- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#41133696 #44244 üzenetére
Feltettem a 9.11-est mert hogy ez az első nem béta Win 7 -es driver de így is ugyanaz az az eredmény BSOD COH alatt. Na és az az érdekes, hogy ha BSOD-t akarok, akkor csak ezt a gamét kell elindítanom, és tuti a "siker". Ez mindig előhozza mondjuk 10 perc játék után. COD 6-oztam ma órákig, BF 2 -ztem is, és semmi gond nem volt. Az NFS viszont 20 perc után BSOD még tegnap.
Felraktam a 10.1-es South Bridge Driver, az AHCI-t viszont nem , ez utóbbiról csak annyit tudok, hogy SATA-val kapcsolatos. Ja és visszettem a 10.2 -es Catalystet, aztán max csak Codozok, meg BF2-zök.
-
katt777
félisten
válasz
#41133696 #23486 üzenetére
Nem egészen így van.
A Windows valóban nem kezeli le (semmit nem is kezel illesztőprogram nélkül) a power management-et, viszont mihelyst feltelepíted a DRIVERt, máris rendben lesz a kari hőmérséklete, mert azáltal éri el a rendszer (Everest szépen méri). Azt meg nyilván felteszed, másképp nem tudnád normálisan használni a VGA-t. A CCC egyáltalán nem kell ehhez.
Én amúgy gyanaxom, hogy a driver hiánya miatt egyszerűen a mért hőérték rossz, mert amikor driver-install előtt állítólag 60°C fölött volt a kari, akkor sem pörgött jobban a ventije, ahogy ilyen hőmérsékleten kéne.
8.3-assal kísérletezni merő időpocsékolás. -
katt777
félisten
válasz
#41133696 #23394 üzenetére
Melyik verziót tetted fel? Az x86 XP-t, vagy az x64 Vistát? x64 XP-re lehet, hogy a másik kell (vagy a registry kiosztástól függően 1 harmadik).
Amíg nincs megoldás, telepítsd fel, és amíg működik, írd ki belőle a hűtés profilok, a scheduler, no és persze az általános beállításokat. Eztán távolítsd el, pucolj registryt, indítsd újra a gépet, telepítsd újra a RT-t, és álíltsd be kézzel a fan profilokat, a beállításokat, meg a scheduler-t. Ha megint rossz lesz, akkor nem a beállításokban, hanem valahol a rendszeredben van a hiba. -
katt777
félisten
válasz
#41133696 #23306 üzenetére
Nem használok 64-bites XP-t. Meg kell nézni a registry-t, hova települ a RivaTuner, mert x96-os XP alatt simán a saját könyvtár-bejegyzésébe települ a registryben, míg Vista x64-en egy wow3264nod bejegyzés alá ugyanott (HKLM), szóval ha letöltöd mind2-t, és megnézed egy szövegszerkesztővel, láthatod a bejegyzési könyvtár eltéréseket. Nézd meg, hogy az x64 registry-jében melyikben találod.
ATT-ban valami más eltérés volt, amitől nem működött az XP-s Vistán szóval meg kell próbálni, melyik jó, ha Tomboy1986 nem mondja meg a tutit, mert neki x64-es XP-je van. Nekem azért nem, mert tuner és scanner, nem működik alatta, Vista kísérletezésképpen és DX10-nek van. -
katt777
félisten
válasz
#41133696 #23292 üzenetére
Driver panelen engedélyezed a hűtésvezérlést, itt csinálsz profilokat kedved szerint.
Schedulerben megadod, melyik hősávban melyiket alkalmazza.
Ennyi.
Tesztoldalamon láthatod, ill. letölthetsz komplett beállítást, amit csak módosítanod kell, ha akarsz. Ez szimpla GPU-hőfüggő beállítás, szóval 3850-en is mennie kell. -
Komplikato
veterán
válasz
#41133696 #23260 üzenetére
"azt mondták, hogy a Realtek, oldaláról érdemes feltenni a drivert a High Definition Audiohoz, azonban a Realtek oldalán, 3 verzió van, különböző csatorna számokkal, hány csatornás kell?"
Nekem van integrált realtek audiom is, meg ATI HD, de állatira nem értem a kérdést, pedig jártam párszázszor a Realtek oldalán.
Olyan van, hogy AC97 codec, ami régi cuccokhoz van, és van HD Audio. Utóbbinál meg állatira meglepő módon ott figyel az ATI HDMI Audio driver:
Realtek HD Audio driverek"Most jutott eszembe egy kérdés, a gyártó ATI-AMD kicsit valószínűtlnnek tűnik de nincs drivere a High Definition Audionak."
Né' má' mit találtam az ATI/AMD oldalán!
ATI HDMI Audio Driver
Még az a nyomi XP patch is ott figyel, amit 10-ből 9 user felejt el feltenni ...
Ha véletlenül nem XP-hez, hanem Vitsához vagy X64 XP-hez kell, meglepő módon ugyaontt megtalálod.P.S: Dot.Net-ből én mindíg csak a 2.0-át teszem fel, az MS oldaláról nem derül ki az a patchelt verzió e, a 3.0 tudtommal még nem kell a CCC-hez. Máshoz még azért jól jöhet ugye.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
#41133696 #23225 üzenetére
Az ATI-s HD-Audio-t én egyszer tettem fel, azóta le van tiltva, azt nem kell eltávolítani, de ha márr megtetted, akkor keress egy külön drivert hozzá (jó az is amit eredetileg adtak).
A dotnet nekem spec. le van töltve installer formájában, s még mindig csak egyszer kell telepíteni, s nem kell minden egyes alkalommal. Ha nálad mégis mindig kéri, akkor valamit rosszul csinálsz.
-
rollins
őstag
válasz
#41133696 #23172 üzenetére
7.12-es és azt updateltük 8.1, 8.2, 8.3 -ra
Ezt hogy érted hogy updateltük? Nem uninstalláltátok az előzőt, hanem rátelepítettétek a többit? Mert ha igen, ne csodálkozz hogy kupleráj van. CCC -t használni szokás vagy ízlés dolga, de szerintem használja az, akinek 2 anyja van. (ez az amd/ati-nak szólt elsősorban). Szerencsére van már hozzá Ati Tray Tools [link]
Ha félreértettem, akkor bocs.
szerk: TomBoy1986 már leírta kb. -
TomBoy1986
veterán
válasz
#41133696 #23172 üzenetére
A 28megás azért nem elég, mert az csak CCC és nincs benne Display Driver.
Szóval annyit kellene csinálnod, hogy szedd le az egészet (a dotnetet ne), pucold le DriverCleanerrel, majd pedig installáld a 46megás verziót, de ne rakd fel a CCC-t belőle, hanem csak a Display Drivert, s más nem kell. Eztán pedig felteszed az általad letöltött szintén 8.3-as magyar CCC-t (28MB). Restart, s működnie kell.
Egyébként CCC helyett én is inkább azt ajánlom, mint a mit rollins, azaz az ATT-t. Nem eszi a memóriát, sokkal több tulajdonság állítható, könnyen húzható vele... szóval jobb.
-
katt777
félisten
válasz
#41133696 #18435 üzenetére
Bocsesz, félreérthető volt.
3850/3870 fórumra hivatkoztál, aztán a bios-omra kérdeztél, én meg ezért meg sem néztem az adatlapodat. Egyébként tényleg arról szól.
Szóval 3850-hez tudtommal nincs emelt hűtésű bios, ha lenne, valaki biztos jelezte volna már. TPU-on nem találtam. Marad RivaTuner v. Atitool. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux haladóknak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest