- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Seraph 16 #3796 üzenetére
Tapasztalatok: Iszonyat mennyiségű teszt és youtube videó alapján arra jutottam, hogy a Flip 3 a nyerő a Sony XB20 -al szemben. Személyesn háromszor hallgattam meg őket, és mindegyik alkalommal a Flip 3 mellett döntöttem. Miért? Az XB20-nak (kategóriáján belül) csodás tere van és részletes hangzása, max hangerőn is jól szól, de időnként kicsit vékonynak tűnik, és van egy bizonyos hangmagasság, ami engem a dobozhangra emlékeztetett. Összességében nagyon jó, és senki nem fogja megbánni, aki ilyet választ. Flip 3: picit összenyomottabb hangja van (jobban hasonlít a tipikus hangszórókra ebben a méretben), nem is annyira részletes, de mélyei erősebbek (ha nem is pontosabbak), és sokkal szórakoztatóbb hangja van. Elég sokat gondolkodtam rajta, de egy ilyen eszközt az ember inkább olyan környezetben használ, ahol a Flip 3 hangzásvilága jobba passzol, és nem a kanapéból ülve hallgat komolyzenét. Mondom mindezt úgy, hogy többségében rockot, jazzt latint és akusztikus zenét hallgatok külső fejhallgató erősítővel hajtott stúdió és hifi fejesekkel.
[ Szerkesztve ]
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #16701 üzenetére
Tapasztalatom szerint ez egy apró szoftveres bug. A BassUp-nak igazából csak a preset-ek esetén van értelme. Ott az "alsó régió" kiemelését tudod be-, ill. kikapcsolni vele. Custom módban nulla a jelentősége (annak ellenére, hogy gyakorlatilag ott is képes világítani vagy épp nem világítani a gomb attól függően, hogy előtte preset módban bekapcsoltad-e).
[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz Seraph 16 #16706 üzenetére
Nagyon régen próbáltam, azóta nem szarakodtam vele, de emlékeim szerint semmi hatása a bass gombnak, mármint úgy van hatása, hogy az is olyan , mint egy előre beállított eq.
Ha megnyomod , akkor arra vált, mint egy gyors elérésű előre programozott mód. Annyiban változik a hang csak, hogy ha előtte neked fel volt tolva magas, akkor azt visszaveszi arra a beállított értékre, ami bass gomb nyomásra előjön. De több mélyet nem ad hozzá, ha már maxon van a basszus a custom eq-ban. -
Cyborg
őstag
válasz Seraph 16 #16714 üzenetére
Hát ez érdekes.
Tök jó, hogy műszerrel ki lehet mutatni, és Te kihallod ezt ezek szerint, de az én (és több más ember) fülem semmi változást nem vesz észre. Ellenben presetnél tisztán hallható a különbség.
...de tulajdonképpen mindegy is. Custom eq-nál használom, és sose nyúlok hozzá, és boldog vagyok
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #16714 üzenetére
"További érdekesség, ha nem mobillal játszom le ... "
" ... a motion boom custom eq-ját használva azt írja, hogy nem kapcsolhatom be a az extra bass funkciót ... "
Nekem már kicsit itt is felszaladt a szemöldököm, mert ezt sehogy sem tudtam reprodukálni, de aztán elengedtem.Szóval maradjunk annyiban, hogy a te hangszóród tényleg tele van érdekességekkel.
Szerk.: kicsit nehezen jövök ki ezen a spectogramon, de itt most akkor a sárga lenne a BassUp off és a piros az on?
... és akkor 10 Hz alatt ~40 dB a difi?
Ezt milyen mikrofonnal csináltad? Nyugtass meg, hogy nem a mobilod beépítettjével![ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #16812 üzenetére
Most nézem csak, amit írtál ...
... azért ez szintén egy elég erős ajánlat.
"Félek tőle, hogy itt jön még rá ÁFA, vám ... "
Erre szerintem már semmi. Ez ennyi. EU-s warehouse-ból jön.#16829 Peaceliker
Ja, hogy a PP = PayPal?! Nem esett le ...
"Én nemrég vettem egy q45 fülhallgatót ... "
Most azt egy dolog, hogy hallod-e (nyilván a forráson sok múlik), hanem az, hogy abban a kis gyöszben van, a 3-4× annyiba kerülő cuccba pedig még egy aptX (szerintem igazából az való ezekbe, nem LDAC ...) se. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #16841 üzenetére
Én – ennyiért pláne – rendelném, ha szükségem lenne ekkora hangszóróra, ill. hangerőre. Viszont mivel nincs, én inkább várok valamilyen minőségibb megoldásra (amolyan Motion+ upgrade-re). Utóbbi mondjuk hellyel-közzel úgy vélem megérkezett a korábban említett Bose formájában, csak hát jelenleg 400$. Szóval kicsit (ki)várok, ill. edzem magam erre az árra.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #16864 üzenetére
"Kövezzetek meg, de ... "
Én biztos nem foglak. Ezt a Bose-t a JBL Xtreme 4, Marshall Middleton típusú hangszórókkal érdemes összemérni (és azokat a látottak / hallottak alapján el is veri). Persze lehetne hozni példát arra, hogy nálánál (jóval) nagyobb hangszórót is képes leiskolázni (bizonyos hangerőig), de egy jól hangolt, nagyobb, nehezebb, komolyabb cuccal azért nem tudja felvenni a versenyt.
Az ár meg hát olyan ... Bose-os (mondjuk az amazon-on épp van is rá egy komolyabb akció, így "csak" 336 Eur). Ezért viszont az ember kap is valamit: egy kicsi, de nagyon potens hangszórót, jó térérzettel, egyenletes hangzással.#16863 Peaceliker
" ... magasabb hangerőn mennyire fogy ki a mély. B2P ebben elvileg jobb."
Gyakorlatilag is, mert nagyobb teljesítményű, ill. nagyobb a kiemelés. Ez látszik Alan 100%-os tesztjét követő grafikonból is." ... nem az tetszik a legjobban ahogy szól." – hanem?
Egyébként mivel hallgattad meg a tesztet?" ... ahogy látom melyben tud lejjebb menni, másban nem jobb."
Ez majd elválik, bár a videójában hallottak alapján én megelőlegezem a minden téren jobb hangzást. Oluv eléggé oda szokott figyelni erre (szóval nem csak a sub-bass-t tolja meg)."Cserébe (szerintem) rondább és nehezebb ... "
Én egyiktől sem vagyok elalélva, ill. egyik design-ja sem lenne kizáró ok a választás esetén.
UBoom X: 400 mm × 151 mm × 217 mm, 4076g
B2P: 17.4 × 5.94 × 8.98 inches 8.38 lb, ami 441.96 × 150.87 × 228.09 mm, 3801g
... szóval ha lehet hinni az adatoknak, akkor nincs eget-rengető különbség."Csak annyi kell hogy hype meg jól nézzen ki, legyen vízálló ... "
Ne is mond! Tele a YT szemétre való tesztekkel. Itt van pl. ez a pojáca. És van (nem kevesen), akik adnak a véleményére, és már rendelik is a videójában szereplő cuccot.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Peaceliker
addikt
válasz Seraph 16 #16885 üzenetére
De 5-8 órát maxon vagy fél hangerőn? M2P ra is fél hangerőn ígérnek 20 órát (ami lehet így sincs meg, mert marketing számok ezek amúgy).
Egyébként ami meglepő volt nekem anno az a DOSS soundbox xl volt, ami maxon ment 5-6 órát. Nem vártam volna tőle
De amúgy motion boom plus ra mit ígérnek, mondnak? Az pl sztem nem bír túl sokat ha meg van küldve. 4 óra asszem nem nagyon jön ki maxon. Mondjuk jó kis könnyű cucc, de na.Az amúgy meglepett hogy tribit 220 ról eszik, nem is néztem. Nekem szimpi ha cserébe gyorsan tölt
És ha 220 nincs akkor miről lenne töltve másik hangszóró? Powerbankról? Abból elég bika kell hogy értelmes tempón töltsön, nem?#pamesz
Nekem egyiket sem adták még fel
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #16978 üzenetére
Köszi a beszámolót! Kb. azt írtad le, amire én is számítottam jó pár review megnézése ill. hallgatása alapján. Ez a hangszóró igazából nem okoz(hat) csalódást. Nem egy finom zenei részletekre kihegyezett cucc, hanem egy – jobbára kültéri – buli hangszóró.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy lesz-e utódja (tuti lesz), valamint ami én személy szerint nagyon-nagyon várok az az Erafün hangszórója. Többször meghallgattam Oluv tesztjében, és hát elég erős ajánlatnak ígérkezik minden (hangzás, ár) szempontból. Hangerőben szerintem el fog maradni pl. a Tribit-től, de talán részletezőbb lesz a hangzása. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #16994 üzenetére
" ... aug. vége, szeptember környékén lesz elérhető a termék, de viszonylag hosszú szállítási időre lehet számítani."
Igen, ezt én is láttam a hsz.-ek között. Ebből – részemről legalábbis – könnyen lehet, hogy csak valamilyen "fekete péntekes" rendelés lesz."Egyébként szerinte nagyon veri a Tribit, Soundcore párost."
A Patreon oldalán van olyan teszt is (legalábbis a borítóképek tanúsága szerint). Sőt a Go + Play 3 mellé is odateszi. Ahhoz azért kell bátorság.
Az, hogy mit ver biztosan, majd később derül ki, de én is eléggé bizakodó vagyok. -
cidalain
veterán
válasz Seraph 16 #16997 üzenetére
Hogy lett annyi? Nekem is írja, listaoldalon, de kosárba rakva 59.99
Vagy ez limitált darabszámban volt csak annyi?Update, ja látom membernek kellene lenni, bejelentkezve feleződne.
De időközben el is fogyott. 5 perce még volt...[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #17002 üzenetére
Ja, végül is ~12e Ft. Szállításért (5 Eur) kellett fizess?
MÁS
Oluv kitett még egy videót. Eléggé ott van (lesz) ez az Earfün. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #17085 üzenetére
" ... érzékenyebbnek tűnik, az elhelyezésre."
+1Nagyon nem mindegy, hogy hol van. Én már nem egyszer csodálkoztam rá, hogy hogyan képes szólni egyik-másik helyen. Az elhelyezés okán viszont érdemes néha az eq-ba is belenyúlni, nehogy túl "búmi" legyen a hangzás.
... és ahogy írod a Boom inkább outdoor. Kint a Motion+ kevés lehet (nem feltétlen lesz az, de előfordulhat). -
hcol7
senior tag
válasz Seraph 16 #17111 üzenetére
dehogynem vennek el, copyright termeszetu "szabalysertes" eseten azonnal lepnek. pl fel mp es fifameccs vagokep is eleg egy, amugy nem profitorientalt barmilyen videoba, hogy legyaluljak az egesz csatornat. a jbl/harman sem sokkal kisebb jatekos a maga nemeben.
amugy szemely szerint elejetol fogva furcsallottam, hogy a logoragasztgatas idaig kovetkezmenyek nelkul mehetett.
-
Zοltta
senior tag
válasz Seraph 16 #16997 üzenetére
A Boom 2 Plus megéri most 175 euróért ebben benne a szállítás ami 4 euró ?
Van aki már használja a Boom 2 Plust ?
Mi véleménye róla ?Most nincs rá lótyi, de elgondolkodtató a Motion pluszom mellé
UI: Ha esetleg valaki kacérkodik a Lamax Storm 1 típusú hangszóróval ,hogy megveszi , ne tegye , a Motion + helyből alázza minden téren
Volt szerencsém meghallgatni mindkettőt és a Motion nyert.
2db Motion pluszt lehet párba rakni , hogy ugyan az a szóljon mindkettőn mint a Jbleknél?
[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #17204 üzenetére
Köszi a beszámolót! Számomra "beigazolódott a papírforma": vagyis, amit jónak tartok, ill. jónak sejtek, arról te is hasonló véleménnyel voltál.
Egy kieg.: sajnos a jó Boom a múlt (ld. korábbi link-elt videó).
Várom / várjuk az UBoom X-et .... ma is belenéztem Oluv tesztjébe (lementettem még időben). Ha, ez így tényleg megjelenik, akkor az szó szerint ütős lesz.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #17596 üzenetére
Ez sajnos nem az, amiből messzemenő következtetést lehet levonni. Talán nem a telefon mikrofonjával lett felvéve, de nem is valami "célszerszámmal".
Én másik kettőbe futottam bele. Az egyik "default" módban hajtotta, a másik csávó pedig "custom EQ"-val. Utóbbi hiába látta az app-ban az Oluv féle preset-eket, szemlátomást nem vágta, hogy azok miről szólnak (csak az tűnt fel neki, hogy ha oda átvált, akkor halkabb lesz a hangszóró). "Géniuszok". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #17599 üzenetére
Az benga nagy (és nehéz) hangszóró lesz. Nekem már az Uboom X is határeset. Biztos lesz benne "akarat", és az ára is min. ez a 200 Eur / $ körül várható.
Persze, ha kell a teljesítmény, a karaoke funkció, akkor még így se nagyon lesz jobb / olcsóbb cucc.#17598 Tuja1
Nekem erről a Soundcore Boost ugrott be. Ezt a Realme-t nem hallottam, de így látatlanban a Boost-ra szavaznék. Jó még a Tribit MaxSound Plus vagy az új nevén XSound Plus 2. A többit én kerülném.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mozilla Thunderbird
- Revolut
- Elektromos autók - motorok
- Gaming notebook topik
- BMW topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest