- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
őstag
A fórumot olvasgatva az az állítás áll, hogy ár/teljesítmény alapján kategórián belül ez a sorrend?
EarFun UBOOM X > Anker Soundcore Boom 2 Plus > JBL BoomBox 3
Ha a nyers erőt nézzük ár nélkül, akkor viszont épp fordítva
-
LanyUs
őstag
válasz
<Adamsky> #19225 üzenetére
Nekem megvan még a jó öreg, régi harcos Extreme 1 is
Fél órát bír már csak az akku, de hálózatról használható. Kicsit kopogós a mélye 50% felett. A W-king D8-ból kettő is van és van, hogy sztereóban használom őket. Abban az esetben a hangerő már tűrhető, de mély ott sincs. A Mojo buzz kinyiffant.
Esetleg JBL Flip Essential 2 24e vagy Flip 6 40e körül? Nem ismerem őket...
-
LanyUs
őstag
válasz
carl18 #19224 üzenetére
Azért, mert egy gramm helyem sincs már a kormányon és ez a hátizsákos módszer bevált, csak a súly a probléma. Ez MTB és a terepen a hátamon biztonságban van. Amit írsz az is jogos, szét fog rázódni. Viszont a hangszórókat nem ismerem, melyik hogyan szól. D8 hangerő elég lenne, de kisebb méretben.
-
LanyUs
őstag
Bringa közben, amikor végeláthatatlan sík földes útra érek, ahol a madár sem jár be szoktam durrantani a hátamon a W-king D8-at. Sajnos a hátiszák lefog a hangerőből, de azért hallom. Viszont nehéz és vinnék egy kisebb hangszórót + ivózsákot inkább. Volt egy ősrégi Mojo buzz hangszóróm, de kukáznom kellett, mert kicseréltem az akkut, de azt meg nem töltötte az elektronikája.
Kellene valami alternatíva a hátamra. Néztem a Spar akcióban a jbl flip essential 2-őt 24e Ft, de azt írják, hogy 60-70%-on már torzít. Van esetleg jobb alternatíva hasonló méretben? Előny lenne az országon belüli rendelés. Használt is lehet, ha még egyben van, mert a célnak az is megfelelne ( úgyis tompítja a szövet ). -
LanyUs
őstag
Jókat olvastam itt a HK Go + Play -ről. A mai ár mennyire kedvező? [link] Hozzá lehet jutni olcsóbban?
-
LanyUs
őstag
válasz
Peaceliker #15794 üzenetére
Ugyanolyan körülmények között engem is érdekelne a Boombox 2-3, Motion boom +, Pb 710 és 1000. De ezeket így együtt megtalálni ...
-
LanyUs
őstag
válasz
Wiz Khalifa #14739 üzenetére
Köszönöm Gixxer!
Most akcióban szerintem vállalható az ára. Méretesebb a doboza is 33x36x37 helyett 47x38x47.
Wiz: persze, nem is T5 "bántása" a cél, csak az egész hosszas agyalgatásom mögött az áll, hogy már szeretném elkerülni az eszköz halmozást. Van egy JBL Extreme 1, ami arra való amire... Ha hordozható hangerő kell, akkor 2 db W-King D8-at szoktam párosítva kültéri módban max. hangerőn elereszteni.
Hálózaton már van valami kiindulási alapom, de a köv. beruházás után nem szeretnék cserét / mellélövést stb. Ez a nem tetszik és visszaküldöm nem az én világom. -
LanyUs
őstag
válasz
Wiz Khalifa #14736 üzenetére
A T5 biztosan elég lesz? Olvastam itt már többször. Meg szeretném egyszer hallgatni.
Teljes kimeneti teljesítmény RMS 70W, Jel-zaj arány ≥85dB (A) Frekvencia 38Hz - 200Hz.
Én is ott tartok jelenleg, hogy cserélném a Wharfedale WH-D10 aktív mélysugárzót ( Frekvencia átvitel (+/- 3dB): 35Hz - 150Hz, Erősítő Kimenő teljesítmény: 150W kimenő, Crossover tartomány: 30Hz - 150Hz ), de hasonló méretben nem találok jobbat.
Az a baj kocsival járok munkába és torzítja a fülem a mac audio max reflex 300 is. Amíg az nem volt szerettem WH-D10-et is. Még nem vettem meg az itt ajánlott jbl 710-est sem. -
LanyUs
őstag
válasz
carl18 #14652 üzenetére
Jelenleg mozizni visszatettem a sztereó erősítős rendszert a 2 db W-king D8 helyett. Ha nincs szükség a hordozásra, akkor ilyen célra szerintem jobb a fix rendszer.
Múltkor 2 órán keresztül mentek párban egy 8x4-es szobában két sarokba helyezve max. hangerőn beltéren kültéri módban. Hangerőben nem volt hiányKb. 2/3-ig merültek.
Teszteltem elég sokat a Wharfedale WH-D10 subot [link]
Drive Units1 x 10" (250mm) cone long-throw
Frequency Response (+/-3dB)35Hz - 150Hz
Amplifier Power Output150W
Peak Power Output 300W
Crossover Range 30Hz - 150Hz35Hz környékén már erőtlen a mély, ahhoz kellene dobozméret is. Alatta már csak a membrán leng erőteljesen, de hangot nem ad.
-
LanyUs
őstag
válasz
®abstract® #14377 üzenetére
Igen W king D8, de 25e felett nem adnék érte... Arra akartam utalni ha utódot keresel, akkor hangerő rendben van, de a basszus tartomány nem lesz elegendő.
-
LanyUs
őstag
válasz
®abstract® #14374 üzenetére
Extreme 1-hez képest nem puffog annyira. Erőteljes közép-és magas tartomány. Sarokba elhelyezve már jobb a hangzása mély szempontból. Kültéren méretéhez képest betölti a teret, van rajta kültéri mód, akkor a középtartományt még jobban kiemeli. Max hangerőn sem torzít, akku nálam 8-10 órát simán viszi. Gyerekek nem tudják benyomni a membránt
Viszont én egyszerre kettőt vettem belőle és az igazi "szépsége" / tudása csak párosítva jön elő
Igaz soha nem használom úgy, mert akkor már bekapcsolom a sztereó rendszert.
-
LanyUs
őstag
-
LanyUs
őstag
Igaz, hogy pár hónapja már bedobtam a témát, de nemrég megint tudtam hallgatni a sztereó erősítős rendszert és a wharfedale SW-150 aktív sub alacsony hangerőn nem teljesít megfelelően
Nem jön elő belőle a mély. Az is lehetséges, hogy rossz az elrendezésem.
<Adamsky> már nem kell hangos legyen! Nem foglalkozom hangosítással és a családi házas övezet nem erre való. Ez kizárólag beltéren lesz használva.
Ki is gyűjtöttem a műszaki adatokat, de hogy ez a gyakorlatban mit is jelenthet azt tényleg csak tesztelgetve hallanánk meg:
Frekvencia-átvitel
Wharfedale SW-150: 30 Hz-120 Hz ( ez a nappaliban, a kocsiban Mac Audio láda 25 - 250 Hz )
Jbl 310: 45 Hz-20 kHz
Jbl 710: 35 Hz-20 kHz
Jbl 1000: 30 Hz-20 kHz
JBL PartyBox Encore 50 Hz - 20k Hz @-6dB
Electro-Voice ZLX-15BT 42 Hz - 20 kHz
Electro-Voice ZLX-12BT 50 Hz - 20 kHz
Tmax 50: még a user manualban sem írnak erről...Őszintén szólva ezek csak szimpla számadatok, de így nem tudom megmondani, hogy a gyakorlatban mit is jelentenek. Nincs ekkora tapasztalatom. Lehet, hogy a 710 és 1000 között nem is hallanám a különbséget
A 310 "csak" 45Hz, Encore 50 Hz ...
200k körül már alapos szeretnék lenni. -
LanyUs
őstag
válasz
carl18 #14316 üzenetére
Ma teszteltem újra a w-king d8-at kültéren. Max hangerő mellett nem lehet beszélgetni és 4 házzal arrébb is hallani. Torzítás mentesen teszi a dolgát. A 2 db stereoban respect. Mély még jöhetne több. Sarokban javul a helyzet.
Ellenben most olyan cucc kellene, ami hálózatról megy és halkan is teljes a mély tartomány. Ezért is szemezgettem a partybox 1000-rel, de combos az ára.
Panasonic tmax50? Vagy esetleg más alternatíva? -
LanyUs
őstag
válasz
<Adamsky> #13669 üzenetére
Lehetséges. Ha abból indulok ki, hogy az SW-150 az alap és nem szeretnék visszalépést ahhoz képest, akkor zsebbe nyúlós a történet. Nem a nagy hangerő most a célom, hanem a tisztább és teljesebb mély tartomány.
Frekvencia-átvitel
SW-150: 30 Hz-120 Hz
Jbl 310: 45 Hz-20 kHz
Jbl 710: 35 Hz-20 kHz
Jbl 1000: 30 Hz-20 kHz
Electro-Voice ZLX-15BT 42 Hz - 20 kHz
Electro-Voice ZLX-12BT 50 Hz - 20 kHzEzek alapján JBL 1000, de a SAMSUNG MX-T50, T70-ről nem találtam információt. Ezen még agyalgatok majd...
-
LanyUs
őstag
válasz
szab120 #13663 üzenetére
Én használok egy Extreme 1-est, de a buffogó/puffogó mélye nem tetszik. Van 2 db Wi-King D8, amik hangerőre szuperek és párosítva szépen is szólnak, de ügyesen kell elhelyezni.
A nappaliban ritkán hallgatok zenét, de van amikor igen kevésnek bizonyul a wharfedale SW-150 sub. Illetve az a bajom vele, hogy alacsony hangerőn nem teljes a basszus képe.
Melléképületbe keresek még valamit egy 5x5 helyiségbe ( feleségem pop/rock, én vadulósabb d&b zenére ). Gondoltam már a JBL 710-re is, de 200e fölé nem szívesen megyek. Nem feltétel a mozgathatóság, de bluetooth igen. Ebben a szegmensben mi a bestbuy? -
LanyUs
őstag
-
LanyUs
őstag
Vibrációs zenelejátszó szaunába
[link]
Ez mi lehet? Valakinek van? -
LanyUs
őstag
válasz
Aureal #13168 üzenetére
Bocs nem írtam, hogy ingerszegény, poros szántóföld szintén
Városban, pályán fejhallgató. Bluetooth Lidl 3 év gar. 8 óra üzemidő. A fülhallgató kényelmetlen már. A fejessel pedig többet hallok a külvilágból.
Viszont bringa esetén soha nem használok se fejest, se fülest csak kormányra szerelhető bringa hangszóró, de csak alacsony hangerőn
-
LanyUs
őstag
válasz
<Adamsky> #13165 üzenetére
Hát ez csak olyan light kanyar a szántó szélén
A futó fórumot már eleget farasztottam a kepeimmel, de van ennél sokkal nehezebb kör. Pl. Amikor a futó babakocsival viszem a 2 és a 4 évest. Összesen 50kg a plusz tolni való hegyen völgyön. És ez hogyan is kapcsolódik ide?
Hát úgy, hogy a lányok legtöbbször Kalap Jakab zenéket kérnek, amit a kocsi aljában egy Extreme 1 szolgál kiAmi nem tetszik benne, hogy indokolatlanul buffogosabb és az akku idő messze elmaradt a W-King -től. Plusz óvatosan kell elhelyezni, mert nincs védelem a két végén.
-
LanyUs
őstag
válasz
carl18 #13160 üzenetére
Épp tegnap vittem el egy 1,5 órás futó körre a W-King D8-at. Éppen belefér a futóhátizsákomba. Mázli, hogy a mély a két végen helyezkedik el ( nem fojt akkorát a dupla szövet ) és az akku idő is kiváló. A hátamon a szabadtéren elengedhetetlen a torzításmentesség max. hangerőn. Ez pont az egyik legerősebb pontja. Tehát nem bántam meg, hogy hallgattam Rád, amikor megvettem
40e-ért kaptam a sztereó hangzást, egy udvarban már zavaró a két készülék. Nem lehet normálisan beszélgetni és a szomszédokat is zavarná. Tehát ott elvagyunk az Extreme 1 20% hangerőn
A fórum alapján a következő majd egy Boombox 2-es lesz, de ezeket se használom ki... -
LanyUs
őstag
válasz
Speedy86 #12903 üzenetére
Én csak párban hallgatom a W-King D8-at. Egyik elsődleges, majd rákapcsolódik a másik. Én késést a két oldal között nem hallottam. Az igaz, hogy mélyből lehetne több, de sikerült jó áron kifogni. Cserébe van torzításmentes hang + elegendő hangerő is + hosszú 10 óra feletti akkuidő.
-
LanyUs
őstag
válasz
carl18 #12571 üzenetére
Durva árak!
Én csak a melléképületben használom az aktív hangfalakat felváltva ( a szobában egy 2.0 rendszert hajtok ). Extreme 1 + 2 db Wi-King D8 párban.
Extreme 1 puffog, Wi-King párban brutálisan hangos, viszont keveslem a mély tartományt.
Mit tudna nyújtani egy Helsinki esetleg egy Oslo? Minőség gondolom sokkal jobb ( írták feljebb magas-középtartomány jelentősen szebben szól, mint Boombox 1 ). Mély tartomány? Hangerő?
-
LanyUs
őstag
válasz
Williamgrant #12202 üzenetére
1 db Mojo buzz, 1 db Extreme, 2 db W-King D8 tulajként az írásodhoz csak annyit szólnék hozzá, hogy köszönöm a részletes beszámolót és a stílusod HATALMAS!!! Nagyon üdítő és szórakoztató olvasmány volt ( így külső szemlélőként
)
Visszajön a világba vetett hitem, hogy az emberiség egésze még nem szorul pusztulásra... Tehát globális változásokat hozol egy ember gondolkodásában
Visszafordítod és kiderül van még remény!
-
LanyUs
őstag
-
LanyUs
őstag
Az még amúgy szomorú, hogy a fórumban kikiáltott best buy Anker nem kapható országunkban. Ez a vásárlók kb. 90%-át ki is ejti. Velük együtt engem is. Nem rendelek külföldről és nem is szeretnék. Legközelebb úgy kellene kérdezni valakinek, hogy a Mo-n kapható legjobb vétel ár/teljesítmény alapján.
-
LanyUs
őstag
válasz
Kisbocs06 #11851 üzenetére
Basszus helyén van és a hangerő is rendben! Általános felhasználásra húgomnak bevált. Gyermek védett a fémrács által. Extreme 1-nél nagyobbat szól és az akku is tovább bírja. Nem teszteltem annyit, hogy a közepes és magas tartományról részletes elemzést tudjak írni. Az Extreme 1-nél azért tisztább a hangképe.
-
LanyUs
őstag
válasz
carl18 #11817 üzenetére
Számít a célközönség is!
Babacuccok -> normálisak, de alku erős
Ajtó/ablak/építőanyag -> normálisak és nem alkudoznak
Erősítő -> itt már kezdődik a rétegződés
Vállra akasztható/hordozható hangszóró -> ajjajjjj itt már van bajPáromnak egy I5-ös Asus Zenbook gépe az Extreme 1-est 8khz telefon minőségnek ismeri fel. Egyszerűen nem értem.
W-King megmentett. Csatlakozás bluetooth -> sztereóba kötés 2 db -> majd mehet a mozi. Meg vagyok elégedve velük." A hang csúszott 1 secet, de az állítható a programban. -
LanyUs
őstag
Nekem az Extreme 1 is sok már. Egy hírt nem lehet normálisan meghallgatni rajta, mert buffog az egész... Nem szól szépen. Évek óta gyepálom, de ez nem tetszett benne soha.
Ha az Onyx 6 ettől mélyebb, viszont tisztább, akkor talán jó lehet. Beltérre kell, ráadásul sarok elhelyezéssel vagy fal mellett, ami tovább növel a döngető érzésen. Lehet sok lesz az asszonynak. Gyerekkel akar tornázni ( ha meg nélküle, akkor szereti döngetni). Viszont lehet azt halkan is hallgatni, legalább lesz minden tartomány
Köszönöm!
-
LanyUs
őstag
Páromnak is tetszik az Onyx Studio 6. Van Extreme 1, de túltolt a basszusa. Van még két W-King D8 sztereóban összekötve hangosan és szépen is szólnak, viszont neki nem tetszik a külseje. Nekem jók lesznek a JBL mellé.
Mit fogunk hallani az Onyx Studio 6 esetében ezekhez képest? Pl. Tisztább hangzás? Kevesebb basszus, mint Extreme 1, de dinamikusabb, mint W-King stb. -
LanyUs
őstag
válasz
seredy #10931 üzenetére
Jól döntöttél! Én nemrég vettem 2 db-ot, hogy össze tudjam párosítani őket! Extreme 1 után kevés volt a basszus, de annyira hozzászoktam, hogy már az a túlzott buffogas zavar. Sőt! Előfordul, hogy néha már ezen is sokallom. Az Extreme 1 esen egy párbeszédet/hírt nem lehet normálisan meghallgatni, annyira túl van rajta lőve a basszus, szóval ennyiért... Kettő akkorát szól, hogy sípol a fülem utána. Kertbe nem is tudom meghajtani, mert 3 szomszéd is azt hallgatná
Most vedd még hozzá, hogy pályafutásom elején 25e volt egy mojo buzz -
LanyUs
őstag
válasz
<Adamsky> #10864 üzenetére
Jó meglátás! Valóban pattogós a basszus, de 60% teljesítmény felett már jobb a helyzet. Közepes tartomány megtolva. Sokan nem szeretik az állandó buffogast, azoknak megváltás. Érdekes, hogy minőségi zenével jön a több mély belőle. A JBL erre nem érzékeny. Buffog ha kell ha nem. Akármilyen szar a forrás... Vikingek esetében megoldás, hogy felteszem 80% ra és telóról szabályozás.
Viking Tisztábban szól, mint az Extreme 1. Ami érdekes, hogy max. hangerőn is torzítás mentes! JBL nem igazán.
36ert kettőt kaptam. A stereo mód! Na itt kezdődik az élet és a hangzás. Bejött...
Ha sokáig hallgatod sztereóban nem szabad visszatérni mono módra mert érdekes szavak hagyják el a szád 😀Aztán hallgattam erősítővel zenét, na ja az megint más világ...
-
LanyUs
őstag
válasz
<Adamsky> #10857 üzenetére
Nem vagyok képben, de ez a Motion Boom csak 30W. Jól látom? 100$, tehát 30e Ft. Teljesítmény alapján gyengébb, mint egy darab W-king D8, ami 50W. Ha 35-40e Ft-ért hozzá lehetne jutni 2 db-hoz, akkor az már Boom
. Az Extreme 1-esem 40W, de úgy kértem ajánlást, hogy tudjon többet. Ez a king nem tűnik rossznak ennyiért... 2 db meg főleg.
-
LanyUs
őstag
-
LanyUs
őstag
válasz
carl18 #10851 üzenetére
Feleségem szebb hangszórót akar, mint a mac910-es és ne legyen "batár"
. Legyen akkora, mint az Extreme 1-esem és a hangereje is elég Neki. Viszont akkor nekem kell egy másik. Van alternatíva 50-60k körül? Ha már újat veszek jó lenne szintet lépni hangerőben felfelé. Minőség és tartományok annyira nem érdekelnek, mert edzés közben kell legtöbbször.
-
LanyUs
őstag
Van egy JBL Extreme 1-esem, amit főleg edzés/meló közben használok. Hálózatról is kevés a mély és a hangerő. Ki kellene váltani valamivel, ne szenvedjen...
Jbl partybox 300-ról volt szó itt 1 hónapja. Esetleg 100k körül alternatíva? Lazulni a gyerekek miatt nincs időm, ha szól, akkor pörgessen meg a basszus és a hangerő sport alatt
Mac Audio MMC 910 Mini Hifi
[link]
LG ON9 XBOOM Aktív hangfal[link]
Ui.: alternatíva lehet egy 2.1 bluetooth erősítő is! Van egy aktív wharfedale sw-150 subom két hangfallal, de azt nem akartam kivinni a melléképületbe.
-
LanyUs
őstag
Gyorsan átolvasva nem látom át a helyzetet. Esetleg le tudnátok sorrendben tagolva is írni? Kiragadok egy részletet Ati1979 véleményéből ( utólagos engedelmével )
1. Vifa Stockholm 2.0 420e Ft "a létező legjobb bluetooth os hangfal"
1. Vifa Oslo 170e Ft "vifa oslo hangerőben kb 2x annyit tud mint a jbl extreme "
3. Vifa Helsinki 130e Ft
4. JBL Boombox 120e Ft
5. JBL Xtreme 2 79e Ft
6. JBL Xtreme 1 60e FtIde kellene besorolni a minirig 3-at és a Marshall Stockwell 2-őt stb. Szépen látszik az ár/telj./hangzás mutatók is. Ha nem számít a hordozhatóság esetleg Mac Audio MMC 900 ?
-
LanyUs
őstag
válasz
Peaceliker #6700 üzenetére
Tesztelésre vettem egy HD Hitachi projektort fillérekért. Gyerkőcnek vetítek néha mesét vagy táncos klipeket nézegetünk, közben csörgünk stb.
Extreme 1-es zene lejátszásakor még elmegy ( túl sok mély ). Viszont mese és film esetében equalizerrel szabályozom be ( veszem vissza ), mert idegesítően morgós-brummogós lenne.
Telefonos appal egész jól kalibrálható. Itt a fórumon sok szó nem esik róla, de hasznos alkalmazás. -
LanyUs
őstag
Látom képben vagy a termékekkel! Valóban teljesen Sencor vagy fordítva. Esetleg tudnál ajánlani ár/telj. alapján bluetooth terméket ha a hordozhatóság és a méret nem lényeges? Egyik barátomnak tetszett meg a cucc, de anyagilag nem mindegy ha kevesebbért is van közel hasonló...
-
LanyUs
őstag
Szombaton Mac Audio MMC 900-at járattam meg az euronics áruházban. Gondoltam mi ez a villogó műanyaghalmaz
Aztán amikor megszólalt az a 2 db 16 cm-es mély csak néztem. Szobába egyértelműen ilyen való. Extreme régen 90e Ft volt ( igaz más felhasználási kategória ). Ehhez képest ez 74e Ft. Szeretem azokat a cuccokat, amik alacsony hangerő mellett is telt hangzást nyújtanak. Van otthon egy Wharfedale SW-150-em. Talán akkorát nem szólt, de meglepett az tény...
-
LanyUs
őstag
Tegnap jöttek a villanyszerelők és hoztak egy Xtreme 1-et magukkal -> így legalább ki lehetett próbálni a párosítást. Lebecsültem ezt a dolgot, de amikor 15% hangerőn életre kelt a másik is "kinyílt" a tér, betöltötte az "egyirányú" űrt, amolyan "körbe fogott" a zene hatása volt. Mint egy hálózatos jól beállított sztereó vagy 5.1 esetén. Kifejezetten tetszett.
Ez a JBL összekötés nélküli probléma viszont a generációk között, hogy pl. az Extreme 2 nem kompatibilis az előddel vicc és felháborító, kb. mint az intel új processzora - új alaplap kombó. Nevetséges
Üzletpolitikai szempontból sem megalapozott. Pl. lehet vennék egy 2-est, de így nincs értelme, 1-est pedig nem szeretnék már -> tehát buktak egy 2-es eladást. Annyira azért nem vagyok fan, hogy eladjam az 1-est és vegyek 2 új kettest.
-
LanyUs
őstag
MRS 555: Igen ezt említettem is. Viszont 20-as erősségen még teljes hangkép fogadott mélyekkel+magasokkal. Ellentétben az Extreme 1 gyengülő és puffogásba átmenő mélyével szemben ( egymás mellé tettem őket ). Tehát az a 20-as fokozat megfelelő forrásból "hangos" ám. Pl. hugom 3 éves kislánya mellett nem is tudtam 8-as fölé tekerni, mert már "üvöltött" a zene. Akksi szempontból is jó ötlet, mert így garantálva a hosszú üzemidő.
Extreme: Gondolkodtam még egy Extreme 1-esen és párban használni, de a következő gondolatmenet megállított.
+1 hangfal -> 2 hangfal már nem hordozható nyakba akasztva -> ahová nem elég 1 db oda már nem hordozható hangfal az igény + 120e Ft-ért már nyílik a tér a minőségi termékek felé. Az más kérdés, hogy telefonos equalizer programmal már-már elfogadhatóan szól az extreme is. Elektronikai hibától nem félek, mert max. 70-80%-on használom, napra nem teszem ki, nem töltök róla telefont, nem frissítek drivert és nem állítgatom a mély frekvenciát sem. -
LanyUs
őstag
válasz
Viktor77 #6605 üzenetére
Aiwa Exos 9 csak külföldről beszerezhető -> ezáltal a magyar fogyasztói társadalom 90%-tól már el is esett. Ára közel kétszerese postával az MRS 777 60e Ft-hoz képest. Az MRS 555 után szívesen meghallgatnám élőben mindhármat egyszerre. Külsőre mutatós amúgy az aiwa, nekem jobban tetszik, mint a mac ( ott viszont a biztonsági fémrács hasznos ).
Ki-ki eldönti mi lesz a felhasználás célja, bevállal-e külföldi rendelést és mi a keretösszeg határ. Én úgy gondolom egy "normál" háztartásba az 555 is elég, aki pedig szebbre vágyik vesz egy extremet vagy d-finet.
Azon társadalmi rétegnek, aki pl. nyomógombos telefonokat használ elengedhetetlen az usb+sd kártya bemenet. -
LanyUs
őstag
Általános vélemény megosztás volt, nem személyesen Neked
Ne vedd fel a dolgot
Amikor a hsz-t írtam már hallottam pár percet. A vásárlás viszont lutri volt
. Vakon természetesen bátorság megvenni, de ócsárolni sem bölcs dolog. A nem megfelelő hordozható hangfal erősen nézőpont kérdése, erre szerettem volna rávilágítani. Valójában az eredeti kérdés feltevőnek igaza van, mert ha valaki usb+micro sd bemenetet is szeretne, akkor a fórumban nincs ajánlás és a keresés sem hoz találatot. Örüljünk neki, hogy +1 tapasztalat erről is
10 perces teszt alapján a méret igazolta magát. Egymás mellett a mac audio mrs 555 vs. jbl extreme 1. A mac teltebb hangzása nekem jobban tetszett. A 30w teljesítmény bőven elegendő, bementek oké, akku nagyon sokáig bírja, strapabíró, cserébe nehezen hordozható. Hálózatról 100%, akkuról 2/3 hangerő használható ( 40e Ft-ért én ajánlom, HA szükség van a bemenetekre ). Azért a JBL vállpánt még mindig viszi az iparágat a hátán pl. tegnap nyakba akaszt és jobb kéz gyermek. Ennyi ... miért nem nyúlta le a többi gyártó számomra érthetetlen...
-
LanyUs
őstag
Semmit nem érek az Extreme-mel sem ha odakúszik a gyerek és benyomja a mélynyomót. Szintén nem tudja használni egy okos teló nélküli felhasználó a csak bluetooth esetén. Innen a fórumról vett valaki egy másik rádiós, usb-s cuccot átlagos hangerővel, ezért gondoltam a Mac-re. Első hallgatás után bőven jó lesz Neki. Azt meg már ezerszer kitaglaltuk mik a korlátok és nem 100% hangerőre valók ezek a hordozható cuccok. Lakóövezetben amúgy sem használjuk szabadban ekkora hangerőn -> a 30W-os teljesítmény elegendő. Lehet, hogy gyengébben szól ( ez 39e Ft volt ), de hogy fos lenne az erős túlzás.
-
LanyUs
őstag
Viktor77: Mac Audio mond azért valamit? Senki nem ismeri innen a fórumról csak megy az észosztás...
Ez a márka tett már le az asztalra elég komoly cuccokat.zzola: Hugomnak éppen a kisebbik testvérét vettem meg ( Mac Audio MRS 555 ). Kiemelten fontos volt számára az usb, micro sd, rádió, hordozó fül, strapabíróság. Tudja a bluetooth-ot is természetesen. Van benne mikrofon bemenet is!
Tegnap jött meg, ezért a hangképéről még nem tudok nyilatkozni. Elsőre talán nem szólt akkorát, mint egy D-Fine vagy Extreme, de azok is végesek, mert ahová hangerő kell oda 100e feletti cuccot visz ember vagy nem akkus vackokkal tökölődik. Majd összemérem az Extreme 1-el ha rászánom magam, mert annyira nem érdekel őszintén szólva mit tudnak egymáshoz képest -
LanyUs
őstag
Sziasztok!
Hugomnak rendelek egy Dockin D Fine-t 123 EUR és van házhoz szállítás. Esetleg van valakinek eladó, aki nem használja és rendesen működik? írjon rám ha igen.
-
LanyUs
őstag
Carl! Faternak vennék egy Dockin D Fine-t ajándékba. Alá tudok szaladni egy bontatlan dobozos készülékkel? Értem itt ezalatt van ebből is már hamisítvány? Az Extreme esetében mázlim volt pár éve, de lehet elhagy a szerencsém...
A gond még az, hogy nincs okos telefonja és ez memória kártyát és pen drive-ot sem tud
Megoldható valahogy a lejátszás "egyszerűen" telefon nélkül?
-
LanyUs
őstag
-
LanyUs
őstag
Harman Kardon Onyx Studio 4 , hordozható Bluetooth hangszóró 45.000,- [link] Többen írtátok, hogy nem rossz cucc...
-
LanyUs
őstag
válasz
rhunseeker #5302 üzenetére
Pl. aki Magyarországon szeretné megvenni, magasabb IP67-es vízállóságot szeretne és hangulatos partifényeket és ki-bekapcsolható bass kiemelést. Ők mind a Sonyt veszik
-
LanyUs
őstag
Nem ismerem a haverod, de nem csak az Ő viselkedése a mérvadó. Saját példám: párommal a balcsin két személyes matracon futó karpántban telefon hozzákötve a kapaszkodóhoz ( internet salsa rádió ) és egy kisebb bluetooth hangszóró. Amikor körülöttünk egy lélek sem volt bekapcsoltuk és feel the sunshine. Mi sem szeretjük a maga mutogatást, de jól jött volna egy vízálló cucc.
-
LanyUs
őstag
Dobtátok már be a Balatonba vagy medencébe? Videókon nem süllyed el. Ebben nehéz lesz űbereleni a cuccot.
írtátok az összehasonlítás alapját. Én viszont azt nem tartom reálisnak, ha egy IP67-es Denont vagy Boomboxot hasonlítunk egy nem vízálló készülékkez. Ki tudja a tervezéskor milyen igényekből kötelező lejjebb adni, hogy a tökéletes vízzárás megvalósuljon?
Természetesen hangképet még lehet nézni ilyenkor is, de helyén kell kezelni a dolgokat.
Ati: a Denon elsüllyed? Ne próbáld ki miattam, de mit ír a használati?
-
LanyUs
őstag
Tehát akkor ezek az aktuális best vételek?
DENON Envaya DSB-250bt 64.000,- Ft IP67 tanúsítvány
Lejátszási idő: 13 óra
"Denon Envaya por- és vízálló. A hivatalos minősítése IP67, ami azt jelenti, hogy az Envaya Pocket 30 percen keresztül 1m vízben állhat károsodás nélkül. " A vízálló tulajdonsága mellett már nem egy kaliber a lenti kettővel.Marley Bag of Riddim 2 EM-JA014-SB 60.000,- Ft - 30 Watt - Frekvencia átvitel: 20 Hz - 20 kHz
Harman/Kardon Go + Play Mini 78.500,- Ft - 65 Watt - Frekvencia átvitel: 50 Hz - 20 kHz
Sajnos akasztóig egyiknél sem futotta, de a vízállóság mértéke a Denon-nál bődületes. Extremet is megelőzték, gratula a tervezőknek. Külsőre nem a legszebb, de így már érthető.
-
LanyUs
őstag
Munkatársam bement a Telekomhoz egy téves levél végett és egy JBL GO 2-vel tért vissza. Számla nélkül megkapta 7e Ft-ért
. Kétkedve néztem rá, de szebben szól a MOJO Buzz hangszórómnál, ami eredeti áron 24e
[link]. És a lényeggel fejezted be! Valóban belefér a zsebbe. Szép munka!
-
LanyUs
őstag
Ki az az IQ hunter, aki így használ egy cuccot, hogy telefon min. hangerő és a hangfal fullon? OMG
Extremeaudio tesztben írták a zúgást. Viszont ahogy lejjebb az előző gen. tualaja is írja, hogy csak párosításig van, utána nem, akkor nem is értem minek lehúzni a tesztben ez alapján. Adtak a minőségre ( fa ) és tetszetős darab, igaz nyakba akasztó nincs, de itt mintha más lenne a célközönség is. Ezt már nem lenne szívem a kosárpálya szélére leverni
-
LanyUs
őstag
Természetesen minden relatív. Én pl. imádom a samsung tv-m túlszaturált színeit is. Sokan gyűlölik ez miatt. Arra lennék kíváncsi, hogy a jbl esetében szerepet játszik-e a teljes hangerős hangzásban, hogy vízálló. Mert ezt a tényt szinte senki nem veszi figyelembe. Boombox repült a medence közepére. Igen igaz. Mégis mi keresni valója ott? De lehetne akár a Balaton is, ahol nem vagyunk a part közelében. Mi történik a többi hangszóróval?
-
LanyUs
őstag
Én már előre lépésnek veszem azt is, hogy a Dockin ugyanazt simán hozza, mint a jbl. De ez megint elvárható, mert 2 évvel későbbi. Nekem elvárás, hogy pár év elteltével meghaladja a következő termék az elődöket ár/teljesítményben.
Viszont a Boomboxot nem lehet egy lapon említeni egyikkel sem, mivel azt fogod és bevágod a medence közepéreHa ezt a tulajdonságát vesszük, akkor bizony az összes kiszóródott és aki ilyet vesz, valószínűleg nem számít a $ Van választék és ha lenne $ veszünk mindegyikből egyet és azt visszük, amelyik szükséges, mint egy cipő esetében
-
LanyUs
őstag
Ez a tartalék jó ötlet felhasználó szempontból, de itt a költségek minimalizálása a cél a gyártóknak
. Sajnos spórolnak a chipekkel is... viszont a többi gyártó meg nem volt képes nyakba akasztóval hordozhatóvá tenni az amúgy is hordozni kívánt hangszórót? Filléres költség lett volna... Számomra ez vicc kategória. Nem tudom magammal vinni csak táskában vagy a kezemben? Hogyan gondolták ezt a gyártók? Polcon fogom nézegetni? Ha akasztós itthon vásárolható készüléket szeretnék akkor egyetlen hangszóró sem felel meg ennek a kettő egyszerű feltételnek? Ez röhej a köbön...
-
LanyUs
őstag
Ez a full hangerő itt betegség
A kocsi hifit használod 100%-on? Ha igen akkor kevés... A szobai hifit használod 100%-on? Ha igen, akkor szintén kevés... A tv-d használod 100%-on? Ha igen, akkor ...
A hangszóró - akár több ezer wattos üzemi disco, akár otthoni hobbi cucc - nem szokták meghálálni a 100%-os hangerőt hosszú távon. Miért is egy HORDOZÁSRA tervezett hangszórónál várjuk is el, hogy 100%-on kitaposva a belét ne melegedjen, ne torzítson, ép maradjon a membrán évekig?Érthetetlen és értékelhetetlen szempont ez számomra ...
-
LanyUs
őstag
Dehogy védem! Multi cégek nem a barátaim, nincs semmi érdekem hozzájuk, csak nyerészkednek rajtam. Nem vagyok fanja se, de ha beszarik megint ott leszek majd, hogy nincs egyetlen értelmes nyakba akasztható hordozható hangszóró sem, főleg olyan, amit Magyarországon megvehetek. Nincsenek extra igényeim, de a fenti kettő feltétel igencsak leszűkíti a kört. És akkor még nem beszéltem arról, hogy leesik
Nem szeretek háti/oldaltáskát és nem szeretnék külföldről sem rendelgetni. Röviden ennyi. A 100%-os hajtásról csak ugyanazt tudom mondani, ha nem elég 80%, akkor veszek nagyobbat.
-
LanyUs
őstag
válasz
Krill77 #4661 üzenetére
Mutass legalább ekkora számban eladott példányt más típusból azzal a feltétellel, hogy tapasztalat is minimum ugyanennyi van belőle. Plusz Magyarországon megvásárolható. Azonnal megvettem volna, DE nem jött más nyakba/vállra akasztós hordozható megoldás. Miért is lenne ez igény? Valójában a hordozhatóság nem is szempont egy ilyen eszköznél
Én sem azért döntöttem mellette, mert van belőle elektronikai hibás
. Igen rizikós volt megvenni, de véleményem szerint rendeltetésszerű használattal nem lesz vele gondom.
pn199: természetesen ez garis ok, mert 8-10 órát terhelve üzemel és a jelet sosem dobja. Esetleg nincs rajta factory reset? Félek, hogy esetleg firmware update történt rajta és attól kergült meg
Passz, csak ötletelek...
-
LanyUs
őstag
Ismeritek a Peugeot meghibásodás ökölszabályt. Több millió eladott példány -> ezáltal több hibás példány. Ezzel csak azt a tézist szeretném megvilágítani, hogy az Extreme valószínűleg több milliós eladása esetén több hibás példány kerülhet elő, mint egy újonnan tervezett Dockin esetében, aminél majd a jövő dönti el. A full hangerőről pedig tudod mi a véleményem
Az szerintem már nem rendeltetésszerű használat. Egyszerűen ha nem elég egy eszköz 70-80%-os hangereje, akkor kell venni nagyobbat és így felfelé...
-
LanyUs
őstag
válasz
prime_adam #4602 üzenetére
Nálam még szépen működik 1 éves. Arra lennék kíváncsi, hogy akiknél kaputtolt frissítgették-e a szoftvert, töltöttek-e róla használat közben eszközöket, magyarán gyepálták-e ezerrel vagy "érintetlenül" csak arra használták amire hivatott.
Amúgy valóban szuper, hogy csak a hátamra akasztom, fel a bringára és oda zúzok vele, ahová szeretnék
Persze, amíg működik
-
LanyUs
őstag
Teljesen egyetértek Veled. Tudod Sokakat, köztük engem is riaszt műszaki cikkeknél a külföldi beszerzés. ( Egyszer rendeltem életemben Angliából Hoka futócipőket, azzal nem volt gond ). Sajnos ez a Dockin egyik hátránya. Nem is értem miért nem csapott le rá még egyik viszonteladó se. Ha jól emlékszem akcióban néha ki lehet fogni SB40-et 50e körül, most Extreme 60e körül, de a feeling, hogy bevágom a Balaton vagy medence közepére a hangszórót, akkor Boombox. Aki ilyet csinál ott már úgyse a minőség, hanem a teljesítmény kell
-
LanyUs
őstag
Nem követem a topicot, de láttam ma egy akciót ahol megütötte a szemem az Extreme 60e-ért [link]
carl18: köszi az 1 órás szolnoki tesztet. Jó volt egy független véleményt is olvasni. Ennél többet nem lehet kihozni, Te mindent megtettél.
Nemrég összejöttünk a haverokkal és a konyhaszekrény tetejére a sarokba tettem az Extreme-t a teltebb hangzás végett. Ennél az esténél volt szükség egyedül a 90%-os hangerejére ( kb. 30 alkalomból ) aztán meg is szoktuk és mentünk át a házi hangrendszerre. Ennek ellenére respect a gyártóknak, hogy egy vezeték nélküli cuccból ennyit kihoznak. -
LanyUs
őstag
válasz
Hauptmann #3224 üzenetére
így van és youtube vélemény formáló sincs ennyi, mert ez ugyebár nem egy cpu, ahol elég egy olvasott teszt. Számomra kb. ugyanennyire kerülni kell azokat a megfontolt véleményeket is, "még nem hallottam élőben de" + "biztos vagyok benne, de a többit még nem hallottam, de szerintem" + "semmit nem tudok a gyakorlati használatáról, de garantáltan ..." és hasonló társai
Bocsi az offért
-
LanyUs
őstag
válasz
Maxximus #3218 üzenetére
Szerintem sem kell kerülni és úgy látom sokan vagyunk, akik nem adunk többet érte 50-60K-nál
Természetesen 80-90e környékén nem ajánlott. Viszont senki nem emeli a ki a hordozhatóságát LOL Miért? Pedig éppen a hordozhatóság az első szemepont
ami viszont 10/10 a csatolható pánt miatt. Tegnap is fel a nyakba azt go bringa a parkerdő.
Másik gyakorlati példa: tegnap este csúszott ki a kezemből épp a Mojo buzzom 30 cm-ről. Természetesen le is vált belül az egyik a hangszóró azonnal ( ütésálló szuper
). Darabokra szedtem mérgemben és a hangszórót kettő ellentétes ponton szorították le apró csavaranyával egymással szemben ( miért is nem 4
), így ha rossz a becsapódási szög, azonnal a széthullik a rögzítés. A porvédelme 1mm-es szövet az apró lyukú védő lemezkén belül.
-
LanyUs
őstag
Tökéletesen igazad van. Ezért van nekem is 1 hálózatos könnyen hordozható és 2 akksis blue hangszóró. Kicsit kiforgattál
De a 100% hajtás esetére írtam a másik hangrendszert te is tudod
Szemezek még a mennyezeti lámpa hangszóró rendszerrel is a konyhába. Követem a fórumot, de nem emlékszem, hogy említette valaki pedig feltételezem az is bluetooth technikán alapszik.
-
LanyUs
őstag
A marketinggel igazad is van. Nincs is ezzel semmi probléma. Egyedül ezt a videót vétózom meg ( nem Téged ), mert a tapasztalatom messze nem ezt mutatja, ami ott hallható. Alatta pedig a hsz-ek is alátámasztják ezt. Ha visszaolvas valaki lassan az jön le neki, hogy az Extreme egy sz.r pedig messze nem az. Zenei stílus függvénye is természetesen. Plusz én el is várom, hogy 3 év alatt minimum fejlődjön már annyit a technika, hogy ugyanazt a szintet alacsonyabb áron vagy ugyanazon árért magasabb szintet produkáljon egy termék ( most tekintsünk el a Ft ingadozástól ). Tehát ebben semmi meglepő nincs, sőt ez a normális. Külföldről sokan nem szívesen vásárolnak. Félnek Tőle. Ez teljesen érthető hozzáállás. Én pl. 60e-et adtam az extrem-ert újan bontatlanul és éppen az akasztós hordozhatósága miatt viszi a zászlót a többi előtt. Nem igaz, hogy a többire nem lehetett tenni valami hasonló megoldást. Az okostojást tudod a tipikus fullon bömböltetőkre értettem, aki csodálkozik, ha felforr a víz, amikor fél órát drifttel a kocsival
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest