- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
kriszbon #44897 üzenetére
Szerintem mindegy, hogy új vagy nem új. Amit egy 3870-ről tudni lehet, azt már a 3 évvel ezelötti verziók is tudták.
Most, hogy azon filózok hány évvel ezeletti verziók is tudták, eszembe jutott, hogy valamelyik év december 30.-án vettem a karit, szóval évfordulós. Csak nem emlékszem hányadik.
Talán 4.
-
Viktor77
titán
válasz
kriszbon #44893 üzenetére
Mindegy mi volt aktívon. Még a füleit is váltogattam, hátha akkor frissít. De nem.
MOD: Tessék, ennél aktívabb aligha lehet.
MOD2: Használjak másikat? Feltűnt, hogy nekem semmi bajom vele? Nem mutatja jól az értéket, amire én nagy ívben teszek, most csak a fórumtárs miatt izzítottam be. Az ATT jól mutatja, a CCC jól mutatja, mindkettő jól visszaveszi az órajeleket. Nekem az égadta világon semmi gondom. -
RpPRO
őstag
válasz
kriszbon #44815 üzenetére
Rakerestem forumokon a 'jatek kozben standbyra valto monitor problemara mikozben a hang loopol vagy megy tovabb' es sokaknak volt ez a baja. Altalaban a taphoz jutottak, olvastam rakas gondolatot, h legalabb 20A-t adjon le 3850-nel, meg 25-ot, meg stb. Volt, aki kiszamolta, h 17.25A-t ad le 80%-os taphatekonysag mellett maximalisan.
Aztan egyszercsak meglattam, h az extra tapcsati ketagu es csak az egyiket dugtam be.
Meg nem teszteltem, de remelem, h ez volt a baj.
-
Khoncsi
csendes tag
válasz
kriszbon #44751 üzenetére
Hát mielőtt feltettem a kérdést a fórumon én is a tápra gyanakodtam, de gondoltam megkérdezem olyanoktól is akik többet értenek hozzá.
Valószinűleg akkor veszek egy újt tápot és a biztonság kedvéért rendelek még pasztát is
Akkor még egy utolsó fontos kérdés: Milyen márkájú legyen a táp néztem Xilence tápokat jó árban, néztem a listád de úgy nézem nem mostanság volt irva :/ esetleg milyen márkát ajánlotok még Coolermaster, Chieftek? Respect! -
elistvan
őstag
válasz
kriszbon #44511 üzenetére
Nekem is 3870-esem van kék sapphire. A kérdés, milyen opciókkal érdemes bellításokat érdemes beállítani moddoláskor? Mármint csak azok érdekelnek amivel nem romolhat el a kártya, nem veszélyeztetem vele. Húzni nem akarom, de jó ha halkabb. Egyébként VF-700-as rámegy a karira?
-
bolcsodal
addikt
-
escape
aktív tag
válasz
kriszbon #44415 üzenetére
Természetesen végigpróbálgatom a lehetőségeket, kezdve a legegyszerűbbel, aztán valamelyik csak beválik. Igazából kistesóm gépe lenne, és ő szeretne játszani rajta, ami nem is olyan nagy álom, csak az az 1 giga ram tényleg nem valami sok neki... Lehet, hogy sok bajtól megkímélem magam, ha azzal kezdem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kriszbon #44266 üzenetére
hát ezaz, halkabb nemlesz, ha a tetején a gyári. egy ilyen hűtő egy jól szellőző házban passzívan megveri a gyári aktív hűtést GPUban. szal kissé furcsa, de ő tudja
egyébként tényleg brutálisabban hat, az nem is kérdés
egyébként akkora NBhűtői voltak a Thermalrightnek, a HR05 és a HR05SLI... itt a ph!n használnak is páran olyat, eléggé jók.
az a procihűtő meg... durva.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kriszbon #44264 üzenetére
akkor nézd meg mégegyszer a képet
HR03GT,nekem is ilyenem van
a gyári hűtővel nem tudom mennyit ér a tetején... én inkább egy 120as szíjaztam volna rá a fetek miatt (mivel meg van emelve a gyári, lehet kevesebb levegőt kapnak az alkatrészek).
mindenesetre eléggé brutálisan néz ki, gondolom teljestéssel sincs baj.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kriszbon #44204 üzenetére
nézted a hőfokokat? az MSI biossal (üresben is 50%on pörgött, tehát jóval gyorsabban, mint a Sapphire kártyák) volt olyan 40es ambient és 45ös CPU. ezt most a hűtés _terhelve_ tudja. a gyári MSI refhűtés 80%on pörgetett ventivel egy jobban szellőző házban 72-77fok között peakelt, ennél majd 30fokkal jobb ez a randa fertelmes akármi
avagy a deltaT a fele alá csökkent. hangban a különbség hasonlóan hatalmas a jelenlegi javára (a 200m3/hs Papst 4312 hangja volt olyan, mint a referencia vezérléssel az MSI).
egyébként: a nagy 120as még annyira nem gány (bár a gyártó 80/92est javasol), a kishűtő meg amiatt kell, mert a fetek melegedésére gyanakszom (refhűtőnél volt légáramlás fölöttük, az előtte képen viszont nem), és úgy döntöttem, hogy minél közelebb a venti, annál jobb. maga a borda pedig a piacon lévő egyik legjobb GPU léghűtő. 400g, 6 hőcső, 120as ventivel és egy hővetezővel a nyákra még egy GTX280ra is elég.
personoh, az elsőn már szörnyülködtek
a Codegen sajna elég rosszul szellőzik, jobb nyárig nem lesz, addig meg gondoltam kipróbálok valamit
-
Davidof92
senior tag
válasz
kriszbon #44187 üzenetére
Dehogy szöktem, csak hogy nincs 3850 nem nagyon nézek be a ebbe a topicba(magyar fail lett) Teljesen mindegy, hova állítom az órajelet, megáll a kép. Szóval szerintem fesz ellátó baja lehet. Van rajta 1-2 alkatrész ami felett elbarnul a borda, mivel annyira melegedett. Eredetileg nem ért hozzá. Vékony levegőréteg van közöttük, egyébként fet-ről van szó, és 2db.
-
bolcsodal
addikt
válasz
kriszbon #44189 üzenetére
Két hónapja majdnem vettem egy Force3D 4830-ast....de a gagyi bundle visszatántorított, pedig 18K-ért adták alkalmi áron.
Csakhát a Force3D az Inno3D...és az sz@r széria...
Meghát ugyanannyit kajál, mint egy 4850-es....
Asszem elleszek egy ideig még ezzel a 3850-el....
Valaki tolt Stalker SoC-t ezzel a karival? Mostanában vettem Steam-en 3 euróért....
-
Davidof92
senior tag
válasz
kriszbon #44124 üzenetére
Megvan még, bár terveim szerint nem sokáig. Elvileg jön helyette egy 9600gt 1:1 cserébe. Én annyira nem szerettem/szeretem, kakák a driverek, csak jól alul lehet clockolni azt kussol.
capulet75: Dede, ez master kari. Nem a 3850 mellé megy, x2-t meg sztem nem vennék, majd ha azt is olyan árba bírom megkapni mint ezt veszem. A modernséget meg nagyon l*****m, a 9600gt ami jön helyette az csak dx10.0-át tud, mostani meg 10.1, de kit érdekel XP alatt? Majd szépen keresek neki egy társat, és elküldöm bacsisnak tesztelni
-
sklopp
őstag
válasz
kriszbon #43848 üzenetére
Én nem a ventillátoron levő csatlakozóról írtam, a kártyán levő venti csatlakozóról beszéltem, onnan kell lehúzni a műanyag foglalatot, ezután ott marad a két tüske, ezekre fel lehet dugni simán a venti csatlakozót, nem kell kivenni belőle az érintkezőket. Így zárlat kizárva. Persze ha a venti csatlakozójában nem egymás mellett van a +/- vezeték, akkor le lehet húzni a ventiről is, akár meg is lehet cserélni a foglalatban a vezetékeket hogy színhelyes legyen a sorrend, szóval lehet varálni.
-
ivi10
csendes tag
válasz
kriszbon #43771 üzenetére
Sziasztok! Köszönöm Kriszbon, megnyugtató a válaszod. Egy kép a tápról. Ma betettem a 3850-est, az egyik ágra mellétettem(nem akartam a másik ágat túlterhelni) a floppyt(nem használom), és a ritkán használt dvdolvasót. Játék még nem volt, működik. Szerinted ebben a leosztásban rendben lesz a működése? A táp megfelelő? Köszönöm!Üdv!
-
ЯΞD
senior tag
válasz
kriszbon #43773 üzenetére
üdv!
hát pasztázást megpróbálom megoldani van végül is pasztám. remélem le jön a gond nélkül a hűtő és nincs rá sülve. csak akkor szerintem elég sok mindent kell pasztázni mert nekem az egész kártyára ráfekszik a hűtő memoriára mindre... majd vigyázok
CCC-ről annyit, hogy nincs nekem a ventilátor sebesség mutatása. viszont azt most leteszteltem hogy ha megy a játék és felmegy a hőmérséklet 90 fok-ra akkor is alig pörög a venti... szerintem ez lesz a gond mert annak igazodni kéne a hőmérséklethez vagy mi. így hát ez elég gagyi jelenleg. ilyen a kártyám pontosan. [link]
viszont arról megint nem találok infot sehol, hogy mi a max hőmérséklet vagy mi a kritikus amit már kevésbé szeret.most nagyából ennyi.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
kriszbon #43769 üzenetére
igen ez egy slot-os. a pasztázás jó ötlet valahogy megpróbálom megoldani. a CCC-ben nem igazodok el soha nem piszkáltam és nem értek hozzá. szóval egyébként valóban érdekes mert ha már felmegy 90 fok-ra akkor sem kezd el dolgozni az a kis venti úgyan úgy pörög mint 40 fok-on... lehet eladom inább ezt kártyát azt veszek valami mást amivel nincs ilyen gond... de ha orvosolható ez a dolog akkor 1-2 próbát megér. várom a lehetőségeket.
köszi
-
ivi10
csendes tag
válasz
kriszbon #43762 üzenetére
Köszönöm a gyors választ Kriszbon,sziasztok!A tápom 400w-os, és van rajta 2 vinyó, 1-1 dvdolvasó+író, és egy cserélhető vincseszter, amit alig használok. Hú, ezt még leírni is sok volt, és akkor még két újabb szabad helyet kell szerveznem! Úgy látom, egy erősebb táp felé tartok, pedig nagyon nem szeretném! Mit javasoltok: kibírja, vagy cseréljek, s ha igen, mekkorára? Köszönöm, jó éjt mindenkinek!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
kriszbon #43550 üzenetére
van előlapi venti szabályzóm, csak egy kis szerkesztés, és máris szabályozható
nem kell ide full speed, elég pár alkalmazás alá a full throttle
.....most van 7 ventilátor a gépembe(szabályozva egynehány), hátmég ha ezek is dübörögnének
...
helyileg itt még épphogy baráti körülmények között elférne...valamint nem a szépség a legfőbb szempont nálam
szerk: Logout bejegyzések között rengeteg Accelero teszt van, ha gondolod less rájuk....
(#43552) sklopp: sőt, felfüggesztve még picit megis görbül....de az orvosolható.
régen azt mondtam, hogy Zalman és semmi más....mára úgyvagyok vele, hogy a Zalman elég borsos árakat kér néhány termékeiért....ezt a módszert olcsón megúszhatom....
tény és való, hogy az AC jobban teljesít, szebb is. de én nem minden esetben megyek a "többség" után
német teszt az auras-ról... itt két db 120-as ventivel szerelték... -
- = Zk = -
félisten
válasz
kriszbon #43246 üzenetére
Hívd fel a forgalmazót, hogy biost próbáltál frissíteni, és meghalt a kártyád. Mitlehet vele kezdeni? Szvsz a garanciát ezesetben kilőhetjük, de hátha..
Tudtommal nem a gyártó teszi közzé a BIOS mókoláshoz szükséges cuccokat. Én pl a 3870 X2-s korszakomban a zafír honlapján nem láttam letölthető biost.Más oldalakon igen.... De az nem gyártói volt...
Lehet, hogy a forgalmazó nem tudja melyik bios volt a kártyádon, de a gyártó igen. A hivatalos metódus az,hogy kereskedőbe beviszed garanciával ellátott VGA-dat, melyet ők kedvesen továbbítanak a képvisletnekHa a képviselet látja, hogy nem az adott bios van a GPU-ba írva, kezdődhet a magyarázkodás....
-
popey37
addikt
válasz
kriszbon #43243 üzenetére
arrol beszélek, hogy hivatalosan csak szakszerviz végezhet bárminemű bios frissitést. ha te otthon csinálod és elrontod ugrott a gari. mondom jártam már igy. azóta inkább kifizetem azt a 3k-t és nyugotd vagyoka garit illetően.
A vga biost meg egyálltalán nem frissitik, még szervizben sem. -
popey37
addikt
válasz
kriszbon #43236 üzenetére
lehet igazad van a floppyval kapcsolatban, De okos ember inkább a biost nem piszkálja, mert ha elkurja akkor viszlát gari.
nincs az a szerviz akit át lehetne verni a biosbuherált vga vagy bármi más gariztatásával.
Ha visszaküldi a gyártónak ott az az első amit megnéznek.
Alaplappal fordult elő nálam hasonló, visszaküldték, hogy nem az eredeti bios volt rajta, szerencsémre egy szervizes haverom válallta a bios cserét igy kicserélték. -
breiner
aktív tag
válasz
kriszbon #43128 üzenetére
értem csak annyi topicba írok h nem tudok figyelni mindig deh így már értem am elérni eléri és lehet ugyanazt kapom viszont az is lehet h nem mert pl: ott a 2,66ghz annak sokkal többet kell szenvednie úgy mond szenvednie h több fesz kell neki mint a 3,33ghz magonként kevesebb feszen vagyis mgé mehet az-az fps feljebb is.
-
breiner
aktív tag
válasz
kriszbon #43083 üzenetére
Nah ez lenne az MSI 3870 X2 OC 1GB DDR3 (R3870X2-T2D1G-OC)
Tulajdonságok:Grafikus processzor: Ati R3870x2
Grafikus processzor órajele:: 850 MHz
Memória interface: 256 x 2 bit
Memória mórete: 1 GB
Memória tipus: GDDR3
Memória frekvencia: 3600 MHz
Csatlakozó felület: PCI Express 2.0
Csatlakozók:
2 x Dual-Link DVI-I
1 x S-Video
Támogatott szabvány:
Microsoft DirectX 10.1
OpenGL 2.0
CrossFire támogatás
HDCP: van
és én úgy tudom h a cf-et primán viszi a hűtéséről nem tok semmit h nagyon melegszik e viszont én úgy gondolom h haveromnak van egy xfx 9800gx2-je és neki alapon 70-80fok terhelve meg több és onnan gondolom h nem melegszik majd a 3870x2 mert az nem két kártyás hanem két proci és a 9800gx2-be a két kártya egymást fűti mert túl közel vannak ennyi ttok róla és ez egy oc verzio meg 1gbés ráadásul zsír új.
-
TasiA
senior tag
válasz
kriszbon #43018 üzenetére
Hát az enyém nagyon nem megy 1050-et, de még 1000-et sem. Viszont nézegettem 3870-es eredményket, azért annyira nem rossz.
Nem vagyok egy tuningmatyi, szal amit a CCC megenged, annyin használom, oszt kész. Ha szénné húzom kapok + 1-2 FPS-t? Azért kár kínozni
de holnap lehet buzizom még 1 kicsit
-
Davidof92
senior tag
válasz
kriszbon #42754 üzenetére
Egyéni személyisége van. Magot 690-ről felraktam 700-ra, azóta megszűnt.
most amikor hazaértem meg csak 690-en hajlandó nem kifagyni. bár valszeg a memó melegszik túl. Mondjuk azt nemtom, mért nem fut rendesen a cod2-4, mert ha kivan véve kivételekból a tuningnál, else indul. mondjuk fut, csak mindig altabozni kell és 3d-re rakni a profiltot, minden máás játéknál jó.
-
Davidof92
senior tag
válasz
kriszbon #42725 üzenetére
Én manuálisan vezérlem a ventijét, a szenzor sz@rt se ér, mer azt írja amx 55 fokos, de kifagy az egész, nekem bevan lőve h felvezéreljen egészen 60%-ra ha a szenzor szerint eléri az 55 fokot, előtte 40-en pörög. Felvezérel is, ennek ellenére kifagy. Mert 1 kaki ez a vga. Azért ezt vettem, mert 15k-m volt vga-ra, és ebben az árban újjonan nem találtam jobbat. Bár ez jellemző, hogy mindig kifogom a selejtes példányt. Olyan ez a vga mint én a valóságba: nyomoronc.
-
Davidof92
senior tag
válasz
kriszbon #42719 üzenetére
Megint? Amikor még a 8500gt-m volt, akkoris csinálta ezt felbontás és grafbeállítástól függetlenül, de ittis ugyanez van, mind1 hova rakom a grafot, fps ugyanannyi.És szaggat.A singléről meg neis beszéljünk, ha 3-nál több ember van a képen akkkor fps<20. De miért van ez, mert amikor megvol a 8500-am, friss rendszerre raktam fel és ugyanzt csinálta.
-
Davidof92
senior tag
válasz
kriszbon #42615 üzenetére
Jómultkorába ezt magyaráztam, ez vmi elcseszett kari, ilyen hivatalosan nem létezik, ennek ellenére mégis itt van nállam
. Amúgy úgy kaptam, hogy nemvolt maga a doboz fóliázva, még csak leragasztva sem. Lehet hogy raktárba maradt régebbről, vagy valami hasonló. Én azt mondtam nekik, hogy a ddr3-as verziót kaptam, bár ez nem az, de arra hasonlít a legjobbban.
Elvileg cserélik is, pénteken elvileg itt az új. Remélem azon már 0.5 nanosecundumos ramok lesznek, nem 1.4
Bár a gyárin 1.1-esek vannak, tehát elvileg azon is. Sok itt az elvileg.
A lejátszó neve pedig aimp2 -
Davidof92
senior tag
válasz
kriszbon #42613 üzenetére
Tessék a képek:
első oldal
második oldal
ez meg a lejátszóm -
Giii
senior tag
válasz
kriszbon #42590 üzenetére
Hello all!ATI power Play valami oknál fogva sztem nálam nem müködik!Az Everest folyamatosan 662Mhz ír ki és zárójelben az eredetit.Catalystal is meghuztam 720-ig a memókat meg 920-ig(müködik is szépen,de valami oknál fogva az Everest nem írja hogy huzva van és a másik meg üresjáratban nem ugrik vissza a GPU frekvenciája!Kezdek ideges lenni.Lehet megkellene piszkálni a BIOS-t,nah de viszont lehet hogy utána elcseszném.Ilesztöprogramnál meg ezt írja: ati2dvag 6.14.10.6947 - ATI Catalyst 9.5.Eleve nem a 6.14-es van fent hanem a 9.5-ös,de azt nem értem(az a baj hogy most már semmit )mit keres ott a 6.14??? Ezt írtam 2 oldallal elörébb.Lehet hogy hüyeségeket írtam,de ...................
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
kriszbon #42501 üzenetére
Hi. Tudnátok segíteni nekem? A minap vettem egy MSI 3870x2-est. Beszereltem a gépembe, kapok 2 sípolást de képet nem. Olvastam hogy táp az kell neki így beszereztem egy HKC 550W Silent tápegységet. A problémám továbbra is fennáll. A kábeleket rendesen bekötöttem mielőtt még valaki megkérdezi. A konfigom Gigabyte MA-770 DS3(rev.1.0), AMD 6000+ X2 proci, 4Gb ram 160 GB hdd. Ha van ötletek kérlek osszátok meg velem. Köszönöm a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Androidos fejegységek
- Lexus, Toyota topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest