Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pixx96

aktív tag

válasz alphamooncam #20175 üzenetére

senki nem kérdezett téged nem neked szólt az üzenet te csak hallgasd tovább boomboxod az autóban 🤡 majd olyan embertől fogok tanácsot kérni akinek életében nem volt értelmes hangrendszere csak az irományokból prédikál itt 😂😂 de te hallgasd csak a JBL signaturet magadnak biztos kellemes lehet egy tompa brummogó mélyládát hallgatni zene többi részét meg majd hozza a Jézuska nem? hallgassál már meg egy

Dynacord rendszert hogyan szól aztán rájössz mennyire is vagy hallás károsult velem szemben ;) Trébéel főleg ratyi box 3 pont nem a minőségi zenét tartalmazza populáris mély orientált hangzású hangfal bot fülű emberek hangfala pont ezért is annyira népszerű ha te ezt nem hallod akkor csak a te zenei hallásod / igényeid problémája :U Gondolom a gyártó által elismert kiugró fülsértő 700hzes csúcsot se hallod a boombox 3 esetében ami köztudott tény hiszen már rég beállítottad volna rendesen ahogy azt kell

szóval egy plusz dolog JBL pont azoknak készít presetet átlagnak mint te akinek totál semmi hallása csak szóljon valami meg JBL legyen mert az menő biztos Oluv is azért hangolta át charge 6 ot mert annyira zenei ahogy szól alapból :K gondolom ő is hallás károsult

• LanyUs

őstag

válasz alphamooncam #20168 üzenetére

Olvastam az egészet, csak fontosnak tartom a biztonságot, ezért örültem, hogy Adamsky említette.
    Azért az Extreme 1 nem egy marokhangszóró, még akkor vettem, amikor egyedül a kategória királya volt ( Product dimensions‎ 13.6D x 28.8W x 13.2H cm, weight‎ 2.4 kg ).
    A láda a képeden kb. az együléses nyílásig tartana, tehát jelentős helyet elfoglal a csomagtartóból, de vásárláskor nem zavaró. Ritka esetekben kiszerelem kb. 2 perc és textil ragasztóval fedem a kábelvégeket.

Peaceliker: ülés alatt a kánikulában érdekes lehet a helyzet. Oké ha klímázunk... A csomagtartóban párszor belefutottam az erősítő védelmi rendszerébe, túlmelegedett és lekapcsolt. Mindegy is ez off itt, csak tapasztalat megosztásnak szántam.
    Azt nem tudom, hogy ezek a bluetooth hangszórók is leveszik-e a teljesítményt vagy egyszerűen lefüstölnek ha túl vannak hajtva?

• francz'70

senior tag

válasz alphamooncam #20154 üzenetére

Szerintem komoly segítségre van szükséged :D
    Kommunikációd valami félelmetes, összevissza csapongsz, követhetetlen vagy, abszolút nem arra és nem úgy reagálsz amire vagy ahogyan kéne/illene :U Amúgy kicsit vicces, hogy pont te beszélsz trollkodásról, holott mióta megjelentél itt szinte mindekivel összerúgtad a port aki egy kicsit is más véleményen van, vagy csak másképp látja mint te...

Igazából a stílusod nem tetszik (szerintem nem vagyok egyedül) de megnyutatlak, még mielőtt valami kárt tennél magadba....elengedtelek! :DDD

• Richard!

addikt

válasz alphamooncam #20147 üzenetére

Cipőtartó nélkül, de ugyanezzel a setup-pal próbáltad? Tényleg szét fogja cseszni az ülést a cipőtartó lába rövid időn belül... :(
    Vagy az már túlságosan lent lenne? Pro tippként fogadj el egy ötletet: tegyél 1-1 tépőzáras öv védőt, biztos ami tuti ;) [link]

• carl18

addikt

válasz alphamooncam #20154 üzenetére

"mennyire gazdag érzésvilágú embereknek tartom azokat, akik mulatóst bömböltetnek a másik orra alá, szóval ízlésről nem illik vitatkozni, hogy kinek mi tetszik és mi nem, mert annak sosincs jó vége."

Az biztos ebbe igazad van mindenkinek meg lehet a saját véleménye az alapján mekkora a igénye valami íránt. Én Japán City popot hallgatok manapság erre tőkéletes az általam használt Uboom X. :))

Ez a zene szó szerint "Művészet" kategória a szemembe, 1-2 éve találtam rá. :))
    悲しみがとまらない I CAN'T STOP THE LONELINESS
    Anri a énekes neve és a 80-as évekbe énekelt Japán City popot, elsőnek jött a Synthwave zene stylus ez után jött a Vaporwave, utána a Futurefunk és a Future funk zenék után találtam rá a eredeti City Pop számokra. :DD

Mert engem is sokszor meghívtak házibuliba ahol Mulatos zenékre kéne részegnek lenni és táncolni meg ilyesmi, de végül sok-sok ilyen után rájöttem semmi értelme én se érzem magam jól a zenék nálam csak leverik a hangulatot. Mert elhiszem van egy adott ember tömeg aki erre a zenére boldogan csapdossa a térdét részegen, de ha nekem nem ez a világom?

:K
    Abba teljesen igazad van, csak mert valaki más hallgat vagy más a véleménye nem kell elhallgatatni. Ez a Demokráció alapja is, lehet véleményed főleg ha alá tudod támasztani.

• francz'70

senior tag

válasz alphamooncam #20152 üzenetére

Ne erőlködj, igazából nem vártam választ, csak a véleményemet írtam le!

"Meg azt sem értem miért olyan erőszakosak az emberek, hogy mindenáron meg kelljen változtatni az álláspontját az embernek és igazodni a többséghez? Miért van ez ? Nem lehet saját egyéniségem, saját véleményem? Akkor sem ha netán nincs igazam ? Mi az a nagy erőszakolás ..."

..kb. ezen az elven, ...ismerős?

• francz'70

senior tag

Hááát ez is egy megoldás...
    Szubjektív és tényleg nem piszkálódásból de számomra ez egy igazi tákolmány, elképzelhetetlennek tartom, hogy én így használjak egy bt. speakert egy kocsiban, eleve az, hogy kocsiban...mondjuk szükség megoldásként pár napig esetleg, bár arra a pár napra meg jó az az ülésen is...

De nyilván neked megfelel és ez a lényeg!

Mondjuk ez a megoldás azért felvet egy két kérdést, pl. a hátsó sor így eleve kilőve, lett egy két személyes autód, nem fog hiányozni az a hátsó rész?...amúgy sincs sok hely ebben a kocsiban ;)
    A másik, hogy ha atomstabilra meghúzod az ővet, hogy a cipő állvány abszolút ne csúszkáljon jobbra balra, (bár ezt elég nehezen tudom elképzelni) akkor az állvány lábai egy ponton rendesen nyomják majd az ülőlapot ami hosszútávon azért lehet probléma, + a hangszórónak nyáron meg ott a napsütés, zárt kocsiban a forróság stb.

• Aprósólyom

addikt

Az autó mozgása az úton, folyamatosan mozgatni fogja az egészet és szépen lassan koptatni fogja a spanifer a JBL textiljét. Ha fontos szempont a hangfal hosszú távú esztétikája, akkor én javaslom, hogy dolgozz ki egy Rev.B megoldás.

SZVSZ, saját gondolkodásmódom szerint: barkács áruházakban, lehet venni különböző alumínium profilokat. Lehet belőlük hajtogatni olyan függesztőt, tartót, szerkezetet, amilyet csak szeretnél, textil/szivacs/frottír törölközővel burkolva pedig puhává teheted ott ahol rögzíti a hangfalat. Én valami ilyesmit tudnék elképzelni.

• alphamooncam

őstag

válasz alphamooncam #20142 üzenetére

JBL BB3 lett a második unokám, és kapott egy biztonságos, színben is passzoló "babaülést", egy kvázi hifi állványt.

4k. volt a LIDL-s cipőtartó, és 800 pénz/db a két biztonsági Öv csat.

A dupla "D" zár ismerős lehet a motoGP-ből, csak ilyen csattal ellátott bukóval lehet felmenni a pályára. Biztonságossága nem lehet kétséges.

Nem mértem le, de kb. olyan 10 mp. alatt be tudom kötni, és feszesre lehúzni a rögzítést.

A beltéri és a csomagtéri rögzítési pont egyaránt a gyári babülés rögzítési pontjai.

• Pixx96

aktív tag

válasz alphamooncam #20142 üzenetére

Nekem volt kb összes JBL hangfalam méretben Go3, flip5, charge5, Xtreme3, boombox 1-3, partybox 320 , 710 , ultimate de én nem használtam kocsiba őket így nem tudok/tudtam segíteni főleg ezekből nincs már meg csak az ultimate. Az hogy néha vittem A-B be és funból az szólt az anyós ülésen azzal nem tudok neked segíteni mert sosem helyeztem el sehová meg semmi.

• <Adamsky>

nagyúr

válasz alphamooncam #20140 üzenetére

"Mivel BT-on keresztül nem tudom hogyan tud mérni ... "
    Nem igazán értem a kérdést. Egy bluetooth hangszórót hogyan máshogyan lehetne tesztelni / mérni, mint hogy bluetooth kapcsolaton keresztül lejátszunk valamit, és azt egy minőségi, kalibrált mikrofonnal felvesszük? Aztán ezt esetleg lehet hasonlítgatni más hasonszőrű hangszóróhoz, vagy épp a lejátszott hanganyaghoz.

" ... a mérőjelet el tudjam küldeni a laptopról (...) vezetékes kapcsolatot kellett ... "
    Miért, nincs bt. a laptopodban?

"Én úgy látom főleg nem hangzásjavítás miatt vannak DSP-zve ezek BT. hangszórók ... "
    Persze. A DSP tudásától függően ezek a chip-ek "csodára" képesek (nem csak egy szimpla – esetleg dynamic eq). Persze innentől kezdve egy komoly hifista ilyenkor a földre köp ...

" ... akkor mindenáron el kell kerülni hogy a DSP működésbe lépjen ... "
    Na, azt nem tudod. Az gyakorlatilag az első pillanattól dolgozik. Alacsonyabb hangerőn plusz dinamikát ad a mélyeknek (és esetleg a magasaknak), "széthúzza" a teret, hogy jobb legyen a sztereó hatás, stb. Nagy hangerőnél pedig – ahogy írtad – visszavesz a mélyekből.

"Az egyik exem is folyton meg akarta változtatni az álláspontomat. Neki sem jött össze."
    O.K. csak ugye az egész onnan indult, hogy te érdeklődél, hogy kinek mennyire jött be a bt. speaker-es zenélés autóba. Erre jött egy gyakorlatilag 100%-ban elutasító válasz, de te mégis kötötted az ebet a karóhoz.

... de végül megérte? Tetszik, amit hallasz? Nem zavar, hogy a bal-jobb csatorna fel van cserélve? Illetve nekem erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogsz "kikötni" egy ~6-7 kg-os hangszórót esztétikusan, biztonságosan, de közben oly' módon, hogy az gyorsan oldható legyen. Nyáron egyébként – az autó méretei / kialakítása miatt – a napot is fogja kapni rendesen.

• carl18

addikt

válasz alphamooncam #20134 üzenetére

"Ja, és még mielőtt én lennék a bunkó, Te hoztad fel ezt a vidéki-városi ellentét témát. :W , nem tudhattam hogy nem vagy városi..."
    Azt csak Poénból hoztam fel! Nem Offense! :D
    Csak minden autó akkumulátor 12 volt szóval túl feszelni egyik se tudja a autó erősítőt.
    A másik ha zárlat is lesz az abból fakad hogy a meglévő kábel sérült, ez a meglévő erősítő mellet is megtörténik mert nem látod milyen a vezeték állapota.
    Csak bár hogy is erőltetted, ha a betáp kábele ugyan az (Autók esetébe gondolom van kompatibilitás.)

De ez már nem téma mert megvetted a JBL Boombox 3-at szóval engedjük el?
    Végtére is milyen a véleményed? Autót beszólja úgy ahogy képzelted?
    Menetzaj? Ott is elég a hangerő? :))

#20135alphamooncam
    Igen, Alan videója néha nekem is túl sok maga a a beszéd néha még parókát is vesz fel és a 70-es évek Disco dívatját hordja de ettől függetlenül nem sok Youtube videós van aki ősszintén csinál tesztet adott Bluetooth hangszóróról.
    Oluv és Alan aki alapján könnyen tudtam egy alapot képezni egy hangszóró jó vagy sem.
    A Többi úgy is élőbe derül ki mikor hallgatod. :K

• <Adamsky>

nagyúr

válasz alphamooncam #20135 üzenetére

Nem fogok nekiállni okoskodni, mert én annyira ehhez nem értek. Úgy látom, hogy te viszont elég sok időt szánsz erre, megfordulsz mindenféle hifis topic-okban (autó, hangfalépítés, stb.) és gyűjtöd az infót. Ezzel nincs is gond. Mind ezt csináljuk. Erre (is) való a fórum. A gondot inkább abban látom, hogy sok esetben már eleve – annak ellenére, hogy saját bevallásod szerint sem értesz hozzá – egy prekoncepcióval indítasz, amivel szemben ember nincs aki képes lenne megváltoztatni az álláspontodat.

Ami a mérést illeti ...
    " ... a sztenderd az 75dB. Ettől persze el lehet térni, de minek."
    Azt ne felejtsd el, hogy – legjobb tudomásom szerint (erről Alan-nak is volt egy videója, mert vitába keveredett egy hifi-sta sráccal) – egy hangfalat más módszerrel (valószínű úgy, ahogy írtad) kell mérni, mint egy bluetooth hangszórót.
    A lényeg: egy passzív hangszóró esetén egyetlen görbe elég (mert a rendszer lineáris), míg egy általában DSP-t tartalmazó hangszóró esetén muszáj több különböző hangerőszinten megnézni az adott készüléket, mert bizony nagyon nem egyformán fog szólni (mondjuk) 20%, 55% vagy épp 90% hangerőn.

• carl18

addikt

válasz alphamooncam #20129 üzenetére

Egy hangszóró bekőtése miért volna zárlat? (-/+) Polarítás helyes bekötés után megy a hangszóró. Szerintem mindenki korrekt választ írt valahogy te provokálsz másokat.
    (Bocsánat mi vidéki emberek sokszor magunkra voltunk utalva, így van egy fajta nem essünk poffára szakember nélkül se "Skill")

(Mielőtt tanácsot adsz, azelőtt el kellene olvasni milyen segítséget kérnek, mert a válaszod Téged minősít, nem a kérdezőt. :C)

Próbáltam minden esetre egy új friss terméket ajánlani ha már a Boombox 3 után most rajtol a Boombox 4. Itt az emberek javarészt ingyen válaszolnak és próbálnak korrekt választ adni, te esetedbe ezt én elengedtem. Mert a személyeskedés a ki ha nem én hangnem? Trollkodni jársz fel ide? :DDD

Engem minősít? Még is ki előtt? Szerinted ide jár fel a átlag ember? Ez nem a facebook. :DDD
    Oké én ebbe benne vagyok, valahogy ez a beszélgetés nem vezet sehová csak offtopik. :K
    3 napig be se lépek. :U

• carl18

addikt

válasz alphamooncam #20125 üzenetére

Miért kell szakember? Haverom régen magának csinálta és Bluetooth hangszóró árán kijött! :D
    Kell egy új fejegység ami tud Bluetooth ez alaphangon erre írtam tud mindegyik szinte 4X50 wattot meg a meglévő hulladék hangszórókat valamivel jobbra cserélni. :K
    Ha a OHM Stimmel még használt hangszórók is játszanak.
    Ennek a havernak mikor új kocsi lett én adtam kölcsön egy hangfalat "Azóta is nála maradt" 13CM JVC 2 utas volt ami alapjáraton rendes Hifi hangszóró volt.

Új fejegységet kell telepíteni meg a hangszórókat, még 2X50 watt mellet is jelentősen jobban szólhat.
    De nincs erre külön Autohifi topik? Ha nagyon egyszerűsíteni akarsz akkor vehetsz egy JBL Party Boxot de annak megint kéne a kocsiba egy 230V mert akkuról nem fogsz sokáig zenét hallgatni.

Kocsiba amúgy is a menetzaj rontani fogja a élményt szóval még több hangerő kell.
    Persze ha valóban olyan hulladék a hangrendszer mint ahogy írod, akkor egy JBL boombox 4 is megváltás lesz. :))

Milyen Autó attól függ? Azért már a autók nagy részébe 4 hangszóró sok esetbe elő van szerelve. A legolcsobb megoldás hogy a meglévő ajtóról lepatintot a pántod a régi hangszórókat kiszereled és be raksz ugyan olyan ellenállás mellet 2 újat.
    Meg vennék új erősítőt ami tud Bluetooth és akkor nem kell kábelezni se , mert a meglévő hangszóró kábeleit tudod használni. :R

De a többi információt ha nem hordozható hangszórót veszel más forumból kell beszerezned. Ég Veled :))

• carl18

addikt

válasz alphamooncam #20075 üzenetére

Anyós ülé elé volt rakva a Uboom X anyós űlé alá, elég jól dübögött de mondhatjuk egy hordozható hangszóró esetén nagyobb basszus/nagyobb hangerőn majd lesz egy korlát.
    Mert egy erősebb hangszóró nagyobb hangerőn talán 4-6 óra alatt le is merül.

Gondolom van a autóba "gyárí Erősítő?" :D 4X50 watt?
    Ahogy egyik forumtárs javasolta a autó gyári hangszóróit esetleg cserélni másikra?
    Egy jobb minőségű hangszóró sokat dobhatna a hangminőségem, esetleg egy mélyláda ezek mellé a csomagtartóba? ;)

Persze vásárolhatsz Bluetooth hangszórót is csak, "Nyáron nehagyd a kocsiba"
    Mert jó esetbe csak az akkumulátor kapacítása csökken.
    Rossz esetbe fel is robbanhat mert egy zárt ablakos autó nyáron a tűző napi 60C is lehet.
    Egy Litium akku esetébe 40 Celcius a maximum ahol még biztonságos ez fölött már nem boldog a Litium. :))

• francz'70

senior tag

válasz alphamooncam #20108 üzenetére

"Pontosabban úgy került a példádba egy holmi fityfaszméretű játékszer hogy mindezt tudtad, és állításoddal ellentétben valójában nem volt is szándékodban segíteni, "
    Ember te csak vagy szimlán nem tudsz értelmezni, vagy tényleg komoly gondjaid vannak :Y A példámba úgy került ez a "fityfaszméretű játékszer" hogy ezzel volt tapasztalatom, a "nem behányva, hanem normálisan elhelyezve" ...mivel két oldalt a fejtámlára volt akasztva, így ennek is megfelelt, ... és igaz, hogy nem BB3 (amúgy ezt is írtam többször) viszont VISZONYÍTÁSNAK szerintem jó példa, hogy egy hordozható BT speaker hiába szól jól, egy kocsiban már nem azt kapod amire képes, teljesen más helyzet/környezet, akusztika stb. ...tehát a BB3 sem fog úgy szólni mint amire papíron vagy bárhol máshol képes!
    ...kapisgálod már a lényeget?

Folyamatosan okoskodsz pedig te nem próbáltál semmit, a kommentjeid alapján erről az autós helyzetről még viszonyítási alapod sincs, bár irtad, hogy az emúlt 20 évben jó pár jbl - hez volt szerencséd, akkor pedig végképp nem értem miért vársz téged megerősítő választ :U alapból tudnod kéne, hogy nem fog úgy szólni a kocsiban....a kikuzázott frekvencia görbéidet egy ilyen környezetben feldughatod, nem véletlenül írtuk többen is, hogy kocsiban egy mezei gyári, vagy utólagos csere 2-4 db-os hangszóró (pláne egy mélyladával, a keretbe belefér) megeszi reggelire hangzásban a BB3- at

Amúgy meg bármilyen hihetetlen totál jó szándékkal próbáltam segíteni, olvasd el az első két hsz-emet mégegyszer,.... bár ezekután egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem értedted :DDD

• bwoay

nagyúr

válasz alphamooncam #20115 üzenetére

teljesen mindegy, hogy milyen kategóriában jártasak a tagok - ha ez a jártasság nem autóban történő használatra vonatkozik, akkor számodra minden válasz irreleváns lesz. oka van annak, hogy bár többen többféle (kategóriájú) speakereket használunk, autóban senki nem ilyenről hallgat zenét, és ezeket az eszközöket nem is ajánljuk ilyen célra. ez is egy válasz, még ha nem is ezt szeretted volna hallani.

van egy elképzelésed, amiben a végletekig hiszel. ok. de ha egy szakmai topicba beírod, hogy egy Boombox 3-mal fogod kiváltani az autó hangrendszerét, akkor ne lepődj meg a szkeptikus reakciókon. attól azok még jó szándékúak, csak ne várd el a tagoktól, hogy tegyenek félre minden szakmaiságot, és még biztassanak is, miközben nekik csak rossz tapasztalatuk volt eddig. valamint hiába rugózol valamiért a Charge 5-ön (ami nekem aztán nem a kedvencem, sőt, eleve a JBL sem), volt itt szó Partyboxról is, ami a Boombox 3-nál nagyobb méretű/teljesítményű hangszóró.

persze attól, hogy innen senkinek nem felelne meg egy ilyen megoldás, attól neked még beválhat. ugyanakkor (és lehet, hogy csak én látom így) borzasztó ellentmondásosnak tűnik az, ha valaki kiemelésekről/kioltásokról, állóhullámokról meg bitumenes rezgéscsillapításról beszél, kényes a torzításokra, a frekvencia visszaadásra meg a mélytartományra, de mindeközben arra készül, hogy egy, a háta mögé rögzített bluetooth hangszóróról hallgasson zenét az autóban.

• bwoay

nagyúr

"úgy került a példádba egy holmi fityfaszméretű játékszer hogy mindezt tudtad, és állításoddal ellentétben valójában nem volt is szándékodban segíteni"

hanem? mi más szándéka lett volna? ez egy bt speakerekkel kapcsolatos topic. lehet, hogy konkrétan Boombox 3-mal kapcsolatban nincs senkinek ilyen jellegű tapasztalata, de joggal gondolja az ember, hogy ha megosztja az idevágó "élményeit", az is jelenthet némi segítséget.
    másrészt a Charge egy jó speaker, messze nem egy fityfaszméretű játékszer, és kettő belőle pláne tiszteletreméltó teljesítményre képes, még ha te azzal nem is vagy elégedett (a rtings mérései alapján). Nyilván a karosszéria nem ezektől fog berezonálni, de a Boombox 3-tól sem.
    nem látom, hogy bármi is indokolná ezt a kellemetlen stílust, szerintem mindenki jó szándékkal reagált, de nagyon úgy tűnik, hogy eleve kár volt belemenni ebbe a diskurzusba.

még valami:
    "a két db charge a fal mellett olyan produkciót nyomott, hogy szájtátva elismerően bólogattunk"
    ha számodra ebből nem derül ki egyértelműen az elégedettség, akkor annak biztosan nem a pongyola (???) megfogalmazás az oka.

• Cyborg

őstag

Korábbi hsz-ed Adamskynak:
    "Őket kérdezted a bluetooth hangszórós ötleteddel kapcsolatban?"

"-Természetesen nem és nem is fogom, mert nem vagyok troll, ha maguktól nem jönnek rá hogy a hobbijuk milyen költséges és mennyire hiábavaló a fáradozásuk, nem az én tisztem elmondani ezt nekik"

Pont ezt csinálod most, csak ebben a topikban, trollkodsz.

A Boombox 3 6,7kg, a fizikát nem nagyon lehet megb..., és nem nagyon van alternatíva, olyan, ami neked tetszik, meg pláne, hiszen te már kinézted a Boombox 3-at :)
    Arról már ne beszéljünk, hogy mennyibe kerül, és abból milyen hifit lehetne összedobni :D

...de tessék
    Tribit Stormbox Blast 2 - 5,5kg

Mostmár tényleg menj kérlek, vegyél valamit(Természetesen Boombox 3-at, mert a Te ötleted volt :) ), és vissza se gyere, max a végeredménnyel, hogy milyen király lett, amit kitaláltál a fül magasságban elhelyezett BT speakerrel a kocsiban :DDD

Mostmár szeretettel várnak a Hifi, autóhifi, és mindent én tudok a legjobban topikban.

...Nem kell reagálnod erre, nem kérek chartot, freqi görbét, és kisregényt se, köszi

Szia

• <Adamsky>

nagyúr

"Olyan alternatívákat szerettem volna ... "
    Itt ezeket szeretik a népek, ill. ezekről esik a legtöbb szó:
    Earfün UBoom X: sokunknak – köztük nekem is – ilyen van. A BB3 jó eséllyel hangosabb, és (még) "több" benne a mély, de annak már inkább kültéren van értelme.
    Soundcore Boom 2 Plus: nem megy annyira mélyre, de sokan ezt is szeretik. Zenefüggő, hogy mennyire jön ki a különbség.
    Tribit StormBox Blast és Tribit StormBox Blast 2.
    Előbbi az UBoom X-hez van nagyon közel, míg utóbbi talán a BB3-hoz (vagyis nem feltétlen szól jobban, viszont nagyobb teljesítményre képes).
    Aztán van még a Tronsmart Band Max és mondjuk a W-KING X20. Ezek azért már jó nagy dögök. Fórumos tapasztalat ezekkel nincs, de a YT-n vannak fenn egész jó tesztek.
    Mindegyikhez van app, így "csavargatható" e.q.

• francz'70

senior tag

válasz alphamooncam #20106 üzenetére

Arra reagálok amit áthúztál, ....a többivel (tananyaggal stb.) bár nem vagyok hangmérnök hidd el nagyjából vágom :U

Tömören a lényeg: segítségképpen írtam a saját példám, hogy egy bt speaker (példám esetén egy charge) nagyon másképp szól egy autóban fellógatva mint általában, ...ennyi!
    Amúgy meg azt nem irtam sehol, hogy a charge hangja nem tetszik, hanem csak azt, hogy KIMONDOTTAN A KOCSIBAN nem volt jó a hangzása!

"Tegye ki a haverod a Charge5-öt a mező közepén egy tönkre ott fogja megmutatni a valódi mélységét ;] a tudásának."
    Húú, tényleg?..köszi, na ezt kipróbáljuk :R ..... :DDD :DDD :DDD
    Hallod vicc amit művelsz, ide jössz segítséget kérni és közben folyamatosan kioktatsz mindenkit! :W

Példát kértél és kaptál is, igaz nem bb3, de írtam "konkrét típust" van "teszt körülmény" és a "frekvencia választ" is le tudod ellenőrízni, ...szívesen!

• francz'70

senior tag

válasz alphamooncam #20097 üzenetére

"Nem írtad melyik Charge, így a legújabb, 6-osra néztem rá."
    5 -ös volt, ...mondjuk a 6 -os ról ódákat zengenek de végül is teljesen mindegy nem a két verzió különbségén múlik. A példám lényege az volt, hogy míg pár nappal előtte egy sütögetéskor a két db charge a fal mellett olyan produkciót nyomott, hogy szájtátva elismerően bólogattunk, addig ugyanez a szett belógatva a hátsó ülésen nagyon másképp szólt.

Most nyilván ne úgy értsd, hogy ég és föld volt a két produkció, csak valahogy elfogyott a dinamika és nagyon hiányzott előről a hang, térben is furcsa volt hiába a TWS, tényleg a régi időket idézte....kétkazettás levehető hangszórókkal :D

Amúgy fogalmam sincs milyen mezitlábas gyári hangcucc volt a Mazda- ban, de hangzásban még így is köröket vert a jbl-re :K

• bwoay

nagyúr

válasz alphamooncam #20098 üzenetére

én nem javasoltam semmit, csak elmondtam, hogy én magamnak nem így csinálnám. neked viszont szurkolok, hogy beváljon, csak nem igazán tudok hinni benne.

"Mivel gyakorlatilag alig van basszusa, szub basszusa pedig egyáltalán nincs, nem csoda, hogy leszerepelt."
    ismerve a charge-ok hangját, ez elég merész kijelentés, főleg annak fényében, hogy a 6-os elvileg az eddigi legjobban sikerült darab a szériában, és kategóriáján túlmutató hangzása van, ami a mélyekre is igaz. a rtingsről meg az a véleményem, hogy az az oldal minden, csak nem jó viszonyítási alap, főleg ebben a témában.

• bwoay

nagyúr

válasz alphamooncam #20095 üzenetére

de a Boomboxot azért csak be kell kapcsolnod, és a hátsó ülésen lesz, ha jól értettem.
    egyébként nem kell bitumenezni ahhoz, hogy jobb minőségben hallgass zenét egy autó (akár) gyári rendszerén ahhoz képest, amit ezt a megoldás hozni fog majd. persze mindenkinek mást jelent a jó, úgyhogy ismételten sok sikert ahhoz, hogy számodra a lehető legjobb módon költsd el ezt az összeget. csak azt értsd meg, hogy jó szívvel senki nem tud konkrét típust ajánlani neked, és ennek a felhasználás módja az oka. ezek az eszközök nem autóba valók és az oda történő beszerelésük pedig nem egy jó lifehack.

• bwoay

nagyúr

válasz alphamooncam #20088 üzenetére

engem biztosan zavarna, ha olyasmit hallgatok, amit jól ismerek, és megfordítva szólna a két oldalt. nyilván túl lehet élni, mint ahogy azt is, hogy hátulról szól. abban biztos vagyok, hogy számomra nagyobb élményt nyújtana, ha hasonló összeget költenék a fejegységre meg két (esetleg négy) speakerre, de az ugye én vagyok.

• francz'70

senior tag

válasz alphamooncam #20083 üzenetére

Szerintem ezt a BB3 - as megoldást engedd el, hidd el amit már előttem is ajánlottak ( 2db új hangszóró + mélyláda ) úgy jobban jársz és nem csak anyagilag.

Saját példa - az egyik haverom két db charge-ot próbált így - ok nem BB3 viszont ebből 2db volt - szintén felfüggeszve a fejtámlára, figyu, ...pusztulat volt, csak ordított a basszus meg lepkefing, valahogy nagyon furcsán szólt az egész...
    Nyilván TWS -ben térben azért jobb volt mint önmagában, de a sima gyári négy hangszóróstól még így is nagyon elmaradt. Már eleve az, hogy csak hátulról jött a hang, de a tetejére még hangzás is kicsit dobozos volt a gyárihoz képest.

Én is használtam anno Vidi hangszórókat (90' évek eleje ültetett BMW felnis Ladákban, de szép évek is voltak) de az igazi az volt mikor a kalaptartóba besülyesztettem a HS- 280 hangszóróit :Ka Vidik meg mentek az első ülés alá. Egy kocsiban a sülyesztett hangszórók mindig szebben és dinamikusabban szólnak, nyilván a mélyláda más tészta
    A feelingről meg már nem is beszélve, mint anno mikor a kétkazettást feldobtuk a kalaptartóra...
    ..és kb. az is szólt így :D

• <Adamsky>

nagyúr

válasz alphamooncam #20082 üzenetére

"Kérdezd meg az autóhifi topikban is, szerintem elég sokan fognak igennel válaszolni."
    Félreértetted. Én arra utaltam, hogy alapból (értsd: leginkább gyárilag) nem szokás ilyennel kibélelni az ajtót. Persze, hogy az említett topic-ban mindenki ezzel kezdi, mert egy bizonyos szint felett ez az alap.
    Őket kérdezted a bluetooth hangszórós ötleteddel kapcsolatban?

" ... majd szépen automatikusan felkapcsolódik a telefonomra egyszerre a kocsi audio rendszere ... " – ezt én nem értem. Csak a BB3 lesz használva, nem? Akkor azt bizony kapcsolgatni kell.

"Másik véglet, meg hogy ... "
    "Én egyik hibába sem szeretnék esni."
    Pedig pont ez történik. :K
    Alap hifi-re nincs pénzed vagy sajnálod rá, ezért inkább veszel egy drága (ezt a témát ugye még ki se nyitottuk, hogy lehet akadna a BB3-nál ár/teljesítmény viszonyban jobb) bt. hangszórót, ami alapvetően nem autóba való.
    Pixx96 is írta, hogy ő bizony próbált már többfélét, és – ha jól értem – az eredmény a rossz és a sz*r között mozgott.
    Én biztos, hogy úgy indulnék el, hogy elterveznék egy közepes rendszert, ami arányba van az autóm értékével és a fizetésemmel. Ezt pedig vagy egybe, vagy több lépésben (előbb csak fejegység + 2db hangkeltő, utána esetleg +2 +erősítő, majd mélyláda, ha feltétlen kell, végül pedig "betonozás"). A lényeg, hogy mindig épp annyit lépnék előre, amennyit a zsebem enged, és így azt is látnám (ill. leginkább hallanám), hogy mire érdemes még költeni.

All-in-all: itt szerintem senki sem fogja neked azt mondani, hogy vedd ezt a bt. hangszórót, mert az tuti lesz az autódba.

#20087 bwoay
    " ... bithumen rezgéscsillapítókról meg mérésekről beszélsz, miközben azt tervezed, hogy a hátad mögé teszel egy hordozható hangszórót. ezzel egyrészt megfordítod a jobb és bal csatornákat, másrészt elölről semmilyen hang nem fog érkezni ... "
    +1 :K

#20088 alphamooncam
    " ... de mindent összevetve rá kell próbálnom."
    Szemlátomást ezt te már eldöntötted. Viszont innen, tőlünk erre megerősítést ne várj. ;)
    Vedd meg a BB3-at, "szereld be", aztán majd – 1-2 hónap használat után – gyere vissza a tapasztalatokkal!
    Engem érdekel majd az eredmény.

• Cyborg

őstag

válasz alphamooncam #20085 üzenetére

Annyit olvastam, amennyi elég.
    Kérdeztél valamit, mindenki megírja, hogy zsákutca, felejtsd el, adnak ötleteket is helyette, de Te ennek ellenére hajtod a saját igazad, kötöd az ebet...

...ha azt a 150-et, hangszóró cserére, és egy aktív subra költöd, sokkal jobban járnál, de Tédeg nem fog tudni senki meggyőzni sajnos :(

Csak a saját igazad alátámasztásáért jöttél, tisztán látszik, de ebben sajnos nem tudunk segíteni.

Nem bántásból, de úgy érzem, kár volt megkérdezned minket, és felesleges.

Tégy a legjobb belátásod szerint, vedd meg a Boombox 3-at 150.000-ért, lógasd fel hilti szalaggal fül magasságba, tuti jól fog kinézni, aztán gyere vissza, és írd meg, hogy hogyan szól( ...kitalálom, fasza lesz :) )

• bwoay

nagyúr

"csak jó helyre kell letenni a kocsiban osztjónapot."

ez igaz. "csak" jó helyre kell tenni. ami kivitelezhetetlen. az autókba minimum 4, de inkább 6-8-10 speakert pakolnak gyárilag egymástól tisztes távolságra ahhoz, hogy normálisan szóljanak és legyen tisztességes stereo tér is.
    bithumen rezgéscsillapítókról meg mérésekről beszélsz, miközben azt tervezed, hogy a hátad mögé teszel egy hordozható hangszórót. ezzel egyrészt megfordítod a jobb és bal csatornákat, másrészt elölről semmilyen hang nem fog érkezni, max ami visszaverődik az első szélvédőről. szerintem ez egy borzalmas élmény receptje, a többit meg már elmondták a többiek. ettől függetlenül hajrá, sok sikert! mi szóltunk.
    abban igazad adok, hogy valamilyen szempontból biztosan jobb lesz, mint a jelenlegi gyári. pl több lesz a mély. aztán hogy hány különböző szempontból lesz rosszabb, azzal majd utólag szembesülsz.

• Peaceliker

addikt

válasz alphamooncam #20085 üzenetére

Nekem csak ennyi tapasztalatom van : soundcore boom plusz 2es meganeban marha ratyi volt (és kevés). 1es dusterben gyári fejjel 70e ft nyi 4db jbl hangszóró (tán 4db 13as) meg elég faja. 🤷
    Megane hangszigetelése pedig sokkal jobb volt

• Cyborg

őstag

Nem olvastam végig az eszmefuttatásod, ne haragudj, de higgy nekünk, zsákutca a kocsiban a BT Speaker, az autóban elveszik a hang, nem tudod olyan helyre tenni, hogy jó legyen. Nem lesz jobb, mint a gyári, felesleges, próbálta már mindenki, nincs új a nap alatt.

A leírásod tele van hi-fi cuccokkal, tehát biztosan érdekel a minőség, a hifi topikot is olvasod, nem is értem, hogy gondolhatod ezt komolyan, miért kötöd az ebet a karóhoz? :F

A legjobb, és legolcsóbb megoldás a sima hangszóró csere az ajtóban, ahogy Pixx96 írta először, van BT magnód, mi kell még? Ennél jobb megoldás nem kell.
    Ha még van plusz 50ezred, később egyszer talán, akkor veszel egy aktív mélyládát, azt viheted tovább a következő kocsiba, és ennyi.

• <Adamsky>

nagyúr

válasz alphamooncam #20078 üzenetére

" ... rezonancia gátlás-bitumen lap ... " – szerinted ilyen hány autóban van?
    Az a baj, hogy teljesen különböző dolgokat próbálsz összehasonlítani, így nem csoda, hogy más összegek is jelennek meg a végén.

Egyébként Isten tudja hányadik alkalommal vetődik már fel a gondolat, hogy egy bt. hangszóró tuti autóba is jó lesz. Én ekkor mindig le szoktam írni, hogy nem fog jól szólni (én ugyan nem próbáltam, de megtették már másik előttem, ill. látatlanban én is erre hajlok). Ezen kívül hová is akarod tenni? Pláne egy BB3-at? Folyton, minden kiszállásnál majd ki-be fogod tenni-venni, kapcsolgatod a hangszórót, ha merül töltöd (vagy fixen rákendácsolod a szivargyújtóra)? Ha nem rögzíted le, akkor mi garantálja, hogy egy fékezéskor (ne adj' Isten baleset esetén) nem fog téged vagy az utasodat úgy fejbe kólintani, hogy ottmaradtok? Megannyi kérdés, amire nincs jó válasz.

• Pixx96

aktív tag

ezek helyére lehet venni értelmes koaxiális 2 utas hangszórókat meg egy értelmes BT-s pendriveos magnó kb 30 ezer és jó napot. ezért felesleges bb3 amúgy se hangzik jól autóban. meg kell mérni mekkora hangszórók és csá

nem egy nagy összeg párban kerül ennyibe:

• Sys85

veterán

Kocsiban nagyon nem úgy szólnak ezek a hangszórók mint a szabadban/otthon, én személy szerint nem tartom jó ötletnek.
    Anno próbáltam Partybox 310-et a kocsiban és minden volt csak jó hangú nem, főleg mivel hátul az ülésről szólt.
    Tegnap szereltem a kocsit belül és bent volt a műszerfalon a Motion Boom zajkeltésre és az sem szólt kellemesen abban a kis térben.
    Persze dübörögni tud kis térben, de nálam az alap hangcucc a Focusban kellemesebben szól.Nem erre lettek ezek kitalálva.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés