Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• alphamooncam

őstag

válasz Pixx96 #20174 üzenetére

"JBL signature" kb lapos flat EQnak felel meg sosem használtam egyik JBL terméken se szégyellje magát JBL ilyen presetet mer ráhúzni hangfalakra standardardba is ezzel indulnak dobozból kivéve..

:F Nagyon nem vagyunk egyformák !

A legvégső esetben nyúlok az EQ-hoz, azon egyszerű oknál fogva, hogy az EQ-t nem a zene "szinezésére" kéne használni kvázi a zenész elképzelését felülírni, hosszú órák, napok hetek munkájával kidolgozott arányokat felrúgni, hanem az akusztikai hibákat kijavítani.

Ha egy hangsugárzó kellően hűen lapos frekvencia visszaadással rendelkezik, akkor dolgozott jól a gyár, mert alapvetően azt hallod vissza amit művész eredetileg elkészített.

Egy gyártónak erre kell törekednie, mert nem lehet mindenki egyéni hallását, netán ízlésvilágát kielégíteni.

Magyarán egyéni szoc probléma ha pl. "basszuskárosult" vagy, vagy csak kevésbé hallasz egy tartományt, mert sérült a hallásod.

Az egy plusz dolog, ha egy-egy nagyobb csoportnak a visszajelzésekre reagálva készít preseteket.

Szerintem. ;)

Ha már úgyis itt vagyok... belehallgattam a legutóbb idézett tesztbe.

JBL-nél, amikor a dobverők csattantak azok, fahangon szóltak, a másiknál nem, ill. az Earfunnal egy bizonyos fémes , kemény hangzást is kihallottam egyes részeknél, de itt abbahagytam, nem hallgattam végig az egész tesztet.

Új hozzászólás Aktív témák