- Netfone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
Új hozzászólás Aktív témák
-
hkari
őstag
válasz
Aprósólyom #19281 üzenetére
Köszi, de elgyengültem végül. Mindig agyaltam egy Minirig-en, most megrendeltem, aztán meglátjuk
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19115 üzenetére
"Alan Ross régi tesztjében ... "
Nekem egy rövid ideig volt. Azt leszámítva, hogy vm. sw. (?) bug lehetett benne (mert kb. minden harmadik bekapcsolásra féloldalasan szólt) én annyira nem voltam tőle elalélva. Nem volt rossz, de méretéhez és súlyhoz képest nem szólt szépen. Hangosnak persze hangos volt, de kb. ennyi.#19114 carl18
"Sound XL elérhető áron simán vennék." – szvsz. eljárt felette az idő. Egy Soundcore Boom – még ha talán nincs is olyan hangos – de alapvetően sokkal élvezetesebb. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19058 üzenetére
"NA akkor most ez hogy van?"
A Bluetooth-verziószámok a rádiós képességekre utalnak, nem pedig arra, hogy a gyártó milyen szoftveres funkciókat vagy hangprofilokat valósított meg.
Még ha a telefonodban lévő chip támogatja is a Bluetooth 5.2-t vagy újabbat, az LE Audio és az LC3 valós támogatása még mindig attól függ, hogy:
• A Bluetooth-szoftver (az úgynevezett Bluetooth stack) tartalmazza-e az LE Audio-t.
• Az operációs rendszer (például az Android) támogatja-e az LC3-at és az LE Audio-t.
• A gyártó engedélyezte-e és letesztelte-e ezeket a funkciókat a készülékeden.Milyen telefonod van? Abban milyen bt. van? Látsz benne LC3 támogatást?
Fülhallgatók között is kevés az LC3-as (legalábbis amiről én tudok). Hangszórók esetén pedig konvergál a nullához. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19055 üzenetére
" ... alapfelszereltség ... " – ezt nyugodtan elfelejtheted! Ma már semmi sem "alap" (sajnos).
Nagyon-nagyon kevés az olyan eszköz – köztük a legújabb telefonok – amik támogatnák az LC3-at. Szóval én már csak ezért is mosolygok mindig, mikor mindenki hanyatt esik attól, hogy ebben a legújabb bt. codec van."Igaz kell hozzá ... " + a szándék a gyártó részéről, hogy ez működjön is.
Tudtommal a Win11 SBC-t, AAC, és aptX-et támogat. LC3 támogatásról nem hallottam.#19054 bwoay
Nem is állítottam, hogy nincs igazad, csak picit "kiegészítettem". -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19009 üzenetére
Igen én néha abba se vagyok biztos magába a Watt valós.
Xtreme 4 papíron nem 100 Watt?Pedig én is látok drága hangszóró esetén watt/90db érzékenységet. De ez drága és ritka mulatság meg méretbe se kicsit.
84db/w már kicsit átlagosabb.
-
válasz
Aprósólyom #18944 üzenetére
Az EarFun nálam egyértelműen az első helyet szerezte meg.
A Xiaomi pedig meglepően jól teljesített – sőt, tőlem megkapja a megérdemelt ezüstérmet. -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #18944 üzenetére
Ez alapján a 30 wattos Xiaomi igazán jól szól.
Nincs miért szégyenkeznie.
Meg nézném a Tozo Pa1 ellen hogy teljesít. -
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18831 üzenetére
A "holografikus" leginkább egy szleng, amikor annyira a pontos a sztereo színpad, hogy szinte 3D-ben jelenik meg, arra szokták mondani. Nincs köze a hologramhoz. A Mundorf AMT magassugárzómba pl gyárilag bele is van gravírozva: "HOLOGRAPHIC SOUND DEVICES". A Bluetooth hangsugárzókhoz annyi köze van, hogy azoknak semmi közük hozzá, még sztereóban sem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18828 üzenetére
Sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18825 üzenetére
"Akkor egy stereo felvétel egy hangfalon való lejátszása (L-R csatorna egybekeverése, pl. 1db Xiaomi Outdoor) és két füllel való hallgatása is stereo a magyarázatod szerint.'"
Semmiképp sem sztereo, ugyanakkor térhatású a két füled miatt. Bekötött szemmel is meg tudod mondani, honnan szól az az egy hangszóró a térben. A zene, amit lejátszik, nem lesz térhatású, az mono lesz, mint egy zsebrádió. Ahhoz, hogy a zene legyen tárhatású, ahhoz kép pontból kell lejátszani a két külön mikrofonnal felvett (sztereó) jelet.
A sokcsatornás lejátszás (5.1) csak a filmek miatt fontos, egy jó sztereó felvételen a teremakusztikát is lehet hallani (a visszavert hangok fázis és amplitúdó különbséget az agy így fogja értelmezni). A sztereo lényegében ezt szimulálja. Az agy pedig a két fület elért hang különbségeiből kikalkulálja a keletkezi helyét. De ehhez a reprodukált jelet is két külön pontból kell indítani. Ettől lesz tárhatású. És ettől fog a térből szólni, ha nemi s lesz holografikus hangszínpada.
Amúgy sejtem hol beszélünk el egymás mellett Nálad a zene egyik fontos paramétere a basszus élvezete, én viszont inkább nem preferálom azt. Van, amikor persze zavar a hiánya. Például sokáig egy kis Mission Mv-ds mini hangszóró párt cipeltem kis mini palladium erősítővel, és annak a 2.5 literes zárt doboznak zavaróan nem volt mélye. Hiába a 10 cm-es driver. Mert sok volt a magasa. (alapvetően csak háttérsugárzónak volt tervezve). A mission 760i-nek se sok a mélye, mégse volt, zavaró, mert a x-overben egy ellenállással vissza voltak fogva a magasi, így arányosan szólt. Ugyanígy arányosan szól nekem a xiaomi is, nem zavaró a basszus hiánya, mert valószínűleg vissza van fogva a teteje. Ugyanakkor a dockin dfine nekem aránytalanul sok basszust ad. Viszont sokkal részletesebb is szól, mert jobbak a driverei és nincsenek annyira visszafogva a magasai (meg auxon van hajtva HD).
Próbálj ki egyszer egy tws módot, amikor a zene nem egy pontból, a hangszóróból szól, hanem a levegőből, óriási lesz a különbség, akár a basszushiány ellenére is. -
francz'70
senior tag
válasz
Aprósólyom #18814 üzenetére
Nem kötekedésből, de ha már hallottál TWS-t akkor nem értem, hogy mit nem értesz? Zenei képességgel arra utaltam, hogy a Boom jóval mélyebbre le tud menni mint a két csájomi, de ezzel háttérzenénél (mivel erről volt szó) pláne térben, kitörölheti...
"...mégis hatalmas élmény élőben hallgatni egy remek kórusművet zenekari kísérettel, ha jó az akusztikája a teremnek."
Na pont ezt reprodukálja a sztereó..és a két csájomi ezért tud nagyobb élvezeti faktort adni mint az 1db Boom.
..és még mindig a 2db csájomi vs. Boom ról van szócarl18 #18812
"Nem a régi 16 wattos Xiaomirol van szó.
Ez a új verzió és 30 wattos."
Tudom, pont ezt írtam én is..bár nem egymás mellett de hallottam őket, hát van különbség...
(..mondjuk a 16 wattoshoz képest nem volt nehéz fejlődni)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18814 üzenetére
A sztereó hatást nem a két pontból induló zene adja, hanem az két pontba érkező, azaz a két füled. Az egy pontból induló hang különböző utakat tesz meg, mire az egyik, majd a másik füledhez ér, ebből tudja az agy agy térben elhelyezni a hang forrását. A két mikrofonnal felvett és két hangszóróval lejátszott zene elegendő a térbeli hangzáshoz.
De a sztereónak önmagában nincs köze a repdrodukált hang minőségéhez.
Ezen a szinten csak annyi az előnye, hogy úgy érzed, a levegőből szól a hang. Sokkal kisebb hangerő is elegendő zenével megtölteni a teret. Szóval ha megpengetsz egy gitárt élőben, vagy hallgatsz egy kórust, azt "sztereóban" fogod hallani. (vagyis térben, aminek a reprodukálására találták fül a sztereót). -
francz'70
senior tag
válasz
Aprósólyom #18808 üzenetére
"Semmilyen sztereo élmény nem cseréli le zenei képességet."
Ugye hallottál már TWS-t? ..és nem noname vackokra gondolok. A szóban lévő kategorián belül nincs az a zenei képesség/különbség ami a sztereót überelnéMondjuk a Boom kicsit más liga mint a Csájomi (bár ez 30w os jóval szebben szól mint a 16w os pusztulat) de megkockáztatom, hogy háttérzenei élvezeti faktorban a Boom-ot megeszi a két csájomi
...a Soundcore legfeljebb basszusban tud odavágni, de a TWS-el szemben térben csak egy dörmögő dömötör
(Nyilván ez szubjektív mivel a szóban forgó hangszórókat egymás mellett még nem halottam, de más TWS-t igen)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18808 üzenetére
Hát, őszintén bevallom lusta voltam kitölteni a címet meg a kártyaadatokat, meg bogarászni az apróbetűst, Inkább írtam róla 1,5 sort. A többi nem arról szólt.
A mélyek meg hát... nekem az első hangfalam egy mission 760i volt, ami ha jól emlékszem 75Hz-ig megy le +3dB-el, ami nem sok, de a falra tolva. állványon nagyon kellemes zenehallgatást adott. Szóval ez ízlés dolga is. Elfogadom, hogy bt hangszórók elsősorban a mélyekről szólak, nekem ennek ellenére már a Dockin dfine csak úgy önmagában kellemetlenül puffog. Viszont auxon hajtva és EQ-val beállítva nagyon kellemesen zenél. Háttérzenére meg a kis xiaominak is elég a mélye, sehol nem tűnik vékonynak, cincogósnak, arányosan szól. Méretéhez képest persze.
Viszont nem tudom, próbáltad-e már tws hajtani őket, ha sztereóban szól, az több, mint kétszeres a hangerő, meg bár a mélye se lesz több, és hát ha valódi hangszínpadról, meg térhatásról nem is beszélhetünk, de sokkal jobban a levegőből szól a hang, jobban megtörli a teret kisebb hangerőn is. Nekem tetszik így. Bár mondjuk én ilyen zenéken hallgattam, mint Cseh Tamás, meg Kaláka, meg Cesária Évora, szóval egy gitár, pár hangszer, ének, max bőgő, de az legfeljebb kissé brácsásan szól, lehet ezért beszélünk el egymás mellett. Itt nincsenek nagy basszusok.
Meg mondjuk én zenei élményt nem is várok ezektől, nekem ez tényleg szigorúan háttérzenélésre van.Akkor kompromisszumként, ha nem is fog jobban szólni 2 xiaomi, mint 1 BB, de jól szól, és más előnyei (pl hordozhatság) miatt akkor is jobb vételnek tartom a magam részéről.
Ugyanakkor az Anker óriási erénye az app, amivel a rendszerhangok kilőhetők! -
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18802 üzenetére
Viszont ahhoz jön még a posta, ami nekem Hermessel 15-19 szokott lenni (ha szerződve van a DHL-el, akkor is lesz 9,50€).
Akkor már csak egy kicsit kell hozzátenni, és vesz 2 db xiaomit és tws hajtja őket.
És máris 2 x 30W zenéje van, ami ugyan semmit nem jelent, mert nem hinném, hogy bárki maxon hallgatja, de sztereóban megfelelő bázistávolsággal megtölt egy szobát korrekt hanggal, még a dfine-nél is jobban. És nem huppog olyan zavaróan a basszusa se - (bár van akinek az a fícsör).
És van 2db hangszórója, amiből ez egyik még a kézipoggyászba is elfér, ha csak pár napra repül az ember valahova.update:
amúgy szerintem kiaknázatlan potenciál, hogy a xiaomi 2db 18650 aksija összesen csak 2700 mAh és avval megy el 12 órát (gyakorlatban 8-t). Ha valakinek kis kézügyessége van, simán cserélheti 2 x 3500mAh-ra is... 2700 --> 7000mAh -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #18805 üzenetére
... és @Sys85
Igen, igen! Benéztem, sorry! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #18802 üzenetére
" ... most 56 EUR? Aki relatíve olcsón akar(t) hangfalat (~15K) ... "
... ennyire sajnos nem jó a forint. Ez most inkább 22-23e Ft + szállítás (olyan 5 Eur szokott lenni). Ettől függetlenül tényleg nem egy rossz ajánlat. -
válasz
Aprósólyom #18794 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
-
válasz
Aprósólyom #18785 üzenetére
A Stormbox51 kóddal 36 820 huf
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18747 üzenetére
Jogos, mondjuk én hangfalon hallgatom, de nyilván az sem egzakt. Viszont ha ugyanazt a két kütyüt különböző youtuberek is tesztelik, és nagyjából mindig ugyanazt hallod, akkor abból már lehet következtetést levonni.
Amúgy nincs nagy zenei elvárásom, de ha mér veszek egyet, és csak egy kis utánajárásba kerül, akkor legyen inkább egy jó vétel.
A TWS lehet félreérthető volt, nincs ilyen igényem, csak kíváncsi voltam, van-e értelme., Nem sok ilyen hangszórót hallgattam eddig, pláne nem A-B teszten, nekem ez mindig a háttérzene kategória volt, csak érdekelt, hogy sztereóban hajtva ad-e valamiféle zenei élményt, térhatást, életszerűséget. Nekem az is nagy meglepetés volt, hogy a dfine egy jobb dac-al auxon hajtva egészen élvezhetően zenél. Egyszer elvittem egy fotózásra háttérzenének, csak úgy magában, a kollégám rögtön leszólta, hogy nagyon zavaróan puffog. Ezek a túlzottan kiemelt mélyek szerintem semmire sem jók.Nekem a kocsiban is úgy van belőve a sub (30cm Focal egy 30 literes zárt ládában), hogy nem is hallani, csak energiát ad. Ha van egy basszgitár, egy dob, vagy bőgő, akkor csak annyit tesz hozzá, érzem mellkasomban és a gyomromban is. Egy ismerős is vett egy subot, berakatta aztán panaszkodott, hogy annyira zavaró, hogy nem tudja sokáig hallgatni. Persze jól feltekerte, ha már pénzt adott rá, dolgozzon meg érte. Mondtam neki, olyan ez mint a só. Ha már megvettem, beleteszem a pörköltbe mindet, had érezzem az ízét.
A Hi-Future Ripple mennyire zavaró a rendszerhangokban? Az is nyomja még a merülést is?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18744 üzenetére
Pár tesztet meghallgattam, meg megnéztem szétszedős videókat, a xiaomi outdoor hangszórókészlete 1:1 megegyezik a Flip6-al. A hangja nekem jobben tetszett, természetesebb, a Flip bizonyos esetekben "dobozhangúbb" (színezettebb) volt. Bár mivel ezt nem audiofil zenehallgatásra találták ki, a funkciók és szolgáltatások nekem fontosabbak. Sajnos a tesztelők nagy része a hangerőt és a mélykiemelést helyezi a fókuszba, a (nekem) két legkevésbé fontos szempontot.
Emiatt ezt pl meg is venném, a dizájn is nagyon bejön, a fekete narancs, de tartok tőle, a rendszerhangok (ki-bekapcsolás,. merülés) minden pozitív zenei élményt hamar lenulláznának. Az egyik tesztelő, aki a legújabb dobozukat tesztelte, meg is említettre, hogy rettenetesen idegesítette az előző modell (nem derül ki pontosan melyikben), folyamatosan, hangosan ls idegtépő hangszínnel mondogatta, hogy "battery level low". Mintha egyfajta evolúciós túlélő ösztönt építenének bele, a kütyü "él és élni akar", nem akar lemerülni, akarja hogy használd, kopjon, vegyél újat és közben égjen bele a tudatalattidba a létezése (ami szerintem kontraproduktív, de lehet csak nálam).
És ráadásul 15 ezer Ft (brutto) szemben a Flip6 40 ezrével. Ebből akár kettőt is vehetsz (TWS). (Apropó próbálta már valaki, van értelme ilyen kis dobozokat ilyen TWS sztereóban hajtani? )Van egy másik xiaomi is, ami szintén elég jónak tűnik, a Harman hangolta a hangját, a hangszórókészlete ugyanaz, de kapott hátrafelé egy + tweeter (+10W), ami szerintem felesleges, de így oda lehet írni, hogy 360 fokos hang (muhaha).
Viszont már van hozzá app, ami bizonyos dolgokat ki tud lőni (pl az rgb ledet) és ismer HD kodekeket. Ugyanakkor nem TWS és csak 5.3 BT.Hi-Future Ripple is jónak tűnik, bár erről belső kép csak 3D renderelt van, amiből nem derül ki, de feltételezhetően ez is ugyanazt a hangszórókészletet használja. Ami érdekes, hogy 4800mAh (szemben a xiaomi 2600-al), az elméleti játlékideje mégis ugyannyni. (Mondjuk azt sem értem, hogy 2 db 18650-es aksiból hogyan tudtak 2600mAh-t kihozni. Lehet, hogy sorba kötve a feszültség duplázódik, 7,4V, de az összkapacitás feleződik? Azaz marad az egy aksi kapacitása dupla feszültségen?
Ezt majd egy elektromos szaki megfejti).
Amúgy ez milyen rendszerhagok szempontjából?Summa summarum, most ami legjobban tetszik koncepcióban, az ezek a kis hordók 2 utas driverkészlettel. Szerintem igazán légies, részletgazdag magasakat nem lehet szélessávúval elérni. Kíváncsi leszek, hogy ennek a koncepciónak és a appról vezérelhető beállításoknak lesz-e valaha metszete.
@ #18745Pixx96
Az EQ funkció miatt végső soron nem is kellene saját app, azokat a zenelejátszó szoftver is megoldja, nem? Foobar, USB Audio player mindkettőben van. Én inkább a fícsörök kilövése miatt tartom fontosnak.
A Dockin dfine pl jó megoldás, hogy extra dacról hallgatom aux-on, így sosem kapcsol ki (igaz, folyamatosan töltőn van), így akár este, elalváshoz is lehet rajta zenét hallgatni. Ha a Fiio Q15-el kötöm össze, annak ráadásul van asztali módja, amikor annak nem tölti folyamatosan az aksiját. -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #18738 üzenetére
Igen a flip 6 már 2 utas 1 mélykozep és 1 magas.
Még a Harman Kardon Luna ilyen 2 utas és a Charge 5 és 6.Kompakt méretbe így van jó basszus.
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #16432 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #16432 üzenetére
Bt. hangszóróra nem hiszem, hogy lenne jogszabály, de én még telefonokkal kapcsolatban sem hallottam ilyenről (talán csak arról, hogy egyszer majd ... a távoli jövőben jó lenne). Az USB-C rászorítása az almára is évekbe került.
Egyébként biztos jó "olcsó" lesz egy ilyen speciális "attery pack". -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #16423 üzenetére
Láttam, kíváncsi vagyok.
#16424F.B.I.
Kompakt hangszóró de nyilván a fizika korlátai vonatkoznak rá.
Ha nagy előrelépés lenne hangzás terén akkor igen.De vajon tudja majd mint a pár éve vásárolt (430G) Earfun Go?
Kétlem, Earfun Go 80hz-t is meg tudott szólaltatni.Ha már az új széria!
Az Xtreme 4 sokkal érdekesebb.
JBL Xtreme 4: Bluetooth-Lautsprecher mit AI-Sound und Auracast-Funktion -
F.B.I.
veterán
válasz
Aprósólyom #16423 üzenetére
Egyébként megéri megvárni őket?
-
F.B.I.
veterán
válasz
Aprósólyom #16415 üzenetére
Köszönöm !
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #5985 üzenetére
Ekkora méretből és súlyból nem is szabad többet elvárni. Az Onyx Studio 3 van tesóméknek elég sokszor hallottam és hát egy műanyag dobozból és 1.9 kg súlytól nem is kell elvárni amit egy 20 kg-os hifitől és egy nagy mélyládátol
Mikor meghallom mindig csodálkozok milyen szép mélyeket képes kiadni magából. Persze nagyobb hangerőn már nem annyira erős a mély. De mindenkinek más az ízlése én ezeket tudom ajánlani ami valóban jó.De ha ezek nem elég jók akkor azért megnézném tudsz-e más alternatívát ebbe a méretbe és közel azonos árba. Dockin D fine, és JBL Xtreme van még a Onyx 3 ellen, de egyik ebből a súly/méret arányból többet kihozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Prémium MAGYAR PBT custom keycap készlet eladó - Goblintechkeys
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest