- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
MarioAna #32327 üzenetére
2 slotos 3870-et 26k-ért kaphatsz, nézz csak körül. De az általad használt felbontásba egy 3850 is elég. 4850 vsz. nem lenne annyival gyorsabb ebben a felbontásban, amennyivel többe kerül. Én azt tudom, hogy 2600 körüli procikkal a 4850-ek még gyengébb teljesítményt nyújtanak, mint a 3870-em, 2.6-os quaddal pl. csak CPU score-ral hoztak ki 12k-s 3D06 eredményt (default, nem szűrős). Persze lecserélheted a procidat a közeljövőben egy tuningosabbra, szóval hosszabb távra mindenképpen 4850-est javaslok. Bishopx2 bazárjában 31k-ért láttam GB-ot.
-
katt777
félisten
válasz
MarioAna #31218 üzenetére
Nézd, ha nem is hajtja ki a procid teljesen a 3870-et, magas szűrőkkel, azaz szép képpel közel lesz hozzá. Ráadásul míg a 3850-en hűtőt kell cserélni, a 3870 jó beállítással simán jó. És mivel teljesen nincs kihajtva (azaz pihenget meló közben), nem is melegszik annyira.
-
gyurczy
őstag
válasz
MarioAna #31176 üzenetére
Maga a szó valóban baromság, anyám hajtott ki minket a tévé elől gyerekkoromban az udvarra játszani, de itt kicsit másról van szó.
A lényeg, hogy ha nincs elegendően erős processzorod, akkor hiába cserélsz erősebb videokártyára, nem lesz olyan mértékű a grafikai teljesítmény javulása, mint a vga upgrade indokolná.
-
-
válasz
MarioAna #30734 üzenetére
És Mercutio_:
3870:
Dimensions: 220x100x15 mm (the last figure is the maximum thickness of a graphics card).3850:
220x100x32 mm (the last figure is the maximum thickness of a graphics card).A hűtés nincs benne a "vastagságban".
Máshol meg ezt találtam a 3850-re inch-ben (
ez hogy jött ki): 24.5 az átváltás mm-re
Product Dimensions: 9.5 x 3.1 x 11.7 inches -
katt777
félisten
válasz
MarioAna #29856 üzenetére
3850 optimálisabb, igen, főleg, hogy nem akarsz gépet fejleszteni mostanában, mert akkor most spórolsz egy 10-est, viszont amikor az egész gépet fejleszted, jóval olcsóbban kapsz ahhoz megfelelő VGA-t. Mondom, előfordulhat, hogy 4850-nel lassabb lesz, ahogy 3850-nel is előfordult, nem biztos, hogy így lesz. De sztem a legjobb az lenne neked, ha kölcsön tudnál kérni egy 4850-et, hogy megnézd, konkrétan hogy szolgál a te konfigodban, addig beszélhetünk elméleti lehetőségekről, csak nem nagyon érdemes. Elméletben mindenképpen 3850, kihasználni a 4850-et messze nem fogod.
A muszájt muszáj lenne muszájnak írni...Borsódzik a hátam!
-
válasz
MarioAna #29841 üzenetére
Nem hiszem, hogy lesz, amit ne tudna 1280-ban megszólaltatni, de lehet, hogy nem max.-on fog mindent vinni (Crysis és társai, ha jön még ilyen játék). Ha nem sürgős, akkor várj vele, de a 3850-el sem lősz bakot és akkor már most játszhatsz. Főleg az X600 után
Remélem, az AMD kezdeményezése, miszerint játszható játékokat a népnek kisebb gépigénnyel, nem csak utópisztikus álom. ahogy elnézem, elég sokan csatlakoztak már a programhoz. Ennek fényében én bízok a 3850-ben.
-
katt777
félisten
válasz
MarioAna #29170 üzenetére
No, erről már rég volt szó. Lehet halkítani, és megfő. GFX Chilla a leghatékonyabb/legolcsóbb megoldás (HIS-nél hatékonyabb, és totál halk).
lsc: Akkor viszont hangos lesz!!!
FeRRaR1: Még valamire kíváncsi vagyok, mégpedig hogy ha ennyivel komolyabb a számítási teljesítménye, milyen proci kell alá. Erős a gyanúm, hogy AMD-sek sírni fognak, akár X2-jük van, akár Phenomjuk.
-
-
zozoz1
aktív tag
válasz
MarioAna #27196 üzenetére
Talán ez érdekes lehet. A Sapphire 3870. és az én HIS 3870-es iceQ3 karim hűtés adatai közti különbség. Ugyan azt a programot futtattuk. 2D-ben a Sapphire 3870 ha jól emlékszem 40°c volt 40% fan-al. Nekem is 40°c volt 7% fan mellett. 3D-ben a Sapphire 850-en 99%GPU kihasználtság mellett 74°c volt 85% fan mellett. Állítólag zavaroan hangos volt. Nálam 900-on 99%GPU kihasználtság mellett 72°c volt 58% fan mellett. Még a levett ház oldala mellett sem volt hangja. Ebben jó a HIS.
Én a 3870-est ajánlom.........
-
nebulo5
senior tag
válasz
MarioAna #25754 üzenetére
Helló!
Az én kártyám ugyanilyen, de 3870-es. A hűtése meglepően jó, és nem nevezhető hangosnak. Alapon 41-42 C°, és még nem sikerült 74 C°fölé kergetnem. (habár ez sokban függ a ház szellőzésétől is) Mindenesetre a vásárlás előtt sokan panaszkodtak a38**-as kártyák hőmérsékletére-hűtő hangjára, és kissé fenntartással voltam vele szembe, de még szerencse, hogy nem cseréltem rajta hűtőt az üzemeltetése előtt. Szóval kellemessen meglepődtem.
Az árával kapcsolatossan pedig: ki hol tud mennyiért hozzájutni..............
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest