- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz
Karima #46065 üzenetére
ezt már én is néztem. sajnos sem a google, sem a vakuk c. topik nem a barátom.
saját képek exif infója:
D80 + SB-900 a gépen: "flash fired, auto mode"
D80 + SB-900 CLS-ben: "flash fired, auto mode"
D80 vaku nélkül: "not fired"
Pentax K100D, Pana G2 + vaku: "flash fired, compulsory flash mode"
Pentax K100D, Pana G2 vaku nélkül: "not fired, compulsory flash mode"nekem nem sikerült összefüggést találni.
-
senior tag
válasz
spanyoll #44560 üzenetére
"ha mondjuk ülnének az alagút párkányán, vagy a párkány előtt lévő szögesdrót..."
kevered a lánchíddal. -
senior tag
válasz
BLOODSHOT #32360 üzenetére
szerintem csak egyszerűen nem vagy tisztában ennek a topiknak a lényegével, működésével. olyan emberek mondják el itt a szubjektív véleményüket, akiket érdekel a fotózás (nem feltétlenül ebből élnek, hobbisták, laikusok, bárki). márpedig a fotókiállítások többségét szerintem nem csak a szakmai elit és a vastag pénztárcájú gyűjtők látogatják, hanem azok, akiket érdekel a fotózás, ergo a fenti emberek.
láthatóan magasabb szintű fotósnak tartod magad, mint a topikot látogatók többsége. (van is némi alapja, az ide linkelt képeid többsége nekem speciel tetszik.) a célod ez esetben az lehetne, hogy megtudd, mit gondolnak a hobbisták, laikusok egy-egy képedről. felteszem nem csak leborulós szmájlikat szeretnél gyűjtögetni és azzal is tisztában vagy, hogy nem profik és gyűjtők véleményezik majd a képeket, viszont azok véleménye, akiknek itt megmutatod ezeket a képeket, nem érdekel. ez esetben mi a célod a képeid bemutatásával?
"...bírálják más emberek munkáját, akik ezzel komoly lóvékat keresnek." nem hiszem, hogy ez lenne a követendő értékrend egy olyan világban, ahol a neten már sz*rt is lehet venni és uve boll is forgathat filmeket (lehet ő is komoly lóvét keres vele). szerintem érdemes lenne elgondolkodnod Fejo véleményén.
-
senior tag
válasz
*Ropi* #24877 üzenetére
mikor kicsik voltunk és a nagyszülőknél nyaraltunk inkább játszótérként tekintettünk rá.
azóta bár felnőttünk, az emlékek miatt mégsem csak negatívumként tekintek a temetőkre. (bár egy kicsit suta az említett kép kompozíciója, de nekem még így is jobban tetszik, mint a sorban az utolsó.)
-
senior tag
#24749 : a második. tegnap láttam a wrong turn-t. deja vu-m van a kép láttán.
-
senior tag
válasz
philoxenia #12648 üzenetére
nekem az első tetszik a háromból. a második túl szűknek, a harmadik pedig túl tágnak hat. (ráadásul üres is a jobb oldala). az elsőn csak annyit változtatnék, hogy hasonló képkivágás mellett a bakot közelebb hoznám a jobb sarok felé.
-
senior tag
Hydra SR: nekem a első.
Fejo: a cserépabsztrakt szvsz jobban mutatna, ha vagy mohás, öreg cserepek lennének, vagy teljesen új, mindenféle kosztól mentesek. a templom viszont tetszik. -
senior tag
válasz
runner 125 #10889 üzenetére
Silent77, runner 125, köszi.
-
senior tag
-
senior tag
Köszönöm szépen mindegyikőtöknek.
Az első kép Qtpfsgui-val készült, és tetszett, hogy olyan festményszerű lett. A második még a jó öreg Photomatix-al. -
senior tag
Silent77, *Ropi* köszi.
Itt van ugyanaz a panoráma, csak infrában. (Érdekes, a kék műanyag infrában is kék színű marad. Csak a színcsatornák cseréje miatt lesz barnás-vöröses a végső képen.) -
senior tag
naplemente, diófa, repülő infrában.
panoráma a Tokaji hegyről (5000*725, 2,9 Mb!) -
senior tag
Köszönöm.
*Ropi*: nem a plútón. csak az Árpád hídnál.
-
senior tag
Lauda, Teng: Hoya R72-es infraszűrővel készült a kép, ezért infra.
-
senior tag
végre kisütött a nap, elkészülhetett az idei első infrám.
-
senior tag
Jinxx, Werttzui, Philoxenia, Hydra, Bandesz, Molnigee, Gardener köszönöm.
(a múzeumfaluba még tervezek egy látogatást, de a téli időszakban nem lehet bemenni a házakba, így maradt az ablakon bekukucskálás.)
Tüzi: kérhetnék én is egy raw-ot?
-
senior tag
egy kis luxus
napsütésben I.
napsütésben II.
múzeumfalu I.
múzeumfalu II.
múzeumfalu III.
múzeumfalu IV. - "kívül színesebb" -
senior tag
Ropi: Köszi.
Hydra: Neked is köszi. Jól látod, a szőre tényleg kiégett itt-ott. Ezt teszi a gimp "finom ragyogás" effektje. Az eredetin nekem nem tűnt annyira hangsúlyosnak a tekintete, ezért piszkáltam meg egy kicsit. -
senior tag
"mélység"élesség :-)
a fénymacska visszanéz
nyíregyháza bájnájt -
senior tag
Hydra: a 19 óra azért fura, mert a M.malom honlapja szerint csak 18 óráig vannak nyitva, s a kiállítás is naponta 10-18-ig látogatható. bár kétségkívül a 19 óra lenne az ideális, ha valaki Bp-ről megy munka után.
Kolombusz: semmi extra, egy ilyen szimpla házimacska csupán. fut, mászik, dorombol, játszik... mindent tud, amit tudnia kell.
-
senior tag
válasz
Hydra SR #7053 üzenetére
a meghívón 19.00 a megnyitó ideje, a Művészetmalom honlapján pedig 17.00. mostakkormikoris? ha 7-től, akkor lehet kinéznék.
-
senior tag
válasz
Szten Márs #7045 üzenetére
ez a macska "gyárilag" ilyen. (az emo-sok megvesznének érte
)
-
senior tag
válasz
runner 125 #7043 üzenetére
-
senior tag
ócskás, köszi.
macy, neked külön köszönet a belenyúlásért. (ps-ben szelektív kijelölés és curves, ha jól sejtem. én erre lusta voltam.)
fejo: grat, ez tetszik.
johnjohn: lehet, hogy ezért minimál... -
senior tag
mikor a macsek kinéz a kosárból...
-
senior tag
Köszönöm mindegyikőtöknek.
Hydra: az első nekem tetszik. Némi exif adatot is elárulnál mellé?
Smogus: a szobrot sajnos nem tudom elküldeni, de valahogy így néz ki.
-
senior tag
-
senior tag
Tiszabercel: Tisza-parton
Birkarágta, birkaszarosLónyai-töltésen
-
senior tag
Köszönöm szépen mindenki véleményét.
-
senior tag
három nyári fekete-fehér:
hullám
szabad kilátás
korzó -
senior tag
Engem is a színek fogtak meg benne leginkább. Közelebbről azért nem akartam, mert nem jég van a képen. Az épület mállik, a tetőből kiold valamit a víz, majd lecsöppen a párkányra és ott kiválik belőle. Idővel pedig elkezd "lefolyni" ez az egész. Valahogy így néz ki távolabbról.
-
senior tag
1 (Kiron 28-210 f/3.8-5.6 macro 1:4 @ 210mm, F8)
bújócska (Pentax-M 50mm, f/2) -
senior tag
Köszi.
Az infrás képeket még a S3 IS-el követtem el. Retusálni nem szoktam őket, jpeg-nél a szűrésnek köszönhetően nincsenek hotpixelek. Rawnál már akad (nagy méretű fájl!), de ott a leméretezés miatt ezek többnyire nem zavaróak.
Színezni nem szoktam, csupán az "ilyenkor szokásos"-t (kék színcsatornán kék és piros színcsere, illetve a piros színcsatornán piros és kék színcsere). Így lesz ebből -> ez. -
senior tag
Egy kép még augusztusból. (Bocs, egy kicsit életlen.) emberek az üvegben
-
senior tag
válasz
Hydra SR #6211 üzenetére
Ág "kilógatásra" három ötletem lenne. 1. a rönk alján ékalakú bevágás. Ez simán megtart egy kisebb kilógó ágat. (Nagyobbat is, ha nem korhadt a rönk.) 2. a párkány és a ház előtti cseresznye/meggyfa(?) közé valami hosszabb ág (ezt még alulról is könnyű lenne deríteni). 3. ágas rönk a párkányra.
-
senior tag
Ha a madarad egy kupac búza/dió felett fog ácsorogni télen, akkor nem lesz nehéz kitalálni, hogy madáretetőnél készült a kép, legyen az akármilyen feltuningolt is.
Bár, engem kb. annyira zavar egy madaáretetős kép, mint mondjuk egy itatónál készült... semennyire.
A gerlék bárhova odaszoknak. Nálunk évek óta napi vendég egy pár. Olyannyira, hogy már-már levakarhatatlanok. A cinkékre meg jó eséllyel indulhatsz egy darab szalonnával, vagy almával. (Náluk fontos, hogy ne a föld közelében legyen fellógatva a kaja.)
-
senior tag
válasz
E-scapegoat #6167 üzenetére
Öööö, izé...
Bp-en "csak" lakom, meg dolgozom. Egyébként nyíregyházi vagyok.
-
senior tag
Köszönöm.
*Ropi*: ez a PS-ban (nálam az Elements 6 van fent) az Old Photo effekt. Ráeresztettem az eredeti képre, majd a kapott réteget egy kicsit átlátszóvá tettem, hogy egy kis színe is legyen. Nekem így jobban tetszik. Szerintem olyan mintha egy régi újság sport(vicc)rovatából lenne kivágva.
-
senior tag
Én is játszottam ma a PS-al.
lyukasmarkú
cím nélkül -
senior tag
Köszi.
E-scapegoat: Bodrogkisfaludon készült a kép, a komptól vagy 1-1,5 kilométerre. A töltés másik oldalán a Bodrog van. :-) Tényleg jó hely (bár Tokajt jobban szeretem). A komp mellett van egy pálinkafőzde és támadnak onnan mindenféle illatok.
-
senior tag
válasz
biggamer #1457 üzenetére
Nincs mit. Bár nem vagyok nagy madárrajongó, volt szerencsém hozzájuk.
Barabáson voltam madárgyűrűző táborban segíteni a gyűrűző srácnak és az egyik haverom madárvonulásos diplomát írt, neki is segítettem hálózni. No meg a Hortobágyi madárkórház sem utolsó élmény. (Ha valaki esetleg szeretne egerészölyvet fotózni röptében, annak ajánlom a nagyröpdét.
)
A meggyvágót csak azért írtam, mert brutális, amit művel. Olyan a csőre, mint a satu. Megeszi az ember kezét.De ez már nagyon off, elnézést.
-
senior tag
válasz
D4rkm4n #1453 üzenetére
Az a háló nagyon ''finom'' anyagú (drága is mint a fene). A madár nekirepül és beleesik abba a zsebbe, amit az első képen is látni (több szinten) a háló hosszában. Ha sokat is vergődik nem esik baja, csak még jobban belegabajodik és nehezebb lesz kiszedni. Éljenek a meggyvágók...
Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest