- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Alister71 #44873 üzenetére
Köszike!
Igazából már nem is nagyon játszogatóm,szal lehet nem is veszek új kártyát.Amúgy ha sikerül az üzletem, és vásárolni akarok új karit ,nagyon sokat fogok gondolkodni,hogy GTX460-at,vagy 6850-et vegyek,mert a 6850 főleg egy 1 pines tápcsati miatt szimpi,az Nv pedig a jobb tuning.Physix miatt lenne jobb?
Még egyszer köszi!
ha nem tudom eladni,megmarad nővéreméknek,úgyis sogin nagy NFS fan,azokat meg csak viszi,akár 1024-es felbontáson,csak menjen!!
-
monosz
őstag
válasz
Alister71 #43380 üzenetére
Igazándiból,én nem tapasztaltam drasztikus javulást a 9.8-as driverhez képest.
Jól megy ez is!"Az új szoftver rengeteg hibajavítást tartalmaz és kompatibilis a gyártó Radeon HD 2000-es, 3000-es és 4000-es sorozatú termékeivel. A szoftverben ezúttal újítások nem kaptak helyet."
-
scope2007
addikt
válasz
Alister71 #43376 üzenetére
nekem is nagyobb hűti
... azaz csak hűtötte az X2est
230as a HAFba
ugrott is -10fokot a jó szellőzésnek köszönhetően.
és igen X2est tényleg nem lehet elfelejteni csak úgymonosz: úgy más.. én is most akarok venni egy zalman MFC-t csak még nem tudom hogy 2es vagy 3as legyen
-
monosz
őstag
válasz
Alister71 #43370 üzenetére
Kösz az infót,már töltöm is_Vista_x64!
-
radírfej
senior tag
válasz
Alister71 #43356 üzenetére
egy ilyen esetből ne vonjuk le hibás következtetéseket.
konkrétan hülyeség, amit írsz, nálam 750-es lapban az msi 3850 vígan szaladgált, nem volt gond sem xp sem vista alatt.
99.9%, hogy a haverod rontott el valamit, esetleg egyedi gyártóspecifikus inkompatibilitás, amit egy újabb bios verzió megold (vagy nem).
tanulság az inkább, hogy mielőtt idegből szarozunk, olvassunk utána.
kb 5 éve, még az nforce2-esek idejében volt egy olyan urban legend, hogy nforce chipsettel ATi nem megy. már akkor meg lett cáfolva.
-
popey37
addikt
válasz
Alister71 #43210 üzenetére
windows 7-re gondoltam, mivel csak béta, nincs hozzá driver, csak átbuherált vistadriver, ami még a vistához sem igazán jó.
az XP-nek is kellett két év amig kiforrta magát. az xp-hez a 9.8 catalist-ot használom és minden okés.
Más téma: 3870X2 tuningal kapcsolatban, bármelyik progival huzom, csak az egyik gpu-t és a hozzávaló memót tudom huzni.
A riva tuner 2.2.4 van fenn, -
stikyo
tag
válasz
Alister71 #43014 üzenetére
Köszi, megfontolom a dolgot! Az a gond, hogy az Oblivion is csinálja a belassulást amióta a HD3870 van, előtte nem tette ugyanezekkel a beállításokkal. Lehet, hogy a tápegység nem bírja (450W Chieftec). Tesztelek egy sort még. Oszt lehet az is, hogy a megnövekedett videókártya memória (256-ról 512-re) okozza a gondot, mivel idővel felemészti a 2 gigát. Gondolom Te erre tippelsz. Üdv!
-
mh197
őstag
válasz
Alister71 #43070 üzenetére
Én nem állítom, hogy ez a lehető leghalkabb hűtő, ami létezik VGA-ra. Ami biztos, mert volt egy slotos hűtésű sapphhire3870-em, hogy annak a hangja min 2x -ese 3d alatt is az egy slotoshoz képest. Arról nem is beszélve, hogy az egy slotos a házba befelé fújja a meleget. Nálam a ház oldala olyan volt mint egy radiátor az egy slotossal, a winyók, meg az alaplap szintén 50 fok fölött voltak, mert oda nyomta a meleget.
Az egy slotos kinyomja hátra, ezért hüvősebb minden benn, ráadásul az egy slotos belső borda része főleg alu, egy kis réz talp van benne, míg a dual slotosé full réz.
Ja, és hogy miért cserélem le? Vettem egy olyan vizes blokkot, ami hűti az egészkártyát, ha már egyszer vízhűtés van a gépemben, így ez fölösleges.
Egy biztos, ez a hűtő halkabb mint egy egy slotos, hangosabb mint egy VF900, hűtési teljesítményben sokkal jobb az egy slotosnál, de valamivel rosszabb mint egy VF900. (A VF900 meg egyébként is már hőcsöves technológia.)
Nekem annó volt egy VF700Cu-m is, aminél szintén az volt a gondom, hogy azt a rengeteg hőt mind a ház belsejébe nyomja. Jól hűtött, de felforrósított mindent a házban. Házventit meg külön csak ezért nem akartam fullon nyomni, hogy vigye ki a vga melegét, mert akkor hangban már megint ott vagy, ahol egy hangosabb vga hűtővel. Mindezen tapasztalatom egy nagy ATX házban volt, ahol egyáltalán nem volt zsúfoltság. Egy zsúfolt kisebb házban egy olyan hűtő, ami befelé nyomja le a meleget sztem még sokkal melegebbet csinál.
((Készítek képet majd a jelenlegi rendszerről a vizes blokkal jövő héten, mert akkro leszek gépközelben)) -
Davidof92
senior tag
válasz
Alister71 #43062 üzenetére
Leírom tapasztalataimat eddig ezekről a hűtőkről. Röviden tömören: ami jó a 4890-re az jó az x1800xt-re is. Nem vicc, x1800/x1900/x1950 a hd2900 a hd3800(x2 kivéve) és a hd4800 (x2 kivéve) magjaik körül a lyuktávolság megegyezik. 4 generáció óta ugyanott vannak a lyukak, csak a mag változott közöttük. Memória az már más kérdés, bár ebben a 3870/3850 megegyezik. Tehát ehhez a singleslot3850 dualslot 3870 hűtőhöz szólva: igen, felmegyrá, még a 3870 memóhűtő külön bordájának a lyukai is megegyeznek. Tehát nincs kompatibilitási probléma.
Emiatt próbálok majd szerezni sapphire 4830 gyári hűtőt.
-
TasiA
senior tag
válasz
Alister71 #43021 üzenetére
Gyárilag nálam is annyit ad, csak nem volt kedvem szarakodni a proci stabilitásával. Ez a max amit megy, 3800-on már nem stabil. Igazából a kártyára voltam kíváncsi, de az lett amit gondoltam. Kár széthajtani, mert az ember csak szépen lassan kinyírja +2 FPS-miatt. Játékokban mennyit jelent, még nem próbáltam, de talán, ha lesz kedvem megnézem azt is.
-
szika87
aktív tag
válasz
Alister71 #42768 üzenetére
Igen itt kérdeztem rá először de nem volt ötletük,azt mondták lehet kábel,vettem másik kábelt azzal is ezt csinálja.A windowst 2nappal előtte tettem fel,szal viszonylag szűz windows még,az ati uninstall all-al pedig uninstalláltam az összes előző szoftvert a gépről és feltettem az ehhez való legújjabbat,ezért nem értem énse hogy mi lehet a probléma még sose találkoztam ilyennel....
azért köszi
üdv -
nightmare13
őstag
-
Davidof92
senior tag
-
Bocaa
senior tag
válasz
Alister71 #42682 üzenetére
1680*1050
kicsit visszestem már 48 vokdicső 48. hely
-
Giii
senior tag
válasz
Alister71 #42641 üzenetére
Megvan minden,vagyis csak majdnem!Letöltöttem a progigat hozzá,GPU-Z-vel lementettem az eredeti BIOS-t,de lenne egy olyan kérdésem hogy kilehet választani jobboldalt hogy HD3850 és HD3850AGP.Nah most ugye nekem AGP-s akkor gondolom ezt kell választanom,még jó hogy észrevettem mert lehet eltoltam volna?!?!A Bioson belül megadhatok nagyobb órajeleket??Vagy ehhez majd inkább használjam az ATT-t??
-
Davidof92
senior tag
válasz
Alister71 #42538 üzenetére
Nem, nem az msi k*rta el hanem a pcx, ugyanis nem oc karit küldtek hanem dc(downclock) karit, pedig a szállítólevélen is oc van írva,, sőt a dobozára is, a mag annyin megy amnennyit artak, viszont a ramok jóval lassabbak, valami hiba léphetett fel a csomagoláskor. Bár ahogy elnéztem, nem mai gyerek lehet már ez a kárya, doboza is kapott rendesen, lehet valami nagyon régi verzióról van szó, és ők sem látták kívülről.
Kasza08: próbálhatnál egy frissebb drivert, hátha akkor már nem szaggatna.
-
kriszbon
őstag
válasz
Nem az MSI-től nem azt kapta, hanem a pcx-től, mert ők kutyulták meg a dolgot.
jenő45: Az MSI elég jó Vga kártyákat gyárt, inkább az alaplapokkal van sok zűr! Elég sokan vettek már a fórumozók közül is 4850-70-90-es kártyát, és nem igazán panaszkodtak rá. Az hogy van aki kifog egy rosszat, nem azt jelenti hogy mind az Pl. mostanában sok rossz Sapphire VaporX kártya jelent meg, akkor szerinted ők is Sz@rt gyártanak? Nem kell mindjárt általánosítani! -
jenő45
tag
válasz
szerintem meg az msi eggy nagy rakat f** má nem azé de nekem eddig az összes termékével csak a gondom volt mind vidkai mind alaplap és laptop szinten ha valami jot akarsz atitol akkor a saphire-t tudom ajánlani az ő kártyái megbizhatoak a hütésükkel sincs gond és az áruk is jó nvidiánál pedig a leadtek-ről mondható el ugyanez+asus
ha jot akarsz mindenből vegyél asus-t -
Davidof92
senior tag
válasz
Alister71 #42521 üzenetére
Amennyiben tudnál mutatni ebben az árban (15k) nem msi-t, újat, 3 év garival, hát mutass.
Krisszbon: Nem, ez a kártya hivatalosan nem létezik. 690-es mag és 1400-as memóval nincs msi 3850. Ez hibrid. 1400-as memóval 668-as magórajel van, a 690-es maghoz meg 1656-os memó van.
-
Davidof92
senior tag
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Alister71 #42360 üzenetére
Már nem azért,de ezek közül a legfrissebb is 2008.januári.
Podpupi :Ha nincs fenn,telepítsd fel a Live Update-ot,az megkeresi a legfrissebb VGA Biost,különben nem fogod megtalálni sehol,hála az MSI frankó supportjának.A LIve Update-tól pedig a pletykák ellenére nem kell félni,csak kövesd az utasításokat.
Ha más nem,elküldhetem az én lementett biosomat(ami szabályozza a ventillátort) e-mailben. -
Bali27
addikt
válasz
Alister71 #42344 üzenetére
Az komoly...
Neked milyen fajta volt? Számít az hogy His, Sapphire, vagy ilyesmi.?
Régebben egy Gecube Radeonom volt de az sokáig megvolt, és sztem még valahol most is megy
Akkor ezek szerint nem Virusos volt a BIA? Mert mondom az Avast virusirtó része egyszerüen hibaüzit kiirt és nem volt hajléandó elinditani a BIA-s incidens után.. És a Driver Cleaner sem..Akkor benevezek egy 4770re ha lehet már kapni..
-
Narancs
őstag
válasz
Alister71 #42294 üzenetére
Sapphire-omon 1.4-es Quimondák vannak, 2000-et bírják simán, felette nem néztem. Öcsém Asus-án 1ns szintén Quimona modulok figyelnek, neki nem megy a 2000...szóval fura, valszeg Sapphire magasabb feszkót adott a ramoknak, vagy fene tudja. GPU 850-ig bírja, de 810-es használom, nehogy kinyiffanjon. GTA4-hez minden FPS kell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- E-roller topik
- Subaru topik
- Kerékpársportok
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Synology NAS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest