- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- One mobilszolgáltatások
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
kiskornel
addikt
válasz
Oliverda #17597 üzenetére
A DLA (Diffraction Limited Aperture) az a vázhoz tartozó legszűkebb rekeszérték, aminél a diffrakció nem szól bele jelntősen a kép minőségébe. Ez vázanként változik, s főként az érzékelőlapkától függ. Cannonnál 8-14-es rekeszértékig mennek. Szűkebb rekeszek homályt okoznak.
Hogy egyszerre két felé is írjak, továbbiakban Jordennek is megy.
Van a hyperfocal distance. Ez pedig arról szól, ha megfelelően messze van a fókuszsík, akkor x métertől végtelenig minden fókuszban lesz. Ez a távolság nagyban függ a rekeszértéktől. Minél nagyobb a rekesz, a annál közelebb fókuszálhatsz "hyperfocalul". Hasonló összefüggése van a gyútótávval. Ha csökkented a gyújtótávot, akkor még közelebb fókuszálhatsz.
Tehát ha a kettő találkozik, akkor heuréka.Jorden: az ilyen cső szerű fényképezéshez, ahol a legközelebbi és a legtávolabbi pontnak is fókuszban kell lennie, 18 és 24mm közti objektív a megfelelő. Használj ISO100-at, ha van állványod, tedd rá, ha kézből megy, akkor 1/50-ed felett legyen. Használj 8 vagy 11-es rekeszt, s a tárgy, amire ráfókuszálsz legyen minimum 4m-re tőled.
-
jorden06
senior tag
válasz
Oliverda #17415 üzenetére
Nagyon jók
a katicás meg a nárciszos is. én nem mondok számot, mert mindegyik szép. csak sugárzik róluk a szépség, és szín
tökjó. katica meg jópofa. az első kettőnél nekem hiányzik, hogy a feje és a csápjai már kevésbé élesek. nem kötözködés, csak.. dee mégis az
nagyon ügyes, grat
-
*Ropi*
félisten
-
BEE
addikt
válasz
Oliverda #16954 üzenetére
Nálam ez jött ki belőle [link]
Viszont az eredeti RAW-ba szerintem csúnyán belenyúl a géped !
Ilyen zajkép [link] nálam akkor keletkezik,
ha ráteszek egy zajszűrés-élesítés kombinációt.
Eddigi tapasztalataim alapján ettől nehezebb megszabadulni, mint az eredeti zajtól.
Ha ki lehet kapcsolni akkor megérné, hiszen rontja a kép részletgazdagságát.BEE
-
kiskornel
addikt
válasz
Oliverda #16956 üzenetére
Nos kész vagyok a képeddel. Szerintem akkor szép egy kép, ha majd kicsattannak a színek rajt, s kicsit a hangulathoz hűek (meleg színek felé eltólva = vidám, kellemes szeretetteljes kisugárzás). Persze ez csak egy alternatíva:
Vagy nem az az üzenet, hogy tavasz van, már a katica is előbújt?
Szerzői jog alapján: ha jelzed, azonnal eltávolítom a képeket.
Megjegyzés: tisztításra szorulna az érzékelőd. Van bent pár csík, ami nem oda való.
-
kiskornel
addikt
válasz
Oliverda #16954 üzenetére
Most töltöm a RAW file-odat. Erőlködök egyet rajt, mielőtt letörlöm...
Mit csinálnál még, mint utómunka a képeimen? Tanulás céljából!
Eddig: maxon van a saturáció, kicsit sötétre vettem a hátteret a kontraszttal és a tisztasággal, és kicsit melegebb színezetet adtam neki. Van rajt zajszűrés / élesítés.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Oliverda #14250 üzenetére
Kellemes színek, tetszetős jószág, de a magam részéről enyhén túlélesítettnek találom a képet.
Egyébként van nekem is egy macskás fotó amit jó régen készítettem (több mint két éve), de valahogy mostanáig a személyes kedvencem. [link].
Tudom nem nagy kaland, de én inkább macskás vagyok mint kutyás.
-
Xantomas
őstag
válasz
Oliverda #13020 üzenetére
Chapellel ellentétben nekem így tetszik ahogy van, de ezt már írtam
Mod: Mégegyszer felteszek egy régi kérdést. Van itt olyan aki szemüveges, és fényképezéshez használt már kontaktlencsét? Készülök átállni rá, mert dslr mellé nekem már nagyon kényelmetlen a szemüveg. -
Chapel
addikt
válasz
Oliverda #13020 üzenetére
Az ötlet és a minőség rendben van,de sztem a kábelek zavaróak és h nem egyirányban állnak a csat. fejek. A szín tetszik bár nehéz döntés...így a szepia-val a régin van a hangsúly...valami semleges szín kéne...
Ha van lehetőség próbáld ki úgy, h kicsit rendbe rakod a koncepciótSztem.
-
drkbl
őstag
válasz
Oliverda #11055 üzenetére
A Blues #1, Windows, Indulhatok tetszik! Az útbaigazítás is jó, csak nekem inkább olyan "Ezek a mai fiatalok! Nézd AZT ott! HÁT NEM SZŐRNYŰŰŰ?" hangulat jön le.
A Blues #1 esetleg álló vágással? Nekem legalábbis nem sok pluszt ad a bal oldal, a jobb meg üres isHasonlóan esetleg az Indulhatok? Bár ott a csatornafedél mindenképpen jó helyen van. Ha balra tekered kicsit a Windows-t, nem lesz természetesebb?
-
Hydra SR
addikt
válasz
Oliverda #10757 üzenetére
Csak aztán nehogy az Omega együttes énekesével azonos névre hallgató kutyákat fotózz
Szépen exponáltad a képeket, jók a fények, csak szerintem az emberalakokat kicsit túlságosan alulra komponáltad, olyan törpék lettek emiatt a képen.Fejo: nem hazudtoltad meg önmagad, ötletes téma, még ha nem is saját ötlet de szép kivitelezés
Valami slag-féleségből spricceltél egymással szembe vízsugarakat, ha jól látom. -
orbano
félisten
válasz
Oliverda #10576 üzenetére
nem találtam nekik helyet így utólag
Megvan! A virág körüli zöldségek zavarnak ve, elveszik a kontrasztot. vagy valami ilyesmi. Valahogy máshogy próbálnám megkomponálni az tuti. Persze ettől még nagyon szép meglátások vannak benne, azért is motoszkál a fejemben, hogy mi hibádzik
-
orbano
félisten
válasz
Oliverda #10574 üzenetére
virágra
Hydra: ez csak amolyan félmegoldás, tudom, tré ez a "keret". Igazából én mindig 5px-es fehér keretet rakok és fekete háttéren jelenítem meg a képeket, csak most nem megy a PHP modul a szerveren, így mögébiggyesztettem egy kis feketét... nem kellett volna
BEE: tudom, de ez meg egy fórum, ahol ütköztettem az ízlésemet másokéval
-
BEE
addikt
válasz
Oliverda #10566 üzenetére
Mivel a fény eléggé szemből jött,
ezért a virág feléd eső része árnyékban van.
Ha a fényképezőgép és a virág között felállítasz egy fénymásoló papírt,
akkor az visszaver a virágra annyi fényt, hogy már jól látszik.
Annyi csak a követelmény, hogy ne lógjon bele a képbe.
Minél közelebb teszed a virághoz, annál több fényt ad neki.BEE
-
drkbl
őstag
válasz
Oliverda #10380 üzenetére
Mind az első, mind a második képnél kicsit soknak érzem a jobb oldalt, sokkal dinamikusabb lenne szerintem, ha a húrok megközelítenék a képszélet. Amúgy a második jó kép lett, mehet a honlapjukra
A harmadik a jó izlés bemutatója, a bútorok, a padló és a radiátor összhangja: -
Zola007
veterán
válasz
Oliverda #9952 üzenetére
Oliverda, te gyógyszerpazarló, ha jól látom le volt járva (03 2008)
még a végén gyógyszerfotósok miatt fog tönkremenni a jófelépítésű egészségügyünk
Egyébként jó lett, kicsitJoci17 #9954: hát azt megnézném, ha vki elkezdene ide erotikus képeket felpakolgatni, lenne egy látogatottsága a fórumnak + tele lennénk lelkes ujjocokkal természetesen a szitakötős képek miatt
biggamer #9909: a number1 nekem ez [link]
Nagyon durva a feje és a bronzon csillogás, ááállllat
ja ée a szeme, mintha egy igazgyöngy lenne, figyeljétek meg! -
drkbl
őstag
válasz
Oliverda #9875 üzenetére
Másfelekből az első nekem sokkal jobban tetszik, mint a második - ott a fények sokkal hangsúlyosabbak az alakoknál, mert azok kicsik. A Sakk bejön
, a visszapillantóhoz be kellett volna csengetni
a sör így a felirattal felette inkább sörfagyi ostyával
@hemaka: Tükröződés ide vagy oda, az első sokkal fogósabb kép lett!
-
drkbl
őstag
válasz
Oliverda #9721 üzenetére
A király szoborhoz szerintem felesleges a két oszlop. Amúgy az angyal menetközben feltámasztotta (vagy estére bekapcsolta
) a királyt?
A Dunabeat tetszik, a fejet nézve eszembe jut róla a középiskola, a fekete fényű lámpa, melyből állítólag sötétség szűrődik ki a szobából az utcára... van mélysége (különösen jó a keskenyebb fény a jobb oldalon), és mindig is bejöttek a sokszínűség helyett árnyalatokkal játszó képek!
Aktív témák
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
- One mobilszolgáltatások
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest