Aktív témák
-
westlake
félisten
a hardverek megjelenesi datuma alatalaban world wide.. ez azert is fontos, mert ekkor hullik le a termekrol az nda, magyarul azutan a datum utan mar lehet a kartyarol eredmenyeket kozzetnni (hivatalosan!).. eleg hulyen nezne ki, hogy az nda meg tart, de valahol meg mar egy hettel elobb aruljak a boltok polcain.. ettol fuggetlenul persze ilyen is van.. en is 4 nappal a hivatalos megjelenes elott vettem a gtx 295-ot, raadasul magyarorszagon.. (meg amerikaban sem lehetett hozzajutni).. szeritnem teljesen jo ez a vilagszintu megjelenes, es azzal is egyet ertek, hogy a szakmai topik nyitasat ehhez igazitjuk/igazitjak..
#2166: vegre csak tudatosul az emberekben
-
leviske
veterán
Valószínűleg valami beta drivert csomagolnak hozzá, miután a 9.3 elvileg még nem támogatja, a 9.4-et meg már késő csomagolni a kártyák mellé.
A külön topicról meg még mindig az a véleményem, hogy szvsz akkor érdemli ki, ha több, mint 800 SP lesz benne. Ez pedig úgy tűnik, hogy nem következik be.
Itt azért nem olyan különbségek lesznek, mint a HD4830, vagy az X2-esek esetén... -
rocket
nagyúr
Most olvasom a sourceban, hogy ezt irjak:
"So zeigt sich die ATi Radeon HD4750 bei unserem Partner Hardwareschotte.de zu einem Preis von."Plusz klikkekert biztos megerte ezt a "hirt" lekozolni.
Itt a webshop aminel kikerult az 130 euros HD4750 ar, 11 ATi kartya van a listajukban, egyik sincs raktaron, es a referencia Sapphire HD4850-re 150eurot irnak, 120-130euro korul lehet kapni tobb helyen is, szoval mar alapbol se az olcsobb online shopok koze tartoznak
Egyebkent nem vagyok benne biztos kitudjak huzni aprilis 9-ig, es nem ismetlodik meg az ami a HD4850 eseteben, amikor kicsusztott az iranyitas a kezuk kozul, emiatt kenytelenek voltak elorebb hozni a megjelenest.
-
tzsolesz
nagyúr
Hallod, ez így nem lesz jó, ha most a gyártók elkezdik ilyen pofátlanul drágán adni az RV740-et, akkor én a helyedben nem várnék sokat, megvenném a 4830-at, akár 27K-ért is hozzálehet már jutni.
Mit csinálnak ezek he??
NV csinálhatna már valamit, mert a végén még télleg mi szívunk a szarakodásaikért.
-
tzsolesz
nagyúr
foleg lehet sipakolni, hogy xp-n el sem indul
Aki XP-ét használsz, az meg is érdemli, ennyi.
Egyébként miért nem használunk még mindig win98-at?
A Vista+SP1 nekem tökéletesen megfelel. Az SP1 előtt azonban voltak vele furcsa dolgaim, de ezt már kinőtte mára. A másik legfontosabb dolog az, hogy tudni kell belőni ezt is mint az XP-ét.
A játékhoz pedig annyit, hogy meglehetősen meggyőzőek a képek róla amit a gugli kidob.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
hurraa, hurraaa.. most mi lesz velem.. te jo isten
nem is tudom, hogy fogom majd alomra hajtani a fejem ekkora lelki tores utan.. meg szerencse, hogy ezt a 15 eves ertelmi szintet mar sikerult kinonom..
apropo: attol meg, hogy egy femlemez, meg egy cf csatlakozo osszekoti a kartyat, meg nem egy kartya.. hany darab pci-e csatlakozoja van? ketto? akkor nincs mirol beszelnunk.. vagy akkor a gtx 295 csak egy fel kartya?
koltoi kerdesek voltak, kerlek ne valaszolj rajuk.. -
olizsoli
tag
jaja
főleg h a saphire 512-ese kerül nettó 36-ba bruttó48-ba elvileg úgy, h a kereskedői haszon rajta van, legalábbis abba a boltba ahol venni akartam, de így nagykerből meg tudom szerezni már szóval nem kell 48-at ráköltenem és ha a 36ba benne van a kb 15-20%os kereskedői haszon akkor még jobban járok
Az alaplap meg MSI K9A2 NEO-F 770-esel meg SB600-al bőven jó lesz hozzá nettó 15700-ért boltba, meg lehet h ramot is veszek akkor már 2x2gb-t és a mostani lapom vgam meg ramom megy apám gépébe az ő mostaniját meg eladjuk és még a laphoz meg vga-hoz megvesszük az új cuccokatszóval eladó lesz ez az öreg motoros: alaplap: ASUS A7V600 X VGA:ATI RADEON 9600pro(128mb) 3x 512MB ddrsd RAM(266mhz) proci:AMD Semprom 2200+ winch: 160GB Samsung és egy 40GB Maxtor
akinek ihlete támadt ettől a száguldó viperától nyugodtam dobjon pm-et,(akár "darabokban" is eladó) de adás-vételre valószínűleg április közepén kerülhet sor
Sry OFF-ért és tudom h van az oldalon apróhírdetéses részmajd oda is kirakom, ha meg lesz minden apám új gépéhez
-
rocket
nagyúr
#1618-ban rosszul irtam, nem 30$-t sporoltak az olcsobb nyakon, hanem 15$-t, azota volt ugye 229$-rol 199$-ra csokkentett ar, es most 199$-rol csokkentik 179$-ra, bar ugye a hirben is GTX260-rol van szo ami lehet a 65nm-es 192SP-vel szerelt kartya is (neweggen is van boven meg ilyen kartya, sot az EVGA referencia 192SP verzioja dragabb 5$-al mint a referencia 216SP verzio
), jol jon most az NV-nek, hogy nem adott uj nevet a 216SP kartyaknak, mert hat 192SP-vel szerelt kartyaknak zero eselye lenne a 149$-os HD4870 512mb ellen. (bar ugytunik HD4870 512mb eseteben egyelore csak papiron letezo arcsokkenes volt, mert nem latni 149$-os arnak nyomat se neweggen, Powercolor van 155$-ert, azon kivul mar a tobbi joval dragabb)
Modjuk igazabol mind1 milyen $ arak vannak, mert europaba sokkal lassabban jutnak el az arcsokkentesek, hozank meg foleg.
-
törölt tag
Itt a cikk, nem hosszú, érdemes elolvasni.
Ő a cég egyik vezetője, a beosztását meg nem mondom.
szerk.: Elnéztem, mire válaszoltál. Rohadt megfázás, átmegyek inkább read onlyba.
-
tzsolesz
nagyúr
Épp mondani akartam én is.
gyiku menj be egy NV topic-ba, és szólj be de ennél sokkal jelentéktelenebbet. Azonnal üvölt mindenki, és moderátorért szalad, hogy megsértették őket. Sírnak rínak mint a szaros gyerekek, iszonyatos némelyik NV tulaj. Én csak nevetni tudok rajtuk sokszor.
Az ATI-s topic-okban egyébként szépen megtűrjük az ilyeneket. pl. nekem sincs velük semmi bajom, had mondják el a véleményüket Ők is. Szólásszabadság van kérem.
-
leviske
veterán
Nem láttam, de nekem nem túl hihető... Az RV740 és HD4700, ahogy eddig is, most is hihető számomra, viszont a RV790... Eleinte arról volt szó, hogy csak 1GB memóriával érkezik, miután az 512 még a HD4870-et is lefogja elég erősen.
És ha csak egy csiszolgatott RV770 lesz, akkor mire fel az RV790 név? Ezt még mindig nem értem...
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Májusra helyre lesz téve. Dolgoznak rajta a TSMC-nél.
Igazából a pénz miatt lassult le a fejlesztés, mert a gazdasági válság őket is elérte. A második negyedév pedig hatalmas bukás lesz a TSMC-nek. Számítottak rá, hogy az NV csökkenti a rendeléseket, de azt nem gondolták, hogy 50%-kal. -
Geza26
senior tag
-
rocket
nagyúr
4770 lassabb lesz mint a 4830, 4830 teljesitmenyben 9800GT szint, szoval ha GTS240 valoban 9800GT OC, akkor jobb lehet majd teljesitmenyben, de ez megint nyogvenyelos idoszak lehet az NV-nek uzletileg, megha az RV740 nem fog paradezni 40nm-en kihozatali aranyt, es fogyasztast tekintve, akkor is igen nagy meret elonye lesz az 55nm-es G92-hoz kepest, a kerdes az meddig marad a G92 meg a piacon, majus kornyeken mar a kozelben lehet a GT215/GT216 megjelenese, egyikkel a ketto kozul meg valoszinuleg a G92-ot valtjak.
Marciusban sokkal nagyobbat utott volna az RV740 mint majusban fog, addig szerencsetlenkednek jo oreg ATi stilusban, amig a vegen megelozi oket az NV 40nm-enAr joval magasabb lesz mint a legtobben vartak, 120$-os MSRP europaban 110eurot fog jelenteni, az meg 200ft-os euroval se jelentene Magyarorszagon 20k-t mint amit ABU reklamozgatott itt nehanyszor mar
HD4830 teljesitmeny, 100$-ert, alacsonyabb fogyasztassal, szep alom volt, de ideje felebredni -
Chaser
legenda
Mostani árfolyamon 30k... a kint 80$-os 4670-ek kerülnek 21-23k-ba
szerk: De sztem a 4670 ezután rövid úton eltűnik, legalábbis AMD részéről, fölösleges gyártani ha jön az utód és nem eszik többet, viszont gyorsabb, 40nm miatt sztem előállítási ktsg-e is kevesebb lesz, majd szépen beskálázódik a 4670 helyére, csak a közben eltelt idő kérdéses...
-
gyiku
nagyúr
4770 targeting GeForce GTS 240 es GeForce GTS 240 = OC edition of 9800GT. hopp 1 saller nv-nek
4750 targeting GeForce 9600 GT, itt a masodik sajtos -
Geza26
senior tag
Le lesz cserélve egyszer! Ezért tervezem, hogy megvárom az RV740-et, mert az már az utolsó VGA lenne ebbe a gépbe, azt már a "végletekig" használnám, ezután már úgy is teljesen új konfig kell majd.
A 4200+ meg felhúzva "visítva" elég lenne szerintem a 4670-nek! Nem lene 100 %-os, de azért eljátszadoznék vele szerintem. Az RC740 sem hinném, hogy fekete képet adna a 4200+ procimmal!Mennyi többletet jelentene a 2600XT vel szemben a 4670, és mennyit az RV740 a 4200+ processzorral?
[/OFF]
-
Bluegene
addikt
Rocket: ez a hír ismét engem támaszt alá, igaz abban tévedtem h 800mhz-ces lesz, 850mhzes is lehet
tehát: +20% a mag teljesítménye és +13% órajelnövekedés, ergo 33% teljesíménynövekedés, amivel lazán verik a GT200-ast, a GT200B-t is
10%-kal erősebb chipet ami ráadásul 55nm-es, annak semmi értelme nincs egyhelyben toporgás
-
rocket
nagyúr
Azt irja nincs meg meghatarozva a megjelenesi datum, ha nem kell uj revizio akkor marciusi megjelenes lehet a cel.
Google translate:
RV790, 850 MHz-es a minta több feszültség
A január közepén jelentették meg az első alkalom, hogy a mintákat az utód RV770, RV790, a forgalomból, és ez a belső AMD chip 750 MHz-es órát és 900 MHz-es memória óra (GDDR5) vizsgáltak.
Egy másik üzenet is tájékoztatta arról, hogy az AMD már a HD 4870 használt Qimonda memória IDGV1G-05A1F1C-40x a 75 MHz volna gyorsítani.Most növekedését feszültség (1,30 helyett 1,24 V), hogy egy órát chip RV790 mintákat 750-850 MHz növelheti. A memória, mint akár 975 MHz-es. A Stepping marad az A11. Fortfolgende A lista minden jelenleg kursierenden RV790 minták.
750/900 MHz@1.24 Volts
750/975 MHz@1.24 Volts
850/975 MHz@1.30 VoltsMivel a még mindig igen erős eltéréseket igen rövid időn belül, az egyik úgy látja, hogy az utolsó óra AMD is vizsgálták. Mi persze továbbra is lépést tartani.
Amint azt is tudni, hogy hívják a minta, amely a pontos kódnévvel RV790XT viseli, az úgynevezett HD 4970 piacra. Így lezárja magát tökéletesen a jelenlegi Radeon család.
A feldolgozó egységek száma továbbra is bizonytalan. Még egy pontos időpontot elindítása még nem rögzítették. Ugyanakkor további Stepping szükséges - az RV670 is elérte az A11-Stepping a piacra - leginkább az, hogy indítsanak 2009 márciusában a munka."Van meg hova fejlodnie
-
rocket
nagyúr
"A 40 nm-es gyártástechnológia jóvoltából az újdonságok fogyasztása a jelenlegi termékekénél alacsonyabb lesz"
Nem kizart kis kazan lesz az RV740XT load alatt az elvarhatohoz kepest, hiaba a 40nm ha a kelletenel nagyobb mertekben szivarog az aram, es a GDDR5 se a fogyasztas csokkenest segiti majd.
Mondjuk jelen esetben annyi elonyuk van, hogy HD4830-on levo RV770LE mar egy kazan (tranzisztor szamot/meretet es az 55nm-es csikszelesseget alapul veve), igy nem lesz annyira nyilvanvalo, ha nem sikerult tul jol fogyasztas szempontjabol az RV740 elso nekifutasra(legalabbis a pletykak szerint A11 GPU lesz a retail verzio)
Idle fogyasztasban alapbol RV770-re epulo termekek nem igazan jeleskednek, itt inkabb az a kerdes tudnak-e normalis BIOS-t irni megjelenesig, ami az elvarhato szintre csokkenti az orajeleket.(bar a GDDR5 memoriak eddig nem kedveltek a downclockot)"a tuningpotenciál is kedvező irányba fog majd változni."
Mihez kepest? (kisse sok mar a logikara epito hir, nesze semmi fogd meg jol talalasban) -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Cebit-en láthatjuk működésben, de áprilisban lesz világszinten elérhető. Március közepe fele lesz a hivatalos bejelentés. DX10.1 lesz. DX11 csak az RV870 lesz. Abban a chipben néhány dolgot meg kell oldani. A tesszallátornak kompatibilisnek kell lennie a DX11-gyel és a Xenos-sal. A baj az, hogy a kettő együtt nem igazán megy az eltérő logikai futószalag miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem még nem gyártják. Február közepe fele érdemes a tömegtermelést kezdeni. Nyilván a Cebiten csak bemutatják. A nevet azt később is ráérnek kitalálni, hisz az csak a BIOS-sal kerül bele. Gondolom azon megy a vita, hogy maradjon-e a HD 4000 családban, vagy indítsák a HD 5000 családot. A Cebitre biztos lesz neve.
-
leviske
veterán
Ne túlózzunk... a HD4-es szériánál picit meglepő lett volna, ha nem azzal a nevezéktannal érkezik, amit az előző szériával bevezettek.
A HD3-asok nevéről viszont ugyan úgy csak az utolsó pillanatban -miután a 8800GT megjelent- hullott le a lepel és akkor is véletlenül, a Diamond-nak köszönhetően.
Ilyen frissítés témával pedig még nem volt dolguk, tehát nem lehet biztosra tudni, hogy milyen néven jönnek az új karik... Az RV740-eseknek reális volna szerintem a HD4700 megnevezés, de aztán ki tudja, hogy nem-e a HD46-osokat, vagy HD48-asokat egészítik ki velük...
(#595) Abu85: Legalább Egy kiindulási pontot..! Fog valamelyik kártya nevében szerepelni valahol a 9-es??
MOD: És még annyit, hogy az RV790-es(ek) adatairól is van infód, vagy csak a RV740-es(ek)ről? Azt nem kell mondani, hogy mi...
-
ld. 9600GT vs 9600GSO, csak még a 9600GSO órajelét lejjebb kellene venni cca. 20%-kal. de sok játékban még így is kitűnően látszik.
amúgy engem a 12 ROP is meglepne, a ROP-ok sok die-space-t visznek, és a kerületet is növelik. ha újabb ultraütősen olcsó chipet akarnak, akkor ezeket mind érdemes megfogni, és inkább az órajellel kompenzálni valamennyire.
Keldor papa: Charlie cikkeiben az a jó, hogy viccesek. viszont az a rossz bennük, hogy viccesek
Abu: lehet, hogy én vagyok túl nehéz felfogású ma, de nekem nem áll össze ez a memóriavezérlős dolog - amit leírsz, ahhoz a HUB-nak iszonyú nagy sávszélességgel kell rendelkezni. van erről a memóriavezérlőről valami olyan leírás, amit nem köt meg a HW-oldalak 1/2 - 1 oldalas limitje?
-
tzsolesz
nagyúr
Vazz, már éppen örültem hogy mindenki elsiklik fölötte (nem volt időm javítani), erre jössz te és beszólsz itt.
Egyébként ha akkor 3200Sp-és GPU-kal álltak volna elő, képzeld el, mi lenne ma?
ATI radeon 1631850/70, Geforce GTX593450 karikkal nyomhatnánk a COD 953-ik részét, és a Crysis 1089-et.
Aktív témák
Hirdetés
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest