- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #19401 üzenetére
" ... oluv patreonjára mutat, biztos kiadta neki ... " – a felesége.
"Oluv firmwarejére gondoltam, hogy, ha egyszer megveszed, akkor jogosult lehetsz-e a többi módosításra is?"
Sajna nem. Ez mind külön-külön "termék". Szóval, én hiába vettem meg a 0.39-en alapulót, most ha úgy döntök (szerintem fogok), akkor újra perkálnom kell.
Itt írtam róla (ill. betettem egy képernyő képet), hogy elvileg mi a különbség a gyári és az Oluv cust. fw. hangolása között.
Röviden: Studio helyett Desktop, az Outdoor-ok esetén még dinamikusabb hangzás, főleg alacsonyabb hangerőn.
Az új(ak) – az eddig olvasottak alapján – nagyon más lesz. Szóval, aki eddig nem vettem meg a cust. 0.39-et, annak érdemes lesz megvárnia az új(aka)t.
Izgalmas kérdés, hogy az Earfun idővel nem fogja-e lenyúlni Oluv beállításait, pláne, ha azok végre "tws kompatibilisek" lesznek."Nem akartam flamet, tudom, én kezdtem el ... "
Félreértesz.
Nem téged akartalak leszólni, csak azt akartam jelezni, hogy míg pl. bwoay és én az Indoor-ba (ill. én az Indoor+ -ba) "hiszünk", addig másnak az outdoor a tuti. Én pedig nem akarok senkit arról meggyőzni (flam-et generálni), hogy rosszul hallgatja / nincs ízlése.
Hála az égnek vannak Oluv preset-ek + cust. eq., és egy alapvetően "bika" vas üveggyöngyökért.#19402 bwoay
" ... jól jön a szokványostól eltérő hangerő skálázás." ←
Ez sokaknak csak úgy tűnik fel, hogy milyen halk. Pedig nem. Igaz nem teszteltem, de szerintem "koppra tekerve" pont olyan hangos az Oluv preset-ekkel, mint a gyáriakkal, csak épp a görbe teljesen más, így sokkal jobban adagolható a hangerő (főleg alul, ahol számít). -
bwoay
nagyúr
válasz
Cyborg #19396 üzenetére
pont ez a hangerő lépcső teszi lehetővé, hogy alacsony hangerő mellett is precízen be lehessen állítani. ugyanez a helyzet a Uboom L esetében is: gyári presetekkel vagy túl halk, vagy túl hangos. Áldom Oluvot, hogy gondolt erre a finomhangolásra is. Merthogy egyébként a legtöbb embert az érdekli első körben, hogy "mennyi a max?", és csak utána esik le, hogy max hangerőn szinte minden speaker szarul szól, és sok típus alacsony hangerő mellett is. A Uboom X-re utóbbi nem igaz, viszont ehhez meg nagyon jól jön a szokványostól eltérő hangerő skálázás.
Motion Boomhoz képest milyennek találod az Earfunt?
(venni egyébként nem a fáradtságot hanem a fáradságot szoktuk)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #19398 üzenetére
" ... a rádió már sima indoorban is idegesítően búg ... "
Én ezt nem tapasztaltam. Lehet ott a forrással (app-al?) van valami gond ..." ... ki az a csöcsi?" → JOY
" ... még maszatol valamit a saját firmware-jével ... "
Igen, mert idő közben rájött, hogy a mintapéldányok nem épp olyanok, mint azok amik forgalomba kerültek. Szóval, ja ... reszelget egy-két (volt már téma itt, keress rá) újabb fw.-t (most épp arra is gyúr, hogy legyen olyan változat is, ami a TWS módra van kihegyezve)." ... aki egyszer megveszi, az onnantól minden egyes módosításra jogosulttá válik?"
Nem, ill. igen. A gyárit kapni fogod, amíg "él" a hangszóród, de az övét a Patreon-on keresztül kell megvenni. -
válasz
Cyborg #19389 üzenetére
Ezért az infóért személy szerint nagyon hálás vagyok, mert mióta megvan, addig csakis beltérben használtam még (viszont ott kb mindennapi társammá vált) és gondoltam az Outdoor úgyis kintre való, ki se próbáltam.
Azt éreztem amúgy én is, hogy az Indoor+ némely zenéknél olyan tompábban szól, de most fogtam egy zenét, amin jobban hallom a különbséget és újra-újra lejátszottam a különféle EQ módokkal.
Elég hamar rájöttem én is, hogy bentre is az Outdoor az abszolút nyerő.
Az Outdoor+ ugyanaz, csak mégb@szóbb, csak ott már féltem a hangszórót, mert erre a hangszóróra már ténylegesen szeretnék vigyázni.Valaki szóljon Oluv-nak, hogy nevezze át az EQ-kat!
-
Peaceliker
addikt
-
ggeleven
őstag
válasz
Cyborg #19345 üzenetére
Cáfolom!
Ha csak kosárba teszem, akkor nálam is 120 EUR:
[kép]
Itt lehet megadni kupont: [kép]
Az elmentett kártyák alatt van egy rész, ahol vagy bebipálod, hogy kéred a promót vagy beírod a uboomxxx kódot.
[kép]
Pipa és fizetési mód mentése után már 102,79 EUR lesz.
[kép]Ezek szerint van, akinél alapból be van pipálva a promó kérése, de másoknál nincs.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
Cyborg #18688 üzenetére
Amazon de vásárlásnál én úgy jártam hogy rossz terméket küldtek. (18ezer Ft-os tétel kb)
Írtam, mondták oké a X nevű céggel küldjem vissza, utána vissztérítik az árát.
Megnéztem a listát, Mo- De között a legolcsóbb szállítás 22ezer lett volna (egy tenyérnyi cucc, 10 dkg), ... képernyőmentés, levélbe betesz... megkérdeztem hogy tuti hogy ennyiért megéri nekik a 18 ezres terméket visszaszállíttatni?
Válasz 1 órán belül: tartsam meg, a pénzt visszautalják kb 5 napon belül. 2 óra múlva már jelezte a bank hogy megjött a zsé.
Szóval nem tudom mennyiért szállít pl a posta oda.. de nem biztos hogy megéri nekik . Vagy bárkinek is. -
Cyborg
őstag
-
-
gainwardgs
veterán
válasz
Cyborg #17724 üzenetére
Igen, néztem Alan tesztjeit, sok youtube-os tesztelő szerint viszont halk
bent használnám amúgy leginkább, kb 15nm-es nappali, oda csak elég a hangerő
Néztem Alan összehasonlítását a kettőről, ő is a stockwell-t emelte ki inkább.
Meg ahogy látom videóban, olvastam, elég sok a hamisítvány -
SSlyTR
senior tag
válasz
Cyborg #17671 üzenetére
Ameikában ez aprópénz. Most a rollerre van aggatva egy fél havi fizuja, naés?
Mikor amcsi melótársaknak meséltem, hogy itt milyen "élményeim" voltak használtautó vásárláskor, azt kérdezték miért nem veszek újat. Egyik egyszer vett használtat, nem jött be, elromlott. Inkább bement és vett új bmw x5öt. És mindenkinek új kocsija van, belefér, hogy buknak sok milliot pár év alatt mire újat vesznek. -
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17476 üzenetére
Te is a szekta tagja vagy.
Ha számomra nem létezne más, mint a JBL, akkor miért írtam volna a többi márkát? Miért érdekelne, hogy melyik lehetne jobb, miért hallgatok teszteket, miért dicsértem volna meg az előbb a Boom 2-őt, miért lennék itt a fórumban? Attól még, hogy számomra a JBL hangja a leginkább kiegyensúlyozott nem kell leszólni, hogy nekem "csak a JBL létezik".
Alan Ross vagy Oluv, de még az Orákurum sem tudna lebeszélni! Csak és kizárólag a saját fülemnek hiszek, ezt akkor is leírtam. A számtalan összehasonlító tesztnek!
Had ne kezdjek el személyeskedni, hogy te vagy Cyborg....
-
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17230 üzenetére
Igen, ha kell a jó hang, akkor nincs mit tenni.
Jobban hiszek a saját fülemnek, mint Alannak.Bár fura, hogy a Bose, Denon, Harman, Sony...stb szóba sem jött, olyan érzésem van, mintha itt egy tribit-anker-soundcore szekta alakult volna és vakon (vagy süketen) mondanátok, hogy nincs jobb tőle. Vagyis, aki ki meri mondani az hülye. Mondjuk equval hátha ki lehet belőlük hozni valamit...
Mindegy, én lezártam. Sorry mindenkitől. Ámen.
-
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17213 üzenetére
Dehogy vagyok én JBL fan, egy JBL-em sincs itthon! Nem is szeretnék, alapvetően nem kedvelem a márkát és a túlárazott bullshitnek tartom. Ezért is keresgélek más márkáknál, Harman, Anker, Tribit...stb de mindig az a vége, hogy hangban szebben/tisztábban valósághűen szól a JBL, mint a többi. Fura, hogy úgy vélekedsz a JBL-ről, hogy "magas nélküli mély"
pont ebben jó. De tényleg kérlek küldj egy olyan videót, amiben szerinted alulmarad a JBL más márkához mérten. Tényleg kíváncsi vagyok.
És semmi esetre ne értsd félre, nem vagyok JBL fan, nem vagyok elveszett tinédszer, ezért is vagyok ebben a fórumban, hogy hátha találok valami mást, jobbat mint a hypeolt JBL. Hifim is van itthon. Semmi mást nem keresek, csak jó hangzást.
"nincs olyan, hogy alul marad valami." -> miért ne lenne?
Kezdem elengedni, hogy neked válaszoljak. -
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17211 üzenetére
Oke, ezt mind értem. Leírom másképp, amit akartam mondani.
Ha kikapcsolom a monitort és úgy hallgatok meg 20 féle JBL vs Soundcore (vagy bármi más márka) összehasonlító tesztet (tehát vakon), akkor mind a 20-szor a JBL nyer nálam. Tehát összességében hangban (csak a fül érzékszervvel) a JBL a nyerő, leglábbis nálam, az én fülemnek, az én stílusomnak a JBL a legszebben szóló hangfal.Minden mást félre téve, márka, hol kapható, legismertebb vagy nem, olcsó, drága, nehéz, csillog-villog..stb. Csak a fülem és az eszköz hangja számít (semmi más!).
-
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17208 üzenetére
De miért van az, hogy minden review videóban, vakteszten...stb a JBL a jobb. Mindig! A közép és magas tartományban főleg. Valahogy mindig a JBL az etalon és ahhoz próbálják hasonlítgatni, eq-zni a többi márkát. Most pl a Harman/Kardon Onyx Studio 7-et nézegetem, mert lenne egy pár hetes használtan jó áron, de a JBL sokkal jobb. Igaz az Onyx mélyre megy, de énekhang/közéhang alig van. Minden reviewnak, agyalásnak az a vége, ha jó hangot szeretnék, akkor a JBL lesz a nyerő. Azzal legalább nem kell eq-zgatni, az elhelyezéssel babrálni...stb, de egy nagyon valós tiszta hangot ad.
És ez most nem arról szól, hogy ismert márka Media Marktban kapható...stb, vaktesztnél is ő nyer, pedig legbelül szereném, hogy ne így legyen.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #17202 üzenetére
Jól emlékszel.
Nekem a pánt is megrepedt (sajna típushiba, de fekete kötegelővel egész diszkréten javítottam / megerősítettem) és a párna se gyári már rajta egy ideje. Innen, ill. ezt rendeltem. Teljesen OK. -
cidalain
veterán
válasz
Cyborg #16735 üzenetére
Én is jól jártam, vettem speakert x kuponkedvezménnyel. 30 nap árgaranciájuk van, és időn belül y kedvezmény is érvényes lett, ahol y nagyobb volt mint az x. Mondom azért van az árgari, hogy használjuk. Megírtam hogy ilyen rendelésszámmal vettem, 30 napon belül vettem, most olcsóbb, mi a módja az árgarancia érvényesítésének. Azt gondoltam hogy kapok y-x értékű kupont, vagy visszatérítést, erre kaptam y refundot. Így a cucc végül teljes ár-x-y euroba került. Mivel leírtam a konkrét rendelésazonosítómat, így nyilván utánanéztek hogy mennyiért is vettem, és hogy mennyit kéne visszaadni árgaranciában, és náluk így jött ki a matek. Nem veszekedtem velük.
-
cidalain
veterán
válasz
Cyborg #16730 üzenetére
Én totál elégedett vagyok a soundcore customer servicével, bár leginkább azért mert az ügyemmel fogalmatlanok foglalkoztak, és anyagilag éppen pont jól jártam. Persze kérdezhettem volna, hogy bocsi ti milyen számológéppel számoltok, de úgy voltam vele, hogy hát mégis az ő dolguk a saját cégüket képviselni, biztos jobban tudják, mint én...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #16730 üzenetére
A soundcore.eu persze, hogy lepattint, ha nem ott vetted (saját tapasztalat). De én nem is azt javasoltam, hogy ingyenes javíttatásért / cseréért kuncsorogjon náluk, hanem, hogy kérdezzen rá, tudnak-e gari időn túli javíttatásban segíteni? Van-e erre valamilyen "protokol" (vagy nagy ívben elhajítandó a cucc)?
" ... vagy ugyanolyan csapnivaló, mint volt."
Nekem nagyon pozitív tapasztalatom van velük. Próbáld meg ugyanezt mondjuk a Sony-nál vagy a Technics-nél vagy bármelyik nagy(obb) márkánál.
Persze ehhez az kell, hogy tőlük vedd a cuccot. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #16692 üzenetére
Ezzel vitatkoznék. A MaxSound Plus-ról történő váltás a Motion+ -ra tényleg egy upgrade. Utóbbi valóban képes kiváltani az előbbit.
A Boom nem tudja kiváltani a Motion+ -t. Legalábbis nálam nem. Egy nagy csomó zene nem szól olyan jól a Boom-on, mint a Motion+ -on. Ez persze visszafelé is igaz.
Én a négy fal között általában a Motion+ -t használom, míg társaságban, kerti party-n, garázsban inkább a Boom-ot. -
ftamas0201
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #14757 üzenetére
" ... az új 70USD."
Ez - ami "papíron", kedvezményekkel 72€ - a valóságban nekem 90.24€-ra jön ki magyarországi szállítással. Szerintem nem érdemes amazon-ról rendelni. Tapasztalatom szerint nincs olyan, hogy olcsóbbak lennének, mind a gyártói oldal."Én élőben vetettem össze a kettőt ... "
Mondjuk akkor több / jobb tapasztalatod lehet, mint nekem. Én csak Alan tesztjeit néztem / hallgattam meg, valamint pár random YT reviewer-ét."Ahogy emeled a hangerőt, úgy jön ki a különbség köztük ... "
Igen, ezt - max. kicsit máshogy megfogalmazva - írtam én is." ... inkább harsányak a Boom Plus magasai ... "
Nem tudom, hogy mikor "tesztelted", de az elején kifejezetten bántó volt a hangzása. Volt benne "egy tüske", amit szerencsére később korrigáltak." ... mintha több magas lenne benne ... " - ezt a nagyobb hangerő okozhatja. De, ha megnézed Alan méréseit, látni, hogy nem megy magasabbra. Ezt egyébként ő is elmondja.
A legérdekesebb (korábban link-eltem) a 2db Boom vs. Boom Plus, amiből az jön át, hogy a Plus ugyan kicsit többet tud mélyben, de összességében a két Boom jobb / tisztább "zeneibb". -
zsiz
őstag
válasz
Cyborg #14096 üzenetére
Úgy csináltam. Megadtam a telefonszámot a címnél. (Nem a sajátomat, hanem azét, aki otthon van.) De egyelőre semmi. A tegnapi levelemre azt írták, hogy ők se tudnak utánajárni a csomagnak, mert a szállításért és a teljes logisztikai folyamatért kizárólag az Amazon felel... eu.soundcore rendelés. Tehát most se a UPS, se a Soundcore, (se én) nem tud semmit a csomagomról.
Türelmet kérnek, várjak 8 napig, ha nem jön meg közben, jelezzem és küldenek egy új csomagot.
-
silver10
aktív tag
válasz
Cyborg #14096 üzenetére
Erre emlékszem. A tied egy Amazonról történő vásárlás volt, a mienk meg a de. Soundcore.comról. A címzés nekem biztos, hogy rendben volt. Telefonszám is stimmelt. Mégsem tudott az ügyintéző róla semmit Vecsésen. Bár nekem a legutóbbi (tavalyi) Amazonos vásárlásom is rendben megjött.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #13835 üzenetére
" ... Tribitben meg 3-6kHz kötött egy nagy gödör van ... " - inkább 4- és 5,5 környékén, de lényegen nem változtat. Ettől függetlenül szerintem sokkal kellemesebb a hangja. Illetve nem csak szerintem, de Alan szerint is. Végül végig nézted a tesztet? Többször elmondja, hogy egyik sem egy hifi cucc, de a Tribit-en szívesebben hallgatott csak úgy zenét. És kb. minden egyformán szólt rajta. Míg az Anker-t egyértelműen party hangszórónak aposztrofálja.
A másik, amit megemlített, hogy még nem volt ideje a Tribit-el "játszani", így csak XBASS (vagy mi a szösz) on/off módban próbálta. Ezzel kapcsolatban volt egy megjegyzése, miszerint a Tribit még XBASS off módban is egészen kellemes, míg az Anker-hez egyszerűen kell a custom EQ különben kb. hallgathatatlan.
Szóval lehet ezt csűrni-csavarni: drágább, csúnyább (szubj.), de a Tribit egyszerűen szerintem (Alan szerint más ...) jobb hangszóró.#13836 szab120
" ... az Ankeren pedig a custom mode ... " - ez volt az Anker szerencséje. Ez kb. köztudott, hogy az alap Soundcore signature csapnivaló (4db Anker cuccom van), és ahogy fentebb említettem, Alan erre külön kitért, hogy az Anker-en az EQ-t muszáj csavargatni, míg a Tribit out of the box hallgatható(bb). -
szab120
tag
válasz
Cyborg #13835 üzenetére
A tesztben azt nem értettem, hogy miért úgy ereszti a kettőt egymásnak, hogy a Tribiten be van kapcsolva az xtrabass, az Ankeren pedig a custom mode, utóbbi nem a legmegfelelőbb, sem élőben, sem felvételen, viszont kb bármelyik eq-zást beteszed,mérföldekkel veri. Mint egyes régebbi teszteknél, hogy az XB41-et live módban hasonlították az xtreme 2-vel, vagy extrabass nélkül.
Azért a hozzászólásoknál is páran megjegyezték, hogy az EU-ban bizony nem 10 dodó a különbség a 2 hangszóró árában. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #13782 üzenetére
" ... nem tudok elmenni a JBL 3x-os ára mellett szó nélkül ... "
Én, se. Más kérdés, hogy ha annyira kellene egy hangos, és b@**ó mélyekkel operáló hangszóró, akkor azt hiszem én is JBL-t vennék."Oluv Tribites videóját nem láttad? Nagyon szépen szól szerintem az a Blast."
... de, épp most. Bűn ronda ez a Tribit, de jó (ilyennek kellene a Boom Plus-nak lennie). Sajnos most hirtelen nem találtam igazán jó minőségű összehasonlító videót, de szerintem nagyon közel lehet a BoomBox-hoz (legalábbis közelebb, mint az Anker). Sajnos az Anker a nagy hangerőn kívül mást nem tud felmutatni.
Ezt épp Oluv videója alatt olvastam: "The Motion Boom Plus currently fails when used in the direct sun on a hot day due to the rubber on the passive radiators getting stiff. It's insane."
... szóval konstrukciós gondok is vannak a hangszóróval, ahogy korábban is írtam.
Egyébként érdemes a hangszórókat is összehasonlítani: Boom Plus vs. Stormbox Blast. Előbbiben elég kis vérszegény mágnesek vannak, míg a Stormbox Blast-ban sokkal durvábbak. Ez azért sok mindenre magyarázatot ad...ui: Értem a Volvo-s hasonlatot, de ha egyszer annyi pénzem lesz, hogy Volvo-t vegyek, meg fogom tenni.
-
carl18
addikt
válasz
Cyborg #13676 üzenetére
Nekem a D Fine mondjuk úgy bevált, fél hangerőn el zenél 14 órát amit teljesen jó!
De ha kicsit odalövöm is sokáig lehet vele zenélni.
Hát szerintem attól függ kinek mire kell, bár szerintem sokat számít az ár-érték arány meg maga a hangzás vagy igény.
A Dockin példa értéküen játsza le a Rock zenéket, azt imádok rajta hallgatni.
Igazság szerint ez emberfüggő kinek mi a ideális, más mindenkinek a ízlése na meg hogy milyen zenéket hallgat.
Még amazonon olvastam egyszer a Dockin hangja olyan mint egy régi kazettás magnónak a 80-as évekből.
Egy biztos a 80-90-es évek klasszikusai nagyon jól szólnak rajta.Én sok-sok hangszórót kipróbáltam már(Vifa, Denon) Kimaradt.
De azért akartam valamit ami jól szól, szép letisztult és az akkuja is jól bírja. A Dockin ezeket nyújtotta és megfizethető áron.A Motion Boom volt nálam, nyilván egy jó kis hangszóró de ha mondjuk ugyan abba az árba kéne választanom D Fine és a Motion Boom között én a Dockint választanám. Én Anno 27E vásároltam a Ankert, akcióba megéri megvenni.
Bár ha nekem kéne rangsorolnom mit ajánlok adott árban.
Belépőszint Tribit Xsound go ugraded, Tribit Maxsound Plus.
Motion Plus, Motion Boom, Motion Boom Plus. Ezek nyilván jó vételek, főleg ha jó áron akaram az ember vásárolni.A Dockin D Fine Plus már nincs forgalomba, a Sima D Fine 120 euro plusz szállítás és enyhén mondva is kicsit elavult a Bluetooth szabványa. 4.0.
-
válasz
Cyborg #13674 üzenetére
Akkor leszűkíthetjük a topikot:
30 ezer alatt Tribit.
30-70 ezer Motion+/Boom(+)
70-150 HK/Partybox.
150+ Vifa lenne, de ennyiért senki nem keres bluetooth hangszórót.
Aki mégsem ezeken agyal, az ár/érték arányban rosszul járna, ezért itt mást nem ajánlanak.
Minden más csak pénzkidobás. -
válasz
Cyborg #13671 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmazott. Én nem elfogultságnak nevezném (nem írom le , nem akarok vitatkozni). Annyiban mindenképp igaza van, hogy az utóbbi időben alig találni olyan hozzászólást amiben nincs Boom, Boom+, Motion+, Anker, vagy nem közvetlenül ilyen hozzászóláshoz kapcsolódik.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #13651 üzenetére
" ... ahol grafikonnal magyarázzák a hallottakat, és megemlítik a negatívumokat is ... "
Azért van egy(-két) olyan reviewer is, akinek legalább a cucca (mikrofon) jó. Ilyen a DLX Willington csatorna. Érdemes meghallgatni az ő összehasonlító videóját is. Itt, ill. 5:15 → 5:25 körül szerintem elég jól hallani (tessék jó minőségű fülessel v. fejhallgatóval hallgatni!) azt, ami a gondot okozza.#13652 carl18
" ... van basszus, de nem a Harman Kardon színten." - de vajon miért nem? Ez itt a nagy kérdés!
Darabra (2×2 hangszóró) és méretre (90 mm és 20 mm) mindene megvan, ami a Go + Play-nek. Ehhez képest szvsz. nagyon el van maradva tőle. Én - lehet kissé túl optimistán - azt gondoltam, hogy ennyi év elteltével a Go + Play "szintje" most már - akár olcsóbban is - hozható."Nyilván egy Motion Boom csak tovább fejlesztve ... " - sajnos perpillanat ez sem igaz. Láttad Alan tesztjét, én is betettem ide a grafikonokat, és hallani is. Nem tiszta, nem szól szebben, csak hangosabban.
"Mikor nekem Motion Boom volt ... " - attól te elég hamar megszabadultál. Miért?
#13654 szab120
"Go+ play teszt valóban már másnak tűnik, viszont itt is az a MB+ előnye, hogy hordozható, míg mondjuk a go+-t nem viszed ki tábortűz mellé ... "
Jogos! Viszont, én azt gondolom, hogy ma már abszolút nem földtől elrugaszkodott elvárás, hogy egy hangszóró mindkét felhasználási módnak megfeleljen. A Boom Plus méretéből (ld. amit carl18-nak írtam) adódóan hoznia kellene a gettoblaster-t (ezt mondjuk tudja is), és ezzel párhuzamosan szólhatna tisztán is (minek akkor a hozzáadott szoftver, a szuper testreszabhatóság?)"Ráadásul a HK-nak nagy hátránya ... " - OK, de mikori cucc? Ezért mondom, hogy - lehet az én elvárásom volt túl nagy, de - ennyi idő elteltével a Soundcore-nak minimum illett volna megszorongatnia.
" ... a basszust kikapcsolták rajta, vagy live módba tették ... " - az a tesztelő, amelyik csak default beállításokkal képes tesztelni - főleg úgy, hogy van lehetőség cust. EQ-ra, - az az én szememben nem igazi tesztelő. Tessék tesztelni így is, úgy is!
-
szab120
tag
válasz
Cyborg #13642 üzenetére
Egyelőre 20-30%-on tolom,de ott nem igazán merül. De az attól is függ szerintem,ki mennyire tolja fel az eq-n a basszust, mert az átlag felhasználó kb feltekeri maxra, a többi meg nem számít. 😃
Viszont nem félek attól,hogy lemerülne 5 óra alatt, a specifikációk alapján sem, illetve mivel usb-c a töltés, így powerbank egyes kültéri használatnál mindig van nálam.
Kb lenyomattam ma egy komplett rhcp diszkográfiát, és semmi merülés, míg pl. a Vifa kevésbé intenzív használattal is csak 8 órát bír.
Illetve 50 százalékon ezt tuti nem fogja senki hallgatni lakásban, onnantól csak családi ház, vagy kültér. 😃 -
szab120
tag
válasz
Cyborg #13635 üzenetére
Köszi szépen!
Volt sima motion boom-om, de annál pl szerintem jobb volt az xb41/43.
A plus-szal vigyázni kell lakásban, mert 20%-nál már dübörög a szekrény😅
Nyilván részletgazdagságban nem Vifa/olufsen, de azok alsó hangon 3x ennyibe kerülnek, és nem hordozhatók igazán. Nem hiányzik abszolút a közép, szerintem teljesen rendben van, ráadásul az az eq, amit emberünk használ, nem is az igazi, plusz ahány teló, annyi beállítás már a gyári eq-ban is.
A tesztből is hallatszik, hogy Sonyhoz közel áll a hangképe /szerencsére/, ráadásul ami a Sonyk hangerejéből és basszusából hiányzott, az itt megtalálható. Sokkal tisztább a hangkép,mint bármelyik JBL esetében.
Aki folyamatos zenehallgatásra szánja lakásba, az nem lesz a szomszédok kedvence, itt tényleg igaz a marketing, hogy külső terepre termett.
Páran a youtube tesztekből kettőt vettetek elő a kb 30-ból, ahol nem annyira dícsérik, míg az összes többiben hüledeznek tőle, főleg ha az árát is mellé tesszük a tesztalanyoknak.
Én nagyon elégedett vagyok vele, a 80-100 ezret is megérné amúgy, főleg ha azt vesszük, hogy a versenytársak kb 120-tól indulnak, és elvéreznek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #13639 üzenetére
" ... a mids-ekben meg letörés van ... " - de ez nem lenne gond, mert ez csak az csak a Soundcore Signature sajátja. Custom EQ-val ez pikk-pakk eltüntethető.
Most belenéztem még 1× a 2db Boom vs. Boom Plus-os videójába, és ott azt mondja, hogy az első bekapcsoláskor azt tapasztalta, hogy ugyan nagyon mélyre nem megy le (sajnos teszem hozzá), de azért van benne mély. És a "pre-release" fw.-vel mintha nem lett volna meg az a bizonyos "tüske" (vagy nem lett volna ekkora).
Jelenleg viszont az a helyzet, hogy a sima Boom szemlátomást tisztábban (pedig a Motion+ -tól még az is odébb van) képes szólni.
Nem megy ugyan olyan mélyre, és nincs olyan hangos, de aki pl. szobában használja (mint én az esetek 90%-ban), annak a "sima" Boom jobb választás lehet. Más kérdés, hogy nekem már van egy Motion+ -om, ami - a dolgok jelen állása szerint - marad is még egy ideig.Merem remélni, hogy a Motion+ vonalat nem fogják elengedni (mint tette a H/K a Go + Play-el), és - előbb vagy utóbb - megcsinálják azt a hangszórót, ami az előbb említett H/K-hoz közelebb áll, esetleg le is pipálja azt (ma már szvsz. nem lenne nehéz).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #13637 üzenetére
Alan-nak nem azzal volt baja, - ha jól értettem (de majd még megnézem még 1×) - hogy nincs közép, hanem, hogy 6 kHz környékén van egy "tüske", amit nem lehet az EQ-val kiszedni. Ha pedig emelni próbálja a magasokat, akkor bántó lesz a hangja.
Nekem spec. ezért csalódás. K. hangos, ez nem kétséges, de nem képes még annyira sem tisztán szólni, mint az elődje.
Bízom benne, hogy ez hangolás kérdése (esetleg egy fw. frissítéssel rendbe tudják tenni), és nem arról van szó, hogy valamilyen filléres hangváltó van benne, ami ennyit tud. Mert akkor hiába sok benne a "bassz", megette a fene. Legalábbis az én szemszögemből.Ez a csávó is hasonlóra panaszkodik (csak nem megy bele a technikai részletekbe, mint Alan).
-
nagyra
tag
válasz
Cyborg #13591 üzenetére
Persze, a maga kategóriájában jó lesz. Egyik ismerősöm vett Charge 5-öt, ekkor jött az ötlet, hogy a kínai kollégák tutira kitaláltak ilyen jót, csak sokkal olcsóbban.
Ezért vettem meg a Charge 5 árának feléért a Motion Plus-t. Mélyben nem dob akkorát, mint a JBL, de jó EQ-val szebben, tisztábban szól (egy bizonyos hangerőig) a Motion Plus. Szóval abszolút nem bántam meg a vételt! -
nagyra
tag
válasz
Cyborg #13588 üzenetére
Heheeee
Igen, tényleg írja kommentben, hogy véleménye szerint nagy változásokat ért el EQ beállítással, hááát kíváncsi leszek... Ha a JBL Boombox 2-höz felérne (ami szerintem lehetetlen a fizikai mérete és a mélynyomók méretei miatt), vagy legalábbis közelebb lenne hangzásban, akkor nagyon ütős ajánlat lenne, de ha nem, akkor is korrekt ajánlat lehet (mondjuk valami jó kuponnal).Edit: írja is kommentben: "eq hit today and it does improve it but not to the boombox 2 territory"
-
nagyra
tag
válasz
Cyborg #13563 üzenetére
1 órája rakta ki Alan Ross bácsi a review-t
https://www.youtube.com/watch?v=h9mRuJnWcNw -
hcol7
senior tag
válasz
Cyborg #13568 üzenetére
felhivtam a nemet supportot. du2 kor indult az akcio, de a mail kikuldesuk az early bird discount code al nem reszletezett problemakba utkozott, igy meg nem mindenki kapta mrg, de folyamatban van elmondasa szerint. telefonon nem lehetett megoldani, mindenkepp meg kell varni az emailt.. remelhetoleg mire kikuldik, meg marad keszlet..
-
szab120
tag
válasz
Cyborg #13563 üzenetére
Azt hittem, hogy már a reggeli órákban megérkezik a kupon, de egyelőre semmi, és a kinti fórumokat olvasgatva jó páran elégedetlenkednek emiatt. Az Amazonon rendes áron már elérhető volt, de szinte percek alatt elkapkodták. Kíváncsi leszek, mikor érkezik meg a kupon, illetve ha megjön, mikor küldik a hangszórót? Jó lett volna péntekig, de így szinte esélytelen.
-
hcol7
senior tag
válasz
Cyborg #13423 üzenetére
anyaghasznalatra: nekem sincs vele bajom, sot, viszont a fogantyu tetejen a csuszasgatlos gumirozott soundcore feliratu felulet potencialisan elfog mallani. abban az esetben, ha ezt 15-20ev utan teszi, mint pl az amugy kifogastalanul tartos belseju e34es bmwben a gyari radio tekerogomb, akkor azert annyira nem para.
nekem egy eve vam meg, es ugy nez ki, mintha uj lenne. -
Cyborg
őstag
válasz
Cyborg #13399 üzenetére
Ma megérkezett a Motion Boom
Egyszer visszafordult a csomag, mert az amazon nem ír telefonszámot a csomagolása, de végül ideért. Elég csúnyán nézett a doboz, több helyen szakadt volt, de benne a speaker doboza nem sérült szerencsére.
Jobb, ha a cím 2. Sorában is feltüntetitek a telefonszámot, hogy a jövőben senki ne járjon így 🙂Nagyon tetszik a hangja, brutál jó a mély, de nem olyan JBL-es, tök szépek a magasak is mellé, amitől kicsit tartottam, hogy nem lesz elég magas benne, de nagyon jól szól. Felpattant Alan eq-ja is. Eminem- Killshot számán a Motion + elvérzett, de a Motion Boom lemegy olyan mélyre, hogy mindent hallani lehessen.
A külseje is tetszik, külön tetszik a fényes műanyag burkolat, ami ugyan sokkal gagyibb hatást kelt, mint a Motion+ bevonata, viszont sokkal könnyebb lesz tisztán tartani.
Összességében nagyon elégedett vagyok, ki akartam már régen próbálni a Boomot, ráadásul olcsóbb volt, mint a Motion+ -
Aureal
őstag
válasz
Cyborg #13406 üzenetére
Igen, az XB12-höz képest dupla ár a Max+ és tripla a Motion+ de sztem 3x-os árat nem ér és nekem a 2x-es se nagyon férne már bele a Max+ért.
Ami az újdonságokat illeti, én azért kíváncsi leszek az XB13 utáni modellre is. Nem minden a hangminőség, a kompakt méret meg a súly nálam fontosabb. -
Aureal
őstag
válasz
Cyborg #13401 üzenetére
Én úgy vagyok, hogy amíg nem jönnek modellfrissítések, addig nem veszek semmi nagyobbat. Marad a 2 Sony XB12.
A múltkor kinézett Tribit Maxsound Plus is jól bedrágult, és hogy nem is mai csirke, kíváncsi vagyok egy frissebb modellre már, és vajon berakják-e a szoftveres EQ-t, mint a Motion +nál is. Persze ha az is lesz vagy 100$, akkor dobom a témát. Annyit ez a műfaj nekem nem ér, főleg ilyen jó drága devizáknál. -
válasz
Cyborg #13340 üzenetére
Babyliss szőrvágóban cseréltem már párszor akkut, egy közönséges lágyforrasztó pákával+forrasztóón (pici smirglizéssel) simán rá lehet forrasztani az akkura a kábeleket. Persze aki még sose forrasztott, az ne lítium akkun kezdjen el próbálkozni mert tuti magára robbantja.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #13333 üzenetére
" ... főleg nem 50-ig." - és, ha pénz nem számít? Csak úgy a játék kedvéért kérdezem.
Szerintem egy teherautó vagy még inkább kamionnál kisebb jármű estén képtelenség helyet találni egy komolyabb hangszórónak.
• ne érje direkt napsütés
• lehetőség szerint ne látszódjon kívülről (különben lehet mindig elpakolni / elővenni)
• olyan helyről szóljon (szemből v. hátulról), ahonnan értékelhető élményt nyújt
Én nem tudom elképzelni, hogy erre létezne megoldás. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #13293 üzenetére
" ... meghaltak a csipogók ... " - egyszerre, mindkettő? Mondjuk nem elképzelhetetlen, ha az erősítő / hangváltó részen adta meg magát valami.
2 éves hangszóróra teljes visszatérítést ad az amazon? Én most hirtelen azt se látom, hogy ha most vennék, akkor mennyi garancia jár. Vagy te vettél vm. extra warranty-t anno (most úgy látom ez +10.39€ lenne...).
Az amazon-al nekem egy bajom van, hogy nem lehet PayPal-al fizetni, így a visszaküldés problémás (értsd: jó eséllyel pénzbe kerülhet).Szerintem a német Anker ezzel - főleg egy 2 éves hangszóró esetén - nem foglalkozni, de ne legyen igazam! Majd írd meg kérlek, hogy mi lett a sztori vége!
-
válasz
Cyborg #12975 üzenetére
Köszi!
Végül ismerőstől kaptam egy régebbi kis JBL-t 15-ért.
Hordozni beltérbe jó lesz.Viszont akkor rárepülnék egy nagyobbra 80-90 körül.
Főleg kültér, vagy beltérben nagyobb buli.
Külföldi rendelés is mehet, a lényeg, hogy nagyot szóljon a megadott összeg körül. 100 a lélektani határ, amit átlépni mindennel együtt sem szeretnék (nem ft-ra pontosan, de kb. az a "kopp" határ.).Kössz a tippeket előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA V
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Honda topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest