- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
stikyo
tag
válasz
stevve #43005 üzenetére
Nincs mit
Nincs tuningolva a proci (illetve most már van, öt perce kicsit felhúztam), de a teszteket elnézve tényleg nem kell a 3,0GHZ-nél sokkal több.. Persze játékfüggő is, ahogy az imént írták. Ahogy tesztelgetem, nagyon érdekes dolgok vannak. Amivel most szívok, az leginkább az, hogy bizonyos game-eknél egy idő után belassul! Nagyon idegesítő!
Crysis demo esetén kíváncsiságból mindent very high-ra toltam, és legnagyobb meglepetésemre játszható volt! nem mondom, hogy nagyon szépen ment, de 20 FPS körül lehetett. Aztán (ahogy korábban is tapasztaltam, csak azt hittem, hogy én vagyok a hülye) 3-4 perc után átment képregénybe. És ez van medium beállítással is, meg alatta is. És most már az Oblivion is csinálja.. GPU-Z szerint max. 63 C-re megy fel a hőmérséklet, és a proci sem melegszik túl. (max.55C)
Régebben hallottam valami olyasmit, hogy a vidkari memóriája egyes esetekben 'kifogyhat' egy idő után, az produkálhat ilyet...-------------------------------------------------------
Alaplap: ASUS P5QL-CM
CPU: Pentium D 930 @3,00 GHz
RAM: DDR2 2x1 GB Kingston HyperX 800, Dual channel
GFX: Sapphire Radeon HD 3870 Ultimate 512MB
katt777
félisten
válasz
stevve #35320 üzenetére
Francokat.
Megy az szépen, bár tény, hogy (minden) full-ban max 8 FPS, de az is stabil. High-ban, alacsony élelmosással játszható (1680), és nem droppol ott sem. Lapozófájl és kevés RAM becseszhet. Akinél akad, annál nem OK a rendszer (pl. hagyja futni Vista alatt az indexelő szolgáltatást, más rezidens progit.stb.).
twine: Biztosan ritkán szólok hozzá...
De jó Katt-nak is, sztem ismernek.
-
katt777
félisten
válasz
stevve #35214 üzenetére
C motor nagyon CPU igényes. Egyébiránt minden "DX10"-es, éppen azért, mert valójában nem DX10-esek, tehát a CPU-nak kell veszettül pörögnie. Nézd meg: AC valóban DX10-es, nem is kell neki izomagyú processzor nagy felbontáshoz és full grafikához sem. Ebben az 1-ben mindig is elismertem, hogy jó.
Viszont 3870-et 3GHz-en CWh-ben is kihajt egy E8400, totál VGA-limites vagyok. De majdcsak meglesz az a 4870, legkésőbb Karácsonyra.
Ha azt akarták volna, hogy a meglévő hardvereken zökkenőmentesen fusson, már eleve úgy ment volna. DX9-ben, Oblivionban, graf moddal gyönyörű havazás van, és lényegében nem lassít a megjelenítésen (arra legalábbis van pár kemény graf-mod). De nézd meg a honlapomon, milyen grafikát tud az DX9-ben. Talán csak a vízpartok élethűsége hiányzik, az DX10-ben tényleg baba. -
katt777
félisten
válasz
stevve #35212 üzenetére
Nem baj, ha nem hajtod ki, csak éppen te írtad, hogy mennyire le kell venned a megjelenítést a játszhatóságra. Nálam mondjuk dolgozik az EPU-6, így ha akarom, terhelés alatt 3.6GHz-et is használhatok (bár 3870-nek fölösleges 1680-ban, csak a tuti kihajtás végett teszteltem így), miközben munka alatt 0.86V-on és 1587 MHz-en dolgozik a proci, a RAM-ok 705-ön (ez már DDR), miközben RAM és lap feszt is leveszi, szóval lényegében alig fogyaszt a gépem, főleg a -Vmodolt VGA 2D-vel.
-
katt777
félisten
válasz
stevve #35208 üzenetére
Az 1/3-os VGA kihasználtság egyhén szólva megmosolyogtatóvá teszi megjegyzésedet, hogy a procid 2.5-ön "pont elég". Nem önmagában szar, hanem az igényesebb VGA számítási feladatok adatellátásához több dolga lenne a procinak (de nem bírja), ezért vagy CPU-limites. És ezért szoktam mondani, hogy nincs önmagában kihajtás, csak relatív (viszont 4GHz-es proci tekinthető abszolut-nak
).
-
FeRRaR1
őstag
válasz
stevve #33555 üzenetére
Nem én mértem ki, külföldi oldalon olvastam
Linket ne kérj, azt már nem tom h hol
de 3870 nél 24 W volt a difi, akinek van műszere ki mérhetné...
Olli
Örülök h tetszik, lehet h 7végén rá szánom magamat 1 újabb menetre
Bár lehet h strand lesz belőle, már eleget kockultam
De meg csinálom sztem a van rá igény, bár a 8.8 assal nem gyorsultak a gémek, ezt mondták is AMD nél,
-
BigBear
senior tag
válasz
stevve #31180 üzenetére
Ááááá, az gyenge...
Most egy XpertVision 9600GT Sonic van, csak némi keverc miatt kimegy a gépből és kell egy új. Tudom, hogy ez is tök felesleges, de lejjebb nem akarom adni.
Erősen gondolkodtam kipróba után, hogy egy 4850 kell nekem, de a fogyasztás meg a melegedés meg az a maradék 1/2 agysejtem meggyőzött, hogy tök felesleges.
Kb. fél éve nem járt a gépen játék, pár napja kezdtem el a Mass Effectet, 1360x768, no szűrő, nekem tökéletes így is. Mindig motoszkál bennem valami, hogy fejleszteni kell, meg hű de jó a gyors kártya, csak valahol megálljt kell parancsolni. Ez a 25-30e pénzes szint (~ ennyi lesz a Sonicból) a max, ennél többet nem akarok költeni, de lefelé se szeretnék menni, hátha egyszer felkerül a gépre valami erősebb game.Sajnos hosszabb ideig nem tudtam élvezni korábban a 3870-et ezért is érdeklődtem itt, hogy hosszú távon milyennek találtatott. Teljesítményre tudom, hogy durván ugyanaz mint a 9600GT - korábban írtam is, hogy szerintem mindegy melyiket veszi az ember, hol ez, hol az a gyorsabb - , de hátha van tapasztaltabb nálam.
-
DigitXT
félisten
válasz
stevve #31110 üzenetére
Nem monitor limit: megszokás, és konstans sok-sok FPS szeretés.
De amúgy igazad van, játékja válogatja, hogy milyen felbontásban játszom.
Assassin's Creedet pl. 1280x720-ban, kisebbeknél előfordul 1152x864+6xAA
(ezt a felbontást használom amúgy 2D-ben is), stb. Legalább lehet tesztelni. -
-
-
-
-
-
katt777
félisten
válasz
stevve #29889 üzenetére
Külön köszönet, hogy nem a minden idióta által használt, szintén nem létező "szabadna" formulát alkalmaztad!
Szegény FeRRaR1, későn szóltam neki.WesTM: Így is kell, vegyünk olyasmit, amit rühellünk, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés, legföljebb kellemes csalódás. Nem rossz ötlet...
-
katt777
félisten
válasz
stevve #29840 üzenetére
Nem kell kihagyni a bordát, azért vannak a vékonyabbak. Ha hozzáér is kicsit, még mindig jobb, mintha nem teszel rá semmit.
A Chilla nem lóghat ki abból a +1 slotból, ha mégis, akkor nem jól szerelted fel.
Ha a hatásfoka nem is 100%-os, tattól a gyárinál még mindig jobb.
VGA fölött nincsen PCI-E slotod, ha már olyan tunert vettél? Az enyém szerencsére sima PCI-os.MarioAna: 1280-ban mivel akarod kihajtani a 4850-est?
A mostani konfigodba totálisan értelmetlen 4850-est venni. A helyedben lapot és procit cserélnék.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
stevve #29789 üzenetére
Én a hétvégén nyomultam egy kicsit a a Crysis demóval. 1920x1200-as felbontásban, semmi AA meg egyebek, de egész jól ment az X2-vel. A graf is korrekt volt és a színek...hmm "picit" szebbek voltak, mint a 88GTS alatt! Azért nálam még mindig a CoD4 a király!
(8.6-os Catalyst) A kártya max. 43 fok alatt volt, - átlagban inkább 40 - de az is igaz, hogy mindezt vízzel hűtve produkálta...Kzo: Ahhoz a felbontáshoz bőven - sőt talán túl - jó is a 3850!!!
-
-
katt777
félisten
válasz
stevve #29769 üzenetére
Nem tudom, a szivacsoknak mennyi értelmük van, mert laposabbak, mint a GPU, szóval sztem sz@rt se érnek. Praktikerben kapni mindenféle ilyen szivacs-csíkot, ált. ablak-ajtó szigetelésre. Veszel egy tekercset, és még 100 VGA-ra jó lesz.
Ja, látom, ez már volt.
RAM-bordákat elfelejtheted, legközelebbi VGA-n én azon gondolkodom, hogy leveszem a párnácskákat a gyári réz RAM-bordáról, az alá mehet paszta, úgyis csavarok tartják (párnák nélkül visszaszerelve, hogy alacsonyabb legyen), ahol meg a csöveknek kell a hely, ott egyszerűen kireszelem/bereszelem. Kár, hogy a 3870-nél nem jutott eszembe.Mégis csak jobb a réz.
Kéne vennem egy NF-P121300-as ventit, mert a gépbe ugyan nem tudom betenni, de van hátlapi SATA/táp kivezetésem, és jól hűtene a melegben...
-
WesTM
őstag
válasz
stevve #29431 üzenetére
Találkoztam ugyan ezzel a problémával,csak biost kell feltenni az alaplaphoz a legfrissebbet,és utána tuti jó lesz,csak abban a lapban nem fogod tudni kihajtani a kártyát,kb. 2000pontot jelent 3dmarkban,de addig ne telepitsd fel a drivert még nem frissitetted a biso a lapodon,ezt vista alol is meg lehet csinálni!!!
AM sorry vagyok de FATYÁNAK MENT A KOMM.
Jah és bedobom a bios linket,ha esetleg az r 2.0ás verziós lapod van akkor majd ahhoz szedd a biost,lennt látni fogod hogy van direkt bios a radeon 38**,3870 x2 karihoz.
[link] -
Falya
csendes tag
válasz
stevve #29431 üzenetére
Derűs napot! Ezen buktam énis ki, nem tudtam hová tegyem. Salynos az alaplap volt meg előbb, az AGP-s slot miatt de az tuti hogy a videókari marad az alaplap megy, de nem akarok mégegyszer véteni és inkább kikérem a nálam okosabb és jártasabb emberek véleményét. Sokan az AMD-t ajánlották de proci és alaplapcsere már sok volna, no meg nincs két hónapos. Üdv!
-
uridium
csendes tag
válasz
stevve #26713 üzenetére
Akkor szép sorjában (stevve, Diniboy, FefeeX)::
Sapphire Edition itt tessék egy kicsit olvasgatni (#25378) Wishmaster81 hozzászólásától:
Az Ipon-nál úgy tűnik, hogy a Sapphire Edition az a Limited Edition, 2 helyes, hőcsöves kártya. Igen, van egy kék nyákos, 1 helyet elfoglaló sütőlap is, de ez szerintem nem a Sapphire Edition.
Egyébként három napja linkeltem be 2 toxic tesztet, mert akkor is terítéken volt a téma...
TomBoy1986:
Szerintem csak ezt kell lefordítani belőle: ...amikor a mag eléri a 66°C-ot, a venti hirtelen 50%-ra ugrik, és elszabadul a pokol...
A tesztelők szerencséjére náluk a hőmérséklet a mágikus 65-66°C körül ingadozott, így nem lett belőle tartós egészségkárosodás.
-
FefeeX
veterán
válasz
stevve #19272 üzenetére
Hm, a 9600GT sem mai darab, csak éppen mostanra butitották le... Szóval így nézve a dolog kicsit más... A tesztek egyik fele erre a másik fele meg arra borul. Azonban árkategóriában 10k különbség van a kártyák közt. A kártyát egyébként nem a 3870 ellenfeleképp gyártották, ahogy levettem a dolgokat, hanem az öcsiének, ennek ellenére odaver. Ne gondold hogy ATi ellenes vagyok, előbb nézd meg az adatlapom. Csak a rideg tényeket állítottam középpontba. Ettől mondjuk a CF még mindig sokkal jobban muzsikál mint az SLI
-
-
katt777
félisten
Attól, hogy ATI mellett állok, nem hagyhatom figyelmen kívül a tényeket. És akkor is 3870-em lesz, esetleg CF is, de majd meglátom, 1950XT mellett mit produkál, ha működik (mert az Avivo kódolás, főleg X-Coder-rel, rohadt jó és gyors valami, amiről nem szívesen mondanék le, még ha ritkán használom is. De az anyagiak és a tesztek majd döntenek.
Az tuti, hogy ha műxik a hibrid CF, nagy logout-os cikk lesz belőle.Thrawn: Bocs, de nem olvasok végig 3 oldal angol szöveget, én az ATI infókból indulok ki. De majd kijavítasz.
-
katt777
félisten
Ott írtam, hogy szeretem az ATI-t, nem? Azt is fogok venni. Megjegyeztem azt is, hogy merőben elméleti az okfejtés, és csak az ATI jelenlegi hátrányát kívántam érzékeltetni, ami ugyanúgy nem tetszik nekem sem. Én belehabarodtam az 1950XT-mbe, és nem szívesen váltanék vissza nV-ra (előtte mindig az volt). És azért azt se feledjük, hogy a jelenlegi mo-i ára alapján nem ott vannak az új ATI kártyák, ahová szánták őket, mert nem egy helyen 8800GT-t olcsóbban lehet rendelni. De ez a mo-i kereskedőket minősíti, illetve azokat, akik ilyen árban meg is veszik az ATI-kat. Én megvárom a jó árat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest