- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
válasz
Terapeuta #32374 üzenetére
Csatlakozom! Az elmúlt egy héten nem nagyon néztem a fórumot, lógattam a lábam a Balatonba, de Fejo és Rumos is szép tájképeket tett le az asztalra... Hát igen, ehhez nem csak profi gép, hanem szép táj kell. Mondanom sem kell, a balatoni képeimből már be sem merek ide rakni egyet sem. Na jó, majd idegesítelek titeket egy párral, csak még ki kell válogatnom.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Terapeuta #21052 üzenetére
Mostanáig gondolkodtam, mi zavar a kompozícióban, mert alapvetően tetszik.
Szóval a torony a kép arányaihoz mérten csak úgy lóg a levegőbe, nem vezet sehonnan sehová...Pontosabban azt látom, hogy a csúcsa a harmadolópontra mutat, de ezáltal túl hegyes a szöge, nem állna jobban neki, ha a kép közepe ill. az átelleni sarka felé mutatna? Szép a felhők struktúráltsága, nem tudom, mekkora területre korlátozódott ez a jelenség, nem lehetett volna amúgy komponálni, de úgy, hogy ez is benne maradhasson?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Terapeuta #21052 üzenetére
Baromi jók a felhők, bár nekem a bal alsó sarokban belógó cucc(a hegyes cucc alatt) nem annyira illik a képbe.(Na ezt most megfogalmaztam, lehet, hogy hétfő reggel van?!
)
Ez itt a reklám helye.Megjelent első cikkem a fototrend.hu-n fotós etikett címmel. -
Kazimír
őstag
válasz
Terapeuta #19309 üzenetére
Szia!
1. Bájos mosolyú, szép portréalanyt találtál.
A napszemüveget levetettem volna a fejéről is.
2. Jól kiemelkedik a színes biciklista a homogén zöld elő- és háttérből. A jobb oldalon pár mm-el többet hagytam volna, hogy ne "támaszkodjon" ennyire a kép széléhez..
3. Hangulatos csendélet, nekem bejön.Mivel készültek a képek?
-
sztyui2
őstag
válasz
Terapeuta #16465 üzenetére
Kár, hogy homályos a csaj. Én nem a falat, hanem a csajt hagytam volna élesre. Vagy nagyobb rekeszt használtam volna. Bár nemtom hogy volt-e nálad állvány.
Most nézem, hogy a kép 5D-vel készült. Bocs, de nem nagyon látszik rajtaszerk:MrBean55:Hamarabb nézem pénzérmének mint holdnak. Nem tetszik.
-
j.bravo
addikt
válasz
Terapeuta #14812 üzenetére
Valóban nagyon kemény! (kéretik ezt most pozitívan érteni)
stefanitsr: a lovas képeid jók, ahogy múltkor is
látszik hogy szereted is ezeket a pacikat.
cigam: én meg nem is tudtam hogy lesz ilyen. Ciki. Te legalább lekaptad, és szerintem teljesen jó. Nem NatGeo-ba készültde jól bemutatja a lényeget.
-
sztyui2
őstag
válasz
Terapeuta #14775 üzenetére
Jah, hát én nagylátó alatt Sigma 10-20mm-re gondoltam, ami 120k körül van.Makró alatt meg egy 105mm F2,8-ra macro-ra, ami szintén nagyon, de nagyon drága, ezért írtam, hogy nagyon sokáig esélytelen számomra ilyen obik beszerzése.
Egy sigma 17-70 F2,8 jó lenne alapobinak, de az is 70k. Ezért marad a 25k-s 50mm F1,8.
koxkids:Igen, profi felszereléshez ki kell nyitni a pénztárcát rendesen. Ez mindenhol így van, csak sajnos a fotográfiában, a nem profi is eléggé drága egy átlagember számára.
Egyébként nem kell profi obi. Egyáltalán szóba se jöhet, mert kurvadrágák. És vázvásárlás után, éppen hogy lenne pénz 2db "musthave" obira.Egyébként nem profi obiból is ki lehet hozni olyat, hogy a képét nem nagyon lehet megkülönböztetni a profi obival készült képpel.
Én már bőven meg lennék elégedve egy vázzal az említettek közül, és a két obival. Utána már jöhetne a jogsi, és majd utána foglalkoznék az egyebekkel, mint például a vaku, vagy a portrémarkolat.
koxkids:A bulifotózásról annyit, hogy múltkor voltam Belga koncerten, és a "helyi bulifotós" egy sima gagyi kis fuji-val, és a beépített vakujával kattogtatott, aminél a mostani Sony H50-em is jobb.A bulifotóhoz tényleg nem kell nagy minőség, mert nincs követelmény.
Egyedül egy pótakksi kéne a mostani gépemhez(mert a vaku elengedhetetlen, viszont nagyon meríti az akksit), és elvben én is mehetnék gagyi minőségű partyfotókat csinálni.
Az már más kérdés, hogy kinek tudnám eladni a fotókat. Mert a csávó kapcsolatban van gondolom a nightnews-al, és oda fel is kerülnek a képei. Valaki pedig tutira fizet neki... -
BEE
addikt
válasz
Terapeuta #14584 üzenetére
Ebbe a képbe kellene valami főtéma, aminek a háttere az erdő,
így kicsit üres ettől az effekttől.A leveles képeden igazából nem sok a fekete szerintem.
Picit kitolhatnád még középről, ha akarod, de a levélnyél megtöri
a szimmetriát most is eléggé ahhoz, hogy ne érezzük unalmasnak.BEE
-
péter007
senior tag
válasz
Terapeuta #14200 üzenetére
jah köszi, csak csajjal voltam fent, őt is érdekli a fotózás, de engem meg a csaj jobban érdekelt mint a helyes záridő
majd lehet hogy szoftveresen segítek rajta és töltök fel páratamúgy látom nem csak engem zavar ebben az új képfeltöltési rendszerben hogy nagyok a képek, szerintem szólni kéne hogy fele ekkora is elég lenne, mert ha több képet töltesz fel akkor az már sok helyet vesz el....ez csak egy ötlet
-
j.bravo
addikt
válasz
Terapeuta #14109 üzenetére
Hűűű. Festmény-hatású akart lenni? Mert olyan lett, és jól néz ki!
A fotomaratonszerűségről: oké, nyitunk új topikot...
csak egy-két dolgot meg kéne beszélni - pl. hogy akarjuk-e elrontani a dolgot versennyel ill. szavazással, hogyan intézzük a heti/kétheti téma kiválasztását, stb.
Mindenesetre akkor hamarosan nyitok egyet, és ezt elkezdhetjük megbeszélni.A PS-es felvetéssel kapcsolatban az álláspontom az, hogy ne zárjuk ki, illetve ne kössük meg hogy a képeken törekedjünk az utómunka minimalizására - szerintem abszolút belefér, ha valakinek a látásmódja olyan. De azt végképp nem szeretném, hogy PS-verseny legyen belőle. A cél -részemről - nem elsősorban PS-tanulás lenne, hanem fotózni, látni tanulás, kreativitás fejlesztése - amiben persze benne foglaltatik az utómunka is, de ez (ha lehet) ne kerüljön indokolatlan túlsúlyba a többi teendővel szemben.
Viszlát: Ténxleg nagyon jó lett! A köd jót tett neki, határozottan. És nagyon jó a dupla ív
Kíváncsi vagyok a véleményedre a PÜ-ben (is) felvetett kérdésekre! -
-
válasz
Terapeuta #13787 üzenetére
Én most meghagytam a gombásakat is, mert elég későn sikerült felérnem a hegyre (baleset volt a Budakeszi úton), aztán összesen vagy 60 képet tudtam csinálni, azokból meg ezeket láttam a "legjobbnak". Legközelebb talán találok még valami jobb témát is.
j.bravo: Az első lépcsős képnél már naplemente volt és valahogy nagyon kontraszttalan lett a kép. Pedig a lépcső vonala fogott meg, azt akartam megörökíteni, de elég nehéz volt kiemelni a környezetből. Egy kis szín is dobtam rá, hogy ne legyen olyan komor (fekete-fehérben nem mutatott jól).
Nekem a "halgombás" és a második lépcsős tetszik a jelenlegiek közül.Cassidey: Fentről és jobbról kicsit többet hagytam volna meg, hogy a szemek és az arc ne essen ki ennyire a kép sarkába. Bár így sem rossz. Sokan szeretik a szűk vágást...
-
biggamer
veterán
-
Jinxx
senior tag
válasz
Terapeuta #10320 üzenetére
Igazából tényleg régen kezdte, "vén róka" és azt az elvet vallja, hogy a gép csak ne döntsön el semmit, mindent a fotós csináljon, akkor lehet azt mondani az elkészült képre, hogy tényleg te alkottad.
Egyébként én jól elvagyok a képstabival. Van amikor használom akkor is ha 1000red a záridő. Könyebb komponálni, nem rángatózik a kép, be tudod lőni a pontot ahova fényt akarsz mérni vagy élességet akarsz állítani, nameg most élvezem, hogy van ilyenem is, mint kisgyerek az új biciklivel. -
BEE
addikt
válasz
Terapeuta #9138 üzenetére
Nem élesebb, csak közelebb van, részletesebb a képe.
Ekkora látószögnél már ne számíts részletgazdag képre, nem fér rá
az érzékelőre.
Viszont a képszéleken erősen romlik a kép, mint a legtöbb ilyen nagylátónál.
Talán nem is kellene ennyire rekeszelni, megtenné 5,6 vagy 8 is.
10mm-en úgysem nagyon lehet gond a mélységélességgel,
de a rövidebb záridő mindig nyereség kézből fotózva.BEE
-
-
Jinxx
senior tag
válasz
Terapeuta #9117 üzenetére
Nekem tetszik mint téma, szerintem viszonylag élethű is, az én monitoromon nem látszik hdr-nek. A problémám annyi vele, hogy arányaiban nem kellemes a szememnek. Vagy fele fele arányban oszanám el a képet, hogy fűből és égből is egyformán legyen, vagy inkább az égből, és a felhőkből mutatnék egy kicsit többet.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest