- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakosgabor57
őstag
válasz
South Velen #40517 üzenetére
Biztos is!Nekem is az van.
-
norbalia87
tag
válasz
South Velen #38462 üzenetére
Szerintem a 350-es tapot az fsp-re gondolta csak nem irta oda.
Abban viszont igazad van, hogy nem sok arkulonbseg van 350 es 400-as fsp kozott es akkor mar egy nagyobb kartyat is besuvaszthat a gepbe, vagy a kesobbiekben masik prockot amit huzhat is. -
twine
veterán
válasz
South Velen #34831 üzenetére
"Sapphire Edition"??? Bocs nem értem a kérdést
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
South Velen #34823 üzenetére
Köszi
Életem első videokártyájafizik
-
nagyúr
válasz
South Velen #34820 üzenetére
Mielőtt még beraktam volna az ATI-s cd-t egyből felugrott az ablak, hogy 'Új hárdver'.
Illetve, a kártyához mellékelt kis útmutatóban is benne van, hogy 'először' a winfos-nak kell keresni telepítőt.
Mivel nincs XP telepítőm, bár legális a cucc, nem tudod megcsinálni a telepítést azzal, így mindig azt írja ki, hogy 'nem sikerült, nem fog megfelelően működni'.Az ATI-s szoftver felment. Megvolt a restart is. Ki is próbáltam a C and C3-mal és semmi gond nem volt max grafikán.
Amúgy nem tudok 'and' jelet rakni, mert felugrik a CCC panel.
A fel-fel pörgés még mindig nem tudom miért van.
Játék közben szép egyenletesen, és nem hangosan
ment.
fizik
-
nagyúr
válasz
South Velen #34782 üzenetére
Akkor ezekszerint az 50-es sorozatból nézelődjek. A Gigabyte-tal, azonkvül hogy zajos mi a gond? Ha van.
SAPPHIRE HD3850 512MB Ultimate HTD PCIE
SAPPHIRE HD3850 512MB GDDR3 HTD Lite PCIEHIS HD3850 256MB 256bit GDDR3 PCIE
HIS HD3850 512MB GDDR3 PCIEASUS EAH3850 G HTDI 512MB PCIE
vélemény?
köszi!fizik
-
crea1984
tag
válasz
South Velen #34738 üzenetére
szia! ha hazamegyek lefotozom és megmutatom, ilyet még én se láttam ezért nem értem. a googli is hallgat róla, csak 1024 mb van elvileg! semmit nem értek már...
-
zodo
nagyúr
válasz
South Velen #34584 üzenetére
Várni tudok,mert még egyenlőre csak a gépemhez passzoló kártyát keresem.
Amit hirtelen találtam erről a kártyáról a 70Watt-os fogyasztása ,de a többi paraméteréhez nem értek. Játékokhoz még jó lesz az a kártya ? -
válasz
South Velen #32401 üzenetére
Igaz, hogy az én házam (mármint a benne lévő 5 db venti) elég hangos, ezért a kártya hangját nem tudom megítélni, de nálam nem volt soha megbízhatósági probléma.
Viszont 2 Sapphire-t cseréltem inkompatibilitás miatt. Aztán lehet, csak én fogtam ki.Ebből is látszik, hogy mennyire szubjektív a számítástechnika.
-
válasz
South Velen #32397 üzenetére
Miért jobb a Sapphire, mint a Gigabyt?
Nekem Giga van és teljesen elégedett vagyok vele. A Zalman hűtés is rendben van. -
zozoz1
aktív tag
válasz
South Velen #32220 üzenetére
Tehát 2D-ben jó, és gyakorlatilag 3D-ben mindíg szaggat?
Konkrétan 3D-ben milyen hűfokon megy?ZK: 60 hónap?
A PC múzeum akkor már pénzt is ad érte... -
FeRRaR1
őstag
válasz
South Velen #32220 üzenetére
Msaa nélkül is csinálja?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
South Velen #32217 üzenetére
sztem jó márka a zafír!!!
zozoz1:
max hamár lejár a hitelem.ami még vagy 60hónap
-
zozoz1
aktív tag
válasz
South Velen #32214 üzenetére
Utsó kérdés: Milyen hőfokot produkál a kari, mikor így szaggat?
ZK Naná hogy új karit fox venni....
Ha jól tudom kötelességük frissíteni még a forgalmazás végétől számítva 5 évig.... -
zozoz1
aktív tag
válasz
South Velen #32210 üzenetére
Ha nem a szőrös fánkal teszteled, hanem egy gyengébb tesztet csinálsz (mondjuk a HDR + DoF) akkor mit csinál? Ugyan ezt?
feka007 Pontmost fogják betiltani az XP forgalmazását. Szóval gyenge vagy nem, marad a Vista a jövőképet nézve.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
South Velen #32204 üzenetére
Ha beakarod vinni, mindenképpen a géppel vidd be. Most akkor miben is jön elő ez a jelenség? Játék/3tré Mark/ stb?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
South Velen #32205 üzenetére
elmondod mia hiba,és megvárod ők mit mondanak.
azt h mi mit mondtunk,mire gyanakodtunk,azt tudod.összehasonlitod azzal amit ők mondanak mérlegelsz,..és megszületik az eredmény!!én pl nem használok V-syncet....!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
South Velen #32200 üzenetére
sztem kezdi megadni magát...pláne ha erőteljesebben csinálja!
ha van rá mód,vedd fel a kapcsolatot a PC boltal,ahol vetted,és kérd h nézzétek meg!ha ottis halott,akk irány a gari!!!vagy vmeik haverhoz átvinni...
-
zozoz1
aktív tag
válasz
South Velen #32199 üzenetére
Ezt mióta csinálja. Beszerelés óta, vagy egy pár napja, hibátlan előélet után?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
South Velen #32191 üzenetére
phase1:VGA driver maradvány esetleg...!
phase2:sztem kicsit sok a CV alatt a 90fok!
(nekem 3870 X2-m van,alapbol nem engedem 60fok fölé.....de izzasztás alatt sem megy 75-80fölé....!igaz,75-80%al dolgozik a venti....)
phase3:win reinstall volt azóta?bármelyik...kb ezek amik hirtelen beugranak..!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
South Velen #32186 üzenetére
olvastam a cuccoknál a MEGJEGYZÉS rovatot
elgondolkodtam...nekem 2 gépet rakott össze a PH!..ezidáig hibátlanul!ABER!!!
szőrősfánkot milyen felbontásban,és beállitásban nyomod?oprendszer?driver?netán hőfokokat tudnál mondani?esetleg VGA biosmod volt-é?....egyelőre ennyi!Báró Fon Bali:az a GPU CAPS VIEWER openGL gpu burner-je...ergó VGA tesztelő...állitható felbontással stb!
szerk:megelőztek...
-
Leonyid84
tag
válasz
South Velen #31800 üzenetére
Nem mondtam hogy jobb. De elméletben az enyém 15W-tal többet tud az övénél, így ez kb is egyenlíti a különbséget a winyóval meg ventikkel fogyasztásával együtt. 88gtx-nél 50W-tal többet fogyaszt, ha ezt elbírja a tápom, akkor sztem azt is elfogja.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
South Velen #31761 üzenetére
Akkor én kérek elnézést
-
FeRRaR1
őstag
válasz
South Velen #31759 üzenetére
Nem hinném, friss win nincsen fent se RT se semmi, de CCC vel mikor tuningoltam, vissza vette a powerplay, néztem GPU Cv meg RT monitorozás közben
-
FeRRaR1
őstag
válasz
South Velen #31648 üzenetére
Hát, akkor gar, ha más VGA val nem csinálja, driverrel és driver nélkül is csinálja?
-
bolcsodal
addikt
válasz
South Velen #31605 üzenetére
Esetleg más böngésző? Az opera nem túl elterjed ezért tán nehezebb rá optimalizálni...
-
No-kia
addikt
válasz
South Velen #31493 üzenetére
nem tudom mi lehet az , de most az átmeneti gépemben nekem is csinálja a geforce mx2 400
-
Bali27
addikt
válasz
South Velen #31470 üzenetére
A 31469 es hszemben a link? Az everest gondolom az már megmutatja a frankót.. Vagy nem?
-
Mercutio_
félisten
válasz
South Velen #30945 üzenetére
Igen, ezt értettem, a kérdés az, hogy a lite és a full ugyanaz, a sapphire editionnál jobb/csendesebb hűtésű kártya? (És 2 slotos, házból kifeléfújó-e a hűtése)
-
Mercutio_
félisten
válasz
South Velen #30937 üzenetére
Na ezt akkor egyeztessétek kat777-el, mert szerinte u.az csak a játék-körítésben térnek el
-
Mercutio_
félisten
válasz
South Velen #30927 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
South Velen #30905 üzenetére
Mi a gond a sapphire editionnel?
-
Bubu maci
tag
válasz
South Velen #30919 üzenetére
Koszi, tenyleg jonak tunik.... Van am 3870-esben is
-
Bubu maci
tag
válasz
South Velen #30916 üzenetére
Vegszukseg eseten rakotok egy 8cm-es ventit 5V-on.. A haz valszeg nem tul jol szellozo: TT BACH
-
Bubu maci
tag
válasz
South Velen #30911 üzenetére
Koszi, mindenkinek. Megovtatok megen egy rosz dontestol...
-
Bubu maci
tag
válasz
South Velen #30909 üzenetére
Koszi, meggyoztel nem veszek GIGA-t
-
Bubu maci
tag
válasz
South Velen #30905 üzenetére
Kar, pedig olyan jonak gondolnam, tehat marad a Sapphire amit esetleg biosbol meg tovabb lehet halkitani 2D-ben..
Koszi mindkettotoknek!
-
válasz
South Velen #30681 üzenetére
Nem normális, ha csíkozni kezd, én semmit nem használok V-Sync-kel. Ha bírja, menjen fölé, ha meg nem, akkor mindegy, de kép emiatt még nem esett szét nekem.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
South Velen #30666 üzenetére
Nem nem normális, én se használom, mert 1x olvastam h valamelyik játék lassulhat sokat tőle, meg nem csíkozik nekem...
Horzsó 1234
1 részt fogadd meg katt tanácsát, más részt üres járatba vissza veszi az órajelét....és játék alatt vissza állítja....
ú h ha azon felül nem akarsz tuningolni akkor hagyd
-
sereeff
aktív tag
válasz
South Velen #26915 üzenetére
Sikerült módosítani! Köszi, s a megnyugtatást is! nagyon beparáztam!
-
sereeff
aktív tag
válasz
South Velen #26912 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
S nem károsodik a kártya ekkora kánikulában? Meddig bírja?
S Valaki megmondaná, hol tudom beírni a cuccaim? Én nem találtam ilyet -
llaci63
tag
válasz
South Velen #26004 üzenetére
Leírom mégegyszer, bár lehet hogy kiröhögnek és megköveznek érte (sorrend felcserélhető)! A kártyát állandóan féltik egyesek a melegedéstől, meghogy nincs hűtés a memóriákon, meg hogy semminsenincs hűtés! De mindenki elfelejti az ominózus Ultra Durable 2 technológiát, ami garantálja a hűvösebb alkatrészeket, ezért valószínüleg hűteni is kevésbé kell őket, tehát a rátett Zalman elég rá! SZVSZ!
-
llaci63
tag
válasz
South Velen #25956 üzenetére
Üdv! Nálam idle-ben 39-40 fok a GPU, játék közben 65-68 fok! A Zalman-t azért hallani, de nem ordít-sípol-dobol, de azért a súgását hallani! Szerintem egyáltalán nem vészes a hangja!
-
llaci63
tag
válasz
South Velen #25938 üzenetére
Nemrég tárgyalták ki, hogy a Gddr3-as memóriák miatt nem tapasztalható lényeges lassulás, egyesek szerint kb. 5%, de katt777 azt írta, hogy gyakorlatilag nem tapasztalható különbség a Gddr3-as memóriák jobb ídőzítése miatt! Egyébként nekem a Gigabyte GV-RX387512H 512M GDDR3 (780/1950, Zalman hűtésű) kártyám van, és nagyon meg vagyok vele elégedve!
-
Speed®
titán
válasz
South Velen #25608 üzenetére
Sok? Dehogy sok..régóta 100W körüli a felsőkategóriás megoldások fogyasztása CPU-GPU fronton. Az Ati féle megoldások a Powerplay miatt terheletlenül órajelet és feszültséget csökkentenek, tovább csökkentve a fogyasztást.
Tekintve hogy nagyrészt ebben a formában van használva egy átlag felhasználó gépében a videókari, éves szinten igen szép summát lehet megtakarítani. Power userek 2x is meg kell fontolják milyen alkatrészt vesznek. Mikor lecseréltem a 3.2Gn járatott E2140et egy 3GHzre feltolt Q6600ra a havi! villanyszámlám emelkedett 3kval. Igaz, 24\7 üzemben töltögetett és napi 8-10 órát konvertálgatással\játékkal töltöttem. -
szacsee
nagyúr
válasz
South Velen #25610 üzenetére
Sry, hogy betévedtem mi is a sok?
Nálam alúlfeszelt Quaddal 4 memóval 8800Gt-vel 2 hdd-vel Crysis és más játék közben átlag 220W-ot kajált a konfig a konnektor felől (x0,8). Ha ez sok, akkor S3 Trió való neked.
Az Ati naon jól megcsinálta a 3xxx kártyák energiagazdálkodását (idle kisebb freki, kisebb fesz ha jól tom) játék közben meg kit érdekel az az 1000Ft különbség évente.. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Az miért sok?
Az X1950XT ~135W körül fogyasztott. A 2900XT meg 160W-ot is megette -
katt777
félisten
válasz
Neked ez sok?
Nézd már meg a konkurenciát!
3870 105W körül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amazon Kindle
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Synology NAS
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest