- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
koxkids #47769 üzenetére
Hasonlo nekem is van.
-
válasz
koxkids #46586 üzenetére
Nekem ez annyira nem jön be, illesztésre jó, időpontra jó, de valahogy hiányérzetem van látvány terén. Középen nem nagyon értem mi lett a képpel, de lehet nagyban kiderülne számomra is, mi az a sok piros pötty...
A kerítés rész az tetszetős, lehet ha azt komponálod a képbe, mint elsődleges látványelemet, máris jobb lenne. -
válasz
koxkids #43536 üzenetére
Az ugróiskola jó lenne, de kár a belevágásokért, a képarány, és az FF az szerintem jól áll neki.
Nekem nem mond sokat ez a kép, de egy mániákus bicajozónak, biztosan több tartalmat ad. A küllőket forgathattad volna úgy, hogy a túl oldali feliratba se lógjon bele semmi... -
válasz
koxkids #43449 üzenetére
Én nem láttam a korábbiakat, ettől függetlenül pár észrevétel.
A srác be van bukva... ami nem tesz jót a képnek, hogy a téma sötét, a háttér meg teljesen világos... nagyon jó a képen a körablak, de olyan mintha megfejelné, ergo az összhatása annyira nem szerencsés. A riasztó dobozokat kikapnám mindenképpen a képről, valamint bal szélén a csövet. -
-
gab.m
senior tag
válasz
koxkids #43440 üzenetére
Hogy valami értelmes kritikát is írjak, ne csak "fikázzak": nem tetszik alul a "kavicsos" rész, tudom, hogy az valami beton volt, amire a géped raktad.. Azt levágnám, de még úgy se oldódna meg az, ami a legjobban zavar a képben: az, hogy nagyon sötét a biciklis, aki ugye a kép fő témája. De szerintem ez is megoldható egy kis dodge&burn-el.
-
sztyui2
őstag
válasz
koxkids #20811 üzenetére
Mindegyiken jó a dof, gondolom direkt erre mentél.
Ezen belül a rádiós nem tetszik. Túlságosan semmitmondó. A telefon még elmegy a régi idők miatt, nameg az ember elgondolkozik, hogy most milyen telefon van a zsébében, és milyen van a képen
Viszont a rádiós kép az olyan semmilyen. -
törölt tag
válasz
koxkids #20532 üzenetére
Szerintem szép természetesek a színek, és a vízjel szépen feldobja a fotó bal alsó sarkát, ami üresen egy unalmas terület lenne
Gratulálok hozzá!
Erről jut eszembe, már tegnap filóztam hogy megmutassam-e egy kukába szánt fotómat kicsit kiszíneztem, szintén az égbolt a téma... Nem túl szürreálisak a színek szerintetek?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
koxkids #20532 üzenetére
Szép, nekem tetszik(talán kis plussz szaturáció, vagy valami durvább kék jót tenne neki, de ez csak ízlés kérdése)!
Ez a Légy Képben dolog azon múlik kinek hány aktív ismerőse van akik naponta klikkelnek neki. Az első kép is... szavazógép?!:S -
Sir Riccio
addikt
válasz
koxkids #20432 üzenetére
Az első szvsz nagyon jó...a másodikon utólag életlenítettél ki bizonyos éleket? Engem zavar picit, hogy csak egy sávban éles, és nagyon hirtelen lesz éles/életlen.
Zabu: Nekem a The great explosion és a Hoist tetszenek nagyon, de a többi sem rossz. A hoist bal felső sarkában kicsit beégett, talán egy kicsit kevesebb fény jót tenne neki. A cseppes képen szerintem rontanak a logo-k, illetve a levél szélén aza világító kis cseppecske sem feltétlen tesz jót neki, főleg, hogy csak egy levél zöld a többi meg ff, és a háttérben "világító" illetve beégett cseppek is elvonják a figyelmet a fő témáról.
Dancer Girls című képhez annyit, hogy nem vágunk lényeges részeknél, így bokánál, térdnél deréknál, hanem picivel felette alatta valahol középúton, de jobb ha az egész alany a képen van, pláne több alanynál el kell dönteni, hogy mindketten egészen a képen vannak vagy mindkettejüket "vágod". A sok kezes képnél lehetne életlenebb a háttér és sejtelmesebb az előtér, így kiemelné az embereket a sok kézzel, ráadásul jobb lenne kicsit inkább szemből mint enyhén felülről. A cukortárolósnál zavaró a belógó lámpa illetve a belógó fél ember, viszont a közelebb álló egészen képben lévő embernek a cipőtalpa már kilóg. A napszemüveges srácnál is az egyik lába kilóg a másik félig benne van cipővel együtt. A kapucniját fogó hölgyeménynél nem ártana ha szemből lenne, vagy legalább is úgy, hogy a kő amin áll párhuzamos legyen a kép aljával. Meg a másik, hogy az arca mintha sötét lenne egy kicsit, de ezt lehet én ítélem meg rosszul. A Dance To Me Babe c. képnél is kilóg a férfi lába egy nagyon kicsit a fejük felett meg van még hely bőven, csak a közönség látszik ami viszont csak háttér jelen esetben. A Just Enjoy Dance-nél is a félig kilógó lábakat mondanám csak hibának.
Hát röviden ennyi jutott most eszembe, remélem segítettem ezzel valamit, és bízom benne, hogy okosakat mondtam, természetesen kezdőként nem kell készpénznek venni amit mondok.
Jó fényt! -
*Ropi*
félisten
-
jorden06
senior tag
válasz
koxkids #14744 üzenetére
Szerintem egy kicsit túl lágy. Ha a hátul lévő gyertyát megerősítenéd, és az elöl lévő akárminek( mi az?
) kiemelnéd a színeit, kontrasztosítanád, tök jó lenne.
Igazából az a baj, hogy nem lehet kivenni, hogy mi az elül, és nem tudjuk, hogy mit akarsz mondani, vagy mit látsz. (legalábbis én)
üdv -
BEE
addikt
válasz
koxkids #13831 üzenetére
Jó kép, a vonat nagyon jól mutat a képben,
csak az előtérnek választhattál volna valami olyan tárgyat,
ami az átlag nézőnek jobban kötődik a vonathoz.
Mert az előtér ugy jobban működik, ha nem köti le ennyire a figyelmet.
Az sem árt, ha a főtémára mutat, oda vezeti a szemet.
De mondom, ettől még jó a kép, tetszik nekem.BEE
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
koxkids #13548 üzenetére
Kifejezni valamit? Nem akar kifejezni semmit. Legalábbis nem így fognám meg a dolgokat. Arra való, hogy valamilyen (halványan motoszkáló) érzéseket keltsen, de nem szándékoztam mély tartalmat sűríteni bele
Csak néha járok a BTK-ra akkor sem hallgatóként, szóval mentes vagyok az ilyen ártalmaktól
A pók sajnos eléggé kilóg a DOF-ból, ez nem tesz neki túl jót. Viszont a galériában vannak igen jó képek, pl ez [link] is kifejezetten tetszik
-
*Ropi*
félisten
válasz
koxkids #7508 üzenetére
Az első képből nagyobbat vágtam volna jobbról, meg az élességgel sem vagyok kibékülve, nem hangsúlyozza a téma kiemelt részét.
A második képnél a nézőpont lehetne jobb, túl kusza emiatt az egész.
A harmadiknál tetszik a kompozíció, csak az élesség nem. De összességében még így is jó.
A negyedik - no comment - nincs mire.
Az ötödiknél vagy felülről vágtam volna többet, vagy a virág szárára hagytam volna rá, hogy jobban kitöltse a képet.
-
orbano
félisten
válasz
koxkids #7149 üzenetére
ment emailben. nem mondom, hogy az sokkal jobb, utólag nehezebb vágni, mint fényképezés közben komponálni, de próbáltam egy kis rendszert vinni a kompozícióba (horizontot a helyére raktam, képarányt, beraktam átlóba a mérleget, meg egy kicsit igazítottam úgy pofára).
persze a legnagyobb "hibája" a képnek, hogy nincs fő téma. vagyis a mérleg lehetne az, csak valahogy szerencsétlen helyen van. de a fények nagyon szépek. ez is hdr? -
runner 125
nagyúr
válasz
koxkids #7024 üzenetére
Hali!
Mivel nagyoncsak kezdő vagyok én (is) fotózás terén,ezért halál pontosan nem is vágom mit takar a HDR magában,de; Gondolom volt utómunka mind2 fotóval,én azonban a telítettség gombra rákattoltam vna még párszor(főleg az első esetében)
Komponálás szempontjából kissé zavar a másodiknál h levágtad a fa tetjét,illetve az elsőnél kicsit beégett az ég..
..összeségében a 2. nyerő!
Üdv.
ui: Mivel készültek ezek a fotók? -
D4rkm4n
őstag
válasz
koxkids #6049 üzenetére
Olvass inkább Wass Albert regényeket. Attól műveltebb leszel!
Én egy oktató DVD-t vettem meg. A photomax-online.hu gondolzásában jelent meg Dömötör László filmje. A címe pedig "A digitális fotózás alapjai".
Hát, annyira az alapokkal kezdte, hogy kabarénak jó volt. Így utólag visszagondolva nem érte meg a 990Ft-ot.
-
orbano
félisten
válasz
koxkids #5962 üzenetére
a négyes képet kicsit átgondoltabban komponálod és egész jó kis kép lesz... egyébként tényleg határozottabban jobbak
Basszus, ez a sportfotózás nagyon nem egyszerű történet... foggalmam sincs hogy lehet belső térben küzdemet fotózni. 640, f2 éppen elég iso1600-on, de baromi nehezen tudok jól élességet állítani, sok kép homályos lesz, egyszerűen nem tudom okosan belőni a fókusztávot, a folyamatos fókusz meg néha a két küzdő között kitalál és a háttér lesz éles. Meg egy furcsaság: állítottam fehéregyensúlyt fénycsőre, és a képek egy része szép, egy része pedig baromi sárgás. mitől van ez?
-
ócskás
aktív tag
-
-
BEE
addikt
válasz
koxkids #5882 üzenetére
Az első és az ötödik nem is lenne rossz, ha nem vétenéd ott is a fő hibáidat.
Ha belenézel a keresőbe, mindig keress olyan támpontot amihez
igazíthatod a vízszintest és a függőlegest.
Akkor nem lesznek ilyen feltűnően ferdék a képeid.
A másik fontos hiba az alulexponáltság.
Ez attól van, hogy a hó becsapja a fénymérőt és sötét lesz a kép.
Be kellett volna állítanod +1...+2 fényérték expokorrekciót.Utómunkával javíthatsz mindkét hibán,
bár a ferdeség javításához vágni kell a képből.
De azért ne add fel, mindenki volt kezdő és bénázott eleget mire belejött !BEE
-
sK0t
tag
válasz
koxkids #5882 üzenetére
Üdv.!
Az első képeket látva kicsit elborzadtam
Aztán az 5.-ik tűnik a legjobbnak, csak túl sokat adsz abból a partrészből amelyiken te állsz!
Pont az, amelyiken nincs semmi érdekes
De ha visszamész valamikor, és kicsit többet mutatsz a fonyóból, vagy csatornából nem tudom, az sokat dobna a fotón. És mintha be is mozdult volna, a fák lelógó ágainál a kép. -
BEE
addikt
Kb ugyanazt mondanám neked, mint Terapeuta.
Az első egész jó beállítás.
A Napos képek akkor lennének jobbak, ha legalább f 8-ig rekeszelsz,
mert akkor a Nap már nem egy nagy kiégett paca a képen,
hanem szép sugarakat rajzol.
A makró képeknél fontos a látványosság, tehát egy jó nézőpontot kell keresni
és a lehető legjobb képminőséget összehozni.
A megvésett fánál gyakorlatilag két kép van egy kockán,
nincs eldöntve hogy a téma a fa, vagy a lépcső az emberekkel.
A hatodik viszont egész jól mutatna, ha nem lenne túlexponálva.
Az utolsóra nagyon nem kell a repülő, üti a kép hangulatát.
BEE
Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest