- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyborg
őstag
Köszi a kiigazítást, igen , rosszul írtam
Nem tudom leírni, kb akkora váltás ez, mint anno a Motion+-ról a Boomra váltani, ugyanaz a WOW érzés, főleg mélyekben, hangerőben, ugyanakkor volt egy hiányérzetem tisztaságban, énekben, hangban. Ez most is megvolt így először, de aztán pár nap után elmúlt a hiányérzetem, és "megszoktam" az újat. Ez lesz most is, ülepednek a dolgok, meg abbahagyom ezt a hasonlítgatást. Hallgatom még egy darabig, szarakodok a beállításokkal, aztán, ha megtaláltam a legjobb , vagy legjobb 2-3 settinget, hagyom az egészet, és soha többet nem foglalkozok vele, csak azok közt fogok váltani
Amit nehéz lesz megszokni, az a méret, és a súly, azért ez már nem olyan kicsi, nem az a tedd ide-tedd oda hangszóró.90%-ban olyan fél hangerőn hallgatom, és ugyanazt hallgatva menet közben váltogatva az EQ-k közt engem zavart a hangerő növekedés/csökkenés, de ez is nyilván csak az EQ-k közt össze-vissza ugrálva jön ki. Most indoor+-ban hallgatom 2 napja, zene, podcast, 40% hangerő körül, itt még alig van különbség az outdoorhoz képest.
Már most elfáradtam az EQ tesztelgetésekben, unom, szegény Oluv, tényleg nagyon kényszeresnek lenni ahhoz, hogy hónapokig szenvedjen a beállításokkal
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #19400 üzenetére
Köszi, emlékeztem valami csajra a kommentekből, de átsiklottam felette, de most így beugrott, ráadásul oluv patreonjára mutat, biztos kiadta neki Oluv a maszekot, már lusta kimenni az erdőbe ezekkel a dög nehéz szörnyekkel, meg kommenteket szívezni
Ja, appon hallgatom, de rosszul írtam, indoor+-on búg, vagy pl youtubon a mobilarénás intro is eléggé búg, pont most hallgatom az új xiaomi okosóra tesztet. Indoorban lehet hallgatni beszédet , podcastet a legjobban.
Oluv firmwarejére gondoltam, hogy, ha egyszer megveszed, akkor jogosult lehetsz-e a többi módosításra is? Neked megvan, próbáltad esetleg ,bár gondolom ezek már apróbb finomítások csak?
Nem akartam flamet, tudom, én kezdtem el, de eddig nagyjából itt mindenben egyet értettünk hangzás ügyileg, és, csak tudni szerettem volna, hogy én vagyok hülye, vagy ez tényleg ilyen, de be is fejeztem akkor
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #19397 üzenetére
...a rádió már sima indoorban is idegesítően búg, persze lényegtelen
...ki az a csöcsi? Lecseréltem végre a párnákat a Q30-on, lehet, rákeresek...most ránéztem Oluv patreonjára, van egy tegnapi írás, hogy még maszatol valamit a saját firmware-jével, vajon , aki egyszer megveszi, az onnantól minden egyes módosításra jogosulttá válik?
-
Cyborg
őstag
Biztos tetszene mindenkinek a HK GO PLAY 3, de ez 1/3-ad annyiba kerül, azért vesszük ezt
Azért járunk ide a topikba, hogy ne kelljen megvenni a Médiában az első szembe jövő HK, vagy JBL speakert, és, aki veszi a fáradtságot, és utánaolvas kicsit, megérdemli, hogy fele, harmad áron találjon ugyanolyan jó hangszórót magának
Na a viccet félretéve nekem az outdoor nem sok plusz mélyet ad az indoor+ -hoz, ellenben a közép(beszéd , ének ) tartományt erősíti fel kicsit, ami Nekem az indoorban hiányzik kicsit, vagyis nagyon fátyolos. Nekem outdoorban valahogy "felélednek" a dalok, még ~50% hangerőn is. Viszont online rádiót hallgatni még az indoor is sok, nagyon búgnak benne Balázsék
Mondjuk ez a Motion Boomban is így volt, online rádióhoz EQ-t kellett váltani.Studio, indoor mód Nekem abszolút kuka.
A studio mód Nekem kb egy 10000Ft-os speaker érzését adja, valami szutyok Blitzwolf kaliberűt, nem tudom, ki a fene hallgatja azon az UboomX-et, meg egyáltalán akkor mindek vett UboomX-et ehhez
Az indoor kb 80%-ig halk, utána meg indokolatlanul hangos lesz, főleg a 80%-ig megszokott hangerő lépcsőkhöz képest.Én 3 éve Motion Boomon hallgatom ugyanezeket a számokat, Alan Ross EQ-val, előtte meg Motion +-on hallgattam ugyanezeket a számokat
, Nekem valahogy ez jött le eddig az elmúlt 2 napban, de kíváncsi vagyok, ki mit hall, hátha jönnek majd a többiek véleményei is, mert 1 vélemény nem vélemény, 2 vélemyény 1 vélemény, stb...
ggeleven
Hogy lehet kikapcsolni a fényeket? Nekem csak úgy sikerült, hogy feketére állítottam -
Cyborg
őstag
Szerintem egy hangszóró csere mindenképp előrelépés lenne fejegység csere nélkül is.
Blitzwolf mostanában ment át a kezeim közt pár, én nem vennék, nagyon gagyi, annál még a xiaomi is nagyságrendekkel jobb, de bedobnék én is egyet, igaz, kereten felül
Tribit Stormbox 2 itthonról
vagy
Uboom L - 47USD! Nekem most azt írja, hogy free shipping van magyarországra, majdnem végigvittem a rendelést.Használtan Motion Boom esetleg, vagy UBOOM , ezzel is tennék egy próbát, ez utóbbi pesten van, meg tudod hallgatni.
-
Cyborg
őstag
válasz
Peaceliker #19388 üzenetére
...na akkor most gyorsan írd is át, el ne feledd, hogy a kövi speaker már gyorsabban, időben odaérjen
Uboom X téma
Hát jó nagy disznó, nem gondoltam, hogy ekkora lesz.
Oluv EQ-i Nekem elég furák, a gyári preseteket meg hagyjuk is.
Nem vagyok szakember, de Nekem beltérben is az outdoor, vagy outdoor+ tetszik, az indoor egyáltalán nem tetszik, halk is, magas sincs, nem tudom, Ti hogy látjátok ezt?
Sima outdoor a befutó eddig Nekem.
Kerestem hozzá Alan Ross Eq-t is, de nem találtam 🙂Ami biztos, hogy hangerőt azt tud, meg mélyet is, brutál, plusz szép nagyon, jó, josszen tisztítható anyaga van, mint a Motion Boomnak.
-
Cyborg
őstag
válasz
Peaceliker #19384 üzenetére
-
Cyborg
őstag
20ezer alatt semmi nem lesz, csak csalódás.
Az amazonon az Anker Motion Boom ~65Euro, az Uboom X ~103Euro
Árban ennél olcsóbban csak méretben sokkal kisebbek vannak. ~60 Euro körül van Uboom L, Tribit maxsound Plus, és társai, de azokat a Motion Boom megeszi reggelire, ugyanazon az áron.2.1? - azt hogy szeretnéd hordozhatóra megoldani?
Autóba meg csak a hangszóró csere fog segíteni, ott még a Motion Boom is elvérzik, learkod mögéd a földre a speakert, és alig fogsz valamit hallani, főleg egy ignisben.
-
Cyborg
őstag
válasz
Acélfarkas #19340 üzenetére
Én anno belefutottam ebbe, azóta beraktam a telefonszámomat a lakcím sorba is, mert a telefonszám sort persze nem tüntetik fel a cimkén, így a UPS futár egyszer visszafordult.
-
Cyborg
őstag
válasz
rezy89 #19337 üzenetére
Ha jól olvasom az interneten, akkor
UBOOM X akku 8400mAh , a B2P akku 7500mAh , természetesen 7,2V-onNekem a Motion Boomnak a 4900mAh akkuja(7,2V-on) olyan ~60% körüli hangerőn 24 óránál többet bírt, úgy általánosságban meg a konyhában szólt, és kb havonta töltöttem.
Az üzemidővel meg voltam elégedve nagyon....a száraz adatok alapján nem számítok csalódásra az UBOOM X kapcsán se.
-
Cyborg
őstag
Lassan megtelik egy gyüjtőfuvar csak magyarországra szállított Uboom X-ekkel
-
Cyborg
őstag
válasz
Peaceliker #19314 üzenetére
Ma megint 102 euró az UBOOMX minden nélkül az amazon. de-n
...most vettem épp egyet -
Cyborg
őstag
válasz
votinka #19300 üzenetére
Én ezt nem tudom, mitől függ amúgy, tegnap még Nekem is ezt írta , ma meg már lehet, pedig még be is regisztráltam direkt
... mindenesetre én megvárnám, amíg az amazonon is 100USD lesz, elég pozitív a garanciális tapasztalatom velük.
Anno tönkrement 1,5 év után a Motion+-om, visszaküldtem, meg befotóztam a postaköltség árát, simán visszaadták azt is. -
Cyborg
őstag
...ha már UBOOM X a téma.
Hogy van pontosan ez az Oluv -féle EQ settings?
A patreon oldaláról pénzért meg lehet venni a beállítást, vagy ez egy teljes firmware, amit rá kell külön flash-elni az UBOOM X-re?
Eddig nem nagyon követtem a történéseket, de most barátom nagyon meg akarja tőlem venni a Motion Boom-ot, és most elgondolkodtam, hogy az UBOOM X lehetne a következő lépcső.
Most 135USD / 120EUR, de most is limitált akciót ír rá, mennyire gyakran kerül még ennél is olcsóbba, érdemes várni, míg lemegy az ára, a lent említett 100euróra?Köszi
-
Cyborg
őstag
-
Cyborg
őstag
válasz
Pixx96 #18685 üzenetére
Rákerestem Neked, és egyből kidobta a helyet
Hessen a helység, vagy tartomány, vagy nem tudom pontosan.
Hattersmeim am Main a cég neve, ahogy a street view mutatja, de ez a hattersmeim am main ugyanúgy valami tartomány is a tartományon belül , azért rákérdezhetsz tőlük.
Mindennek ...am Main neve van, ami a Majna partán fekszik arrafelé -
Cyborg
őstag
válasz
Pixx96 #18683 üzenetére
RMA#28086724 - Ez a reklamáció száma lehet, gondolom
Schulstr. 29 - utca házszám
Hessen Hattersheim am Main - helység
65795 - irányitószám
0049 1732756500 - telefonszám...bemész a postára, és kitöltik Neked, feladják, kifizeted, elteszed a számlát, vagy a blokkot, lefotózod nekik, elküldöd nekik e-mailben a számlaszámoddal együtt,és vársz.
-
Cyborg
őstag
válasz
Pixx96 #18678 üzenetére
Nem Alan miatt van, az enyém is elszállt annó, nekem mindkét oldali magas. Szerencsére garis volt, és amazonos vásárlás, uh nagyon gördülékenyen, és gyorsan be is cseréltem egy Motion Boom-ra.
Méretéhez képest nagyon jól szól az a hangszóró, ha kevésnek érzed, akkor feljebb kell lépned, és áldozni a hordozhatóságból....hol vetted a hangszórót? Az elsődleges reklámalálsi útvonal azzal a hellyel kezdődik, ahol vetted.
-
Cyborg
őstag
válasz
gainwardgs #17745 üzenetére
Örülök, hogy tetszik, és nem halk 🙂
Használd egészséggel!
-
Cyborg
őstag
válasz
gainwardgs #17731 üzenetére
...hát ezekhez képest térugrás lesz a Stockwell🙂
Az embertont se ismeri itt senki szerintem, de a méret, és súly adatokból azért már lehet következtetni.
-
Cyborg
őstag
válasz
gainwardgs #17729 üzenetére
Ennyi
Sok veszteni valód nincs, max a vissza posta.
...amugy arra gondoltam, hogy csak hallottál már valamilyen jbl-t, vagy akármit, tuti van valamelyik ismerősödnek, és akkor arról meg van teszt/adat a neten, hogy mennyi a max hangereje, és akkor már tudsz is viszonyítani.
-
Cyborg
őstag
válasz
gainwardgs #17725 üzenetére
Ha kell a hangerő, vagy a basszus, vedd a kilburn-t, ha nem, akkor a stockwellt.
15nm-re simán elég a stockwell, ha nem akarod bömböltetni.
Én sose hallgatok semmit 75%-os hangerő felett, mert a teljes hangképet akarom hallani, és 75% felett visszavesz a legtöbb speaker.Nincs ismeretségi körödben semmilyen hangszóró, amit ki tudnál próbálni, és van róla adat/teszt, hogy mennyit tud?
-
Cyborg
őstag
válasz
gainwardgs #17722 üzenetére
Mindkettő elég régóta piacon van, ráadásul mindkettőt tesztelte a lent említett két nagy, Oluv, és Alan is, az utóbbi tesztje tuti fent van a YT-on.
A Stockwell2 1,3kg , olyan Motion + kategória, szép kiegyensúlyozott hangja van a tesztek szerint. 96dB
A kilburn2 2,5kg,olyan Motion Boom kategória, 102dBEgy Tribit Maxsound plus 98dB-t tud, volt olyanom is, nem halk az sem, de basszus már nem szakítja a fejed ilyen hangerőn. A motion + tud 103dB-t max hangerőn.
Tehát hangosnak nem nevezhető a Stockwell 2, de csak, ha máshoz hasonlítod, nem hiszem, hogy önmagában hallgatva érdekelni fog, mert elég hangos lesz, ne hallgasd DB mérővel, és akkor nem lesz gondNincs gyakorlati tapasztalatom velük, de nem is értem, mi a kérdés, ha a dizájn miatt mást úgyse akarsz venni
A Marshall a Te speakered -
Cyborg
őstag
válasz
SSlyTR #17675 üzenetére
Pedig ott sincs kolbászból a kerítés, vagy tényleg nem a legélesebb kések a fiókban az amerikaikak, de védelmükben is szólva, annyi rekám/agymosás mellett, nagyon nehéz okosnak, józannak maradni, és ne tartani 2-3 féle hitelkártyát még akkor is, ha nem engedheted meg magadnak
Mondjuk ettől pörög a gazdaság, és az inkább nekünk rossz, hogy mi nem így élünk, meg naponta kell számolgatni a filléreket, hogy kihúzzuk, és azon vagyunk, hogy minél kevesebbb legyen a hitelünk, mert beledöglünk -
Cyborg
őstag
válasz
Peaceliker #17672 üzenetére
Vajon tws-be össze lehet kötni ennyit, vagy mindegyiken más zene szól?
-
Cyborg
őstag
válasz
tibbike01 #17474 üzenetére
Te vagy a tibbike01, a JBL legnagyobb fanja, aki számára más nem létezik, csak a JBL
Pár hónapja már megbeszéltük, hogy téged Alan Ross, vagy Oluv se tudja lebeszélni a JBL-ről, csak szegény Adamsky elfelejtette már ezt, és beleszaladt a ...
Nincs itt semmilyen JBL gyűlölő klub, itt mindig forog 3-4 nagy márka, akik ár-érték arányban jók, Nálad viszont csak a JBL létezik.
Jó a JBL is, csak nem annyira jó, és ráadásul nagyon drágán adják, amit adnak. -
Cyborg
őstag
válasz
tibbike01 #17212 üzenetére
Ezért írtam, hogy nincs olyan, hogy alul marad valami. Ez egyénfüggő.
Én pl hányok a JBL-től, nem tetszett soha sok, magas nélküli mély, és a nagy hype se, ami körülötte van, ezért is kerestem mást. Neked meg az az isten. Erről nem tudunk vitát nyitniIsmerősömnek volt Bose Soundlink Mini, 70ezerert, én meg vettem egy Tribit Maxsound Plust 20ért amazonról, mert töredék pénzért ugyanúgy szólt, talán még kicsit jobban is.
A másik haverom vett egy Sony xb32-őt 40 körül, én meg vettem egy motion+-t 25ért. Nekem sose tetszett a Sony, se jó magas, se jó mély, de havernak tetszett, mert Sony, márka, és biztos jó, aztán mellé raktuk a Motion+-t, és rájött , miről beszélek.
Aztán ugyanez a cimborám vett egy extreme 2-őt talán, nem emlékszem, majdnem 100ezer volt, aztán én meg vettem egy Motion Boomot 28-ért, melléraktam, és egyet értettünk, hogy sokkal szebben-jobban szól, főleg EQ-zva.Szóval igenis számít, hogy mi az ami elérhető, mi van eléd rakva a polcon. Az ismerőseim nem tájékozódtak, bementek a boltba, látták, hogy márka, Bose, Sony, JBL, megvették. Én meg utána jártam, teszteket hallgattam, fórumot olvastam, és mindig tudtam jobb alternatívát találni sokkal olcsóbban.
Te JBL fan vagy, én semmilyen. Ankerem van, imádom, de Boom2-őm nem lesz, mert nem jó irányba mennek, ha lesz egy másik márka aki jobbat csinál, esetleg olcsóbban is, akkor azt fogok venni.
Nem mondom, hogy JBL-nek nincsenek jó speakerei, biztos vannak, nem tudom, de, hogy csukott szemmel, Neked mindig, minden körülmény között a JBL a jobb, az fanatizmus, és, vagy nyilván annyira rá van már állva a füled, ízlésed a JBL-re, hogy mást nem is fogadsz el🙂
-
Cyborg
őstag
válasz
tibbike01 #17209 üzenetére
Azért hasonlítanak mindent a jbl-lel , mert azt ismeri mindenki, hallott már mindenki JBL-t, mert ott van minden Media Markt polcán pl., meg régebben a JBL volt az isten, meg a non plusz ultra, mert szinte csak a gagyi volt olcsón, meg a JBL utána jóval drágábban. Így került magasra a JBL, és tartja is ott magát még mindig, mert mindenhol ott van, és kicsitől a nagyig mindenféle hangszórókat árul.
... szerintem valami ilyesmi áll a dolgok mögött, de nyilván tévedek, vagy legalábbis nem látok minden aspektust jól , és csak féligazságaim vannak.
... szerintem nincs olyan, hogy alul marad ez, vagy az. Máshogy szól, és nem mindenkit érdekel a feequency respond görbe, amit Oluv, és Alan is mér állandóan.
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #17203 üzenetére
Wow
Köszi a tippet, eszembe se jutott, hogy erre IS van megoldás Alintibbike01
Én nem teljesen így értelmezem, amit Seraph 16 írt.
Szerintem a JBL egy mindenki számára elérhető (ismert, mindenki hallott már róla, nagy multú brand, kapható minden Euronics, media marktban) cucc, és ha valakinek hangszóró kell, de nem akarja beleásni magát a vásárlásba különösen, nem akar külföldi oldalakon akciókat kutatni, review-kat böngészni, meg eq beállításokkal sz.rakodni, nyugodtan vegye meg a JBL-t, mert úgyse fogja hallani a különbséget se más hangszóróhoz, meg nem is érdekli onnantól, hogy megvette. Nem szólnak rosszul, tehát nem fog csalódni, lehet mindenütt kapni, cserébe kicsit túlárazott.Valami ilyesmire gondolhatott szerintem Saraph16.
...aki egy kicsit jobban belemászik a témába, vagy árérzékeny, vagy nagyon igényli a minőséget, az meg úgyis utánanéz jobban, és úgyse fog JBL-t venni, hanem amazonról, vagy EU raktárból rendel mást🤣
A prímet egyértelműen a Blast vitte🙂
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #17196 üzenetére
Szia!
Neked , ha jól emlékszem, van Anker Q30-ad.
Hogy bírja, milyen állapotban van?Az enyém 2021. Februári vásárlás, és most vettem észre, hogy a párna külső bőr-szerű borítása elkezdett repedezni, pedig nem is használom napi szinten. Innentől nincs megállás, le fog hámlani🥺
-
Cyborg
őstag
válasz
cidalain #16734 üzenetére
Akkor örülök, hogy nem annyira esélytelen a soundcore support
Első körben javíttatni akartam a motion+-t, azért kerestem őket, hátha tudnak segíteni, de végül jól jártam, mert nagyon pici ráfizetéssel lett Motion Boom a Motion+-ból, utána meg emlékeim szerint olcsóbb is lett a Boom, mint a + -
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #16729 üzenetére
Na én ezt azért nem is javasoltam, mert a soundcore volt az első, aki lepattintott, amikor elment a magas a motion+-omban
Aztán meg írtam az amazonnak, azok meg kérdés nélkül visszaadták a pénzt, és a vissza posta költségét is...persze egy próbát megér, nem veszít az ember, legalább kiderül, hogy változott-e valamit a customer service azóta, vagy ugyanolyan csapnivaló, mint volt.
-
Cyborg
őstag
válasz
Seraph 16 #16714 üzenetére
Hát ez érdekes.
Tök jó, hogy műszerrel ki lehet mutatni, és Te kihallod ezt ezek szerint, de az én (és több más ember) fülem semmi változást nem vesz észre. Ellenben presetnél tisztán hallható a különbség.
...de tulajdonképpen mindegy is. Custom eq-nál használom, és sose nyúlok hozzá, és boldog vagyok
-
Cyborg
őstag
válasz
Peaceliker #16712 üzenetére
Megnéztem én is, semmit nem csinál custom eq-nál, csak csökken az üzemidő a plusz LED miatt🙂
...hibás Seraph boomja , vagy a világító LED plusz érzelmi töltetet ad Seraphnak, és azt hiszi, hogy jobban szól 😂...no offence, csak vicceltem
-
Cyborg
őstag
válasz
Seraph 16 #16706 üzenetére
Nagyon régen próbáltam, azóta nem szarakodtam vele, de emlékeim szerint semmi hatása a bass gombnak, mármint úgy van hatása, hogy az is olyan , mint egy előre beállított eq.
Ha megnyomod , akkor arra vált, mint egy gyors elérésű előre programozott mód. Annyiban változik a hang csak, hogy ha előtte neked fel volt tolva magas, akkor azt visszaveszi arra a beállított értékre, ami bass gomb nyomásra előjön. De több mélyet nem ad hozzá, ha már maxon van a basszus a custom eq-ban. -
Cyborg
őstag
válasz
lorcsi #16693 üzenetére
Persze, hogy jobb, hangosabb, sokkal több a mély benne. Nem szebb ugyan, de...
- 1kg-mal nehezebb
- nekem a gagyi műanyag bevonata is jobban tetszik, mert sokkal könnyebben tisztán tartható, mint a Motion + soft touch szerű bevonata
-Power bankként is funkcionálEgyedül csak az aux bemenet szól a Motion + mellett, de igazából már az se hiányzik
...mármint Nekem -
Cyborg
őstag
válasz
carl18 #16540 üzenetére
Viszont a Motion Boom mentségére szóljon, hogy könnyebb tisztán tartani a kemény műanyag felületét. Évek után is olyan , mint új korában, ellenben a motion + soft touch bevonatával, amit rühelltem takarítani, meg nem is lehetett szépen tartani.
...én meg pont ezt imádom benne
-
Cyborg
őstag
válasz
ftamas0201 #15650 üzenetére
Valamelyik kisebb Tribit az amazonról esetleg?
-
Cyborg
őstag
Ma leadtam a rendelés erre a fenevadra
3 usd volt, nagyon izgulok, felveszi-e a versenyt a motion boommal -
Cyborg
őstag
válasz
w.miki #15394 üzenetére
Nem hallottam még ezek közül egyiket se, de ezek korábbi leszármazottjai leszepeltek már több ízben, így nem csoda, hogy nem ajánl senki nyugodt szívvel Tronsmart, vagy Blitzwolf speakert, főleg anélkül, hogy próbálta volna, vagy nyúzta volna valamelyik hitelesebb youtuber előtte.
-
Cyborg
őstag
válasz
carl18 #15385 üzenetére
14 napos elállási van netes vásárlás esetén. Meg se kell indokolni, mi az oka, vissza küldheted. A postát bukod, de legalább csak azt, ha nem jött be a cucc.
Van az oldalukon biztos formanyomtatvány, azt letöltöd, megírod, és a termék mellé teszed a csomagba, vagy írsz egyet kézzel, de hívd fel őket, és elmondják majd, hogy náluk mi a procedúra.
-
Cyborg
őstag
-
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #14756 üzenetére
Valóban, rosszat linkeltem, bocs, de az új 70USD.
Én élőben vetettem össze a kettőt, Nekem Boom van, kollégának Boom Plust rendeltem. Ahogy emeled a hangerőt, úgy jön ki a különbség köztük, tisztábbnak nem tisztább, inkább harsányak a Boom Plus magasai, vagy hogy mondjam, így úgy érzed, mintha több magas lenne benne, meg hangosabb is(ordít, mint a sakál), de a Boom sokkal tisztábban szól.
...persze ez személyes tapasztalat, és nem is vagyok audió szakember.
-
Cyborg
őstag
67 USD ?? a Motin Boom most éppen.
Az azért több, mint BB
-
Cyborg
őstag
válasz
carl18 #14652 üzenetére
Szép, és nehéz
A leírása semmit ír, se a teljesítményt, se semmit🙂
A beépített EQ-ról annyit ír, hogy indoor, outdoor, oszt jó napot. Én 4 féle EQ beállítást találtam, de, hogy éppen melyikben vagy, csak a füleddel tudod megállapítani, semmi nem mutatja 🙂 2 vállalható, meg 2 gagyi(tompa-sonys, kevés mély, nulla magas) EQ van rajta.
Külseje szép, de olyan motion pluszos soft bevonata van, ergo szedi az ujjlenyomatot szépen, nehéz lesz tisztán tartani.
Súlyra rendben van, az üzemidővel nem lesz gond , viszont Nekem hiányzik a fogantyú róla, pánt nélkül kellemetlen fogni, rendesen alá kell nyúlni 🙂Hangzásra jó amúgy, hangos is, van mély is, de a motion boom mélyebbre megy, és szebb magasakat is ki lehet hozni belőle az custom EQ miatt. Nem is hallom a tweetereket rajta, pedig elvileg van rajta. Sokkal nagyobb az X10, mint a boom, de a két oldalsó membrán fizikailag kisebb, mint a boomé. Gondolom a háromszög design miatt, vagy nem tudom. Szóval hangerőben talán nagyobb, mint a boom, de a boom szebben szól. Persze ezek szubjektív dolgok ugye.
Azt hittem amúgy, hogy az X10 a boom plus ellenfele lesz, mert 70w-ot írnak rá a neten, de még a boom helyett se választanám. Szépen szól, és tele van csatlakozókkal, de ennyi.
45 ezer volt házhoz szállítással, annyit nem ér, a boom most baromi jó áron van, de kolléga ragaszkodott ehhez, és végülis az övé lesz.
...én meg kíváncsi voltam🙂 -
Cyborg
őstag
válasz
Doky1988 #14632 üzenetére
Írd be már a cím mezőbe a telefonszámodat az amazon fiókodba, sajnos nem tünteti fel a telefonszám mezőt a cimkén , amit a dobozra ragasztanak csomagolásnál.
Most jött meg Nekem a wking X10, fel tudott hívni a futár, minden rendben volt, kivéve, hogy azért egy visszafordították a csomagom e-mailt azért megint küldött az amazon, de UPS részen most már nem volt gond. Igaz, ez már 5. Speaker, amit amazonról rendelek, ideje lenne már tökéletes szállítás 🙂
-
Cyborg
őstag
válasz
Aranygyerek #14430 üzenetére
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #14024 üzenetére
Szerintem ő nem zeneiséget akar, hanem hangerőt, azt meg tudja a Boom Plus.
Amilyen zenéket ő hallgat, arra szerintem alkalmas a Boom Plus egyébként, az egy igazi party hangszóró.
...ha jól emlékszem, a dockin se egy vifa hangzásban, nem egy zeneileg "kifinomult" típus, szépen szól, ordít, meg adja a mélyet, de ennyi, a Jazzt nem ezen kell hallgatni, és ő nem is jazzt hallgat. -
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13837 üzenetére
Végignéztem, persze
Ugye még nem eq-zta meg Alan a Tribitet, de nyilván jóval testesebb hangja van.
Ami érdekes, hogy oluv videójában abszolút győzött a Tribit, de Alan videójában nem volt számomra egyértelmű, a magasak jobban tetszettek a Boom Plusbn, a Blast kicsit fátyolosnak tűnt, persze ettől még jobb. Gondolom, ha alapon jobb, mint Boom Plusz, EQ-val durván jobb lesz. Egyértelműen jobb a Tribit hangja, főleg alsó tartományban, odab.sz a mély rendesen...de, ha cibálni akarnám mindenhova, inkább a Boom Plus kéne, ha meg ott rohadna a szekrényen élete nagyrészén, és csak ritkán kéne vinni bárhova, egyértelműen a Tribit kellene.
szab210
Adamsky mindent leírt kb
már a motion plus is ilyen volt, hogy muszáj eq-zni, de amúgy meg ne aggódj, hisz
lesz még róla videó, mindennel is össze fogja ereszteni, ez csak az elő kóstolás volt a Tribitből -
Cyborg
őstag
válasz
carl18 #13785 üzenetére
Ezt a beragadó membrán dolgot sajnálom, majd meglátjuk mi lesz a haverom speakerével nyáron. Amúgy nagyon szereti még mindig, de, ha előjön a gond, akkor megy vissza, addigra talán elérhető lesz a Tribit is amazonon, és akkor ramegyünk arra, bár a ledes bazári kinézet se neki, se Nekem nem tetszik, ha kapcsolható, ha nem. Végső megoldás, hogy neki is Boom lesz, mert imádja annak is a hangját 🙂
...Egyébként 163€ volt a boom plus, a Tribit kb 210 lenne postával, tehát nem 10 € a diffi , inkább 50, és a Tribit jóval nagyobb cucc, a Boom Plus meglepően könnyű, és a pánttal roppant jól hordozható.
Sajnos a 6khz tüske benne maradt a fw update-tel is, de talán lesz még frissítve.
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13780 üzenetére
Igen, ez szubjektív dolog. Én meg vagyok elégedve a boom plus-szal, és nem tudok elmenni a JBL 3x-os ára mellett szó nélkül, mivel én egy árérzékeny Anker bérenc vagyok😂
Nem venném meg soha a Volvo v40-et, mert tudom, hogy az egy focus Mk3 , azonos a padlólemez, azonos a méret, csak a Volvo minőségibb belsőt rak bele, inkább elnézem a Ford olcsóbb megoldásait, minthogy többet fizessek szinte ugyanazért.
Oluv Tribites videóját nem láttad? Nagyon szépen szól szerintem az a Blast.
-
Cyborg
őstag
válasz
Leki78 #13777 üzenetére
Igen, van olyan jó, nem megy olyan mélyre, de hangosabb, és sokkal olcsóbb. Olvass vissza kicsit, van belinkelve pár teszt is róla, vagy keress rá youtubeon, és el tudod dönteni magad is.
Nincs magyar beszerzés, amazon.de.... Oluv kidobott egy videót a Tribit Stormbox Blastról is, az Ankerrel nézte össze. A Tribit a fülemnek szebben szól, mondom ezt úgy, hogy élőben teljesen meg vagyok elégedve a boom plus-szal is, uh én arra is vetnék egy pillantást a helyedben.
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13703 üzenetére
Így van, nem volt más választás, frissíteni kellett.
Hát izé, brutál hangja van!
Iszonyat hangos a csipogóknak köszönhetően.
Értem én ezt a 6kHz tüskét, meg hallom is, főleg a boom mellett hallgatva abszolút kihallatszik - kicsit tényleg olyan, mint amikor az autóhifisek berakják az olcsó csipogót előre a szélvédő tövébe, és csak azt hallatszódik ki az ablakon keresztül -, de abszolút nem zavaró/fárasztó szerintem, kültérre meg kifejezetten kellenek a csipogók, mert azok adják a hangerőt. A mély is valami brutál benne, nem szedtük le a talp takaró fóliát, uh figyelni kellett, mert mászott az asztalon
Mondjuk én nem vagyok se hangmérnök, se zenész, se szakértő, uh ez csak az én véleményem, kéretik fenntartásokkal kezelni, meg amúgy is soundcore fan vagyok.
Kollegámnak rendeltem, ő is teljesen elégedett vele, ő a mérettől tartott leginkább, de nem sokkal nagyobb, mint a Boom, viszont arányosabb/szebb annál.
-
Cyborg
őstag
Megjött a Motion Boom Plus
10-én rendeltem, és ma már ide is ért.
Apró tanács amazon vásárlóknak, hogy be kell írni a telefonszámot a lakcím 2. sorába, mert a telefont nem tüntetik fel a csomagon valamiért, így a UPS egyszer visszafordította az előző csomagot(a Motion Boommal jártam így). Most szerepelt a dobozon a telefonszámom, ide is ért pikk-pakk a cucc, és a futár is megköszönte, mert iszonyat szívás, ha nincs telefonszám a csomagon.
2ofthem
szerintem nem volt vita köztünk, inkább csak érvek ütköztetése
...és igen, nem hibátlan a Boom Plus se, mint, ahogy az Extreme 3 se, de 1/3 árért elnézzük neki ezt -
Cyborg
őstag
válasz
Lami66 #13677 üzenetére
Van a Tribitnek is egy új motion boom plus-a stormbox blast, alig várom, hogy Alan tesztelje, és akkor tribit -soundcore topik lesz.
... amíg nincs jobb alternatíva, ezeket fogjuk ajánlani, ha jön ki jobb, akkor meg azokat majd. Amíg 30 a keret, addig felesleges kísérletezni, ha a Tribit király, Te se ajanlanál mást, mert azt ismered, és tudod, hogy jó. Jobban szól , mint kollégám bose soundlink minije 60 ezerért, akkor nem fogom a boset ajánlani, pedig az is jól szól. Ilyen szempontból minimális felelősség érzetem is van, ha 2 egyforma jó cucc van, az olcsóbbat fogom ajánlani, hiszen amúgy is ezért jönnek ide.
Szerintem ezzel nincs gond részemről, ez nem a mi hibánk, inkább a gyártók gondja , hogy így áraznak. Legalább 100ezer alatt nem kell sokat agyalni,hogy mit vegyen az ember. Ajánlanám én a jbl-t is party hangszórónak, de , ha az Anker feleannyiba kerül...
-
Cyborg
őstag
-
Cyborg
őstag
válasz
Lami66 #13672 üzenetére
Persze, mert, ha mindenki azt írná, hogy csak a vifa, vagy minirig3 2.1 verzióban, akkor senki nem kérdezne, mert itt elfogultak lennénk a drága cuccok mellett.
Egy ideig ácsingóztam a Marshall stockwell 2-re is, vagy audio pro c3-ra, de annyit se áldoztam volna rá, és szerintem aki ide látogat, az javarészt a jót akarja olcsón, aki mégsem, az bemegy a boltba, meghallgatja,ami ott van, és vesz 3-400 ezerért valamit....lehet, hogy kicsit sarkos lett a véleményem, de talán a lényeg átmegy. Amiket itt ajánlanak a srácok, javarészt 2-3x drágább termékek hangját adják, vagy jobbat, akkor miért ajánlanának mást.
...meg mivel mindennek a Sony/JBL a mércéje, őket kell legyőzni, és a soundcore nagyon ráérzett erre, és rálépett a tyúkszemükre.
...Az autós topikban meg városi használatra 3milláig mindenki priust fog ajánlani, mert megbízható közlekedő edény🙂 ...de minden ársávnak, és felhasználásnak megvannak az ajánlott autói, és mindig ugyanazok a típusok kerülnek elő rendre 🙂
...ez ilyen, ami jó, azt ajánlani fogják 🙂 -
Cyborg
őstag
válasz
2ofthem #13664 üzenetére
"Eszméletlen elfogult itt mindenki a Soundcore-al, kb mintha más nem is létezne, és ez a Boom+ már ár/értékben sem tekinthető top vételnek."
Szerintem ez nem igaz, csak ezek legalább bevált, tesztelt, és elismert emberek által ajánott hangszórók, ennyi. Biztos vannak még jó speakerek még a piacon, csak azokat még nem tesztelték a nagyok. Egyébként húzott már le Ankert Alan is, és Oluv is anno. Nem hiába csak az a 3-4 spekerük terjed szájhagyomány útján az Ankernak is.
Mivel tele a van a YT fizetett promócióba bújtatott bemutatókkal, így az ember kicsit bizalmatlan már, viszont a két nagy öregnek hiszek, és bízom a fülükben.
Javasoljuk Alannek, hogy vegye végig az arukereso kínálatát, ha sokan írunk neki, hátha nekiáll
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13650 üzenetére
...meg olyat, ahol frenkvencia grafikont is mutatnak, nemcsak egymás után játszatják a 2 speakert.
Olyan , ahol elmondják, hogy ez is jól, az jó, és egy negatívumot se említenek, olyan teszt tonna számra van, de ahol grafikonnal magyarázzák a hallottakat, és megemlítik a negatívumokat is, olyat csak két embert ismerek:
-Oluv's gadget, aki már csak patreonon aktív
-Alan Ross -
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13638 üzenetére
6khz-nel valóban van benne tüske, viszont a mids-ekben meg letörés van, ezért kicsit nyersen szól, de ezt valamiért direkt hangolták így, uh talán eltűnhet idővel, ha sokan panaszkodnak miatta. De az is lehet, hogy ezt el tudta tüntetni eq-val Alan is.
A Sony xb43 összehasonlító videóban már csak 6khz tüskét emlegeti
Itt igazából a közép tartomány szépen megy az eredeti trackel, és a sonyval, uh lehet igazad van.
-
Cyborg
őstag
válasz
Aureal #13636 üzenetére
Azért a JBL-nél még mindig jobb, csak valamiért úgy hangolták, hogy nincs benne annyi közép.
Nem mondta, hogy szar, csak , hogy inkább party speakernek hangolták, mint a JBL-eket.A sima boom szebben szól, teljesebb a hangképe, de nem megy olyan mélyre.
... Majd összevetjük a boom-ommal, ha megjön🙂
-
Cyborg
őstag
válasz
szab120 #13634 üzenetére
Használd egészséggel!
...látom, volt mihez hasonlítaniMennyire hiányzik a közép, nagyon zavaró hétköznapi használatban, vagy fel sem tűnik?
Én meg ma rendeltem végül, sírtam a soundcorenak, hogy lassan lejár a kupon, de még mindig out of stock,aztán visszaírták, hogy meghosszabbítják az érvényességét, de nyugodtan vegyem amazonon, mert ott is érvényes. Nem is kellett kétszer mondani, ée is csaptam rá
...elvileg jövő héten már megérkezik, 66.000 lett a vége
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest