ról. -
válasz
zolikaDB #69292 üzenetére
Arra HS05 (még lágyabb, még nagyobb spot [link]). De amúgy SP40A. Az MC12 túl szűk hozzá, futás/bringához való (3 lumen kevés, a 60 marha sok, közelre több/zavaróbb mint az SP40ek 90-e), nekem már túrázni is túl throwy.
bbsofficial: Áh, HS05 már a 100 lument se tartja NiMH áramforrással (el se éri). Új elemmel talán. Nem szabályzottak, gyorsan halványulnak. 10-50 lumen közötti igényre vennék ilyet nimh akukkal. 14500al odabasz (amíg bírja az akku), 1000 lumen kb megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest