Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz alphamooncam #20140 üzenetére

"Mivel BT-on keresztül nem tudom hogyan tud mérni ... "
    Nem igazán értem a kérdést. Egy bluetooth hangszórót hogyan máshogyan lehetne tesztelni / mérni, mint hogy bluetooth kapcsolaton keresztül lejátszunk valamit, és azt egy minőségi, kalibrált mikrofonnal felvesszük? Aztán ezt esetleg lehet hasonlítgatni más hasonszőrű hangszóróhoz, vagy épp a lejátszott hanganyaghoz.

" ... a mérőjelet el tudjam küldeni a laptopról (...) vezetékes kapcsolatot kellett ... "
    Miért, nincs bt. a laptopodban?

"Én úgy látom főleg nem hangzásjavítás miatt vannak DSP-zve ezek BT. hangszórók ... "
    Persze. A DSP tudásától függően ezek a chip-ek "csodára" képesek (nem csak egy szimpla – esetleg dynamic eq). Persze innentől kezdve egy komoly hifista ilyenkor a földre köp ...

" ... akkor mindenáron el kell kerülni hogy a DSP működésbe lépjen ... "
    Na, azt nem tudod. Az gyakorlatilag az első pillanattól dolgozik. Alacsonyabb hangerőn plusz dinamikát ad a mélyeknek (és esetleg a magasaknak), "széthúzza" a teret, hogy jobb legyen a sztereó hatás, stb. Nagy hangerőnél pedig – ahogy írtad – visszavesz a mélyekből.

"Az egyik exem is folyton meg akarta változtatni az álláspontomat. Neki sem jött össze."
    O.K. csak ugye az egész onnan indult, hogy te érdeklődél, hogy kinek mennyire jött be a bt. speaker-es zenélés autóba. Erre jött egy gyakorlatilag 100%-ban elutasító válasz, de te mégis kötötted az ebet a karóhoz.

... de végül megérte? Tetszik, amit hallasz? Nem zavar, hogy a bal-jobb csatorna fel van cserélve? Illetve nekem erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogsz "kikötni" egy ~6-7 kg-os hangszórót esztétikusan, biztonságosan, de közben oly' módon, hogy az gyorsan oldható legyen. Nyáron egyébként – az autó méretei / kialakítása miatt – a napot is fogja kapni rendesen.

Új hozzászólás Aktív témák