- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
Pixx96 #19875 üzenetére
volt időszak, amikor a karórákat is le kellett venni fürdéshez, úszáshoz, meg mobiltelefont sem vittünk víz közelébe. de onnantól kezdve, hogy ezek vízállóak lettek, megváltoztak a szokások is. az égvilágon semmi kivetnivalót nem látok abban, ha egy vízálló hangszórót az ember kivisz magával a strandra, medence mellé, vagy bedobja egy csónakba. mert mi baj történhet? főleg azokkal, amik lebegnek a vízen.
arról nem is beszélve, hogy egy homokos parton használt speakert simán le lehet mosni csap alatt, feltéve, hogy IP68-as. nem gondolom, hogy ez hátrány lenne. nem kell ahhoz szakadó esőben táncolni, hogy az ember hasznát vegye a vízállóságnak. -
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19872 üzenetére
persze, minden kontent kreátor ki akar tűnni a tömegből, azt pedig valamilyen határozott (akár megosztó) stílussal lehet. csak jeleztem, hogy nekem nem adja ez az erőltetetten vicces előadásmód, amitől amúgy feleslegesen hosszabb is lesz az anyag. ettől még megnézem.
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19866 üzenetére
de az Edifier nem is volt azok között, amikről a beraktad a képet.
A Studio mód a Uboom X-en Oluv szerint sem jó, az csak egy "nyers" mód, amit a Patreonosok kértek tőle (legalábbis az általam használt fw verzióban).<Adamsky>:
én is szoktam nézni, bár a stílusa próbára tesz. Amiket írtam, azt nagyjából tőle tudom. -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19862 üzenetére
ebből leginkább azt látni, hogy a gyártók eleve nem törekednek a neutrális hangzásra, mert az emberek zöme nem azt várja el egy ilyen eszköztől, hanem pl a baszó mélyeket.
és már csak azért is fontos lenne a rendes EQ (sok sávos, vagy akár parametrikus), hogy minél jobban be lehessen lőni saját ízlésnek megfelelőre a hangot. -
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19857 üzenetére
hát a japánokat hagyjuk is, mert mire a kínaiak megerősödtek, addigra már a dél-koreai márkák voltak a csúcson. a Sony egyébként ma is erős (az év TV-je díjat még mindig be tudják vasalni), de egy Samsung 97%-ban ugyanazt tudja, csak féláron.
egyébként a mobiltelefonos példából indulva: ott nem az volt, hogy letarolták a piacot borzasztó agresszív (le)árazással, aztán mikor már megvetették a lábukat, szépen megemelték az árakat?
carl18:
ez a Uboom X féle "tompa" hangzás nem lehet, hogy annak tudható be, hogy Oluv kb az egyetlen, aki arra törekszik, hogy kiegyenlített, studio monitorokat megközelítő hangot csikarjon ki a hangszóróból? Adam már írta korábban, hogy hatalmas plusz, hogy nála a teszteknél meg lehet hallgatni az eredeti felvételt is.Pixx96:
"Ennek hangfalnak jó hangolás egyetlen dolog amitől így meg ilyen szinten bíraja ezt hangot elénk tenni az asztalra... oluv neki ülne hangolni tronsmart Bang maxot az is felmosná padlót mezőnnyel egy jó hangolás nagyon sokat számít"
Haha, ezzel nagyon egyet tudok érteni. Elég megnézni egy Soundcore Boom 2 Plust szétbontva, ahhoz képest a Uboom X belülről olyan egyszerű, mint a szög. Mondjuk szerelni is jóval könnyebb, ha kell... -
bwoay
nagyúr
válasz
francz'70 #19828 üzenetére
az ár egy számszerű tényező, ezzel szemben az ár/érték arány meglehetősen szubjektív, mert egy adott hangszóró különböző jellemzői nem mindenkinek egyformán fontosak. ha pl valaki ragaszkodik a jack aljzathoz meg mondjuk a stereo hanghoz, és mindezt táskában hordozható méretben szeretné, akkor a JBL eleve nem opció.
amúgy megvan, honnan jön az alapvetés, hogy ha nem JBL, akkor eleve nem is lehet a legjobb - ez totál igaz lehetett mondjuk 10 éve. bár erről az jut eszembe, hogy annak idején az is 10 év késéssel kopott ki a köztudatból, hogy a Nokia a legjobb mobiltelefon.
számomra a Uboom X tudja mindazt, amit egy JBL-től is elvárnék, de 4-5x-ös áron sem kapnék meg. A hangjáról meg sokat elárul, hogy te is a Boombox 3-hoz hasonlítod, holott az minden téren (méret, súly, teljesítmény) egy kategóriával nagyobb speaker.nem azt mondom, hogy a Tribit/Soundcore/Earfun márkák lemossák a JBL palettáját, szó nincs erről és nyilván eladások terén sem rúgnak labdába mellette. Egyértelműen a Harman csoport dominál ezen a piacon, ezt nem vitatja senki. Viszont csak a vak nem látja, hogy az elmúlt pár évben a kínaiak egy-egy nagyon komoly konkurens terméket tudtak letenni az asztalra. Ugyanezt a folyamatot láthattuk végbemenni a mobiltelefonoknál, az autógyártásban, de pontosan ugyanez zajlik jelenleg a TV-k piacán is. A szemünk előtt nőnek a nyakára a legnagyobb márkáknak.
-
bwoay
nagyúr
válasz
francz'70 #19822 üzenetére
úgy gondolom, hogy a JBL abban a hangzásban erős, amit a többség elvár egy ilyen BT speakertől, viszont közülünk itt sokan pont azt a kisebbséget képviselik, aminek mások a preferenciái. az ár csak egy faktor a sok közül. az innovációt sem náluk látom igazán, hacsak nem a 3 sávos kamu EQ-ról, meg a 3.5-ös jack és a mikrofon elhagyásáról van szó.
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19820 üzenetére
persze, biztosan van, aki naponta tölti, de az legalább olyan szélsőséges használat, mint az, hogy én havonta töltöm. ugye kiszámoltuk, hogy kb 35%-os hangerő környékén egy Uboom X elmegy akár 50 órát is, napi 1 óra zenehallgatással ez több, mint 1.5 hónap.
ha pedig visszaolvasol, láhatod, hogy Adam is pontosan ezt írta az akku cserélhetőségével kapcsolatban: elég lenne, ha nem kellene szétborítani az egész speakert. Jó a JBL megoldása, tök praktikus, de agyament az árazás. Mint ahogy szép az új Boombox is, de gondolom elkérnek majd érte 180 rugót. Azt meg hadd ne soroljam, hogy annyi pénzből mi minden jót össze lehet vásárolgatni.
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19818 üzenetére
biztosan, én ezt nem is vitatom, a témát sem én vetettem fel, csak egyetértek vele, hogy ha ez irreálisan megdrágítja (mert eleve méregdrágán adja az adott márka a külön is beszerezhető akkut), akkor szerintem inkább ne. Illetve tényleg ne kelljen egy akkucseréhez szétborítani az egész hangszórót.
Reálisan nézve meg: ha valaki hetente tölt egy 25 órás üzemidejű hangszórót, akkor is csak 10 év múlva fogja meghaladni az 500 ciklust. Mikor lesz időszerű az akkumulátor cseréje? Ez a feature is inkább akkor jön jól, ha valaki full hangerőn vereti és úgy nem bírja ki talán 5 órán át sem. de emiatt ki fog még venni hozzá tartalék akkut ilyen áron? -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19812 üzenetére
de pont azt írta, hogy ne úgy legyen cserélhető, mint ezekben, amitől méregdrága lett az Xtreme 4 is. nem beszélve arról, hogy annyiba kerül az akku, mint amennyiért Uboom X-eket vásároltunk itt jópáran.
én nem tudom, hogy hangzásban kinek az etalon a JBL, nekem szerencsére nem. a többi gyártó is azért hozzájuk viszonyít, mert az emberek túlnyomó többsége vakon követi ezt a brandet. -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19731 üzenetére
elérni a megfelelő alvásminőséget a legnagyobb kihívás szerintem. napi testmozgást, táplálkozást, de még szerintem a légzést is viszonylag könnyű rendbe tenni ehhez képest, mert az alvást kb minden befolyásolja. matrac, fényhatások alvás előtt, étrend, napi utolsó étkezés ideje, BMI, napi stressz, napi mozgásmennyiség, általános mentális állapot, fizikális állapot... az égvilágon minden befolyásolja.
viszont én is azt mondom, hogy ezt rendbe kell tenni, mert drasztikus mértékben rontja az egészséget. csak közben úgy gondolom, hogy ez akár 1-2 évet is igénybe vehet.
nálunk is volt a családban alvászavar, azt túlsúlyból fakadó apnoé okozta (az apnoét meg a túlsúly), végül intenzív osztály lett belőle (még épp időben), aztán speciális légzési osztály, CPAP gép, és drasztikus életmódváltás.
a kemikáliák segíthetnek átmenetileg, de abból inkább függés lesz. -
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19727 üzenetére
akkor meg a parlagfű pollen vagy a virágpor
de amúgy miért van ezen Bass Up gomb? az nem Soundcore specifikus?
-
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19724 üzenetére
szerintem a tipikus felhasználási területe az, amikor a kőművesek/ácsok/burkolók/csőszerelők/villanyszerelők egész nap ezen hallgatják a rádiót. Hogy ez a modell specifikusan mitől lesz alkalmasabb ilyen célra, azt nem tudom, de gondolom a szerszámgépgyártóknak presztizs, ha erre is van saját megoldásuk. Az IP54-nél magasabb minősítés meg ahhoz kellene, hogy a téglapor nem menjen bele, és egy vödör vizzel vagy slaggal le lehessen mosni. Szerintem.
-
bwoay
nagyúr
válasz
r_zsolt #19718 üzenetére
https://www.av-online.hu/
Nézz meg pár videót youtube-on, hogy egyáltalán megfelel-e a stílus és a szakmaiság.
Objektív tesztelő nemzetközi szinten is alig van, jellemzően a fizetett hirdetéseket próbálják elfogulatlan teszteknek álcázni.Ez a termék azért lesz érdekes, mert nagyon drága és biztosan nem a zenei hangzás a cél tekintettel a környezetre, ahová szánják. Tudom, hogy a Makitának is van ilyen (az szerintem borzasztóan szól), meg gondolom a többi szerszámgép gyártónak is. Ahogy a kollega mondja, nagyon speciális és ezáltal vékony a piaca. Én sokkal inkább promóciós termékként tekintek rá: az a cég, aki lead egy 2-3 M Ft-os rendelést szerszámgépekre, az kap egy ilyet ingyen. Számomra ez némileg meg is magyarázza a magas árat, mert így nagyobb értéknek tűnik.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Seraph 16 #19715 üzenetére
túl nagy energiát nem fektettem a kísérletbe, de azt tapasztaltam, hogy a csúszás kb random módon változott. némi szerencsével össze tudtam úgy hozni, hogy szinkronban szóljanak. gondolom ez nem feltétlenül igaz minden kombóra, de ez egy Sony és egy Earfun párosra vonatkozott, amik ugye merőben más modellek.
engem ennél egy fokkal jobban vonz a tws, de az sem annyira, hogy emiatt beszerezzek egy második példányt egy már meglévő bt hangszórómból. több potenciált látok abban a lehetőségben, hogy normális sztereo teret alakítson ki az ember, de számomra ennek sincs igazán érdemi haszna.
-
bwoay
nagyúr
nekem egész jók a tapasztalataim ezzel a funkcióval. való igaz, hogy ilyenkor nincs összehangolva a két speaker, de némi tökörészéssel sikerült szinkronba hoznom két totál különböző gyártmányt - azon egyetlen alkalommal, amikor próbáltam egy tesztelés során Android 10 vagy 12 alatt.
-
bwoay
nagyúr
válasz
francz'70 #19700 üzenetére
Az a helyzet, hogy a régi Charge-okat (2, 2+, 3) könnyedén maga mögé utasítja már egy Uboom L is. Az újabb modellek meg váltottak 2-utas mono felállásra, plusz marha drágák lettek. A Charge 6 ára 70-80k között mozog, ami szerintem konkrétan nem normális.
Én 20 alatt most biztos, hogy a 45 EUR-s refurb Motion+-t csapnám le a Soundcore oldalán. Feltéve, hogy a hordozhatóságba belefér az 1 kg-os súly. 2-utas, de sztereo, jó térrel, komoly mélyek, jó üzemidő, jó app.
-
bwoay
nagyúr
Annyival egészíteném ki a kollegát, hogy Motion +-t időnként ki lehet fogni 60 EUR-ért a gyártó oldalán, és talán még 3 EUR a szállítás. 100 EUR-t így én nem adnék érte.
A Uboom L nem áll messze tőle hangzásban, viszont az 47 USD és free shipping (myearfun.com). utóbbiból 32k-ba kettő is belefér, és tudod őket párban hajtani. notebookhoz az nem egy rossz deal, mert a kijelző mellé téve egyet-egyet egész komoly szetet eredményez hangminőség és sztereo tér szempontjából.Ha rákeresel a topicban, egész sok találatot/véleményt tudsz átböngészni mindkettőről.
"nem olyan tiszta a közép meg a magas rajta"
ezt cáfolnám. ilyet max azért írnak, mert nincs rajta külön magassugárzó, de mindkét tartományt szépen szólaltatja meg. ezt szerintem itt is tanúsítják többen. -
bwoay
nagyúr
Tisztelt Urak!
úgy látom, hogy már lehet az Earfun oldaláról közvetlenül Magyarországra (és Szlovéniába) is rendelni.gtx560unlock:
azért kellene analóg jelet átvinnie, mert a digitális átvitel lényege, hogy alapértelmezés szerint a jelfolyam a forrás konverterét/DSP-jét kihagyva változatlan, "nyers" formában kerül át a hangszóróra, és a feldolgozásról az adott speaker konvertere/DSP-je gondoskodik.
ugyanakkor nem célom, hogy meggyőzzelek bármiről is, el tudom fogadni, hogy te úgy érzed/hallod/gondolod/tapasztaltad, ahogy írod. -
bwoay
nagyúr
válasz
gtx560unlock #19106 üzenetére
hangolva? leghangosabb? hogyan? analóg jelet visz át bluetoothon?
-
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19085 üzenetére
engem Oluv stílusa is irritált néha. Nem feltétlenül a videokban, hanem mondjuk a kommentjeiben. ugyanakkor nem kérdőjeleztem meg a szakmaiságot, sőt, amiatt viseltem el. aztán hogy miért kell ennyire előadni, hogy ez az új a csatorna nem az övé, azt nem egészen értem. vélhetőleg összefüggésben van a letiltásával, de hát annyira átlátszó az egész.
Alant bírom, de egyrészt egy hét tréning kellett, míg követni tudtam, hogy mit mond. Másfelől pedig nincs mindig türelmem hozzá.Dominik reviewst is szoktam nézni, köszi!
-
bwoay
nagyúr
ajánlom ezt a lengyel csókát azoknak, akik szeretik az összehasonlító videokat.
gondolom többen is követitek ingyen, de nem láttam még megemlítve a topicban.
Oluv feleségének a szerencsétlenkedése (nem a minőségre, a színészkedésre gondolok) vagy Alan Ross másfél órán át tartó nyökögése nem mindenki számára fogyasztható könnyen. -
bwoay
nagyúr
válasz
Tybike81 #19031 üzenetére
dörzsölt vagy!
csak a fekete változat vesz részt a promóban, vagy vannak színek?azért írtam, hogy a retail árhoz képest jó vétel, mert azért van a JBL Xtreme-nek több kiváló, de féláras alternatívája is. Igaz, az auracast meg a cserélhető akku jó húzás volt a gyártótól, viszont ezért irtózatos felárat kérnek el, miközben az Xtreme 3 jelenleg 80k-ból megvan.
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19020 üzenetére
a kérdésem a Tribit oldalára vonatkozott, elvégre én arról írtam, és az ottani árra hivatkoztam. Magyarországot kiválasztva átáll HUF-ra, ezért nem értettem a dolláros árat, amire hivatkoztatok. Gondolom a 104 USD akkor az egy Amazon (kuponos?) deal, de ezt egyikőtök sem specifikálta.
Amit az Amazonról írsz, az nem így van. Hogy milyen valutanemet használ, az attól függ, hogy történetesen melyik Amazonról rendelsz, de néha van arra is lehetőség, hogy te állítsd be, hogy pl EUR-ban vagy USD-ben vagy mittomén GBP-ben terheljék meg a kártyádat. Ami persze lehet Mastercard, de lehet akár Visa is.
Egyébként az Amazon a mai napig rengeteg terméket nem szállít Magyarországra továbbra sem, max te az elmúlt 10 évben nem futottál be ilyesmibe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Eladó GAMER Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX3070 8GB!
- Ryzen 5 PC //Ryzen 5 5600X -- B550 -- 16GB 3200MHz -- RTX 2060 6GB // CSERE IS!
- Synology DS118 Seagate Iron Wolf (14TB)
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. (VAGY 2TB.) SSD. Digital Edition Kiváló Esztétikai állapot.
- Teljesen új 6,4TB Samsung SSD-k
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest