- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #37264 üzenetére
Megvan. Röviden:
Tényleg nincs ingyen AA, 4X és 8X között nagyon jelentős a lassulás DX9-ben és 10-ben is. Szóval tessék. Tesztek ma még de. felkerülnek a honlapomra, ha felébredek.
Max 47% javulást értem el 3.3 vs. 4.05GHz között (tehát továbbra is érvényes, hogy van ahol kiugrik a Catalyst teljesítménye, van, ahol meg nem, ergo a driver nincs kész. Ugyanúgy 1-1 beállításnál fordul ez elő, mint CoJ vagy Vantage esetében.
DX10 nem gyorsabb DX9-nél, 1 esetet leszámítva, a la Catalyst (24 teszt van meg a 32-ből, mert long és short ranch is megy).Ollie: Az tényleg nem az ATI sara.
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #37260 üzenetére
Baszki, de ég a pofám
, de tény, hogy figyelmetlen voltam. De CoJ és Vantage, stb tesztekben nem, ahol irdatlan teljesítmény-növekedés volt 4.05 GHz-ig, ezért is hittem könnyen a teszteknek.
Most +1x végignéztem, és látom, hogy van, ahol ez a kurva benchmark visszaállt, hiába volt elmentve a beállítás, így nem volt UH!(De nem mindenhol szóval a keveredés teljes.) Szóval FC2 Benchmark megszívatott, égek mint a rejsztág, és csinálom újra a teszteket. Természetesen jobban figyelek (már tudom a kis nyűgjét a tesztnek), és jelzem az eredményeket.
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #37260 üzenetére
De van. A regék olyan alapokon készülnek, hogy nem nézik meg a beállításokat a regélők. Én mindenesetre nem nagyon szoktam látni max. grafikás teszteket a neten, valahol mindig produkálnak egy szűk keresztmetszetet. No és persze a userek többsége nem tesztel, mert nekik jók a manipulált (igaz, de megtévesztő) tesztek.
Azt hiszem az elég nyilvánvaló az eredményekből, hogy az AA nincs ingyen.
Egyébként elég valószínű, hogy ahol DX10-ben visszaestek az eredmények, ott megint az ATI driver-írói bizonyították "szaktudásukat" (azaz ki kellett hozni pár hiba miatt a hotfixet, és nem volt idő befejezni, hiszen látható, hogyan fogy el a teljesítmény-többlet. Nézd csak meg, van ahol a DX10 gyorsabb! Pl. alacsony órajelen 1280-as felbontásban. Valószínű, hogy erre koncentráltak a driver írók, mert a legtöbb felhasználó ezt használja. A többi meg ráér - szerintük.
Egyébként a hotfix jobban szaggat, mint az XG 8.10 akadt. Van ugyanis egy olyan jelenség DX10-ben, hogy vissza sem esik az FPS-szám, szépen szalad a teszt, csak olykor szépen beröccen egy-egy pillanatra. Na, a hotfix-szel ez a pillanat olyan gyakori lett, hogy vsz itt úszott el a teljesítmény. Majd a 8.11-nek megint más hibája lesz. -
Bali27
addikt
válasz
rumkola #25854 üzenetére
Nem éppen a fal mellé..
3.2re van huzva a C2Dm, a vga 3870 alapon..
Kint a városban, meg a mezön stb. 40- és kb 150 fps között mozog.. Bent a sikátorokba, meg a szobákba, zárt térbe 270 fps is volt, persze nem tartósan determészetesen, de ilyen 200 körül van arrafelé.. DX akkor ezek szerint 10.1 bePatchet majd hülye leszek felrakni.. No meg az UBISOFT az NV sugallatára vaslszeg irta hogy igy csunyább ak a fények meg ugy csunyábak patch nélkül ATI-n.. Megnézdtem DX9 be, 10 be antialisoing nélkül, és minden highon.. DX 10 bea highon bizton llithatom hogy gyönyörü és nem lett semmivel se roszabb.. Söt
Forecvveryoung.. nézd meg ennek a tgrailerét.. Sztem lehidalsz.. igaz nem repülös, de 2. vhs.. ÉS a trailéer stb a játlékbol van.. Ha ez ne m jó akkor nem tudom mi a jó...
[link] -
edeleny
őstag
válasz
rumkola #24642 üzenetére
Az elöre tervezés csak annál nem léteszik,aki ugy vesz hardware-t,hogy mindig az aktuális legerösebbet veszi meg,nem baj,hogy még csak két hetes,aztán minden forumon ordit,hogy még nincs optimalizált program a 06 magos CPU-ra,meg az 9800X6 GTTS-ére.
Én cirka 3 éve vettem ennek a gépnek az alapját,elsödleges szempont volt,hogy erös középkategóriás legyen,és fejleszthetö.
Tudom hogy a brutális 4 magos C2D.-korában ez már nem annyira igaz,de némi cserélgetés után még mindig az erös középkategóriába van,csak a mai marketing akarja velem elhitetni,hogy negyon elavult.
Igaz,hogy most már nincs hová fejleszteni,legközelebb alaplap.CPU-RAM csere várható,majd. -
katt777
félisten
válasz
rumkola #23922 üzenetére
"Mellesleg" mi több, nekem simán ott van minden beállítás, nem kell semmit nyomkodnom.
Nyomtam amúgy kísérletképpen, de nem változott semmi. 940-et nálam is mentek K9AP-ban 1,95V-on. Kézi beállítások majd most jönnek, mert azt mondták topicjában, hogy biztonságból túlfeszeli a lap. Viszont az tény, hogy nem kell sokat vacakolni a tuninggal, a lap auto-n is királyul támogatja. Csak 850-es RAM-nál akadtam le, mert ott nem szokott a RAM, de az volt. Visszatettem 2-re az FSB
AM arányt, úgy tuningoltam 3,9-re, akkor meg már semmi baja nem volt 864-gyel sem. Vsz. arra emelte fel a feszt megfelelő mértékben auto-n.
Grafika van turbón, a proci standardon a tuning miatt. (Bár most pont nem, mert alapon megy.)
Csak ez a HTX2 ne pörögne ennyire! Csöndessége miatt vettem, az is volt, hát minden jónak megvan a maga hátulütője... -
katt777
félisten
válasz
rumkola #23785 üzenetére
No, isten hozott a megtértek klubjában . Bár izé, nekem picit még várnom kell, de már kinéztem egy dupla tápcsatis és 2 slotos hűtős Galaxy-t. Addig örülök a 800-as Ramjaimmal eddig 3,9 GHz-en szaladgáló új procimnak!
És az Oblivion is rendesen megy, mellesleg meg megszabadultam az AMD (vagy az MSI) okozta rendszermegingásoktól.
HarryPotter: CnQ-t biosban lehet bekapcsolni, aztán, ha minimális-ra, bemutatóra, vagy bármi nem Otthoni-ra val állítva Windows energiagazdálkodásban, akkor leveszi a CPU teljesítményt, hogy csak igény esetén vigye föl, viszont a 3D alkalmazásokat nem nagyon tekinti erős igénybevételnek, így több száz ponttal is csökkenhet a 3DMark pontszám. Megtekintése egyszerű: Sajátgép tulajdonságainál, ha nem a procid sebességét látod kiírva, hanem pl. 0,8 GHz-et (vagy 800 MHz-et, nem tudom, mert a 6000+ mellett nem ment 1 GHz- alá), akkor be van kapcsolva. Tesztekhez, munkához mindig kikapcs, játékhoz meg be. Amúgy én már 3500 fölötti CPU score-nál járok a 2 magosommal, és ehhez csak 1,26V kell neki, 3GHz-en meg csak 1,17. A 45W-os fogyasztás előnyei...
Támogatás kijátszására egy trükk Vista64 alatt: XP kompatibilitással futtatni.WesTM: Talán azért, mert vacakok. Viszont az Intel konfigon király a 8.3-as Catalyst, ami a saját AMD konfigján hibát hibára halmozott!!!
Samanbacsii: Igen! Most teszteltem, és a 3,2-es AMD-vel ellentétben 3GHz körül már kihajtja a 3870-et a C2D. Utána nagyon csekély mértékben emelkedik, nézd meg a tesztoldalamon! A nagy felbontás és a magas összetettség további segítséget jelent. Ez kissé meglepett, de az E8400 lehet a hunyó, mert C2D-s tesztekben még 3,5GHz-fölött is emelkedtek a 3D pontszámok.
Kecuhun: Nem lehet, hogy külön adtak ki 2 verziót x86-ra és x64-re? Nem ez lenne az első eset.
Dokar: Miért nem csinálod HOC Crysis benchmark-kal?
Tibord: Biztos ritkán linkeljük be.
De a tesztoldalamon megtalálhatod a progikat a letöltéseknél, az oldalukon meg a leírást.
Bocs mindenkitől, aki a segítségemre várt, bő 1 napig nem volt netem. Addig teszteltem a C2D-t, első eredményet a tesztoldalamon már megtekinthetőek!
-
WesTM
őstag
válasz
rumkola #23785 üzenetére
Mondjuk nem teljesen értem,hogy miért kell így lezúzni azt ati drivereket,van egy 8800ultrám, vmodolt 8800gts 640em,és járt nálam már 8600gt,és sokkal több fagyás volt,több hiba volt a játékokba,és sok helyen csak csalásokkal(értsd:grafikai butításokkal)gyorsabb az nvidia.Aláírom hogy nagyon gyorsak a kártyái,az ultra tényleg nagyon bika,de az elég idegesítő hogyha ezek a karik vannak a gépbe,nem ülhetek le egy normálisat játszani,mert valami mindig beizél. ennyiből jobban szeretem az ati-t itt legalább stabil minden,még ha a driver fogja a kártyát mint állat. Teszem hozzá,hogy ezekkel a visszafogásokkal együtt az nem ember aki azt mondja hogy a mai JÁTÉKOK nem játszhatók full grafikával teljesen normálisan.(a játékokat azért emeltem ki mert nem techdemora CRYSIS gondoltam.)
Na kb. ennyi hogy védjem is az ati-t.Jah és remélem hogy majd valamelyik drivert végre összehozzá a srácok,és akkor megbánjátok,hogy elkapkodtátok a dolgot.Én is fogok váltani,ha tényleg indokolt lesz,és tényleg nem lesz változás.Akkor leemelem a polcról valamelyik nvidiát,a radeon meg megy a süllyesztőbe.UGYHOGY HAJRÁ ATI -
rocket
nagyúr
válasz
rumkola #23785 üzenetére
"Tele lett a tököm a havi 1x driverbuzizásokkal és azzal, hogy egy ócska 9600gt fityiszt mutat a 320 shaderes, ringbusos vga-nknak."
Sok szerencset a beta driverekhez
16TMU-t kihagytad, jelenleg foleg emiatt bukik el az architektura a gyakorlati teljesitmenyben a G8x/G9x ellen. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
rumkola #22901 üzenetére
elnézést, ASrock lapokban annyira nem vagyok otthon.
rollins: mentés/pályavisszatöltés közben a dolog teljesen normális. Crysisen fura, h nem gyorsít, pár helyen nekem GPU bottleneck jött elő benchelés közben. más kérdés, hogy a 3ghzn járó quadommal is sikerült CPU bottleneckbe ütköznöm... miközben a négy magból 3 henyélt, egy meg nem bírta a terhelést
itt kezdtem el gondolkodni, h mennyire is sikerült a dx10es optimalizálás
-
illusiON
őstag
válasz
rumkola #22154 üzenetére
igenigen én is tudom csak szeretném érteni hogy mi történik ilyenkor
igazából 669/829ről húztam 750/920ig asszem és még ott is csinálta, melegedés nem lehet baj mert 60 fok fölé sem megy, akkor fesz kevés alá? és akkor, azt mivel lehet beállitani ATT-vel vagy csak bios cserével vagy mifene? ennyire nem vágom még a dolgot ismerkedek vele
-
Produkció
senior tag
válasz
rumkola #22085 üzenetére
tipikus codos, aki asszi hogy mások azért ugranak nagyobbra mert nagy az fpsük
...lol ismerek 1 srácot, pro gamer az is cod2be, most is cod2 versenyen volt, mindenkivel eteti ezt a baromságot, és én rendeltem meg neki a cheatet neten mert nem volt bankkártyája
...enyit az fps témáról
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #21272 üzenetére
Nem látom a HQ minőségi beállításokat, azaz 1600 feletti felbontást, 8XAA-t, 16XAF-et, High Precision beállításokat (a CCC-ből elérhető egyebekről nem is szólva). Már csak a pontszámokból következően is sikerült egy default 3D06 eredményt belinkelned. Már kértem többször, hogy ezt a kábítást mellőzzétek.
Szóval: PEDIG DE.
Amúgy leírom 1000+1x: nagy felbontáson, maximális grafikai beállításokkal van kihajtva, nem 3D06 default értéken, ami semmi másra nem jó, mint az ostobák megtévesztésére, meg villogásra előttük a magas pontszámokkal, mert a hülye játszik AA és AF nélkül egy 3870-nel (vagy 2-vel), kisebb felbontáson is csak legfeljebb kényszerből.
"Politikusok", légyszí, ne linkeljetek mást (az összehasonlítást illetően kamu adatokat), ha cáfolni akartok, hanem végezzetek már el egy kurva HQ tesztet!
X-edszer az eredmény HQ beállításokkal (1680x1050 és a többi):
Crossfire:
3,2 GHz: 9376 (4195/4095/2436)
3,3 GHz: 9427 (4184/4107/2494)
Ha majd azt látom, hogy az említett beállításokkal 2,9GHz-es C2D és 3.0GHz-es C2D, beállításoknál van legalább 30-40 3D pontkülönbség, akkor majd elhiszem, hogy nincs kihajtva akár egy 3870CF 3,3 GHz körüli AMD-vel, illetve 3GHz körüli C2D-vel (de játékok szempontjából itt már ki van, mert pár tized FPS nyerhető csak, nem mint lejjebb, ahol 100 pont fölött is lehet a különbség 100 MHz-enként), addig ámítsátok a maflábbakat (főleg a procival felnyomott összpontszámokkal) - persze, ezt nem kell mondanom, mert megteszitek. Tőled azért ennél többet vártam, nem egy ilyen "rohattdurva" marhaságot.Megj.: Érdekes módon játékoknál is ekörül van a CPU-limit, ha mindent felmaxol az ember, pedig éppen azért van 3870CF-öm, hogy ezt gond nélkül megtehessem.
Kecuhun: javaslom neked is a tájékozódást, és a fentieket. -
J.J. András
őstag
válasz
rumkola #20920 üzenetére
mert hibás és bugos szerintem a 8.3 Catalyst....
csak azért írom le: nekem pl. a Sapphire HD3850 73°C-on kellene hogy bekapcsoljon 48%-os ventillátor szintre.... ezt a 8.3-as Catalystnal egy ket program alatt nem tette meg.... (hallom mikor felpörög), le is csekkoltam a RivaTuner 2.08-as verziójával, és nem akartam hinni, végig 0%-on írt ki....mintha 2Ds alkalmazas futna....
szoval értetlenül álltam a szitu előtt, így vissza a 8.2-es.... azóta jó
amúgy nekem mikor 2D-ben kb. 48-49˘C a GPU, akkor azt írja, hogy 0% a FanDuct
ez lehet :? mert szerintem egy iszonyat minimálisat állandóan pörög, ha ráteszem az kisujjam megáll... -
gombcomp
senior tag
válasz
rumkola #20920 üzenetére
Próbáljátok VISTA (x86) alatt ott csak max.15% a különbség a 8.2 javára,én is meglepődtem kicsit elkapkodottnak tűnik a 8.3 (talán a VISTA marketing miatt???)
8.2+XP32 13030pont
8.3+VISTA32 12583pont
A 8800GTX vitához csak annyit hogy ez a VGA volt legtovább a gépemben (21 hó),és
még nem adtam el.... -
katt777
félisten
válasz
rumkola #20920 üzenetére
Valahogy egyre többen igazolják az állításaimat ezzel a 8.3-mal kapcsolatban.
Nálam 12500-ról esett kb. 9500-ra a teljesítmény CF-rel (a procilimites default 3D06 beállítással). Szóval elképzelhető, hogy jól meghajtva ekkora a teljesítmény-veszteség.
Visszarakva a 8.2 megint jó volt az eredmény? Mert nálam ekkor már az sem. -
illusiON
őstag
válasz
rumkola #20577 üzenetére
ott hagytam és elmentem kajálni gondoltam addigra rég kész lesz vele..
na nosysteminfoval lefuttattam, 1280x1024 @ 8 sample anti-aliasing @ anisotropic filtering
4435 3DMarks
SM2.0 score 2214
HDR/SM3.0 score 2027kisebb beállitásokkal meg nem volt türelmem lefuttatni, így is a 2 cpu-teszt sok időt vett igénybe szart izzadt ez a szerencsétlen 0 fps átlaggal
ez nagyon durván kevés?
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #20482 üzenetére
Ja, a quad CPU score nem 2400 pont volt, ugyi?
Másrészt CF-höz default beállításokon édeskevés a 3,2GHz-es AMD (annyira, hogy VGA tuninggal sem emelkedett szinte semmit a 3D06 eredmény), de még egy C2D is. Nálam a teljesítmény nagy felbontáson és magas összetettséggel jön ki, ahol már nagyjából elég a CPU-m. De erről alkottam egy hosszú és mély elemzést.Ez meg nem zavar, mert úgyis így játszom, szóval amíg nem váltok Penryn-re, nekem bőven jó a mostani konfig.
-
TTomax
félisten
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #20260 üzenetére
1000x nem lehet jobb, mert akkor csak 0,07°C lenne a kari hőmérséklete.
Amúgy tovább néztem a bios-szerkesztőket, és kiderült, hogy a feloldott határértékes bios-okat elcseszik, mert nem tudják lekezelni a hexamódosított állományokat (pl. eltűnik egyik v. mind2 emelt határérték). Mivel pedig ezekben nem emelt a hűtés-beállítás, marad az ATT, ha 885 fölé akarjuk húzni a karikat (csak hűtés, tuning CCC-ből), és az alap 2D-t is meg akarjuk tartani. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #20214 üzenetére
Régebbi (<010.073) bios-szal szállított HD3870 VGA-kon nem force-ol a WinFlash, hiába írod be a kapcsolókat. Nekem legalábbis nem tette, én azért Flash-eltem.
Mondjuk azt végképp nem értem, miért sajnál valaki 1200 pénzt egy floppy meghajtóra, amikor vészhelyzetben is jobbára csak az segíthet.Más: ATT beállítást mindjárt javítom, mert elfelejtettem megadni neki azt az apróságot, hogy induláskor töltse be a 2D profilt.
Meg is van.
-
rollins
őstag
válasz
rumkola #19968 üzenetére
Azt hittem a 8.3 március végén jön. Ezek szerint elsiették a cebit miatt. Nem csodálom hogy mérges vagy rájuk. Nem ez az első eset hogy valahol felbukkan valamilyen textúrahiba. c.o.h játék pedig nekik kedvezne állítólag. Amúgy amióta megvan a 3850, a 7.12, 8.2 -vel -kivéve a 8.1-et- még nem találkoztam komoly hibákkal, persze nem olyan sok játékot próbáltam velük. Korábban meg a linuxos meghajtóikkal voltak botrányos hibák, de az legalább most már kezd egyre jobb lenni.
-
Antimatrix
senior tag
válasz
rumkola #19524 üzenetére
Az a lényeg hogy kikapcsolod a tulfeszvédőt és utána kihuzod kollektorból
mikor bedugod akkor elosztót utána bekapcsolod
a srác kihagyta a tulfesz kikapcsolását és amikor aouka beduta másnap a "bekapcsolt" állapotban lévő eloszót az - pukkanthatta kia monitort ami ugyan megy de a jel kiütötte a VGA-t
valakinek van MSi 3870 OC edition karija?
-
bajusz15
senior tag
válasz
rumkola #19525 üzenetére
öhh nekem elosztóban van bedugva minden (hang, táp meg minden) és ha kikapcsolom a gépet, akkor utánna kikapcsolom az elosztót is...ezt nem szabadna??
én már így csinálom mióta megvan a gépem és még HÁLA ISTENNEK semmi baja (kopp-kopp-kopp)
szóval nem szabadbna kikapcsolnom az elosztót?? -
janos666
nagyúr
válasz
rumkola #19419 üzenetére
Ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy benchmarkokhoz az nvidia driverben is jobb kilőni azokat az optimalizációkat amiket a catalist AI is használ (anizotróp meg trilineáris szűrés variálgatása). Játékokhoz meg azért jobb kilőni mert néha képhibákat eredményeznek.
Nemrég mondta nekem valaki hogy kérdezzem itt bátran, mert találok olyan embert aki megjárta a HD3870-8800GT-HD3870 váltogatást és a közpéső mellett döntött.
Én most még G80-as GTS-el tolom és valahogy elhatárolódok egy olyan dologtól hogy +5-10k-ért cseréljek 8800GT-re, vagy valamikor később 9800GT-re ami megint nem lesz akkora fejlesztés mint amennyibe kerül majd. Úgyhogy ebben a kétes helyzetben elgondolkodtam én is hogy 0 ráfizetéssel elcserélem a 8800GTS-emet egy HD3870-re aztán ugyanott leszek, de legalább csináltam valamit és egy darabig nem akaródzok a gépbe nyúlni.
Csak mikor tegnap már épp meg akartam hirdetni eladóba a kártyámat és ráprivizni egy HD3870-et áruló hirdetőre olvastam hogy áprilisban jön valami új 12-es revízió a 3870 GPU-jából. Namondom fasza, akkor áprilist ígyis-úgyis meg illik várni, addigra meg kintlesz a 9800GT is...
Valami tipp olyantól aki vergődött a két oldal közt és nem elfogult? (én kicsit az vagyok nv felé) -
Kelvin
őstag
válasz
rumkola #19293 üzenetére
Én nem írtam olyasmit,h nem hiszek el valamit.Nem tudom mit olvastál....
És Te mért nem hiszed el?
(talán én nem vártam csodadrivert mint egyesek.....na tessék pl az nv jobbakat ír?Kéthetente bétákat ad ki meg minden játékhoz újjab driver-t)Ha most jössz a piros betűkkel meg a kis kockával a sarokba....nekem egyik se volt....és eddig minden játék jól ment amit próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest