Új hozzászólás Aktív témák
-
apple87
senior tag
Sziasztok
mennyire jó ez a hangszóró ami a képen van ennyiért ?
A tronsmart bang nélkül jobb lehet.? -
BaLee
addikt
válasz
BrandonXXV #19607 üzenetére
Motion Boom. Jelenlegi áron nem is kérdés. Nekem is van.
Nagyon szép hang, mobil app EQ-val, erőteljes mélyek, könnyen hordozható, akksija többszörösét tudja mint amit írtál. -
pècsimunkás
addikt
válasz
BrandonXXV #19597 üzenetére
56 euró: [link]
Règi hangszóró, de ennyièrt bőven jó!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19608 üzenetére
Ki kell javítsalak!
• Motion+ 58,39€ (szerintem legalacsonyabb ár "evör")
• Motion Boom 53,70€ (én ennél sem emlékszem alacsonyabbra)
Szóval hajrá!
@BrandonXXV szerintem neked kültéri használatra a Boom tuti lesz.
... esetleg Boom 2 90€-ért (kicsit kilóg felfelé a keretből, de ha szereted a nagy(obb) hangerőt, akkor ez még jobb választás lehet) -
carl18
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #19603 üzenetére
Itt van a 2 Dockin, arról biztosítalak a drágább márkákon sincs különb rács.
-
carl18
addikt
válasz
BrandonXXV #19607 üzenetére
Anker Soundcore Motion Plus (70 Euro akciósan igaz 6 éves model de van ATPX Codec és hangos is ha kell).
De amúgy nem tudom mennyi a infláció és hogy rég bezavar.
Soundcore Motion Boom se rossz, ha 70 euro akciósan az is. -
BrandonXXV
aktív tag
Valóban, árat nem írtam, így nehéz belőni.
Szóval a cél az lenne, hogy árban kb.25-30e Ft-ba beleférjen, ha pár ezressel több (2-3e), de jobb minőségű hangzásban, akkor hajrá.
A jelenleginél szebb és erőteljesebb (nagyobb hangerőn is szépen szóljon) a lehetőségekhez mérten persze.
Üzemidőben jó lenne, ha 5-6 órát tudna közepes hangerőn.
Méretben meg kb. a tronsmart t6-nál egyel, vagy másfélszer nagyobb simán lehetne...
Csodák nincsenek persze, pici pénzért, "pici" hangszóró, ami igazán szépen szól nem nagyon létezhet gondolom. -
BaLee
addikt
válasz
<Adamsky> #19602 üzenetére
"O.K. csak akkor én meg erre azt mondom, hogy ezek (általában) "kanócos" hangszórók. Ha meg már "fix" a cucc, akkor én nem akarok ilyenekkel bohóckodni. Akkor veszek két hangfalat + erősítőt, oszt' heló. Azt már csak félve merem leírni, hogy én Marshall-ból még nem hallottam jót."
Teljesen igazad van. Marshall-t én sem hallottam, csak jól néz ki. De van ahol ez az igény.
Amúgy én is inkább abba az irányba mennék el amit írtál, ha fixen a polcra kellene valami hangkeltő (egy kisebb erősítő (ami tud BT-t mondjuk, vagy Wifit) + egy pár normális polchangszóró). Árban is hasonló, minőségben meg biztosan sokkal jobb. -
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #19602 üzenetére
hát akkor ebben nagyon eltérő véleményünk nekem pont ebből hangfal+ erősítő kombótól lett hányingerem(15 év alatt)már az állandó kábelek stb... inkább vettem egy kanócos pb ultimatet itthonra de inkább vennék bármi kanócos hangfalat itthonra aminek csak egy áram kábel kell (akár twsben is) oszt cső
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
carl18 #19589 üzenetére
Igen, ez még a jó öreg hatszögrács. Meg van még itthon egy Tronsmart T7 Lite, azon a rács úgy néz ki, mint a fonott fémrács - miközben valójában textil. De attól még nagyon masszívnak néz ki messziről
#19602 <Adamsky>
Sőt, egész jó monitorok vannak, ahol már az erősítő is egybe van építve a hangszóróval, és általában BT-t is tudnak. Ha már beltéri és fix kábeles, ott nehéz megmagyarázni, hogy miért ne olyat vegyünk. -
<Adamsky>
nagyúr
"Meg kell nézni az eladót itt is, meg az értékeléseiket."
Nézd meg a link-et, amit betettem! → 54 db értékelésből 4,83-as átlag. Ha, nem ismerném a portékát, simán azt hihetném, hogy " ... hááát, ez biz' ennyibe kerül! Nem kell hozzá kanóc, és mégis szól belőle a muzsika."#19595 BaLee
" ... Marshallok, HK-k is nagyon jól néznek ki, JBL Authentics ... "
O.K. csak akkor én meg erre azt mondom, hogy ezek (általában) "kanócos" hangszórók. Ha meg már "fix" a cucc, akkor én nem akarok ilyenekkel bohóckodni. Akkor veszek két hangfalat + erősítőt, oszt' heló. Azt már csak félve merem leírni, hogy én Marshall-ból még nem hallottam jót. -
carl18
addikt
válasz
Nekem is volt régen sima Tronsmart T6 az után szerintem manapság már minden előrelépés.
Ár kategóriát nem írtál, De ha elég neked a T6 hangzása és olcsón akarsz valamit akkor a Tronsmart Bang SE 20E alatt van árukeresőn.
15E forint a (Xiaomi Sound Outdoor ) Ha maradhat a kompakt méret.
Esetleg ha játszik külföldi rendelés is van Earfun Uboom L a gyártó oldaláról.
Hirtelen ezek jutott eszembe olcsón. -
hcol7
senior tag
válasz
kisebb fajta rejtvenykent fogalmaztad ide az igenyedet.
nekunk kene kitalalni pl, h mi az, amit az et6 mar nem, de az uj tudna. mennyi a budzse? mi az, ami meglevon felul kellene? -
BrandonXXV
aktív tag
Tronsmart Element T6-ot használok jelenleg kertbe, szerelésekhez ilyesmikhez. Nem mai darab, de még műxik.
Ajánlottátok itt nemrég az Earfun Uboom X-et, amiért lehet sajnálnék annyit kiadni, amennyiért itthon még kapható. Talán nagy is lenne.
Van valami best buy, amire megérné cserélni a Tronsmartot?! -
carl18
addikt
Onyx 2 Valahogy a JBL Xtreme szintjén lehet, szóval a Dockin D FIne/W-king X10 és a Soundcore boom 2 elég jól tartaná a lépést ellene.
Tesómnak van Onyx 3 és akkuról nagyon gyenge a max hangerő.
A Onyx 3 hálozatról olyan hangos mint a Dockin D Fine akkuról.
Saját mérésem kipróbáltam és valóban jobb a Dockin akkuról.Nyilván én is nagyot néztem mikor elsőnek hallottam a Onyx 3-at (2017) de kiderül akkuról 1 óra alatt le lehet meríteni és jelentősen halkabb. Azért ne értékeljük túl se, mert hogy régen jó volt. 2X75MM Woofere van, kicsit előnybe van a Xtreme széria után mert annak csak 2X70mm.
Csak miután megszoktam a Uboom X hangját már nem volt olyan nagy durranás a Onyx 3-as újra hallani.
-
BaLee
addikt
válasz
Aprósólyom #19581 üzenetére
Kinek mire kell, ez itt a kulcskérdés. Sokan írják, hogy kültérre kell. Ott az Onyx studio elvérzik. Imádtam, nekem is volt a 2-es verzió, csak a nagyon gyenge akksiját nem szerettem, végül meg is hibásodott, de sajnos nem az akksi, hasnem az elektronika ment tönkre. Végül eladtam, akinek helyhez kötötten jó volt ő jó vételt csinált vele.
Ha kizárólag otthonra kellene a polcra akkor én sem azt választanám. De ha olyat akarok aminek szép a hangja nem csak nagy hangerőn, néha kivinném kültérre, és ott is erős basszust szeretnék és mellette még viszonylag hordozható méretet akkor 100k alatt szerintem nincs nagyon vetélytársa. Otthonra szép hangú, jól kinéző hangszórónak nem feltétlenül kell 80W, bőven elég 30-40 is. Marshallok, HK-k is nagyon jól néznek ki, JBL Authentics stb.
-
BaLee
addikt
válasz
<Adamsky> #19590 üzenetére
Nekem van folyamatban egy garis ügyintézésem és teljesen korrekten kezelik eddig. Illetve több egyéb rendelésem is volt, vagy hiba nélkül megjött, vagy pár napot csúsztak cserébe az eladó küldött hozzá egy kis ajándékot.
Meg kell nézni az eladót itt is, meg az értékeléseiket.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19590 üzenetére
Bár én is azt mondom a árukereső hiába listázza ki a Alegrot szerintem kerüljétek. Vagy kaptok valamit vagy nem? És ha meg is jön mi a garancia működik? Ha tönkre megy hogy lesz javítás utána?
#19585 carl18
17:40 óta megy fél hangerőn Outdoor Módba Uboom X!40%-volt a akkuja és kíváncsi vagyok 1 óra alatt mennyit merül.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #19586 üzenetére
Ez az allergro nekem nagyon alja helynek tűnik, kapu garanciával. Egyáltalán van valami minimális védelem (mint az Ali esetén, hogy X napig azért tudsz szólni az üzemeltetőnek)?
Kettő perc után belefutottam ebbe:
... fordultam is sarkon.
Az a baj, hogy ha teszem azt jóhiszemű – de sok pénzzel rendelkező – kisnyugdíjas vagyok, és meg szeretném lepni az unokámat nyárra egy hangszóróval, akkor van rá esély, hogy ezt beszívom.#19585 carl18
"Amúgy még van egy Konkurencia ami elérhető áron egy A Tronsmart Bang Max."
Igen az itthoni árat figyelembe véve mindenképp (bár nagyobb, és mintha nehezebb is lenne). -
carl18
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #19588 üzenetére
De ez csak Design!
Persze tudom nekem se egy állom a Uboom X Design.
Van jó nagy akku és testreszabható hangkép ami azért fontos.
Bár igen a külsö is számít, nekem a Dockin D Fine Design jött be nagyon.
Nem is sok hangszóró van ami nézz ki ilyen jól, meg szól is mellette jól. -
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #19584 üzenetére
Hát igen, eléggé kisze-kusza az egész de eddig amiket rendeltem (és tényleg volt is) azokkal nem volt gond, mondjuk hangszórót még nem
Az a baj, hogy sok termék nem is elérhető hiába van fenn, volt mikor rendelés után jött az email, hogy bocs, de ez már nincs
Aprósólyom #19581
Én is úgy vagyok vele inkább felárral egy onix studio.. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19579 üzenetére
Nekem a 9.49 DSP killer Firmware került fel, Indoor+ Módba próbálgattam úgy már érezni nyitotabb volt a hangja.
Szóval nincs kedvem tovább szenvedni, ha minden jól szól marad ez rajta.Amúgy még van egy Konkurencia ami elérhető áron egy A Tronsmart Bang Max.
De nem hiszem olyan szép és tisztán szólna, de a hangjára kíváncsi lennék.
Lehet erős meg hangos de nem biztos jó a hangja.De a Bluetooth Boombox téren nem sok minden van 60E forintért ami jól is szól meg is fizethető.
Ami ebbe az árba kapható az JBL Xtreme teljesítmény szint.
Durva egy Dockin D Fine Evo is 150 euro. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19581 üzenetére
"Ott van utána, hogy ha még nem is lesz ugyan az a hangerő." – tényleg ott van, és én láttam is, csak aztán nem idéztem be. A lényeg, hogy (sajnos) a nagyobb teljesítmény "hozza el" sok esetben a dinamikát. Úgy értem, hogy a gyártók nem készítenek olyan hangszórót (vagy csak én nem tudok róla), ami ugyan nem tud valami nagy hangerőt, de kellően mélyre képes menni, ill. kellően dinamikus akár kis hangerőn is.
A hangerő nekem sem fontos (egy kezemen meg tudnám számolni, hogy 60% fölé mikor vittem ...), szóval úgymond kényszerűségből vettem ekkora dögöt, mert ez tudja azt, ami nekem fontos.
A H/K Studo sorozat egy igényesebben kivitelezett hangszóró (más kérdés, hogy sokan ennek a formájával sincsenek kibékülve), de nagyon nem outdoor. És itt most nem is arról beszélek, hogy szakadó esőben lehet-e róla zenét hallgatni.
Én is 80%-ban bent (de változatos helyeken) használom az Uboom X-et, de ha úgy hozza sors, akkor nyugodt szívvel tudom magammal vinni pl. egy sütögetésre, mert bírni fogja (üzemidőben is!).
Szóval értem a külsővel kapcsolatos aggályodat, csak nem egyforma kategóriájú (használhatóságú) hangszórókat hasonlítasz.#19582 francz'70
Mi a szösz ez az allegro.hu? Nagyon gáz dolgok vannak fenn. Innen valaki mer vásárolni? -
Cyborg
őstag
válasz
Aprósólyom #19573 üzenetére
Ez nagyon szubjektív dolog, de Nekem nagyon tetszik a külseje is. Szép, arányos. Az egyetlen esztétikai hibája is eltűnt, amint kikapcsoltam a világítást benne
... Mondjuk így is, úgy is hang alapján veszek hangszórót.
Előtte Motion Boom volt, na az tényleg nem egy matyó hímzés -
francz'70
senior tag
Itt még inkább bestbuy...
[link]
Szerk....húúú bocs, pont most járt leAprósólyom#19577
".., ha leteszem egy bútordarabra, akkor legyen egy szép esztétikája, mint egy bútornak. Ne egy olcsó műanyag játékra emlékeztessen a design. Attól herótot kapok."+1...na ezzel pont ugyanígy vagyok én is, bár nálam még 40 ezerbe se férne be ....erősen szubjektív elismerem de számomra is pusztulat az ilyen gagyi műanyag a lakásban. Pedig egy jó darabig szemezgettem vele a sok pozitív komment miatt, de bárhogy próbáltam nem ment át a meón...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #19579 üzenetére
Jajj már gyerekek, ne vesézzétek ki az egyéni véleményem ennyire. Ott van utána, hogy ha még nem is lesz ugyan az a hangerő. Ne ragadjunk ki a kontextusból. Nem azt vitattam, hogy a Uboom X nem best price/pref. Hanem, ha már 40-45 helyett 60-t kellene érte fizetni, akkor az kezd abba az ársávba tendálni, hogy többet is lennék hajlandó fizetni, még ha nem is tudja azt a hangerőt, csak nézzen már ki valahogy.
Szerintem ez a véleményem nem annyira bonyolult, csak kérdés ki mit akar kiolvasni belőle. Inkább vennék 80-90K-ért egy Onyx-ot, ebben ez a lényeg, mint egy műanyag fekete bödönt, na.Még akkor is, hogy tudom, nem ugyan az a hangerő. De hordozható hangfalnál, nem tudom ez megint az én véleményem, nálam kevésbé számít a nagy hang. Amit tud a méretéhez képest, azt tudja szépen. Nálam az Onyx 2 megfelelő hangerőn tudja az egész jó hangját egy 25nm nappaliban. Nem hiányzik a hangerő.
#19580 carl18: Á, én a strandra a vízért megyek, nem azért mert hiányzik a háttérzene. De ugyen ez a kerékpározáskor vagy a gyalogtúra esetében is. Sosem értettem miért viszik ki az emberek a zenéjüket, mikor az kültéri tevékenység nem arról szól. Pedig én szeretek a háttérben zenét hallgatni, de csak akkor, ha monoton, kissé unalmas tevékenységet végzek.
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19577 üzenetére
Hát nem hallgatok zenét a szabad ég alatt, erre még nem volt példa. De egy plusz védelem nem baj!
Kiviheted egy Strandra is a homok,por és víz nem árt neki. Ha véletlen ráföcsen nem kapsz ígyvérzést.
Egy Go Play 3-at nem hiszem sokan visznek ki a Strandra. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19569 üzenetére
" ... melyik lehet a legjobb firmware (...) 1 darab hangszóró esetén?"
Itt igazából minden le van írva. Szerintem nincs "legjobb". A 0.48-as van a legközelebb a gyári hangzáshoz. Ez olyan mindenes. Elvileg a TWS móddal sincs gondja.
A 949 a DSP "gyilkos" (ezáltal feltételezem akku-zabáló) verzió. Egy hangszóró esetén elvileg ez szól a legjobban. Meg ugye van a 950-es, ami meg azoknak való, akiknek 2+ db Uboom X figyel otthon.#19571 BaLee
+1#19573 Aprósólyom
" ... 60-as ársáv már kezd olyan területre tévedni, hogy egy picivel többért sok alternatíva van ... "
Erre én is kíváncsi lennék ...
Carl18 elég jól összeszedte a "konkurenciát" a #19574-ben. -
bwoay
nagyúr
válasz
ha csak a hangját nézzük, én nem ismerek még 60e. Ft-os ársávban sem olyan hangszórót, ami meg tudná akár csak szorongatni.
a külsejével kapcsolatos aggályaimat én is nehezen nyeltem le a rendelés előtt, ugyanakkor élőben egy nagyon kellemes csalódást okozott. másrészt valamiért azóta nemhogy megszoktam, hanem kimondottan meg is szerettem a külsejét. és ez nem vicc.
jelenleg egy totál letisztult, komoly és elegáns eszközt látok benne, szemben a kategóriára dominánsan jellemző gyerekes, színes-szagos-villogó designnal (a fényeffekteket mondjuk szerintem konkrétan tilos bekapcsolni).
ezt már a múltkor is akartam írni, amikor említetted, hogy a kinézete nálad kvázi deal-breaker. nyilván ízlésről nincs sok értelme vitatkozni, de emlékszem, hogy annak idején én is sokkal inkább szimpatizáltam a Tribit Lavaval meg a Soundcore B2P-vel (sőt, a JBL Xtreme összes változatával szemeztem az elmúlt 10 évben). hát egyáltalán nem bánom, hogy végül a Uboom X-nél kötöttem ki, sőt! az már csak hab a tortán, hogy a disassembly videók alapján az összeszerelési minősége kifogástalan - mármint igényesen és átgondoltan rakták össze, ezáltal borzasztó könnyen, roncsolás nélkül bontható/szervizelhető. -
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #19574 üzenetére
"cserébe bírja a időjárást"
Utoljára mikor hallgattál zenét esőben a szabad ég alatt?Persze, különbözőek az igények tény és való, ezt elismerem.
Személyem szerint viszont nehezen látom a racionalitását az időjárás-állóságnak, nincs az a körülmény, mikor igazán szükség lenne rá.A fröccsenő vizet pedig úgy ahogy mindegyik bírja, ha valami ráfröccsenne balesetből. Nekem az elég. Erősebb szempont, ha leteszem egy bútordarabra, akkor legyen egy szép esztétikája, mint egy bútornak. Ne egy olcsó műanyag játékra emlékeztessen a design. Attól herótot kapok.
-
BaLee
addikt
válasz
Ez a műfaj nem a kinézetről szól.
Vagy te nézegetni veszed?
Amúgy szerintem semmi baj nincs a kinézetével.
De kíváncsi vagyok milyen sok alternatíva van "picivel többért" ami érezhetően jobb?
Vagy akár csak ugyanolyan.Komolyan kérdezem, mert elég sokat olvasgattam a témában.
A nevesebb gyártók hasonló cuccai 110-120k-s kategóriában nyitnak. -
apple87
senior tag
Sziasztok!!
35k körűl milyen hangszórót ajánlanátok, inkább kinti használatra az udvaron?
-
carl18
addikt
válasz
Én is azt láttom a Uboom X max 60E ér de javarészt 102 Euroért szorták a végén akciósan. Ez miatt már kérdőjeles miért adták ilyen olcsón? Ennyire nem volt rá vevő?
Csak a 102 euros ár után a magyar 60E forint valóban nagy árkülönbség.
Persze lehet írni nem szép, cserébe bírja a időjárást. Például a Anker Boomboxa 70E körül megy, a Go Play 3 122E és a Boombox 3 meg 140E.
Így lehet számolni ár-érték arányba melyik éri meg, az biztos a Uboom X 50E alatt igazán super áron volt. Én 42E forintért vettem Early Bird és ezen az áron ilyen erős mély basszus nincs.
Persze nem tőkéletes néha, de ezért az árért nem is várható el. -
Aprósólyom
addikt
Kinek a pap- kinek a papné. Én 60K-t már nem adnék érte, 50-t esetleg kis szájhúzással. 60-ért eszméletlen csúnya. 40-ért simán elnéztem volna a kinézetét.
60-as ársáv már kezd olyan területre tévedni, hogy egy picivel többért sok alternatíva van, ami ki is néz valahogy, még ha nem is lesz ugyan az a hangerő.
De persze, ez a személyes nézőpontom. Nem tudom mások mennyire érzékenyek erre. Szerintem kifejezzen gáz ez a full műanyag egybeöntött design. -
carl18
addikt
Earfun Uboom X 9.49 Firmware fent van, kipróbáltam és valóban érezhetően jobban szól mint a Korábbi 0.46 firmware.
Néha a gyári Earfun Oluv hangolás harsány volt na most ez kicsit javult.
Csak kár ez a hangszóró nem ezzel jelent meg gyárilag, sokkal jobb vélemények születtek volna.Még ez érdekesség hogy a 9,49 Firmwave esetén Indoor+ Esetén a fél hangerőn halkabb lehet mint a 0,46 firmware esetén.
De most valahogy a magas és mély hang észrevehetően jobb tisztább.
A hangszóró valóban érezhetően jobban szól mint a régebbi firmware esetén. -
BaLee
addikt
válasz
Aprósólyom #19553 üzenetére
Nem fogyott ki az Uboom X.
[link]
Ennyiért is BestBuy. -
carl18
addikt
Oluv Patreon oldalán olvastam "Uboom X sorsa"
Earfun szerint már nem fogják gyártani. A gyártási költségek túl magasak, a minimális rendelési mennyiség pedig 5000 darab, ezért az Earfun úgy döntött, hogy megszünteti a termék gyártását, és csak a jelenlegi készletet árulja. Nyilvánvalóan nem fogyott olyan jól, mint amire számítottak, és túl kockázatos lett volna számukra egy újabb tételt rendelni, legalábbis ezt mondták. Most rendeltem egy hatodik egységet is, egyszerűen azért, hogy legyen elég egységem arra az esetre, ha az egyik elromlana, és hogy különböző firmware-eket telepíthessek, ha csak egy vagy kettő egységet szeretnék sztereóban használni.
-
carl18
addikt
Üdv!
Mit gondoltok most Earfun Uboom X esetén az összes közel melyik lehet a legjobb firmware?Oluv hangolt és csinált sokat, de melyik lehet a Number One 1 darab hangszóró esetén?
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19563 üzenetére
A BOom 2-nek van egy nagyobb Woofere középen, azzal a Xtreme 4-től is több basszust produkál. Szóval abba a 1,5 kg-ba nagyobb hangerőn elég jól tartja a basszust.
De a Strombox Lava kicsit mélyebbre megy, igazság szerint attól függ kinek milyen hangzás jön be. De a mostani generációba a hordozható méretbe talán mondhatjuk ajánlott vétel lehet.
Kompakt méretbe akciósa elérhető áron (JBL Xtreme alternatíva) A Tribit Láva és a Soundcore Boom 2 jó választás lehet.
Azért megnézném a Dockin D Fine Evo hogy küzdene ellenük. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19565 üzenetére
" ... a Boom2-nek az 1 nagyobb woofer-je jobban érvényesül kültéren ... "
Mindenesetre az kijelenthető, hogy a link-elt videó zavarba ejtő. Úgy látszik, hogy erre a Soundcore-ra is igaz, hogy egyéni eq.-val szól jól (ez, amit hallunk, nem a Soundcore Signature).
A Boom 2 hangzása mintha – hogy is fogalmazzak – koherensebb lenne. A Lava-ban az elején több a dinamika (mondjuk a felső régió annyira nem tetszik), de aztán meg teljesen szétesik. A legvégén már rossz hallgatni. Szóval, ja – fáj kimondani, de – a kettő közül a célra (pláne, mert olcsóbb) akkor inkább B2.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #19564 üzenetére
De a srácnak kültérre kell. Oluv mamma kültéri videójában érződik, hogy a Boom2-nek az 1 nagyobb woofer-je jobban érvényesül kültéren, mint a Lava 2db de kisebb méretű mély-közép hangszórója.
https://youtu.be/AAm657DvsRI?t=84
A kezdeti 50% hangerőt én nem is veszem figyelembe, hiszen az kevéske tud lenni kültérre, a nagy tér és reflektív felületek távolsága miatt iszonyatosan gyorsan elfogy a hangerő...
Úgyhogy csak a 65%/75%/100% teljesítményt veszem alapul a videóból.
Már 65%-os hangerőn én lényegesen erőteljesebbnek hallom a Boom 2 mélyben, kültéren. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19561 üzenetére
" ... mindig túltolja a dalhoz képest ... " – ez a drum cover-ek jellemzője.
Az, hogy ő erre még (általában tempóban) rátesz egy lapáttal, az tényleg ízlés kérdése.
Köszi! Ez Daniel Gerendas tényleg nem rossz.Hogy, "ON" is legyek ...
Boom 2: érdekes egy cucc. A Lava-val hasonlítgatják általában / mostanság. Beltérben nekem az a benyomásom, hogy a hangerőskála alsó felén a Lava mélyebbre megy, ill. teltebb a hangzás. Nagyobb hangerőn viszont kezd elfogyni, a Boom 2 pedig (jó cust. eq. beállítás mellett!) felé tud kerekedni. Utóbbira jó példa "Csöcsi" tesztje. Az indoor-ra meg ez (bár itt a srác elkövette azt a hibát, hogy a polcon mindkét hangszórót szerintem túl hátra tette, így kicsit "boomy" lett a hangzás).
Anno ugye Alan is tesztelte, és ő sem nagyon volt elájulva. A mélyei olyan "Soundcore"-osak. A mélyből inkább a felsőbb régió dominál.
Ja, és vásárlás előtt érdemes ezt az itteni felhasználó tapasztalatot is figyelembe venni.
All-in-all, – ha nem lenne egy Uboom X-em– én valószínű(bb), hogy a Lava-ra mennék rá.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #19555 üzenetére
Mintha nagyobb mély tartaléka lenne a Boom 2-nek a Lava-val szemben.
A mély meg eszméletlen fontos kültéren, mert sokkal több energia kell a mélyek szétszórásához, mint a közép és magashoz. Igaz, a Boom 2-nek annyira nem tetszik a hangképe, erősen "V", viszont legalább van paraméterezhető EQ-ja, amivel lehet módosítani.Ebből indulok ki: https://youtu.be/AAm657DvsRI?si=ghKURrBnPXtFtOli
Nem nekem kell, hanem fentebb #19535 dugynok + #19538 dugynok érdeklődött hangfal után kültérre.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Aprósólyom #19561 üzenetére
Én őt szeretem nézni-hallgatni és nem azért, mert kiváló dobos. (sőt, tucatnyi sokkal jobb dobos haverom-ismerősöm van)
Azért kedvelem, mert a dalokban szereplő alapritmusokat bontja ki, teszi hangsúlyosabbá, mint a lemezek felvételein hallható.
Sok zenekar dalait játssza fel, én az egyik legnagyobb (top3) kedvencem, a Shpongle kapcsán találtam rá. -
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #19556 üzenetére
Nekem sosem jött be ez a csávó, mert mindig túltolja a dalhoz képest, mintha kapna egy dob solo betétet a dalban. Miközben ezek ismert pop dalok, egyiket sem a dob köré komponálták.
Egyébként nem kérdés, hogy eszméletlen ügyes, nem is véletlen a 4M feliratkozó, viszont túltolja a dobot, nem bír magával, mintha egy technikai bemutatót tartana, és kevésbé törődik a zene stílusával, dinamikájával.
Nem biztos, hogy tetszeni fog, de javaslom hallgasd meg Gerendás Danit. Ő eszméletlen profi, igazi zenész lélek: https://youtu.be/BJ9pQ1PjhPs?t=230 (Saját szerzeménye) + https://youtu.be/jMyDxgcj20I?t=190 -
apple87
senior tag
Sziasztok
Mi a véleményetek a Tronsmart Bang hangszóróról? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19557 üzenetére
" ... Masami Okui – Get Along" – hú, ez nagyon nem az én zeném.
A másik nem rossz, csak hát a minősége ...
FYI: Crystal Visions ... The Very Best of Stevie Nicks
.. .erről pl. a Dreams-t már hallottam párszor. -
carl18
addikt
Én ezt hagyom itt! Jó Japán Muzsika!
Megumi Hayashibara & Masami Okui – Get Along -
<Adamsky>
nagyúr
Na, ezt csak így itt hagyom
... hátha másnak is annyira tetszik majd mink nekem (én még most is az állam keresem).
Drum cover: A-HA - Take On Me, Imagine Dragons - Believer -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19553 üzenetére
A 102 Euros áron talán akciós Soundcore Boom 2 van, de figyelj a 2.1 kiadást vásárlott mert már van Boom 2 se talán ami 2 széles sávú hangszórót használ.
Tribit Strombox Láva se tűnik rossznak, esetleg ha JBL Boombox ligába akarsz hangszórót a Tribit Strombox Blast 1 is opció vagy a Soundcore Motion Boom PLus 2? -
Aprósólyom
addikt
válasz
dugynok #19538 üzenetére
Esetleg egy Soundcore Boom 2-t megpróbálnék.
https://youtu.be/AAm657DvsRI?si=ghKURrBnPXtFtOliHa nem annyira sürgős, akkor akcióban talán 80-100EUR között szokott lenni... ha jól rémlik. Majd itt kijavít valaki talán, ha rosszul emlékszem.
eu webshop: https://www.soundcore.com/eu
De ahogy elnézem belföldi beszerzéssel is megáll 48K-nál. -
Aprósólyom
addikt
válasz
gtx560unlock #19552 üzenetére
Már ki is fogyott a Uboom X.
Valaki tud alternatívát hasonló áron?
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
BrandonXXV #19547 üzenetére
hát nem igazán ezen az áron kb verhetetlen az uboom X JBL vonalon max charge5 vagy flip7 van ennyiért ez meg csak egy"boombox" méretű teljesítményű hangfal Xtreme 3/4 társaival felmossa padlót kb
-
carl18
addikt
válasz
fery02 #19550 üzenetére
Outdoor Módba fél hangerőn már elég tiszteséges a hangerő és a basszus!
Ott azért már elég hallható a hangszóró távolrol is!
Én el leszek egy pár évet, majd meglátjuk mikor jön a utodja 5-10 év múlva?
Nekem van 2 D Fine és X10 és a uboom X és Tozo PA1 így mondhatom egy időre elég volt a BLuetooth hangszórókból. -
válasz
carl18 #19549 üzenetére
Egyébként annyiban jobb a Dockin-nál, hogy ott van előtte rács és nem látod, hogy mennyire leng ki a passzív, itt meg én is csak fél hangerőn verem neki legtöbbször, de így is sokszor sajnálom szegényt, ahogy ránézek és figyelem, hogy mennyire tud lengedezni.
Még azzal szoktam “szórakozni”, hogy előttem van mindig karnyújtásnyira és olykor finoman odaérintem az ujjamat, amikor nagyon küzd a hangszóró és rendesen megüti az ujjamat. -
carl18
addikt
válasz
fery02 #19539 üzenetére
Én mondjuk már nem költenék pluszba ennyit a Uboom X-re. Annyival úgy se szólhat már jobban...7600FT és kap több firmware-t mire azokat hallgatod és teszteled még plusz idő.
És szólna fog az Custom Firmware árával arányosan jobban?
Nekem fent van a Legújabb 0.46 firmware Earfun appja jött le teljesen jól működik.
Indoor+-ba hallgatom sokszor beltéeren 50%-on.
Viszont Volt lehetőség megkongatni, "Outdoor Mód Kültéren " Mark Dekoda minimal track válogattásal. És megmondom ősszintén néha fél hangerőn is úgy éreztem a passzív membrán túl leng és volt egy kis érdekes útohatás hangzásilag. -
BrandonXXV
aktív tag
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
gtx560unlock #19545 üzenetére
Újonnan van jobb ajánlat jelenleg, hasonló árban?!
-
bwoay
nagyúr
válasz
BrandonXXV #19542 üzenetére
de ugye tudod, hogy ez egy 4 kilós hangszóró? nem tudod beledobni egy táskába, ezt külön vinned kell. ha nem kiemelten fontos kritérium a nagy (party) hangerő, akkor lehet, hogy ilyen célra valami kisebb megfelelőbb lenne.
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
BrandonXXV #19544 üzenetére
hát igen ritka mert nagyon jó hangfal
Max az adja el aki ráunt teszt céljából vette vagy vett valami jobbat sokkal drágábban..
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
gtx560unlock #19543 üzenetére
1 db-ot látok összesen használtban HA-n.
-
gtx560unlock
csendes tag
érdemes persze akár használtan is ha jó állapotú hiszen nem egy régi termék féléves kb a legöregebb is belőle vagy magyarban 60k körül kapni újat
-
BrandonXXV
aktív tag
Gondolkodom kertimunkákhoz, szerelések mellé, medencézéshez, nyaraláshoz elvinni, hordozható hangszórót venni, amit nem kell sajnálni.
Ezt a Uboom X-et sokat dicséritek.
Érdemes még olyat venni, ha mondjuk nem külföldről rendelném? Merthogy írjátok, hogy már nem beszerezhető... -
bwoay
nagyúr
válasz
fery02 #19539 üzenetére
majdnem. 7600 Ft-ért a lehetőség is adott, hogy a 4 különböző firmware-rel kísérletezhess. megértem, hogy így egyben akarja eladni, de nyilvánvalóan nem lehet egyszerre mindet használni, és vélhetően mindenki el tudja dönteni, hogy számára mi a fontos: a TWS, vagy a desktop mód, vagy a gyári fw tweakelt változata, vagy az OG custom fw. aki utóbbit külön megvette korábban, az most biztos örül, hogy újra kifizettetnék vele...
-
dugynok
senior tag
válasz
Aprósólyom #19536 üzenetére
"Partykat rendeznél a szomszédok örömére is."
Talán ez áll a legközelebb 🤣 Meg a kertészkedés mellé 10-20 méter távolság. Persze néha a medencézés közben is hallgatnánk szolidan. -
-
Aprósólyom
addikt
válasz
dugynok #19535 üzenetére
Azt szerintem oszd meg a nagyérdeművel, hogy mi lenne a felhasználási mód: kint ücsörögsz és kávézgatsz, a közelben meg halkan szólna. Partykat rendeznél a szomszédok örömére is. Vagy nincs is szomszéd.
Esetleg a 10-iken laksz és a tetőkertben szólna? Kertészkedés mellé. Szóval 5-8-10 méter távolságból is szóljon élvezhető hangminőségben.Minek is kérdezek ennyit: Uboom X
-
dugynok
senior tag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok hangszórót/hangfalat, 60-70 ezret szánnék rá. Leginkább hálózatról használnám kint a kertben. Fényjáték nem fontos, fm rádió sem.
Köszönöm -
-
hkari
őstag
Megjelent a FW pakk uboom x-hez. Fel is toltam, most még sok különbséget nem észleltem, de kipróbálom őket sorban
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... és mire kell ... " ← ez egy valós kérdés. Általában én is meg szoktam kérdezni, de ez most valamiért elmaradt.
Uboom L vs. Motion+: én már sokszor leírtam, hogy nálam miért maradt a Motion+, de az biztos, hogy most annyira gombokért lehet beszerezni, és plusz annyira közel van hangzásban az utóbbihoz, hogy – ha csak a hangzás / hangerő a fontos – akkor nincs kérdés. Kettő darab (sztereóban) pedig szerintem a Motion+ -t is "lezenéli".
Ár: vajon az Uboom L-et is ki akarja szórni az Earfün? Ha, nem, akkor, hogy a tökömben éri ez így meg nekik (és az X, nem)? A kérdés persze költői, mert erre talán (aztán lehet ők sem) tudják a választ." ... a Soundcore-nál Mistery Box deal speakerekre, 60 EUR-ért ... "
A Motion+ is volt nemrég ennyiért. Tudod, még én szóltam Neked, hogy ha kell, akkor most rabolj rá. -
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19527 üzenetére
az első kérdésem amúgy az lett volna, hogy kinek és mire kell, hogy jobb legyen az említett két típusnál? mert hang és hangerő szempontjából merném ajánlani a Motion+-t, de ár/érték arányban jobbnak tartom a Uboom L-t, és hordozhatóság tekintetében is van előnye.
Most volt a Soundcore-nál Mistery Box deal speakerekre, 60 EUR-ért kaptál valamit 4 hangszóró közül. Asszem Motion 100 és 300, Motion+ és Boom 2 lehetett a csomagban szerencsétől függően, de már lefutott a promóció. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
atee84 #19525 üzenetére
Ha, nem sürgős, és van türelmed figyelgetni a Soundcore oldalát – ja, és szerencséd van (lesz), – akkor a Motion+ 60 Eur környékén biztos jobb.
B verzió: Uboom L 47,19$ ... ebből akár kettőt is vehetsz.Az említett hangszórókat nem ismerem, nekem kiesik az érdeklődési körömből mindkettő. Mondjuk a Xiaomi-val (ha ez az Outdoor típus) elégedettek itt a népek.
bwoay, megelőztél
-
atee84
csendes tag
Sziasztok!
2 hangszóró közt nem tudok dönteni.
Anker Soundcore Flare 2
Xiaomi 40wEsetleg 30e-ig ajánlana valaki alternatívát, ami jobb lehet ezeknél?
Köszi!
-
carl18
addikt
Amúgy aki most tud Dollárba vásárolni nagyon megéri 340forint 1 USD. Most valamiért a dollár nagyon gyenge!
nekünk mondjuk ez csakjó.
-
atti1848
senior tag
Olvasom, hogy felhagy az earfun az Uboom X -el. Sajnos lemaradtam a rendeléssel és most amazonon és earfun.com-on nincs. Jelenleg honnan lehet rendelni? kb. 2 hete még 103 EUR -ért lehetett venni, hasonló árban kapható még valahol?
-
Nekem mindig is kedvencem volt a Rock EQ, amit már a 16 éves MP3 lejátszómnál is használtam, meg a Mini-HiFi korszakomban is ugyanazt kívánta a fülem és nem tudok neki parancsolni, ha egyszer azt szereti.
Ha kellőképp tisztában vagyok vele, akkor a Rock EQ kiemeli a magas és mély hangokat, számomra az Uboom X-nek az Outdoor módja ugyanilyennek tűnik, ha át lehetne nevezni az EQ-kat, akkor lehet át is írnám Rock-ra (mert miért ne).
Tiszteletem Oluv munkássága felé és tökéletesen megértem, hogy nagyon sokak számára abszolút létjogosult a Desktop, meg az Indoor mód, nekem úgy tűnik a színezésre van szükségem, hogy élesebben és mélyebben szóljon a hang még akkor is, ha azt mondjuk a dal alkotója nem olyannak szánta, hogy úgy szóljon.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Pixx96 #19514 üzenetére
meglehet, bár itt a topicban meg volt, aki a Uboom X-et találta tompának (az Indoor EQ beállítások mellett). amilyen műgonddal Oluv hangolgatta az Earfunt, kimondottan a neutrális hangzásra törekedve a Indoor módoknál, azt gondolom, hogy ezek a beállítások olyan drasztikusan nem is térhetnek le az eredeti felvétel hangzásától.
de mindig lesznek olyanok, akiknek túl kevés a mély vagy a magas, vagy a közép. ezért hatalmas előny a jó EQ. csak a JBL-é pont nem olyan, így remélem, hogy a HK eszközök nem az örökölték meg. -
hcol7
senior tag
válasz
Aprósólyom #19513 üzenetére
oks, my bad, akkor nem wireless, hanem wifi, amire gondoltam.
udv, -
Pixx96
aktív tag
szerintem összes Onyx tompa lehet volt 7 meg 8 is nekem próbáltam EQval javítani de annyira közbe szól dsp magasabb hangerőn hogy nem sok értelme van. mély amúgy brutális bb3 at simán lenyomta Onyx 7 kíváncsi lennék Onyx 9 re a három magassugarzóval plusz ahhoz már van applikáció elvileg mint JBLhez ott tudsz hardveres EQt használni
-
Aprósólyom
addikt
Ennek a hangszórónak ez a hivatalos neve, a gyári címkéje szerint, és így találod meg a harman oldalán is. Nem tud wifit, ez ahhoz régi.
#19510 Richard! & #19512 bwoay. Köszi a visszajelzést!
Remélem egyszer majd lesz szerencsém UboomX-hez élőben. Saját részre csak úgy vennék, ha rászánnám magam egy külcsín feljavításra. Gyári kinézetben no-go. -
bwoay
nagyúr
válasz
Richard! #19510 üzenetére
+ a magas tartomány az Earfun javára. Nekem egyébként semmi problémám nem volt a mélyek mennyiségével és minőségével az Onyx esetében, de ahogy meg is állapítottuk, kétségkívül "tompábban" szólt, mint a Uboom X. Ez van, ha az ember nekiáll összehasonlítgatni, mert amúgy abszolút jónak találtam a HK hangját.
-
hcol7
senior tag
válasz
Aprósólyom #19509 üzenetére
hk(jbl) bluetooth vonalon a wireless nem azt jelenti, hogy wifire fel tud menni?
-
Richard!
addikt
válasz
Aprósólyom #19507 üzenetére
A teltebb mélyek, a basszus és a hangerő ami meglepett. Illetve az, hogy mennyi különbség van a preset-ek között. Az indoor+ tetszett a legjobban.
Soha nem volt szerencsém még ekkora hangszóróhoz így összehasonlítási alapom sincs, az Onyx 3-mal is csak azért lett összeengedve, mert kíváncsi voltam, hogy nagyjából egyárért mit tud az aktuális topikkedvenc -
Pixx96
aktív tag
válasz
Aprósólyom #19507 üzenetére
"Onyx 2-őm csak kicsivel marad el a Go 3 Play Wireless-szel szemben"
itt most go+ play 3 ról beszélsz?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Richard! #19505 üzenetére
Részleteznéd, hogy az Onyx 3 vs. UBoom X összevetésben mit jelent, hogy leesett az állad?
Nálam van Onxy 2, Go & Play wireless. Ugye a harman Onxy 3-t árban nincs értelme összevetni, mert simán elvérzik. Na de mit jelent a leesett áll?
Onyx 3-nál nem tudom levehető-e a hangszóró szövet. A 2-nél még igen. Sokkal kisebb hangszórója van az Onyx-nak mint a Boom X-nek, úgyhogy ilyen értelemben sem egy kategória. Biztos vagyok benne, hogy teltebbek a mélyek, mert lentebb tud lemenni, de ilyen értelemben a tapasztalatom, hogy az Onyx 2-őm csak kicsivel marad el a Go 3 Play Wireless-szel szemben, ami azért szép teljesítmény. Igaz, hogy egy két hangszernél sajna hátrány. Pl. basszus gitárnál néha már kevés az Onyx 2. Szemezek is Onyx 4-gyel, mert az ugyan azon méret/hangszóró, de változtattak a DSP-n és mélyebre megy le. (igaz, az Onyx 3 is mélyebb a 2-höz képest, de ahogy néztem Alan Ross tesztjét, hangterjedelemben mélytől-magasig, az Onyx 4 az egyik legjobb, annál már csak az Onyx 5 jobb, de az kinézetben/hangszóró kiépítésben is teljesen más) -
Richard!
addikt
Én is rengeteget agyaltam, hogy megrendeljem-e, de végül a régóta vágyott szerelemhangszóróra, a Harman Kardon Onyx 3-ra esett a választásom. Nem bántam meg, de amikor bwoay kollégánál jártam és meghallgattam ezt a dögöt, az állam leesett 🤣
Illetve nagyon meglepő volt számomra a UboomL is, már már Motion+ killer. Szintén meggyőzött! -
myke7
tag
Én az itteni kommentek hatására rendeltem meg az Uboom X-t komolyabb tanakodás nélkül. Nem bántam meg. Kicsit nekem a basszus túl erős, de a hangereje és a minősége ebben a kategóriában kiváló.
Kipróbáltam kerti munka közben, elég jó területet tud lefedni meggyőzően (nem szólt semmi hangosabb gép). Még a szomszéd is megjegyezte ennyielért jó vétel volt. Szerintem egy strandon vagy parkoban akár sok is lehet, hangos, jól szól. -
carl18
addikt
Na én pont azon gondolkodtam Kiviszem a Strandra a Uboom X-t és tesztelem mit tud kültéren, nem igazán használtam még kint mióta meg van.
A Strandon meg nem sok vízet zavar!
De egyedül lusta vagyok ki menni Bluetooth hangszórót tesztelni, legalább eldőlne mennyire hallatszik elOluv így élne a lehetősségel.
-
BaLee
addikt
Nah mégis ki tudtam próbálni tegnap az Uboom X-et. Nagyon tetszik! Ahhoz képest amekkora hangereje van nem is olyan nehéz. Pár hete vettünk egy Jbl Partybox 110-et hát még ahhoz képest sem vall szégyent. Iszonyat party hangerőt lehet vele csinálni egy lakásban. Szépen is szól, jók a gyári EQ-k. Kültéri teszt még várat magára.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Erről esetleg van valakinek tapasztalata?
[Loewe We Hear 2]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RTX 4090, I9-14990 PC Eladó!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest