Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
jézusom #78945 üzenetére
Nekem is ez van, csak uv nélkül.
Én szeretem, bár hosszabban túrázni már nem használom, mert egyszer pár óra után csőlátásom lett vele.
Amúgy tényleg értelmetlen a túl erős fejlámpa, még a levegőben szálló homok vagy por is úgy visszaveri a fényt , hogy csak magamat vakitom vele.
-
stellaz
veterán
válasz
FBLLMAG #78918 üzenetére
Ahh. közben találtam még egy Trelock LS750-et itthon, amiről azt hittem, hogy ellopták.
Inkább visszaviszem a gyermeknek is a Lildlis lámpáját, nem halmozom a cuccokat.
Terepre van itthon minőségi fejlámpa kiegészítésnek, ami atom stabilan feltehető a sisakomra.
Majd veszek új lámpát, ha beszarik a régi. -
stellaz
veterán
Különbség vakításmentes és sima lámpa között (balról Lildlis lámpa, Trelock LS750 és egy Armytek Prime C1). A falon kb hasonló fényesen vetített mind a három.
-
stellaz
veterán
válasz
FBLLMAG #78914 üzenetére
hmmm. köszi, nézem egyébként a Magicshine oldalát és egész sokféle dedikált kerékpár lámpa van mindenféle felhasználási területre.
A Nitecore is jónak tűnik, azt írja van kimondottan városi, országúti és terep üzemmódja. Meg az üzemidőre is jót írnak.
Gyereknek egyébként most vettem Lidlben lámpát 6 ezerért és kifejezetten jó cucc. Vakításmentes, 75Lux fényerő, lítium aksi, 10 óra üzemidő, töltöttség visszajelzés és automata fényszenzor. A rögzítése is egész tűrhető, láttam rosszabbat neves gyártónál is.
-
-
-
stellaz
veterán
Ez egyébként így van. Kerékpáros szemmel pedig elég az egyoldalon vezetett kerékpárút, amikor az egyik irányban az autók fényszórója pont szembe világítja a kerékpárost, mert azok ugye úgy vannak szabvány szerint beállítva, hogy menetirány szerint jobbra már magasabbra világítanak.
Egyébként ennek ellenére azért törekednék, hogy szándékosan ne csesszek ki a többi közlekedővel. -
stellaz
veterán
válasz
bedvóter #78902 üzenetére
Miért baj, ha egy lámpa vakítás mentes?
Az erdőben ez nem számít,.de.volt, akit már majdnem lerúgtam érte, hogy 200 méterről már nem lehetett előre nézni,.mert jött szembe egy ilyen foton ágyúval egy seggfej a kerékpár úton.Az a Fenix is csak körben tud világítani, szerintem az nem valami hatékony dolog. Ha elég fényerő van, erdőben jó lehet, mert a belógó ágakat is látni lehet vele, de közlekedni nem ilyen kell.
Az a jó lámpa városba, ami két téglalapot vetít, egy széleset közelre és egy vékonyat.távolra. A LED pedig hátrafelé , a tükorre vetít, így vakítás mentes lesz.
A rögzítést nem értem? A kerékpár lámpánál szerintem alap, hogy egy mozdulat le és feltenni, illetve ugyanolyan szögben rögzül minden esetben. Vagy mit nem értek? -
stellaz
veterán
Sziasztok! Van most valami általánosan bevált bringa lámpa?
Az enyém (Trelock) már több, mint 10 éves és kissé viseletes már, ezért körbe néznék a piacon, mennyit haladt az ipar azóta.
A fontos, hogy városi, túrázós célra kéne, tehát jó lenne a vakítás mentesség, a kis méret és a nagyon jól kitalált rögzítési rendszer (Trelock ebben etalon). -
stellaz
veterán
válasz
WestBam #71464 üzenetére
Decathlonos fejlámpám lítium aksis, de adnak hozzá AAA adaptert is (feltöltve 3 db elemmel). Tud piros fényt, és a közeli ledje meleg, a távolabbra világító hideg fehér.
Mondjuk az kemény, hogy pár éve még 8 ezerért vettem talán, most meg 15.
-
stellaz
veterán
Vettem egy vörös színszűrőt az Armtyek prime C1-hez, tök jó minőségű, nem foltos a vetítési képe (nem úgy, mint a fejlámpám piros fénye). Meg rájöttem, hogy CR123-as elemet is megeszik a lámpa, így tartalékba vettem hozzá kettőt (10 évig jó), ez egy kicsit megnyugtató azért a pici akkumulátor mellett, meg amúgy is, hiszen pont akkor nincs kellően feltöltve az ilyesmi, amikor sürgősen kéne.
-
stellaz
veterán
Vajon miért úgy csinálnak meg több lámpát is, hogy töltés közben ne működjön? Egy power bankkal azért elég jól meg lehetne hosszabbítani az üzemidőt vészhelyzetben.
-
stellaz
veterán
válasz
FBLLMAG #71405 üzenetére
Főleg ha belegondolok, hogy fiatal koromban 20 km-es éjszakai teljesítmény túrának simán nekivagtam lámpa, térkép és bármi fogalom nélkül
Illetve hát főleg azért szeretek este menni túrázni, mert sötét van, látni szeretném a csillagokat, stb. Engem ez nagyon megnyugtat. De ha mindent kivilágítok egy fotonágyúval, akkor az egész értelmét veszti számomra.
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Megint voltam esti túrán az Armytekkel, és így egyre jobban kiismerem.
Amire rájöttem, hogy a diffúzor nagyon jó szűk helyen, beltéren, vagy ha közvetlenül a lábam elé kell világítani, de ha nincsen rajta és nagyobb a tér előttem, akkor nem is az az érdekes, hogy picikét talán messzebbre világít, hanem, hogy élesebben látni vele ott, ahová csak a szórt fény esik mondjuk az ösvényre. Ezt nem igazán tudom jobban leírni, de magyarázatot sem igen találok rá. Talán az lehet, hogy kevesebb fény verődik ilyenkor vissza, ugyanakkor távolabbra meg több jut, így összességében egyenletesebb a szemnek a megvilágítás.És annyit még a lámpához, hogy a 2,5 és a 35 lumen között még egy köztes fokozat nem lenne rossz.
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
válasz
Próteusz #71386 üzenetére
Decathlonban van ez. Igaz, ez 12 ezer, de elég jó kis cucc. Két külön led közelre és távolra (más a terítésük és a színhomersekletük), van piros led is benne. Lithium aksis, de van elem adaptere is. Vízálló, ütésálló. 2 év garancia, könnyű kezelni. Nekem pár éve ilyenem van, egyszer mondjuk csőlátást kaptam vele pár óra túrázás után, de lehet, hogy én vagyok érzékenyebb ilyesmire, mert amúgy szélesen terit.
-
stellaz
veterán
válasz
WestBam #71362 üzenetére
+FBLLMAG
Én is csak alacsony fokozatokat használok, de pl egy dabasi éjszakai túrán (Rákóczi csillagai túra) nagyon zavart a szálló por végig, az egy csupa homokos terület. Aztán meg csőlátást is kaptam. Volt, hogy már inkább kézbe vittem a fejlampat.
Szombaton este már csak a kis armytekket vittem, és a 35 lumen már több is volt, mint elég. Rájöttem, hogy jó, hogy nem a melegebb árnyalatú leddel kértem, fiam LedLenserje sokkal fárasztóbb a szemnek este.
Amúgy érdekes, hogy bár diffúzor nélkül spottosabb a C1 Prime, de érdemben nem világít messzebb úgy sem. A diffúzor nagyon el van hozzá találva. -
stellaz
veterán
Eszembe jutott mi a baj a fejlámpával túrázás közben. Ha száll a homok, vagy sok rovar van, akkor az mind az ember szeme előtt van és onnan vakít rendesen. Eléggé zavaró tud lenni.
-
stellaz
veterán
A
rezsicsökkentésrezsinövelés kapcsán eszembe jutott, hogy a kis Armytek lámpám 60 napig megy holdfény módban. Még jól jöhet. -
stellaz
veterán
Voltunk ma egy kis esti kiránduláson az Arnytekkel. A diffúzor az kell rá, sokkal, sokkal használhatóbb vele.
Legtöbbet a 2,5 lumenes fokozatot használtam, ismertebb ösvényre az elég , kellemes a szemnek, nem vakit vissza a talajról sem. A 35 lumen az már messzebbre is elég. Viszont jó, hogy ott az 1000 lumenes fokozat is, pl egy tisztás bevilágításához jól jött pár másodpercre. Illetve én a warm szinhőmérsékletű leddel kértem, ami nagyon kellemes volt a kisfiam sokkal fehérebb Ledlenserje mellet. Az a gyereklámpa sem rossz amúgy, bár egy holdfény fokozat arra is jól jönne. -
stellaz
veterán
Vettem diffúzort az Armytek Prime C1-hez. Elég jó döntésnek bizonyult, nagyon jó így a vetítési képe közelre, de egy mozdulattal spottossabbra lehet váltani.
-
stellaz
veterán
válasz
Ajatollah #71246 üzenetére
Én most vettem a gyereknek egy Ledlenser Kidbeam4 lámpát.
Van dínós, meg rózsaszín színekben. Az elemek csavaros rögzítéssel vannak benne. A fényereje használható, de nem baleset veszélyes, diffúzoros, szépen teríti a fényt. Tud piros, zöld, kék színeket és piros - kék villogást, tehát játszani is tud vele. Műanyag, de érzésre minőségi, masszív cucc. Nem olcsó, de nem igazán volt miből válogatni, kimondottan gyerek lámpa, ami nem bovli, abból csak ez volt, meg pár fejlámpa (LED Lenser és Olight). -
stellaz
veterán
Na, azt hiszem elkészültem az ilyen férfias kütyük beszerzésével, ha értitek mire gondolok
A lámpa a legújabb, de a többi mind olyan, ami bevált, nem akarok cserélni, sok évnyi ilyen-olyan próbálkozás eredménye.
Multitool: VX Swiss Tool
Bicska: Opinel no10, VX Cadet Alox
Óra: G-shock g-5600 (mondjuk ebből egy gw-5000 még lehet, de lényegileg ugyanez)
Elemlámpa; Armytek Prime C1, meg Olight kulcstartó lámpaVan még egyéb kés, óra, lámpa is itthon, de azok hangulatilag nem ebbe a kategóriába sorolandóak
-
stellaz
veterán
Végül ma vettem egy Armytek Prime C1-et.
Elsőre tetszik, jó a kezelése, jó a mágneses talpa meg a töltője.
Kár, hogy töltés közben nem lehet bekapcsolni.
A fénye kicsit talán spottosabb, mint amit én szeretek, aztán lehet, hogy pont jó lesz.
Én a meleg fehér leddel kértem, még nem tudtam eldönteni, hogy jobb lett volna esetleg a hideg fehér leddel. Annyira ez sem sárga egyébként.
Tetszik, hogy adtak hozzá csipeszt és egy egész minőségi tokot.Több zseb lámpát már nem óhajtok venni, remélem ez hosszú távon is beválik. Esetleg veszek hozzá majd kiegészítőket (vörös előtét lencse, diffùzor).
-
stellaz
veterán
Az üzemideje kb elég, főleg, hogy egy power bankról fel lehet nyomni szükség esetén. Többségében gyenge fényt szoktam használni, még az esti kirándulások során is.
Használni milyen? Esti kirándulásra, általános célra kellene. Az külön tetszik benne, hogy oldalt kapcsolós és, hogy többféle alacsonyfényű funkciója is van (ez a kettő szokott hiányozni nekem ebben az ársávban).
-
stellaz
veterán
Úgy néz ki, hogy az Armytek Prime C1 lámpa kb. mindent tud, amire nekem szükségem van.
Van valakinek tapasztalata vele?
-
stellaz
veterán
Köszönöm a válaszokat.
-
stellaz
veterán
válasz
WestBam #71162 üzenetére
Mondjuk az nem baj, ha a legalacsonyabban indul, nem
szeretem ha kezdésből kivakuzza a szemem, ritkán kell gyorsan maximális fényerő.Most 13,5 ezerért el tudnám hozni a Fenix E20V2-őt, bármelyik oldal kapcsolós ennél drágább lenne.
Az 5 lumen legalacsonyabb fokozat elég, mármint van értelme az 1 lumenes módnak? -
stellaz
veterán
Rájöttem, hogy van egy fogyasztóvédelmis Alzás 3000 Ft-os kuponom, ezért lemondtam a Fenix E20V2 rendelést, mert alzáról pont ezerrel a 3 ezerrel lenne olcsóbb (igaz, ezért el kell menni).
Viszont ha már így alakult elgondolkoztam rajta, hogy túrázásnál(meg úgy általában) nem-e hátrány a hátsó kapcsoló gomb? Így elképzelve nem lehet túl kényelmes azt használni. Erről mi a tapasztalat? -
stellaz
veterán
Nekem eddig a márkásabb lámpákkal jó tapasztalataim vannak (Maglite, Trelock, Petzl, Olight, Cateye, meg most egy LED Lenser gyerek lámpa). Ezek kb alapmodellek, de jól használhatóak, strapabíróak. A kínai lámpákkal vegyesebb a tapasztalatom, többsége vagy rosszabb anyagból és/vagy rosszabb használhatóságù ( foltos vetítési kép, tölthetőség, állítás, rögzítés, stb) és kb. az összes tönkrement elég hamar.
Persze a fényerő/ár tekintetében rosszabbak a márkásabb lámpák, de ez is csak egy szempont szerintem.
Pl amikor a maglite tönkrement pár év után, bevittem a zuglói szervizbe, számlát se kértek, sorszám alapján ellenőrizték és tök ingyen kicserélték a fél lámpát ott helyben. -
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Nitecor TIP-et néztem, most féláron beszerezhető. Szerintetek megfelelne fejlámpa mellé kiegészítő lámpának esti kirándulásokra? Ami nagyon tetszik benne, hogy van 1 lumenes üzemmódja is, olvasni ezzel már lehet, ugye?
A másik kérdésem, hogy power bankról működik? A TIP SE igen, de erről nem találtam infót.
Köszi
-
stellaz
veterán
Kisfiamnak vettem egy ilyen lámpát.
Műanyag, de masszív, tehető rá nyakba akasztó, a fénye szerintem jó, van kellően alacsony fokozat olvasáshoz, az erősebbikkel azért már látni is, de azért még nem ön és közveszélyes.
Tud színesen világítani és villogni is, amivel így játszani is tud, de esti csillag nézéshez is jó.
9 ezerért meglehetősen drága, de minőségi lámpábòl nem találtam hasonló gyerekbarát kivitelt. -
stellaz
veterán
válasz
MC Pite #70999 üzenetére
Szia!
Köszi, ez nem lesz jó, AA vagy AAA lámpa kéne, illetve azért ebben is simán lehet aktiválni a turbo meg stroboszkóp módot.
én most ezt
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_fenix-e12-eleml%C3%A1mpa-130-lumen-fekete-1299486.htmlilletve ezt néztem
de azt hiszem ez lenne a tökéletes, de itthon egyelőre nem találtam ilyet (ledlenser oldaláról rendelt már valaki?)
-
stellaz
veterán
Sziasztok! 8 éves fiamnak keresek zseblámpát, olyat, ami nem süti ki a szemét senkinek, biztosan nem égeti meg, de normálisan világít és pár órát kibír használható fényerőn. Van valamilyen bevált modell?
-
stellaz
veterán
válasz
Ereshkigal #70972 üzenetére
Köszi, homályosan megvolt ez az infó is, de így most pontosan helyére került.
-
stellaz
veterán
válasz
WestBam #70958 üzenetére
Köszönöm, megnézem, átolvasgatom a teszteket is. A Nitecore MT22A sajnos ki is esett (pedig amúgy tetszene), mert magas fényről indul, ami kiránduláskor ok, de más esetben kivakuzza a szememet
Egyébként kifejezetten alacsony fényerőt szoktam használni, mert a fejlámpa is visszaverődik a földről, ha magam elé nézek az útra, rettenetesen elvakít. Vagy ha a kisfiammal megyek, akkor nem tudok fejlámpában ránézni igazából, mert vakítja. Jobban szeretem ha megszokja a szemem a sötétet és csak egy kis szórt fény használok általában (persze néha jól jön, ha messzebbre lehet világítani, turista jelzést nézni a fákon, stb) -
stellaz
veterán
válasz
WestBam #70957 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Amúgy elég jó, saját aksi + elem adapter, külön led közelre, távolra, piros led, nem melegszik, ütésálló, vízálló, stb, csak éppen pár óra használat után egyik pillanatról a másikra csőlátásom lett. Ha levettem és kézből világítottam, elmúlt, ha visszatettem azonnal előjött. Nem tudom, hogy ez mitől van, de asszem valamelyik Petzl lámpánál írták a katalógusba, hogy az nem okoz csőlátást, amiből azt szűrtem le, hogy van amelyik meg igen és ez valami műszaki paraméterhez köthető.
-
stellaz
veterán
Bocsánat, kicsit kapkodva írtam ide. Nem nagyon akarok túl sokat foglalkozni a dologgal, annyira úgysem értek hozzá, meg úgysem tudom kipróbálgatni őket.
Túrázni, általános célokra, megbízható (gyerekkel ne maradjak este az erdőben sötétben), de amúgy nem túl gyakori felhasználásra melyik az ár-érték barátabb termék úgy összességében? Az olight holfény üzemmódját mondjuk otthon is többet tudnám használni.
Nitecore EA21
18 ezer (-10%) + aksi kb 2-3 ezer forintOlight S2R II (26 ezer - 10%)
Wuben az alzáról (12-15 ezer forint)
(igazából az olightot szeretném, csak kéne valamiféle megerősítés hozzá az eszemnek)
Előre is köszi
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Már egy ideje nem néztem a fórum felé, így nem vagyok képben, hogy az elmúlt 2 évben milyen újdonságok vannak.
A lényeg, hogy évente 1-2-3 éjszakai túrázáshoz keresek egy megbízható lámpát. Van egy jó túra fejlámpám, de attól egyszer csőlátásom lett egy túrán, kellemetlen élmény volt, azóta nem teszem fel a fejemre 5 percnél tovább. Szóval valamilyen kézi lámpa kéne, nem kell ultra erős sem, takarék módban azért bírja ki az estét, az a biztos.
Van egy kis olight lámpám, azzal nagyon elégedett vagyok. Paraméterek alapján az Olight S2R II szerintem jó is lenne, csak a felhasználás gyakorisága mellett lehet, hogy ez túlzás lenne árát tekintve. Igaz, ehhez már nem kell aksit venni.Esetleg tudnátok egyéb típust is ajánlani? Vagy AA aksival/elemmel üzemelő vagy beépített aksis kéne, lítium töltő + aksi beszerzéssel nem akarok bajlódni.
-
stellaz
veterán
válasz
xcsabo #64139 üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy én nem vagyok lámpa gyűjtő és van 3 (5) bringa lámpám, egy rakat hátsó villogóm, 3 fejlámpám, 2 kulcstartó lámpám és egy sátor lámpám, ide nem számítva még egy-két maréknyi gombelemes és akkumulátoros villogót, kislámpát és a lámpa minőséget meg nem ütő világítási eszközöket, akkor ez igazán nem sok.
-
stellaz
veterán
Urak!
Hosszas nyűglődés, sírás közeli állapotok, fekve nyüszögések és a többiek kitartó zaklatása után eljutottam az Olight S2R II lámpához..... ....de annak meg túl magas színhőmérséklete az én ízlésemnek, ezért úgy döntöttem, hogy hagyom az egészet egy időre, mert ezt a consumer problémát nem tudom ép ésszel megugrani.
Aztán még egy utolsó kereséssel találtam egy hasonló szerencsétlennek a beírását, ahol ő is felsorolt kb 35 különböző lámpát, hogy valaki döntsön már végre helyette (Egyből megmelengette a szívemet).
És itt valaki ajánlotta az Skilhunt m200, ami hasonló az Olighthoz. És ez kapható neutrális leddel is.
Szóval egy lépéssel közelebb a kiválasztáshoz...
Már csak két kérdésem volna:
- Megbízható minőség ez a lámpa?
- Hol érdemes megvenni? (Ha valakinek van eladó, ne tartsa magában.)Előre is köszi
-
stellaz
veterán
válasz
WestBam #63899 üzenetére
Gyorsan válaszoltak, azt írják majd év végén várható. Mondjuk az véleményes, mert még most lehet éjszakai túrára menni, után már inkább csak tavasztól. De majd meglátom, így már legalább van egy stabil pont.
Ezeket érdemes lehet megnézni?Árban elég jónak tűnnek.
https://www.obi.hu/search/led%20lenser/
A P290-esről láttam, hogy korábban már írtatok, meg jó nagy batár. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
A Fenix E20 V2.0 lámpa egyelőre úgy néz ki, hogy a hátsó kapcsolóját leszámítva talán jó lenne nekem.
Itthon csak az Alzán találtam ezt a típust. Esetleg hol lenne érdemes még megnézni? Gugliban sehol nem találtam. Kintről meg gondolom nem éri meg megrendelni (garancia, szállítás, stb).
Alzával is inkább a garancia meg a nagy webshopok általános trógersága a problémám. -
stellaz
veterán
válasz
WestBam #63849 üzenetére
Eddig csak kiegészítő lámpát szerettem volna a fejlámpa mellé, de a hétvégi "csőlátás" élménye után azt hiszem a fejlámpa lesz a másodlagos lámpám, ezért most hirtelen más szempontok lettek fontosak és jobban végig is kell gondolnom a dolgot.
Szóval lehet hogy még fogok kérdezni és köszi az eddig segítséget is
Melyik fenix? Az adatlapján 3 is szerepel, azok mind AA elemesek, ha jól láttam.
-
stellaz
veterán
válasz
FBLLMAG #63846 üzenetére
Köszönöm.
AA elem csak annyiból érdekes, hogy ahhoz van itthon rendes töltő, meg az vész esetén akáli elemmel pótolható. Persze aminek az üzemideje az egy estét meghaladja, ott már ez nem akkora szempont.
Az egykezes kapcsolás (de nem hátsó) lenne még szempont, hogy nemrég végig gondoltam.Már én is soknak érzem a nyűglődésemet, nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz egy lámpát kiválasztani.
-
stellaz
veterán
válasz
FBLLMAG #63842 üzenetére
Az LL MT6 túrázáshoz megfelelhet? Nézem, hogy oldalt van a bekapcsolója, ami elég szimpatikus, illetve az üzemideje is barátinak tűnik, bár a közepes fényről semmilyen paramétert nem találtam (fényerő, idő). Az egyik webshopban 18 ezer a másikban 29. Van ezekből régebbi kiadás, vagy ilyesmi?
-
stellaz
veterán
válasz
HollyBoni #63828 üzenetére
Te sivatagosítod a témát
Szerintem kerékpár világítás témában releváns a használat módja, de te rugozól azon, hogy te milyen fasza csávó vagy a zseblampáddal és mindenki más hülye. Mentem pár monti versenyen, meg tekertem pár 10 ezer km-t, de szívesen fogadok minden lenéző kioktatast
-
stellaz
veterán
válasz
HollyBoni #63807 üzenetére
Akkor idéznék magamtól, mert gondolom itt rám céloztál pár dologgal:
"Azt a tesztet csak azért tettem be, hogy kb mit néznek egy bringa lámpánál, biztosan vannak jobbak is, vagy jobb ár-érték aranyúak."
"Nekem már öreg és gyenge a lámpám mai szemmel, de azért tök sötétben 25 km/h-ig tudok vele biztonsággal menni, nem esik le, egy mozdulat le-fel venni, nem küldenek el szemből a picsába, elfér a kormányon."
"...a zseblámpa jó bringán is hellyel közzel, viszont a bringa lámpa alkalmatlan zseblámpának, ezért aki nem akar külön pénzt áldozni, az vesz zseblámpát, aki még komolyan gondolja, az vesz kerékpáros lámpát."
Neked lehet,. hogy sok minden nem szempont, de nekem pl fontos, hogy elférjen és könnyű legyen le-fel tenni. Tudod, ha egyszer-egyszer használnám, akkor nekem is mindegy lenne, de amikor az 365 napjából 320-ar kerékpáron ülsz, akkor már ezek a dolgok kissé felértékelődnek.
-
stellaz
veterán
válasz
HollyBoni #63800 üzenetére
Azt a tesztet csak azért tettem be, hogy kb mit néznek egy bringa lámpánál, biztosan vannak jobbak is, vagy jobb ár-érték aranyúak.
Tök sötétben az egyenletes terítés fontos, mert ahhoz alkalmazkodik a szem a legjobban, a spottos fény nem túl előnyös. Az autó lámpája sem úgy vetít, mint egy kereső lámpa. Illetve a hűtést is jobban tudják talán optimalizálni a menetszelhez.
De kínai beszerzés esetén is érdemes a bringa lámpákat előnyben részesíteni gyakori használathoz, mert azok arra lettek kitalálva.
Nekem már öreg és gyenge a lámpám mai szemmel, de azért tök sötétben 25 km/h-ig tudok vele biztonsággal menni, nem esik le, egy mozdulat le-fel venni, nem küldenek el szemből a picsába, elfér a kormányon. Offroadra mondjuk kell hozzá egy fejlámpa is.
Száz szónak is egy a vége, a zseblámpa jó bringán is hellyel közzel, viszont a bringa lámpa alkalmatlan zseblámpának, ezért aki nem akar külön pénzt áldozni, az vesz zseblámpát, aki még komolyan gondolja, az vesz kerékpáros lámpát. -
stellaz
veterán
válasz
HollyBoni #63796 üzenetére
Régebben a Magicshine volt az etalon offroad lámpa a fórumokon, de ment az is, hogy melyik klónját érdemes megvenni, esetleg hol kell utólag kicsit szigetelni, ilyesmi, mert sokan mentek este a hóban, latyakban.
Én sokat jártam városban, ezért fixen rögzített, külön aksis offroad lámpa nálam nem játszott. -
stellaz
veterán
válasz
HollyBoni #63794 üzenetére
írtam, hogy érdemes a bringás fórumban érdeklődni, mert ott jobban rá vannak állva erre a témára. Ha nem fontos a vakítás mentesség, akkor Kínából is lehet jókat rendelni, baráti áron.
Valami ilyesmik:
https://www.amazon.com/slp/bicycle-light-lumens/4rjo7rdwk3ap3eeProfit még innen
-
stellaz
veterán
válasz
HollyBoni #63789 üzenetére
Valami Creed ledes trustfire meg egy zoomos kínai. Fényerőben jók voltak, csak rossz helyre vetítettek, a rögzítése gagyi volt, a sùlya is elhúzta, meg szétesett a rázkódástól.
A trelock lámpám rögzítése profi, tölthető benne usb-ről a ceruza aksi, vakítás mentes, meg két teglalpot vetít, így terít is, meg hosszan is világít, takarékosan, soha nem ázott be zuhéban vagy havazásban. Persze már biztosan vannak jobbak is, nitecornak láttam bringás lámpáját, szeretem azt megnézném, ha most vennem kéne.
Persze, ha csak egy jó lámpát akarnék venni, akkor jó a zseblámpa is, ma már sokkal jobbak, mint régen.
Gagyi lámpa, ha beszarik este a főúton vagy az erdőben, az azért nem gyerekjáték. -
stellaz
veterán
válasz
HollyBoni #63787 üzenetére
Nem kell hozzá fa, vagy bokor, egy pl. egy éles jobbost akkor sem feltétlenül látsz be, ha nincs ott semmi, csak éppen nem arra fordul a kormány, szűk az út, ezért szögben sem tudsz laposabban ráfordulni. Még épített úton is lehet probléma. Párezer km-t letekertem sötétben.
Próbáltam kézi lámpával is bringázni, de minden szempontból sokkal rosszabb, mint egy normális kerékpár lámpával.
Alkalmi megoldásnak persze jó, meg költség hatékony, de ha dedikáltan kerékpárra keres valaki lámpát, akkor érdemes dedikáltan kerékpár lámpát vennie.
Szerintem. -
stellaz
veterán
Illetve kínai oldalakon vannak Magicshine klónok (az eredeti elég drága), montisok kedvelik vagy kedvelték őket. Bikemag lámpa topicban érdemes rákérdezni, hogy melyik a bevált modell ezek közül, bár nem tudom mennyire pörög mostanában.
TromF (#63783)
Ha nem terít elég szélesen, akkor nem látsz be vele a kanyarba semennyire, hacsak nem a sisakon van a lámpa. Illetve magasra is jó, ha szór, mert a belógó ágakat közelről is jó látni. Plusz a rögzítés hosszú távon sokat számít. -
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
válasz
FBLLMAG #63781 üzenetére
erre gondoltam, legalábbis én így vettem ki (csak nem rendelhető)
http://www.fenixlight.hu/termekek/lampak/fenix-elemlampa-e20-led/151szerk.: közben olvasom, hogy lefelé fordítva kell rázogatni, tehát nem automata
Közben akárhogyan nézem a lámpákat, valahogyan mindig a 127 lumenes Maglite minihez találok vissza, mert azt a nem túl erős, de használható fényt 10 órás üzemidővel hozza (gondolom abból csak nem vesz vissza(?)), alacsony fokozaton meg 30 óra. A fókuszálhatósága miatt pedig messzire is tud világítani.
Amiket másokat nézek, azok vagy nem hozzák az üzemidőt, vagy nagyon sok az ugrás két fokozat között, vagy csak egy fokozatot tud, vagy nagyon drága, vagy....
Tiszta őrület -
stellaz
veterán
Olyan lámpát tudtok mondani, ami automatikusan leveszi a fényerőt, ha lefelé fordítom? A Fenix E20 (2014) elvileg ezt tudja, csak azt meg kapni itthon (vagy én nem találtam).
-
stellaz
veterán
válasz
xcsabo #63756 üzenetére
Én sokáig rágtam ezt a témát, majd jópár hete egy Olight I3EOS-t vettem.
Kicsi, aluminium, számomra tökéletes a vetítési képe, 75 percet bír, nem melegszik, nem igazán kopik a kulcstól, 5 év gari. Túrázásához is jó (tapasztalat) kiegészítő lámpának, főleg ha van pár tartalék elem kéznél.
Amitől féltem:
- egy üzemmód: a gyakorlatban mégis bevált. Nem melegszik, éppen nem vakít még közelre, de már lehet vele tisztességesen látni messzebb is.
- tekerős fej: még sosem kapcsolt be a zsebemben, vagy sosem tekeredett le, ellenben nagyon könnyű ki-be kapcsolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Eladó KTM női bicaj!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest