- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egy óra, két rendszer
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
werttzui #39693 üzenetére
Fókusz csapdát nem tud a 7D.
A többi meg stimmel (sorozatlövések). Köszönöm a biztatást. Remélem még lesz ilyen alkalom, és a fix fókuszt be tudom lőni megfelelő helyre.
Nekem iso800, F2 mellett jön csak ki az 1/4000-8000s os záridő.
Rekeszelés nem járható út.
Na majd ma! -
Peethy
őstag
-
törölt tag
válasz
werttzui #35153 üzenetére
Koszi! Igen, ez ugy nez ki pont amilyennek az utcat en lattam, kivetel az oszlopok sotetulese, az egy hibaja a kepnek. Szerintem a HDR-el ha nem szall el az ember, akkor nagyon komolyakat lehet alkotni, sokkal kozelebb kerulsz vele a valosaghoz, mint egy alap, kis dinamikatartomanyu, laposabb keppel. Csak sokan azert HDR-eznek, hogy a kepukrol mar messzirol orditson, hogy az az, ezert vannak annyira nehanyan ellene. Amugy ebbol a 3 expobol hoztam ki, alapvetoen egyik se er egy ft-ot se...
-
csakb
őstag
válasz
werttzui #32028 üzenetére
Köszi!
Úgy érzem, érdemes RAW-ban fotózni.
Itt van még egy kép, ez is a színei miatt:
Pentax K200D
Tamron Adaptall-2 35-135 (22A)
ISO 320, f/5.6, 20 secSajnos a szél berázta egy kicst a cuccot a 20 sec expó alatt. Piszok nehéz dög ez az Adaptall zoom.
-
Cassidey
senior tag
válasz
werttzui #24250 üzenetére
Reszben kulon, de nem dolgozom kulon az arcon vagy a tobbin. Megfelelo beallitas kerdese, es nem csak a szaturaciohoz vagy vibrationhoz kell nyulni az elenksegert.
Curves, brightness..
eastsider: en is neha ugy erzem ;)
Kornel: eladtam. Nagyon szerettem, de ez jobb.
Mind azzal keszult igen, illetve a muteremben meg nehany a 70-200 vegevel.
-
-
sztyui2
őstag
válasz
werttzui #16327 üzenetére
Épp akkor értem haza tegnap a fotózásból, gépet be se kapcsoltam, mer mondom majd később feldolgozom a képeket, úgyis még kicsit melegedjen a gép.
Aztán szólt mutterom, hogy van a vadon fotósai a spektrumon. Gondolkoztam, hogy felírom ide, de aztán látom, már nem kellett, mert megtetted helyettem.
Hát elég jó képeket csinált ez a francia házaspár. Azért jó lehet így élni, hogy folyamatosan ingáznak franciaország és Afrika között. Elkészítik a képeket, aztán mennek haza. Viszont nagyon jó képeket csináltak.
Azt néztem milyen fasza állvány volt a kocsi ajtaján, oszt csak feldobta az 500-ast az 1D-vel, és tolta neki
Feleség a kocsi tetején szintén egy ugyanilyen kombinációval
Meg bírtam, hogy mondja a feleség. Adjam a 70-200-at? Adjad, mondja a férj, és csak hozzávág egy 1D-t a 70-200 f2.8-alGyors hozzácsapja az 500-as mellé, csinál 1-2 képet, aztán visszateszi
Mondjuk természetes, hogy a profik, akik ilyen gyorsan dolgoznak, már a vázat is cserélik, mert nincs idejük leszedegetni az obit, meg cserélgetni. Sportfotónál is ugyanez van.
Mindenesetre a képek nagoyn jók lettek -
jorden06
senior tag
válasz
werttzui #16184 üzenetére
Igazából, ha a fotózást akarja megtanulni, belecsöppenni ebbe a világba, akkor egy bridge gép teljesen megfelel a célnak. Puji ill. Lumix sorozatok nagyon jók, kezdésre 100%-ig lehet ajánlani. A lényeget kitanulja, rekeszelés, zársebesség állítás, stb, és nem nagy értékben bővíthető, szűrők, állványok, előtétek. De az is lehet egy megoldás, hogy vesz egy belépőszintű tükröset és minden probléma meg van oldva. Azt pár évig úgyse kell cserélni, obiválaszték meg annyi van mint égen a csillag
nicoka: Egyébként Fz18 teljesen jó, én is nagyon sokat használtam, sok lehetőséget nyújt(persze később úgyis beléjük ütközöl), de ha korrekt gépet akarsz, nem érdemes kompaktokat, ultrakompaktokat venni, annál még a bridge is jobb..
-
sztyui2
őstag
válasz
werttzui #14101 üzenetére
Nem! Contest szerűség! Akinek épp nincs témája vagy ötlete/kihíásra, megmérettetésre vágyók, az felnéz a topicba, megnézi a témát, és elkészíti abban a témakörben a képet.
Egy másik fórumon, van egy Photoshop munkák nevezetű topic, ott szoktak lenni ilyen contestek, és elképesztő, hogy mennyire különböző a gondolkodásmódja mindenkinek, és mennyi módon tudják végrehajtani a feladatot.
Nagyon jók szerintem az ilyenek.
Ezen az oldalon vannak Photoshop contestek, hogy értsd mire gondolok.Egyébként a PS contesteknél, általában vagy egy téma(!) van megadva, de általában inkább egy alap kép van megadva, és abból kell valamit kihozni PS-el.
Ebben, a most készülő topicban nem a PS-en lenne sztem a hangsúly, mert azért csak kevesebb ember van itt, aki normálisan ért a PS-hez, és akkor halott lenne a topic, szóval itt témát kellene adni, és fotókat feltenni a(z éppen most készülő) topicba.
Persze a legjobb, ha valami jó kis kétértelmű téma van, és Photoshoppal lehet játszani a realitással, az abszurd dolgokkal, stb. A különbség a PS-es topicokkal szemben az, hogy ebben a topicban az alapképet is nekünk kell majd fotózni.Kicsit hosszú lett, de remélem érthető volt amit írtam
-
Hydra SR
addikt
válasz
werttzui #12153 üzenetére
Akkor úgy kéne, hogy előszor crossmotor, aztán quad, és a végére a kamionok
Alatta felirat: "Most ekkorának érzed magad"
Fejo: jó lett az összeállítás, tényleg lehetne belőle naptárat is. Egyébként ha érdekel, hogy csinálj is, esetleg pénzzé is tennéd, keress meg privátban mert lehet, hogy tudok egy lehetőséget ami ugyan nem ígér nagy bevételt de kockázatmentes. Én egy budapesti naptárba fogok belevágni (nem azért, mert az áll olyan közel a szívemhez, hanem mert azt mondják, arra lenne most keresletük). Szeptemberig kéne elkészülnie, akkor adják le a rendelést a 2010-es naptárakra.
szerk: az elejét Ropinak szántam
Oracle: ismerős érzés, én kb. az első hónapban alig tudtam épkézláb képet készíteni, érezhető visszaesés volt a gépvásárlás után a színvonalban. Szóval ne aggódj, menni fog az, az elején mindenki bénázik.
Tüzi: még 1-2 fontos dolog a fix 400-ról: nincs benne képstabi. Amikor én ezt vettem, nem volt szempont, hogy legyen, de most élesben megtapasztaltam, hogy bizony sokmindenről maradtam volna le nélküle. A jégmadarasok szinte mind képstabival készültek, 1/160 volt a jellemző záridő ISO400-on F/5.6-on ami 640mm ekv.-hez egy billegő csónakból egy dobozból görnyedve kukucskálva bizony nem jó. Meglepő módon a 100-400 IS és a fix 400-as között közel sincs akkora árkülönbség, amit az ember a zoom és a képstabi miatt sejtene, és a rajzolata is kielégítő még L-es szinten is, akárki akármit mond, hogy az egyik leggyengébb L-es Canon tele. Lehet, hogy igaz, de mihez képest. Nem beszélve arról, hogy összecsukva jóval kisebb a fix 400-nál, tehát hordozhatóbb. Én csak akkor vettem volna a fixet, ha rendesen megépített leshelyem van ahol fix távolságra adott méretű madarakat fotózok rendszeresen. A 100mm-es vége számomra értelmetlen de azért nem csak a 400mm kell. Qrva bosszantó tud lenni, ha valami épp nem fér bele a képbe, a körülmények miatt nem tudsz hátrébb menni és nincs zoomod. Én rábeszélnélek a 100-400-ra, ha megengedheted magadnak a többletet. De akár ki is próbálhatod az enyémet.
Egyébként az objektíves topicban emlegetett AF problémám azt hiszem, megoldódott: megint az akksiim gyengélkednek, de most már az összes. Ha elkezdenek merülni, akkor ezt az obit nem viszik rendesen, ez sokat fogyaszt. Feltöltött akksikkal nincs probléma, és gondolom jobb állapotú akksikkal se nagyon, de ezek agyon vannak használva és szinte mindig rátöltöttem a félig feltöltöttre, párszor a töltőben is felejtettem egész éjszakára meg ilyenek. -
Hydra SR
addikt
válasz
werttzui #8217 üzenetére
Csak most, csak neked
Nagy PH!otóstalálkozó topic
Aktív témák
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tölthető a Battlefield 6 nyílt bétája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One mobilszolgáltatások
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest