- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- MIUI / HyperOS topik
- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #34941 üzenetére
Ja, ZERO-ra.
Ha valaminek kell a RAM, majd szól, de vannak okos kis RAM-managerek (XP/Vista managerben is van ilyen funkció), amelyek kilövik a nem használt dll-eket a memóriából, vagy éppen ott tartják a kernelt.
Adobe progik nem saját lapozófájlt használnak, mint a komolyabb szoftverek?
Egyébként pont játéknál figyelhet be a lapozófájl-igény, FEAR pl. ilyen. -
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #34811 üzenetére
Egészségére!
FeRRaR1: Ne nyomjon most már semmit, segítse Massát, de úgysem fogja, mert ő is köcsög, hiába segítette tavaly őt Felipe. Messze nem jó párosítás, főleg hülyeség egy motiválatlan, figyelmetlen, leeresztett pilótát egy szinten kezelni egy jó sofőrrel.
Persze Domenicalli-ról rég közismert, hogy balfasz.
Kávét meg nem iszom, mert utálom a feketét.
-
válasz
Mercutio_ #34706 üzenetére
Ez igaz, de hogy elég lesz e a 128bit, valszeg néhány hónapon belül kiderül.
Mikor megjelent a ringbus, el kellett telni néhány hónapnak, hogy az ATI driverek valóban ki tudják használni a lehetőségeit. Ha a driver programozók most sem voltak képesek időre, rendes drivert készíteni, akkor valszeg a 4xx0 sorozat még inkább el fog húzni a következő néhány hónapban az előző generációtól. Ha viszont azóta megtanultak drivert írni, akkor lehet, hogy hiába várunk.
-
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #31476 üzenetére
Hát, én már csak tudom...
Igen, addig tojik.
A program azért hibázik, mert frissíteni akarja magát a netről, és nem tudja. Ezt vagy kapcsold ki, vagy tiltsd le a tűzfalban. Vagy frissítsd. Semmi köze ennek a VGA-hoz, vagy a hardver más elemeihez.
No, én sem véletlenül vettem 3870-et, akkor kb. 5-6k difi volt az 512MB-os 3850 és a 3870 között. Sajna most a 3870 jóval drágább a 4850-nél. Még.
Avivo-t lehet, nem fog bezavarni semmibe, csak gyorsítja a videolejátszást, ha ezt használja a rendszer, no meg a kódolást, ha konvertálni akarsz. Egyéb lejátszók belekavarhatnak a rendszerbe, ezért nekem csak egy KMPlayer van fönt, az saját kodekekkel dolgozik, ráadásul jól.
-
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #31472 üzenetére
Gyári csomagban benne vagy, ATI oldaláról meg letölthető ugyanonnan, ahonnan a driver és a CCC.
Bali27: Ezt elég hülyén fogalmaztam, az 53% a gyorsítás foka. Így emelkedik a maxig. RBE-ben jól mutatja a grafikon.
Mercutio_: A régi biosok alacsony hűtésről indultak (25%), és csak 73°C-on kezdték emelni a hűtést. Neked szimplán egy jó VGA hűtő kell. GFX Chilla.
bolcsodal: Mert régi a bios-od, és az 25%-os sávokban képes csak kapcsolgatni a RT. A honlapomon ott a leírás, hogyan változik ez meg a 010.071-essel. Onnantól jó a RT.
-
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #31455 üzenetére
Az AVIVO pack-et is feltetted az eltávolítás után, vagy erről nagyvonalúan megfeledkeztél?
Hát, HGL az lehet táp. Nálam minden grafikát maxra téve szaladt, és még csak nem is melegítette 65°C fölé a karit, még a gyári hűtéssel.
Mint a saját rendszeremen látom (ismét), rendes eltávolításokkal és pucolásokkal is kavar az ATI, máskülönben nem lenne kevesebb CPU-pontom most, mint 2 hónapja ugyanazzal a driverrel.
A 067-es bios a GPU-lockos. Szívás. Kérdés, hogy megy-e mással, hogy közben az ASUS progik ASUS-nak ismerjék föl a karit. Ill. hogy a bios-csere nem hoz-e ki apró hibákat. Bár a HGL-ből ítélve most is van hiba. -
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #31297 üzenetére
ASUS 1950XT-mhez az ASUS driver mindig jobb volt, mint a ref. Mindenki kínlódott a megjelenítési hibákkal egy csomó játékban (miközben osztották az észt, hogy minek teszek ASUS-t, amikor csak az ikonját írják át
), nekem meg minden rendben volt. Szóval én az ASUS-t javaslom.
A cikkeim 3870-ről szólnak, szóval azokat a beállításokat ne tekintsd mérvadónak, csak a szerkesztésre irányadónak. Egyébként hatékonyságra van belőve, de 2D-ben nem hangos.
természetesen megteheted, hogy leveszed a venti fordulatát 2D-ben, valamint a feszt és a frekiket is. HIS van pl. úgy belőve, hogy 2D-ben le is áll a venti, és hagyja melegedni a karit, mert forrni nem fog (főleg, miután az ember megcsinálja benne a 2D és low 3D módokat), 3D-ben meg szépen hűt (viszont emiatt lassú a visszahűlése).
Egyébként tudtommal a 3850-eket ATT rendesen szabályozza (azaz a feszt is leviszi), és akkor nem kell bios-t módosítanod. De ezt nem tudom megnézni ilyen kari híján. Mindenesetre nézd meg, 2D-ben milyen meleg CCC-ben a VGA-d, aztán ATT-vel állítsd be a 2D módot (hkp-t kilőni!), és ha ugyanolyan hűvös, vagy hűvösebb, akkor OK, ha melegebb, akkor csak a bios mod marad. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Mercutio_ #30780 üzenetére
1 HD 3650 se hozza az X1950 prót
és a HD 4650/70 se fogja a HD 3850/70 et ez szinte 100%
alatta lesznek valamennyivel, de val színüleg kisebbek és hidegebbek is, de nincs melegedési bajj 1 ikkelse ami ne lenne orvosolható max venti vezérléssel... v bios configgal (legrosszabb esetekben)
-
-
Bundás22
őstag
válasz
Mercutio_ #21342 üzenetére
sztem nem ártana megtunningolni, de elég lesz sztem
a cpu limit pedig egyébként se ilyen egyszerű behatárolni
az én vga-m sm3 pontba ennyit dob:4600 3,2 ghz-es c2d-val
4400 2,6 ghz-es x2-essel
szal 4%-kal fogja vissza h AMD-m van, ezért a 4%-ért nem fogok rendszert cserélni, egyes programokban a CPU kihasználtságom az 50%-ot éri el úgyhogy ritka kivételektől eltekintve(Pl.: WIC), nemigazán lehet észlelni a különbséget, nyugodtan vegyed meg, sőt a 3850-est ajánlanám inkább, nem csípem az ilyen "kuriózumokat", azokhoz nem fejlesztenek rendes drivert(lásd: 2900GT egy fos) -
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #21339 üzenetére
Hybrid CF sajna még csak az IGP-vel kompatibilis VGA-kkal megy (34xx-ekkel), de most nem találom a cikket róla, a héten volt valahol.
Hát, azt a procit nem fogod addig húzni, ameddig kéne egy 3850-hez. A többi beállítás kérdése (magasabb felbontáson és grafikával alacsonyabban van a CPU limit, de nem annyira, mint amennyire egy 3600+ ált. feltuningolható).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest