- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Diniboy #26714 üzenetére
Úristen, anno meg is vettem azt a Sapphire 3870 Toxicot aztán 1-2év múlva lecseréltem (a toxicot meg lepasszoltam tesómnak) egy H.I.S 4850re (ami már meghalt egy barátom gépében R.I.P) amit lecseréltem egy asus 6850re, amit még mindig nyúzok(remélem még sokáig kitart) .... pár hónapja viszakaptam a 3870est és még működik
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Diniboy #35016 üzenetére
Az sajna nem sok VGA alá jó. Egy 1950Pro szerintem jó lenne abba a konfigba, még gyorsabb is lesz, mint egy kihajtatlan, "nagyobb" kar. Ha persze korszerű kell, akkor 3650, de talán egy 2600Pro is megteszi. GDDR-t gyakran elírják az árlistában, mert csak bemásolják a több kártyáról, a max. gimnáziumot, azt is max 3-assal végzett adminisztrátor-robotoknak meg lövésük sincs, mit gépelnek. Rendeléskor (vagy csak érdeklődés-képpen) mindenesetre éppen ezért kérdezz rá.
Mellesleg nem kerülne sokba PCI-E-s AMD-re fejleszteni, spec egy 780GX-es alaplappal megkapja a VGA-t is integrálva 15k körül (pl.), ráadásul hibrid CF-fel, tehát egy 3650-nel még javíhat is a teljesítményen, ha meg proci is kell, 12k körül korszerű X2-es, tuningolható AMD-t.
Szóval sztem a VGA árát fektessétek lap+VGA-ba. RAM-ot /sze lehet, hogy kell cserélni, attól függően, mi van most, de egyrészt a DDRI-es RAM-ok drágábban eladhatók használtan, mint amennyiben az új DDRII-esek kerülnek, másrészt a régi lap és proci is eladható, szóval nagyjából ki kell jönnötök az említett összegből. Aztán később mehet bele komolyabb VGA (persze proci tuning kell pl. egy 46x0-hez), de addig is jóval gyorsabb lesz a gép, mintha most befektetnétek egy eldobható AGP-s VGA-ba.
Sztem fontoljátok meg.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Diniboy #26827 üzenetére
1600x1200 8x AA és egész folyamatos volt az első teszt
62 fok fölé igy sem ment(persze 3 óra játék után lehet menne
) viszont igy már 100%os gpu kihasználtség volt... akor ebböl meg az előzö 3dmark teszteredményekböl az derül ki amit mondtatok, és eddig is tudtunk.. hogy nem hajtja ki a procim
tehát hiába is huzgálom most én a vga orajeleit nem lesz nagyobb fps-em
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Diniboy #26816 üzenetére
ez létezik hogy ezzel a szolid tuningal 100 pontal kevesebb 3dmarkot kapjak mint tuning nélkül? ienkor mi van?
álitok visza mindnet alapra
amugy hallom 3dmark közben hogy egy kt másodpercre felpörög a venti de ez akkor se zavar annyira, szerintem ez még elfogadható, persze ez szubjektiv vélemény
más: lement a 3dmark és megnéztem, 58 fok... meg a pontszám is, mé kevesebb... valahogy oan érzésem van hogy hiába okéztam le a ccc ben a tuningot nem alkalmazta... ien létezhet?
jó akor riva tunert is szedek leakkor ne használjam a ccc-t?
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Diniboy #26809 üzenetére
egyenlöre 15 kemény mhzet huztam az fsb-n igy most 2.58Ghz a cpu orajele:
Benchmark
Version 1.1.0
Width 1280
Height 1024
Anti-Aliasing None
Anti-Aliasing Quality 0
Texture Filtering Optimal
Anisotropic Level 1
VS Profile 3_0
PS Profile 3_0
Force full precision No
Disable HW shadow mapping No
Disable post-processing No
Force software vertex shader No
Color mipmaps No
Force software FP filtering No
Repeat tests Off
Fixed framerate Off
Comment
3DMark Score 8764 3DMarks
SM2.0 Score 3853
HDR/SM3.0 Score 4377
CPU Score 1906
van növekedés... tehát azt mondjátok hogy ez a növekedés fojtatódna ien iramban oan 3ghzig? elgondolkodtató , keresek egy cpu-z-t valahol
ja azé nem csináklok képernyőlopatot me nincs kedvem feltöltögetni tárhejre meg nem is akarok bizonyitani semmit, de hátha van valaki hasonló cipőben akinek tanulságos lesz ez XD ja antituningolok me gpu 800 ram 1152 , még nem akartam a karihoz nyulnigondolom egy win ujratelepités meg egy töredezetségmentesités dob rajta még pár száz pontot
amugy meg igy életszerübb
-
illusiON
őstag
válasz
Diniboy #26781 üzenetére
nekem a 3850nel több pontot hozott vistan úgy hogy nem húztam a karira
kevés az a proci neki.. hőfok mérésére meg ott van mindjárt a catalyst az is kiirja hány fokos a GPUd (ATi overdrive alatt) viszont rivatunert ha felrakod azzal lehet szabályozni a hütést és sokkal jobb a monitoring része is, pontosan méri a hőfokokat
TTomaX: nekem 770en megáll a GPU ugyebár CCC addig engedi
ramokra meg ha rendesen ráhuztam kifagyott a kari, nem tudom hogy ez most a gép proci vagy ram hibája vagy mié...
[link] mitől függ az a bandwith dolog, meg a texture meg pixel fillratek?nekem mindegyik kevesebb mint nálad, ez a ramok húzásával nő?
-
illusiON
őstag
válasz
Diniboy #26768 üzenetére
fel se lenne szivem addig huzni a karimat mint egy 3870et
eleve ha ramokra húztam mindig kifagyott a kari, de ez lehet hogy 8.2 catalyst miatt volt.. de mind1, nekem azzal van bajom hogy minek rá 1 giga ram?
512t még megértem nagy texturák miatt ha akkora a felbontás nade 1 giga ram azért..
hát mondjuk az a bajom az AMD-vel hogy amennyibe került az X2 meg az alaplapom abból vehetek már inteles konfigot ami erősebb sokkal ugyanannyiért, ráadásul marad is benne tuningpotenciál.. -
illusiON
őstag
válasz
Diniboy #26763 üzenetére
mondjuk, az adatlapod szerkesztésénél van olyan hogy cuccok
más táppal próbáld meg inditani a géped, hátha.. nekem az ugrik be elsőre a hibádból hogy a táp nem bírja dehát mások szerint elég kell legyen hozzá akkor meg
1ébként, nézegettem ezt a sapphire oldalat, mi értelme ezeknek az 1gigás 3850eknek?? -
WesTM
őstag
-
foreveryoung
tag
válasz
Diniboy #26753 üzenetére
Az eszközkezelőben is le tudod tiltani az integrált vga-t, de elvileg a bios-ban is kéne lenni választásnak, hogy pci-e vagy integrated
Na viszont akkor nem tudom mi van, ha ne adj isten rossz a kártya. Mert ugye nincs kép hogy állítod vissza?
Ha kevés a táp akkor is elindul, csak kikapcsol, újraindul. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Diniboy #26738 üzenetére
Na hát ilyennel aztán egyáltalán nem kell foglalkozni. Nincs ennek akkora légszállítása, hogy beleszóljon akármibe is.
Egyébként a gépház közepébe fújja majd a meleget, de az távozni fog, nem kell aggódni. A CPU-ra szinte semmi hatása nincs. Nekem is Freezerem van. A hűtőcsere 1°C-nál többet nem jelentett a CPU-ra nézve (gyári kifelé fújó 3870-es ventit cseréltem a mostani GFX chillara).
De holnap majd megtudod te is. Szabályozni, monitorozni meg ne feledd el vagy Rivatunerrel vagy pedig Ati Tray Toolsszal.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Diniboy #26714 üzenetére
When at idle, everything quiet in the realm of the Sapphire HD3870 Toxic but when under load, the second the core hits 66°C, all hell breaks loose. Fan speed immediately increases to an ear-splittingly loud 50% which quickly downs out any case and CPU fans you might be using. Luckily for our sanity, the temperatures hovered at that magical 65-66°C mark since anything more and I couldn’t guarantee you that my sanity would have been left in check. It simply beggars comprehension that this fan spinning at a “mere” 50% of its maximum rotational speed could cause such an uproar.
Fordítsa le valaki, mert nem tudom pontosan visszaadni
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest