- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magyarított Android alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A soundcore oldalán most elég jó árak vannak.
90 eur motion boom plus és
60 eur a motion boom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
spgabor #18392 üzenetére
FYI: a Motion 300-nak van egy olyan akár hasznosnak is mondható funkciója, hogy van benne egy giroszkóp, vagyis "tudja", hogy épp a rövidebbik vagy a hosszabbik élére van állítva, esetleg hanyatt fekszik.
Pozíciótól függően tud sztereó és mono között váltani, valamint (úgy rémlik) hangzásmódot is lehet hozzá kapcsolni. Vagyis szólhat másképp ha a táska oldalán lóg, és másképp, ha háttal ledobod a pokrócra (egy kempingezés alkalmával).
Én talán – arra amire szánod (ha jól értem) ezt venném.#18394 Itt nézd meg a lap alján az összehasonlító táblázatban (mindkettő IPX7)
" ... és aptX szabványt tudja." – igen, ez egy nagy plusz (pláne az újabb hangszóróikhoz képest). A Motion 300 papíron (!) még ennél is jobb, mert az LDAC-ot is tud, de kérdem én, minek? Teljesen overkill egy ekkora, és csak két széllessávú hangszórót tartalmazó cuccba (azért AAC vagy SBC játszik, ami ide tök elég).
Plusz még a (plusz mellett) a multipont (bár az app-ban nincs erre külön támogatás).
All-in-all: Motion 300 vs. Motion+
Neked kell mérlegelni, hogy milyen körülmények között, és hogyan akarod hallgatni. Ha mindig (pl. ott lógna túra közben a hátizsák oldalán), akkor Motion 300.
Ha, csak vinnéd A-ból B-be, és ott szépen leteszed valamire (magad felé irányítod), akkor Motion+ (jobb lehet).#18393 cidalain
Azért írtam, hogy A-ból B-be elvinni OK, de közben zenélni vele ...
Nem véletlen ajánlja maga a gyártó is inkább indoor zenehallgatásra, míg a 300-at ilyen "vidd magaddal" hangszórónak. -
spgabor
aktív tag
válasz
<Adamsky> #18390 üzenetére
Szia,
közben nézegettem a Motion+-t viszont az nem IP67, így ez kicsit eltántorít. Viszont erős az akku és aptX szabványt tudja.
Az 1 kg súly nem zavar, emrt nem folyamatos szállítás, inkább a méretet valahogy úgy gondolom, ha megyek valahová, akkor egy táskába bedobva a kocsiba elférjen, mint annak is logisztikázni a csomagok között egy plusz helyet. -
cidalain
veterán
válasz
<Adamsky> #18390 üzenetére
Motion+ befér a hátizsákba, de inkább állítva mint egy palack, mint keresztbe. Szóval hátizsákban elvinni A-ból B-be teljesen oké.
De hátizsákból hallgatni szerintem nem annyira. A legtöbb táska felül túl szűk lenne, alulra meg nem pakolnám, hogy aztán rátegyem a cuccokat (kaja, innivaló, strandcuccok) -
shenmuedc
tag
a
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18389 üzenetére
"Vettem egy kis demo videót az Uboom X-ről!" – jó kis "classic music" 😎
Igaz a konkrét felvételnél nem (nagyon) jelentkezik mint probléma, de máskor inkább tedd magasabbra a hangszórót, hogy ne legyen előtte / alatta semmi.
Nagy felületen – pl. földön vagy egy asztal közepén – ugyanis bezavarhat a hangzásba ("búúmivá" teheti azt) a hangszóró előtt/alatt lévő rész.
Oluv gyakorlatilag ennek kiküszöbölésére csinálta a cust. fw.-ben a desktop módot, ill. ezért szokta ő is mindig az asztal szélére pakolni a hangszórókat.#18386 spgabor
"A boom 2 nehezen fér egy hátizsák aljába." – van az a hátizsák, de sajnos tény, hogy azon is ott az az "eltüntethetetlen" fogantyú.
A Motion+ egy jó választás lehet(ne), de az is kicsit határeset. A Motion 300 inkább "hátizsák barát". A Motion+ ~1 kg, a Motion 300 súlyát viszont nem említik se az oldalon, se a kézikönyvben, de én azt feltételezem, hogy könnyebb.
Más nem nagyon szokta ajánlani (talán mert itt a topic-ban csak nekem volt, és mert nem egy mai darab) de szóba jöhet még szerintem a Soundcore Boost (amazon.de-ről lehet beszerezni).
Az előbbi link-en lévő teszt végén az van feltüntetve, hogy a Motion 300 775g. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #18385 üzenetére
Tanuló pénz nem volt végtére működik, úgy is alkalmi zene hallgatás lesz.
Van Uboom X Dockin és ez a X10 van neki váltása arra az esetre mikor töltön van.
Csak ha hirtelen zene kell ne ehhez nyúljon a ember.
Főleg ha nincs benne sok energia.
Earfun Uboom X Sound Demo Indoor+ 70%
Vettem egy kis demo videót az Uboom X-ről! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18383 üzenetére
"Így úgy érzem ez a X10 töltés miatt nagy ki ábrándulás nekem."
Ez tanulópénz. Legközelebb meg kell nézni a kézikönyvet. Így elnézve a többi W-King-et, egyik sem túl acélos (talán az X20, annál 3 órát írnak), ami töltési sebességet illeti. Jó trükk ezen spórolni.
Sajnos – ahogy korábban említettem – erre még Alan se tér ki. Pedig egy 8-9 órás töltés feltűnhetne ...#18384 Peaceliker
Olyan készüléknél, ahol van kellő töltési teljesítmény ahhoz, hogy gyorsabban töltsön, mint ahogy az akksi merül, szerintem sem kéne gondot okozzon.
Azért én rákérdeztem az Earfun-nél. Ha válaszoltak, megosztom. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #18377 üzenetére
Amazon értékelések között kutattam hogy még is mit ír róla aki meg vette. Ott találtam más is panaszkodott arra hogy baromi lassú a töltése.
Ehhez képest a D fine hamar feltölt. De az Uboom X 3 óra alatt menet kész és sok más termék. Ezt a X10. Közel egy napig töltöd és utána viheted.
Szóval előre úgy kell készülni időbe kell töltőre rakni.
Így úgy érzem ez a X10 töltés miatt nagy ki ábrándulás nekem. Extrem lassú. -
Steevy84
csendes tag
válasz
spgabor #18363 üzenetére
Jbl cuccok jól szólnak csak nagyon túl vannak árazva. Pl nekem soundcore boom 2 van, 99 euróért vettem hivatalos Soundcore oldalról és a jbl xtreme4 szintjénél is valamivel többet hoz hangban. Anyagminőség is rendben, egyetlen hátránya hogy az akksija nem túl acélos és 30%-os töltöttség alatt a bass up funkciót nem ajánlot használni. De szerintem az xtreme4 1/3 áráért ez vállalható kompromisszum. Persze van sok más jó márka is, csak azokról nem tudok nyilatkozni
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rezy89 #18379 üzenetére
"Csak akksiról csinálja, de (...) jónak tartom igen." – te tudod. Egy bt. hangszórónak, amit nem tudsz hordozni (max. két konnektor között) nem tudom mennyi értelme van.
90e-ből már fain aktív hangszórót is lehet venni (pl.)#18378 Peaceliker
" ... a 3 óra alatt fel lehetne tölteni, akkor nem max hangerőn lehet hallgatni kanócról ... "
Nem tudom, hogy csipázzák-e ezek a cuccok a töltés közbeni – pláne nagy intenzitású – használatot. Azt hiszem erre rá is fogok kérdezni az Earfun-nál. -
Peaceliker
addikt
válasz
<Adamsky> #18377 üzenetére
66W os xiaomi fejjel töltöm... De majd mérek időt legközelebb, lehet kevesebb az, csak nekem tűnt soknak
az biztos, hogy kisebb fejjel (15w)egy örökké valóság
Amúgy ha 3 óra alatt fel lehetne tölteni, akkor nem max hangerőn lehet hallgatni kanócról 0-24. Az derék lenne -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18372 üzenetére
Ja, hogy itt a csóka egy X10-et árul? Kicsit elvonta a figyelmemet az alatta lévő kazis magnó.
Anno egyébként kijegyzeteltem a három nagy konkurens akksi / töltési adatait.
Ezek alapján a B2P-t elvileg 30 W-al lehet tölteni (20V=1.5A), az UBoom X-et pedig 60 W-al (20V=3A)? Hmm...
A lényeg, hogy a Soundcore 3 órás töltési időt ad meg 30W gyorstöltés esetén, míg az Earfun azt állítja, hogy 4 óra egy teljes töltés (szintén 30W-os töltés mellett).
@Peaceliker, szóval az 5-6 óra elvileg lejjebb vihető egy jobb töltőfejjel. -
SSlyTR
senior tag
-
carl18
addikt
válasz
Peaceliker #18373 üzenetére
Az még nem rossz nem olyan rossz.
De ez a 15-20 óra elég meredek számomra. Ezzel a 3.3 wattal folyton töltön lehet ez.
Írtam valaki annyira kicsi az energia töltés közbe nem lehet hallgatni. Gyorsabban merül mint tölt.Mit gondolhatot a tervező a 6X18650 akkunak jó ez a 3 wattos töltés? Vagy lehet az akku minőségre rossz vagy a töltő áramkör gagyi.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
spgabor #18371 üzenetére
Ha magyarban veszed meg, akkor lesz magyar garija. Ha kulfoldrol, akkor ottani lesz
Sracok kozben szepen csendben a W-King X20-at elkezdtek arulni itt magyarban is. AK-n legolcsobb ar 93ezer (ahol elvileg adnak 3% kedvezmenyt, ha utalva fizetunk erte, kb 91re jon ki).
Ez most tulajdonkeppen az jbl xtreme araban kaphat boombox daddy. Azert 9.5kilo az nem jatek
Es tulajdonkeppen olcsobb, mint a Tribit Stormbox Blast 2 -
spgabor
aktív tag
válasz
SSlyTR #18368 üzenetére
Szia,
nincs, így nem utalok. De köszi a segítséget!
Azért is tettem fel a kérdése, meg kezdem el a posztokat olvasgatni, mert a JBL folyik mindenből és már azért elég jó alternatívát lehet találni sokmindenben.Az általad javasoltak közül egyik sem ismerős még márkára sem. Talán az Anker-t láttam már valahol. Van nekik magyar garijuk, hiba esetén alkatrész ellátás? Mit lehet róluk tudni?
-
SSlyTR
senior tag
válasz
spgabor #18363 üzenetére
Szerintem pont errol a meretrol megy itt a diszkurzus par irassal feljebb.
Ha sok penzed van akkor utalhatnal nekem isItt nem fog senki jbl-t ajanlani neked, mert erosen tul vannak arazva.
Talalunk neked charge 5 ara alatt sokkal jobbat, mint a xtreme
Mifa Wildbox,
Anker Soundcore Boom 2 (most 45ezerbe kerul emagon)
Ha kisebb kell:
Earfun Uboom L
Soundcore Motion+
Soundcore Motion 300Most kapasbol ezek ugrottak be.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18365 üzenetére
"Nagy vita megy, hogy melyik a legjobb, talan a 043at mondtak a jobbnak az app elotti idokbol ... "
De, az app-ot is támogató fw.-vel okafogyottá válik ez a vita, nem? Abban ugyanaz a hangolás van, csak az app-nak hála tudsz váltani az indoor és az outdoor között, nem? Vagy ez, hogy is volt már nem emlékszem pontosan? Custom eq.-t is kapott így, vagy csak Earfun féle preset-ek vannak + Oluvé (kettő)?#18366 rezy89
"Mindkettő csinálja (...) ellenére jó doboz, újra megvenném, árához képest nagyon jól szól."
Kettőből kettő úgy viselkedik, hogy már 25% körül elkezd "lüktetni" a hangerő és/vagy a basszus, de mégis jónak tartod?" ... árához képest nagyon jól szól."
Nézem az árát ... ~50e Ft. Tudod, hogy ennyiért van az itt utóbb igen sokat emlegetett UBoom X? OK, nincs mikrofon, meg (ilyen) fények, de ... -
SSlyTR
senior tag
válasz
Peaceliker #18364 üzenetére
Nyugodtan felrakhatod az 1.27et (asszem az az appos), mert ha nem tetszik barmit visszatehetsz ra. Nagy vita megy, hogy melyik a legjobb, talan a 043at mondtak a jobbnak az app elotti idokbol, azota nem olvastam utana. Az teny, hogy oluv hangolassal nehez versenyezni.
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Hordozható bluetooth hangszórót szeretnék venni, alkalmankénti használatra szabadtéren.
Ahol használnánk, kerti parti, kempingezés, kirándulás és egyéb szabadban töltött tekékenység. Amiről használnánk az telefonon keresztül bluetooth, streamelt tartalommal vegyes zenei stílussal. Leendő eszköznek legyen élvezhető a hangja, személy szerint én szeretem, ha a mélytartomány is dinamikus. Ezért is néztem az Xtreme-et a nagyobb hangszóró lévén, viszont az méretéből adódóan nehéz, így a hordozhatság korlátozott. Hangerő nem kell nagy, pl. kempingben nem a szomszédok kiakasztása a cél.Amit ismerek, az a mindenki által ismert JBL Charger és Xtreme sorozat. A nagyobbik szimpatikusabb, de a kisebb olcsóbb és hordozhatóbb. A boltokban sajnos nem is tudok más alternatívát kipróbálni, ezért kérdezném, hogy van esetleg a kettő árkategóriájában más márka, ami jobb ár/érték arányban a fenti elvárásoknak megfelelő lehet?
Köszi!
Üdv:
spgabor -
SSlyTR
senior tag
válasz
<Adamsky> #18361 üzenetére
En raktam ra, igazabol nem sokat hallgattam gyari fw-rel. Oluv videoja alpja konnyen ra lehetett hakolni. Nem tudok nyilatkozni, hogy mi valtozott, eleg sokat allitgattam az appot, de vegul valamelyik oluv fele hangolasnal kotottem ki.
A tronsmart formailag nagyon jokat csinal, es anyaghasznalatra sincs panasz. Csak az a franya hangzas
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18354 üzenetére
Milyen töltőd van? Mivel töltöd az X10-et (és gondolom az UBoom X-et)?
"Tegnap este 8 körül rá dugtam most reggel le vettem és csak 70 százalékig jutott."
Mennyiről indultál, ill. honnan tudod, hogy hány százalékon áll pontosan? App ugye nincs.#18356 rezy89
"Jön a basszusos rész, érezhetően csökkent a hangerőn és ez a hullamzás van végig."
Újkorában jó volt, majd egyik napról a másikra lett ilyen?
Most nézem, hogy neked ez a második ... adódik a kérdés, hogy mindkettő ezt csinálja?
... ha, nem, akkor mi a kérdés?→ elromlott / hibás készülék
#18360 SSlyTR
"Oluv féle app support-os csoda van rajta." – fain, jól működik? Ezzel vetted, vagy te henkölted rá?" ... valaki felhozta, hogy miert nincs elrejheto fogantyu a hangszorokon ... " – én voltam
Ez sem rossz, ami a Tronsmart S100-on van, de én ilyen sima lehajthatóra gondoltam, mint régen a magnókon.
Egyébként így külső design-ra (élőben még nem volt szerencsém megtapogatni egyiket sem) a Tronsmart-nak egész pofás hangszórói vannak. Design-ban sok Soundcore-t és az összes Earfun-t verik. A hangzás más tészta ... -
SSlyTR
senior tag
válasz
<Adamsky> #18353 üzenetére
Oluv féle app support-os csoda van rajta.
carl18:
Akkor neked valami tronsmart s100 fele dolog kellene, jo hangzassal. Amugy a napokban valaki felhozta, hogy miert nincs elrejheto fogantyu a hangszorokon. Hat ezen pont van
Mondjuk a tronsmart pr reszlege nagyon megdolgozik a penzeert"30W racetrack subwoofer"
-
rezy89
tag
Üdv! Az mi miatt van, hogy egy bluetooth hangszóró visszaveszi a hangerőt már 25% körül is? Jön a basszusos rész, érezhetően csökkent a hangerőn és ez a hullamzás van végig. Igencsak idegesítő.
-
carl18
addikt
válasz
Ez rosszabb mint gondoltam. 3.3 wattal tölt a 5V2Amperes töltő. Tegnap este 8 körül rá dugtam most reggel le vettem és csak 70 százalékig jutott.
Este 11 óra után aludtam el reggel 7 után vettem le töltőröl... Rácsatlakoztam azt írja most 70 százalék.az a csoda 3.3 Watt mellet tölti egyáltalán.
A hangszóró azt írja 5V 2.4 amper így úgy gondolom meg hibásodott a gyári töltő elektronika. 9 ora alatt kéne 100 töltést elérni.
W King X10 powa -
carl18
addikt
válasz
Jó lenne a X10 de 3kg ami azért nem túl könnyű. Így hogy az akkuja is lassan tölt meg hogy 6X18650 cella van hiba lehetőség.
Kicsit így csalódás és nem biztos jó ez így hosszú távon. Nagy előny hogy SD kártya lejátszás is van.
Így telefon nélkül is tud magába zeneket játszani.
Ez is hiányolom új termékekből.MOTION boom se lenne rossz de mióta Anker elkurta a új firmwaret azóta még se olyan biztató. Pedig csak 1.5kg ami kompakt.
Nincs mese az Earfun kell meg kérni készítsen egy harmadik terméket Uboom X és Uboom L közé.Az Uboom X nagyon tetszik de 4kg és 40cm nem az amit mindig magammal vinnék Max.
Úgy nálam 2kg az a határ amit még morogva de elviszek.Dockin D Fine akár.
Még gondoltam rá de a régi legenda volt valakinek a Soundcore Motion plus?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18340 üzenetére
Az UBoom L-et melyik fw.-vel használod?
• gyári?
• Oluv féle?
• Oluv féle app support-al?#18352 carl18
Na, ez az amiről még kevés szó szokott esni bt. hangszórók tesztelése esetén. Gyakorlatilag nulla. Sajnos Alan se tartja ezt fontosnak. Pedig minél nagyobb egy hangszóró – jó esetben – annál nagyobb akkumulátor van benne. Így hatványozottan fontos a töltési idő (szerintem). -
carl18
addikt
Na meg találtam a W King x10 gyenge pontját. A töltés nagyon lassú kemény 3.9 Watt.
A gyártó oldala azt írja 8-9 óra
Uboom X és Dockin 3 óra körül fel töltenek.
Szóval nem rossz a X 10 de a töltése türelem játék...Mint egy rossz vicc
15000mah így tölteni.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #18348 üzenetére
Jó az a felirat "Max Power Sound" Ez valami egyéni fejlesztés?
Persze biztos szép, mert van rajta RGB ez miatt +30-50%-al többet ér.
Két ilyet össze lehet kötni így már kész a buli 15 percig, nem hiszem bír 30 percnél többet nagyobb hangerőn.
#18349SSlyTR
Én ma ki próbáltam, de múltkor is volt lehetőség hallani és nem esett le az állam.
Nem vártam sokat, max annyi előnye van max hangerőn is van valami basszusa.Most márkától független néha sok cég nem nézzi meg mit árul? vagy az embereknek nincs ennyire igénye egy normális minőségre. Szerintem ez minőségbe távol van attól amit egy mai 30 euros hangszóró tudni hozz.
Igen van több hangszóró nekik, de ez inkább a belépő szint. A Kérdés hány évet bír? és mennyiért? mert 20E forintba nem megéri kategória, 5-6E viszont nem rossz.
Az általam vásárolt W-King X10 ez mellet az év üzlete volt 22E forintba.
Nagyon megnézném mi van egy ilyen hangszóróba, nem nehéz találgatni.
Egy alap erősítő 2X8 watt, egy olcsó 18650-es akku BMS nélkül? 2 széles sávú olcsó kínai hangszóró 8 watt (8 OHM mellet) RGB led passzív membrán.
Valami ilyesmi szintet tudok bele képzelni.
Alibabán kemény 0,8 dollár....
-
cidalain
veterán
-
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #18347 üzenetére
Valamikor en is kiprobaltam valahol valami hasonlot (kiallitva volt auchanban vagy mm-ben). Szornyu volt, de elkepedtem, hogy az energizernek is van mar 3-4 hangszoroja.
Amugy ha jot akarnanak, akkor lenne egy bazinagy powerbank-juk, ami zenet is tudna kiadni. De nem 1800mah... -
carl18
addikt
Volt lehetőségem egy új terméket tesztelni, és hát mit mondjak nem az év ajánlata.
Energizer is gyárt bluetooth hangszórót 2X8 watt Bluetooth 5.2 és 1800 Mah akku, de ami nem maradhat ki az RGB fények.Kemény 4 óra akku idő, teljes hangerőn van már valami hangja nem hiszem az a kis akku ezt fent tudja tartani fél órán át.
Nekem mondjuk nem kéne. -
carl18
addikt
Van 7EQ beállítás és van erős mélye az Uboom X-nek is. Az Uboom X ahogy olvastam akár 38 hz-es basszus is képes vissza adni ami nagyon jónak számít.
Szerintem az Uboom X sokkal erősebb mint e a GO play és akku időbe is sokkal jobb lehet.Szóval én bátran merem írni, az Uboom X is erős basszusba.
Régen nekem is tetszett a Go Play 2 csak hát akkuja nem acélos és egy és a max hangereje se túl erős. Szóval én bátran írom az Uboom X Oluv EQ alatt több dolognak is meg tud felelni attól függ milyen zenét hallgatsz.
Indoor+ módba használgatom itthon és azt mondom tőkéletes. -
carl18
addikt
Mi esetbe nem add még egy bluetooth hangszóró bluetoothról zenét?
Mitől is robban fel egy RBMK reaktor?Nem biztos de 90% a bluetooth modul hibája/zárlata lehet a gondok mögött.
Talán gyártási hiba, érinkezés meglazult terhelés hatására vagy a gyártás minősége.
Elektronika topikba keres inkább a választ. -
SSlyTR
senior tag
válasz
<Adamsky> #18335 üzenetére
Az uboomL szelen azert sokkal jobb minosegu (puhabb, finomabb erintesu) muanyag van, mint az egesz uboomx-en.
Meg a vilagitas se olyan meggyozo benne. Szerintem kar volt beletenni, inkabb jobb minosegu boritasnak orulnek. Talan Alan beszelt rola, hogy nem szerencses a hangszoro ele akadalyt tenni, a hangzason ront.
Ugyanakkor vannak olyan hangszorok amiknek nagyon jol all a vilagitas, pl a tronsmart bang vilagitasa nagyon jol van kitalalva. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18332 üzenetére
" ... akkor kár ránézni ... " – nem egy matyó-hímzés, de akad ennél nem egy csúnyább.
Sajna nincs tapasztalatom az "L"-el, de így látatlanban is kisebb összegben fogadni mernék , hogy ugyanazt a műanyagot tapizod, csak mivel maga a hangszóró nagy felületen van beborítva "tésztaszűrővel" – ja és mert nincs rajta állandóan meredező fogantyú – ezért minőségibb benyomást kelt.
#18310 carl18
"Uboom X gyári tuti jó Codec az SBC."
Erre el is felejtettem reagálni. Hogy-hogy SBC? Nálam AAC-t használ.#18334 SSlyTR
"Frissítettél fw-t az x10en?"
App (tudtommal) nincs hozzá, szóval ha írna a gyártónak, akkor talán megkaphatja a hozzá való fw.-t (amit aztán a Multimedia Product Tool-al feldobhat).
Talán a 10-1-es fw-je is rámegy (erős kérdőjel ...), ami nem lenne rossz, mert Alan tesztje alapján utóbbinak jobb a hangolása. -
carl18
addikt
válasz
SSlyTR #18332 üzenetére
Nagyon jó kérdés. Valami rá folyt? Amit be szívott a gumi. De nincs gond a hangját nem befolyásolja.
Igen az X10 jó anyaga van akkár csak a Dockinnak.
Meg kopogtattam mindegyik hangszórót a kezemmel.
Én is azt mondom ezt a anyagot kéne valami jobb dologgal be vonni. Csak a hang elég jó ez miatt kaphatna a hangszóró kis optikai tuningot.Jöhetne egy új model Earfun Uboom X prémium alatt.
Ahol Extra árért cserébe jönne a Extra Design. LDAC Codec és pár extra ami nem fért bele a Budget árba.
De ez csak állom és koncepció.Esetleg lehet kapni ilyen ön tapadós karbon fóliát azzal lehet érdemes lenne be vonni sokat dobna rajta. És még a hangszórót is védi.
lehet veszek és ki próbálom.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
<Adamsky> #18326 üzenetére
Nem hiszem hogy eladom, sokkal nagyobb élményt ad ha szól..De ha nem szól, akkor kár ránézni
Azért én csalódtam kicsit az anyaghasználatban. Tudom valahol spórolni kellett, de az uboomL szintjét se hozza. Azt pl néha csak kèzbe veszem, mert jó megfogni. Van egy tippem, hogy az x10 hasonló minőségű lehet.
Carl18: kiderült, hogy miért foltos a te x10-ed? Mi történt vele?
-
Bibby
addikt
Van egy Tronsmart T7 hangszóró, amit ingyen kaptam. Csak egy probléma van vele, nem szól bluetooth-on keresztül. Tökéletesen kapcsolódik, több eszközzel próbáltam de meg se nyikkan.
Viszont micro sd kártyáról hibátlanul működik.
Érdemes ezzel foglalkozni vagy kuka? -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #18326 üzenetére
Az attól is függ kinek mennyire számít a hordozhatóság, de az biztos az Uboom X sok terméket kivégez az akciós 118 dolláros árával.
Ha nem számít a méret akkor az Uboom X egy szuper ajánlatt. A Dockin és W-King se olcsobb, és még is Uboom X egy új bajnok a vidéken.
Nekem a sima eredeti W-King X10 van nem a 10-1 de ettől független jó kis termék ez.
De tény és való az Uboom X fényébe már sok termék nem éri meg az árát.
Persze ez is attól függ mennyire éri meg az Earfunnak 118 USD-be adni.
Nyilván most még az Uboom X hírének terjedni kell, de lesz lehet idővel állandó 160 USD. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18317 üzenetére
" ... a formavilaga nem jon be." – még a végén eladod (csak ezért) az UBoomX-et?
#18318 carl18
"Csináltam egy letilást az Abszolút hangerőval kapcsolatba ... "
Úgy érted, hogy most bekapcsoltad? Nézed meg jobban a leírást! Ha neked aktív az a menüpont, akkor az abszolút hangerő épp, hogy ki van kapcsolva.
Most viszont ha inaktív, akkor nem kellene torzítania a hangszórónak, ill. ha a hangszórón állítod a hangerőt, akkor látnod kellene ahogy a telefonon (is) változik."Az Uboom X ára kb a W-king X10 szintje ... " – ha innen nézzük vicces, hogy a W-KING X10 túl van árazva. És, akkor azt nem is vettük számításba, hogy ~3 éves hangszóró.
" ... a X10 egy egész jó vásár főleg ha az ember jó áron veszi."
Te tulajdonképpen melyiket vetted? Csak mert – jó kínai szokás szerint – ebből is van régi és új. (különböző akksi, hangolás ... és még ki tudja mi → bt. chip? mivel a régit nem lehet tws-be kapcsolni az újjal). -
carl18
addikt
válasz
kormo1 #18322 üzenetére
Méret és ár? Mire van igényed? Hova használod? Számít a hordozhatóság?
Súly? 1-2Kg környéke?
Soundcore Motion Boom néha ment 70 euroért.
Amazon.de 50 euro fölött ingyen szállít.
Hazai Piac? Vagy játszik külföldi rendelés is?
W-Kind D8 mini 21E árukeresőn, a sima D8 (Xtreme szint) meg 34E forint.
Ezek mind jelentős ugrást adnak a T6 Plus után.A T6 Plus én is hallottam azzal én se voltam elégedett.
-
carl18
addikt
válasz
SSlyTR #18321 üzenetére
Sok hangszóró esetén függ a lejátszott tartalom minőségétől is vagy hogy a hangszóród hova rakod milyen hangerővel. Esetleg az egyéni ízlés, vagy amit az adott személy megszokott hangzás. De a japán city popokat is egész jól játsza a X10 akkor zene értelembe nem rossz ez.
Persze most azt nézzük az Uboom X a sztár, főleg így új hangszórók között de még is egy Boombox méretű doboz. -
carl18
addikt
válasz
SSlyTR #18321 üzenetére
Az Uboom X olyasmi anyagból lehet mint a Motion Boom, nem a legjobb műanyag.
De a hangján nem ront szóval így nincs baj ez leszámítvajó hangszóró.
Csináltam egy kis demot, rajta van mind 3 hangszóró.
Az X10 ahhoz képest elég jól össze van rakva, a textil rajta hasonló a JBL termékeken lévővel vagy amit manapság egy hangszóróra rakni szoktak.
Szóval egész jó anyag az X10 jobb benyomást kell mint akkor a Motion Boom.
Dockin D Fine VS W-King X10 & Earfun Uboom X (Build Quality?) #bluetoothspeaker -
kormo1
csendes újonc
Sziasztok, 30 körül milyen hangszóró javasoltok? Van gy tronsmart T6 Plusom aminek a hangjával nem vagyok megelégedve, azt cserélném... Köszönöm
-
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #18318 üzenetére
Megneztem a kis videodat, de nem volt szerencses a zenevalasztas, legalabbis en csak arra figyeltem, hogy utolerjem azt a feher taxit
De viccet felreteve, sokkal tobb minden atjon, ha van enek is. Es ha jol remlik, akkor az volt az x10 gyengepontja, nem szolt tisztan az osszehasonlitasokban. A basszus az erossege, es pl ennel a zenenel konnyen hozza dragabb hangszorok szintjet.
Kivancsian varom milyen benyomasaid vannak a x10zel. De erdekelne par dolog:
Van app support?
Az osszeszereles minosege es anyagok milyenek az uboomx-hez kepest? -
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #18296 üzenetére
⅕Akkor ez azon ritka Tronsmart lenne, ami nem a "jóféle" kopogós basszust nyomja?
Nem kopog itt semmi😉... imádom a basszusát, bár tény, olyan 60-70% felett folyamatosan vissza veszi, de hát melyik nem. Jó, persze tudjuk van egy pár kivétel, de pl. tavaly mikor egy xtreme 2 őt oda dobtunk a tuningolt max mellé, a különbség kb. annyi volt, hogy jbl kicsit kesőbb veszi vissza de koppra tekerve ugyan olyan ótvarúl szólt mind a kettőDe azt megkockáztatom, hogy kb.40-50% környékén a t6 max picit jobbat tól!
....de lehet, hogy csak a rózsaszínű ködtől hallottam bele"...hogy melyik gyártó "találja fel" a lehajtható fogantyút (újra)."
A vicc az, hogy anno pl. már a 80's évek hordozható kazettás magnói is szinte mindegyik lehajtható fogattyúval rendelkezett, nem is értem, hogy miért jó ez így, talán a kisebb gyártási költség lehet a háttérben, bár az is lehet, hogy mostanában ez az új dizájncarl18#18297
Xtreme 2 2X70mm szóval én erősen túlzásnak érzem hogy basszusba nagyobb hangerőn jó e. Max sarokba biztosan.Nem jobb, de az új magasaknak köszönhetően a basszusra is jó hatással van, és mint ahogy írtam is az xtreme kicsit jobban szól kb. 75-80 % körül de utána szinte ugyan az a kutyagumi mind a kettő. De mivel nekem 50% -ig bőven elég, ott meg simán hozza az xtremet, sőt.. nem beszélve, hogy milyen mélyet tól 50-ig, rendesen vigyorgok, tudja rázni az adott helyiséget rendesen..
...igen, azért a sarok igencsak jó hatással van rácarl18#18299
Akkut nem fogok cserélni az tuti, azt a részét nem nagyon szeretem bolygatni, ott már vannak fenntartásaimMég érdekesség a magas sugárzó miért kapott passzív membránt?
Te ott hol látsz magassugárzót?<Adamsky> #18300
"Sok embernek nem kell, hogy max. hangerőn is jó legyen.
Nálam pl. – nyilván teljesítménytől függően – sokkal többet számít, hogy amolyan "szobában hallgatható hangerő" mellett mit tud egy hangszóró."Pl. nekem sem, olyan 30-40, max.50% ig tolom neki, addig és ott szóljón számomra élvezhetően, ha ettől hangosabb kell, akkor már nem a t6 max-al bohóckodom, van opció bőven
-
SSlyTR
senior tag
válasz
Peaceliker #18303 üzenetére
Akkor inkabb halo200, a bang max-rol sok rosszat mondtak. Kb egyetlen elonye, hogy hangos.
A Xdobo BMTL Wow Max meg nem por es vizallo, mivel van egy hatalmas nyilas a hatuljan a szellozes miatt.
A zealot-okban nem nagyon bizok, mert az "olcsobb" modellek bitang rosszul muzsikalnak. Nem biznek benne, hogy annyi penzert egy ligaban lehet a jbl encore, wking x20 vagy tribit sb2 hangszorokkal.
Nezz jobban korbe a hasznalt piacon. Ha ilyen melora kell, akkor nem baj ha mar van rajta serules, ami a mukodest nem zavarja. Pl. anno taltam par olyan hirdetest, hogy szepseghiba miatt nagyon nyomott aron akartak megszabadulni jbl xtemetol (20-25ezer) vagy sony hangszorotol. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #18316 üzenetére
Régen is volt baj a Xiaomival az update után rossz lett. Csináltam egy letilást az Abszolút hangerőval kapcsolatba meg egy újra inditást és most mint ha jobb lenne.
#18317SSlyTR
Igen ez néha érdekes a hangszórók piacán nézhet ki valami jól de attól nem lesz jobb a hangja. Lehet egy hangszóró nem esztétikus ettől független lehet szupe élmény hallgatni.
T6 Maxra főleg igaz, nem csúnya de a hangja nem a igazi.
Aztán vannak hangszóró ami olcsó műanyagből van Motion Boom még is jó minőséget add hangilag.
Már csak az kéne hogy nézzen ki valami jól és szóljon is jól.
Az X10 egész jó hangszóró de az Uboom X-et nehéz most überelni.
Már a méretből is könnyen tudni ki is lesz itt a nyerő.
Az Uboom X ára kb a W-king X10 szintje és ha valakinek van több helye vagy ereje hordozni a Uboom X jobb választás.
Viszont a JBL Xtreme szinten a X10 egy egész jó vásár főleg ha az ember jó áron veszi.
Persze ember függő is kinek mi jön be de én azt mondom simán jó.
Nem rég raktam amatőr tesztet D Fine vs X10!
Dockin D fine Plus vs W King X10 50% Volume
Simán jó az X10 is a méretéhez képest.
Nem volt EQ módosítás az X10 outdoor módba ment.
Mind két hangszóró fél hangerőn adta a hangot.
X10 azért nehezebb még is csak 3 Kg. -
SSlyTR
senior tag
válasz
carl18 #18280 üzenetére
Pakold mar ossze a uboomX-el is
Erdekel mekkora a meretkulonbseg. Anyaghasznalatban mi a kulonbseg kozottuk?
Engem nagyon megfogott a formaja, de kb 3-4 hangszoro sokkal szebben szolt, amiket a uboomx foldbe dongol. Igy az lett vegul, de a formavilaga nem jon be. Se a fogantyu se az anyaghasznalat, Az uboomL sokkal minosegibbnek tunik mellette. A sony xb32nek meg sokkal jobbak a fenyei.
francz'70: Egyet ertunk, a t6 max egy nagyon jol kinezo hangszoro, es a marketing is nagyon jo mogotte. Illetve 4.1 hangszoro 4 passziv membrannal, es mindez 19 ezer forint. Gyartasi koltseg 5ezer alatt lehet. Es igen konnyunek tunik, hogy lecsereljenek benne 2 hangszorot valosagban a RnD kolsege nagyobb lenne. Ujra fejleszteni, tesztelni, hangolni stb. Inkabb hagyjak, nem futnak vele meg egy kort. Adnak melle a egy kupont inkabb.
Megjegyzem autoiparban azert hogy sporoljanak 1-2-3 dollart egy teljes auto gyartasanal nem tettek erosebb procikat a multimedia egysegekbe. Olyan 2015-16 kornyeken azok a procik lasabbak voltak mint az 2012es kozepes telokban fellelhetok. Hat persze, hogy lassu az egesz meg akad. De sporoltak 500 forintot egy teljes auto aranal... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18313 üzenetére
"A hangszóró a saját hangerő állitásán maxon volt."
Ez lehetett gond.Én mondjuk azt a telefont ahol az abszolút hangerőt ki kell kapcsolni (vagy ha bekpacsolod se történik semmi) eleve kerülném.
Gondolom ott, ahol semmi gond nincs az UBoom X-el az abszolút hangerő aktív, így a hangerők (telefoné és hangszóróé) szépen szinkronban vannak.#18314 hcol7
"... pont forditva kene ... "
Ha muszáj (mert sz*r a telefon és/vagy a bt. eszköz, amihez csatlakozik) én is ezt tenném. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18308 üzenetére
Hmm...
... akkor most már csak egy kérdés: ha ez most így be van kapcsolva, akkor mennyire van feltekerve a hangszóró, és hány százalékon áll(t) a telefon?#18311 Peaceliker
"Már ittas is vagyok ... "
Na, akkor most kell az Ali-ról berendelni 2db Xdobo BMTL Wow Max-ot, hogy tuti bármilyen gépet túlüvöltsenek az építkezés (felújítás?) alkalmával. -
carl18
addikt
válasz
Peaceliker #18309 üzenetére
Köszönöm! Örülök nem csak nálam létezik ez a probléma néha!
Uboom X gyári tuti jó Codec az SBC. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #18306 üzenetére
Raktam videót Outdoor mód 50% hangerőn, pedig valós a videón hallatszik hogy letorzít.
Át néztem a telefont direkt arra volt meg tartva zenét játszak le róla.
Tegnap W-King X10 és Dockin is arról játszott le torzítás nélkül.
Uboom X esetén valamiért letorzít, ilyennel én se találkoztam de még is megtörténik.Féltem én is kilővi, aztán nem ér ennyit egy videó se.
Uboom X gombjai keményen melegedtek, ilyen mióta meg van nem tapasztaltam.
Szóval úgy gondolom a túlverézlésbe igazam lehet.Berregő torzítás hang van, de a videót tisztán ki hallani.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18304 üzenetére
" ... ritka de biztos van olyan telefon ami túlvezérli."
Én ezt nem tudom értelmezni. Mármint értem, amit írsz, de ezt egyszerűen nem tudom elképzelni. Ez nem analóg vonalkimenet, ami X eszközön ennyit, Y-on meg annyit tud.
Szerintem ott valamilyen gyári okosság (plusz eq. / "hangzásjavító" csoda) be volt kapcsolva. Sose jártam semmivel még így."2024:12:08 Earfun ... " – meghallgattam (elég nagy bünti volt ez a "zene"
), de alig vagy egyáltalán nem jött át a torzítás. Pl. mikor elkezdted forgatni, még annyira sem hallottam. Mind1, elhiszem, de a fenti állításomat tartom.
#18303 Peaceliker
Az említettek közül mégis az a legkomolyabb cucc. Legalább van app, eq. megmerném kockáztatni, hogy az is szól a legjobban. -
carl18
addikt
2024:12:08 Earfun Uboom X torzítás "Xiaomi" 50% outdoor.
Az biztos mégegyszer nem kötöm a Xiaomit a Uboom X-re.
X10 és a Dockin jól működik vele az Uboom X esetén valahogy torzít.A Uboom XXX mód is át gondoltad érdemes használni. Oluv és az Earfun végsőkig elment így néhány bass heavy szám ki lőheti a hangszórót.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #18300 üzenetére
Dockintol kicsit mélyebbre ment de nem adott több baszust!
Zeneilag a Dockin simán alázta és minden téren jobb volt.(UBoom X)
Nem minden telefonon működik jól, ki próbáltam P30 Pro tőkéletesen megy nincs torzítás se más gondok. Úgy volt majd veszek én az Uboom X-ről videót youtubera, MI A2 Lite-al rá csatlakoztam régi telefon és egyszerűen torzítás jelent meg. Már fél hangerőn is túl vezérelt a basszus és torzít. Mondom WTF?
Biztos ritka eset de előfordulhat, ha így oda lőki valaki a hangerőt simán kilőheti főleg Boom XXX módba.
Csak ha valami ismerős mondjuk mondja "Hadd csatlakozak rá" Meg majd ő rak valami " Bass Boost zenét" és az ő telefonja pont az a model ami túl vezérli a hangerőt akkor kakuk. Szerencse én figyeltem és éreztem valami nem stimel így nem vittem magasra.
Gyári Flat EQ 4.2 Bluetooth nem értem mire fel torzít. VLC Player mellet ment.Uboom X P30 Proval nagyon jól ment, ritka de biztos van olyan telefon ami túlvezérli.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18301 üzenetére
" ... ez a szörnyeteg 140k aliril?" – úgy érted Ali-ról? Annyiért nem találtam.
~165e Ft és ~229e Ft (ez a szállítás miatt ennyi).
Itt van még ez a ZEALOT S98, ami szintén ad egy megjelenést az embernek, ha kimegy vele az utcára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged