Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
francz'70
üzenetére
Annyiért nagyon barátságos ár. Ezen a héten, a podcast adások mellett, időnként néhány zenei albumot is meghallgattam vele. Utóbbiaknál nekem egyetlen gyári preset sem jött be, mert például a tartományok összemosódtak, vagy a szűkült a színpad. Viszont a középtartomány kiemelésével sokkal élvezhetőbb lett a zenehallgatás, és hosszú távon sem vált zavaróvá, vagy tolakodóvá, mint például soundpulse módban. Tisztán, természetesen, torzításmentesen szól. Azóta nem is váltogatom a preseteket, a podcast adásokat is egyedi beállítással hallgatom.
-
peppe79
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A rögzítés azért volt fontos, hogy ha kell, rögzíthessem azt a targoncára, ne kelljen a hangszórót külön cipelnem. De ahogy korábban említettem is, változatos környezetben használom: hosszú, tégla építésű folyosón, irodában, műhelyben, ponyva sátorban, kültéren. Tehát nem arról van szó, hogy egy targoncán ülök egész nap, amin ott csücsül a hangszóró. Ráadásul többnyire nem is vezetőüléses targoncát használok, hanem gyalogkíséretest. A 360 fokos hangszóró nekem előnyösebb: leteszem a helyiség közepére, és közben dolgozom.
Emellett, ahogy írtam is, többnyire podcast adásokat hallgatok. Nem a hangzásbeli élmény az elsődleges szempont, az adott hangsugárzóban rejlő teljes potenciált kihasználva, hanem mindössze annyi, hogy több irányba sugározza a hanghullámokat.A zenehallgatás nálam más atmoszférát kíván, még ha a megszokott stereo hangzást is vesszük alapul. A legutolsó rendszerem egy Heed lánc volt, kvázi omnidirekcionális, Heed enigma hangsugárzókkal. Azelőtt meg egy Monitor Audio RS5-ös álló hangsugárzó-pár. Teljesen más hangzásvilág, ugyanakkor szubjektív élményen alapuló megtapasztalás, hogy kihez melyik áll közelebb, vagy melyikhez képes alkalmazkodni.
-
peppe79
senior tag
válasz
francz'70
üzenetére
Ha egyszer lesz rá lehetőségem, akkor kipróbálom TWS-ben.
A 360 fok nálam a valóságban, a nagy térben úgy kb. 240 fokot fed le. Legalábbis, amikor odakint a dízel targoncát bömbölteti a kollégám, picit irányba kell forgatnom a hangszórót, hogy halljam az adást.
Az állítható EQ, és a SoundPulse nagyon hasznos tud lenni a podcast műsoroknál. Default módban kb olyan, mintha egy diktafonról játszanád le a felvételt, SoundPulse módban, mintha egy rádióműsort hallgatnál, az állítható EQ meg ugye egyértelmű. -
peppe79
senior tag
válasz
francz'70
üzenetére
Bt hangszórók terén nincs igazán viszonyítási alapom. 4 éve vettem egy Evolveo Supremebeat C5-öt (aka Tronsmart T6), hogy a kertben szóljon a zene, az akkor még 3 éves kislányomnak. Szóval, régebben sem voltak vele komolyabb elvárásaim, mint ahogyan most sem, hiszen leginkább csak podcast adásokat hallgatok vele. Ami tetszett, és amiért most is a Tronsmart mellett döntöttem, az a hangerőszabályzó tárcsa megléte. Korábban is nagyon hasznos volt, és most a munkahelyemen is az (változó környezet), mert így könnyebben és gyorsabban tudom szabályozni, mint a tableten.
Ha zene, akkor a dinamikus, populárisabb stílusokkal többnyire egész jól megbírkózik. Zahara - Incwad'encane, The Box - Crying Out Loud For Love, stb, egy "sörösdobozhoz" képest meglepően nagyot szólnak. Nekem a középtartomány kiemelése előnyösebb, viszont, aki erőteljes basszusra, dübörgő mélyekre vágyik, annak lehet, hogy a T8 kevés lesz.
És akusztikus zenére, klasszikusokra, jazzre is az, de nyilvánvalóan nem ez a célközönsége egy ilyen hangszórónak. Gleb Kolyadin, Pat Metheny stb, ezek az előadók nekem már jobban igénylik az ideális akusztikájú teret, és egy olyan hangsugárzó-párt, ami képes felállítani a megfelelő színpadképet. A korábbi otthonomban jó nagy nappalink volt, a Heed Enigma hangsugárzóim ott gyönyörűen megelevenedtek, Steve Morse - Ghostwind dalát megkönnyeztem. A T8-al ez a hatás most elmaradt.
De azt mondanám, mindent a helyén kell kezelni, a kis sörösdoboz mérethez képest, teljesen elégedett vagyok a Tronsmart T8-al. -
peppe79
senior tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Átszámítva 19300 Ft volt.
A D320-ról láttam/olvastam korábban teszteket. Nincs viszonyítási alapom, de hangzásban valószínűleg nem tapasztaltam volna szignifikáns különbséget a T8-hoz képest. A hangszínnel, kiemeléssel lehet játszani, viszont a fizikát nehéz meghazudtolni.
-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
T8, vagy Bang SE csipogóval van valakinek személyes tapasztalata?
-
peppe79
senior tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Ha csak fixen egy eszközön kellene tartsam, akkor nem lenne semmi gond, csinálnék neki valami tárolót. De ez egy meglehetősen mobilis munkakör, raktárban, bent az üzemben, néha az irodában is, időnként munkagépet használva, időnként pedig anélkül. Ezért lenne a legkézenfekvőbb egy karabineres rögzítés.
-
peppe79
senior tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Köszönöm az infót! És ezeket lehet valamire rögzíteni?
-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
A munkahelyemre, raktártérbe keresnék egy relatív kicsi, könnyű, hordozható bt hangszórót, amiben azért van némi tartalék is.
A fő szempontok a rögzítési lehetőség, hogy strapabíró legyen, és bírja az akkumulátora. Zenét ritkábban hallgatnék vele, inkább a közéleti műsorok érdekelnek. Mi ami most ajánlott a 10-15 ezres kategóriában? -
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Ez az Evolveo majdnem úgy néz ki, mint a régi Tronsmart T6. Egy gyártásról lehet szó, vagy csak másolták a design-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ROG Strix G731GW 17.3" FHD IPS i7-9750H RTX 2070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A26 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Dali Concept 1
- X1 Nano Gen1 13" 2K IPS i7-1160G7 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3887, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tegnapelőtt meg is érkezett a Tronsmart T8-as.