- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android szakmai topik
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
bolcsodal #44809 üzenetére
Az alaplapi tökéletes (HD4200), sőt mondhatni sokkal jobb linuxra mint a 3850-em, amivel gyakorlatilag nem is ment a linux, összeomlott a drivertől, és szó szerint lassú volt tőle a rendszer. De már játékhiányom van
És ha már vennék, szeretnék egy olyat amivel megy a linux is, és ha lehet azért már legyen korszerűbb.
-
RpPRO
őstag
-
-
namito
csendes tag
válasz
bolcsodal #44760 üzenetére
Csak a játékokhoz lesz kevés? Az egyéb alkalmazásokat (film, böngészés, office stb) vinni fogja azért?
Nekem MSI 5770Hawk karim van, ezzel nincs problémám, ezért nem tudok neki okos tanácsot adni. Az előző gépem még CRT monitorral, GF 7600GS karival futott, tehát a köztes állapotról nincs tapasztalatom. -
törölt tag
válasz
bolcsodal #44693 üzenetére
Amikor belerakták az új tápot, megkértem őket, hogy picit tuningoljuk fel a gépet. Itt a lista:
Gigabyte GA-EP31-DS3L
Intel Pentium 2000/800 Dual Core 1MB E2180 Box
Brand 2GB/800 DDRII
Western Digital 500GB SATAII 8MB 7200rpm
Sapphire HD3870 512MB DDR3 PCI-E
Eurocase 400W 12CMFogalmam sincs milyen hűtésű a táp. Igazából nem értek ahhoz, hogy melyik márka a jó és, hogy mi hogyan működik. Tudom, hogy mi micsoda, mire jó meg hova kell dugni, de ennyi. Amúgy elég hülye vagyok a hardveres részéhez a gépnek.
-
-
cajn
tag
-
cajn
tag
válasz
bolcsodal #44650 üzenetére
hát úgy cseréltem hogy leistalláltam a régit és a gyári cd ről felraktam az újjat. A safe-mód az úgy a csökkentett mód? Lehet hogy nem teccik a redmdszernek az illesztő progi? Meg ugyan az szinte a hd3650 esnek a mehajtóprogja mint a hd3850 nek na mindeggy megpróbálom ha nem lesz jó akkor még érdeklődök.
-
cajn
tag
válasz
bolcsodal #44647 üzenetére
Alaplap: asus p4p800-x
CPU: Intel Pentiu 4 3.3GHz
Hdd: 2DB samsung 80GB ATA 1DB samsung 250GB sata
meghajtó:1DB LG dvd író 1BD asus dvd olvasó
Ram: 2X512Mb samsung 400Mhz Dula-Channel
VGA: Sapphire HD3850 512MB 256bit ddr3 AGP
Táp: M-Tech 600watt
oprendszer: Windows Xp SP2 2002-es verzióHát kb 1 hete vettem a kártyát addíg nem volt vele probléma csak tegnap óta jött ki.
és ugyan ezt csinálta aHD3650 nel míg újra nem raktam a gépet Sp3-ról SP2-reÉs igen gyakra tól VPU Recorvet sőt minden 3D-s alkalmazás futtatása közbe beadja hogy hibát észlel ls hogy kűldje e a hibajalantést- rákattintok hogy ne ...visszalépek a játékba majd teljesen elmegy a kép és pár másodperc után kijön a kék képernyő.
A windows eseménynaplóban mit kell nézni?
-
cajn
tag
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bolcsodal #44625 üzenetére
ja, a grass shadow Nálad ki van kapcsolva. ok, az már magyarázza, hogy miért megy ilyen jól a 3850es/4830as (azért a 3870x2 sebességét nem hozza utóbbi, én eredméneim alapján pedig majdnem az a helyzet). AAban nem vagyok biztos, hogy full dynamic esetén csinál e egyáltalán valamit (emlékeim szerint az SoCben a kettő nem ment együtt az MSAA limitációi miatt, a CSben 10.1el hidalták át a problémát).
4830 tömegjeleneteknél meddig esik le? vagy a min 100fpst arra értetted? így nekem az kissé hihetetlen lenne, ha 100%nál jobbat javítana egy dupla shaderszámú, ámde kétharmadolt órajelű kártya, aminek a memória sávszéle alig magasabb(3870nek meg lényegesen alatta van, 72.4 vs 57.6). elméleti kapacitás is olyan 1.5-1.7 között mozog (~0.47 Gflops 3850nek, ~0.5 3870nek, ~0.74 4830nak).
meglepően jól megy az a kártya. tuningban meddig sikerült vele jutni egyébként?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bolcsodal #44620 üzenetére
Shadow of Chernobylt nézted?
hát, nálam 1280ban egy x800gto tolt static lightningel 40fpst maxos textúrákkal mindenhol, és azért az gyengébb kari volt a 3850esnél lényegesen
. ugyanitt full dynamiccal a 3870 is 30-40 között mozog.
full dynamicot nézd meg mindkét kártyával (bírniuk kell), a static lightning emlékeim szerint dx8as/dx9es csak, az lehet már a 3850esnek annyira nem fekszik.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bolcsodal #44611 üzenetére
hű, az azért egész nagy távolság. én azt néztem anno, hogy a 88gtnél sokkal nem volt erősebb a 4830as, az meg nem volt sokkal erősebb a 3870esnél, de ezekszerint mégse olyan kicsi a különbség.
5750 jó lenne, nem eszik sokat, nem is nagyon melegszik, jól is halkítható, csak az ára nem akar lejjebb menni.
egyébként 3850CFen nem gondolkodtál, mostanában egy 3850es 12k körül mozog és ahol megy, ott rendesen vernie kellett volna a 4830ast. fogyasztás mondjuk több lett volna, de a tápodnak is bírnia kellett volna.
-
bolcsodal
addikt
válasz
bolcsodal #44584 üzenetére
Rosszul tudtam:
"ATI Avivo™ HD Video and Display Platform
Dedicated unified video decoder (UVD) for H.264/AVC and VC-1 video formats
High definition (HD) playback of both Blu-ray and HD DVD formats
Hardware MPEG-1, MPEG-2, and DivX video decode acceleration
Motion compensation and IDCT
ATI Avivo Video Post Processor
Color space conversion
Chroma subsampling format conversion
Horizontal and vertical scaling
Gamma correction
Advanced vector adaptive per-pixel de-interlacing
De-blocking and noise reduction filtering
Detail enhancement
Inverse telecine (2:2 and 3:2 pull-down correction)
Bad edit correction"Forrás:[link]
-
RpPRO
őstag
válasz
bolcsodal #44576 üzenetére
A Rialto q forro, mar az 1950-en is az volt.
3 emeletes sufnituning van, raraktam egy zalman rambordat es annak a tetejen meg 2 db szetvagott p1-es hutoborda. Erre rafuj a procihuto, maris nem forr.A gyari porszivo hangereju hutest lecsereltem vf900-ra. A gyari a VRM hutore fujta a levegot, a zalman leginkabb a ramokra nyomja. Talan ez is eredmenyezi a par plusz fokot a VRM-nek.
-
#TOTTI
őstag
válasz
bolcsodal #44471 üzenetére
A drivert 3 napja töltöttem le.. Majd megnézem melyik ha arra a gépre kerülök.. Az E5200 gyenge nagyon nem akar menni 1.6V 3.8Ghz még épp hogy prime stabil..
TasiA: Szeva..
Most ment olyan 11589 körül 3.75Ghz és 815/930 -on a ramok 750.-en tudnék még kicsit rádobni majd ha lesz ídőm lemérem.. csak nem akarom itt apuméknak tuningolgatni.. mert eccer csak majd nem indul..
-
r9550
senior tag
válasz
bolcsodal #44465 üzenetére
Hidd el nem fogná meg az annyira a 3850-et én egy jódarabig x2 5200+-al 2gb rammal hajtottam először egy 256-os sapphire-t utánnamég mellé egy 512-es msi-t és amien beállításokra kellett nekem (1280x1024 16af 4x aa medium általában de legtöbb maxon kivéve a crysis nem ment ien felbontás mellett csak mediumon) azt birta mindig nemrossz kártya ez csak épp 1600x1200-hoz kevés már egy olcsóbb négymagos és 4gb ram mellett elég jól el lehet játszogatni vele metrot meg amugyis haggyuk nem a radeonok csatatere
-
RpPRO
őstag
válasz
bolcsodal #44465 üzenetére
Szinten zenesz, bar nalam nincs pici. Meg a Doom3-at, Quake4-et sem toltam vegig, nem beszelve az ujabbakrol (Crysis, Stalker, Call of Duty, stb). Far Cry2, Riddick Dark Athena, GTA SA, Call of Juarez BiB - ennyi volt az utso 1 evben.
Kozben 3.5 gigan megy a proci, de gpu limit miatt ez mar csak tized %-okra jo.
-
RpPRO
őstag
válasz
bolcsodal #44461 üzenetére
Picit megnyugodtam, mert azt hittem, h a DDR-es ramjaimnak koszonhetem (4:5-ben mennek). Ha ahogy elnezem, te mindent megrangattal.
Ha lenne egy jo hutes a porszivo gyari helyett a vga-n, talan azt is huznam, de az megint penz, annyit meg nem szanok ra, jo nekem apropenzbol pici bizniszekbol fejlesztenem a gepem -
#TOTTI
őstag
válasz
bolcsodal #44448 üzenetére
Nem a sávszélességről beszélek..
Vegyük azt hogy van egy DDR2 800-as ram.. 4-4-4-12-vel meg egy DDR3 1333 7-7-7-24-el kb egyformán teljesítenek amikor papíron nagyobb a sávszéle a DDR3-nak remélem így már megérted..
De nem hinném, hogy neked kell ezt magyarázni.. szóval azt mondom hogyha lenne 0.8ns gddr3 pl. 1200Mhz-en akkor, mivel VGA-ról van szó legalább partyban lenne a gddr4 1200-assal.. Azért mert itt nagyobb a hangsúly a sávszélen..
Valami ilyen elgondolás lehetett, a spórolás mellett a DDR3 esetében..
Szerk.: Van hatása de ha annyira fel lehetne húzni a gddr3ast mint a gddr4es amennyin megy akkor sztem elmenne a gddr3as..
-
válasz
bolcsodal #44439 üzenetére
Én megadom a választ a GDDR3 problémára: Jóval olcsóbb volt, mint a GDDR4-es változat.
1280x1024-ben nincs teljesítménykülönbség még élsimítás használatával sem, csak magasabb felbontásokban gyengébb.
Ezért van nekem is GDDR3-as.
(a gyártók pedig valószínűleg tényleg tuningolt 3850-eket adtak el ezen a néven, nagyobb nyereséggel) -
kriszbon
őstag
válasz
bolcsodal #44437 üzenetére
Hmm igen a lap elég régi, de még így is vagy 5-6 körül árulják. Hamar összedobtam magamban a használtpiaci alkatrész árakat és azért 60 fölé jöttem ki egy kicsit(mondjuk nem csak Ph árakat vettem alapul). És akkor még nincs nálam az összes cucc, mindent össze kell rakni hogy működjön is.
Én pl. Pcx oldaláról úgy ennyiből újat összebobnék, igaz csak 4670-es kártyával, de garantált 3.5GHz-es procival.
(#44439) bolcsodal: Na azért a 965-ös chipset elég szépen támogatja az új procikat is(E3xxx-E5xxx-E6xxx). -
-
RpPRO
őstag
válasz
bolcsodal #44426 üzenetére
Igy van, e2160-at hajtok 9x282-on. Erdekes, h pl super pi 1.5 alatt egy 2 mega cache-es e5200 10 mp-et ver az 1 mega cache-es procimra (2500mhz-en).
Akkor rettentem meg, mikor nekialltam metro 2033-azni... Nna, stabil 10-28 fps (gyakrabban 10-hez kozelebb). Ez a jatek pl. tele van physx-szel, amit ugye 3850 nem tud, ergo procibol kell tolnia. Ezert gondolom, h egy ilyen ujabb proci azert dobna par plusz fps-t. Par darab ezresbe fajna csak az upgrade, szoval majus elejen kiprobalom.
-
RpPRO
őstag
válasz
bolcsodal #44424 üzenetére
Koszi.
Meg egy par kerdes, ami neked szol.
Latom, E5200 a cpud. Szoktal jatszani? Ha igen, fps-t? Ha igen, miket?
Elotte is 775-os procid volt? Ha igen, gyorsult valamit?
Azert kerdem, mert e5300-at tervezek venni.Megneztem egy regebbi cpu-vga valasztot es ugy tunt, mintha egy e5200 is sok volna a 3850-nek.
Nem ubermetal felbontasban es nem 64xAA-ban, hanem pl 1280-ban 2AA-val gyorsul meg egy ilyen procival egy par even beluli jatek?
-
-
escape
aktív tag
válasz
bolcsodal #44398 üzenetére
Elnézést. Jogos.
160.0 GB Hitachi 7200 8MB SATA2
Asus P5K EPU LGA775 alaplap
Codegen 6215L-CA 400W ház
Intel Core2 Duo-2,66GHz (E6750) LGA775
Kingston 1024 MB/800MHz DDR2 RAM
NEC AD-7203A Fekete OEM
Sapphire Radeon HD 3870 512M GDDR4 PCI-E LITE1Jelenleg így néz ki, és az utolsó tételt szeretném kicserélni valami értelmesebbre. Ettől többet nem tudok a konfigról.
-
válasz
bolcsodal #44367 üzenetére
Ezek szerint teljesítménybe alig jobb az 5770es. Már csak az a kérdés h a dx11 és a sokkal alacsonyabb fogasztás megéri e azt a 12k körüli árat amit rá kéne fizetnem, vagy várjak és később (kb 1 év) jöhet egy 5850es, vagy egy középkategóriás dx11es GF (erről még nem lehet sokat tudni mondjuk). Asszem jobban járok ha még tartalékolok egy kis pénzt, 1680ba és vonalsimítás nélkül elboldogulok vele 1 darabig. Esetleg javítsatok ki, ha hibás a gondolatmenetem.
-
törölt tag
válasz
bolcsodal #44361 üzenetére
Huuu, sok windozzal probaltam mar, meg minden kiszedus trukkot, valahol meg a ramot is mondtam, hogy szedjem ki, de semmi. Mindenesetre koszonom szepen mindenkinek a segitseget! Azt hiszen kotok egy nagyon rossz uzletet es kenytelen leszek +5000Ft-ert beujitanom egy 8800gt-be... De ha ez sem segit akkor lovok...
-
törölt tag
válasz
bolcsodal #44355 üzenetére
Nem, 32bites. Mar telepites utan is csokkentett modban lehetne csak elohivni a bejelentkezo screent ugy hogy az ezkozkeloben letiltom a vga-t.
Az az erdekes hogy rc es rtm verzioknal nem volt ezzel gond, most meg a veglegessel nem mukodik. Most nem nagyon akarok arra kolteni hogy lecsereljem nvidiara foleg hogy ha azzsl sem mukodne.
Amugy probaltam rengeteg catalystot, egyik sem jo, meg ugye nelkule is ezt csinalja. Szoval nagyon fura az egesz. -
törölt tag
válasz
bolcsodal #44349 üzenetére
Driver Sweeperrel kitörölem mindent, de a win illesztőprogram frissítője azt mondja, hogy a legfrisebb driver van fenn...
Az általános föl alatt meg ez található: A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)
-
RpPRO
őstag
válasz
bolcsodal #44307 üzenetére
Nekem az 1950pro + mobil barton + epox nforce2 alaplap -->> 3850 + asrock + intel valtas 7 ezer forintomba kerult.
Ennyit megert. Az elozo cucc is 7 evig megvolt, a mostani is meglesz meg par evig.
A kerdesem: melyik a leggyorsabb (es viszonylag problemamentes) driver a 3-as szeriahoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest