- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #42794 üzenetére
Mi váltja az "öreg harcost"?
-
Bocaa
senior tag
válasz
TomBoy1986 #42688 üzenetére
van valami abban amit mondasz de én nem akarok eladással vacakolni de azért
erősebb karira igényt tartanék de akkor szerintetek ez nem jó üzlet hát nemtom azért ha hozzáveszem ,h 4k a hűtő rajta akkor azért szerintem nem rosz vétel -
Giii
senior tag
válasz
TomBoy1986 #42592 üzenetére
Szóval letöltöttem a Riva Tunert és sajnos at elsö rublika 661-et mutatott stabilan,de közben a kari kihasználtsága 0,09.Sajnos most képet nem linkeltem de v.mi gond van az biztos!Remélem van ötletetek.Elöre is thx
Sziasztok
-
Telefunen
őstag
válasz
TomBoy1986 #42577 üzenetére
Ez a teszt sántít.. Az X2 7850 és a 6400+ gyanúsan jól szerepel, míg az új 6300 szokatlanul rosszul. Itt pl. teljesen más eredmények születnek.
(persze, mindenkinek maga felé hajlik a keze)
-
bakosgabor57
őstag
válasz
TomBoy1986 #42571 üzenetére
Én egyszer tudtam 3DMark-ot csinálni 870/1206 MHz-en,azóta nem akarja vinni ezt a magasságot.
-
Bocaa
senior tag
válasz
TomBoy1986 #42573 üzenetére
alapórajelen mekkora a difi az E5200-hoz képest?
-
Bocaa
senior tag
válasz
TomBoy1986 #42571 üzenetére
már nincs messze clk-clk ba core2 től
-
Hurkaleves
őstag
válasz
TomBoy1986 #41719 üzenetére
ahha.
és kösz a tippet! lehet ránézek..
-
- = Zk = -
félisten
válasz
TomBoy1986 #41716 üzenetére
végre énis!
kb 1 év kellett ahoz, hogy rájöjjek VGA-m turpisságára, működésére.... hálás köszönet -
Hurkaleves
őstag
válasz
TomBoy1986 #41714 üzenetére
akkor tovább jutottam? -
Hurkaleves
őstag
válasz
TomBoy1986 #41709 üzenetére
jaja addig tiszta!
meg már kezd leesni, hogy is van ez...mert ugye lényegében az egyik gpu a kép egyik felén dolgozik a másik gpu pedig a kép másik felét rajzolja ki és mind a két gpu-nak van saját 512 memóriája...
és a ramok nem adódnak össze hanem gpu-nként dolgoznak az adott gpu-nak...
tehát ha úgy nézzük akkor lényegében 1g ram dolgozik a teljes kép összeállításában...csak külön..
valszeg ezért is bírja jól a kari a nagyobb felbontásokat is...
jól látom vagy irgalmatlan hülyeség? -
Killing
addikt
válasz
TomBoy1986 #41512 üzenetére
De a linkeidben a HD3870 még mindig erősebb a számok és az órajelek alapján mint a HD4830.Akkor most miért erősebb a HD4830?
mod:Ja és a HD3870-ben GDDR4 memória van a HD4830-ban pedig csak DDR3. -
Killing
addikt
válasz
TomBoy1986 #41507 üzenetére
Itt van összehasnolítva a két kártya.Ezek szerint a HD3870 jobb.Akkor miért írtad azt hogy a HD4870 a jobb?
-
Killing
addikt
válasz
TomBoy1986 #41505 üzenetére
A DDR3 memória nem hátrány?Vinné a GTA IV-et?
-
Killing
addikt
válasz
TomBoy1986 #41502 üzenetére
Szegeden van ilyen árban valahol?
-
Cootermain
tag
válasz
TomBoy1986 #41496 üzenetére
Ok kössz a választ.
-
KrAt
veterán
válasz
TomBoy1986 #41003 üzenetére
Egyelőre ennyi, ha olyan sok időm lesz, keresek vmodot, azt hadd szóljon
-
KrAt
veterán
válasz
TomBoy1986 #41001 üzenetére
-
KrAt
veterán
válasz
TomBoy1986 #40998 üzenetére
Nem sokáig
Majd valamikor nekiállok úgy igazán kitesztelni a végét
-
bakosgabor57
őstag
válasz
TomBoy1986 #40660 üzenetére
Következetesen kötődsz az MSI-hez.Mások véleményével ellentétben nekem sem volt sok bajom velük.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
TomBoy1986 #40656 üzenetére
Emlékszem,mikor még mennyire örültél a Phenomod @2.8MHz-ének.Vagy az egy másik volt?
plaszy:a végét nem tudom,de nekem ment 865-ön is -
scope2007
addikt
válasz
TomBoy1986 #40597 üzenetére
TomBoy1986 szerintem simán jók a grafikonok.. és az írásra is
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #40593 üzenetére
Bocsi, dupla, megint dolgozik a RIOS engine...
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #40593 üzenetére
Azokkal a narancs hátterekkel sztem kezdjél valamit (pl. törlés), mert iszonyatosan néznek ki.
Főleg, hogy sárgásak a grafikonok egyes oszlopai is.
-
lizakattila
senior tag
válasz
TomBoy1986 #40532 üzenetére
Grat, egy újabb hasznos és jó cikk Tőled!
Pont proci és vga cserén morfondírozok, ezért éppen ilyen VALÓS teszteket akarok nézegetni. -
v.tom
őstag
válasz
TomBoy1986 #40489 üzenetére
Egyébként a 790x és a gx között van az integrált vga-n kívül valami érdemi különbség.
-
v.tom
őstag
válasz
TomBoy1986 #40315 üzenetére
CHIPman: Annyit még hozzátennék, hogy figyeljetek arra a vásárláskor, hogy ne dőljetek be a marketingnek, mert mostanában egyre többet látni megint olyat, hogy jönnek az emberkék az überbrutál 1GB DDR2-vel szerelt 3850-ekkel. DDR3 -as karit vegyetek mindenképpen, még ha azon csak 256mb memória van, akkor is.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #40315 üzenetére
Valóban, fordítva írtam
Az első kérdésre még mindig keresem a választ! -
Sickboy25
addikt
válasz
TomBoy1986 #40219 üzenetére
abban igazad lehet én csak a 3d marktot mondtam!!
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #40223 üzenetére
Hakos1987 rekordja asszem 11 hét.
-
plaszy
őstag
válasz
TomBoy1986 #40225 üzenetére
Ez jó ötletnek hangzik
Tehát keressek egy fedetlen tekercset és hallgassak oda?
És ha beszigetelőszalagozom, ha tényleg az sípol? Vagy már ott is akkora hő van, hogy elolvasztja, és több kárt tehet a kártyában, mint hasznot?
(Egyébként csak holnap reggel tudom lecsekkolni, mert ma dolgozom.) -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #40221 üzenetére
Crysis sem használja ki a 4 magot. A többi 4-magot kezelő alkalmazást meg nem tekintem játéknak.
Vantage-ben azért van VGA-limited, mert mind a 4 CPU-magot használja!Nem. Kamuznak 1000-rel, vagy kussolnak róla, valaki meg vsz. kedvére használja az olcsón szerzett cserekártyát. De infóim szerint komp. hiba van egyes P45 lapok és a HD4870 között (lehet, hogy csak Sapphire), azért csinál ilyen hibákat, miközben más lapokban meg gond nélkül megy.
-
gtasystem
őstag
válasz
TomBoy1986 #40215 üzenetére
ez nagyon érdekes..
kezdek morfolni hogy mit tudna a 3850 egy phenommal.. -
Sickboy25
addikt
válasz
TomBoy1986 #40215 üzenetére
van meg mit javitani 3d mark-ban !
en hd 3870-esemmel csinältam 122xx-et!
remelem azert többre lesz kepes ,mert ez gyik nagyon
-
chrisnorman
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #39997 üzenetére
Hát most kipróbáltam egy másik gépben a 3870-est és és ott működött. Elképzelhető hogy a 400w-os tápom nem elég neki??? Már azt is kipróbáltam hogy lehúztam róla mindent de így sem tetszett neki a dolog. Az alaplapom amúgy Asus A8V-VM. Most néztem egy másik tápot de már teljesen bizonytalan vagyok hogy melyik táp lenne jó és hát 8000 nél nem szeretnék többet érte adni!
-
Tom19
tag
válasz
TomBoy1986 #39997 üzenetére
Na most újraraktam a VISTA-t és 10e pontott hozott össze, ez már tetszik.
Gondolom a processzor miatt nem tudom jobban kihajtani. -
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #39960 üzenetére
Azért is mertem ajánlani, mert senkitől nem hallottam rosszat róla, akiknek adok a véleményére, továbbá a 4850 re is tökéletesen felmegy, tehát nem kell "kidobni".
Én igénytelen vagyok, megfelel a jól beállított gyári hűtés, de játék közben nem zavar a hang, munka közben meg csendben van.
Mondjuk ez nemtom hogy jött ide.
-
katt777
félisten
válasz
Én csak akkor vettem ki, amikor eladtam, 3X néztem végig, hogy 1-2 sarokban találjak rajta port. És hát ritka csöndes egy cucc.
Mondjuk nálam a RAM-sünik fele potyogós kiadás volt.
-
katt777
félisten
válasz
dupla
-
Lacpac
őstag
válasz
TomBoy1986 #39807 üzenetére
Ebben a hozzászólás csokorban, le van írva mi a gondom.
27500-ban van a megoldás, és az ezzel kapcsolatos kérdés. Ha valaki tudja rá a választ, akkor ne habozzon megosztani velem.
Köszi! -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #39452 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy nem egyszerre volt fent a RivaTuner és az ATT nála, hanem miután folyton felpörgött és úgy maradt a hűtő, megpróbálta a RivaTuner-t, aztán mivel annál is elkezdte a kari az említett hibát produkálni, utána tette fel az ATT-t helyette. Ez privát ment köztünk anno, szóval nem tudhatsz róla.
De ha rosszul értelmeztem szavait, majd úgyis szól.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #39445 üzenetére
Ha valaki ügyes, akkor semmi. De ha szétszedik, és nem az AMD-s ragacsot találják ott...
Én mindenesetre először ált. megpróbálkoznék ATT-szabályozással, aztán a ház hűtésének javításával, majd cserével. Mivel viszont nála még ATT-szal is egyszer csak megugrik a hőmérséklet (és felpörög a hűtő), én mindenképpen VGA-hibára gyanakodnék, nem a pasztára, ha ugyanis utóbbi lenne, akkor Furmark alatt is levágta volna a gépet. -
szumo
senior tag
válasz
TomBoy1986 #39445 üzenetére
Elég sok!
Múlthéten pont ott voltam a srácoknál beszélgetni az egyik bolt garanciális részén, és hoztak vissza egy ref. hűtős sapphire 2600-asat. A srácok azzal kezdik, hogy míg a tulaj elmondja panaszát, átnézik a kártyát, és a gyakorlott szem azonnal látja, ha a kártyán a molex csatlakozóval, vagy a hűtés csavarjaival valami bibi van. Mivel a srác is túlmelegedéssel hozta be a kártyát, a csavarok megnézése után láttuk, hogy hozzá volt nyúlva. Ezután a srácok kiállították a garancia alól kivonásos papírt. És mondták neki, hogy vagy feltételesbe átveszik, és a gyártóhoz visszaküldik bevizsgálásra, vagy akitől vette annak vigye vissza, hogy hibás a termék.
Szóval gyorsan megtudható a sokat látott szemnek az a négy csavar. -
dzseron
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #39441 üzenetére
Azért kérdem mert én elinditottam a progit és amikor elérte a 100 Celzius fokot
(és még mindig ment a programm)akkor leállitottam. Attól féltem,hogy hazavágja a karit.
Szerintem(laikus vélemény) ez elég nagy hőfok ahhoz,hogy tartós vagy teljes károsodást okozzon.Nem? -
dzseron
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #39432 üzenetére
Köszi!
-
dzseron
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #39426 üzenetére
Hali!
Azt nem értem,hogy miért kezdi el 60 fok fellett 100%-ssan forgatni a kártya ventillátorát a táp.
Amikor már 40 fok alá esik a hőmérséklet a venti akkor is maxon forog mintha még mindig túl forrónak érezné a kártyát.Van amikor csak a reset gombbal birom normális működésre birni a gépet.A GPU Ambient 4 fokkal "hidegebb" mint a kari.
A végén tényleg gyári hibás lesz.
Amikor kidob a játékból 44-45 fok meleg a kari tehát a túlmelegedés szerintem nem lehet az ok.
Köszi a tippet! -
Joci??
senior tag
válasz
TomBoy1986 #39365 üzenetére
ÉS löön vannak még normálisan reagáló/válaszoló emberek!
Köszönöm kielégítő válaszod akkor jobban teszem ha a 3850 mellé még egy 3850-et teszek! azt is olvastam hogy 256-os mellé hiába teszek 512-es kártyát akkor is azt 256-os nak fogja látni ez igaz?u.i: azt honnan tudom meg hogy a második pci-e slott hányszor, mert az alaplapom oldalán 2*16X-nak van írva de én ennek nem hiszek általában ez kamu szokott lenni!
-
gaben
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #39252 üzenetére
És akkor ez 3450el,egy 2500+ -os AMD vinné a HD filmeket?Feleslegesen ne mszeretnék beruházni...
A cikket megnézem majd.
Köszi. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #39118 üzenetére
EagleMesh: Igazolom: PCI-E1.1-es és 2.0-s lapom is volt.
Nézz utána a HIS 3850 IceQ3 TurboX, és a HIS 3870 IceQ3 Turbo kariknak. Mindkettővel remek hűtést (kifújó és csendes), és válogatott alkatrészeket kapsz, gyári tuninggal, semmit nem kell cserélgetned rajtuk (max. a biost, mert azt némelyik szériánál lqrták). Az előbbi majdnem felér egy ref. 3870-nel, és mind2 megéri az árát.
CPU-tuningra szükséged lesz. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #39118 üzenetére
dupla
-
fatal`
titán
válasz
TomBoy1986 #39043 üzenetére
Ez is jó írás
Várom a második részt, az első 3D gyorsítóm egy G400 volt
Nagyon szerettem.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38946 üzenetére
Hát, engem azért jól kiosztottál.
Bár tévesen. De én nem igazán szoktam felvenni ezeket.
Igen, azt is írtam, hogy mindenki döntse el, mi érdekli, én mindig a saját szempontom szerint nézem a dolgokat, amely vagy egyezik valaki máséval, vagy nem. Én el tudom fogadni, hogy mások másképp látják a dolgokat. Oblivionosokkal azért ált. egyetértünk a max. grafika szükségességében.
Már megint az, hogy "nem úgy" CF?
Éppen erről szónokoltam, hogy nekem ne így vagy úgy menjen!
Azért az SB600 elavultatásáig, ahol működött, ott nálam is rendben ment a CF (és éppen azért szoktam rá a MAX. grafikára, mert csak így volt kihajtva), és 1-2 játékban még a hatásfokával sem volt baj. Azért mondom, hogy DIREKT baszták el, mert tapasztaltam. És amikor a csodadriver (8.5) már kellett, viszont azzal meg nem ment a CF, akkor végleg beláttam, hogy hiba volt az AMD-re tenni (átkoztam is emiatt a Dual Core Inteleket eleget). Egyébként nézd csak meg, hogy a 48xx karikra fejlesztett driverekkel hányan szívnak a régebbi ATI VGA-kkal; ezt az ATI/AMD így csinálja, hogy fejlesztened kelljen. Az nV-nak más aljasságai vannak, az AMD-nek meg ez. Egyszer az Intelben is csalódtam, akkor jött az AMD, de most már ismerem a kis szarságait az összes cégnek. Legalábbis azt hiszem...
Gaboman: Mi bajod van végül is?
Hogy azt mondtam, igazad van az X2-ben, ha DX9-et használsz? Egy szóval sem állítottam soha, hogy az a jó, amit én csinálok, csak leírom, hogy én miszerint nézem (éppen az imént írtam, hogy vagy egyet ért ezzel valaki, vagy nem). Elolvashatod +1x, ott van. Azért nézz magadba, hogy ha már segítséget kérsz, ne állj neki utána azt minősítgetni, aki egy csomó információt adott neked a döntéshez (még ha csak támogatta is azt) mert ez nem vet jó fényt rád. Persze nem te vagy az első, vannak emberek, akik egyszerűen ilyenek, nekem semmi bajom ezzel Szerinted amúgy mennyire érdekel azok véleménye, akik nem is értik meg azokat a mondatokat, amelyeket leírtam?
Nem fölényeskedésről, hanem egyszerűen arról van szó, hogy ha valaki nem ért valamit (legfőképpen azt, hogy egy vélemény csupán egy nézőpontot tükröz, nem maga az isteni kinyilatkoztatás), akkor rögtön a másikban látja a hibát.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #38946 üzenetére
Itt a pont nálad,ő osztogat mindenki a hozzászólásaiban,csak az a jó amit ő csinál.
Már mástól is hallottam ezt róla,de van is benne igazság.
Az itteni hozzászólásaiból kiindulva is alátámasztotta ezt.
Kicsikét változtathatna a stílusán. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38821 üzenetére
Mikor lesz PhenomII-esed? 2.8-3.0GHz-es lesz alapból, kíváncsi vagyok rá!
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38821 üzenetére
Ezért kell mindig egy tartalék, aki megtorolja a téged ért sérelmet, ha neked már nem lenne rá módod.
Erre a különös (venti-szabályozó) problémára nem tud valaki megoldást?
-
szajmon101
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #38598 üzenetére
Köszönöm mindenkinek hogy ilyen segítőkész!!!
Proci ügyben az 5400+ -os a nyerő nálam!!!
-
szajmon101
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #38593 üzenetére
Igazából olyan alaplapot akarok amit nem kell majd kicserélnem 1-2 éven belül
Ár - Érték arányban a legjobbat, de ugy 25 ezer alatt legyen -
creedszl
senior tag
válasz
TomBoy1986 #38586 üzenetére
nem használom az élsimítást.és ami még a furasághoz tartozik az az hogy ha minre teszem a graft tehát minden kikapcs és 640*480 akkor is ugyan úgy visszaesik lehet nem 25-30-ra hanem 30-35-re de ez akkor se normális...további ötletek?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38542 üzenetére
Ez van, ha a kérdezők lusták visszaolvasni.
TasiA: Ha szoftveresen tuningolsz, az erőforrást foglal a rendszerből, ha hardveresen, az meg nem. Ezért szoftveres tuninggal (bármit tuningolsz) mindig gyengébb eredményt fogsz kapni. A megértésről annyit: tényleg nem árt odafigyelni, mit írnak mások. Pl. erről a tuning-dologról is volt már szó nem egy helyen. Meg esetleg helyesen írni, mert elég durva elírásaid vannak. Ez nem kioktatás (csak mert sértődősek minden szót annak vesznek), csak kérés a figyelmességre.
aleister: Aki rendesen tesztel, az nem (csak) az összpontszámot teszi közzé, hanem a CPU és a GPU pontszámokat is, Utóbbiak a kihajtásig erősen függnek az előzőtől (éppen ezért szokás feltüntetni igényesebb tesztekben), pusztán az összpontszámoknak meg max. 3DMark topicokban van értelmük, VGA-topicokban inkább nevetségesek, mert pont a lényeget, a VGA teljesítményét nem tudjuk meg belőlük.
-
TasiA
senior tag
válasz
TomBoy1986 #38542 üzenetére
Ez is igaz
Eleinte még én is belefutottam ebbe az Intel vs. Amd, illetve Amd vs Intel (csak a nyugalom kedvéért) eszmecserébe, de hogy oldalakon keresztül ennyire elmerülni?, az már beteges
-
TasiA
senior tag
válasz
TomBoy1986 #38539 üzenetére
Ebben a topicban kioktatnak mindenkit mindenről, nem vetted még észre? Gyerekneveléstől kezdve a világgazdaságon át mindehez jobban értenek, mint Te, vagy bárki aki betéved!
Sőőt, ha véeletlenül nem értesz rögtön egyet, akkor egészen odáig el lehet jutni, hogy TE totál hülye vagy és semmihez sem értesz és még olvasni sem tudzs, meg értelmezni sem! Ez már csak egy ilyen topic!
-
gtasystem
őstag
válasz
TomBoy1986 #38529 üzenetére
natessék..erről beszéltem..
az igaz hogy pontosabb fogalmazással nehezebb a belekötés, viszont úgy nem olyan izgalmas..
egyébként meg úgy gondolom, hogy amiről beszélsz annyira lényeges momentum, hogy az hogy 8fps-el több van egy játékban vagy nincs, gyakorlatilag teljesen lényegtelen ilyen körülmények között..ezért is nem fogalmazok pontosabban..
ár/érték arányban verhetetlen az AMD ha tetszik ha nem, és ez a lényeg.
ezt próbálják meg aláásni "irodistáék" azzal, hogy a teljesítmény nem elég a mai játékokhoz..pedig ez egy marhaság amivel ők is tisztában vannak, de más nem jut az eszükbe..
a lényeg az, hogy jó videokártya legyen a gépben..mint például a 3800-as sorozat..
-
gtasystem
őstag
válasz
TomBoy1986 #38527 üzenetére
natessék..tsigalko87, Geri Bátyó
erről beszéltem..
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38470 üzenetére
Hát én ezt soha nem is állítottam. Csak annyit, és amit tartok is, hogy határeseteknél a C2D javára billen a mérleg, és ezért az jobban megéri, ha valakinél a játék a fő szempont, amelyekből csak kevés használja a 3-4. magot, ráadásul azok többsége is messze nem játék a szó nemes értelmében.
-
zalika
tag
válasz
TomBoy1986 #38470 üzenetére
Igazad van!x2 on tolom enis es idaig ami jatekot kiprobaltam mind very highen 30 fps folott teljesitett a gep.A farcry 2 pl 1600x1200 ban very highen 2x elsimitassal 33 atlag fps.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38433 üzenetére
+1. Tökéletesen megbízom a Phenom tesztjeidben, amennyiben azokat hasonló VGA beállításokkal végzed el, mint ahogy én szoktam (de ez még arra sem igaz, amit belinkeltél, arról nem is beszélve, hogy az efféle teszek soxor hamisak, ami kiderül, ha otthon megpróbálod reprodukálni őket), a processzor-tesztjeidben meg soha nem is kételkedtem, de én használom az E8400-at P45-tel, és sok ismerősöm is (vagy akár P35-tel), ezért kérlek, fogadd el, ha mindenki azt mondja, hogy minden játék érezhetően gyorsabban megy vele, miközben a userek többségét nem érdekli egy video-kódolás időtartama, azaz gyakorlatilag a Phenom bizonyos előnyei lényegtelenek, kivéve persze annak, akinek pont ez számít, és aki emiatt hajlandó más téren kompromisszumot kötni. Részemről ennyi.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38426 üzenetére
1. XCoderrel tömörítek, másfél órás film 18 perc.
Azt meg már rég tisztáztuk, hogy engem nem érdekel egy tömörítés ideje, mert számomra részletkérdés, hogy fél óráig, vagy 45 p-ig megy, ezért hagy hidegen, hogy ilyen alkalmazásokba egy Phenom gyorsabb. Már a 2. maggal is nyugodtan tudok közben bármi mást csinálni.
2. Ha szted egy 1.1V-on üzemelő, 45 nm-es proci fogyasztása nagyobb, lelked rajta.Energiatakarékos módban, 0.87V-on, 15W-ot fogyaszt a procim, a tiéd mennyit?
3. Nem szállt el a tudomány, csak máshogy kellett beállítani, mint P35-ben. Nem cseréltem RAM-okat.Dominatorokat próbáltam ki, de a Kingmaxok jobbnak bizonyultak.
4. Miért is hülyeség az AA megemlítése? Csak mert ha azt kikapcsolod, akkor olyan CPU-limites leszel, hogy csak lesel.És azt cseszheted a Phenommal, úgy talán még a 3870-et sem hajtja ki, nem hogy az én VGA-mat. Mellesleg ha már jó VGA-t veszek, azért veszem, hogy kihasználjam a képességeit. AMD-vel nem tudom, csak Intellel. Hogy hány ismerősöm váltott éppen ezért Phenomról E8400-E8500-E8600-ra! És egyöntetű véleményük, hogy minden játék sokkal jobban megy ugyanazzal a VGA-val.
5. A 3870-nel is majdnem fullban tudtam futtatni E8400-zal az Obliviont, csak az árnyékokból kellett visszavenni, ill. ha nem akartam komoly belassulást néhány helyen (a 6000+-szal meg sokkal rosszabb volt). Hülyeséget ne linkelj (egyetlen Obli-fan sem az alap játék elavult garfikájával nyomul), ezzel a Sempronos dumával halálra röhögné magát mindenki az Oblivionos topicban. Mint említettem: fel van telepítve egy akkora rakás grafikai mod, hogy 8GB a játék könyvtára, max. totál lebutítva vinné el egy Sempron egy 3870-nel ezt a grafikát.Nem beszélek mellé, csak te vagy elszállva az AMD-től. Követőket persze marhaságokkal is találhatsz, az ő véleményük nem mérvadó, mert semmit nem teszteltek maguk.
-
válasz
Én nem akarok bekapcsolódni a vitába, de a 9. pontban linkelt tesztben nem látok Sempront. Én vagyok vak? Na meg ha figyelmesebb lennél, tudhatnád, hogy Katt 8xAA-val, és nagyobb felbontással tolja az Obliviont (a tesztben nincs AA és csak 1280-as a felbontás), és így teljesen más eredményeket kapunk (a cikkben felsorolt legtöbb procin játszhatatlan).
-
nesa
veterán
válasz
Vegra valaki megmondta a frankot
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38407 üzenetére
1. X2-nél is jobb.
2. Erősebb, ahol meg nem annyira, ott nem számít.
3. Nem, nézd csak meg a TDP-jüket.
4. Az MSI és az AMD együtt csinálta a szart, amiért egyik hívei a másikat teszik felelőssé, én viszont bizonyosan megszabadultam a rengeteg szar kis hibától: DVD 1x sebességre állítódása, telefonom "láthatatlansága", és még sok más.
5. Azért cseréltem lapot, mert P45-öst akartam, a szolgáltatásaival együtt. Amúgy volt előtte több Inteles lapom is, mindegyik kiszolgált egy processzor-generációt. Az AMD-m egyet sem (ami megint közös sár, mert az AMD gyenge, az MSI-t meg nem lehetett upgrade-elni).
6. Azért nehogy már ezek az Intel 4 magosok gyengébbek legyenek az AMD-knél!Nem 2 mag gyorsabb, hanem 4! Ráadásul az Intel, mint már említettem, az azonos teljesítményű AMD alá árazza a procijait, és ők talán mindenki másnál pontosabban tesztelik le a cuccaikat.
7. Ezt azért kötve hiszem, a neten legalábbis egy ilyen tesztet sem láttam. AA meg AF nélkül persze vannak dögivel, meg itt-ott lebutított grafikával, mert odaírják, hogy full teszt, ha meg megnézed az apró betűt, akkor látod, hogy mégsem az.
8. Ezek szerint te is tudod, hogy csak profitálnak a 3-4. magból, nem használják ki őket.
9. Van, amelyik igen mert nem olyan régi, pl. az Obliviont csak most tudom fullban játszani, minden extrával, graf. moddal (és ez csak 1 példa). És az még a CF-t is leszarta magasról. Vagy nézd meg a Clear Sky-t, ami friss játék, mégis csak 1 magot használ (és 3.8GHzes procival még nő a grafikai teljesítménye), de tudtommal még a NFS Undercover is. -
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #38413 üzenetére
Frenk: Legfontosabb (számomra): Indexelés kikapcsolása, energiagazdálkodás teljesítmény centrikusra állítása, ütemzett merevlemez töredezettség mentesítés beállítása olyan időpontra, ami nem zavar/akadályoz téged. Engem az uac zavar, azt is ki szoktam kapcsolni, de ez már részletkérdés. Advenced vista optimizer 2008al, és tune up utilities 2008-al még tudsz gyorsítani a rendszeren.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38398 üzenetére
Hát én sem FPS-számlálóval játszom, de valahogy jóleső érzéssel tölt el, hogy beteszek egy játékot, felnyomok minden grafikát a maximumra, és gondtalanul játszom (ha csak a Catalyst másképp nem gondolja
). AMD-vel meg esetleg ott egy CPU-limit, mert amíg nálam a min. FPS 30, addig AMD-vel szépen potyog az 25 alá. Tömörítésnél meg videokódolásnál max többet várok, de az a 2 magoson is mehet nyugodtan háttérben. Csak a platform-váltással egy csomó játékot jobb minőségben élvezhettem, mint AMD-vel, pedig a 6000+ is 3.2GHz-en ment, és a Phenomot még az is lenyomja játékban (Vantage tesztben nem, tudom.)
AMD előny?
Micsoda? C2D-nek jobb az energiagazdálkodása, ugyanakkor erősebb, kevesebbet fogyaszt (csak komoly tuninggal éri el egy Phenomét), nincsenek olyan idióta hibái, amelyektől AMD chipsettel sosem tudtam megszabadulni, csak amikor visszatértem Intel platformra, hát, én nem látom hátrányát az Intelnek. És akkor Quaddal még nem is hasonlítottam össze a Phenomot, amivel kéne. Hol van itt hátrány?
A lényeg: AMD fan-ek megtalálják, miért jó nekik az AMD, akinek meg jó cucc kell, vesz Intelt. Ha meg az AMD lesz jobb, akkor majd azt, ahogy az Intel fanatikusok is megmaradtak az Intelnél, amikor az volt szar.
mod: Nem, nem használják ki. Egy részük használ a + magok kapacitásából valamennyit PhysX-re, némelyik még többre is. De az összes fenti játék maximum grafikával fut az alap órajeles E8400-on. Miért kéne Phenom?
-
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #38398 üzenetére
Kéne a dolgok tisztázására készíteni egy nagy össznépi tesztet. Én tudok szolgálni gyenge 2magos amd, közepes 2 magos intel, 3850, 3870 karival. Kéne egy erős intel 2 ill. 4 magos,erős amd2 magos,amd 4magos, 4850-4870, és sok idő. Ha összejönne egy kis brigád, megcsinálhatnánk egy ilyen tesztet, amiből jelenleg elég sok konzekvenciát lehetne levonni. Persze csak ha van hozzá kedvetek.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38394 üzenetére
Ebben spec igazad van, csakhogy ennek semmi gyakorlati haszna. Amúgy azóta már a 4.05GHz-et is megtaláltam stabilan, és még ki sem kell készíteni hozzá a rendszert, és elvihetném még pár 100MHzet felfelé, ha szükségem lenne rá, max egy kicsit jobb hűtés kéne, de ebben a házban még az sem. De nem érdekel, mert tiszták az erőviszonyok.
Mire mész azzal, hogy a Vantage kihasználja mind a 4 CPU-magot a VGA kihajtására? Egyetlen játék sem teszi. Játékokban nincs sehol az AMD, hiába képes valamennyire (de nem nagyon) megközelíteni az új generációs Inteleket (erről nem nyitok vitát, elegendőek a platformváltók tapasztalatai, köztük a magamé is). Amely alkalmazásban meg a 4 magra szükség lehet a számítási igény miatt, max pár perccel kell többet várnom. Szóval gyakorlatilag semmi előnye a Phenomnak egy E8-assal szemben.
mod: i7 szart sem ér így első olvasatra, az elcseszett felépítése miatt (kivéve a rohadt drága csúcsprocikat, amelyek meg azért nem), erre írtam, hogy ha 2 év múlva annyival jobb lesz az AMD az Intelnél, mint most viszont, nem fogok habozni AMD-s konfigot venni. De a lényeg az, hogy ez a bő fél éves konfig lazán kihúzza még 2 évig, egy fillért nem kell fejlesztgetésre költenem.
gtasystem: Leszarom, milyen technológiával gyártják. Ha választanom kell, a minőség és a teljesítmény miatt bármikor inkább egy elavult technológiájú, használt Ferrari 348, mint egy új BMW.
Szóval a technológia és a minőség/teljesítmény között nincs összefüggés.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #38324 üzenetére
Kissé elavult már, nem? De azért az 1950XT még mindig király kari!
Szünet van a suliban? -
szitaati
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #38152 üzenetére
Persze. Leszámítva, hogy a HyperTX2-nél nagyobb hűtő nem fér el a házban
Egyébként meg amilyen sűrűn kell használnom pár évig tuti elég lesz. Szóval alapjában véve igazad van, de nekem is egy kicsit -
sklopp
őstag
válasz
TomBoy1986 #38140 üzenetére
Az ezüst tartalmú pasztával nem árt vigyázni, ha kicsit vastagabban keni fel a gyakorlatlan felhasználó, kifolyhat és zárlat okán elhalálozás lehet a vége. Ezt nem Neked céloztam, kevésbé tapasztalt felhasználóknak szól.
-
szitaati
aktív tag
válasz
Én kipróbáltam ezt az mx2-t. A HyperTX2 alján lévő gyárilag felvitt ezüstpasztához képest hozott 4 fokot, ami szerintem nem is rossz, ahhoz képest, hogy csak a pasztában van különbség, az összes venti, stb. maradt ugyanaz.
Hoppá, bocsánat a dualpost-ért
-
szitaati
aktív tag
válasz
Én kipróbáltam ezt az mx2-t. A HyperTX2 alján lévő gyárilag felvitt ezüstpasztához képest hozott 4 fokot, ami szerintem nem is rossz, ahhoz képest, hogy csak a pasztában van különbség, az összes venti, stb. maradt ugyanaz.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Akkor majd holnap veszek valami köztes, azért nem a leggagyibb pasztát.
katt777: Erre már én is gondoltam, hogy valami szűrőt be kellene építeni. Most jut eszembe, hogy van itthon egy rakat ilyen fólia. Szerintem a célnak tökéletesen megfelel.
Na de én sem OFF-olom, szét a topikot. -
katt777
félisten
válasz
Sőt, a paszta csak gondot okoz, főleg, ha valaki nem távolítja el a védőfóliát a CPU hűtőjéről.
Emléxem, anno X2 topicban volt ilyen. De a viccet félretéve, azért számít bizony a paszta, olykor nem is keveset, max. ott lehet elhagyni, ahol tökéletesre csiszolták a hűtőt, és tökéletesen sima a GPU/CPU is, ami azért meglehetősen ritka.
-
syberia
veterán
válasz
TomBoy1986 #37872 üzenetére
Köszi a választ!
Lehet hogy maradok az Erő Zöld oldalán.
-
hakos1987
őstag
válasz
TomBoy1986 #37416 üzenetére
dupla
-
hakos1987
őstag
válasz
nah, jó is hogy mondod!
A lényeg: mivel 9600-ad van és nem 9650, ez azt jelenti, hogy egy TLB hibával szenvedő procid van... nem nagy dolog, ne ijedj meg, csak automatikusan patcheli, így azt ki kell kapcsolni, mert 20%-ot is simán esik a teljesítmény....
2 dolgot tudsz (érdemes tenni)
1: Ha van rá módod, biosba kikapcsolni a TLB patch-et!
2: Van egy progi (TLB patch disable) -talán még megvan és el tudom küldeni- ennek a parancsikonját beteszed az indítópultba, így induláskor felugrik mindig egy ablak, kikapcsolja a patchet és ha nem nyúlsz hozzá is 10 mp. alatt bezárja az ablakot...amúgy Oliverda kolléga ért sztem legjobban a phenomokhoz, de szívesen segítek ha kell, pm-ben megdumálhatjuk....
-
Sera26
aktív tag
válasz
Na most ezzel megfogtál,mivel erről még sosem hallottam
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37314 üzenetére
Én jól írtam ki az adatokat, az előző hiba miatt direkt mindet 3x megnéztem. Catalyst majd a 9.2-es...
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37312 üzenetére
Hát ez az, hogy ott erősen van, tehát a Catalyst megint szar, máskülönben lejjebb is lenne, hiszen azok mind kevésbé VGA-igényes beállítások, ergo ha maxon gyorsulás van, ezeknél még nagyobbaknak kéne lenni!
Pontosan mi lett felcserélve? -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37310 üzenetére
Ott van, hogy 4.05GHz mit hoz 3.3GHz-cel szemben (% is ott van!), ill. DX9 vs. DX10 mit tud. Ahol negatív, ott értelemszerűen a DX10 a gyorsabb. Nem az FPS volt a lényeg, amivel ebben a topicban nem sokra mennétek, hanem éppen a CPU-tuning eredménye (kihajtás, ami FC2-ben a Cat. miatt meghatározhatatlan), valamint a DX9-DX10 sebességkülönbség.
Minden egyéb tökéletesen értelmezhetően ott van a honlapomon, FPS-alakulással együtt.
-
zsolt1129
addikt
válasz
TomBoy1986 #37269 üzenetére
Bocsi ezt nem vettem észre
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37254 üzenetére
Az eredmények fent vannak (Tesztek/Játék/Far Cry 2), bizonyítéknak meg töltőd(né)nek a benchmark eredmények, csak a FreeWeb megint ledobál. De a lényeget már láthatod: semmi kamu.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37254 üzenetére
Talán holnapra fent lesz az egész az oldalamon, a 3.3GHz-en elért eredményeket addig is megtalálod már ott.
Lényegében Long Ranch teszt UH beállításokkal 1280x1024-ben és 1680x1050-ben (cseréltél már monitort?) DX9-ben és DX10-ben, 4XAA és 8XAA beállításokkal (jó pár teszt, és az alap VGA-órajelesek még nincsenek is meg).
Az rég közismert, hogy a grafikai maximumon vannak elemükben az ATI kártyák, anno is azért a 8800GT-t adtam el, mert ebben (amelyben játszom is) a 3870 verte az nV-t. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37250 üzenetére
Ott vannak a teszteredmények, majd mennek föl az oldalamra meg logoutra, ha kikeveredek PH-ról. De te is tudod, hogy a gyorsulás nem tuning-, hanem kihajtásfüggő, ergo ugyanakkora tuninggal a kihajtástól távol jóval nagyobb teljesítmény-növekedést érsz el, mint annak a közelében. Hiszen ha az órajel-emeléstől függne, akkor minden VGA a végletekig gyorsulna a CPU-tuningtól, de ez nyilvánvalóan nem így van. De teszteld le a beállításaimmal te is.
Ha meg a Catalyst vacak (bár ugyanez volt a 8.10-es XG-ben és a 8.10 ATI hotfixben is), azért elhárítok magamtól minden felelősséget.De nem Catalyst hiba ez, hanem egy jól, és Vista alá tényleg DX10-ben leprogramozott, grafikailag maximálisan optimalizált játék.
De tényleg teszteld le (a +1 mag talán segít), én sem hittem elsőre, ahogy azt sem, hogy a Vantage extrém minőségi beállításokkal még majdnem 4%-ot gyorsul 3.8 és 4.05GHz között. Na jó, ezt ne teszteld le.
Mindenesetre a 4870 brutállat.
Annyira ismerhetsz, hogy nem akarlak átvágni, pont én ragaszkodom a tesztekhez, felkerül minden a honlapomra a benchmark-okkal együtt.
mod: De nekem nem kell tuningolhatlan Nehalem, nem érdekel, ha az Intel ebben akar versenyre kelni az AMD-vel. Én majd veszek "óccsóé" 9650-et. Vagy majd AMD-t, ha jobb lesz az Intelnél. Még mindig nem vagyok elfogult.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37245 üzenetére
Hát, a tesztjeim szerint ma már a 25% órajel-különbözet komoly 3D növekedést jelent. Jóval előbb linkeltem az említett FC2 tesztet, ahol 30% CPU tuninggal akár 89%-os grafikai teljesítményt nyertem, de legalább 46% volt, de az is ott, ahol töketlen a Catalyst. Erre írtam, hogy AMD-sek nem tudhatják. Nem lenézésből, nem fikázásból, nem is azért, mert nem értenek hozzá, hanem mert nem tudják letesztelni. Phenomosok (vagy Intel 4 magosok) annyiból előnyben, hogy profitálnak +1 magból (ha 4 van, akkor is csak ennyiből). Szóval most kezdenek értelmessé válni a 3-4 magos procik. De egy Wolfdale-lel nem kell cserélni, ki lehet hagyni egy generációt (de legalábbis megvárni a bagóért szórt Q9650-eseket), és ez megint csak komoly megtakarítást jelent, ami hosszabb távon rentábilisebbé teszi a drágább processzort. És mindeközben nem várunk, hogy majd egy proci valamikor kihajtja majd a 48xx VGA-t, amelynél egy 3870-nel talán több teljesítményt kaptunk volna, hanem végig élvezni a kifizetett pénzünkért mindvégig rendelkezésre álló, brutális teljesítményt, ergo maximalizáltuk az elérhető hasznot.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37238 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, de játszható FPS-ről volt szó, 4850-et beletenni egy gyöngébb gépbe meg relatív, erre írtam, hogy a 3870-em erősebb volt, mint a gyönge konfigba tett 4850-ek, miközben azért nyilvánvaló, hogy ha valaki egy 1950Pro-t cserélt le, akkor az 50%-ban kihajtott VGA-val is drasztikus grafikus teljesítmény-növelést fog tapasztalni.
somé: Ezzel az a baj, hogy a 3DMark eredményben VGA is van, ráadásul azok nincsenek kihajtva a tesztben, tehát lényegében értelmetlen a végeredmény. Ráadásul a Q6-os processzorok "el vannak árazva", mert a hasonló árú Q9-esek gyorsabbak, ahogy az én procim is olcsóbb volt (kicsit) a hasonló órajelű 6-os C2D-hez képest.
Megmondom, hogy nézd a 3DMark eredményeket: CPU-score-t, és az az által elért SM2/SM3 pontszámot nézd meg, mert ez a mérvadó. Az összpontszám már rég értelmetlen, csak toplista versenyzésre jó.
Esetleg keress Q9 vs. Phenom teszteket. És az a baj, aminek szintén utána nézhetsz, mert tele volt vele a net, amikor kijöttek a Phenomok, hogy hiába teljesítenek az Intel közelében processzor-tesztekben, játékban 15-25%-kal lassabb megjelenítést képesek produkálni. Tomboy biztosan tudja, azóta mennyit változott a helyzet, ha változott egyáltalán. -
somé
őstag
válasz
TomBoy1986 #37235 üzenetére
Az itt látható 3DMark 06 eredmények alapján amelyben szerepel 1 db Q6600-as proci, látható az előnye, mivel "erősebb" mondjuk a Phenom 9500-nál. Ez adott játéknál fps-re lebontva elenyésző többletet hoz, viszont nem árt az árakat megnézni. Az Intel majd duplájába kerül az AMD-nek.
A vitához: Ez érvényes egy mondjuk 4800+ vs 5600+, vagy 6000+ összehasonlításra, nincsenek olyan nagy különbségek, tehát egy 4800-assal is ugyanúgy fogok játszani mint egy 6000+-ossal.
Ha számottevő különbséget akarunk (a vga kihajtásához közelítve, akkor Intel fronton nagyon a zsebbe kell nyúlni. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37229 üzenetére
De beállíthattad volna úgy, hogy játszható legyen, sztem hakos1987 is erre gondolt, amihez nyilván erősen butítani kell a grafikát, de játszható lesz, amire kihegyezték itt a teljesen másról indult vitát. P4-gyel és 1950Proval is lehet játszható FPS-t produkálni (sőt, én anno 1650Proval is produkáltam
), ha úgy állítja be az ember a grafikát. Ezért írtam jóval előbb, hogy pusztán az a megállapítás (azaz, hogy gyönge procival is lehet játszható FPS-t produkálni), amelyre a kolléga reagált, tökéletesen értelmetlen, mert bizonyítható és cáfolható is, egy, a tiédhez hasonló teszttel (csak alacsonyabb szintű grafikával).
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37117 üzenetére
Már éppen ideje volt.
Persze kérdés, hogy valóban beindult-e, vagy megint DX9-konverziókkal leszünk kénytelenek nyűglődni. De az új programok között játékot nem látok.
FC2 szart se javult a hotfixtől, csak rosszabb lett (nem lassult, viszont jóval gyakrabban röccen). Mikor jön már a 9.2-es Catalyst?
Ja, már csak ezért is jobb egy 38xx kari. De egy 2600XT-n nem a .1 hiány fogja meg a grafikus teljesítményt, annyira még az sem gyors.
-
Májsztró
addikt
válasz
TomBoy1986 #37110 üzenetére
most 8.9-es driver van fent . Egyébként a driverhibákról annyit ,hogy az előbb szállt el kékhalállal a BIA:HH
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #37012 üzenetére
Azt én tudom, a kicsit kérdeztem, viszont így tényleg nehéz, komolyabb K8-cal szemben kéne tudni, vagy kisebb K10-zel megnézni. De ezért ne vegyél ám!
Intelnél viszont tuti, hogy azonos sorozatú prociknál is beakadnak a cache-igényes játékok, hiába vannak 3 GHz fölé húzva. Ezért sem életszerű az a filozófia, hogy veszek egy olcsó procit, "oszt' majd jól megúzom". -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #36981 üzenetére
A BE-2350 processzoodrra hivatkoztál, azért kérdeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest