- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Hirdetés
Aktív témák
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Allien #22747 üzenetére
A Natural simplicity-nek akkor ugy néz ki nem nem érted a lényegét.
Egyrészt nem dől, de mivel nem pont szemben álltam vele ezért látod ferdének.
A fa ellendőlés pont ezt kompenzálja.
A fa pont hogy a harmadolás szabálya szerint van a helyén. De a lényege a képnek az átlóssága...
Before Strom-nak direkt van a közepén a horizont, mivel az ég a lényeg és a falécek vezetik a szemet közpére.
Target sighted is pont közpére komponált kép, nemtudom mi ebben a baj?! Pont ettől egyszerű.De köszönöm a véleményed
-
eastsider
nagyúr
-
Fejo
őstag
válasz
Allien #20894 üzenetére
Köszi, a indok prózai, nekem így jobban tetszik, hogy a sziget van az alsó harmadoló vonalon. Alulról nem lehet vágni, mert a vitorlások az előtérben félbe lennének vágva, míg felülről vágva egy keskeny csíkot kapnánk, amiről nekem hiányozna az égbolt.
Edit: Így sem pont középen van a horizont. Direkt felhőtlen eget szerettem volna átmenetes színekkel.
-
sztyui2
őstag
válasz
Allien #20894 üzenetére
Ez sztem így nem igaz. Igaz, hogy nincs felhőzet, de attól még lehet szép az ég. Pont ez a gyönyörű naplemente utáni tiszta átmenetes ég sztem kurvaszép, és nagyon nagy vétek lenne levágni. Én is már ilyesmi naplemente utáni égre vadászok vagy 4 napja, de most mindig csak bazinagy felhőkre bukkantam, amit már ti is láttatok. Jó vagy nem jó, a felhő, de nem biztos, hogy attól lesz jó az ég, mert felhős.
Attól függ, mit szeretne a fotós.Gondolom Fejo is direkt ilyesmire vadászott, amit végül sikerült is a 4. képben megvalósítania. Gondolom nem véletlenül ment vissza másodszor is. -
ottkar
addikt
válasz
Allien #13859 üzenetére
"Látszik, hogy ez is kitobi volt."
Ebben nagyon tévedsz. régen ilyen nem volt hogy kitobi és azért az eleve olcsóbb és gyengébb lett volna. A Heliosok a Voigthlander gyár Heliar optikáinak másolatai és nagyon jó minőségű optikák az oroszok nagyon jól megcsinálták.És a digitálison is kíváló csak az élességet pontosan be kell állítani, arról nem az optika tehet.A Heliarok eleve nem beretvaéles rajzra lettek tervezve mert az 58-as és a 85-ös is kimondottan portréoptikának készült.Élesrajzúak a Jupiterek amik Zeiss másolatok, meg az Indusztárok amik ipari optikák voltak eredetileg. Régen a gép nem kitobival került eladásra hanem alapobjektívvel ami egyáltalán nem gyenge minőség volt.Sőt.Ilyen volt a Tessar 2,8 /50 a Pancolar 1,8/50 a Chinon 1,4/50 stb.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Allien #13249 üzenetére
"Másrészt, mivel csóró vagyok, nekem mindegy, hogy mekkora profi/félprofi obiparkja van a C/N párosnak, amikor jódarabig a kit obi szinten fogok mozogni."
Na én meg pont ezért (is) döntöttem a Canon mellett, mert a kitobi csak pár hónapig lesz használatban. Egy ilyet szeretnék jövőre, de ha nem jön össze, jó lesz egy stab nélküli 70-200 is.
-
sztyui2
őstag
válasz
Allien #13247 üzenetére
Tudom mi az a Pentax, és egyáltalán nem vagyok elkötelezve canon mellett. Mondjuk egy K10D-t használtan simán bevállalnék bármelyik belépőszintű canon helyett. (Mondjuk K10D nem is belépőszintű)
Mint írtam is, tudom, hogy a Pentax és az Olympus is nagyon nagy nevek a fotográfiában.
Azonban ez a döntésem még nagyon messze van. És ha majd eljuok odáig, hogy meglesz a pénzem, akkor majd megyek a Milyen fényképezőgépet vegyek topicba, mert már így is elég nagy off kerekedett ki ebben a topicban rumos14 hozzászólásából
Nagyon sokat tudnék még írogatni miért ezt, miért azt, és mindenki tudna a saját márkája mellett érvelni, de azt mindenki maga dönti el, melyik márkát választja magának. Én kényelem és tartozékválaszték(és persze tudás) alapján fogom kiválasztani a DSLR-emet, mert a többiben közel azonosak a kül. márkák termékei.
Lehet, hogy a végén pentax lesz. Nem tudhatom még.
Viszont egyik osztálytársam, ha minden igaz, karácsony körül vesz magának egy K200D-t(azért, mert van egy analóg gépe, aminek az obijai mennek a pentaxhoz, egyébként lehet mást választott volna), és majd azt ki fogom próbálni ígérem. Egyébként már próbáltam K200D-t, és EOS1000D-t is, sőt nikon D300-at is, ami már durvább kategória, de sajnos csak rövid időre, MM-ban. Nikon D70-et és EOS30D-t próbálhattam ki kicsit hosszabban két fotóstól, és azok egyszerűen mesések voltak. Teljesen lenyűgöztek. Mondjuk a D70-hez egy sigma 10-20mm volt, az EOS30D-hez, meg egy canon 70-200 F4 L, ami valami hihetetlenül brutális.Kb számomra álomobi, kár hogy 150rugó.
Na visszatérve, majd ki fogom próbálni a K200D-t is részletesebben, aztán majd meglátjuk. De a DSLR vétel számomra minimumn egy év múlva lesz, de valószínű, hogy még több, mert addig semmiképp se jutok annyi pénzhez, amennyivel érdemes elindulni a komolyabb fotózáshoz. Mert a fotózás árai nem egy 17 éves gyerek zsebéhez vannak kitalálva...(sajnos)
-
drkbl
őstag
válasz
Allien #13186 üzenetére
A kilences tetszik, szerintem egy szűkebb vágás (ugyanez a méretarány, balról a levélszerű kiálló tolltól) és élesebb szem feldobná.
@Viszlát: Hangulatos kép, tetszik a színes felső/szürke alsó "világ" ellentét, és az átlós világosból sötétbe átmenet. Egy kis forgatás hiányzik, hogy a függőlegesek függőlegesek legyenek.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Allien #13163 üzenetére
azt viszem magammal természetesen, csak a legszükségtelenebb dolgokat dobálom ki a dobozból, mert sajnos táskát még nem vettem
Viszont felapplikáltam a nyakpántot, úgyhogy nem kell kézben hurcolászni egész végig, igaz így a nyakam fog zsibbadni tőle
Ha lesz 3G fent, akkor lehet az iPhone-ról majd pötyögök ezt-azt
Viszek kártyaolvasót, úgyhogy ha ebéd után beértem a suliba már lehet tudok szolgálni 1-2 képpel
Továbbá viszek akksitöltőt is, mert 2 óra alatt csutkára tölt és pont egy 2:15 perces órám lesz
Utána megint 2 óra lyukas, lehetne menni valahova fotózni
És ahogy kinézek most az ablakon látom, hogy szééééép idő van hurrá
-
Xantomas
őstag
válasz
Allien #13096 üzenetére
Fuji S5600. Ilyenekre még jó
Sztem nincs is az exif kitöltve. L-HDR RAW-ból (-2,-1, 0, +1, +2 expóval), ráadásul panoráma, rekesz prioritás módban lőve. 5x 25 kép, ráadásul 2x kellett végig zongorázni expónként a 25 kép összeillesztését, mert mindegyik expónál máshogy tette össze, és nem passzoltak egymáshoz, mikor HDR-t csináltam belőle.
Izzadt szegény 3200+ Barton mire végzettAz utómunkát meg az eredeti 30Mpixeles képen végeztem egy bögre kávé mellett.
ISO 100, F6.4, a többi változó.
-
Pilács
senior tag
válasz
Allien #12230 üzenetére
csak itt az a helyzet, hogy direkt szagattam szét ennyire a szineket, erősen üssön hogy vöröske
nem a tökéletes dinamika és színkomponzíció visszaadására törekedtem
de abban igazad van, hogy erős az eredetin a dinamika különbség, amit több módszerrel is tudtam volna kompenzálni... még teszek fel pár agyaoncsavart képet hamarossan
Köszönöm a tanácsot, az mindig jól jön
-
eastsider
nagyúr
válasz
Allien #12000 üzenetére
én már láttam csomó iylet, elég mókás látvány
multkor azon nevettünk, hogy kijöttek a partra mosakodni, és fél lábon elesett szegény...kezdhette elölről...
amúgy helyi vagyok
amúgy mennyire ajánlanátok nekem a NIkon D40-et? vagy ez alatt valamit?
MOst egy kis Canon PS A75 van, de nagyon idegesítő tud lenni
-
Chapel
addikt
válasz
Allien #11438 üzenetére
Nos nem arról van szó h nem értem,inkább nem akarom
Term ha lenne egy programom én is használnám.
Egy Konika Minolta Dimage Z5 gépem van,gondolom fotós körökben ez kb egy trabantnak számítmeg én is béna vok (sejtettem, mert nem volt egy reakció sem a képemre,pedig írtam h életem egyik első (3.) makróképe volt.)
De ez van,sajnos nincs pénzem jobbraDe ti sem keztétek profin,rem
-
-
Extremdigita
tag
Szia!
SZVSZ ha dinamika átfogásra van szükséged akkor digitális hátfal ;) Az ad neked 16bites szinátmenetet...igaz 5M Ft nál kezdődik és kell hozzá nyilván egy középformátumu váz és obi...és itt nyilván nem rug lasztiba a HDR ami egy nagyon jó dolog de csatlakozom az elöttem szólókhoz, szinte csak néha indokolt.
A raw az pediglen már egy közelítő dolog de az is csak 12 biten tárol le mindent, de ehhez képes minőségveszteség nélkül nagy teret ad a beállításokhoz!
Jelenleg tudtommal a Canon Mark III is 14 biten dolgozik...lassan közelít a digithátfalakhoz a dolog, de ez még sok idő....
Acid -
pacorro
aktív tag
A HDR (szinte)mindig indokolt.
Nem értek egyet, alapesetben a HDR szinte sohasem indokolt. Nagyon ritka az olyan HDR kép, amelyik ne lenne természetellenes. A mai gépek dinamikaátfogása általában bőven elég, csak megfelelő fényviszonyok mellett, és megfelelő témákat kell fotózni. Ha valaki effektként használja, speciális témákhoz, digitális illusztrációhoz, akkor persze jól jöhet. -
PazsitZ
addikt
3 képet csináltam a felhős témából. Ezek már 1024X768as méretűek.
[link] [link] [link]
Mindegyiken ''több'' hold látszik. Tudom, hogy van időzítő funkció, de bevallom nem jutott eszembe azt használni, de tényleg könnyen elképzelhető, hogy amiatt van a több hold jelenség, hogy a gomb lenyomásakor bemozdul a gép.
A két db. holdas képet megvágtam. Ezek is 1024X768as méretűek [link] [link]
[Szerkesztve] -
Az-X
őstag
No odáig is eljutottam, hogy megnéztem az exif-jét. Szerintem az első képpel nem az a gond, hogy kiégett a hold. Igaza van a feltöltőnek mert szerintem ezen a képen igazából a felhő lenne a téma ami szépen ki is van exponálva, ez pedig magával hozza, hogy a hold kiég... A gond az, hogy 8sec alatt a felhők szépen arrébb másztak, gondolom ez lehet a homály oka. De, hogy a holddal mi történt, hogy elnyúlt azt nem tudom. 8sec alatt szerintem nem kéne ennyit arrébb mennie
A méretben teljesen igazat adok neked. Max 1000-1200-as szélességben szabad feltölteni valamit. -
Az-X
őstag
Hmmm... évek óta nem voltam az állatkertben, de lehet ellátogatok. Igen az ilyen tülekedős fotózást én sem szeretem. Úgy szeretem ha szépen felállíthatom az állványt... beállítgatom a gépet, és várom a pillanatot amit szeretnék megörökíteni
No persze tudom én, hogy szép álom ez. A tüzijátékos kép pl egy olyan ami egyszer csak jött. Kaptam elő a gépet de gyakorlatilag 7-8 képből ez lett az egyetlen ami még úgy elfogadható.
A karcos üvegre ajánlanám, hogy tele állásban vedd minél tágabbra a blendét és akkor nem lesz gond vele szerintem. Nekem repülön bejöttBár nem tudom ha azzal a géppel dolgozol ami az aláírásodban van, mennyire van lehetőség ilyen állításokra (nem ismerem azt a gépet).
-
Az-X
őstag
Az ötlet igen jó
Lehet ki fogom próbálni, csak ezek a képek most a klub kérésére születtek, nem kedvtelésből
Itt ''olyan'' részeget mondjuk nem nagyon fogsz találni... de ez gondolom lejön a képekből is
A hangulat szubjektív. Nekem pl nagyon bejön... teljesen odavagyok ezekért a lámpákért... fényekért... színekért
De majd teszek fel olyan képet is ami nem ennyire munka ízű
-
-
Smogus
őstag
Köszönöm szépen tisztában vagyok nagyából az aranymetszés helyével, itt is a lényeg hogy mikor mit néz az ember, a nulla közepe pont az aranymetszében van
az érme bal széle tényleg messze van tőle de mondjuk az érme közepe nemsokkal van mellette, és szemre mondtam
[Szerkesztve] -
drkbl
őstag
''Valami'' azért ragadt rád, nagyon jó lett az utolsó két széria! A legutolsó tetszik, a hátsó virág olyan, mintha rovar-étterem neonreklámja lenne
Mercutio: az udvari bolond (?) tetszik.
D4rkm4n: a pókot meg kéne látogatnod reggeli harmattal... Elég akrobatikus csigák vannak felétek
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Köszi szépen! A Ps-sel én is ugyanúgy csináltam kb. ahogy leírták, manuálisan beírtam, meik képen mennyit állítottam arrébb az expót, de nem hozta azt amit akartam. A Photomatrix igen, csak még el kéne ''valahogy'' tüntetni a demo feliratokat.
Most még csak Rawokkal próbálkozom, de ha lesz valami értelmes állványom, és egy jó téma (meg egy kis tapasztalat), akkor megpróbálok ténylegesen több képet készíteni, és azokat összerakni. És mégegyszer!
-
Smogus
őstag
Valamilyen vágással ki bírnád szeritem venni a képből, nem mondom hogy teljesen, csak kicsit kevésbé legyen hangsúlyos, kevesebb látszódna belőle
[link]
mondjuk így és ezt majdnem minden képnél hasonlóan, bár ez csak az én véleményem
van aki nem szeret vágni
BEE : Köszönöm
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Nemtom, ez a betongyűrű nagyon rontja az összképet még ha ez az itató akkor is. Lehet, hogy csak az én rigolyám de jobb szeretem természetes környezetükben látni a madarakat. De a nagyobbik baja inkább az, hogy ezek a madarak majdnem betonszínűek. A léprigó totál eltűnik a beton előtt, de a vörösbegy sem ordítana a vörös begye nélkül
(a 3. képen ti. az van). A feketerigót meg eleve marha nehéz a környezettel együtt jól kiexponálni, neki tán még sötétebb háttér dukálna csak akkor jön a ''néger az alagútban'' c. kép amihez meg olyan sötétdinamika kell amilyen digitálisban tán nincs is.
-
Hydra SR
addikt
A vizet nehéz a fára akasztani, meg hát olyan zuhék vannak hogy medencényi területeken áll a víz mindenhol.
Estefelé, munkaidő vége környékén szokott eltűnni a szalámi meg a bacon az ágról. Macskának túl vékony az az ág, tuti valamelyik madár volt.
Webkamerával az a gáz, hogy ha kiteszem az épület mögé notebookkal, eltűnik mire visszamegyek (a szarka fogja elvinni, de nem biztos, hogy a szárnyas szarka, inkább valami humanoid változat)
Aktív témák
Hirdetés
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iPhone topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- AMD GAMER Setup! Rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest