Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• alphamooncam

őstag

válasz <Adamsky> #20136 üzenetére

A lényeg: egy passzív hangszóró esetén egyetlen görbe elég (mert a rendszer lineáris), míg egy általában DSP-t tartalmazó hangszóró esetén muszáj több különböző hangerőszinten megnézni az adott készüléket, mert bizony nagyon nem egyformán fog szólni (mondjuk) 20%, 55% vagy épp 90% hangerőn.

Jól látod, a dolgot.

Mivel BT-on keresztül nem tudom hogyan tud mérni, meg az ezzel kapcsolatos videóját sem láttam, de nem is nagyon érdekel.

Ahhoz, hogy a mérőjelet el tudjam küldeni a laptopról, ahol a szoftver fut, vezetékes kapcsolatot kellett létesítenem 3,5-3,5 Jack kábelen. Így tudtam lemérni.

DSP.

Én úgy látom főleg nem hangzásjavítás miatt vannak DSP-zve ezek BT. hangszórók, hanem hogy megvédjék az elfüstöléstől, mert ami túlhajtást kapnak azt semmilyen más normális hangszóró nem viselné el.

Ez mondjuk elég jól látszott a videóból erre pl. jó volt, hogy ahogy nőtt a terhelés, úgy vett vissza a legnagyobb energiákat igénylő hangsávból.

Így persze romlik az általános minőség, ahogy felborul az egyensúly a mély, közép és magas hangok között, és ennek így már semmi köze nincs ahhoz amit a muzsikus megálmodott, feljátszott, valami hallgathatatlan fülsértő, torz katyvasz lesz belőle.

Azt gondolom, hogy ha csak egy kicsit is van igény a minőségi zenehallgatásra, akkor mindenáron el kell kerülni hogy a DSP működésbe lépjen, magyarán amint halljuk hogy a hangerő növelésével megváltozik a hangszín le kell állni a további hangerő növeléssel, mert ilyenkor lépi át a határait a hangszóró.

Értem én hogy van igény bulihangerőre, de ezek a kicsi BT hangszórók fizikai méretük fogva sem alkalmasak ilyesmire.

Ha valaki mégis bulizni szeretne "olcsón", nem akarja a hifi cédulát kifizetni akkor az un. PA rendszerek lesznek a barátaik, mert arra vannak kitalálva.

Szerintem.

P.S:Az egyik exem is folyton meg akarta változtatni az álláspontomat. Neki sem jött össze. ;)

Meg azt sem értem miért olyan erőszakosak az emberek, hogy mindenáron meg kelljen változtatni az álláspontját az embernek és igazodni a többséghez? Miért van ez ? Nem lehet saját egyéniségem, saját véleményem? Akkor sem ha netán nincs igazam ? Mi az a nagy erőszakolás ...

Új hozzászólás Aktív témák