- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #17764 üzenetére
Itt vannak.
-
Oliverda
félisten
t_a_m_a_s és hemaka: Köszönöm!
Fejo: Köszi! Még csak most ismerkedek a makró rejtelmeivel de arra már rájöttem hogy nem nagyon tolerálja a megremegő kezet és a mozgó katicákat.
-
Oliverda
félisten
válasz
jorden06 #17418 üzenetére
Köszönöm!
Igen, azt én is észrevettem és sajnálom is mert jobban mutatott volna úgy, de kissé fújt a szél, illetve még állványom sincs. Ezzel az obival pedig nagyon könnyű éppen annyira elmozdulni hogy pont elcsesződjön a fókusz. Hiába, kézből nem könnyű makrózni.
j.bravo: Köszi! Semmi extra. A RAW konverziónál kicsit szoktam piszkálni a színhőmérsékletet aztán még egy kis color balance, saturation és hue (ha szükséges). Pici kontraszt is ha kell. Mondjuk valószínű hogy ez az obejktív érdeme is mert a kitobinak szerintem nem ilyen színei vannak.
-
Oliverda
félisten
válasz
Chapel #17414 üzenetére
Köszi!
Hát sajnos kissé sötét volt és állvány sem volt kéznél. A 350D meg szeret zajosodni 200 felett.
Katicáztam egy kicsit:
A középsőnek (aki amúgy megegyezik a felsővel) nem nagyon tetszett hogy lefotóztam. Még valamit mutogatott is. Remélem hogy nem valami ősi katica varázslatot nyomott rám...vagy a gépemre.
-
Oliverda
félisten
Köszönöm szépen mindenkienk és örülök hogy tetszenek!
flegos: Őszintén szólva nem jutott eszembe hogy megderítsem, de így utólag annyira nem is bánom mert így jobban kijön a csúcs végén becsapódó napsugár hatása.
Padam: Próbáltam kisebb kerettel is de szerintem sötét háttér mellett előnyösebb a szélesebb. Az obi a Canon 100as USM makrója volt.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #17074 üzenetére
Milyen objektívvel? EF 50mm f1.8 MK II?
-
Oliverda
félisten
Csak hogy legyen egy ilyen is...: [link]
-
Oliverda
félisten
Köszi! Hmm...nem rossz.
Nem is jutott eszembe hogy elforgassam...
Belenyúl?! Az nem lehet hogy alapvetően ilyen zajos képet készít 200as ISO mellett? Nem nagyon találtam erre utaló beállítást. Van egy "Long exposure noise reduction" opció de az nyilván nem erre való.
Cassidey: Ez a "Man at Work" valahogy nekem sem jött be, bár lehet hogy elfogult vagyok...
Itt egy mai kutyafuttás kép: Jövök már...
-
Oliverda
félisten
válasz
kiskornel #16957 üzenetére
A katica színe jobb lett.
Szerintem nem minden esetben illik egy képhez az erős szaturáció, de ebben az esetben valóban jól jön a meleg színekkel egyetemben.
A tavasz is lehet egy üzenet. Egy kedves ismerősöm azt mondta a rá hogy "társasház".
Amúgy nyugodtan maradhat.
A csíkokat én nem látom, de kíváncsivá tettél. Esetleg nem tudnád bekarikázni ezeket a csíkokat?
-
Oliverda
félisten
válasz
kiskornel #16955 üzenetére
Hát hogy pontosan hol mennyit állítotttam azt már így nem tudom, de a szaturációt nem raktam maxra az biztos, zajszúrés sem volt, viszont kotrasztot én is adtam még neki.
Amúgy pedig én is elég kezdő vagyok retus téren tehát nem feltétlenül az a legelőnyösebb ha tőlem próbálsz meg tanulni.
-
Oliverda
félisten
Zajszúrés abszolút nincs rajta, egy minimális sharpen van, szaturáció, illetve egy kis retus ahol eltávolítottam a vaku nyomát.
Itt az eredeti RAW, dolgozd fel nyugodtan. Sőt kérem. KÍváncsi vagyok hogy Te mit tudsz kihozni belőle.
kiskornel: Szerintem még egy kis utómonka rájuk férne még. Amúgy szerintem az első/felső a legjobb.
-
Oliverda
félisten
válasz
Chapel #16948 üzenetére
Köszönöm és örülök hogy tetszik!
A katicásnál már éppen kezdett sötétedni és a szél is fújdogált ezért vakut is használnom kellett. Szerencsére annyira nem feltűnő.
Ja, én is kedden jutottam hozzá végre.
Már nyár óta csorgattam a nyálamat utána, de végre most összejött. Hát a kitobi után eléggé radical change, és tényleg pengeéles képet ad.
hemaka:
-
Oliverda
félisten
válasz
Hydra SR #16946 üzenetére
Köszönöm! A héten sikerült végre megvennem a 100as Canon macro-ot és ma azzal barátkoztam. Ez is annak a gyümölcse. Hát...vagy egy jó álványt vagy egy jó pálinkát kell vegyek mellé mert a kézremegést valamilyen módon mihamarabb ki kellene iktatnom.
Itt van mégegy a mai napról:
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Öhömm... elmondanád hogy ezen képednek mi a pontos mondanivalója? Remek a szerkesztés, a minőség az utómunka, sőt mint már korábban írtam nekem nagyon tetszik az égész úgy ahogy van, biztos sok energiádba került mire ezt így összehoztad, de számomra nem sok mondanivalót sugároz.
-
Oliverda
félisten
Én még csak most jutottam el a flickr-es oldalára. Egy fotós cimborám mesélte hogy az egyik osztálytársa volt Tibi Willams-szel fotózni és kissé sarkítva Tibornak tényleg csak az exponáló gombot kell megnyomnia. Szvsz a képei remekül alátámasztják azt a tényt hogy a kreativitást nem lehet pénzért megvenni... viszont minden másra ott a mászterkárd. Én nem irígylem.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #15911 üzenetére
Milyen obival készültek?
-
Oliverda
félisten
Ma (be)sütött a nap [link]
-
Oliverda
félisten
cím nélkül #1 és #2
Szívesen veszek bármilyen véleményt. Illetve szerintetek FF vagy inkább a színes? Én inkább az FF felé hajlok egy kicsit...
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
A ma esti barátom.
-
Oliverda
félisten
Nem a keret volt a kérdéses.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Az ott a szék egyik darabja, sajnos így utólag nem igazán lehetett volna eltávolítani onnan úgy hogy elfogadható legyen a végeredmény. Az élesítés TFT-n nézve tényleg lehet hogy kicsit sok lett, otthon 6 éves CRT-m van (azon utómunkáztam kicsit) aminek azért már nem olyan tökéletes a kontrasztja sem. Mondjuk ezen nem nehéz segíteni.
Köszi a kommenteket!
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
runner 125 #14249 üzenetére
Köszönöm!
-
Oliverda
félisten
2 új macskánk lett. Ő az egyik: [link]
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Köszönöm a véleményeket! Az elsőnél szerintem kell oda az a jobb oldal, a másodikból viszont csináltam egy módosított verziót.
Van még két fotó a pénteki buliból: A basszusgitáros és a rajongó
A soproni napnyugta szép lett!
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
drkbl: Értem. Mondjuk csak simán a Disease/Kór cím talán jobb lenne hozzá.
Jinxx: Azt a fránya sztetoszkópot nem találtam meg.
Lehet hogy majd hétvégén csinálok egy second edition-t is belőle.
Köszönöm a véleményeket!
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Köszi!
A sakkosból még a héten megpróbálok csinálni egy jobbat.
Még egy ráadás:
Hiába, szeretem a U2-t.
-
Oliverda
félisten
Hydra SR: Ez a sün nagyon tetszik!
Múlt héten én is csináltam párat:
Sakk (ez lehetett volna jobb is, sajnos kissé bemozdult)
-
Oliverda
félisten
Köszi! Módosítottam, és tényleg jobb.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
philoxenia #8807 üzenetére
Köszi. Még csak most ismerkedek a fozózással és magával a géppel is. Tehát a jövőben majd sűrűbben fogok benézni ide.
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest