- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
rajzol01 #19428 üzenetére
Az ilyenek miatt bunkók a magyar kereskedők, mert a gyakorlatban tényleg vannak ilyen köcsögök, akik visszaélnek a jogszabály adta védelemmel. Azt a jogszabályt azért hozták létre, mert a webshopos vásárlások miatt, már nem lehet megfogdosni, nem lehet kipróbálni, mint régen a boltban. 14 napnyi idő meg azért van, mert nem lehet a vásárló szabadidejét beosztani, hogy a vásárlás után 1 órával azonnal próbálja ki, és reagáljon az eladónak.
Az ilyenek és sok más hasonló hétköznapi gyakorlat miatt szoktam mondani, hogy nem csak a politikusok korruptak, miközben a társadalom előszeretettel mutogat rájuk. A társadalom egy jelentős részében is benne van a korrupcióra való hajlam. (Korrupció, értsd.: a szabályok megkerülése, kijátszása. Ugyanis ezt jelenti a korrupció valójában, nem csak a politikusi lopást.) -
Aprósólyom
addikt
válasz
Bullitz #19007 üzenetére
Nem sok értelme van a teljesítményeket direktben összevetni, hiszen szimplán összeadogatják a hangszórók RMS teljesítményét.
2x20W woofer hangossága (dB) nem fog megegyezni 1x40W woofer hangnyomásával.
A hangszóró érzékenysége is fontos paraméter, de azt meg egyik BT hangfal gyártó se köti az orrunkra. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Bullitz #19000 üzenetére
UBoom X promó kód: UBOOMXXX
Még működik. 104EURKöszönd meg Oluv's mammának: https://www.youtube.com/watch?v=BvWMxgQfPUw (@JOYaudioshow)
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Pixx96 #18955 üzenetére
Ahol egy kicsit normálisabb felvételt készítenek a Tronsmartról vagy összevetik olyannal, amit hallottam is már élőben, (így tudok viszonyítani) azok alapján azt mondanám, hogy nem érdemes vele szemezni.
Sajna az egy dolog, hogy a beillesztett kép alapján ígéretes, de sajna ettől még a valóság lehet nagyon más. A tipikus influenszer teszteket meg hanyagolni kell, ahol a közepes ajánlatot is egy fantasztikus DEAL-ként adják elő. (Azokból is hallottam már jó párat, mert én is szemeztem vele korábban.)
Sajna, ha a DSP-t nem programozzák fel jól, akkor hiába néz ki szépen a képen a 2 utas rendszer, nem fog szépen szólni.
Persze ettől még lehet valaki élvezi a hangját, mert az ugye szubjektív és nyilván jobban szól, mint 20 évvel ezelőtt egy tipikus boombox. De ettől szerintem még senki sem fogja ajánlani itt.Ui.: Ennyi pénzért most lehet venni Earfün Uboom L-t akciósan most. Vagy mikor akciós, picivel többért Soundcore Motion Boom-t, csak hogy két példát mondjak, de vannak még alternatívák.
-
Aprósólyom
addikt
Oluv's mamma új videójával egyetemben akciós az earfün Uboom L, ingyenes kiszállítással: ~19kiloHUF
A teszt összeveti más olcsó hangfalakkal beltéren-kültéren és ott a Xiaomi Outdoor is. Végre készült egy minőségi felvétel róla.
https://www.youtube.com/watch?v=PKwZvpxs_m0
-
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #18930 üzenetére
Legeslegelső egy Creative D100 ( [link] ), majd egy TDK Trek Max A34 ( [link] ). Azután egy Sandstrom Hercules ( [link] ) és ez még mindig megvan a nagyobbak mellett is.
Szerl.: Gondoltam megosztom, mert sosem voltak mainsteam dobozok. Igaz, ma már sokkal jobb hang/ár arányú BT hangfalakat lehet kapni. Még annak ellenére is, hogy azóta inflálódott minden valuta is.
-
Aprósólyom
addikt
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18815 üzenetére
"A sztereó hatást nem a két pontból induló zene adja, hanem az két pontba érkező, azaz a két füled."
Akkor egy stereo felvétel egy hangfalon való lejátszása (L-R csatorna egybekeverése, pl. 1db Xiaomi Outdoor) és két füllel való hallgatása is stereo a magyarázatod szerint.
Akkor tedd fel magadnak a kérdés és válaszolj is rá, hogy miért vettél 2 hangfalat? Ha ezt a kérdést feltetted volna magadnak nem írtál volna nekem félinfós választ.Amit írsz, az rendben van, de az az egész rendszerben (rögzítés-lejátszás-érzékelés) csak egy paraméter. És feltételezem, azért vettél kettőt, hogy ha elég távol teszed a két hangfalat, akkor lesz megfelelő a stereo hatás, hiszen a valóságban egy zenekarnak is méretben nagy kiterjedése van, nem egy pontból szólnak a hangszerek és énekesek. Kvázi a stereo hallgatás nem csak abból áll, hogy két fülem van, hanem ahhoz egy megfelelő mastering és technika is kell, ami visszajátsza a teret. Ha stereo hatásról beszélünk, a fülünk és agyban leképeződő hang érzet csak paraméter a rendszerben.
De én részemről abba hagyom, lezárom: mert azt érzékelem, hogy az életben sosem mélyedtetek el az auditechnikában, de most hirtelen nekiálltok valami okosat írni, ami nagyon nem áll jól. -
Aprósólyom
addikt
válasz
francz'70 #18810 üzenetére
A stereo lassan már 100 éves. Milyen kérdés ez?
Nem kell ahhoz TWS hangfal, hogy tudjam mit tud biztosítani a sztereo.
Nem tudom mit értettél zenei képesség alatt, de én nem a stereo-t, hanem a hangok reprodukciós képességére gondoltam. (Példa kevéért: 1 gitár 1 ének akusztiknak nincs stereo hatása)Igen, olybá tűnik, hogy nagyon nem találkozik a zene iránti szeretetünk, ha nektek megfelel, hogy egy mély hangszernél vagy effektnél nem szólalnak meg a mélyek úgy, ahogy kell, vagy simán egyáltalán nem szólalnak meg, ami egy Flip6 kategóriánál könnyen előfordul.
Pl. egy basszus gitár simán lemegy 50Hz alá. Hiába van sztereo rendszerem, ha bizonyos hangokat már nem tud lejátszani vagy nem megfelelő dinamikával és túl halk a többi hangszerhez képest. A jó dinamikatartomány a teljes frekvenciatartományon ad jó zenei élményt, nem a stereo. A stereo csak egy plusz feature.
Pl.: Egy koncert teremben sincs jelentős stereo hatás, mégis hatalmas élmény élőben hallgatni egy remek kórusművet zenekari kísérettel, ha jó az akusztikája a teremnek. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18807 üzenetére
Pár pillanat lett volna, kipróbálni, ahelyett, hogy regényt írsz: 4EUR a szállítás házhoz, ha csak ezt rendeled.
Nem tegyél olyan tanácsokat, hogy vegyen helyette 2 Sájomit, csak mert TWS. Semmilyen sztereo élmény nem cseréli le zenei képességet.
Az RMS-t meg nem cseréljük fel semmilyen hangnyomással, pláne ahol simán összeadják a woofer és tweeter max teljesítményét (20W+15W),.
Az Xiaomi csak az árához képest jó ajánlat és szigorúan csak abban a méretosztályban. 60-70Hz körül már tuti elvérzik. Egészen biztos, úgy hogy nem is halottam, mert egyszerűen ennyit tudnak azok a pici wooferek.
A Motion Boom meg befigyel 50Hz alá is. Nagyon könnyű beleütközni olyan zenébe, ahol már érzed az előnyét, legyen az bármely zenei stílus. -
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #18803 üzenetére
Nem is írtam.
Olvasd el figyelmesebben.
Korábban volt, aki Xiaomi Outdoor-ral szemezett, ami nagyjából 15K.
Ezért írtam, ha nem gond, hogy drágább és nagyobb, akkor jó vétel a Motion Boom.
Nem nevezhető eget rengető felárnak 15K-hoz képest, hogy ne ajánljuk a Xiaomi Outdoor helyett.Ui.: Plusz, azért tettem a múlt időbe is, hogy akart-e, mert ha már megvette a Sájomit, én simán eladnám még akár bukóval is és megvenném a motion boom-t.
Legfeljebb kipingálnám, vagy varrnék rá valamilyen pofás huzatot, mert iszonyat ocsmányul néz ki, de legalább bang for the bank, hangzás/HUF arányban.
-
Aprósólyom
addikt
Láttátok, hogy Soundcore Motion Boom most 56 EUR? Aki relatíve olcsón akar(t) hangfalat (~15K), annak lehet most ez egy nagyon jó vétel, ha nem gond, hogy kicsit drágább és nagyobb.
https://www.soundcore.com/eu/best-deals?ref=navimenu_2_copy -
Aprósólyom
addikt
válasz
Bullitz #18797 üzenetére
Ha kültér, akkor oda érdemes bass heavy hangfalat nézni, mivel a nagy tér és a reflektív elemek hiánya miatt könnyen elveszik a mély.
Oluv mamma csatornáján van nyílt terep teszt, nézz körül (fejhallgatóval hallgasd): https://www.youtube.com/@JOYaudioshow/videos
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Luck Dragon #18793 üzenetére
Még a Hifuture Alpha vagy a hifuture Ripple is 2 utas (1db mélyközép + 1db magas). Az Alpha-t nem tudom hogy szól. Ripple van, az szépen szól. Egy baja van, hogy felvitték az árát, én még 12K-ért vettem, most meg 18K körül árulják.
Viszont én sajna a Xiaomi Outdoor-t nem hallottam élőben. -
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #18749 üzenetére
+1
*HiFuture Ripple: Én még 11K-ért vettem akcióban, de a mostani 15k-ért is azt mondanám, hogy nem megér egy próbát. Én a helyedben kipróbálnám. Szándékosan nem írtam értékelést az árukeresősre, hogy ne verjem fel az árát.
Nyilván a helyén kell kezelni, vannak negatív oldalai: mint pl ennél sem lehet fokozatmentesen állítani a hangerőt az alsóbb tartományokban, úgyhogy nincs olyan halk állása, hogy mondjuk a párna mellé letegyem és ASRM-t hallgassak lefekvéskor. Nincs AUX-in. Hangos a bt csatlakozási visszajelzés: "You are connected to HiFuture". WTF??? Bár ez lenyelhető, mert csak egyszer mondja el. Apró nüansz.
A magas túlerősített, ha úgy teszed le, ahogy megáll a saját talpacskáin. De ez legalább adja, hogy van benne magas. Öröm az ürömben, hogy magas hangsurgárzása erősen irányított, kvázi, ha a hangfalat ráteszem egy puha támasztékra (pici törülköző) és forgatgatom fel-le, akkor nagyon jól beállítható, hogy mennyire szórja meg a fülemet magassal és végül egy egész jó hangkép alakul ki mind a méretét és árát is figyelembe véve. Annyira ha nem lenne más hangfalam, akkor is szívesen hallgatnék rajta bármit. Egyedül az igazán mélyek hiányoznának (40-50Hz körül, nem tudom nem mértem ki, csak van mihez hasonlítani).
11-15-kért szerintem nagyon jó vétel. (természetesen az árat, méretet, konkurenciát figyelembe véve és nem abszolút értelemben)
És egyébként van mihez hasonlítani: Van itthon régi old-school 20+ éves Sony HiFi, ami még mindig jól szól, BT hangszórókból meg a következő: Sandstrom Constellation Hercules Högtalare (skandináv piacon forgalmazták, 2-szer 2 utas hangszóró), HK Onyx Studio 2, HK Go&Play Wireless (Ez még egy régebbi típus, talán a 2-ik kiadás) -
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18746 üzenetére
A videós hangteszteket nem szabad egzakt készpénznek venni, amit hallasz a fejhallgatódon keresztül. Csak relatívan szabad értékelni: pontosabban, ha az adott tesztelő készített már felvételt egy olyan hangszóróról, amit te már hallottál élőben és nagyjából emlékszel a hangképére, akkor ahhoz esetleg viszonyíthatsz egy másikat, amit szintén ugyan az a youtuber tesztelt és akkor tudsz viszonyítani, hogy melyik freki tartomány milyen eltérést mutat azon BT hangfalhoz képest, amit te már élőben hallottál.
De ha nincs olyan hangszóró a felvételei közül amibe referenciaként tudsz kapaszkodni, akkor ne tegyél olyan konklúziót a halottak alapján, hogy neked jobban tetszik az vagy az.
Remélem érthetően ki tudtam fejezni a buktatót ezekbe a tesztekben.Amúgy nem értem a TWS igényedet abból az aspektusból, hogy kifejezetten hordozható kompakt hangszórót kerestél, mert hogy minden más zenehallgatási igényedre már megvan a megfelelő eszköz. Ez a TWS dolog kb. azoknak való, akiknek a kis méretű BT hangfalon kívül nincs másuk, azt használják mindenhova (PC, házi munka háttérzene, filmnézés stb..) így, ha vesznek még egyet, akkor jobbá válik a filmnézési élmény és még mindig kevés helyet foglal az asztalon, marad még hely a studio apartmanban...
A legjobban úgy járnál, ha Xiaomi Outdoor-t, Hi-Future Ripple-t meg tudnád hallgatni élőben. (Legrosszabb esetben mindkettőből berendelsz 1-1-t egyszerre, a szimpatikusat megtartod a másikat visszaküldöd. Buksz egy visszaküldési díjat, de legalább a számodra szimpatikusabb hangszorót kapod. Vagy megpróbálod valamelyik boltban meghallgatni őket.)
Ár/érték arányban én nem is tudok további alternatívát, ami 2-utas kiépítésű és ez a méretosztály. De hátha esetleg valaki más, igen, majd megírja. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18743 üzenetére
Ha az ár is számít: Hi-Future Ripple.
Erről beszéltem, mikor azt mondtam, hogy van egy jól sikerült Flip6 klónom. Persze ott van az említett Xiaomi Outdoor, de azt sajna élőben nem tudtam meghallgatni, nem tudok nyilatkozni. Az online "csoda teszteknek" sem akarok hinni, se az értékeléseknek, mert egyáltalán nem részletesek.
Mióta Oluv nincs a youtube-on marad Alan Ross (@alanrossreviews), ha esetleg releváns tesztet akarsz nézni vásárlás/próbálás előtt. -
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #18740 üzenetére
Ha volt neki Clip2 akkor a Charge már nagyon nem kompakt. A Motion PLus-ra is azt mondja, hogy már határ eset. Én pl. azt sem mondanám kompaktnak. Persze ez relatív, de aki elment a Clip méretosztályig, annak szerinem az a kompakt. Én a helyében már Motion PLus-t sem vennék, mert ugyan nem nagy, sőt, relatíve kicsi, de igazán kompaknak nem mondanám.
Flip6 az csak 18*7cm, a Motion PLus meg már ~1L tejesdoboz méretben és súlyban is.
Ha engem kérdezneén biztos nem vinnék hátizsákos túrázásra egy 1kg-os "téglát", arra a pár pillanatos zenehallgatásért, hiszen nem hiszem egy ilyen túra alkalmával az lenne a prioritás.
Flip6 meg csak fél kiló és méretben is kb egy telefon méretű henger.
SZVSZ -
Aprósólyom
addikt
Most mutatták be pár napja a Go 4 / Clip 5-t. Biztos a kollektív tudatalatti elszólása.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
F.B.I. #16416 üzenetére
Gyors ráolvastam árukeresőn az értékelésekre. Hát?!
Mivel tényleg nem halottam élőben, ha próbát tennél vele, akkor javaslom, hogy ragaszkodj az olyan beszerzéshez, ahol élhetsz a 14 napos elállás lehetőségével. Vannak akiknek nagyon nem tetszik a hangképe. Viszont azt csak élőben lehetne kipróbálni.Esetleg az Earfun UBOOM L is érdekes lehet, de csak mert Oluv mester csiszolta a DSP-jét, viszont a hangszórók benne "csak" 14+14W full range. Korlátozottabb a max teljesítmény, és irányba szól.
https://www.myearfun.com/de/speakers/earfun-uboom-l-portable-waterproof-bluetooth-speakers-black?utm_source=youtube&utm_medium=ytvideo&utm_campaign=Oluv_UBOOML2Oluv tesztje: [link] (fülessel kell hallgatni)
-
Aprósólyom
addikt
válasz
F.B.I. #16412 üzenetére
15 méter kültéren már nem kevés, pláne nem 360°-ban szórni. Kell hozzá "lüket", még beszédhangerőhöz is.
Pont ez a kettó BT hangfalunk van a családban: https://www.youtube.com/watch?v=FRzs9R77COo) A kisebb az egy Sandstrøm Constellation Hercules, abban is van 2x15W mély-közép és 2x10W magas. Használtam már a kertben és azt kell mondjam, hogy 15 méteres távolságra már tisztességesen fel kell tekerni. És akkor ez is irányba terjed elsősorban, nem 360°-ba.
Anno (kb 6 éve) durván 35k-nak megfelelő összegért vettem. Nagyon jó áron volt a hangminőség és teljesítmény fényében.
A lehető legnagyobb teljesítményt kell keresd, mert szabad légtérben nagyon gyorsan elveszik a hangerő a távolság függvényében.Talán ez okozhat elégedettséget, még akkor is ha max 30k-t írtál: Tronsmart Element T6 Max ( [link 1] [link 2] )
Élőben nem hallottam, én csak jókat hallottam a tesztelőktől figyelembe véve az árkategóriáját. -
Aprósólyom
addikt
Ezt próbálta már valaki? Meg tudná osztani a tapasztalatait?
-
Aprósólyom
addikt
Valaki tud olyan, kis méretű BT hangfalat (kb. JBL charge 2-3 méret kateg.), ami működik adapterről és standby módban képes csatlakozni automatán a legutóbbi BT eszközzel mindenféle gombnyomkodás nélkül?
Telefonos kihangosító funkció további előny lenne. -
Aprósólyom
addikt
válasz
FuRiONight #6008 üzenetére
Ezeket az UE Megaboom kisebb és nagyobbakat hallgattam korábban műszaki áruházban. Én nem ajánlom. Nagyobb a "füstje", mint amennyit az ára mutat.
Multiroom-ban nem vagyok otthon, de azok inkább LAN/WLAN megoldásúak. Nem véletlen. Nekem pozíciótól függően a BT hangfalam a szomszédos szobában is már hajlandó meg-megszakítani a folyamatos streamet a telefonról. Az hogy BT-n keresztül, akár több ugyan olyan eszköz összekapcsolható, és ugyan azt a zenét játsza szinkronban, az még nem nevezhető multiroomnak...
H/K Onyx Studio 5-t egy srác ajánlotta fentebb. clavinetjunkie youtube csatornájába belehallgatva (mert még élőben nem hallottam) jó ajánlatnak tűnik az árért (60kilohuf körül) cserébe. Vagy ha már extreme 2, akkor hallgasd meg a H/K Go&Play-t (70-80kilohuf) élőben vagy az említett youtube csatornán. Szerintem sokkal élvezetesebb hallgatni. Én a szülőknek az előző generációból vettem egyet (Szinte ugyan úgy szól mint a jelenlegi Go&Play a tesztek szerint), havernak is van. Nagyon elégedettek vagyunk vele. -
Aprósólyom
addikt
Most hallgatom a clavinejunkie tesztjét. Az előző Studio-k emlékeim szerint közel sem voltak ennyire jók, mint ez a Stio 5 (3-t élőben is hallottam, az csak elment az árához képest) én azokat nem is ajánlottam volna. De így adok egy +1-t az ajánlásodnak. A Go Play-t is érdemes meghallgatni, de az egy +15-20 kilohuff kb... Bár a Go play-ben akkor potenciál van, hogy egy házibuli is rábízható, miközbern bárhova vihető.... Mi egyszer egy fa szerkezetű nyaralóban úgy buliztunk, hogy szó szerint remeget minden (főleg a padlón éreztük állandóan).... xD Méretét meghazudtoló hangerőre és minőségre képes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest