- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
raziel01 #29887 üzenetére
Rengeteg olyan idegen szavunk van, aminek tudjuk a jelentését, de azok legalább léteznek. Nem belekötés, de ha ez elterjed, akkor csak nő a szemét a magyar nyelvben, pedig már így is sok van az Internet miatt.
NEM LÉTEZIK a "jóárasított" szó, vagyis nincs létjogosultsága.
Ez hasonló a "muszály", "ien" használatához. Sokan már ezt használják természetes módon, de ezek sem léteznek. Nem vagyok nyelvőr és írok helytelenül én is sokszor, de az ilyeneknek nem lenne szabad elterjedniük. -
DarthZolee
csendes tag
válasz
raziel01 #29723 üzenetére
Valszeg most nem alaplapról van szó! De amit beírtál árakat az is mutatja, az MSI drágább. Alaplapba a Gigabyte nagyon jó, nekem is az van.
Az árak meg minden héten változnak.
De visszatérve a 3870-re én örültem volna a legjobban ha úgy müxik ahogy reméltem és kicsit visszahozza a valamikori 9600pro-ról megmaradt szép emlékeimet. -
DarthZolee
csendes tag
válasz
raziel01 #29719 üzenetére
Ez két xar gyártó olcsó árakkal.
MSI 3870-et 43.000-ért vettem, valami nem stimmelt vele, szarakodott
MSI 9600 GT 33.000 erre cseréltem be a boltba és a kártya szinte ua tudja semmi gondom vele.
Szerintem ha bármelyikőtök beszívja egy kártyával utána már nem fog megbízni abba a gyártóba.
Ennyi! -
gmoney
csendes tag
válasz
raziel01 #28412 üzenetére
alacsonyabb felbontáson,mondjuk 800*600ban, AA off-al, és nem max effektekkel meg textúrával nem próbáltad esetleg?
mert egy clanbase meccsen mondjuk nem az az legfontosabb, hogy szép legyen, hanem hogy legyen minél több fpsklántársamnak galaxy 88gt-vel, vannak helyek ahol 6-700 fps-e van, éshát adja is neki rendesen
de mégis az ember kíváncsi milyen kártyát lenne érdemesebb venni, 3870et vagy 88gt-t
-
katt777
félisten
válasz
raziel01 #28329 üzenetére
Á, értem, másképp közelítettem meg a kérdést.
Én már láttam kiégett gépeket biztonságos tápokkal, mert valahogy nem vették észre, hogy le kéne kapcsolni.Részemről inkább ráhagyok, és semmiképp nem propagálom az alultápolást, mert abból esetleg (de nem feltétlenül) baj lehet. Nem vagyok anyagilag úgy eleresztve, hogy a gépem tönkretételét kockáztassam.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
raziel01 #26715 üzenetére
há me én aszitem azé kerül anyival drágábba me faszányos hütő, ami nem hangos vazze
de akkor legalább majd nem alszok melette el játék közben
mindegy a 2 slotos hütessel 4Kval olcsobb lenne és az meg nem is hangos, ugyanenyiért meg hoztak volna full hangtalan ultimatetnembaj majd megszokom... ha nem megy ako lesz egy eladó vapor hütőm vagy mi
-
katt777
félisten
válasz
raziel01 #26500 üzenetére
Nem mindegy egy tápnak, hogy mekkora terhelésen, ill. mekkora hatásfokkal dolgozik (élettartamának sem), szóval az, hogy megy, csak egy dolog. De én aztán nem beszélek le senkit arról, hogy határeset-tápot vegyen, majd cserélgesse, ha új VGA-t vesz, ill. bedöglik a táp a relatíve magas terhelés miatt. ATI szerint amúgy 450W kell és 30A, de ők nyilván minden körülmények között teszteltek, és ráhagytak egy kicsit.
-
katt777
félisten
válasz
raziel01 #26215 üzenetére
Skacok, egyelőre nézzétek meg a teszteredményeket az oldalamon. Vantage tesztek vannak, az biztos DX10, a játékok meg nem egészen. Türelmet kérek mindenkitől, még ezt sem fejeztem be, sajnos nem tudok napi 80 órát tesztelni (de ezt már írtam
).
HD3870 11-12%-kal húzható max stabilan, 8800GT 21-26-tal.ATI: 777/777/1126 -> 860(10,6%)/860(10,6%)/1200(6.6% (mert shader GPU-n megy)
nV DX9: 600/1500/900 -> 730 (21,6%)/1836(22,4%)/1100(22.2%)
nV DX10: 600/1500/900 -> 740 (23,3%)/1890(26%)/1100(22.2%) (és sokkal hűvösebb)Szóval alapból gyorsabb a 8800GT, ráadásul több mint duplán lehet tuningolni (és így jön ki 50% előny is akár), és egyelőre a hűtő fogja meg itt, HD3870 meg jobb hűtéssel sem stabil 890 fölött.
Alapon a 3870 HDR + 8XAA + 16XAF beállításokkal sokkal (11%) gyorsabb (de csak ha mind együtt) a 8800GT-nél (de mint tudom, nem sokan használják ilyen beállításokkal, mert ált. már lassú lesz a megjelenítés), viszont tuninggal a 8800GT hajszálnyira befogja.
Ez mind nem ATI fikázás, mert sok dologban király a 3870 (nV-n még mindig nem tudom, hogyan tegyem ki a videojelet 2. monitorra
), a fentiek egyszerű tények, tapasztalatok egy totál ugyanolyan rendszeren a 2 VGA-val.
Igyexem mielőbb CoJ és Crysis teszteket nyomni "DX10"-ben.
-
katt777
félisten
válasz
raziel01 #26135 üzenetére
Video In Video Out
Azaz, ha bemenetre jelet adsz, azt valamilyen Capture progival felveheted (pl. Videostudio, Nero Vision, stb.).
A VIVO karik meg vannak jelölve, és ált. jóval gyengébbek a nem ilyeneknél.
Ezen én nem látok ilyet, és nem is írják.
Az AVIVO az ATI cocec-csomagja gyors tömörítéshez, felvételhez, lejátszáshoz. -
Zsolt89
csendes tag
válasz
raziel01 #25395 üzenetére
Megnéztem most a sokak által csak "fánkos progi" névvel emlegetett progival, hogy mennyire megy fel a hőmérséklete a kártyának. Ezzel már felment 66 fokig, és a venti is jobban felpörgött hallhatóan, de onnan tényleg nem ment tovább több mint 5perc futtatás után se. Valószínűleg azért láttam csak 58 fokot max eddig, mert a procim gyenge hozzá így játékok alatt nincs kihajtva teljesen..Bár szerintem még így is jobb a hűtése mint a sima 2slotosnak, mert az 70fok+on megy full loadon.
-
Zsolt89
csendes tag
válasz
raziel01 #25395 üzenetére
Valószínűleg igen, mert néha gépbekapcsoláskor felpörög teljes fordulatra egy pillanatra a venti, de utána egyből visszaveszi és azért van bőven különbség közte
. Játék alatt is biztos magasabb fordulatszámra állítja, csak kicsit nehéz észrevenni nálam a különbséget, mert elnyomja a hangját a procim ventie mikor felpörög, meg a ház oldalán is 25cm átmérőjű venti van..
Wishmaster81: Szívesen!
-
-
Zsolt89
csendes tag
válasz
raziel01 #25284 üzenetére
Én is majd 1 hónapja rendeltem meg ugyanezt az ipontól, csak akkor még olyan 5k-val drágább volt, de két slotos. Egész pontosan ilyet kaptam:
SAPPHIRE HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E Dual Slot Fansink SP -
TomBoy1986
veterán
válasz
raziel01 #25284 üzenetére
A full edition kétslotos. De a boltban normális fazonok vannak, úgyhogy ha mégsem az szerintem visszaviheted.
wid22:
A 320-as GTS is szenved a memóriaszivárgásos hibától, s emiatt a 320MB VRAM bizony édeskevés. Mindenképp a 3850 a jobb választás, teljesítményben is [link] -
katt777
félisten
válasz
raziel01 #25279 üzenetére
Nemrég írtam. Döntsd el.
-
katt777
félisten
válasz
raziel01 #24849 üzenetére
Ez is olyan, mint a "szakértő" tesztek. Ha bizonyítani akarunk egy koncepciót, bizonyosan találunk hozzá megfelelő hardvert és szoftvert. Engem is így sz.pattak be a CF-rel. Aztán lehet, hogy a Maximus Formula lapokban jobban működik, mint az én mezei csúcs K9AP-omban ment, csak az a lap egy másik lap és egy proci ára.
De ne offoljuk szét a topicot, találtam már én is "hülyék topicját", egyszerűen ott is hagytam a francba a kínlódás helyett. -
katt777
félisten
válasz
raziel01 #24841 üzenetére
Egy rakás játék használ már 2 magot, amúgy pedig a rendszer a játék alatt mindig, tehát irtózatos hülyeség azt mondani, hogy mindenre elég az 1 magos (persze, bizonyos feltételekkel igen). Már a rendszer gyorsabb lesz a játék alatt. Viszont az is tény, hogy 1 magos nem feltétlenül fog megakadályozni a játékban, nekem is van ismerősöm, aki még mindig egy 2 v. 3 éves, 3 GHz-es P4-gyel tolja a játékokat (újakat is), egy 3850 alá elmegy az, ha még tuningol is rajta az ember. AGP-s 3850-nel is jó páran játszanak AMD v. Intel 1 magos konfigon. Persze nem kapják azt a sebességet, amit 2 magos procival.
3GHz felett ketyegő X2 amúgy elég 3870X2-höz, ha kellően nagy felbontásban tudsz játszani (és összetettséggel), nem feltétlenül kell C2D (no de ajánlott, ha fejleszteni is akarsz VGA-t a későbbiekben). 3,3GHz-en teljesen kihajtja (1600 felett 8XAA, 16XAF), az alatt meg legföljebb néhány tized FPS-t veszítesz az új játékokban (már ha kihasználják a 2 GPU-t, de egyik sem teljesem), régiek meg úgyis mennek.
A "kolléga" lehet, hogy úgy maradt 20 éve, amikor megszerezte a diplomáját (nem feltétlenül tanulással).
Athomi: Egy jó barátom még mindig 2 GHz-es Celeronnal (1 magos!
) nyomul, mert azon a konfigon megy a WinME, és azok a játékai, amelyeket képtelenség XP v. Vista alatt bármiféle módban futtatni. Szerencséjére túl kényes az ízlése ahhoz, hogy az elmúlt pár évben kiadott, játéknak látszó szoftverek érdekeljék, FPS és RPG meg nem érdeklik. Szóval igény kérdése az egész, ő nagy ívben sz.rik a több magos procikra, és az egyéb "fejlesztésekre", amelyek az ő nézőpontjából csupán egy jól működő hardver és szoftver folyamatos tönkretételét jelentik.
És az ő szempontjából neki is igaza van.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
raziel01 #22124 üzenetére
És ezt te komolyan elhiszed? Ebben nem csak a VGA van benne
Amúgy a felhasználók közül, akik ebben szerepeltek hány %-a használ Microsoft terméket? Segítek: 100%
Mégis az NV okozta a legnagyobb gondotAmúgy az mégszebb, hogyha még az összes ismeretlen eredetű hibát hozzá is adjuk az ATI drivereihez, akkor is kevesebb százalékot ér el, mint maga az NV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Reklámblokkolók topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest