- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, a Ultimate passzív, azt csak jól szellőző házba ajánlom. A 8600 teljesítményben nem nagyon vetekedhet a 3850-nel, így azokat zárd is ki. Ha nV oldalon akarsz kutakodni, akkor inkább 9600 GT.
A felsoroltak közül így ez jön ki győztesként:
Sapphire PCIE HD 3850 512MB DDR3 Lite -
válasz
butcher eu #35478 üzenetére
Ez mindig így van, ha az ember demo-zni akar, akkor persze nem megy.
Google szerint ezt jelenti:
[link] -
válasz
butcher eu #35470 üzenetére
És mi a hibaüzenet? Még én se láttam piros halált.
-
válasz
katt777 #35213 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy egy COD4 vagy GRID 100% közeli terheltsége mellett a Warhead miért produkál ilyen grafikont.
Főleg úgy, hogy alapon kell tolni vele és akkor is csak 25-30 FPS-t produkál... A motor ennyire gáz vagy ez a játék mindenkinél igényesebb a hardverre? UT3 motoros játékok simán szaladnak minden gond nélkül. A Crysis még ennél is ramatyabbul ment (főleg a híres havas pályákon), azért gondoltam, hogy valamit csak optimalizáltak rajta...
-
válasz
FeRRaR1 #35193 üzenetére
Nem vagyok híve a húzásnak. Most 2.5-ön megy, ez nekem pont elég. Ez a játék egybként az első, ami ilyen "kis" kihasználtságot produkál. Grid alatt minden felugrik, úgyhogy én a játékot tenném meg lúdasnak inkább.... Kb. a régi Halo hoz ilyin grafikont, de az azért, mert ennyit tud...
Crysis és a Warhead sz@r és még csak nem is tetszik...(lehet kövezni)
ja, van fent DC optimizer is...
-
-
válasz
fi:zi'k #34795 üzenetére
Aqua kerülendő, szerintem. túl sok jót nem hallottam róluk eddig és voltak bizonyos ügyleteik, amik hírekbe is bekerültek...
Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR3 PCIe
Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR3 Lite PCIeEzek ugyanolyanok, csak felszereltségben van minimális különbség.
Sapphire Radeon HD3870 DDR4 512MB Lite PCIe
DDR4? nekem ez új, de ha sokal drágább, nem érdemes áldozni rá.
Asus Radeon EAH3850 512MB TV/DVI PCIe
Nem rossz, referencia kártya.
twine:Épp az Aqua és a Mistral az, akik egy tőről fakadnak, nem az Ipon...
-
válasz
katt777 #34230 üzenetére
Warmonger nagyon el lett tolva. Ha alapból ilyen a motor, bújjanak mélyre, ha meg nV keze van a dologban, akkor meg még mélyebbre.
Jó lenne, ha a játékgyártóknak nem kellene lepaktálni ezekkel, de sajnos a pénz beszél... nem baj, ezzel akkor nem játszunk.
"What are the minimum system requirements to play Warmonger: Operation Downtown Destruction?
CPU: Intel Core 2 Duo Processor E6400 (2MB L2 Cache,2.13GHz,1066) or equivalent
RAM: 2GB RAM
GPU: Nvidia 7900 graphics card or equivalent
PPU: PhysX 100 Series Processor strongly recommended, with system software 7.11.13 or later
HD: 1.8GB of available space "ingyen reklám nV mellett... unalmas már.
-
válasz
- = Zk = - #33462 üzenetére
Értem én, de Riva ilyesmit nem tud, ráadásul 1-2 alkalommal fordult elő, ettől függetlenül megy szépen a beállított értéken. Mindegy, remélem, múló hiba, de emiatt nem fogok a BIOS-ban matatni.
Köszi -
válasz
- = Zk = - #33450 üzenetére
és ha áll a topik, akkor mi történik? CSak azért nem írok, hogy legyen itt valami... De ha csak ez kell:
Olyannal találkozott már valaki, hogy a Rivatunerben beállított 50%-os ventifordulat, egyelőre ismeretlen okok miatt, egyszer csak leesik 0%-ra és ott is marad..
-
válasz
- = Zk = - #33448 üzenetére
Off-kórsz van vagy mi? Ne akarjuk már lezáratni a topikot órákra takarítás miatt...
-
válasz
B.A.T.21 #31731 üzenetére
Passzívat csak akkor vegyél, ha teszel mellé az házba egy ventit, ami elszállítja ról a meleg levegőt. Ha ez megvan, akkor egész jó hűtést lehet elérni. 3870 esetében az 1 slotos nem rossz, bár pont ezt nem ismerem. Ha jól be van állítva a venti fordulatszáma, akkor jól hűt, de ezzel valamelyest csorbul a második kitételed. A 2 slotos nagy, de hogy halk-e, nem tudom. ebben talán majd más segít, de én erre szavaznék, ha nem tervezel CF-et és nem gond a 2 slot.
Nyilván a passzív a leghalkabb, de mondom ismét, egy jobb venti kell mellé. Egy halk, márkás 12-es megteszi az oldallapra , ha van elöl és hátul is egy, akkor meg már pláne -
Még mindig problémám van a GPU hőmérsékletének érzékelőjével. Sokszor 20 fok körül mér, néha rendesen, 55 fok körül alapon. Eddig más gondot nem okozott, csak érdekel, hogy valaki találkozott-e már ilyennel 3850-nél?
-
válasz
BigBear #31178 üzenetére
"Lényeg a lényeg, a fogyasztás - és a hang - az elsődleges, nem az, hogy ultrabrutál kártya legyen. "
És aztán sorolod a tipikusan játékra szánt kártyákat, ez jó. Most akkor miről beszélünk?
Ha annyira csak ezek számítanak, akkor 3650 vagy 3850 (ha már játszani is akarsz) is elég neked, nem kell 3870 24/7 netezéshez... -
válasz
MarioAna #30734 üzenetére
És Mercutio_:
3870:
Dimensions: 220x100x15 mm (the last figure is the maximum thickness of a graphics card).3850:
220x100x32 mm (the last figure is the maximum thickness of a graphics card).A hűtés nincs benne a "vastagságban".
Máshol meg ezt találtam a 3850-re inch-ben (
ez hogy jött ki): 24.5 az átváltás mm-re
Product Dimensions: 9.5 x 3.1 x 11.7 inches -
válasz
South Velen #30681 üzenetére
Nem normális, ha csíkozni kezd, én semmit nem használok V-Sync-kel. Ha bírja, menjen fölé, ha meg nem, akkor mindegy, de kép emiatt még nem esett szét nekem.
-
Megtaláltam az eddig legjobban melegítő játékot
Feltettem a Racedriver Grid-et és kicsit toltam vele. Figyeltem közben az OSD-t és +25-30 fokot dobott az amúgy sem alacsony idle 55-60 fokra.
Ezt még a COD4 sem tudta produkálni, mert az is csak max. 17 fok körül hozott. Ez azért durva.
Nagyon szép a grafikája, de ennyire megterheli a gépet? a CPU is szépen melegszik tőle jó magasan tartja a kihazsnáltságot is. ejj, nem vagyok hozzászokva a 2600XT után
-
válasz
- = Zk = - #30073 üzenetére
Nincs ötletem, sajnos.
Viszont az én 3850-em azt hiszi, hogy még mindig rajta van a Chilla, mert megint csak 24 fokot mutat... gyári Sapphire van rajta. Igaz, hogy a ház jól szellőzik, de ez már sok... illetve kevés
Itt egy kép is:
A CPU-m Brisbane, nem releváns a hőmérséklete. 30 fok van a szobában.
-
válasz
- = Zk = - #30065 üzenetére
Ez az alapszín, ahogy írja is
DirverCleaner-rel leszedted a régi előtte? Maga a CCC változott a 8.6-ban egyáltalán?
-
válasz
Geri Bátyó #30030 üzenetére
Hát... nem tudom, hogy a restart-e, de most normális 45-50 fokon van.
De hogy mi baja volt....Na mindegy, azért kösz, srácok!
-
válasz
bakosgabor57 #30027 üzenetére
ááá, ne. Az marha nagy, ha rossz az uninstall-ja, negyed órát is elpiszmog vele, mire leszedi. Akkor ezek után vissza se rakhatom?
-
válasz
Geri Bátyó #30025 üzenetére
Ez tényleg poén. Most pár perc áram nélküliség még plusz 10 fokot hozott, így már 40 fok!
Na ilyet még nem láttam.
Velem mindig ilyesmik történnk... nem unatkozok.
Nem fenyegetem, mert még visszamegy 20-ra.
-
válasz
Geri Bátyó #30023 üzenetére
Ok, akkor mindjárt jövök.
Mod: nah, GPU Caps Viewer uninstall, restart és láss csodát, máris 33fokos
Na most ez mi? Most félúton van a normál és az előző között. Ha most tendenciát kell felállítani, akkor:
- leszedek még pár alkalmazást és beáll
- párszor restartolok és beállKomolyra fordítva a szót: kikapcsoljam és pihentessem? De ez még mindig nem magyarázat az okra... Furcsa
-
-
Mass Effect-et tegnap óta, de most nem merek játszani se vele.
Ja, meg a GPU Caps Viewer-t, ami után csak ma lett először restartolva.
-
válasz
Geri Bátyó #30015 üzenetére
Rivatuner, Everest, GPU Caps Viewer. Mind ugyanazt mutatja.
-
válasz
Geri Bátyó #30013 üzenetére
Nem húztam rajta semmit, ráadásul még új!
Ha itt behal nekem, akkor örülni fogok. Bízok a gyógyulásban
A hőmérsékleteket mennyire vehetem komolyan? Gondolom nem nagyon lehet hidegebb, mint a házban a levegő... szép is lenneViszont a borda kézrátéttel mérve éppen csak langyos
-
Valami csoda szállta meg a 3850-emet. Tegnap a Sapphire hűtő 50 fokon volt idle a 30 fokos lakásban, de most, ogy menéztem 20 fokosnak írja 50%-on hajtva a ventit (mint tegnap is).
Ez komoly? GPU Caps Viewer-rel kicsit szőrös fánkoztam, így 45-ig ment fel egy idő után és aztán vissza 21 körülre. Lehetséges ez vagy a szenzor bevadult? Értetlenül állok az eset előtt.
-
válasz
danntora #29913 üzenetére
Az Accelero-ból ha jól tudom, akkor csak a rev2 mgy rá. A legjobb hűtés? Végülis pár hsz-t olvass vissza. A HIS egész jó, de szabályozva a referencia (pl.: Sapphire) sem hagy cserben, de azok, amiknek egyedi hűtése van, minden bizonnyal jobban is hűtenek ( pl.: Club3d )
-
válasz
raziel01 #29887 üzenetére
Rengeteg olyan idegen szavunk van, aminek tudjuk a jelentését, de azok legalább léteznek. Nem belekötés, de ha ez elterjed, akkor csak nő a szemét a magyar nyelvben, pedig már így is sok van az Internet miatt.
NEM LÉTEZIK a "jóárasított" szó, vagyis nincs létjogosultsága.
Ez hasonló a "muszály", "ien" használatához. Sokan már ezt használják természetes módon, de ezek sem léteznek. Nem vagyok nyelvőr és írok helytelenül én is sokszor, de az ilyeneknek nem lenne szabad elterjedniük. -
válasz
katt777 #29847 üzenetére
Nem, +1 slotot foglal el nagyjából, jól lett felszerelve, csak alig pár mm marad a tv kártya mellett és a súly miatt a vége kicsit ráhajlott és hozzáért.. Fölötte nincs, sajnos slot.
A kis lapos borda jó volt, de hozzáért, ezért levettem, ahogy a leírás javasolta. Mindegy, így is jó, annyira úgysem játszok egész nap, hogy gond lenne..
-
válasz
MarioAna #29841 üzenetére
Nem hiszem, hogy lesz, amit ne tudna 1280-ban megszólaltatni, de lehet, hogy nem max.-on fog mindent vinni (Crysis és társai, ha jön még ilyen játék). Ha nem sürgős, akkor várj vele, de a 3850-el sem lősz bakot és akkor már most játszhatsz. Főleg az X600 után
Remélem, az AMD kezdeményezése, miszerint játszható játékokat a népnek kisebb gépigénnyel, nem csak utópisztikus álom. ahogy elnézem, elég sokan csatlakoztak már a programhoz. Ennek fényében én bízok a 3850-ben.
-
Tegnap esti GFXChilla tapasztalatok:
A felszerelés a 3850-re nem nehéz, bár a kártya tetején, középen 1 bordát ki kellett hagyni, mert hozzáért a hővezető csőhöz. A HD 2600 tapasztalatok alapján a bordákat már pasztával tettem fel, mert alapból nem nagyon ragadnak. Minden felment kb. 45 perc alatt. Beraktam a gépbe és jöttek a meglepetések. A PCI-E slot alatt van két 1x slot, amiből az egyikben egy tv kártya is van, amihez alapból hozzáért a Chilla ventije, mert szépen lehajlott a kártya vége. kis szivacs megoldotta, de mivel nem túl széles a házam, az oldalának belső felén lévő venti széle éppen nem ért hozzá a Chilla tetejéhez. Tehát kezdtem félni a hatékonyságot illetően, ha így be van szorítva. A ventiknek nem is volt elég az a ~10 mm, amit kaptak, így hűtése kb. annyira volt hatékony, mint a gyári Sapphire 60%-on hajtva.
Vagyis halk, jó, de nem az én házamba való.
Ajánlom mindenkinek, aki custom hűtésen gondolkodik, hogy nézze meg, befér-e mielőtt felteszi. A 2600 kisebb volta miatt azon tökélettes volt, de így inkább visszaraktam a gyárit. A szobában 28 fok volt, COD 4 alatt kb. fél óra alatt felkúszott 68 fokra, de ott meg is állt 60%-os fordulaton. Kilépés után pár perc alatt 50 fokra esett visza, majd 48-on állt meg. Szerintem ez jó telljesítmény.
A házban 35 fok volt.
Hát ennyi. Nem kell valakinek egy GFXChilla?
Ha befér és van helye hűteni, akkor nagyon jó és halk is.
-
de ez nem az a topik... ez a 3800 sorozatnak van.
-
3850-ből Sapphire esetleg, mivel referencia hűtőt használ, nem drágább az átlagnál, 1024-ben pedig mindent visz és előre láthatóan fog is egy darabig (most még talán sok is hozzá). Alaplap esetleg egy Gigabyte, Asus, végülis 12 körül nincs túl sok különbség köztük.
yakuza.tora: persze, lehet élvezhető fps-eket elővarázsolni a Crysis-ből, de sok játék ugyanazon a felbontáson 2x annyi FPS-t produkál, ezért gáz kicsit az a játék.
-
-
válasz
katt777 #29776 üzenetére
Érdekes gondolat. Elpiszmogtam a 2600XT-vel is egy darabig, amíg minden úgy állt, ahogy kellett, de nem szeretnék órákat tölteni azzal, hogy ez a borda nem fér ide, a cső ott hozzáér valamihez... Ha nem passzol 1-2 szóból, akkor nem reszelgetek semmit, azt hiszem.
Bordáknak meg paszta és kész, ragadjanak, ne ellenkezzenek!
-
"csillát" a HD 2600-ra felpakoltam már egyszer, így a kis szivacsos csíkok ugrottak. Azért is kérdeztem, hogy érdemes beszereznem valami hasonló kis csíkokat a sarkazás ellen vagy mindegy. Az egyetlen dolog, ami a kis "csillában" zavar, hogy a memóriákra szánt bordák nagyon gyengén ragadnak, már ha egyáltalán ragadnak. Ha már szenvedek vele, akkor viszont legyen egy jó 10 fokkal hűvösebb...
Na majd meglátom, találok-e sarkazás ellen valamit otthon.
-
Használ valaki GFXChilla-t 3850-en? A Sapphire gyári hűtőjét 50% (így még szinte nahgtalan) körül hajtva idle 47 fok és Dx9 alatt 60-62 fok. NEkem ez jónak tűnik, de érdekelne, hogy egy Chilla mit művelne vele. Köszi
-
válasz
- = Zk = - #29651 üzenetére
Nekem nincs gondom a driver-ekkel ATI fronton. Én inkább az nV kártyáimnál küzdöttem a driver-rel. Legnagyobb baja a tv-out kezelése és a Purevideo nehézkes szóra bírása volt, de volt, hogy már annyira régi és bugos volt a driver és az új még sehol, hogy azért untam meg...
-
Én is a tápot venném górcső alá... sőt! azzal kellett volna kezdeni, mert az az első hibaforrás a teljesítmény leadásában. Az, hogy egy stabilitási teszt átmegy, még nem jelenti 100%-osan azt is, hogy a táp stabil. Másrészt, ha már mindent jó bonyolultan végignéztél, akkor kizárásos alapon is a táp jön. Az ilyen "véletlen" fagyásokat nagy számban a táp okozza.
-
válasz
TomBoy1986 #29552 üzenetére
Azért CF-ben elég jelentős a javulás...
Játékokban is javul ennyit a teljesítmény?
-
Érdekes egy alaplapod van... a gyártó sem teljesen tökéletes. Kiad egy ilyen VGA support listát: [link]
Ha csak ezt nézzük, akkor Vista alatt a 3850 és a 3870 nem fog menni, de én ebben nem nagyon hiszek. Ilyet még nem láttam, hogy XP alatt felismer egy kártyát, Vista alatt meg nem.
Mindenesetre a slot-oknál a PCI-E 4x -en szerepel, ennek leginkább 16x-nek kellene lennie.
- 1 x PCI Express Graphics slot (@ x4 mode)
- 1 x AGP 8X slot
- 4 x PCI slotsAjánlani nem nagyon tudok alaplapot, Intel téren kicsit tájékozatlan vagyok. Ilyet már raktam össze, nem volt vele gond és árban van.
-
válasz
Foglalt név #27631 üzenetére
Vantage? Reaális? Ez a két dolog elég távol áll egymástól, nézd meg a CF vs SLI tesztet, remek bizonyíték.
-
válasz
katt777 #27569 üzenetére
Én Halo-val játszok neten, az pedig a nagy és gonosz MS fejlesztése, mégsem küld el még egy sütit sem, HL2 meg megy non-steam-ben is. CS is steam, az alatt biztosan nem gazdálkodik senki a gépemmel, amíg játszok. Szerintem ez kicsit utópia. Sőt! Az a kijelentés, hogy online játékokban más használja a gépemet, badarság. Ha van egy tűzfalad, logold a kimenőket és meglátod. COD, Farcry és társai, ezer online játék egyike sem küld el több adatot, mint ami kell a játékhoz. Max, ha van még egy adware a gépen
-
Sziasztok!
Két kérdésem lenne a 3870-nel kapcsolatban:
1. Mi a különbség a Sapphire 3870 alap és a Sapphire Edition között?
2. A Vapor-x tényleg annyira hangos, mint írják?köszi
-
Nekem 9600 volt évekig és semmi bajom nem vlt vele. Ismerek olyat, akinek 97xx van és neki sincs baja. Lehet, hogy mégsem a technológia a hibás? nV-nek nem voltak egyébként zsákutcái? (FX5200 pl) Leglább indokold meg, mitől mentek tönkre. Támaszd alá érvekkel, hogy utálod. Esetleg leírhatnád azt is, milyen problémákat vettél észre és ezeket nV alatt hogyan láttad. tényleg érdekel, de az üres fröcsögés egy ATI topikban szerintem nem méltó senkihez sem. Leginkább egyik topikban sem.
Nekem volt nV-m is, ATI-m is. Akadtak gondok mindkettővel, most ATI szimpatikusabb. Ám emiatt nem fogok hsz-eket írogatni nV-s topikokba.no off, de ennek nem láttam értelmét így, ahogy beírtad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple asztali gépek
- Metal topik
- Építő/felújító topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest