Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #78948 üzenetére
3AAA -s lámpáim a Petzl Actik Core 600, Black Diamond Storm 450, Ledlenser Solidline SH5. Ezeken van piros fény is. Energizer is van 2 db, de ezeket inkább hagyjuk (a fejpántjuk használható).
Inkább a Nitecore NU30, NU33, NU25 UL, Ledlenser HF6R Core belső akkus fejlámpáimat használom. Ezeken is van piros fény. Még a NU31 -est és a NU20 Classik -ot tervezem beszerezni.
A 14500 / AA -s pipalámpáimon / fejlámpáimon nincs piros fény.
Az UV -t kipróbáltam, de nekem nem szükséglet. A piros fény számomra használhatóbb. Lehet vele jól látni, miközben nem vonza a bogarakat.
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #78907 üzenetére
A Nitecore BR25, BR35 fizikailag van leárnyékolva felülről (mármint a tompított fény). A Fenix esetében az optika felső fele szórja a fényt (persze így is érdemes visszavenni a fényáramot). Az Olight közelségi fényforrása alapból szórja a fényt. Nem világít olyan erősen.
Látni a szórt fényeket is, de szerintem nem zavaróak.
-
bedvóter
tag
válasz
stellaz #78899 üzenetére
Ezt a vakítás dolgot sürgősen felejtsd el, semmi értelme ugyanis.
Amúgy a Fenix BC21R V3.0 ill. a BC26R kiváló lámpák.
Érdemes megvenni hozzájuk a GoPro mountot, mert egy mozdulat lesz a fel / le rakás és mindig ugyanoda fog világítani a lámpa, ahová eredetileg beállítottad (a kényelem pénzbe kerül, de megéri).
A fenti lámpák országútra valók, nem az erdőbe. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #78899 üzenetére
MAGICSHINE bicajlámpái (ezek profi cuccok), Olight Allty 2000, Nitecore BR35 / BR25, Fenix BC30R V2.0, stb.
Nekem a biciklimodullal a Ledlenser HF6R Core is tetszik (a modul fele, ami a fejlámpát tartja, már a csomagban). De ugyanúgy használható az Armytek Wizard C2 PLUS is modullal. Bár ez nem világít olyan távolra (de a csomagban ott a modul).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #71403 üzenetére
Már évek óta elismerem az alacsonyabb fokozatok értelmét. Mikorra mások is el kezdik használni, addigra a gyártók felejtik el. (Lásd, több Fenix termék 30 lm fokozaton indít.)
A 17 lm fokozatot is elismerem, használhatónak tartom az esti sétához. Így meghosszabbítva az üzemidőt (tudom, tartalék akkuk, de minek
). A 3 lux alatti fényesség meg nem ébreszt fel az éjszakai álomból. Könnyebb visszaaludni.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #71401 üzenetére
Van. Melyik van meg Neked?
Az Armytek Prime A1 / A2 PRO esetében:
0.15, 2, 10, 34, 95, 280, 600 (700) lmAz Armytek Prime C1 (USB) esetében:
0.4, 2.5, 34, 90, 230, 970 lmArmytek Prime C1 / C2 PRO
0.15, 2 (1.7), 10 (6), 34 (35), 95 (180), 280 (420), 650 (950), (1700) lm > XPL (XHP35)Nekem a Prime A1/A2 PRO és C1/C2 USB van meg.
A C1/C2 -ben a lencséket lecseréltem, így távolabb világítanak. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #71359 üzenetére
Mint előttem szóló is írta, nem kell a közepes, magas, turbó fokozatot használni a fejlámpán. Magam részéről a kb 30 lm is elégséges. Az esetleg az ágak között megbúvó pókhálót is észrevenni vele. Tudom hova lépek, merre visz az ösvény. A zseblámpával meg a nagyobb távot világítom meg. A fák közé bevilágítani, nekem, a zseblámpák válltak be. És a tisztásra ott lapul az oldalamon a thrower.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
stellaz #71359 üzenetére
Ez valóban probléma, de csak időszakos, a bogarak is meg a szálló por (hó, pernye, köd, füst és még megannyi szálló-lebegő részecske) is. Persze gond lehet még a kapcsoláskor elé kerülő kéz, ami elvakít, a fejed támadó darázs ami a kis fészkét védi, FBLLMAG is tapasztalta a kovid közben szervezett éjszakai túránkon. Sok esetben segíthet a koncentrált fény, vagy a vörös fény is. Vörös fényre a bogarak nem mennek, a koncentráltabb fény esetében nem világítja meg a szemed előtt közvetlen a lebegő szennyeződést a fejlámpa. Illetve még egy nagy titka van a dolognak, ami általában minden fejlámpába be van építve: alacsonyabb fokozat. Sokat jelent a használata. Nálam túrára a Nitecore HC65 v2 hotspotos fénye pl. nagyon bejön, a 250 lumenes fokozatában kb. olyan távolra látok előre, mint a (régi) HC65 550 lumenes fokozatában. Üzemidő így duplája minimum, hotspot jó távolra visz, szórt fény van a lábad előtt is, viszont pl. a poros erdei ösvény nem zavaró vele.
-
z123456z
őstag
válasz
stellaz #71251 üzenetére
Passz, én csak gyüjtögetö vagyok, nem értek hozzá, nekem ezek fel sem tűnnek. De U22III amúgy is esélyesebb. Bár kuponnal ugyanott van Acebeam L18 is, de az hosszabb, nincs töltése és nem szereti a hétköznapi akksit, csak a hosszút, jó drágán, így az kimarad, akármilyen jó lehet.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #71180 üzenetére
14500, 16340, 18350 akkuk is léteznek USB töltéssel. Nincs szükséged töltőre.
Oldalkapcsolós lámpák Armytek Prime A1 PRO, C1 PRO, Olight S1A, Wuben E05, Zebralight SC53W (mostanában nehezebb beszerezni), Sofirn SC21, SP10 V3. De van hátsó + oldalkapcsolós is. Thrunite Archer 1A V3, Nitecore MT10A, MT10C. Anduril -t használó lámpák is szóba jöhetnek. Biztos, hogy mások is tudnának ajánlani.
Talán a Sofirn lenne a legolcsóbb vétel.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #71166 üzenetére
Attól függ. Mire szeretnéd használni.
Ha éjjel felkeltél, mert kiszáradt a szád > jobb a 3 lux alatt gondolkodni, vagyis minnél alacsonyabb fényáram (0,15 lm; 0,2 lm; 0,3 lm inkább). Az ilyen fényáramnál nem ébred fel a szervezet, hamarabb visszaalszol.
Ha tartalék fényben, vészfényben gondolkodol, akkor az 5 lm szerintem a minimum. Már használható a Fenix fénye. De inkább a 10 lm -re szavazok.
-
-
válasz
stellaz #70997 üzenetére
Sztem is AA. Én Sofirn HS05-öt vettem a lányomnak, ez kicsi, örök darab. És ha vigyáz rá, ha nem, ez kibírja
. Fejen/táskán is hordható, nagyon jó a spot/flood arány, jó nagy a spot fény. Van moonlight mód is(beltéren pl ezt használjuk főként), turbo nincs benne az alap körbe, ez gyerekeknél sztem fontos.
Speciel a 14500as LiIon akkut is megvettem, ha erdőbe vagy bringáznimegyünk/mennénk, oda is elég így az ereje; tartaléknak, edc lámpának meg AA. És akad a szettböl még nálam pluszba ha nem akarsz rá sokat várni és megtetszik. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #70969 üzenetére
Az említett Nitecore EA21 piros fénye elég gyenge. Kb 0,5 lm. Van pár fejlámpám, amelyek sokkal használhatóbb piros fénnyel rendelkeznek. Valamint piros / zöld filtereim is vannak. Ezekkel sokkal jobban látok. A Nitecore EA21 piros fénye inkább beltérben használható, hogy ne ébresszek fel senkit, semmit. Pirosat villogtatva, nem vakítom a söfőrt, mégis látja, hogy ott vagyok az út mellett. Még ritkább piros villogtatás a lámpa lhelyzetét jelöli. Nekem fehér diffúzoraim is vannak ehhez a lámpámhoz. Így lámpásnak is használható, valamint beltérben is megvan a szórt fény. A lámpa teljesítménye nem égeti szét a diffúzorokat, filterek. Kinti használatban a magas fokozat is tud stabil 5000 cd -át, és a 20 perces turbó fokozat még erősebb. Jó akkukkal még a Maglite 2AA MINI PRO+ fényerejét is túlszárnyalja (több mint ami a dobozán szerepel). Ha már az adatoknál járunk, az alacsony fokozatra írt 10 óra sem felel meg a valóságnak. Fehér ENELOOP akkukkal 16 órát bírt (a fekete ENELOOP akkukkal a 20 óra is meglehet).
Nekem a Nitecore MT21A és MT20A testvére is megvan. Valamint a 4x AA -s EA41 és EA42 is. Régebben az EA45S is megvolt, de ez már túl szűken világított számomra (pedig a mérete tetszett).
-
Ereshkigal
őstag
válasz
stellaz #70971 üzenetére
Fontos dolog, hogy a pupillák kitágulnak sötétben (így több fényt engednek be), de a vörös fénnyel kapcsolatban nem ez a lényeg.
A retinában alapvetően kétféle receptor található: pálcika és csap. A pálcikák nagyon érzékenyek, ezek inkább sötétben működnek. Csapból van háromféle, ezek más-más hullámhosszú fényre érzékenyek (vörös, zöld, kék), ezekkel inkább világosban látunk. Ezért van az, hogy kevés fényben minden fakó, szürkés. Ha világosból sötétbe érünk, néhány 10 perc alatt a szem alkalmazkodik hozzá (adaptáció), ekkor átáll a szemünk csaplátásról pálcikalátásra. A vörös fény azért jó sötétben, mert a pálcikák ennek a hullámhosszára kevésbé érzékenyek, így csak minimálisan romlik le az adaptáció.
-
válasz
stellaz #70969 üzenetére
Nekem (épp) nincs piros fényes lámpám (M300at nem számolom most ide)... De hogy jön jól? Ilyenkor mi moonlightba használjuk a saját lámpáinkat (épp HS05 és a H300R-ek). Próbálgattam anno a piros fényt (H3-al), de nem találtam hasznos alkalmazást (moonlight ellenében). Erős fénynél keveset láttam a pirossal, én a moonlighthoz (főleg ami 5000K-es) jobban adaptálódtam. Órákat szórakoztam ezekkel
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #70956 üzenetére
A Nitecore EA21 sem rossz, távolabbra is világít mint a Baton, viszont szűkebben világít mint az Olight. Az Olight 18650 -es Li-Ion akkut használ, a Nitecore 2 db AA -s NiMh akkut vagy alkáli elemet. Azonnali holdfény és turbó mind a 2 lámpában. A strobe és a piros fény is azonnal elérhető az EA21 esetében. A Nitecore 3 villogó funkciót is tartalmaz, az Olight meg időzített kikapcsolást. Sötétben a Nitecore kapcsolója hamarabb megtalálható. Gyöngyvászontok is jár az EA21 -eshez.
Érdekel valami még?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
stellaz #70959 üzenetére
Fejlámpából szvsz az nem okoz csőlátást, ami szélesen hord, és a periférián is van elég spillje.
Skilhunt H04/H300 sorozat elég jó ár/érték arányban ( még most is ), és használhatod kézből vagy vállpántra akasztva is.Ha kézi lámpát ( is ) akarsz, szintén Skilhuntból az S2 és S3 pro kifutó modell a Skilhunt honlapján, és elég jó áruk van, ami kb. azt jelenti, hogy áfával, postával és a mostani árfolyamon kb. úgy jönnek ki, mint régen. De mivel a többi lámpa is rohadt sokat drágult, ez igen jó ár. Ezek throwerek, szórt fényű fejlámpa mellett vagy párás időben tesznek jó szolgálatot túrázáskor.
Általános kézi lámpának én egy Skilhunt 300-at ( is ) hordok erdőbe, az szélesebben terít, nem flood, de nem is szúróláng. Árban húzósabb, de alin akcióban be szokott nézni 50 dollár környékére ( áfával ). -
WestBam
Topikgazda
válasz
stellaz #70956 üzenetére
Ha megerősítés kell akkor vedd meg bátran az S2R2-t, jó lámpa, bár én jobb szeretem a fényerősebb lámpákat kültéren. Ha esetleg még alternatíva érdekelne akkor a Fenix E28R is számításba jöhet, hasonló árazás mellett. Ezek komplett szettek, nem kell hozzá plusz akku és töltő sem.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
stellaz #70952 üzenetére
Milyen fejlámpád van, ami ennyire megzavart, ha nem titok?
Ha nincs semmi extra igényed akkor én a 2xAA elemes lámpák felé kacsingatnék a helyedben. Nekem három ilyen van, Nitecore MT22A, Maglite Mini Pro+, és a legújabb a Fenix E20 v2.
A Nitecore és a Maglite lámpákról írtam tesztet is, megtalálod a blogomon. A Fenixel még nem jutottam el erre a szintre.
Mondom gyorsan a saját véleményem:
Ha van egy jó fejlámpád akkor mellette csak "szétnézni" kell a rúdlámpa. Elkezdtem erőltetni magam az AAA és AA elemek/akkuk irányába kicsit, hogy mire is lehet velük menni a természetben. Ha van egy jó fejlámpád akkor tényleg nagyon ritkán kell elővenni a rúdlámpát, de akkor kb. azonnal a legmagasabb fényáramra van szükséged, hogy gyorsan oda tudj világítani, szét tudj nézni vele. Erre a Fenix a legkevésbé alkalmas. Ezt leszámítva egy rettentő jó elemlápának tartom, könnyű, jó a fénye, az üzemidővel nekem még nem volt bajom, cserébe a menüben az utolsó a magas fényerő és csakalacsonyeco fokozatban hajlandó elindulni. A Nitecore ebből a szempontból a legjobb, mert nem is csúszik, ami a Maglite legnagyobb hátránya, és egy kézzel is kezelhető, ami a Maglite-nak szintén nem erőssége, viszont magas fokozatban indul minden esetben. Sajnos a menüben benne van a stroboszkóp is, ez az MT22A hátránya szerintem. Ezeket ismerem, róluk tudok nyilatkozni, én a Nitecore és a Fenix lámpáit bátran ajánlom, ha nem vagy lumenhajhász és nem szeretnél nagyon távolra világítani ezek is ki fognak szolgálni. Mindenképp érdemes NiMH akkuval használni őket, és betenni egy pár tartalékot a táskába, hogy ha merülne akkor ki tudd cserélni frissre őket.
A legfontosabbnak mégis azt gondolom, hogy egy jó fejlámpát keress a túráidhoz, mert a két szabad kéz elég jól tud jönni. Jelenleg kettő 3xAAA/lítium akkus fejlámpám van, egy BlackDiamond ReVolt 350 és egy Nitecore UT27. Tervezek még egy Petzl Actik Core-t is bevenni a tesztbe, aztán ma nézegettem még mit lehetne, és lehet, hogy egy Fenix HL18R is jönni fog a jövő havi lámpavásárlásommal. Szóval érdemes egy jó fejlámpát is nézned szerintem, könnyebbé teszi az utat. Az UT27-ről itt és most le is beszélnélek, ugyan egy nagyon ütős fejlámpa, frankó és erős a fénye is, de sajnos tervezési hibás, erről majd írni fogok ide egy újabb posztot. Ha jön a javított kiadása arra viszont benevezhetsz, valószínűleg az elég tartós is lesz, és jó esetben az optikai része érintetlen marad. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #63950 üzenetére
Többek között a darazsak sem. A piros filterrel többet látni, de az 1 lm alatt világító Nitecore EA21 lámpám is elégséges. Látom, hogy hova, mire lépek. Nincs teljes sötétség. Nem kell rakocsgatni a filtert le - fel a lámpára. És ha kell, 0 perc alatt körbe is tudok lesni vele.
A Ledlenser esetében, amit kinéztem magamnak, 10 mp -es, 2000 lm -os boost fokozat is található, és 1200 lm a magas fokozata. Közel 30000 cd a fényereje, ezzel azért rá lehet villantani valamire, hogy lássuk mi az. 15 lm az alacsony, és ez mellé került az 1 lm -es piros fény. Fokozat meg olyan van, amilyet akarok, és a fokozatok számát is én határozom meg. Rengeteg tartozékkal.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
stellaz #63897 üzenetére
Próbáld meg az importőrt megkérdezni mit tudnak tenni ez ügyben, hogy mielőbb hozzá juss tiszta forrásból teljes garival: Armin trade
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #63851 üzenetére
Nekem több AA -s Fenix lámpám is van. Vékonyabb, kicsit vastagabb is van. Esti, akár erdei sétára én a Fenix LD22 -est preferálom. EDC -re az E20 V2.0, az apró mérete véhett, és a zsebemet sem húzza le. Ha távolabbra szeretnék látni, akkor a Fenix LD42 kerül elő, gyűrűs kapcsolóval.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #63843 üzenetére
A MT6 is megfelelhet, bár a MT14 vékonyabb valamivel, erősebb is, messzebbre is világít valamivel. Ragaszkodsz az AA elemes / akkus felhasználáshoz? Mert csak akkor van értelme. A 10 lm fokozaton is már használható mind a 3 modell. Egyébként, az összes LL használható a legalacsonyabb fokozatán is, miközben, éjjel nem vakítják el az embert. A 200 lm fokozatuk is megegyezik. A MT6 és a MT14 ugyanúgy világított ezen a fokozaton. A MT14 huzamosabban bírja ezt a fokozatot. A legmagasabb fokozaton a MT14 az erősebb, távolabbra világító. Ez tény. Hogy mennyire tűnt erősebbnek, az már más kérdés. Nekem a Zebralight is tetszik, kis átalakítással, míg másnak nem annyira. Ne én döntsek helyetted. Kérlek.
A 18000 Ft reális, a másik már magas ár. -
HollyBoni
veterán
válasz
stellaz #63827 üzenetére
Fú, ez a hsz nagyon kellett. De örülhetsz, ráharapok, hurrá!
Mikor technikás terepen félsz, húzod a féket 6 ujjal, olyan lassan mész ahogy csak tudsz, és azt nézed mi van a kereked előtt 1 centivel, abból jönnek a szép kis előreesések.
Ha még van bármi amiről szeretnél vitatkozni akkor nyugodtan szólj.Kicsit már unalmas ez szerintem mindenki számára...
-
HollyBoni
veterán
válasz
stellaz #63806 üzenetére
Ez mind szép és jó, de kérj kölcsön vagy vegyél egy normális zseblámpát, tekerj vele sokat este, télen-nyáron, terepen, országúton és városban is, aztán pedig írd le mit gondolsz róla.
Nekem is vannak gondolataim olyan cuccokról amit még soha nem próbáltam, de szerintem nem sok jelentőségük van ezeknek a gondolatoknak egy ilyen fórumon.
A méretről és elférésről pedig annyit, hogy ehhez a Trelock LS750-hez képest egy nagyobb fényerejű zseblámpa akkuval, tartóval nagyjából ugyanolyan súlyú, és lehet hogy még kisebb... Az 1000ft-os kínai tartómat is könnnyű levenni.Ezért nem értettem hogy minek hoztad ezeket fel. Megint csak látszik hogy igazából tapasztalatod nincs zseblámpákkal. Azt lehet szajkózni hogy te mennyit tekersz, de semmi jelentősége nincs mikor olyan dolgot szidsz amivel nincs is tapasztalatod.
-
HollyBoni
veterán
válasz
stellaz #63801 üzenetére
Itt van pl. a 3. helyezett a tesztből, 30 ezer forintos Garmin.
Ez minden, csak nem egyenletes. Nem ez az egyetlen a tesztben ami ilyen. Van jó pár zseblámpa ami ennél egyenletesebben terít. Nyilván nem úgy terít az autó lámpája mint egy keresőlámpa, de én nem is mondtam hogy keresőlámpát rakj a bringára (attól független hogy én szoktam néha felrakni másodiknak). Vannak throwerek, meg flood lámpák. Az M1 amit én ajánlottam nem is nagyon thrower, de nem is flood. A melegedés nem probléma, ha csak nem több ezer lumenről van szó. Az M1 (meg C8) maxon hajtva, nyári éjszakán hosszú emelkedő után is csak langyos, normálisabb tempónál szinte alig meleg. Ha jól emlékszem 800-900 lument tud mindkettő.
Én meg továbbra is azt mondom ha valaki nem akar sokat költeni és csak bringára kell, akkor jobban megérheti a zseblámpa, de még "komoly" felhasználás esetén is elgondolkodnék rajta a már fentebb felsorolt okok miatt (és igen, van tapasztalatom bicós lámpákkal). Az hogy nem esik le, egy mozdulattal fel és le lehet venni, nem küldenek el vakítás miatt, elfér a kormányon, 25km/h-ig tudsz vele menni (ami aszfalton kb. semmi), nagyjából minden valamire való zseblámpa (és filléres tartó) tudja manapság, de még többet is.
Én ajánlom hogy majd egyszer próbálj ki egy normálisabb zseblámpát bringán, Trustfire meg zoomos sz*rokra alapozva nem csodálom hogy ez a véleményed. Nekem is voltak olyanok, semmi közük nincs azokhoz a zseblámpákhoz amiket ebben a topikban szoktak ajánlani. -
ZozzV6
senior tag
válasz
stellaz #63784 üzenetére
Azért ez egy 3 éves cikk. Azóta csak kihoztak pár új modellt nem? Ledek is fejlődtek.
Vannak nagyon fasza bringalámpák aláírom. De az egyik bajm velük a beápített akksi. Igen sok az üzemidő de ha mégis elfelejted tölteni meg nem olyan kényelmes mindig lámpát akkut lebontani. Nekem kézilámpák javára az akkucsere lehetősége és a gyors leszedés mozdítja a mérleget. Lehet nem lesz olyan vetítési képe de én ezt úgy oldottam meg hogy egy S2+ majd később M1 lefelé fordítva és egy C8 mellé a hosszabb szakaszokon ahol nem jön szembe senki. Ha jöttek lekapcsoltam a C8-at. Soha senkit nem zavart. Az S2+-t kicsit jobban le kellett fordítani ha jöttek szembe de egyáltalán nem volt baj azzal sem. ha szóltak is csak dícséretet kaptam milyen faszán világít. Zavarni senkit nem zavartam vele. Amúgy se nyomattam közepesnél feljebb az S2+-t. és az sem a 2800mA-es volt hanem csak az 1400mA-es 4x7135-ös. -
HollyBoni
veterán
válasz
stellaz #63795 üzenetére
Sajna én azt vettem észre hogy sok itthoni, és külföldi bringás fórumon lenézik a "kínai" lámpákat, és csak a "márkás" lámpa ajánlgatás megy.
Nekem pl. az ilyesmi alacsonyabb árkategóriájú bringás lámpákkal megint az a bajom hogy fogalmam sincs milyen akku van benne, milyen a beépített töltő, mennyire van leszigetelve az USB nyílás, sokszor nem tetszik a tartó stb. De gondolom hogy itt is vannak best buy opciók. -
HollyBoni
veterán
válasz
stellaz #63793 üzenetére
Ja, így világos. Nekem is volt zoomos csoda, még egy 6-7 ezer forintos Convoy is teljesen más világ.
Tartó meg olyan amilyet veszel. Nekem az 1000ft-os tartóval 0 problémám volt eddig, de van belőle végtelen fajta, pl. robosztusabb alu.
Mondom, jó a kifejezetten bicós lámpa, de ha olyat szeretnék ami annyit tud mint mondjuk a mostani Convoy M1 (vetítési képével semmi bajom) akkor azért jóval erősebben zsebbe kéne nyúlni. (Néha még feldobok mellé egy C8-at is, kb. már csak poénból, nevetségesen overkill kombó.Bár nem rossz ha van egy backup lámpa.)
Van tapasztalatom bicós lámpákkal, azért van abból is jó pár ami nem két fillér és siralmas mit tud, milyen minőségű, mennyire műanyag, milyen sz*r a tartója stb. Én például egy 6-8 ezres Convoyt, vagy normálisabb zseblámpát semmiképp nem neveznék gagyinak, de fogdostam már jó pár márkásabb, jóval drágább lámpát amit nem szívesen használnék.
Számomra pl. a fentebb linkelt bikemag teszt is elég kiábrándító volt. -
HollyBoni
veterán
válasz
stellaz #63788 üzenetére
Nekem nagyon más a tapasztalatom, nem tudom milyen kézi lámpát próbáltál. Pont múltkor sötétedett rám teljesen idegen terepen ahol eléggé húzós sziklás, orrabukós ösvényeken lejtőztem, utána megint másztam egyet és kimosott, sziklás földutak jöttek nagyobb tempóval. Nem gondoltam egyszer sem közben hogy más lámpa kéne, és tök jó tempót jöttem. (Persze használom aszfalton is, de ott ledöntöm és megy közepes fokozaton, nekem nem is kell több.)
Persze, jó dolog a dedikált bringás lámpa, ha van normálisra keret (a keret itt most speciel kimaradt). De én személy szerint nagyon meglepődtem hogy mennyire jól működik a kézi lámpa + tartó, meg hogy milyen jó minőségű lámpákat kapni milyen kevés pénzért. (Azt is szeretem hogy tudok hozzá venni jó minőségű akkut amit tudok tölteni okos töltővel, és út közben is könnyen ki tudom cserélni ha kell. De tudom hogy ezt egyes bringás lámpák is tudják.)
Szerintem ez az egyetlen bringás cuccom aminél nem gondolkoztam még azon hogy kéne belőle valami jobb, drágább verzió. -
HollyBoni
veterán
válasz
stellaz #63786 üzenetére
Nekem eddig egyszer nem volt ilyen gondom kanyarokban, bár gondolom mindenkinek mást jelent a széles terítés. Ha a C8-at felraknám magában, az biztos nem igazán működne.
Ha az ösvény szűk, tiszta bokor, fa stb., akkor sehogy nem látsz be egy éles kanyarba, még nappal sem. Bár gondolom sötétben azért mindenki kicsit óvatosabban megy, még akkor is ha 15 lámpa van fent a bringán meg a sisakon.
Nekem tartóból 2db 1000ft-os van, bár meg kellett kicsit hekkelnem egy belső felragasztásával, de hibátlanul működnek évek óta. Az egyik már olyan 5 éves. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #63780 üzenetére
A Fenix E20 biztos nem tudja. A Nitecore Sense régebben tudott hasonlót. De csak bekapcsoláskor. Mint a Maglite MINI 2AA PRO+. Csak a Sense 3 fokozatot tudott így. Előre, részben lefelé és lefelé. Viszont, tényleg létezik ilyen szabájzású, mármint döntésre reagáló lámpa.
-
ks52
csendes tag
válasz
stellaz #63717 üzenetére
Én Armytek Tiara A1 Pro-t viszek fejlámpának este a kerékpározáshoz és az a holdfény üzemmódra van kapcsolva, közvetlen a kormány világítja meg, a kormányon két lámpa foglal helyet, egy FENIX BC 30, ez a fő lámpa és egy másik lámpa. A másik lámpa bármi ami a lámpatartóba belemegy -Emisar 4DS, Astrolux EC03, Acebeam L30, L16, Olight R50 Seeker Pro, Olight Warrior X, Lumintop GT mini. A másik lámpa az éppen kiválasztott lámpa aminek a működésére kíváncsi vagyok. Persze ezeket nem főútvonalon és erős autóforgalom esetén használom, hanem inkább mellék utakon és földutakon.
Visszatérve a fejlámpára, engem is zavar ha erős fénnyel megvílágítja a szemem előtt lévő porszemeket. De, ha útközben szerelni kell, akkor a fejlámpa nagyon fontos. -
ks52
csendes tag
válasz
stellaz #63606 üzenetére
Egyik nagy élményem holdfényben, kora télen kerekeztem az országúton, autó forgalom nem volt, így levehettem az első világítást. Fantasztikus volt az a csönd az a nyugalom, amit átéltem a holdfényes éjszakában. Másik eset, Mátrában éjszaka sűrű erdőben kerékpározva, az orromig sem látva, megnyugtató érzés volt, hogy megbízható, erős lámpám van, amely szépen megvilágította az utat.
-
Misser
tag
válasz
stellaz #59631 üzenetére
A lidlis lámpa egyébként elég bumfordi ehhez a xanes hez képest. Üzemidő ben viszont biztosan jobb. A xanest rutin szerűen minden alkalommal felteszem tölteni. Az automata fényerő is hasznos, nyersz vele időt.
Ha pedig már a hátsó lámpa is szóba jött. Abból ez a típus a kedvencem: [link]
Mivel lencsés így hátra nagyon erős. Verziótól függően jó kis ritmusban is tud világítani. Olcsó. 2xAAA val megy. Télen, 0-5 fokban jobban bízok benne mint az akksiban. -
Misser
tag
válasz
stellaz #59631 üzenetére
Erről a lámpáról tettem fel vetítési képet és videot. 1-2 hete.
Tud villogni is. Én fényes nappal is villogtatom és akkor felfelé is iranyitom, hogy "vakitson". Pont jól észrevehető de nem zavaró. Kipróbáltam autóból nézve is. Jobbra lekanyarodo autósoknak segít, hogy eszrevegyenek. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #59631 üzenetére
Miért kell villognia a bicajlámpának, mármint az első fehér fénynek? Én látni akarok vele. Hátra, értem, oda Nitecore NU05 -öst használok, az tud pirosan villogni.
Szerintem, ahol a esőelvezetőt is úgy rakják le, hogy a bicaj kereke beleszorulhat, kátyút is lehet néha találni (talán régebben biztonságosabbak voltak az utak), nem kell erei ösvényen való száguldozásra gondolni, én inkább látni szeretném, merre is tart az a bizonyos kerék. Közúton meg előre szeretnék látni, ha nem jön szembe senki. Nem is hajtom a bicajt, nagy távot sem megyek (jó ha 20 km megvan), de 5 óráig dolgozok (vagy tovább).
-
Ra3
őstag
válasz
stellaz #59605 üzenetére
Nekem nagyon bevált, egy éve van kocsikulcson, műanyag klipszet ki se vettem a dobozból, demo módra van állítva, ha véletlen bekapcsol akkor is csak 30mp-ig megy.
Szerintem egy hagyományos kulcscsomón megkophat hamar, mivel a kocsikulcs műanyag ezért nekem csak a végén az akasztónál látszik kopás.
Ha olcsóbb alternatívát keresel akkor Astrolux K1, esetleg Lumintop Edc01 amit én használtam és jónak tűnt. -
Vlah
tag
válasz
stellaz #59454 üzenetére
Nem akarsz ledet cserélni? A legjobb lámpákat hideggel adják..
US $8.68 21%OFF | Sofirn C01S BLF Mini LED Flashlight AAA Twisty High 95 CRI SST20 4000K LED keychain Flashlight Hat Light with Clip
Ezt nem ismerem, blfesek tervezték, csak másik leddel, de ennek elvileg szép és melegebb fénye van.
-
bwoay
nagyúr
válasz
stellaz #59454 üzenetére
nekem a twisty a halálom, tök jó, hogy letisztult, egyszerű, de kétkezes
talán érdemes lenne megnézned a RovyVonokat. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
stellaz #59276 üzenetére
Az egyszerűbb égős lámpák után jó volt a 245 lm - nos Maglite MINI 2AA PRO. Később a LL M7 -nek a szórt fénye elég látványos volt. Később a LL TT / LL T2 páros jött. A Fenix FD20 már jó széles szórt fényt biztosított, ahogy az Armytek Tiara A1 PRO is, ehhez válogattam a lámpát / lámpákat. Volt, hogy 4 db lámpa volt a kormányon. És egy ideje megvan a BR35 is. Azóta is előfordult, hogy lámpa került mellé, pl. Viking, Predator, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest