- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Timyyy
őstag
Köszi, de nekem ilyeneket nem tud a gépem, mindössze egy HP Photosmart M537-em van
Sajna be kellett rohannom a városba, most értem haza és a szél lefújta a fákról meg a bokrokról a havat + közbe olvad is szépen lassan...
Szóval kutyafuttában a városban készült képek:
Hajnali álmos, ágyból kiugrós és gyorsan kinézős kép
Udvar1
Udvar2
Város
Fa1
Fa2Tényleg nem kell semmi extrát várni, mint mondtam nem volt sajna időm. De legalább örülhetek a hónak... amúgy ajkai vagyok, de ez a profilomon is kint van.
-
Terapeuta
őstag
Kössz, örülök. Az utolsóra azé' került rá ez a plusz réteg, mert a kép önmagában lehet nem állt volna meg (bár ki tudja)...
Jók a színeid...
Üdv!
MotionBlur: kellemes képek, és nekem az utolsó (utolsó 3) tetszik igazán!
Péter007: itt is az utolsó tetszik. Kicsit melegek a színek, illetve talán sok is az expó...mármint a záridő...
-
Viszlát
addikt
Ez az oldal sem tökéletes az biztos. 9 képem van fent, összesen talán 50 értékelést kaptam rájuk, de ebből kettő volt olyan kritika amivel tudtam is valamit kezdeni, hasznos volt.
Sokszor az az érzésem, hogy betanult frázisokat hajtogatnak, elolvasták milyennek kell lennie a jó képnek. Mint pl a mostani kapcsán, vagy tizen írták, hogy nem ismerhető meg a modell a képből... agyam eldobom, ha ember van a képen, akkor ez lehet az egyetlen cél, hogy megismertesd? Na mindegy, nem húzom fel magam megint...
-
sztyui2
őstag
Direkt nem mentem tónusokra. Azt akartam, hogy fehér oszlop, és minden más fekete, de azért mégiscsak látszódjon már, hogy miről is van szó.
Zajosnak meg nem zajos, csak a fekete különböző árnyalatait nem nagyon szereti a jpg tömörítés.
Azért örülök, hogy mondjuk Cassidey-nek tetszik -
Köszi a véleményed !!
Hát semmi érdemleges téma nem volt a közelben, de holnap próbálkozok újra
Milyen jó, hogy nincsen távol tőlünk a vasútAmúgy ezen a táblán a milyensége miatt ragadt meg a szemem. Először is, hogy egy lakat van rajta, a másik az, hogy semmit sem mutat -> használhatatlan
Ötletek már születtek, holnap megvalósítás !
Megnézem a menetrendek, hogy jönnek a vonatok, ne várjak potyára.. -
johnjohn
addikt
Tessék, még egy őszi kép. Pipik nélkül !
-
és Szoles: Igazából a lepke potrohára irányítottam a fókuszt, de mivel kicsit remegett a kezem (és messzebbről is fotóztam, ha jól emlékszem tele állásban), elmozdult a középpont és valószínűleg a csápjai felé tolódott el. Kisebb zoommal nagyobb lenne a mélységélesség (a rekesz a legtágabb volt, ha szűkebbre vettem volna, akkor az ISO miatt jóval zajosabb lenne a kép).
Próbáltam világosítani, de nehéz úgy kijelölni, hogy ne üssön el a világosított rész a sötétebbtől.
Legközelebb talán sikerül beszerezni egy állványt, arról majd biztosabban lőhetek képeket.
HDR-t is próbáltam, de mivel bemozdult a kezem, nem egyeznek a képek és a PS se tudja kiigazítani az eltolást. Két expozícióból talán élesebb (és világosabb) lehetne a potroha (ami amúgy egy nagy szőrcsomóra hasonlít).
Esetleg valaki tud segíteni a sötétebb részek világosításában? Próbáltam Selective Colorral a feketéket világosítani, kijelöléssel világosítani, egyik megoldás sem volt szimpatikus.
Stitch:
Én is csodálkoztam, hogy ilyen lepkét látok októberben. De aztán itthon utánaznétem, hogy ez egy hazánkban honos lepkefaj, és októberben még fel-felbukkannak.
-
Hydra SR
addikt
A másodikon nagyon jók a fények és a színek, meg fölül az elmosódó felhők!
Talán a horizontot nem középre raktam volna, de nem tudom, melyik irányba lehetett volna többet mutatni. Talán fölfele, már csak azért is, mert onnan kár lenne kevesebbet mutatniAz elsőn meg látszik a ház amiben régen laktam, pont a 15 emeletesek között kikandikál
És a régi sulim is ott van a képen
picilány: köszönöm, örülök, hogy tetszettek
-
Brian_RL
aktív tag
-
Xantomas
őstag
Lomtalanítás, jó is az
Minap a Remete köz, Nyereg út kereszteződésnél, a hegyen félúton akarták elcserélni a bringámat egy ágyra, miközben a már felmelegedett radleremet szürcsölgettem.
Azért lett vastag fekete keret, mert rágták a fülem, csináljak belőle 1280*960-as felbontású képet. Megkapták.
A búzáson egy réteg van, hogy ilyen legyen. Koszos gyűrött papírokkal játszadozok, hogy egy sokat hordott papír alapú fénykép hatását keltse. Ha nem vetted észre, akkor már sikerült -
Xantomas
őstag
Most megint ilyen gyönyörű a japánkert?
Színek alapján a japánkert 2 lenne a favorit, de a vágás nagyon zavaró a szememnek.
A lepkés képek úgy ahogy vannak tökéletesek. Valamint a földikutyás is.
A szegény tépett még él?Jó kritikákat fogsz kapni!
Még akkor is ha nem lennének azok, különben is, éjjel dobolni fogok a szemeteskukákon, ha nem teszel fel több képetMod:
Vamp, csak nem a komlói Piramisház?
Nem tudod beírni kódként, hogy hogyan szúrtad be a képet, úgy, hogy rábökve linkként funkcionál? -
biggamer
veterán
Az 5, 7, 9 10, 11-es tetszenek.
Azzal a piros fával én sem tudtam mit kezdeni, vagyis nem azzal ami a képeden van, hanem a mellette lévővel.
Valahogy összemosódtak a piros levelek, pedig jó lenne a kép, majd még lehet, hogy próbálkozom vele.Várjuk a folytatást.
/ Azért megbántam, hogy nem hoztam el azt a levedlett kígyóbőrt./
-
Carsee
tag
BEE az első nekem nagyon tetszik. Ahogyan rág és épp ez a pillanat. Olyan unott fejet vág.
A hastánc meg király. A szőke hölgy éppen belenéz a kamerába.Zolka78: megnéztem a képeid. Megérte kimenni a tegnapi picit gázos időbe. A vízszintre figyelj. Az elsőn és a másodikon látszik.
-
Xantomas
őstag
Pedig fényes és zöld
Én valami génhibás ganajtúrónak néztem, aztán öcsém a biológus tanonc felvilágosított, hogy a ganajtúrók családjába tartozik, csak rózsabogárnak hívják. Ha jól megnézed, zöld az. De nem "hosszabb mint zöld"
Itt az eredeti Elnézve a képet, sztem ez a maximum amit ki lehet a gép érzékelőjéből hozni.Valami olyat szeretnék, amit kis variálással lehet alkalmazni minden képemre, és nem olyan mint a megszokott. Majd alakulgat, de mindenképpen ilyen irányba szeretnék elindulni. Nem asztali, vagy fali képkeretbe megy, hanem monitorra, bár kerettel együtt meg kéne tartani a 3:2-es arányt.
(#11011) Cassidey Az első nagyon tetszik, a második meg nem tudom honnan ismerős. Nem az infoparknál, vagy a millenáris parkban csináltad?
(#11016) Fejo ez is jó. Hogyan készült? Hosszú záridő, állványról a hátsó ülésről, vagy effekt?
Pilács, ajánlom hogy használj RAW-ot, és akár 400-800-as ISO-t, majd a végeredményre rámenni Neat Image-gel. Egész jó program zajszűrésre. Nem lesz tökéletes a végeredmény, onnan már lehet hova fejlődni.
-
Szoles
senior tag
Köszönöm szépen! Sajnos ennél feljebb már nem tudtam menni, ahhoz már a háztetőre kellett volna másznom.
Észrevettem, hogy neked bejönnek a naplementés-felhős képeim, már a téliek közül is azokat dicsérted meg. Ezentúl lehet, hogy erre specializálom magam, így tutira kapok valakitől pár bátorító szót.
drkbl! Nagyon szépek ezek a felhősek!
-
orbano
félisten
a felhők már nagyon ki vannak vágva, ez kb az ötöde az eredeti képnek. sajnos volt pár fénylő háztető az eredeti képben, amig meglehetősen rontják a képet. majd játszadozom még vele egy kicsit. egyébként így is az eredeti alá van ~2EV-t tolva a kép, azért ilyen morcosak a felhők.
a fűvel is futok madj egy kört. bár annyit nem ér az a kép seminkább csinálok újakat.
Aktív témák
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest