- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
DigitXT #37690 üzenetére
Így van, írtam is, meg azt is hogy monitor nincs a szünetmentesen.
Egy számított érték engem is érdekelne, de kicsit macerás lenne a vga táp bemeneti oldaláról mérni az áramfelvételt, (az hogy a pci-e sin felöl mit vesz fel nem tudom) hogy az alapján számoljon felvett teljesítményt. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #37124 üzenetére
Én csak kiszámoltam, hogy átlagosan mennyi idő alatt készít el az ATI egy még mindig nem tökéletes, de már elfogadható (értsd: különböző beállításokban is nagyobb megingások nélkül dolgozó) drivert, amely már képes kihasználni a hardver erejét kb. 95%-ban. Ez kb. fél év. 4870 jött augusztusban, ergo a hozzá való jó driver a 9.2-es lesz. 3870-nél ez november vs. 8.5 volt.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #37099 üzenetére
Csak mert kóstolgatsz
:
Pontosan tudom, milyen paraméterek függvénye a kihajtás, de van egy általános szint (tartomány), amelyre elmondható, hogy egy VGA ki van hajtva, vagy nincs. A kérdés és a válasz az adott rendszerre és VGA-ra vonatkozott általánosságban, és nem nagyon tudok olyan játékról, amely akár maximális szűrőkkel "ki lenne hajtva" 1024x768-ban, különösen, hogy azt írta, "low" beállításokon tolja. A 16XAF-et a 4850 kiröhögi 1024-ben, BÁRMIBEN.
A gyorsulást illetően még annyit, hogy nem kevés Catalyst-drivert láttam, amellyel egy kisebb felbontásban rosszabb volt egy játék (és én szoktam mérni), mint nagyobban, vagy éppen alacsonyabb összetettséggel lassult. Attól függ, éppen mint javítottak/rontottak el a driverben. Konkrét példában: alap felbontásban (1280x1024), alap beállításokkal DX10-ben egy 3.3GHz-es E8xxx kihajt egy HD4870-et Vantage-ben, maximális szűrőkkel 3.0GHz elég neki, tehát az E8400-at tuningolni sem kell. Elméletileg. Aztán beállítja az ember a játékos beállításait, ami nálam 1680x1050, minden szűrőt maxra téve, és mit lát? 3.8GHz és 4.05GHz között még mindig 3%-ot gyorsul a GPU (és tudom, hogy ez játékokban már irreleváns, viszont 3.0 és 3.8 GHz között a CPU-tuning szignifikáns grafikus gyorsulást produkál)), tehát a HD4870 ezekkel a beállításokkal nincs kihajtva 4GHz-en!Ezekből legalábbis nyilvánvaló, hogy az ATI driver le van butítva kisebb felbontásokban. Aztán CoJ tesztben 1280-ban van ugyanez mindent maxra téve: 3.0GHz-en kihajtva, maxon viszont uccu neki: majd' 30%-os GPU gyorsulás 3 és 4GHz között (tehát az alacsony szűrőket sem "szeretik" az ATI-nál. Ez spec nekem szimpatikus: "ember, vettél egy fasza kártyát, használd már rendesen!"
Tesztek a honlapomon és logouton is. Azt hiszem, a fentiek fényében érdemes elgondolkodni bizonyos konfigurációk értelmén a "kihajtás" tekintetében, mert az esetleg csak puszta illúzió (amit egy AMD-user nem tapasztalhat meg, így valóságnak véli). Semmiképpen sem egy fix határ (amit te is jól mondtál), hogy itt ki van hajtva, alatt és felette meg nincs, viszont vannak tartományok, amelyekben kihajtottnak tekinthető egy VGA, és vannak, ahol nem.
Az erősebb kártyának gyengébb konfigban csak ésszerű tervezés mellett van értelme, mert a fejlesztés könnyen lehet kontraproduktív, azaz annyira nincs "meghajtva" a VGA, hogy lassabb lesz, mint egy gyengébb monitorvezérlő. Ezt fényesen bizonyítják azok a teszteredmények, amelyek láttán csak mulattam a 4850 tulajok büszkeségén, mert a gyenge konfigba tett, korszerű és gyors VGA-juk szignifikánsan lassabb volt, mint a 3870-em, persze kellően megtámogatva, holott önmagában nyilvánvaló a két VGA viszonya.
A röcögést érezheted 120FPS mellett is, ha driver-, vagy memóriakezelési hiba van. Pl. hiába megy nálam 30FPS-szel a FC2 Ultra High-ban 4XAA-gel, időről időre beröccen, az új hotfix-szel meg még gyakrabban. -
Chaser
legenda
válasz
DigitXT #37099 üzenetére
Jah, kisebb felbontáson rosszabb, nyilván itt az lehet az ok, hogy a vga gyorsan kiszámolja a maga részét, a proci meg még nem végzett ezzel, és ebből adódnak ilyen "effektek". Volt erről egy korrekt kis írás, grafikonokkal...de úgy látom Májsztró kolegánál is ugyanez a szitu.
512-es 2600pro-ról annyit, hogy nyilván ddr2-es volt, az xt meg ddr3-as. A 3850 mllé nem ártana az 512 ram, de én 23k alatt nem láttam, emez meg 16k volt, 1280-ban még a krájziszt is tolom fele high, fele medium beállítás, 2xAA, és nincs gond. COD4 minden full..ATI-nak 1680-tól kell 512, nem elbaszott ramkezelése van mint az NV-nek.
Árról csak annyit, hogy lapom volt 10k, proci 15...g31m-s2l+E5200
FRAPS mérést majd csinálok, bár még nem használtam, elég a szemem -
Májsztró
addikt
válasz
DigitXT #37104 üzenetére
Nem tudom .. érzésre , most ne makartam méricskélni ... de Far Cry 2 benchmarkkal is 1280-ba több lett az fps-em mint 1024-ben
Nem is kevéssel .... [Far Cry 2 - benchmark: 2600XT: 1024*768 vs. 1280*1024]
-
Májsztró
addikt
válasz
DigitXT #37099 üzenetére
kipróbáltam a BIA-t 1280-ban is ... némileg több fps-t is kapok mint 1024-ben ... meg sokka simább a kép is
tudom láma vagyok
#37101:én ugyan nem születtem bele ... de ez a korszak némileg nekem is megvan .. emlékszem mikor még 286-oson toltuk bátyámmal a Wolfensteint [link], meg a Duke Nukem 3D-t [link] és a többi felejthetetlen játékot
-
Májsztró
addikt
válasz
DigitXT #37095 üzenetére
mert egy 3Ghz-re húzott X2-vel nem lehet kihajtani egy 3850 radeont ? Nem hiszem ... Egyébként majd ha meglesz a akri akkor kipróbálom 1280-ban is a menetet .... de most , míg 2600 xT-m van , miben próbáltam volna ki az 1280-as felbontást ? Kvék 3-ba ? Talán ott nem lenne diavetítés
cizoe: csak maradiság ,hogy 1024-be tolom .. ezt szoktam meg
Chaser: Ahogy érzed, ha sok a fölös pénzed <----- ???
#37095: Gyenge vga .. konkrétan 3850-ről lenne szó . Ti tudjátok ,hogy hogyan megy , én még nem , elvégre kérdezősködni jöttem vala
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #36152 üzenetére
OSD az mindenbe beszívat (nyilván, hiszen ráír a 3D képernyőre), de monitorozás nem. Mindegy, ezzel tudok élni, ha már rendben (és hűvösen) megy a VGA-m.
Minden 3D06 és Vantage teszt felkerült a honlapomra, elemzések és pár grafikon is, logout-on meg majd bővítem, ha lesz rá hely. De most ott trónol a legutóbbi cikkem.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #36011 üzenetére
Nem a TRA alacsony gépigénye a lényeg, hanem hogy BÁRMELY alacsonyabb igényű játékkal takarékoskodhatunk anélkül, hogy veszítenénk a játék élvezetéből. Ez a TR profilbeállítás kapásból -15°C és ez Chilla alatt. Gondolom, nyilvánvaló az energia-megtakarítás.
Azért változik az egérmutató a kép fölött, hogy kattints rá.Tégy egy próbát, hátha...
hunfatal: Igen, mindig F8.
-
Picturemaker
őstag
válasz
DigitXT #35887 üzenetére
Az alap problémám a kártyával, hogy a win nem tudja rajta keresztül normálisan detektálni a monitort. Ha rákényszerítem a monitor gyári driverét akkor sem jó, mert a Catalyst akkor is "default vga"-nak látja. Ez azért elég gáz, régen nem voltak ilyen gagyik a radeon kártyák.
A CCC-ben van egy olyan opció a monitor jellemzőknél, hogy a "Kibővített megjelenítő azonosítók bla-bla-bla...". Ott kivettem a pipát és kiválasztottam a megfelelő értékeket. Újraindítás után már megy a kívánt frekin, de ez akkor is gáz. Ha bármiért felbontást váltok, akkor megint jön a macera vagy a "szemkifolyás"
Kipróbálok egy REForce-ot, hátha az segít a többi felbontás felülírásában.
De az eszközöknél akkor is marha xarul néz ki az a "DEFAULT VGA"
Azt hiszem most a pont a "zöldeknél" van. -
Picturemaker
őstag
válasz
DigitXT #35879 üzenetére
Nincs hol letiltani így, hogy DDC. A ccc-ben van valami észlelés letiltás, de az nem változtat semmin. A baj, hogy mivel a kártyán keresztül az winfos default monitornak ismeri fel, így hiába adok meg bármit, mintha nem is kommunikálna rendesen a monitorral. Rossz a kártya?
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #35862 üzenetére
A felbontás egy dolog, az összetettség sokkal többet számít, erről elég jól beszélnek a honlapomon taláható, különböző beállítással futtatott tesztek. Tehát egy max grafika 1280-ban sokkal jobban leterheli a VGA-t, mint egy default grafika 1680-ban, viszont tény, hogy mindkettő számít.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #35860 üzenetére
Én általánosságban mondtam, ha letesztelted, akkor minden rendben. Kihajtás esetén 10.4%-ot kéne gyorsulnia (tudom, ki nem szarja le azt a pár °%-et
), kár, hogy a RAM-okat csak kemény 7MHZ-cel húztad.
Nem konkrétan a benchmarkra, hanem a driverre gondoltam, mert azoknál nagyobb cheat-eket semmiben nem találni.De lényegtelen: ha játékoknál is tapasztalod a VGA limitet, akkor nyilvánvaló, hogy ott van, hiába kötözködnek mindenféle jött-ment alakok PH-topicokban.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #35849 üzenetére
3DMark03 szart sem ér, teljesen összevissza képes mérni.
Ollie-t tudom, hogy miért smiley-zott.ATT felhasználók figyelem! A friss verzióban már nem csupán a képernyő-beállítási lehetőségek hiányoznak, hanem a nyelvi fájlok többsége, így a magyar is! Szóval mentsétek ki a hungarian.ini-t a mostaniból, és az újabb verziókba, már ha még használjátok a progit, másoljátok be, így már kiválasztható lesz a beállításoknál. De szerintem már nevetséges, ahogy folyamatosan romlik ez a progi.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #35838 üzenetére
Mindenesetre ha tudni akarod, melyik játékod kerüld el nagy ívben, mindjárt aktiválódik a logout-on a Turning Point: Fall of Liberty bemutatóm.
-
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #32071 üzenetére
Ebben totál igazad van, viszont a smiley-ben nem. A 8800GT-mmel csak annyit kellett tennem, hogy az nV Control Panel-en bekalibráltam a monitort (nem a VGA beállításokat), és máris ugyanolyan szép színe lett mindennek, mint ATI-val. nV-nél inkább a driver-cheat-ek bosszantóak, amikor elmossák a képek részleteit a sebesség érdekében. Bár ez nem mindegyik nForce driverben van így.
Bali27: A HIS karira HIS driver-t tegyél, az a legjobb (azzal is volt hiba?). És ha a Vistádnak az említett problémái vannak, akkor tuti szar, vagy valamit elállítasz/nem jól állítasz be benne (gondolom, Catalyst-ben nem kevered a 32/64-bites verziókat). Nálam ugyanis gond nélkül megy 4GB RAM-mal, de 2GB-tal is csak 1-2 játéknál kellett swap-fájlt bekapcsolnom. Memtesztre javaslok egy 4GB-nál nagyobb fájl (DVD) betömörítését maxon winrarral. Ha gond van, a kicsomagolásnál tuti hibát jelez. Én is ezzel (no meg a cserélgetéssel persze) szűrtem ki a hibás RAM-omat, amikor minden teszt OK volt, de tömöríteni meg nem tudtam.
Majd szólj, hogy megoldódott-e a probléma, és hogy miképp. Kalapácsos verziót nem fogadok el. -
FeRRaR1
őstag
válasz
DigitXT #32071 üzenetére
Hát biztos, hogy csináltak valami Splendid es beállítást, de ezzel nem azt akartam mondani, hogy a másik 2 rossz lett volna, csak hogy az Asus, számomra kontrasztosabb, élőbb színeket adott!
nV sek bújjanak csak ilyenek mögé
De inkább az a lényeg, hogy úgy mókultak, hogy az mindenhol szebb eredményt hozott!
Persze lehet h 2 kattintás és ugyan ilyen az original is.....
De annyira nem ástam bele magam, már aludni akartam
SPZ
Valószínüleg, nem fogja engedni telepíteni, mert nem Asus VGA, talán bios csere után, de nem tudom 100%osan megmondani, mert a 9600 Xt m óta csak asus VGA m van.....
-
efegyke
tag
válasz
DigitXT #31641 üzenetére
Sziasztok!
Belépnék én is ebbe a fórumba.Lett egy 3850 AGP-m, gyanítom hogy ezzel a pontszámmal felkerülhetek a 3DMark 2006 toplistára:
Lehet mondani hogy a procim így meg úgy nem hajtja ki a kártyát de tény és való hogy a játékok sokkal de sokkal jobban futnak mint eddig.Eddig 2600XT-m volt.Ég és föld nekem.Így most aztán újrajátszok mindent
-
Kötelező
senior tag
válasz
DigitXT #31633 üzenetére
Jóvan nem a Q6600-asokhoz közt de majdnem oda( lesz az még ott is
)!
nézd meg milyen procisok vannak mögöttem és előttem!
11 prmcsk Sapphire HD 3850 12405 770/2076 4095/910 2x4MB Q6600
12 loree69 Asus HD 3870 12337 857/2772 3400/? 6MB E8200
13 KiriK HIS HD 3850 512MB 12317 880/2200 3600/1080 4MB E6750
14 Kötelező Sapphire HD 3870 12224 945/2592 3259/905 2MB E4300
15 syckaloz Gigabyte HD 3870 DDR3 12193 880/2000 3600/? 6MB E8200
16 MaSzKa Sapphire HD 3870 12162 7.11 857/2646 3402/972 4MB E6550
17 Sickboy25 Sapphire HD 3870 12157 7.12 857/2646 3600/900 4MB E6750Azért ez nem rossz sztem!
Miért kell neked Details? nem hiszed el vagy mi? Mások se rakják azt be. pl:. syckaloz a listárol itt a képe: link Neki még a GPU-z sincs berakval meg a Cpu-z se....De ha neked ez kell mindjárt lefuttatom megint.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #31562 üzenetére
Csak egy példa volt. De NFS-t nem játszhatok DOS emulátorral, mert belassul, mint állat.
Ha nem tetszik a véleményem, ne olvasd, és akkor nem fárasztod magad.Értem, hogy mit akarsz mondani, viszont egyáltalán nem érdekel, hogy mivel magyarázzák meg az állandó és drága szemétgyártást a PC hardver/szoftver iparban. Ha valamit megveszek, azt használni akarom, nem eldobni. Máskülönben az egész szimpla lopás. Részemről az OFF zárva.
-
bolcsodal
addikt
válasz
DigitXT #31544 üzenetére
Nemhiszem, hogy ma van olynan játékfejlesztő, aki elkövetné azt a baklövést, hogy csak Vistával lehessen játszani a játékukat. Ekkora baromságra szerintem nem vetemedne senki, aki normális...
A Vista úgy ahogy van megbukott, lassan itt a következő verziójú winfos és még senki nem váltott önszántából Vistára szerintem. Az más kérdés, amikor az orrod alá nyomják OEM, mert muszáj pl egy notin...
Bár gondolom ezt benéztem és ATI vs NVidia rinya ment megint...
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #31535 üzenetére
Ezt te sem mondod komolyan. Vagy neked minden játékhoz megvan minden géped a 486-ostól?
Kötelező: Kösz, de nekem jó úgy, hogy két TELJESEN független partíción vannak, és az egyik még csak nem is tud a másikról. Nekik is jobb úgy.
Egyelőre azon tűnődöm, hogy most a CPU-score-om ugyan jó egy reinstallált 8.6-tal, de 877/1287-en miért 5000 és 5600-as 3D pontokat kaptam, amikor nálad ez egy "kicsit" feljebb volt, alig magasabb CPU score-ral. Ennyire gány lenne a folyton pucolt XP-m? Majd holnap persze megtudom az újratelepített rendszeren. AHCI-t úgyis csak úgy tudom aktiválni, mert az anno elmaradt. De a 2 órás Vista install, hát, azt a hátam közepére sem kívánom. Remélem, nem kell mostanában lapot cserélnem. De az tuti, hogy most is megspórolom a VGA installálást, amíg lementem a teljesen üzemkész rendszert.
-
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #31372 üzenetére
De Ausztriában, ugye... Ha van, aki látatlanban (vagy demo miatt) megveszi, én meg ismerem... Szóval szar egy hely ez, de legalább Európa közelebb van.
Egyébként lószar. Fizikához semmi köze, csal, hogy az NFS-ek csak néznek, vezethetetlen. Egyszer be tudsz fordulni 200-zal derékszögű kanyarban, aztán meg elszállsz egy lágy ívű gyorsban, ahogy a program gondolja (ált. a helyezésedtől függően). Konzolidiótáknak persze jó lehet.
Azt hittem, én szimulátoroztam már régen, aztán fogtam a GTR2-t, ugyanazt a pályát (Spa), ugyanazt a kocsit (Murciélago R-GT), és egyből rendben volt minden. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #31358 üzenetére
Miféle anomáliák? ATT felülírja a CCC-t, ha abban állítasz valamit, szóval sok akadás nem lehet. Mondjuk én le is pucolom a CCC-t ATT előtt. Talán du. megnézem. Vagy Vistán. Pár ember szerint ugyanis nem megy, csak ha mindig F8-cal bootolnak, de nálam anno rendben volt (csak akkor még nem volt SP1).
Valami hasznom csak van... -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #31326 üzenetére
Miért gondoltam, hogy 4850...
(Lehet, nem kéne több ablakban, több topicban kavarni...
) Persze, hogy ki van hajtva.
4850-hez vsz. emelni kell majd a CPU-t, 1024-ben pláne.
Benchmarkhoz vegyél föl egy versenyt, aztán replay alatt Fraps-szel szépen lemérhetsz mindent, ua. lesz. Várj, ez GRID. Dirtben is van mentés? Mindenesetre ez a biztos megoldás, hogy ne legyen eltérés 2 teszt között. -
- = Zk = -
félisten
válasz
DigitXT #31338 üzenetére
" Szerintem ne gondolkodj X2-be, mert ha vmi nem használja a két GPU-t... És különbenis batár egy kártya. (X2-es tulajoktól bocs, ez csak egy vélemény)"
nekem zafír X2-m van.....de egyet kell h értsek veled...batár,fűt..és még sajna nincs KIAKNÁZVA(amit mondtál te magad is)....remélem majd a 4870 X2-höz faragott driver után előveszik szegény (pl ÉN) 3870 X2 tulajokat,és nekik is biggyesztenek vmilyen jóféle drivert....
ezeket leszámítva bőségesen jó ez a kártya...X800GTO2 után váltottam X2-re....
(nameg persze jolenne rá egy valamiféle Zalmi hűtő és akk korrekt lenne a melegedése...de ezzel a balga megoldással csak izzadok a szobámba nyáron...(úgyis megint emelik a gázt,megvan télire a fűtés...de sztem a villanyt is emelni fogják
)
szerk:valamint későbbiekben megnéznék idehaza egy CF-X-et .....
-
-
SpZ
senior tag
válasz
DigitXT #31332 üzenetére
mind1 megpróbálok szerezni 12-14k között 1 darabot nagyra tartom a vid kártyát de esik le rendesen még a 4850 -nek is az ára. feladtam hirdetést nincs rá nagy keretem :S
E7200+hyper tx2, GB p35 ds3, és marad kb 10k szvalmegvagyok szorítva de ebbe a configba jól mutatna
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #31274 üzenetére
Csodálkoztam is, amikor az adatlapodra néztem.
Most meg a Giga van ott...
Hétfőn lesz ASUS P5Q-m, az mégiscsak korszerűbb.Azért kicsit tartok tőle, mert ebben a lapban megy a 4.05GHz, de az új meg ki tudja, hogy szuperál? ASUS-ban azért bízom, 7 évig voltak ASUS lapjaim (1 P3-as, majd egy P4-es), és mindegyik jó volt. Ha meg nem, hát, bővül az aláírásom.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #31265 üzenetére
Azért szívesen.
Phenomról indultunk még a 4 magot illetően.Tuning egyrészt hűtés kérdése, másrészt lapé, amiben az AsRock állítólag nem olyan jó, sztem inkább az a szűk keresztmetszet, ami persze nem számít, ha neked így is OK a rendszer.
Ja, ezt a "kihajtást" is lejáratják, mint a "demokráciát" olyanok, akiknek fingjuk sincs róla, mit jelent, különös tekintettel a "kihajtja-e a proci a VGA-t" kérdésre, természetesen a megjelenítés bármiféle meghatározását mellőzve. Szóval együttérzésem.
Magasabb CPU órajel, és/vagy RAM sebesség ott jöhet jól ahol egy játék képességei nem használják ki a VGA-ét, de ez megint olyan, hogy ha az általad használt beállításoknál 50 és 60 FPS között változik a megjelenítés, akkor a gyakorlatban lényegtelen, tehát igazad van a szempontjaid alapján.
Viszont maga a rendszer nálam érezhetően gyorsabb erősebb tuninggal, nálad meg persze a +2 maggal.A lényeg szerintem az, hogy az is jól érezze magát a saját konfigjával, aki 4 magos procira vágyik, meg az is, aki ennek nem érzi szükségét.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #31261 üzenetére
Nálam ez a "játék" nem oszt, nem szoroz. Mellesleg lazán fullon fut DX10.1-ben nagy felbontáson, 2 magos procival. Ergo jó marketing a 4 mag, csak szükségtelen.
De te sem Phenomot vettél!Akkor lenne szükséged a +2 magra.
Miért nem 3.6-on jár? Minden Q6600 tulaj azon hajtja. VGA miatt? -
sereeff
aktív tag
válasz
DigitXT #30921 üzenetére
Köszi!
Jó lesz az! Jó játszadozást! Én is bántam, hogy nem vártam egy hónapot, s vettem 4850-et de szeretem a 3870est! A jelenlegi configomban hasít! Nekem monitort kéne vennem most már a jelenlegi 1024X768-on fut így 12400 pont 3Dmark06-ban! ez szerintem kafa az előző gépem 6000-et tudott!
-
WesTM
őstag
válasz
DigitXT #30854 üzenetére
DidigtXT : Hát de nem,így sem megy 75 fok fölé 80% os ventin,és pénzbe sem kerül.
TTOMAX: Akkor ezt benéztem, de ahogy láttam a 900mhzet megcsipte, de végre egy radeon kari ami nem nagyon szorul rá a tuningra
A 4850 az tényleg nem lesz egy tuningbajnok ahogy nézegettem 100mhz és kápító.
-
TTomax
félisten
válasz
DigitXT #30333 üzenetére
A HR03 valoban nagyon drága,de a legjobbak közé sorolhatjuk, a többlet hűtési teljesítménye még igen jól jöhet a jövőt nézve.
Az S1 jóval olcsóbb ugye valamikor az X1950/7950 szériához készült,de ettől független jó volt a az összes HD-ra és valószínű jó is lesz még egy darabig,CF-hez sajnos nem használható sok hely kell neki viszont alig marad el teljesítményben a HR03-tol.
A GFX chilla-rol nem sokat tudok mondani,sajnos nincs "előélete" a HD38XX-on jól teljesít...(#30334) Pala
egy 12es venti 800on forogva bőven elég neki,még ha vmodolod is kártyád -
-
WesTM
őstag
válasz
DigitXT #29613 üzenetére
Hát sp1 óta nem esküdnék meg arra hogy az xp gyorsabb,mert szerintem marháára nem.
HAverom is most váltott egy 3hónapos xpről, vista sp1re,és 500pontot jelentett markban,játékok is 5-10 fpsel jobban mennek,ismétlem az xp sem volt régi.yakuza.tora: 8pines tápcsati be van nomálisan dugva??? Vagy csak 2X 6pinről megy??
Mert ha nincs benn a 8 pines akkor nem lehet tuningolni.AM FORZA FERRARI SZÉP IDŐMÉRŐ VOLT!!!!
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #29421 üzenetére
Hát én már ezt mondtam anno, amikor én rendeltem tőlük (pont hasonlovakat). Már el is küldtem őket Zanyjukba 5 nap múlva, amikor felhívtak, hogy hát most mit legyen, ők már elpostázták a cuccot. Mondom: Se telefon (pedig az oldalon azt írják, hogy ellenőrzik a postázást), se email, erre meg akarták magyarázni, hogy beszéltek velem telefonon, meg küldtek emailt. De sebaj, további 3 nap múltán megjött a cucc, és még spóroltam is.
Tényleg csöndes a gép.Be kéne még linkelni 20x a 8.6-os drivert...
(ezt nem konkrétan neked)
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #29333 üzenetére
A megfejtést várom én is. Nálunk egy boltban sem volt, de itt persze más sincs.
Nálam 4 potyogott le (1 lapos és 3 rendes), de volt még tartalékban, így is maradt. Volt, amelyiken úgy volt felkenve a ragasztó (persze vékonyan is), mint egy kerékgumi-folton, ahogy szétkened. Hát, ettől nehéz jó tapadást várni. Nálam az egyik furat sem volt rendben a blokkon, de a másik 3 csavar tart rendesen (4. meg csak támaszt, hogy ne lötyögjön, szerencsére rugós).
Chilla mindenképpen megéri, nálam 850/1198 helyett 877/1350-enstabil a 3870, max hőmérséklet GPU-CV alatt 69-70°C, játékokban 60°C körül, 2D-ben 30-32°C, és erre kb. 1 perc alatt visszahűl, vagy még hamarabb. Ja, és csöndes.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #29224 üzenetére
Minek mindent komolyan venni...
Amúgy tök mindegy, melyik HIS, amennyire én látom, mindegyiknek szar a bios-a (3870-eknek is). Én a Sapphire-ömre egy általam helyrepofozott IceQ3turbo bios-t tettem (magyarán csináltam benne 2D és low 3D módot alacsonyabb frekivel és fesz-szel), és jobb, mint az eredetije, pl. vMod után nem ugrál alapra az órajele, mint a Sapphire-nek, hanem nyugodtan állítható.
3850-re meg 3850 IceQ 010.075-ös biost kell tenni, amúgy persze a sajátja is modolható mind órajelek és frekvenciák, mind feszültségek terén. Nem sávosan, hanem folyamatosan szabályozza a hűtést, és ha biosban átállítod, hamarabb kapcsol magasabb fokozatra.
Mindenesetre most nyugodtan írhatnám az adatlapomra, hogy HIS 3870 IceQ3 turbo-m van.A rendszer szerint az.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
DigitXT #29052 üzenetére
Kíváncsi lennék az X2 mit hozna Crysisben, mert infót még nem hallottam. Egy biztos, hogy a 4870-est megveszem majd HIS-ben. Mindenesetre rohadt idegesítő hogy 900/1270-ben a karim szenved 25Fps-ben. Az élsimítást meg sem merem szólítani. Lehet igazadvan, lefogom monitorozni a procit, milyen a kihasználtsága játék közben. Most levettem 1600x1200-ról 1280x1024-re, így hoz 30-35Fps-t.
Persze élsímítás nélkül....
serito nolám, most írom épp...1280x1024-ben ezt hozza nekem is. Akkor mi is visszi rendesen, ha az X2 is ezt tudja a játékban?
KonfigosHa tudsz lehet érdemes lenne várni hogy megjelenjen a 4xxx sorozat. Az biztos lejjebb löki a 3xxx árát...
-
WesTM
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Facebook és Messenger
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest