Hirdetés
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- Poco F7
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
<Adamsky> #20133 üzenetére
Háááát végigszenvedtem ezt az Alan srácot, de azt kell hogy mondjam, hogy a piros mintás ingével és vulgáris öklözős mozdulataival nem lopta be magát a szívembe, de gondoltam megvárom, milyen a szakmaisága.
Kár volt, nem győztem a szemöldökömet a tarkómról visszahuzogatni.
Bevágott üvöltő százalékos teljesítményszinteken összehasonlíáshoz részleteket, ami kb. csak arra volt jó, hogy jól elijesszék azt akinek van füle, és soha ne akarjon ilyen terméket venni.
Kezdjük azzal, hogy mérni nem watton mérünk, hanem dB-en.
Mégpedig a sztenderd az 75dB. Ettől persze el lehet térni, de minek.
Nem ismerem mérési metódusát, de nekem a nappalimban sem jött elő sem a 700 Hz-es sem 2kHz fájdalma, normális mérési módszerrel biztos nincs ilyen.
Piros a nappali, zöld a kocsi mérése. Autohifisek mondták, hogy számítsak 4-500Hz környékén beszakadásra, ami egy általános dolog a kocsik hasonló belméretei miatt. Ez jól be is jött.
Meg azt sem tudom, ki akar 100+ dB-en zenét hallgatni, és meg minek ezt még fokozni ( Pl. BB4-el ) , amikor már ez is tuti halláskárosodás, arról nem is beszélve hogy semmi élvezet nincs benne, Ő meg ilyen klipekkel szemeteli tele a videóját, persze hogy kellemetlen hallgatni.
EQ-zni meg lehallgató helyiség hiányosságait kell, nem a zenét, ezt sem tudom, hogy ki találta ki hogy ez kell bele, tök felesleges csak elrontani lehet vele a hangzást...
Na jól kimérgelődtem magam.
-
alphamooncam
őstag
válasz
carl18 #20130 üzenetére
Egy hangszóró bekőtése miért volna zárlat? (-/+) Polarítás helyes bekötés után megy a hangszóró.
Nem csak egy hangszóró bekötését emlegetted magad sem, hanem fejegység cserét is említettél:
Miért kell szakember? Haverom régen magának csinálta és Bluetooth hangszóró árán kijött!
Kell egy új fejegység ami tud Bluetooth ez alaphangon erre írtam tud mindegyik szinte 4X50 wattot meg a meglévő hulladék hangszórókat valamivel jobbra cserélni.Amit árajánlatot kaptam szakembertől fejcsere nélkül csak a munka díj (8óra) 64.000.-
Mélysugárzó beszerelést is kértem.
Szerepelt egy tétel a listában , miszerint a motortérbe is kell "testkábelt" kihúzni.
Megmondom őszintén, akik hasonlóan hozzám nem ért az autóvillamossághoz, az inkább ne szereljen hifit, mert még tudatlanságában zárlatot okoz.
Én nem nem akarom felgyújtani a frissen vásárolt használt kisautómat, de ha valaki szaktudás nélkül ezt bevállalja, szive rajta.
Bocsánat mi vidéki emberek sokszor magunkra voltunk utalva, így van egy fajta nem essünk poffára szakember nélkül se "Skill")
Nem nézem le a vidéki embereket, (sajnálom ha így gondolod, mert nagyon nem így van) azért mert maguk csinálgatják a dolgaikat, én is szivesen élnék vidéken családi házban és lehetne garázsom is, így panelban viszont csak nagyon korlátozottan tudok spórolni DIY.
Ma például magam cseréltem ki a tönkrement WC. tartályomat ezzel megspórolva egy szakembert.
Ja, és még mielőtt én lennék a bunkó, Te hoztad fel ezt a vidéki-városi ellentét témát.
, nem tudhattam hogy nem vagy városi...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #20120 üzenetére
" ... mélyebb bassust tud és jelentősen erősebb is."
Inkább több, mint mélyebb benne a basszus. Hangerőben tényleg felülmúlja az elődöket, de így Alan-t hallgatva, nekem nem az jött át, hogy neki nagyon kellene.
És igen. Azt hiszem én is inkább az előd wifi-t választanám, ha ebből a hármasból kellene válasszak.
Ami tanulságot én még levontam a videóból, hogy már az előd is alapvetően egy jó hangszóró volt, amit igazából csak a hangolással lehet elszúrni vagy épp (még) jobbá tenni. Erre jó példa a 3-as wifi és a "sima" változat ...
Ja, igen! Amit Alan most se tesztelt (OK, ez egy boombox, így lehet csak igen kevés embert érdekelne ...), hogy mi történik 50% hangerő alatt?
A témát egyébként pár mondat erejéig érinti a teszt végefelé, mikor azt mondja, hogy alacsony hangerőn nem jó hallgatni a 4-est, de annyira a "sima" 3-ast se.
All-in-all: szép, szép, de otthonra nem kéne -
alphamooncam
őstag
Ez a hozzászólás azoknak szól, akit lehet hogy érdekel, hogy milyen teljesítmény nyújt, egy felső kategóriás BT hangszóró egy kocsiban. ( kvázi hiánypótlás* )
[link]
Itt lehet meghallgatni egy felvételt a kocsiból.Csak stílusosan.
Kérlek nézzétek el nekem a rögzítés hiányát még ropogós a BB3 (sima*), nem volt még időm rögzíteni.
Frekvencia válasz a kocsiban.
40 és 20.000Hz között a torzítás végig 2% alatt marad, ami egy nagyon jó érték, főleg egy BT hsz.-tól.
Nyilván lesz még egy kisebb összeg, amit a rögzítésre el kell majd költenem, de bizonyosan több 100.000Ft-ot spóroltam azzal, hogy sem nem barmoltam szét a kocsit, sem nem fizettem ki egy sokhangszórós, fejegységcserés, mélynyomós rendszer beszerzését, és installálását egy szakembernek.
P.S.: Meghallgattam a megosztott felvételt, hát némileg sikerült túltolnom a mikrofon felvételi szintjét...
-
carl18
addikt
válasz
alphamooncam #20129 üzenetére
Egy hangszóró bekőtése miért volna zárlat? (-/+) Polarítás helyes bekötés után megy a hangszóró. Szerintem mindenki korrekt választ írt valahogy te provokálsz másokat.
(Bocsánat mi vidéki emberek sokszor magunkra voltunk utalva, így van egy fajta nem essünk poffára szakember nélkül se "Skill")(Mielőtt tanácsot adsz, azelőtt el kellene olvasni milyen segítséget kérnek, mert a válaszod Téged minősít, nem a kérdezőt.)
Próbáltam minden esetre egy új friss terméket ajánlani ha már a Boombox 3 után most rajtol a Boombox 4. Itt az emberek javarészt ingyen válaszolnak és próbálnak korrekt választ adni, te esetedbe ezt én elengedtem. Mert a személyeskedés a ki ha nem én hangnem? Trollkodni jársz fel ide?
Engem minősít? Még is ki előtt? Szerinted ide jár fel a átlag ember? Ez nem a facebook.
Oké én ebbe benne vagyok, valahogy ez a beszélgetés nem vezet sehová csak offtopik.
3 napig be se lépek. -
alphamooncam
őstag
válasz
carl18 #20127 üzenetére
Miért kell szakember? Haverom régen magának csinálta és Bluetooth hangszóró árán kijött!
Kell egy új fejegység ami tud Bluetooth ez alaphangon erre írtam tud mindegyik szinte 4X50 wattot meg a meglévő hulladék hangszórókat valamivel jobbra cserélni......Milyen Autó attól függ? Azért már a autók nagy részébe 4 hangszóró sok esetbe elő van szerelve. A legolcsobb megoldás hogy a meglévő ajtóról lepatintot a pántod a régi hangszórókat kiszereled és be raksz ugyan olyan ellenállás mellet 2 újat...
Visszaolvasod egyébként leírsz, hogy miket ajánlgatsz?!
Egyrészt nem kértem beszerelési tanácsokat, másrészt lehet hogy a haverodnak családi háza van kompletten felszerelt műhellyel, de én a lakótelepi parkolóban nem fogok nekiállni egy minimum 8 órás installálásnak.
Haverod egyébként megkérdezted, hogy hány bolhát tört el, mennyi felesleges kárt okozott az autójában? Egyáltalán nem lett zárlatos, nem égett még porig a kocsija?!
Persze ha valóban olyan hulladék a hangrendszer mint ahogy írod, akkor egy JBL boombox 4 is megváltás lesz.
A legelső hozzászólásom legelső mondata szerint kinéztem a JBL BB3-at.
Honnan veszed a BB4-et, mert nem tőlem azt biztos.
Mielőtt tanácsot adsz, azelőtt el kellene olvasni milyen segítséget kérnek, mert a válaszod Téged minősít, nem a kérdezőt.
-
Aprósólyom
addikt
Le kellene zárni, elengedni a témát végre, hiszen BT hangszórókról szól a topik, nem pedig arról, hogyan helyezzük el azt egy autóban.
Majd megoldja saját magának az elhelyezést, hiszen egyáltalán nem általános megoldásról beszélünk, nem kell tovább "okítsuk" egymást. Házibarkácsnak is van saját topikja, autohifinek is van, stb... -
carl18
addikt
válasz
alphamooncam #20125 üzenetére
Kell egy új fejegység ami tud Bluetooth ez alaphangon erre írtam tud mindegyik szinte 4X50 wattot meg a meglévő hulladék hangszórókat valamivel jobbra cserélni.
Ha a OHM Stimmel még használt hangszórók is játszanak.
Ennek a havernak mikor új kocsi lett én adtam kölcsön egy hangfalat "Azóta is nála maradt" 13CM JVC 2 utas volt ami alapjáraton rendes Hifi hangszóró volt.Új fejegységet kell telepíteni meg a hangszórókat, még 2X50 watt mellet is jelentősen jobban szólhat.
De nincs erre külön Autohifi topik? Ha nagyon egyszerűsíteni akarsz akkor vehetsz egy JBL Party Boxot de annak megint kéne a kocsiba egy 230V mert akkuról nem fogsz sokáig zenét hallgatni.Kocsiba amúgy is a menetzaj rontani fogja a élményt szóval még több hangerő kell.
Persze ha valóban olyan hulladék a hangrendszer mint ahogy írod, akkor egy JBL boombox 4 is megváltás lesz.Milyen Autó attól függ? Azért már a autók nagy részébe 4 hangszóró sok esetbe elő van szerelve. A legolcsobb megoldás hogy a meglévő ajtóról lepatintot a pántod a régi hangszórókat kiszereled és be raksz ugyan olyan ellenállás mellet 2 újat.
Meg vennék új erősítőt ami tud Bluetooth és akkor nem kell kábelezni se , mert a meglévő hangszóró kábeleit tudod használni.
De a többi információt ha nem hordozható hangszórót veszel más forumból kell beszerezned. Ég Veled -
alphamooncam
őstag
válasz
carl18 #20123 üzenetére
THX. Végre nem egy ellendrukker.
Kocsiban egy pár érts 2 db. szélessávú hsz. és passz van. Az is halk 80-85dB lehet az érzékenysége. Telefon kihangosítására alkalmas max. másra nem.
Fejegység gyári CD-s, talán Panasonic lehet, és teljesítményéről nincs adat erős a gyanúm hogy csak két csatornás, nem négy.
Komplett új rendszer ára, ami tudná a BB3 teljesítményét még nem kaptam választ az árajánlat kérésemre de alsó hangon 4-500K , és akkor még nincs beállítva, és persze hozzá szét kéne faragni a kocsit, mert nincs gyári helye semminek.
Az ellendrukkereknek: Már BB3 wifi(!) sem játszik mert nem akarom hogy saját alkalmazásán keresztül (Spoti meg amit még kitalálnak ) működjön, hanem csak BT végpontként fog üzemelni, amit persze a BB3 wifi és BB4 is tud, de nekem felesleges, amikor a zenét+navigációt stb. (az agy*) a telefonon szolgáltatja, így a felesleges szolgáltatást nem fizetem meg.
Meg a NAVI sem működne így, ami feltétel!
A WiFI-s BB-kről lefelejtették a 3,5-es Jack bemenetet, ami még jól jöhet, pl. amikor (legközelebb) megmérem a frekvencia válaszát.
-
carl18
addikt
Még gyors hogy lezárjam a dolgot 42E forint körül lehet kapni "Mélyládát autóhoz".
Abba biztos vagyok a 30cm Mélynomó méret biztos van olyan szinten egy autóba elég nyomást produkáljon basszus alatt.
A Bluetooth hangszóró "FEAT" Boombox 4 2X123mm (12,3CM)Ha valakinek nem menne...
Szóval garantálom lehet egy kompakt bluetooth hangszóró bármilyen jó, ilyen fizikai különbségeket nem tud áthídalni. -
carl18
addikt
válasz
alphamooncam #20075 üzenetére
Anyós ülé elé volt rakva a Uboom X anyós űlé alá, elég jól dübögött de mondhatjuk egy hordozható hangszóró esetén nagyobb basszus/nagyobb hangerőn majd lesz egy korlát.
Mert egy erősebb hangszóró nagyobb hangerőn talán 4-6 óra alatt le is merül.
Gondolom van a autóba "gyárí Erősítő?"4X50 watt?
Ahogy egyik forumtárs javasolta a autó gyári hangszóróit esetleg cserélni másikra?
Egy jobb minőségű hangszóró sokat dobhatna a hangminőségem, esetleg egy mélyláda ezek mellé a csomagtartóba?
Persze vásárolhatsz Bluetooth hangszórót is csak, "Nyáron nehagyd a kocsiba"
Mert jó esetbe csak az akkumulátor kapacítása csökken.
Rossz esetbe fel is robbanhat mert egy zárt ablakos autó nyáron a tűző napi 60C is lehet.
Egy Litium akku esetébe 40 Celcius a maximum ahol még biztonságos ez fölött már nem boldog a Litium. -
carl18
addikt
JBL Boombox 4 Compared to Boombox 3 & 3 WiFi – Worth the Upgrade?
Alan új videó van a JBL Boombox 4-ről azt látható mélyebb bassust tud és jelentősen erősebb is. -
francz'70
senior tag
válasz
alphamooncam #20108 üzenetére
"Pontosabban úgy került a példádba egy holmi fityfaszméretű játékszer hogy mindezt tudtad, és állításoddal ellentétben valójában nem volt is szándékodban segíteni, "
Ember te csak vagy szimlán nem tudsz értelmezni, vagy tényleg komoly gondjaid vannakA példámba úgy került ez a "fityfaszméretű játékszer" hogy ezzel volt tapasztalatom, a "nem behányva, hanem normálisan elhelyezve" ...mivel két oldalt a fejtámlára volt akasztva, így ennek is megfelelt, ... és igaz, hogy nem BB3 (amúgy ezt is írtam többször) viszont VISZONYÍTÁSNAK szerintem jó példa, hogy egy hordozható BT speaker hiába szól jól, egy kocsiban már nem azt kapod amire képes, teljesen más helyzet/környezet, akusztika stb. ...tehát a BB3 sem fog úgy szólni mint amire papíron vagy bárhol máshol képes!
...kapisgálod már a lényeget?Folyamatosan okoskodsz pedig te nem próbáltál semmit, a kommentjeid alapján erről az autós helyzetről még viszonyítási alapod sincs, bár irtad, hogy az emúlt 20 évben jó pár jbl - hez volt szerencséd, akkor pedig végképp nem értem miért vársz téged megerősítő választ
alapból tudnod kéne, hogy nem fog úgy szólni a kocsiban....a kikuzázott frekvencia görbéidet egy ilyen környezetben feldughatod, nem véletlenül írtuk többen is, hogy kocsiban egy mezei gyári, vagy utólagos csere 2-4 db-os hangszóró (pláne egy mélyladával, a keretbe belefér) megeszi reggelire hangzásban a BB3- at
Amúgy meg bármilyen hihetetlen totál jó szándékkal próbáltam segíteni, olvasd el az első két hsz-emet mégegyszer,.... bár ezekután egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem értedted
-
bwoay
nagyúr
válasz
alphamooncam #20117 üzenetére
ok
-
bwoay
nagyúr
válasz
alphamooncam #20115 üzenetére
teljesen mindegy, hogy milyen kategóriában jártasak a tagok - ha ez a jártasság nem autóban történő használatra vonatkozik, akkor számodra minden válasz irreleváns lesz. oka van annak, hogy bár többen többféle (kategóriájú) speakereket használunk, autóban senki nem ilyenről hallgat zenét, és ezeket az eszközöket nem is ajánljuk ilyen célra. ez is egy válasz, még ha nem is ezt szeretted volna hallani.
van egy elképzelésed, amiben a végletekig hiszel. ok. de ha egy szakmai topicba beírod, hogy egy Boombox 3-mal fogod kiváltani az autó hangrendszerét, akkor ne lepődj meg a szkeptikus reakciókon. attól azok még jó szándékúak, csak ne várd el a tagoktól, hogy tegyenek félre minden szakmaiságot, és még biztassanak is, miközben nekik csak rossz tapasztalatuk volt eddig. valamint hiába rugózol valamiért a Charge 5-ön (ami nekem aztán nem a kedvencem, sőt, eleve a JBL sem), volt itt szó Partyboxról is, ami a Boombox 3-nál nagyobb méretű/teljesítményű hangszóró.
persze attól, hogy innen senkinek nem felelne meg egy ilyen megoldás, attól neked még beválhat. ugyanakkor (és lehet, hogy csak én látom így) borzasztó ellentmondásosnak tűnik az, ha valaki kiemelésekről/kioltásokról, állóhullámokról meg bitumenes rezgéscsillapításról beszél, kényes a torzításokra, a frekvencia visszaadásra meg a mélytartományra, de mindeközben arra készül, hogy egy, a háta mögé rögzített bluetooth hangszóróról hallgasson zenét az autóban.
-
alphamooncam
őstag
...ez egy bt speakerekkel kapcsolatos topic. lehet, hogy konkrétan Boombox 3-mal kapcsolatban nincs senkinek ilyen jellegű tapasztalata,..
Joggal gondolhatom egy bluetooth hangszórók című topikban nem csak az alsó, középső, hanem felső kategóriában is vannak jártas tagok. Most derült ki hogy szerinted mégsem így van.
Más.
Számtalan esetben segítettem másoknak más topikokban, és ilyenkor próbáltam odafigyelni a kérdező igényeire, és abban segítséget nyújtani, ami a kérdezőt érdekli.
Ezt általában respektálták is. Aki expert, mert ért hozzá, és régóta csinálja az tudja ezt, itt úgy látszik néhány topiklakónál ez nem divat.
Olyan előítéletekkel illették a projektemet, hogy ez neked nem sikerülhet, mert nekem sem sikerült.
Igaz hogy megközelítőleg sem az engem érdeklő kategóriából hoztak példát, de ez senkit sem érdekelt.
Illetve többen is elmondták a véleményüket arról, hogy szerintük miért nem lesz jó ha hátulról szól egy kocsiban a zene, fittyet hányva arra, hogy egyetlen kocsiban sem előttünk, egy-két vagy több méterre vannak a hangszórók, hanem javarészt mellettünk és/vagy mögöttünk jó esetben a műszerfalban, de semmi esetre sem úgy ahogy egy hifiszobában sweetpointban ülve kellene lennie.
Te is közéjük tartozol. [link]
Ez mennyire témája a topiknak ?
Köszönöm az ellendrukkerek hozzászólásait, abból is csak tanultam.
Bocs hogy a lefityfaszoztam a kedvenced, nem személyes volt.
Ezzel is csak azt akartam kifejezni hogy elfogyott a türelmem, hogy csupa indifferens válaszokat kapok, pedig tényleg próbáltam udvariasan visszaterelgetni az engem érdeklő dolgokra, de ez kb. semmit sem ért, addig amíg ki nem fakadtam.
A többieknek meg köszönöm, és elnézést a közjátékért, aminek akaratlanul is a részese lettem.
-
bwoay
nagyúr
válasz
"úgy került a példádba egy holmi fityfaszméretű játékszer hogy mindezt tudtad, és állításoddal ellentétben valójában nem volt is szándékodban segíteni"
hanem? mi más szándéka lett volna? ez egy bt speakerekkel kapcsolatos topic. lehet, hogy konkrétan Boombox 3-mal kapcsolatban nincs senkinek ilyen jellegű tapasztalata, de joggal gondolja az ember, hogy ha megosztja az idevágó "élményeit", az is jelenthet némi segítséget.
másrészt a Charge egy jó speaker, messze nem egy fityfaszméretű játékszer, és kettő belőle pláne tiszteletreméltó teljesítményre képes, még ha te azzal nem is vagy elégedett (a rtings mérései alapján). Nyilván a karosszéria nem ezektől fog berezonálni, de a Boombox 3-tól sem.
nem látom, hogy bármi is indokolná ezt a kellemetlen stílust, szerintem mindenki jó szándékkal reagált, de nagyon úgy tűnik, hogy eleve kár volt belemenni ebbe a diskurzusba.még valami:
"a két db charge a fal mellett olyan produkciót nyomott, hogy szájtátva elismerően bólogattunk"
ha számodra ebből nem derül ki egyértelműen az elégedettség, akkor annak biztosan nem a pongyola (???) megfogalmazás az oka. -
alphamooncam
őstag
válasz
Aprósólyom #20112 üzenetére
Ha ez nekem szólt akkor köszi a tippet.
Ilyenem is van egyébként, egy ( Audio Technika AD900X ), de egyrészt sajnálnék egy 100k-s fejhallgatót napi szinten nyúzni a kocsiban, másrészt a szubbaszus nem ugyanaz az élmény, ha a zsigereinkben is érezzük nem csupán halljuk.
Nem szeretném kihagyni ezt az élményt, de mégegyszer köszi hogy gondoltál rám.
-
Aprósólyom
addikt
Egy ötlet: nyitott felépítésű fejes, ami nem szűri a külső hangokat. Jobb lesz a zenei élményed, és kevesebb a macera.
-
Cyborg
őstag
válasz
Korábbi hsz-ed Adamskynak:
"Őket kérdezted a bluetooth hangszórós ötleteddel kapcsolatban?"
"-Természetesen nem és nem is fogom, mert nem vagyok troll, ha maguktól nem jönnek rá hogy a hobbijuk milyen költséges és mennyire hiábavaló a fáradozásuk, nem az én tisztem elmondani ezt nekik"Pont ezt csinálod most, csak ebben a topikban, trollkodsz.
A Boombox 3 6,7kg, a fizikát nem nagyon lehet megb..., és nem nagyon van alternatíva, olyan, ami neked tetszik, meg pláne, hiszen te már kinézted a Boombox 3-at
Arról már ne beszéljünk, hogy mennyibe kerül, és abból milyen hifit lehetne összedobni...de tessék
Tribit Stormbox Blast 2 - 5,5kgMostmár tényleg menj kérlek, vegyél valamit(Természetesen Boombox 3-at, mert a Te ötleted volt
), és vissza se gyere, max a végeredménnyel, hogy milyen király lett, amit kitaláltál a fül magasságban elhelyezett BT speakerrel a kocsiban
Mostmár szeretettel várnak a Hifi, autóhifi, és mindent én tudok a legjobban topikban.
...Nem kell reagálnod erre, nem kérek chartot, freqi görbét, és kisregényt se, köszi
Szia
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
"Olyan alternatívákat szerettem volna ... "
Itt ezeket szeretik a népek, ill. ezekről esik a legtöbb szó:
Earfün UBoom X: sokunknak – köztük nekem is – ilyen van. A BB3 jó eséllyel hangosabb, és (még) "több" benne a mély, de annak már inkább kültéren van értelme.
Soundcore Boom 2 Plus: nem megy annyira mélyre, de sokan ezt is szeretik. Zenefüggő, hogy mennyire jön ki a különbség.
Tribit StormBox Blast és Tribit StormBox Blast 2.
Előbbi az UBoom X-hez van nagyon közel, míg utóbbi talán a BB3-hoz (vagyis nem feltétlen szól jobban, viszont nagyobb teljesítményre képes).
Aztán van még a Tronsmart Band Max és mondjuk a W-KING X20. Ezek azért már jó nagy dögök. Fórumos tapasztalat ezekkel nincs, de a YT-n vannak fenn egész jó tesztek.
Mindegyikhez van app, így "csavargatható" e.q. -
alphamooncam
őstag
válasz
francz'70 #20107 üzenetére
Bocsi, de nem ilyen "segítséget" kértem, világosan leírtam, hogy mit szeretnék, alternatívát a kinézett BB3-ra.
Ellenben olyan példák lettek felhozva általad is ami még csak meg sem közelíti azt amit szeretnék, annak ellenére, hogy azt korábban nagyon pontosan megfogalmaztam.
Olyan alternatívákat szerettem volna ami tudja a TELJES SPEKTRUMOT LESUGÁROZNI 40-20000Hz KÖZÖTT ha nem volt eddig világos lehetőleg erőlködés és torzítás nélkül , és ha valaki próbálta ezt kocsiban - nem behányva, hanem normálisan elhelyezve - akkor mondja el a tapasztalatait.
Valamit nagyon "félreérthettél" amikor felhoztad a példáidat, mert a Charge széria teljesen más ligába tartozik, és nem tudom miből gondoltad expert felhasználóként, hogy még csak méretben, tudásban is csak hasonlíthatna hozzá.
Pontosabban úgy került a példádba egy holmi fityfaszméretű játékszer hogy mindezt tudtad, és állításoddal ellentétben valójában nem volt is szándékodban segíteni, de hagyjuk köszönöm a tanácsokat azoknak, akik szívből adták.
-
francz'70
senior tag
válasz
alphamooncam #20106 üzenetére
Arra reagálok amit áthúztál, ....a többivel (tananyaggal stb.) bár nem vagyok hangmérnök hidd el nagyjából vágom
Tömören a lényeg: segítségképpen írtam a saját példám, hogy egy bt speaker (példám esetén egy charge) nagyon másképp szól egy autóban fellógatva mint általában, ...ennyi!
Amúgy meg azt nem irtam sehol, hogy a charge hangja nem tetszik, hanem csak azt, hogy KIMONDOTTAN A KOCSIBAN nem volt jó a hangzása!"Tegye ki a haverod a Charge5-öt a mező közepén egy tönkre ott fogja megmutatni a valódi mélységét
a tudásának."
Húú, tényleg?..köszi, na ezt kipróbáljuk.....
Hallod vicc amit művelsz, ide jössz segítséget kérni és közben folyamatosan kioktatsz mindenkit!Példát kértél és kaptál is, igaz nem bb3, de írtam "konkrét típust" van "teszt körülmény" és a "frekvencia választ" is le tudod ellenőrízni, ...szívesen!
-
alphamooncam
őstag
válasz
francz'70 #20105 üzenetére
#20083:Saját példa - az egyik haverom két db charge-ot próbált így... szintén felfüggeszve a fejtámlára, figyu, ...pusztulat volt, csak ordított a basszus meg lepkefing,
#20105:A példám lényege az volt, hogy míg pár nappal előtte egy sütögetéskor a két db charge a fal mellett olyan produkciót nyomott, hogy szájtátva elismerően bólogattunk, addig ugyanez a szett belógatva a hátsó ülésen nagyon másképp szólt.
Rettenetesen pongyolán fogalmazol, az utóbbi hozzászólásodból pl. az hámozható ki hogy igen elégedett vagy a Charge fal melletti szubfrekvenciás teljesítményével, bár erre csak utalsz és nyíltan nem mondod ki.
Szóval ezt teszi az akusztika. Ha megfelelő távolságban teszed le a faltól nem csak kioltásokat, hanem kiemeléseket is kaphatsz, amivel varázsolhatsz olyan plusz decibelleket, amiket valójában nem tud olyan hangnyomáson amit szeretnél, de egy kis csalással még ezt is elő lehet csalogatni.Ha tényleg érdekel annak a háttere, hogy pl. mit és hogyan hallasz akkor itt találsz tananyagot Brukner Viktor hangmérnöktől: [link]
Érzékelés
Mivel nekünk gerilláknak nem állnak rendelkezésünkre komoly mérőberendezések, így leginkább fülünkre kell hagyatkozni. Sajnos ez nem túl jó dolog, mivel hallásunk erősen szubjektív. Nagyban befolyásolja aktuális érzelmi állapotunk, fáradtságunk, és hogy milyen akusztikus körülmények között voltunk a tesztelés előtt. Ezen felül hallásunk könnyen alkalmazkodik a körülményekhez is...
...A mikrofonok minden esetben objektív és állandó módon érzékelik a frekvenciákat....Minden helyiség mutat modális viselkedést, de az állóhullámok csak akkor jelentenek problémát, ha nem egyenletesen helyezkednek el. Szerencsére minél kisebb a szoba, annál kisebb a modális eloszlás, mivel kis méretű helyiségekben csak kevesebb frekvencia lesz egész számú többszörös értékben jelen.
A legrosszabb eset az, amikor a szoba 3 mérete közül kettő, vagy mindhárom azonos, ugyanis ekkor két (-vagy három) esetben is azonos állóhullám alakul ki, amik ha azonos fázisúak erősítik egymást, ha ellenkező fázisúak akkor kioltják.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a hangszóróból kijövő azonos erősségű hangok a terem bizonyos részein és bizonyos frekvenciákon (az állóhullám frekvenciákon) sokkal hangosabban lesznek hallhatóak, vagy teljesen megszűnnek...
[link]
...Az állóhullámok miatt a szoba egyes pontjain nyomás maximumok, másokon nyomás minimumok alakulnak ki. A minimumokon az alacsony frekvenciás hang elhal, mivel nem keletkezik hangnyomás (vagy csak nagyon kicsi), a magas nyomású helyeken ennek ellentéte alakul ki, ott hangosabbnak halljuk ezeket a frekvenciákat. A különbség +/-30dB is lehet!
Tegye ki a haverod a Charge5-öt a mező közepén egy tönkre ott fogja megmutatni a valódi mélységéta tudásának.
Szerintem.
-
francz'70
senior tag
válasz
alphamooncam #20097 üzenetére
"Nem írtad melyik Charge, így a legújabb, 6-osra néztem rá."
5 -ös volt, ...mondjuk a 6 -os ról ódákat zengenek de végül is teljesen mindegy nem a két verzió különbségén múlik. A példám lényege az volt, hogy míg pár nappal előtte egy sütögetéskor a két db charge a fal mellett olyan produkciót nyomott, hogy szájtátva elismerően bólogattunk, addig ugyanez a szett belógatva a hátsó ülésen nagyon másképp szólt.Most nyilván ne úgy értsd, hogy ég és föld volt a két produkció, csak valahogy elfogyott a dinamika és nagyon hiányzott előről a hang, térben is furcsa volt hiába a TWS, tényleg a régi időket idézte....kétkazettás levehető hangszórókkal
Amúgy fogalmam sincs milyen mezitlábas gyári hangcucc volt a Mazda- ban, de hangzásban még így is köröket vert a jbl-re
-
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom #20102 üzenetére
rákeresni sokkal gyorsabb volt, mint itt feltenni a kérdést:
https://www.webnyeremeny.hu/spar-miller-nyeremenyjatekRichard!:
inkább 7-nek tűnik -
Richard!
addikt
Megszakítva itt a nagy vitát, kérdezném, hogy ez egy Flip6?
Nem vagyok otthon JBL (DzséBiEll) fronton, eddig csak jobb hangszóróim voltak...
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air M3 13.6" 8/256 100% akkumulátor
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- !!AKCIÓ!! AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Enermax ETS-T50 W-ARGB (Brutál hiányos+hibás alkatrésznek csakis) INGYEN FOXPOST
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest