- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
Nem tudom de nekem nem foglalkozik a QuickView-be a PEF-el és a DNG-vel sem. De fotóztam már 40D-vel és annak a CR2 kiterjesztésével sem foglalkozik. Nekem ez így nagyon kényelmes válogatáshoz mert a JPG-ket gyorsabban kezeli, pörgeti stb. Amúgy nekem Build 342-es van de sztem ez lényegtelen, akkor ezek szerint ez valmi beállítás kérdése.
-
sztyui2
őstag
Nem rossz obi. Próbálgattam egyszer egy kevéske időre, és nekem nagyon megtetszett. A 70-200 f4 L is nagyon jó, és a használt árát nagyon megéri.
Döntsd el, hogy kell-e a nagy fényerő. Ha újonnan gondolkodsz, akkor sztem egyértelműen a sigma, mert az 220e ft körül sokkal jobban megéri, mint az f4 L 180 körül.
Sokszor kell az a nagy fényerő, és azért a teletartományben, f2.8-as rekesz mellett azért a dof is kurvajó, és azért az sem elhanyagolható.
Természetesen a sigma nem veri a canon ugyanilyen tartományú f2.8-as L-es obiját, azonban az L-es obi jóval többe is kerül, mint a sigma.Ha használtba gondolkodsz, akkor a 4L nagyon megéri, mert 100-110 körül már simán meg lehet kapni, elég jó állapotban, és nagyon sok van belőle, nagyon sokan hirdetnek. Csak nézz fel mondjuk az index canon eos adok-veszek topicjába, és sztem találni fogsz néhányat.
Viszont a sigma obit nem nagyon találni használtan. Átlagban ha jól tudom, 150 körül lehet ez az obi használtan, viszont nemrég 116-ért árülta valaki az indexen. El is vitték tőle néhány óra múlva, és még jelentkeztek utána vagy 10-en
Szóval ki kell fogni. Sztem a sigma mindenképp megéri azt a plusz 10-20 ezer ft-ot, ha jó áron ki tudod fogni.Ráadásul ahhoz adnak állványgyűrűt is, ami már ilyen súlyú objektíveknél eléggé hasznos tud lenni. Ha nem tudsz várni, akkor vegyél 4L-et, abból van kurvasok
Ha az (esetleg meglévő)szűrők/áruk is fontos, akkor tartsd szem előtt, hogy a 4L-nek 67mm-es a szűrőmérete, a sigmának meg asszem 77.
btw én is 4L-et akartam, de ha már összegyűlne annyi zsém, akkor inkább a sigmát venném.
Viszont nemrég volt alkalmam kipróbálni a sigma 10-20-at, és az is nagyon megtetszettEbben az árkategóriában van az is, és sztem brutáljó obi
Eddig azt hittem, hogy labdába se rúghat a piacon a canon 10-22 mellett, de ha az árat nézzük, akkor a sigma megint sokkal olcsóbb, és mégis simán hozza a canon minőségét.
Összeépítési minőségben meg mindenben azért a simga is nagyon ott van, szal emiatt nem kell aggódni a telénél sem.Szerencsére nekem még nem kell gondolkoznom, hogy milyen obit veszek ennyiért
Most a közeljövőben én inkább a vakuzásra fogok költeni. -
Hydra SR
addikt
Kombi autóban volt, fotóstáskában, körülötte az "álcavászon", mindez benne még egy sporttáskában. Ha addig begyűrik a csomagteret, hogy ez megsérüljön, akkor már csak az örökösök sajnálhatnák a cuccot
Meg hát alapvetően én nem a balesetre készülök, ha autóba ülök. Egyik kedvenc mottóm, hogy aki mindig háborúra készül, az nem tud békeidőben élni
-
D4rkm4n
őstag
-
BEE
addikt
Ha ezt egy kompaktos fotózza, azt mondom remek.
De egy tükrössel tessék jobbat készíteni !
Belógott valami fűszál az előtérbe, ami elmosódottságot okoz,
vagyis a nézőpontot rosszul választottad meg.
A rekeszt nyugodtan behúzhatod F16-ra is, hogy legyen mélységélességed,
az ISO meg lehet 400, hogy legyen zársebességed.
Azért vettél sok magyar forintért tükröst, hogy mindezt megtehesd.
BEE -
Extremdigita
tag
A WB az egy egyedi dolog...sztem ebbe nincs beleszólás senkinek, az alkotó úgy látja ahogy akarja
max elmondja a másik hogy másképp látja...
Ha raw ban fotóztál akkor tessék kihasználni a lehetőséget, le lehet venni a fényességet jóval a lámpáknál...ha átküldöd megmutatom
Acid -
Extremdigita
tag
Szia!
Kezdeném a képkivágással ami még korrigálható...kicsit átszabnám, balról esetleg többet hagytam volna vagy levágom azt a clusterbombátMaga az expozíció szép, viszont fehéregyensúlyban sztem mellé lötted..ha raw ban fotóznál nem lenne ezzel baj,simán beállítható lenne.Van is valami a képben ami ''megfogós'' talán a megvilágítási környezet miatti egész egyenletes fényviszony kivétel a bombák
, és ugyanazzal a lendülettel nincs is
A másik képnél föld feletti expot gondolnék én, kicsit érdekesebb kivágással és máris egyedibb kép lenne....
Üdv -
Hydra SR
addikt
Ilyesmire gondoltál?
[link]
Közben tolok még kettőt, van még dögivel csak a sárga szitakötőnek örültem meg a leginkább, hogy ilyen közel tudtam menni.
Mercutio: tisztogattam kicsit a szakállán ezen a verziónTalán így kevésbé tűnik kócosnak
[link]
[link]
Ezek már telemakrók, 200-as Pentacon. Másodikon vakuztam is, azért csillog ennyire.
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Fókusz pont ugyanott van, legalábbis a bal oldalin ennél élesebb részt nem találtam se előtte, se mögötte, az egész ilyen mosott, de biztos vok benne, hogy nem bemozdult. A színeket nem akarom az obira fogni, mert általában az én gépem kontraszttalanabb, színtelenebb képeket szokott csinálni mint barátnőmé. (Mindkettő 350D, de ennyi különbség azért nem szokott lenni.) A kép alig nagyobb mint 800x600 15''-nál nagyobb monitoron sem látnál többet.
[Szerkesztve] -
hali01
őstag
Miért is nem lehet kézből éles képet lőni?
Én legtöbbször kézből csinálom a makrókat.
Ez az utóbbi kivételesen állványról készült éppen.
De erdőben,patakba,susnyásban hogyan kergessek egy lepkét vagy szitakötőt állvánnyal amikor a legkisebb gyanús jelre tovább áll?
135 és 58mm-t használok közgyűrűvel és figyelek a reciprok szabályra.. -
hali01
őstag
Sztem a minőséggel nincsen baj,bár az elsőn beáryékolódott a lényeg.
Inkább a kompozícióval kellene kicsit többet foglalkozni.
Most ezt lefotóztad az nem több mint,h dokumentáltad amit láttál.
Mint írtam jó kezdet de a köretre több hangsújt kell fektetni.
Ha egy nap ellősz száz képet és abból csak egy sikerül akkor már megérte. -
Hydra SR
addikt
Én is azzal harcoltam, sőt, akkor talán még csak kitobim volt de szabad szemmel is szivárványszínben úsztak az egyébként nem színes halak is.
Darkman: nem tudom pontosan, mi az a gömbpanoráma de utánanézekAz a gáz a panorámázással, hogy a 8 éves P3-asom igencsak köhög már a 60 megapixeles TIF-eknél is és ha a végeredmény nem tetszik, kezdhetem előről. Elszáradok a gép előtt mire feldolgoz egy ilyet. Csak az fél perc mire megnyitja a PSP.
-
D4rkm4n
őstag
A tropicariumban a legjobb a cápamedence, ahol az alagútban próbálják sokan lekapni a cápákat, csak azzal nem számolnak, hogy ott nem kicsit nagy az üveg (vagy plexi?) torzítása! Ráadásul tiszta karcolás és kosz az egész...
Szerintem beugorhattál volna a halak közé, bentről szebb képeket csináltál volna!
Legfeljebb csak a géped ázott volna el...
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Halszemmel kellett volna
Szerintem sem rosszak, némi utánélesítéssel még a minőségén is lehetne javítani. Komponálni nem sokat lehet rajta. Legyen benne a hal és kb. ennyi, lehetőleg olyan nézőpontból ahonnan jól néz ki. A tátogó guppi úgyse fog semmi érdekfeszítőt csinálni amit el lehet kapni megfelelő pillanatban. Jön oszt tátog meg bután néz.
Az ISO1600-at nem biztos, hogy bármivel is megúsztad volna de nincs jelentős képzaj a képeken. 50mm-essel hátrébb kellett volna lépni ahonnan könnyebben tükröződik az üvegfal.
Én azt csodálom, hogy nem egy nagy szivárványfelhőben vannak a halak. A Budapesti Állatkertben az akváriumoknál már szabad szemmel is olyan CA van, hogy a fényképezőgépet elő se vettem -
Jinxx
senior tag
Nem gagyik ezek, sőt! Némelyik kifejezetten tetszik! Pl: 10 ami kicsit életlen, 14, 17 az LOL
, 19, 02, 04 csak hiányzik a zuszonya, 08 is nagyon jó, de vághattad volna merészebben is jobbról. Szóval neked sincs mit szégyellned, jók ezek.
Mennék már én is fotózni, de nincs hova. Mondhatni zabszem van a seggemben annyira mennék már.
-
tandrej
csendes tag
Jajj, lehet már kissé fáradt voltam s rossz kép került be, mert tényleg volt egy homályos képem is...
A nagyfeszültségű villany az egy híd, de így tényleg nem odaillő.
Azt viszont nem tudom, hogy neked miért BMP, mert én jpg-t tettem fel, amint a link is mutatja.
Hydras: Köszönöm a tippet, este megcsinálom, amit mondtál, s majd meglátjuk mit változik.
Köszönöm, tandrej -
Jinxx
senior tag
A Budakeszi vadasparkban én is szívtam a rácsok miatt. Hálistennek nem mindenütt volt korlát, és be lehetet cuppantani a rácson az obit.
De sok mindent le sem fotóztam pont amiatt, hogy inkább a rács lett volna a fő téma mint az állatka. A szafari meg jó dolog, a tigrisről meg lesz legalább egy-két jó ''vadászós'' képed, ráadásul testközelből.
Ha egyben megesz, fotózhatod belülről is, csak vigyél valami jó vakut, mert ott sötét van.
[Szerkesztve] -
Oracle
senior tag
-
Jinxx
senior tag
Véleményem szerint lehetett volna tovább exponálni mindegyiket, nem megsérteni akarlak, de témailag sem tetszenek, nem túl látványos egyik sem. Törekedni kellene az ilyen képeknél a látványosságra, a fények csillogására (rekeszelni!), az éjszakai hangulatnak elő kellene jönnie. A fehéregyensúlyról, és ha már fórum, akkor leméretezésről nem is beszélve.
Próbálkozni kell, hajrá! Nem rosszak, de van még mit csiszolni rajtuk.
Az utolsó tetszene, meg lehetne próbálni vakuzni, vagy deriteni a szobrot, hogy kiemelkedjen a képből.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest