- A HMD visszalép az USA piacáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
FefeeX #26935 üzenetére
Nem is vitatom, a játék fusson rendesen, az a fő. De szép képmentéseket akarok az oldalamra tenni (nézd csak meg), és Oblivion topicba is igyexünk olyanokat. Egyébként a jó játékban pont hogy lehet látni a különbséget, az észre sem vehető különbség az megint rossz. Én. pl. simán kiszúrtam a 4XAA-s shotokat, az anélkülieket meg még könnyebben.
8200 természetes, hogy alapon kihajtja a 3850-et, ahogy E8400 is a 3870-et most már, a 8.5-ös Catalyst-tel. Előtte hemzsegett a bugoktól, mert CPU dolgozott a gép helyett a fene nagy DX10.1-ben, magas minőségben.
-
L4mie
veterán
válasz
FefeeX #19268 üzenetére
Nézd meg az apróban Birndél 43k :S nem hiába mondtam Neked, hogy elgondolkodtam a GT-n .... ha a B***f***sz magyar nagy-kiskerek meg nemkövetik le a gyári árváltozásokat, akkor meg a fene sem fog 3850 est venni 512-vel 40-50 ért mikor Gt-t kapsz jobb teljesítménnyel 43-50 ért. Ha a 3870 es kis hazánkban is 200 dolcsi körül lenne, akkor versenykéesebb lenne... különben szerintem 1-2 hét és meglátjuk.
-
katt777
félisten
válasz
FefeeX #19004 üzenetére
És az sem mindegy, ki hogyan helyezi el azokat a ventilátorokat, ha ugyanis rosszul kavarják a levegőt odabent, a zaj erőssége - az összeakadó légáramlatok miatt - meghatványozódhat, és a hűtés hatásfoka is romolhat (ráadásul nehezebben pörögnek a ventik). Tudom, mindegyik házban órák hosszat helyezgettem, forgattam a ventiket, még olyan is volt, hogy az egyikben kifelé, a másikban meg hasonló helyen befelé kellett fúvatni. Elég valamit betenni a gépbe, és máris lehet elölről kezdeni a hangolást.
Én meg jobb szeretem tagolva, és illendően mindenkinek, de ez ízlés kérdése. -
katt777
félisten
válasz
FefeeX #18987 üzenetére
Az nem az ATI hibája, hogy a régebbi segédprogramok nem kezelik megfelelően, vagy hogy egyesek agyonerőltetik a VGA-kártyát. Attól, hogy gyárilag 85-88°C-t ér el egy 3870, még nem melegszik túl, legföljebb neked (vagy nekem) forró. A chipeknek elvileg 120°C-ig kell bírniuk a hevülést, de én ugyan nem próbálom ki, valóban bírják-e. Nekem tuningolva is csak 91 °C-ig emelkedett 860/1200-on. Tehát nem volt vészes, nem is fagyott le a gépem, lépett ki játékokból, v. hasonlovak.
Tehát nem volt hiba, amit kiküszöböltek volna (ezért nem is írtam), csak a Sapphire-nél készítettek egy jobb hűtésű bios-t, vsz. quad CF rendszerek számára, mert ott biztosan forr a levegő, ugyanis hiába jó a hűtés, ha a ventiknek nincs honnan hideget szívniuk, mert egymás nyakán csücsülnek a karik.
Egyébiránt ASUS-nak ez a 3xxx szériája nem igazán támogatott bios-okkal, Sapphire-ban meg, főleg 3870-nel, lehet válogatni TPU-on. -
-
TomBoy1986
veterán
válasz
FefeeX #18987 üzenetére
Őszintén.... neked fagyott már a gyári alap BIOS-szal a kártya? Mert nekem teljesen alap minden, még a ventit sem vezérlem felül, s így a 067-es BIOS-szal fagyásmentesen, hangtalanul (50%-ot én már hallom) végzi a dolgát.
Tehát nem frissítettem BIOS-t, nem vezéreltem felül a ventit szoftveresen, s mégis fagyás nélkül, képhibák nélkül megy a kártya.
-
BITBOYS
addikt
-
Coyot
őstag
válasz
FefeeX #18917 üzenetére
Ha nem 4magos procit vesz elég az L-es lap is, mivel annyi a különbség, hogy a feszstab IC-k kisebbek, két magra bőven elég, giga lapok amugy is jól fel vannak szerelve feszstabbal, 6fázis szemben az asus 3jával pölö. Aztán az h mire van zsé az már megint más kérdés nem biztos h a radeonos totyikba tartozik, ő ezeket az alkatrészeket írta, szerintem ebbe gondolkodjunk, vagy go to the milyen gépet vegyek totyik, szerintem.
-
-
Coyot
őstag
válasz
FefeeX #18893 üzenetére
Pedig nem!
Énis azt hittem, FSC C19-4em van. Ez egy S-PVA monitor, ha 60hz en használom és mondjuk egy szép kék weblapot sasolok és scrollozok lefele, becsíkoz a kép, 75HZ pedig nem. A másik meg az ha tud 60hz felett, érdemes akkor is azt haználni, főleg ha játszódik az ember fia, mivel érezhetően folyamatosabb minden mozgás 75 hzen mint 60on, ez leginkáb mondjuk crt-n jön ki, 100hz es a crt-m, sokkal jobb ezen gamelni mint bármelyik tft-n.De ez már nagyon off, kéretik befejezni
-
-
-
Bali27
addikt
válasz
FefeeX #17630 üzenetére
mikor megvetem a 3870 esem, itt nbagon lebasztak mert azt irtam hogy C2D 3870(mivel oylanom van) alapon böven kihajtja... Erre a következtetésre onnan jutottam hogy 3dmark 06 ban a VGA pontszámom hiába huztam a processzort nem nőtt.. Játékokban sem nagyon volt több fps...
Akkor ezek alapján kihajtja vagy sem?De ki is lehet próbálni..
-
athomi
veterán
válasz
FefeeX #17599 üzenetére
Elég az a kártyának. Én pl. a kártyát nem fogom erőltetni, mert a proci kevés neki, így sokat nem nyerek vele.
Amúgy melyik progi a legjobb a VGA túlhúzására, amivel lehet stabilitási tesztet is végezni? Arra már rájöttem Atitool-al nem működik, azonnal csontra fagyizik a kép.
-
pisti
őstag
válasz
FefeeX #15113 üzenetére
Kelvinnek sincs igaza, mert ha a proci 100 fok akkor a borda is 90. A borda és a proci közt max 10 fok különbség lehet, de az is csak szélsőséges esetben.
Annyi mindentől függ, hogy mennyi a különbség a proci meg a borda között, hogy ennyivel abszolúte lehetetlen lerendezni.
Eleve a borda közvetlen proci melletti része lesz a legmelegebb, ahogy távolodsz a procitól megy egyre hővösebb lesz a bordázat, ezt a hatást lehet valamennyire ellensúlyozni pl. a heatpipeokkal (ezért szeretjük őket). -
Kelvin
őstag
válasz
FefeeX #15113 üzenetére
Ezt gondolom nem hiszed,h adott egy 100c fokos proci akkor egy (fél-egy kilós)hűtő(ventivel) 90c fok.
Nagyon nagy hülyeségeket írsz!Ez fizika.De ha azt nem is vágod akkor legalább csinálj egy orthost 10 percig húzott procival,h kb 70 fokos legyen és fogd meg a hűtőd(akár a talpát) és rájössz,h mekkora baromságot írtál(max langyos lesz)! -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
FefeeX #15082 üzenetére
Ja, kicsit.
Pontatlan vagyok. Majd rajzolok statisztikát, hogyan alakul pontosan a szoba és a pc hőmérséklete, most csak úgy nagyjából gondoltam vissza a nyárra. Sorry tőled is, ha megtévesztő voltam.
11k-s házam van, nem spróroltam rajta, és jó a szellőzése. Viszont nem költöttem rá azért 20-30k-t, hogy mutogassam, milyen menő házam van, nekem ennek a hűtése teljesen megfelel. Azt mondjuk továbbra sem hiszem, hogy egy akármilyen szuper ház jelen pillanatban 23 fok alá hűtené a procimat.
A 3870 elvan 30%-os hűtéssel 44 fok körül, 65-ig melegszik leterhelve, ettől ugyan nem lesz semmi baja. -
L4mie
veterán
válasz
FefeeX #15045 üzenetére
Persze 800 lapot ^^ inkább írd le megint (csak wow fps érdekel, (shatarata ban meg Og ben is pls, jah meg egyet mondjuk Durotárból felbontást írj, a beállítás nem kell ugyis maxa húztad
kk ? thxbye) jah majd mailben dobhatsz képet a kariról(gépedről).
diplomamunka halad?
-
katt777
félisten
válasz
FefeeX #15044 üzenetére
A dobozon 450W van 1-hez, 550W van 2-höz, spider-t nem jelzik.
Azért nem hiszem, hogy egy 30k-s házban 8 fokon menne a procim, és 12-n az alaplapom.Szóval amíg nekem 35-fokos szobában (nyáron) 30 fok körül van a gép a házban (terhelve 40-45), addig nekem jó a CodeGen. Azt sehol nem állítottam, hogy nincsenek jobban szellőző, esetleg csöndesebb házak, de ennyi pénzért nem találsz jobbat.
-
katt777
félisten
-
pisti
őstag
válasz
FefeeX #14650 üzenetére
Nálam az alaplap sajna csak a 266Mhz-s FSB-t viszi stabilan, így 2,4Ghz-n megy a proci. 290-es FSB-n is megy a rendszer, de így 2D-ben folyton (olyan félóránként) kifagy (3D-ben viszont stabil
), 2600Mhz-s procival is tesztelgettem. Bezony volt olyan, hogy a saját beállításaimmal (árnyékok med, a többi high, obj. detail very high + sunshafts, 1024*768-ban) Crysisban az a 200Mhz plusz 28 helyett 35 fps-t eredményezett.
Ebben a tartományban már eléggé vegyes képet mutat, hogy hol van VGA vagy CPU limit. Mindenesetre 2,4Ghz-s E4300 mellett a Rivatuner szerint a GPU usage sokszor csak 70% környékén járt --> CPU limit. -
katt777
félisten
válasz
FefeeX #13557 üzenetére
Komolyan mondom! Ezért kezdtem el "elvakultan" örülni. Addig csak simán örültem, hogy van egy jó és gyors grafókártyám. Eddig totál jól elvoltam az 1950XT-vel. és tuti nincs jobb DX9-ben (OK, XTX, de az lényegében ua.)
Na most, gyorsaság...
Crysis VH: GPU 11,8 CPU 11,4, CPU2 7,3
Ide szükség lesz +1 3870-re. -
gergo19
aktív tag
válasz
FefeeX #13079 üzenetére
Tudtommal a konzolok 720p-t konvertálják fel, de ehez nem értek így nem akarok hülyeséget írni. Nekem jobban tetszettek a játékok az én gépemen mint a konzolokon. De más máshogy van ezzel. Kinek mi kell, kinek mi okoz örömöt úgy választ. Nem kell megyzőzni a másikat.
Más egyéb teszt van már a X2-ről engem most ez jobban érdekel.
-
leviske
veterán
válasz
FefeeX #13019 üzenetére
Én már többször mentem kiröhögni a zöldeket az nV topikba, mikor az nV pl behozta szegény GTS tulajokra a GT-t, vagy mikor a GT-nél nem tért el annyira teljesítményben a GTS g92, mint árban....Mégsem kaptam meg soha, hogy oda többet ne menjek, bár általában nem reagál senki a kommentjeimre.
-
törölt tag
válasz
FefeeX #12990 üzenetére
Látod? Ennyi eszetek van, csak a go home-ot tudjátok szajkózni. Érdekes módon a G92 topikban nem zavarunk senkit sem el, hanem szépen megbeszéljük a dolgokat, és nem a kiscsoportos óvoda szintjén szólunk egy más tehnikát használó fórumozóhoz.
Láttál már G92 kártyát rendesen beállítva futni? Elállna a szavad...Az, hogy default user vagy, és csak azt tudod használni, amit az Ati a gyárban beállított, lelked rajta, én nekiállok, és pár kattintással finomhangolom a drivert, és elfelejtem az örökös driver frissítést, ha kijön valami új játék, mert bármennyire is fáj az igazság, mindig az Ati kártyáin jön elő valamilyen grafikai BUG. És az meg egyáltalán nem érdekel, hogy "csak" DX10 az NV jelenlegi aktuális csúcskártyáinak tudása, mivel még normális DX10 játék sincs, nemhogy DX10.1. Nem létező programhoz való alkalmazhatósággal kitörölhetem ...Amit az Ati nyújt, több mint egy éve, az szánni való. Jön a csoda driver, ami a porba alázza majd a GF hegemóniát...Hiú ábránd. Lehet, hogy technológiailag fejlettebb az Ati arhitektúrája, de ebből semmi profitot nem tud felmutatni. Tudnék kreálni műfelvételeket , hogy az NV képe ilyen, az Ati képe olyan, már RÉGEN nem jön be ez a duma, kb. a 6xxx. óta.Részemről befejeztem, eddig az a szándék bennem volt, hogy ha valami probléma adódna a kártyák beállításával, segítek, de látom elvagytok a sebeitek nyalogatásával. Nektek további BMP nézegetést, megyek játszani very high-on multiban sokszáz FPS-el, kristálytiszta képpel AKÁRMIT.
-
pisti
őstag
válasz
FefeeX #12993 üzenetére
Igen énis láttam, az ilyeneket én már válaszra se méltatom.
Egyrészt.Másrészt tényleg vannak problémák az ATI-val, driverek terén. Ő belefutott egy driver bugba Crysis alatt, amire már régóta van hotfix, szóval azt kis utánajárással könnyedén kiküszöbölhette volna.
De énis csak néztem, hogy mondjuk a Gears of War alatt miért "laggol" a játék mikor single playerben játszok, azis valamilyen driver bug volt, amit azóta szerintem javítottak. Tehát egy kis türelem elég legrosszabb esetben is.
Vannak akiknek elég néhány negatív élmény, hogy általánosítsanak és elkezdjék a szardobálást, ezis elég alacsony színvonalú viselkedés. Meg a fanboyozás, a másik ide-oda küldözgetése is.Harmadrészt meg, ha valaki NV párti, hát akkor legyen. Minden joga megvan hozzá.
Amennyiben értelmesen ki tudja fejteni az álláspontját, akkor nyugodtan megteheti azt is.
Ahány féle ember, annyi féle szempont, ami lényeges neki mondjuk egy PC működésénél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest