- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Az adott felbontáson és grafikai beállításokkal az a CPU limit az adott játékkal, ami az FPS-ben jelentkezik. Mindenesetre az én procim pont elég erős ahhoz, hogy magas minőségben, nagy felbontáson bármiféle limit nélkül játsszak (már a Crysis-féle szarságokat leszámítva). Így aztán bár a CF 3870 messze nincs kihajtva alapból, játékokhoz megfelelő.
-
rollins
őstag
katt777, pisti:
Cpu -nak milyen feladata van egy mai játékban?, ezen gondolkozok. koordináták, AI, fizika, HDR-nél (ma már 128 bit float pontoságú) is mintha lenne, bár ez inkább gpu-tól függ(?). T&L meg már rég a gpu feladata. Szval igazábol nem tudom...
Andrew_31: egy darabig nem is cserélem le, az biztos
edeleny: itt állítólag ultra high conf. fileok vannak, kíváncsi lennék hány fps-sel fog menni -
-
KiriK
tag
Azért ez a HIS hűtés nem egy gagyi valami, ugye?? Nem akarnám, hogy elfüstöljön a drágaság. Nem szedtem le a kártyáról, de csak hűt mindent, amit kell, nem?
Meg végülis ha úgy vesszük, nem folyamatosan van kitéve a full terhelésnek. 2 óránál többet nem szoktam játszani egyhuzamban, amúgy meg ugye visszavett órajeleken dolgozik, fesz is kevesebb. Szóval ajánlom neki, hogy kibírjon pár évet. -
TomBoy1986
veterán
Hogy mennyin mentek?
A Galaxy kiadott egy gyárilag emelt órajelű és feszültségű GS-t, amin 1.4V volt az alap a gyári 1.2-1.25V helyett. Na erre ráhúztak ált. +0.1-0.15V-t.De nem akarom bizonygatni. Nekem se több, se kevesebb...
Csak gondoltam szólok.Mod:
Ja meg az is jó kérdés, hogy mennyit is használták emelt feszültségen? ~1-2 hónapot. -
katt777
félisten
És ha te nem vagy képes - a jelek szerint - megérteni, hogy miről írok, akkor ne próbálj véleményt alkotni az ismeretlenről.
Egyáltalán nem viselked(t)em bűnözőként, és nem is gondolkodom úgy, épp ezt próbáltam a nehezebb felfogásúaknak megmagyarázni, valamint azt, hogy bőven elég, ha azzal, aki beléd köt, el tudod hitetni, hogy bármire képes vagy, mert ekkor okafogyottá válik bármiféle erőszak, és éppen ez a lényeg. Nem jártam teljes sikerrel, mint látom. Viszont, látod, te is elhitted, annak ellenére, hogy külön felhívtam a figyelmet az erőszak kerülésének fontosságára, mert te sem gondolkodsz, csak pár szó jut el a tudatodig, nem egy-egy mondat, vagy - ne adj isten - egy komplex szöveg értelme. Most vagy futtában olvastál, vagy ennyire vagy képes.
Az, hogy valaki téves következtetést von le egy helyzetelemzésből, illetve bizonyos esetekben az ésszerű (és bizonyítottan hasznos) válaszok felvetéséből, nem engem minősít. Számodra a logika kicsavart gondolkodás, számomra meg ez mulatságos. Mindenesetre teljesen különböző dolgokat próbálsz összekapcsolni, kényszeredett izzadtságszaggal, számomra hiábavalóan, de legalább mulattat. Inkább olvasd át többször, amiket írtam, hátha átmegy a lényeg. Egyébiránt nem csodálkozom, elég jól ismerem az embereket, és éppen ezért roppant kevéssé érdekel félre-, vagy meg sem értett információkra alapozott véleményük.
Viszont ha te az a típus vagy, aki boldogan hagyja magát eltaposni, akkor igazán teljes értékű életet élhetsz a mai Magyarországon.
Én tényleg nem magyarázom tovább vakoknak a színeket. -
Kislányka
csendes tag
Nekem csak nagy a szám, és hazudok mint a vízfolyás.Azt se lehet?
A Fortress című filmben megmondja zé: "a bűn nem kifizetődő"!Egyébként pedig az erőszak távol áll tőlem, azért választottam ezt a nick-et mert a melegek táborába tartozom.Nincs mit szégyellni ezen manapság.
-
KiriK
tag
Valószínű én is a kézzel átírt biost válsztom majd. Csak nem hagy nyugodni, hogy még van benne kraft
De az xtremesystemsen linkelt HxDen link nem műkszik. Neked van működő? Vagy át tudnád küldeni? Meg cirka leírni, hogy a checksum javítás hogy megy, mert azt nem vágom teljesen. (Ha a feszemelést is leírod...) Jöhet priviben, ha itt szavarja a tömeget.
-
KiriK
tag
Tegnapi mérésem szerint a tipped nem nyert. És a bisomat letöltve is láttam, hogy ez is csak 1,21et kap alapból. Ezért is voltak eddig ezek az alacsony órajeleim. Most már modolt biossal 1,4 felett kapna, de azt majd, elég még az 1,37 is.
Amúgy te modoltál már valamit a karidon (hard/soft)? Mert sok hszed láttam már a témában.szerk.: Megtaláltam a választ a kérdésre
De konkrétan mit alakítottál? Eredmény?
-
DeSanto
őstag
Tehát azt mondod órajelet ne állítsak csak feszt?
740/1000Mhz-en ment fagyás nélkül gyári BIOS-al.Gondoltam 770-et megy egy kis feszel de ezekszerint kell neki a 1,327V
A pipa nem volt belőve a rivatunerben.
Most helyreállt a régi "rend".aginor: elküldöd a te BIOS-od mailben?
-
diablo1984
veterán
akkor tippelek, kb 5% difi lehet a 2 kari között, de nézd meg a ph-s tesztet és ahhoz is viszonyithatod! ott tényleg esetenként 2-3 fps a difi, nem százalékosan, hanem számszerileg! olvasd el, nem árt meg!
-
bajusz15
senior tag
aham, nekem PCS-s van és egyáltalán nem meleg. mondom, 50 fok felé nem megy
csak az a kérdés hogy miért baszakszik akkor ha fentebb emelem a kártya mag/órajelét??(catalyst-el emelek
). msot teszteltem, a kártyához nem nyúltam minden alapon, legújabb ati drivert raktam fel. most fokog emelni a karin...meglátjuk
-
katt777
félisten
Ez most annak fényében nem egészen értem, hogy a VGA-mra akarom feltenni.
De ha valakit érdekel, TechPowerUp VGA bios adatbázisában van többféle is. A 071102-es jan 20-i, a 071017-es tavaly dec. 09.
Hát én megpróbálom winflash-sel a 071102-est. -
tomcat33
tag
256MB-s. Refhűtés. Igazán nem is a memókat akarnám piszkálni azzal tisztában vagyok , hogy ddr3-ból nem lesz ddr4. Ami izgat az a gpu órajele. Ugyebár a két kártyán azonos a gpu elvileg. Azért gondoltam , hogy esetleg meg lehet csinálni , hogy vigye a 3870-es órajelét. Anno ha szerencséje volt az embernek ugyi a 9800Pro is vitte az XT órajeleit. Javítsatok ki ha tévedek.
-
diablo1984
veterán
adott a ddr3 meg ddr4 memória beállitásai? ez úgy hülyeség ahogy van! meg a ddr4 kevesebb fesszel dolgozik, igy nem károsul: ez megint hülyeség, mert lehet kevesebb feszt adna a memónak, de attól még ddr3 maradna, aminek kell a kakaó, mert kissebb feszen nem menne, pláne magasabb órajelen! a memóriafinomitási dolgokról annyit, hogy az atitoolal is lehet(ne) állitani a memória tulajdonságait, csak mikor arra karrintasz, közli, hogy csak akkor csinlád, ha tudo, hogy mit csinálsz!
épp elég az ha meghülyül, vagy nem műxik a kártya, vagy a szar bios után ne akarja visszaengedni a gyárit, mert azt mondja nem tipusazonos.....szerintem itt is sokmindenki átlaguser, mert tom is ha nekimenne a biosfleshnek és ha elcseszné, nem kicsit esne pánikba, hogy mit csináljon!
mert olvasni róla vagy csinálni között van megy enyhe difi....
-
Gaboman
nagyúr
-
-
-
-
Kelvin
őstag
Köszönöm a válaszokat
igazából arra lennék kíváncsi,h megéri-e majd két 70-es karit berakni egy olyan lapba ahol az egyik ×16-os a másik ×4.Persze még nem most
De ezek szerint nem lesz annyival lassabb.Lehet csinálnék egy tesztet is csak még kutatnom kell egy x38-as cimbora után meg időt egyeztetni.De majd irok,hamegvan..
-
Tombi
őstag
1360*768-ba használnám mivel, én az LCD tv egyben a monitorom is.
Inkább HD videokat szoktam nézni, de játékba is szeretnék gyorsulást...
Nézek valami olcsó core2es rendszert, hátha belefér a keretbe.
Mert úgy néz ki ezt, már tovább nem érdemes VGA-val upgradelni.
8600GT szintu karit nem akarok, az tudom milyen.
Majd irok ha összehoztam mennyi pénz áll rendelkezésre.Köszi szépen
-
lsc
nagyúr
Nem ragaszkodom a chiefteckhez /igaz valami változásnak csak kell lenni (erősebb kondik, stb.) , viszont a jövőre nézve én mindenképpen 400-asnál erősebbet vennék .Egyébként ez csak tanács volt a leírt indokokkal , természetesen másképpen is lehet .
# 12394 : Azt nem mondom , hogy a legjobb hasonlat , viszont a lényegen nem változtat .
Szerintem a tartósságra és a teljesítményre azért jó hatással van , ha "valami" nem a maximum közelében , hanem csak 2/3-án vagy 3/4-én üzemel . Ezzel nem azt mondom , hogy 350 W nem elég /olvasni még azt hiszem tudok / , csak mivel újat vesz , azért írtam , hogy a jövőre is gondolva jobb lenne nem "kicentizni" . -
CimbiX
aktív tag
Felvetes: a 3DMark xxxx -röl szolo hozzsszolasokat mondjuk topik beli konszenzussal a helyükre kene tenni ezentul--> ez lenne a külön erre kijelölt topik... es akkor nem lenne ennyi szemet hozzaszolas (senki ne vegye szemelyes sertesnek, mert nem annak szantam). A jatekok eredmenyit itt tovabbra is erdemes szerintem taglalni (plane egy rendesen kitöltött adatlappal), hiszen azok valodo tampontot nyujtanak. Mit szoltok?
UI: Pisti bocs, ez nem neked valasz, csak rossz helyen kattintgattam
-
-
aginor
veterán
Ha csak elméleti lenne, akkor a 2900xt-n nem lett volna két csatlakozó.
Az 1950pro ha tényleg 65W-ot fogyasztott volna, akkor nem kellett volna rá a plusz tápcsati, mivel a sínből is fel tud venni max 75w-ot. Én úgy emlékszem a 2600 fogyasztott 65W körül(1950pro 90-110W között lehetett valahol).A vrammal én is hasonlóan spekuláltam, ha a tápm elbírja, akkor a fogyasztás nem lényeg.
-
aginor
veterán
Részint attól is függ, mivel így max 150W-ot tud felvenni, az meg nem egetrengető szerintem(1950xt is valami 130w-ot evett, 1950pro 110w).
Igazából a kérdés az, hogy a 512mb-os 2900, vagy a 256mb-os 3850 között, azonos órajeleken mekkora különbség lehet teljesítményben, és kinek a javára. Megéri-e a +256mb vram. -
Exakt
aktív tag
hát igen az pár fok elteres mar lehet olyan kornyezeti korulmenyek ráhatása is amire már kevesebb befolyasa van az embernek....átlag korulmenyek kozott!
Elméleti szinten még feljebb lehetne tolni a ventik fordulatszamat akkár 2,5 szeresére, de az mar fájna a fulemnek. a ház oldalapja hálos
vagy lecserelni a ventiket s1-en valami komolyabbra amik magasabb fordulatszamon is halkan meloznak....elmeleti szinten....! -
Pala
veterán
ÓÓ, szuper, restart után szépen beállt 300-ra a GPU és 70%-os ventifordulat mellett 46 fokos.... Jeee, köszi! Ez már mégiscsak barátibb érték.
A gépem viszont valamiért még mindig nagyon fűt... az egész lakásban egységesen 21 fok van, kivéve az én szobámat, mert itt 27 fok van, pedig nem is megy a radiátor!!.
De a proci is csak 30 fokos, nem értem.. -
Pala
veterán
Multiméterem sajnos nincsen. A hőmérsékletet amúgy a CCC-ből nézem, mert egyéb progik (pl. Everest) nem jelzik ki.
Igazából nem tudom meddig megy fel játék közben, de az előbb Bioshockoztam néhány percig majd fénysebességgel kiléptem a játékból és gyorsan beléptem a CCC-be (az egész tartott kb 8-9 másodpercig); éppen 69 fokról süllyedt lefelé a hőmérséklet. Nem tudom mennyi lehetett a max.
Ja azt hozzáteszem, hogy semmilyen képhiba nincsen, de 2d-ben, se 3d-ben...se szemetelés, se homályosodás, és fagyás sem. -
Harti
senior tag
Miután játszottam 10 percet, levettem a ház oldalát, kiakartam venni a kártyát hogy megnézzem esetleg nincs e valami fizikai sérülése, na most amikor hozzáértem el kellett vennem a kezem mert égetett!
Vártam kb. 2 percig hogy ki tudjam bűvészkedni a kártyát, de még ekkor is égetett, biztos hogy valós volt az a 103 fok!
A kásásodás alatt azt értem, hogy amikor beraktam a kártyát és betöltött a windows a drivertelepítés után egyből feltűnt a kép életlensége, a betük homályossága, mintha még csíkos is lett volna!
Képet sajna nem tudok mutatni mert most melóban vagyok, de holnap készítek shot-ot, és sztem csinálok magáról a kártyáról is fotót, hátha ti észrevesztek rajta valami problémát!
-
pokol ura
senior tag
szia!
bocs az esetleges okoskodásért, de nekem is 2160-am van, felrántottam 2,66 gigára ramok meg 948-on és ott az e6750 alaporajelen egy az egybe. az orajel minda 2-őnél ugyanaz. a cache különbséget a memo orajel növelésével kiküszöbölöd. de ha nem hiszed csinálok everest tesztet neked.
-
Kelvin
őstag
Pisti,én tudok számolni de te gondolkodni nem igen.Mi a gond mit nem értesz?A linkjeidbe ahol akkora eltéréseket látsz az azért van mert ott nincs húzva az e2160.De a kedvedért rávezetlek ahol az is fel van rakva 3gh-re ott semmi eltérés nincs(1-3 fps).Érted már?Ha egy órajelen járnak akkor holt mindegy a L2 játékoknál meg a legtöbb dologban.Kicsit nézzél vissza amiket belinkeltél és gondold át amit írtam és akkor te is rájössz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest