- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Nézegetem a képeiteket és irtózatosan...
Na de talán a nem túl távoli jövőben újra lesz felszerelésem.
-
Viszlát
addikt
válasz
csokimikulas #35078 üzenetére
Köszönöm. Tényleg elég jellemző pillanat, sajna ritkán sikerül jó fotót csinálni, a bridge gépemhez túl gyorsak a vizslák.
(#35079) skippper: a második kép nagyon helyes és fotónak is egész jó!
-
Viszlát
addikt
válasz
Szten Márs #35051 üzenetére
-
Viszlát
addikt
válasz
sztyui2 #34991 üzenetére
Értem, nyilván ez ízlés kérdése, nekem nem tetszik, de ez a képek minőségéből semmit sem von le.
Máyköl: egészen pontosan a Logout-os publikálással hagytam fel, a fórumozást mindig is külön kezeltem. Az már más kérdés, hogy nem sokkal az előbb említett döntésem után úgy alakultak a dolgok, hogy nem volt lehetőségem fórumozni sem.
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
válasz
rumos14 #16391 üzenetére
Az első kettő jó lett, de egy-egy megjegyzésem lenne hozzájuk.
1. Túl sötétek a sötét részek, ezen PS-ben könnyedén lehet segíteni. Nem gondolok durva beavatkozásra, csak ici-picit tolni a shadows-on.
2. Ezt az elsőhöz is írhatnám, de ennél méginkább úgy gondolom, hogy kissé túl sok a tint-ből, a szín maga jó, csak túl erős.
V
-
Viszlát
addikt
válasz
Pilács #16385 üzenetére
Egy modellről készült a kép, nem saját.
Alapvetően a kérés az volt, hogy a tetoválás legyen a középpontban, de az sehogy sem akart összejönni jól, ezért csaltam egy picit. Egyébként iszonyat nehéz dolog ez az aktfotózás, főleg ha az embernek nincsen a célhoz megfelelő világítás... Egy nyavalyás falra rögzített spotlámpával ügyeskedtem, ennyi sikerült. Talán lesz majd még egy kép, de arra engedélyt kell kérnem.
-
Viszlát
addikt
válasz
philoxenia #16292 üzenetére
-
Viszlát
addikt
válasz
philoxenia #16289 üzenetére
Így már jobb, de ezen még lehet húzni piros felé szerintem. Ha megengeded csinálok belőle egy saját verziót.
-
Viszlát
addikt
A kettő között lenne az igazi, de inkább az eredeti, ha eközül a kettő közül kell választani.
-
Viszlát
addikt
válasz
runner 125 #16261 üzenetére
Köszi, sokféle vágással próbáltam, végül ez volt a legjobb. Szűkebben nem tetszik.
sztyui: szándékosan ilyen, nem a vágás miatt.
-
Viszlát
addikt
válasz
Chapel #16255 üzenetére
Szerintem túl érzékeny vagy, már az én kommentemnél is erőltetted ezt a tisztelet a kivételnek dolgot. Ha nem igaz rád az állítás, ne vedd magadra, ez ilyen egyszerű.
Én is ebben a topicban léteztem idáig, mégse veszem magamra. Egyébként is, a normális lenne az alap, azért nem jár tisztelet, legalábbis részemről nem.
-
Viszlát
addikt
Kezd igen "viccessé" válni a topik. Alig pár hete, hogy megint megvolt a szokásos nagy kifakadás a silány képek, meg az offok miatt. Azóta volt már hotpixeles tanácskozás 30-40 hsz-en keresztül, most éppen milyen fényképezőgépet vegyek műsor megy, és persze nyakig benne van a korábban siránkozók többsége, akik még annyi fáradságot sem vesznek, hogy off-ba tegyék az ide nem illő hozzászólásokat.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ez egy moderátort sem zavar, pedig úgy tűnt, hogy a fototrend kapott egyet külön úton saját használatra.
Na mindegy, leülök magamtól is és vadászom tovább a fotókat a Digitális fényképeim topikban...
-
Viszlát
addikt
Ajánlom figyelmedbe a következő topikot a kezdeti próbálgatáshoz és az ilyen képek mutogatásához: Tanuljunk digitálisan fotózni.
-
Viszlát
addikt
válasz
Cassidey #16022 üzenetére
Nem is az elnézéssel volt bajom, hanem a révedő tekintettel.
Szerintem a beállított helyzet nem zárja ki a természetességet, a koncepció nem öli meg az ösztönösséget. Mindegy, nem ragozom, ízlések és pofonok területre tévedtünk...
Utóiratra: abszolút jól értelmezed, általánosságban beszéltem. A képek - ha a személyes ellenszenvet leszámítom - gyönyörűek, jól kivitelezettek.
-
Viszlát
addikt
válasz
Cassidey #16013 üzenetére
Megpróbálom megfogalmazni. Az a bajom az ilyen képekkel, hogy süt a modellről, hogy engem itt most fényképeznek. Nincs semmi kifejező a mosolyában, a tekintetében, a testtartásában, csakis az érződik, hogy beálltam, mosolygok és nézek valamerre a távolba... Próbálkoztam én is egyébként, de eddig még nem sikerült olyan alanyt találni, aki függetleníteni tudta volna magát a helyzettől (egyébként is valahogy el vagyok átkozva, alig-alig van vállalkozó). Érződik rajtuk, hogy van egy elképzelésük arról, hogy milyen testtartás és arckifejezés előnyös számukra és azt próbálják megvalósítani.
Remélem érthető mire akarok kilyukadni. Ezért is írtam, hogy nem feltétlenül a te hibád.
Ez a kép pl azért tetszik nagyon, mert van benne egy önkéntelen mozdulat (vagy ha tudatos, akkor is nagyon jól álczáva az), látszik a szemen, hogy van egy fix pont amit néz. Természetesnek hat az egész, ami persze nem zárja ki, hogy beállított, csak én nem érzem rajta.
-
Viszlát
addikt
válasz
Cassidey #15973 üzenetére
Biztos le leszek ugatva, de azért leírom.
Hiába jók technikailag a képek (egy félbevágott kart leszámítva), számomra hihetetlenül mesterkéltek. Persze ez végülis nem is a te hibád, a modelled volt ilyen, nem tudom mennyi szereped volt a pózok, beállítások alakulásában. Ezektől a távolba révedős képektől engem konkrétan lever a víz...
Nehéz ez a portréfotózás az egyszer tuti...
-
Viszlát
addikt
válasz
street.art #15664 üzenetére
Nem rossz, de valahogy nekem nem passzol ez a nagy fényesség a témához, sötétebben nem próbáltad?
-
Viszlát
addikt
válasz
runner 125 #15613 üzenetére
Köszi.
Mármint minél lenne jóval kisebb? Mert a fánál tényleg kisebb, az egy baromi nagy fa.
Fejo: köszi!
Kazimír: Ez a Bakony szélén, a Várpalota fölötti dombokon.
kiskornel: mezei benzines, a besorolását nem tudom, de 2.4-es motor.
Ropi: Nem, kivételesen nincsenek, elég magasról készítettem a képet, így megúsztam (no meg szerencsém is volt, hogy épp jött a traki). Szántóföld van a felső harmadban, de a jobb szélét meg kellett vágnom egy belógó focikapu miatt és így az arányok miatt az is lekerült.
-
Viszlát
addikt
válasz
stefanitsr #15428 üzenetére
Na igen, ezért is napoltam el.
A makis kép amit tegnapelőtt feltettem az úgy készült, hogy a maki közben néha megfogta és megnézegette az objektívet, olyan közel voltam hozzá.
Olyan szinten egyébként sosem fogok ezzel foglalkozni, hogy fix telét vegyek. Nemsokára jön a 100-400, majd kiderül azzal mire jutok.
-
-
Viszlát
addikt
válasz
runner 125 #15345 üzenetére
Két fotóból lett csinálva, nem hívom HDR-nek, mert a nagyok leakadnak rajta.
Szóval egy túlexpózott és egy normál képből tettem össze, hogy a völgy is látszódjon. Egyébként semmi effekt nincs, csak kontrasztot állítottam, plusz a szaturációból levettem egy kicsit.
Ropi, Cassidey: köszi.
-
Viszlát
addikt
Szégyen, hogy mennyire nincs időm fotózni, ennyi értelmeset* sikerült összehozni :
*kis túlzással
-
Viszlát
addikt
válasz
Timyyy #14567 üzenetére
Az enyém, de hova futsz?
Lesz sorozat, vagyis készülök rá, csak jussak be végre a régi gyárba...
Runner: próbáltam én is ilyen vágással, de mivel így keskenyebb a kép, megnöveli érzetre az autó magasságát, vagyis nekem így kicsit bucinak tűnik a járgány, ezért hagytam annyit alatta és fölötte is, mert igazából nagyon alacsony a gép.
-
Viszlát
addikt
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest