- One mobilszolgáltatások
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Dől az infó a Xiaomi 17-tel kapcsolatban
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
<Adamsky> #20136 üzenetére
A lényeg: egy passzív hangszóró esetén egyetlen görbe elég (mert a rendszer lineáris), míg egy általában DSP-t tartalmazó hangszóró esetén muszáj több különböző hangerőszinten megnézni az adott készüléket, mert bizony nagyon nem egyformán fog szólni (mondjuk) 20%, 55% vagy épp 90% hangerőn.
Jól látod, a dolgot.Mivel BT-on keresztül nem tudom hogyan tud mérni, meg az ezzel kapcsolatos videóját sem láttam, de nem is nagyon érdekel.
Ahhoz, hogy a mérőjelet el tudjam küldeni a laptopról, ahol a szoftver fut, vezetékes kapcsolatot kellett létesítenem 3,5-3,5 Jack kábelen. Így tudtam lemérni.
DSP.
Én úgy látom főleg nem hangzásjavítás miatt vannak DSP-zve ezek BT. hangszórók, hanem hogy megvédjék az elfüstöléstől, mert ami túlhajtást kapnak azt semmilyen más normális hangszóró nem viselné el.
Ez mondjuk elég jól látszott a videóból erre pl. jó volt, hogy ahogy nőtt a terhelés, úgy vett vissza a legnagyobb energiákat igénylő hangsávból.
Így persze romlik az általános minőség, ahogy felborul az egyensúly a mély, közép és magas hangok között, és ennek így már semmi köze nincs ahhoz amit a muzsikus megálmodott, feljátszott, valami hallgathatatlan fülsértő, torz katyvasz lesz belőle.
Azt gondolom, hogy ha csak egy kicsit is van igény a minőségi zenehallgatásra, akkor mindenáron el kell kerülni hogy a DSP működésbe lépjen, magyarán amint halljuk hogy a hangerő növelésével megváltozik a hangszín le kell állni a további hangerő növeléssel, mert ilyenkor lépi át a határait a hangszóró.
Értem én hogy van igény bulihangerőre, de ezek a kicsi BT hangszórók fizikai méretük fogva sem alkalmasak ilyesmire.
Ha valaki mégis bulizni szeretne "olcsón", nem akarja a hifi cédulát kifizetni akkor az un. PA rendszerek lesznek a barátaik, mert arra vannak kitalálva.
Szerintem.
P.S:Az egyik exem is folyton meg akarta változtatni az álláspontomat. Neki sem jött össze.
Meg azt sem értem miért olyan erőszakosak az emberek, hogy mindenáron meg kelljen változtatni az álláspontját az embernek és igazodni a többséghez? Miért van ez ? Nem lehet saját egyéniségem, saját véleményem? Akkor sem ha netán nincs igazam ? Mi az a nagy erőszakolás ...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Asztali PC , R7 5800X , RTX 3090 24GB , 32GB DDR4 , 960GB NVME
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3533
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3532, 93% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest