- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Thrawn #36136 üzenetére
Tuning az inkább a Catalyst verzoótól függ, nálam a 8.8 egy csomó programból kidobált. XG-t érdemes próbálni, de abból sem a 8.8-at. Tuningból többet ér egy jó hűtés. A 3870-emen 860/1200 helyett 878/1296 is megvolt az egyébként éppen eladó GFX Chilla hűtőmmel. No persze IceQ-hoz nem nagyon kell, de a RAM-ok pl. azért mentek ennyivel jobban, mert a ref. hűtéssel a hűtőn kívül voltak, illetve azzal lefedve, így voltaképpen nem is mozgott fölöttük a levegő. Tudtommal az IceQ hűti a RAM-okat is.
-
katt777
félisten
válasz
Thrawn #31085 üzenetére
Megfelelő procival. Az én 3870-em ugyanis sok 4850-nél gyorsabb.
pempellini: 3.2GHz-en nagy felbontás kell, hogy kihasználd a 4850-et-
edipqe: 1 slotos karin hűtést KELL cserélni. Az még egy Chillával is 6.3k, pedig az olcsó. Ezzel kalkulálj. A HIS 3850 IceQ3 turbo X nagyon jó választás, csak kapásból avultatni kell a bios-át, vagy átszerkeszteni. Bios-moddal a 3870 hűtése is jó (2 slotos!), de zajos lesz (leírás a honlapomon).
MSI-nek (most néztem 4850-ből) olyan "lite"-ja van, hogy nem adnak hozzá CF kábelt és HDMI alakítót, ua. árért.
Hiába, MSI...
papi77: Ahogy mondták: mégis honnan kéne hová? Egyébiránt hátul megy ki a levegő a 3870 +1 slotján, de 3850 mögül is ki lehet venni, ha meg van pl. egy Noctua venti a ház hátuljában, semmi gáz. A hideget kell a meleg alkatrészekre fújni.
cowboy_bebop: Azt is írd oda, milyen proci hajtotta a karikat.
Amúgy az 1440-es felbontáshoz nincs sok közük e teszteknek, ugyebár... Tehát totál megtévesztő.
FeRRaR1: A tesók létének is megvan az értelme.
Különben is, mindenki tesóként kezdi.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Thrawn #30197 üzenetére
én is azt telepítettem fel, hát elindítom a programot, kicsi ablakba kockában bedobja a futuremarkt logot, várok nemtörténik semmi, belekattintok egérrel, akkor kijön hogy a program nemmegy és leálításra klikkelek és bezárja a programot.. mind1 végülis, most telepítettem újra a gépemet, vistát, szóval nemhiszem hogy nagy gáz lehetne a rendszerben, más kérdés hogy a procimat hogyan tudnám felhúzni, eddgi 20ember próbált segíteni kb de nemment, valaki esetleg telefonon nemtudna?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Thrawn #29904 üzenetére
szia Thrawn...és mki!
megtudlak érteni,laktam panelben énis,földszinten többmint 10évet,majd 1 évet a 9.emeleten..persze mindkétszer napos oldalon... igaz akkor még nem volt bivaly gépem,igy nemtudom akk mennyire melgedett...dea panel,melegebb volt,mint maga a pokol...
ma téglaépítésü házban lakom,falai 60-70centisek(hanem több,ezt biztosra nemtudom)
anno mikor még az X800 GTO2-m volt,a legnagyobb melegben sem volt több a szobámban 25-26 foknál....volt már 20,5 is!!
de most hogy megvan eza drágalátos RADEON X2 CSERÉPKÁLYHA EDITION....nem lehet megmaradni a szobában...mivel melegszik alapból a kártya(win start után simán felkúszik 60-70fokra) ezért riva tunerrel leszabályoztam ~60fokra...nade ennek az a hátránya hogy ugyebár 1-1,5 percenként kipörgeti a meleget 40% venti sebességgel(alacsonyabbnál hossszabb ideig pörgeti...).most h még melegebb van odakint,simán beindul a venti 1 perc alatt...néha abbasem hagyja...
szoval ami kihül a szobámbol a nap folyamán,azt a VGA-m simán visszahozza lefekvésre...(22-23óra)5-6 óra alatt a 25fokos szobámból lesz 28-29fokos
tuningolni ezekután nem merek... és kénytelen vagyok csinálni a riva tunernek egy 4 évszakos fan beállítást
a prociról,és alaplapról nemis beszélek inkább...a szellőzést úgy oldottam meg h szétszedtem a hazat....
jáccani nemnagyon merek....bár hála a riva tunernek,60-65fok alatt tartja a procimat...egyiketa hűtésről és melegedésről részemről ennyi!ezért váro kegy olyan hűtőre mint amit az asus dobott ki a TOP kártyáira...vagy egy jókis zalmanra...dehát...nemnagyon erőlködnek
-
hakos1987
őstag
válasz
Thrawn #29924 üzenetére
köszi! amúgy restartoltam már, de így is minden bajom van...
sztetek az normális, hogy alapból 6-8A-t kap a GPU 1, 2 VRM, addig terhelve a GPU1 VRM 8 körül van, viszont a GPU2 VRM 20-37 A között ugrál!mod: asszem rájöttem: everestel lestem, és a GPU1 nem kapcsol fel 3D órajelre, hanem marad 2D-s órajeleken.... ez lehet alkalmazás függő?
amúgy GPU Caps Viewer-nél fur rendering-el próbáltam meggyötörni -
katt777
félisten
válasz
Thrawn #28686 üzenetére
Biza. lsc-nél Winflash secperc megoldotta, nálam meg percekig vár egy flash-re. Amúgy ez is érdekes a HIS-nél, hogy nem kellett neki ATIFlash, azaz DOS mód a flasheléshez, holott minden más gyártmánynak kell 069, 071, ill. efelettiek váltásakor.
Mondtam már, hogy a 2D mód is 3D mód, amíg nem cserélsz biost, úgy is marad.lsc-éhez: mi több, a biosból sem sávosan szabályoz, mint a többi ATI kari, hanem folyamatosan. No, HIS a király, ezt el kell ismerni, csak ne fejlesztenének bios-t, ha már egyszer megcsinálták...
-
lsc
nagyúr
válasz
Thrawn #28684 üzenetére
Ma cseréltünk mi is bioszt Katt kollégával , a sima winflash megoldja .
A 071-es biosz ment fel , ezzel 2d-ben leveszi a gput 300-ra .
A hőfokra visszatérve , nálad más szellőzési gond is lehet , az enyém a 77-es biossal 2 d-ben 50-51 fokos volt . Most az újjal 45 .Itt van a 071-es biosz .
-
katt777
félisten
válasz
Thrawn #28582 üzenetére
Lehetőség van módosításra (lásd az oldalamon vagy logoutomon), de úgy tudom, korlátozott (azaz csak egy határig enged. 3870-nél van egy olyan probléma, hogy ha az ember módosítja a feszt, az órajel mindig visszaugrál alapra. Viszont megpróbálhatod, mert nem vesztesz semmit. Ha nem műxik, visszateszed az eredetit (ill. ahelyett a 071-est
)
CB Bios editor 0.97 vagy Radeon bios editor 1.1, de utóbbi hiába kínál jóval bővebb beállítási lehetőséget, Winflash nem mindig ismeri fel szabályos biosnak. 3850-nel ATT is működik, csak az a néha eltünteti a textúrákat (szemléltető példák az oldalamon Oblivion szekcióban).lsc: Itt az új ATIFlash.
Én asszem visszateszem az unlockos 071-es biost, ha megjön a Chilla, bár azt azért nem hiszem, hog 1400/1500-on menne a 3870-em.
De akkor a rossz hűtésvezérlés már nem érdekes, a modolt verzióm hangja meg megint csak a múlté lesz már.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Az ATI oldalán én azt olvastam, hogy míg CF-ben 2 különböző kártya a gyengébbik GPU és RAM sebességéhez igazodik, addig hibrid CF-ben mindkét kártya a saját sebességén dolgozik, és a szűk keresztmetszetet a kisebb kártya memóriája jelenti (annak duplája lesz a VGA-k memóriája). Úgy látom, a cikkben ennek az IGP-s változatát tesztelték, ami nem jelenti azt, hogy kizárólag ez működik.
De ha előbb megjön a 3870-em, semhogy el tudnám adni az 1950XT-t, én azzal tuti ki fogom próbálni, működik-e, mert ha IGP-vel működik, akkor ezzel is kell, mert az is csak egy másik X1xxx kártya a gépemben. -
katt777
félisten
Pont nem, még a táblázat is ott van, ráadásul a pdf cuccokat is elolvastam hozzá. Részletesen ott van még a hibrid CF működésének leírása is.
A LÉNYEG, hogy két különböző videokártya is képes együtt dolgozni (ajánlott párosítások és az együttműködés módja az ATI/AMD oldalán), mellékesen az IGP-t is lehet használni, akér úgy is, hogy van egy CF kombód, és azt PhysX számításokkal segíti az IGP (csak ha jólemlékszem, X1xxx-nek kell lennie az IGP-nek). Szóval ez van.
Igen, azt a Phenom tesztet linkeltem be én is. -
rollins
őstag
Kösz. Hogy jól hűtsön a gyári, maxon sajna elég hangos. Lehet majd ráfabrikálom a primecoolert, de előtte még finomítok a venti szabályzásán.
Szancso Sztem, nem kell olyan bivaly táp, nem egy áramzabáló, hacsak nem crossfire-t akarsz. Egy jó 450W táp elég egykártyás cucchoz bőven, sőt.. Nekem FSP 350pnf van, eddig nem panszkodott, igaz ez "csak" HD3850 -
Manitou
veterán
Akkor azt kihagyom, még karácsony előtt kell szerválnom valamit, jó áron.
Azt tudom, hogy a referencia ugyanaz. Csak mivel fentebb a powercolor-ról írták, hogy nem olyan megbízható gyártó, pedig gondolom az is referencia kártya....Amiket most nézegetek:
HIS 3870-es
Diamond Viper 3870-es
Powercolor 3870-es
És 8800GT számtalan változata -
VaniliásRönk
nagyúr
Igen, de mi ebben a meglepő?
Sajnos ezekre a kártyákra valószínűleg javított BIOS sem lesz, hacsak nem a Sapphire megsajnálja a tuningos kedvű vevőit, és a javított kódot átültetik ezekbe a "régi" BIOS-okba is.
A RAM-ot viszont szépen húzza, megy majdnem 1000MHz-et.Végre!
-
Thomas1
addikt
-
Gaboman
nagyúr
-
Komplikato
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest