- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- MIUI / HyperOS topik
- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
thumb
aktív tag
válasz
TTomax #43638 üzenetére
De tudja és ad hangot. (egy jóval korábbi hozzászólásban olvastam, hogy mit hogy csinált a srác és neki működött + még egy pár embernek ezzel a módszerrel) csak a 2.1-től lefelé lévő hdmi-k nem tudják a hangot de ez felette van + nekem sapphire kártyám van és a honlapján is úgy van hogy hdmi audio 5.1... [link] szóval én igazán nem akarok kötözködni de van egy átalakítóm egy tv-m és kapok egy ingyen hdmi kábelt azán úgy vagyok vele, hogy egy próbát csak megér
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #32113 üzenetére
Lufaszt!
Linkeld már be ide az Overdrive képét, légyszí! Nekem bizony ott volt 1 híddal. Már ha bekapcsoltam a CF-t. És ha szerinted 2 híddal kell összekötni a 2 karit az órajelek állításához, akkor hogyan kötsz össze 3 v. 4 VGA-t?
butcher_eu: Azért látod úgy, mert minden ökör felnyomja mind2-t, ha már van neki hely, nem gondolkodik, hogy a 2. csati a több kártyás konfighoz van.
-
WesTM
őstag
válasz
TTomax #32116 üzenetére
Eggyre több irányból hallok énis olyan tapasztalotak,amiket én is kb. fél éve hajtok,hogy akinek már normális,megfelelő gépe van,annak nem téma az xp. Dehát tapasztalja meg mindenki a maga bőrén. Nálam jelentős gyorsulások voltak xpről vistára való átálláskor,főleg sp1 óta. Xp öcsém "erőgépén" marad,de én vissza nem költöznék semmi pénzért.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #32111 üzenetére
Vaksi
Nálam ment a CF frankón (már abban a pár rendesen támogatott alkalmazásban), csak a hatásfoka volt szar a legtöbb játékban.
Felhívnám a figyelmedet arra a kis sorra az Overdrive lapon, ahol KI LEHET VÁLASZTANI, MELYIK VGA ÓRAJELEIT ÁLLÍTOD. Csodálkoznék, ha nálad nem lenne ott. -
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #30338 üzenetére
a legjobbak közé sorolhatjuk
Nem véletlen volt az X1950XT-AGP-men. -
Pala
veterán
válasz
TTomax #30314 üzenetére
Hát akkor asszem veszek egy újat. Bár nem szívesen adok ki lóvét még egy olcsóra sem. Olyan unfairnek tartom, hogy az ember megveszi a vadiúj videokártyát 40k-ért (ennyi volt még tavaly december végén), amin végülis van egy új hűtő, de a hűtési teljesítményét tekintve olyan, mintha ott se lenne. Tuti, hogy emögött is valami üzlet van, direkt szarokat pakolnak a kártyákra. Aztán vagy kiadsz 5-6 ezret vagy még többet egy normális hűtőért, vagy mondjuk alapból veszel egy OC kiadást, amin esetlegesen gyárilag jobb hűtő van, de megintcsak többet fizetsz érte.
-
Blaze71
őstag
válasz
TTomax #30166 üzenetére
Kicsit nem voltam, de ha már felhívtátok rá a figyelmemet, akkor tudatom veletek, hogy nVidia esetében nem szoktam újrarakni a drivert, de ügyelek rá, hogy a legújabb legyen fent. ATI-nál tapasztaltam, hogy két tök egyforma 9550-es kártya sem futott el driverpucolás és újratelepítés nélkül. Mióta nVidia kártyáim vannak, még nem volt gondom abból, hogy kártyát cseréltem és nem pucoltam le a drivert, kivétel ez a 8500GT. Természetesen ha ATI kártyát veszek, akkor biztos ami biztos alapon újra fogom rakni a Vista-t is. Köszi az eddigi segítséget. Megvárom, hogy hogyan alakulnak a gépek idehaza, aztán majd megint bekérdezek, hogy az általam választott konkrét kártyák közül melyiket ajánlanátok.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
TTomax #30203 üzenetére
Most felidegesítettél.
Mindjárt mászok is a gép alá.
Csak akkor meg azt nem értem, minek ez a felhajtás az ati drivereknél, legyen RT vagy ATT, vagy CCC, de legfőképpen bios, ha nem teljesítik maradéktalanul a parancsokat.szerk: A 64bites Vista már nekem is beugrott, csak nem akartam okoskodni.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
TTomax #30154 üzenetére
Léci demonstráld holvan az a mérési pont, ahol feszt tudok mérni a nyákon, és melyik ponhoz viszonyitva? Thanks
ZK Mi bajod azzal a nővel. Nincs fantáziád?
ok, megérkezett a biosod. Még életemben nem láttam 43Kb-os bin biost. A normál bios 62Kb-os gyártótol független. Tehát a 2-es bios ok. De az 1-es ami 43Kb?
Ami érdekes, hogy megnyitva ugyan úgy néz ki mindkettő. Egyeznek a 2D-s mhz-ek és feszek, a 3D low is ugyan az, meg a 3D High is ugyan azt mutatja. A boot Up Clock is tükörképe meg az UVD is. -
- = Zk = -
félisten
válasz
TTomax #30154 üzenetére
zozoz1 :küldöm...techpoweruposra gondolsz?merthát 2 GPUm van...2 bios
szerk:hát az biz!phenomot akartam,demint kiderült azis gyenge,és az AMD semmi jót nem tervez phenom téren...
lehet cserélek intel 4magraigen,láttam és sírtam a 48** hatalmasságán...pláne ha 70-80k környékén fogja admi az X2-t
bár egy jóideig ezzel is elvagyok...csak jó driver és proci kéne alá! -
-
zozoz1
aktív tag
válasz
TTomax #30146 üzenetére
Ez a házam van, anno tesztgyőztes server ház. A VGA HIS, nagyon jó a hűtése. Az S1'-et hozza majdnem. Viszont ez a galádság nem jutott eszembe, hogy a fesz modolás ne menjen maradéktalanul végig a nyákon. Ennek utána nézek...
ZK... Megnézem hogy is van nálad ez a bios...
-
zozoz1
aktív tag
-
4d
aktív tag
válasz
TTomax #30054 üzenetére
fa...án működik a hotfix, köszi TTom!!
Tökéletesen lefut a 3dmak06, de a pontszámot igencsak keveslem.
[link]
A konfig az adatoknál. 8.6-os Catalist sima driver van fent.
Ennyire procilimites a cucc vagy valami gáz van?
Minden hardver default-on. Jah és a vas egy Gigabyte 3870 512ddr4. -
zozoz1
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #28961 üzenetére
+ PCMark05-höz.
serito: Hát nem meg mondtam...
hakos1987: Attól melegszik így, hogy GPU-CV (no meg a vacak hűtéstől). Ez a dolga. Alkatrészek 120°C-ra vannak hitelesítve a gyártó szerint, de akkor is sok. Lehet, célszerűbb lenne eltávolítanod a hűtőt, külön feltenni a rézblokkokat (v. az egyik MSI-nél is alu?), és mindegyikre egy legalább 7cm-es ventit, de inkább 2 db Noctua NF-R8-at (gumival vagy vékony, szigetelt dróttal). Na, azok 100 m3/h-s légszállítással 7szencség, hogy lehűtenék a karidat, mert a lepréselt levegő mindent hűtene (mint 3870-en a GFX Chilla, csak az rajtad nem segít), ráadásul csöndben (GPU-k, VRAM, VRM). Én tuti ezzel próbálkoznék a helyedben, és akkor a ventiszabályozással sem kéne vacakolnod. Ha megcsinálod, és becsukod a házat, a kifúvásra is ügyelj!
Az én megfoghatatlanul forró északi hidamat egy 5 cm-es kis vacak venti hűti hidegre.
-
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28961 üzenetére
A hotfix csak a 03-05-06hoz kell
Vágom most már!Abban a pillanatban amikor a DDR2es RAMokat belekattintod rájössz hogy...
Uh, akkor lehet, hogy át fogom ugrani ezt a DDR2 témát ezzel a lappal...
Egy kis internetezös gépnek amúgy jó az a lap... másra nem...
Ahhoz képest most egy Q6600 van benne X1950XT-AGP-vel, és lehet rajta játszani rendesen!Más kérdés, hogy a quadban és a RAM-ban is bőven marad tartalék, de a VGA-ban már nem vagyok biztos! Éppen azért vettem amúgy ezt a lapot, hogy ezt a szegényke AGP-s VGA-t "kihajtsam", mert vérszemet kaptam az Assasin's Creedről készült teszt alapján, látván, hogy (a konfigomnál még mindig szereplő - lusta voltam átírni) X2-vel mennyire procilimitált, és mennyire jobban megy négy magon... Én marha csak azt felejtettem el megnézni, hogy bár tény, hogy procilimitem van a játékbeli adott szituban, de a VGA-limitem sincs onnan messze! Ebből az következik, hogy valóban jobban megy most az X1950XT-vel is a játék, de nyilván nem ugrott fel arra a szintre, amit pl. egy 8800GT-vel hozna.
Szóval végülis egyfajta középútként csaptam bele nagy hirtelen ebbe a (szerintem tök olcsó: 22K kisker bruttó?) HD3850-be, és bejött a számítás, mivel összehasonlíthatatlanul folyamatosabban megy vele.(Más oka is volt amúgy.
)
Szóval kb. erre jó ez a lap, meg arra, hogy ha másodlagos gépként össze akarom dobni a cuccot (tekintetttel arra, hogy az X1950XT-AGP-re nem biztos, hogy találnék normális árban vevőt, tekintve a PCIE dömpinget), akkor lesz mit alátenni, ha már az X2-eset nem akarom. -
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28956 üzenetére
Amikor egyszer fogyasztásmérővel nyüstölgettem a gépet, én is megfigyeltem ilyen hőmérsékletfüggő fogyasztásváltozást (gondolom a feszek változásával arányosan)!
A Hotfixet/infót nagyon köszi (nem tudtam róla, de utólag logikusnak tűnik, hiszen gondolom az összes "mark" az induláskor végez vmi hardverdetektálást, ami ha nem sikerül, akkor olyan, mintha kifagyna, de legalábbis nem indul el).
A szervizes kollegák viszont akkor ezt eléggé "benézték" (mivel reflexből tudniuk kellett volna róla).
De végülis nem nagy baj ez, mivel nem is hibásnak vették át a kártyát (hiszen mondtam, hogy két játékkal is kipróbáltam, és semmi baja nem volt, sőt, hasított
), csak "3D módban hangosan ciripelőnek".
(Mondjuk erről nem tudtak meggyőződni: Aquamark3-at kellett volna próbálniuk, az Hotfix nélkül is elindul, és a bejelentkező képernyőjén olyan hangorkánt csapott a kari, hogy csak... Na majd informálom őket, ha megérkezik a cserekari, és kipróbáljuk, hogy rendben van-e.
(Meg esetleg viszek egy Aquamark3-at, biztos ami biztos.
(Jah, az viszont a végén fagyott ki a pontszám kiírása helyett: arra nincs valami fix?
)
Amúgy most meg is néztem, tényleg "a februári" a linkelt fáj, csak más a neve.
(Verziószámokat összevetve ugyanaz, viszont a fájlméret egy kicsivel eltér: gondolom van ennek többféle verziója is, gondolok itt pl. különböző nyelvekre. -
TTomax
félisten
válasz
TTomax #28952 üzenetére
Jol van ez tárgytalan...amikor visszahűl akkor a Vcore is csökken....1,42-1,48 között mozog... kicsit nagy a szorás
12 perc szörös fánk 71 fok szerintem ezt el kell viselnie....majd betesztelem mit bir de mosst csak ennyire volt türelmem...
DigitXT
A smile a szervizes lámasága miatt volt ez a februári amit linkeltem,nyugodtan elmenthed a cim nem fog változni,azért raktam fel a táramba mert sűrűn kell linkelni -
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28954 üzenetére
Ah, ezesetben köszi az infót!
(A smiley bizonytalanított el.
)
Viszont nem kéne ezt a szervizeseknek tudni?Na mindegy.
Kérdés: amit linkeltél (ha jól látom saját oldalról), az melyik verzió? Mert találtam ilyen Oct07, ill. Feb08_installer végűt is, gondolom mindig a legfrissebb a legjobb.
-
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28952 üzenetére
Ez most valami poén akar lenni, vagy tényleg kell hozzá vmi patch?
(Azért érdekel, mert ha visszakerül a kari, legyen honnan kiindulni.)
Szerk: amúgy az ATT nem tudta nálam a ventit szabályozni a karin, és vicces órajeleket írt ki, vmi 14MHz-et...
GPU-Z mutatta a valós értékeket, és onnan tudom a hőmérséklet, ill. a ventifordulat alakulását is. 8.5-ös Catalystból mikor lesz CP-s?
-
oliba
őstag
válasz
TTomax #28626 üzenetére
Köszi szépen, de akkor mitől értem el a 850mhz-et? Csak az R1222-t reszeltem, semmi mást nem csináltam. Persze ATT-be még a feszt beállítottam 1,4V-ra, de korábban már kifigyeltem, hogy egyáltalán nem érdekli a kártyát, hogy ott mi van bekapcsolva. Igaz azóta tettem fel egy másik biost is. Akkor most nem tudom, hogy a színezés, vagy az ATT-nek köszönjem. Sapphire 256 megás karim van, szóval a teljesen ref. Gondolom ezzel a biossal sem lehet feszt adni. Még nincs időm tesztelni, mert nem otthon vagyok.
Köszi a választ -
k-csabesz
csendes tag
válasz
TTomax #28528 üzenetére
hálás köszönet, valószínű, ezt fogom tenni...
már csak az asszonnyal kell megszavaztatnom (itthon legalább van demokráciaapró megj.: olvastam v.hol, hogy az ati-kat nem befolyásolja jelentősen a (és is a jelentősen-en van a hangsúly) PCIe sín szélessége (legalábbis nem annyira mint az nvidia termékeinél) ... természetesen egy 16x lenne a legjobb és nyílván azon a buszon nyújtaná teljesítményének maximumát (nem az én kis olcsó, átállós, via-s alaplapomban). Azért bízom benne, hogy 1x az obliviont az x360-hoz hasonló grafikával tudom majd játszani.
Valahogy nekem mindig is az ATI termékei tűntek összeszedettebbnek, logikailag követhetőnek, és teljesítményben kiegyensúlyozottnak (ezt már csak a kiválló driverekkel kellene megfejelni). Az nvidia termékei, mintha kissé ... nem is tudom milyen jelzőt kéne használnom, hogy ne degradáljam le ezeket a - amúgy szintén kiválló - termékeket ... agyonoptimalizált mesterkélt produkumok, valahogy mégis az egyes tesztprogramokra/játékokra való optimalizáción túl az ATI minden fronton az elvárt teljesítményt nyújtja. Lehet, hogy a 3Dmarkban nem övé a cúcs, de a valós alkalmazásokban/játékokban nem tűnik akkorának az nvidia előnye... , de ez csak az én véleményem.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #28518 üzenetére
Ez nekem olyan AC-feeling.
Mindenesetre az ős-Turokoknál jobb. Majd kap tőlem egy 5-öst vagy 6-ost, attól függ, a későbbiekben milyen lesz. A játékmenet amúgy nem rossz, nem is unalmas, az élőlények, animációk nagyon jók (tényleg élni látszik a dinók bőre pl., és ahogy a távolban ballagnak a brontók az esőerdőben, az nagyon király), de a pár poligonból összerakott sziklák vagy faágak nagyon gagyi érzetet keltenek, és a hatalmas méretből min. valami normális textúrázást elvárna az ember. Persze, UT3 motor (nincs élelmosás); ezzel az engine-nel még csak egy jó grafikájú játékot láttam, a Bioshock-ot (még UT3 sem) - viszont nem kell neki quad SLI.
A tesztoldalamra majd teszek föl képeket a héten. Amúgy ua. csapat sztem, totál Blacksite-érzésem van tőle. Persze, a nem túl ütős grafika mellett a játékélmény ott is remek volt, és az ellenfelek itt sem hülyék, csak néha kicsit süketeknek tűnnek (vagy én lopakodok jól a hangtompítós fegyverrel). Aztán, ha észrevesznek, akkor FUTÁS!
Ja, és amikor késsel elkapok egy dino-t, és kívülről mutatja, ahogy (egérnyomogatásra) széttrancsírozom az agyát a késsel, miközben az küzd, hogy ugyanezt tegye velem a fogaival, az még számomra is elfogadhatóvá teszi ezt a kis külső nézetet. Végre egy eredeti ötlet.
Bocs a hosszú OFF-ért. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #28508 üzenetére
Turok-ot nem nézted? Most muszáj azzal játszanom, mert 16.5GB-ot foglal a vinyón!
GRID egyébként 8.5-tel totál OK kell legyen, nem fagy, nem akad stb. Azzal is megy, meg Xtreme-G-vel is.
8.5 hotfix AGP 38xx karikhoz jött ki, bár nemrég egy AGP-s hotfix oldotta meg a PCI-E-s problémákat is. -
FeRRaR1
őstag
-
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #28357 üzenetére
Nono! Sebességkülönbség van. Másoknál elég komoly (10%-osról volt szó, ha visszaolvasol), nálam minimális (viszont az következetesen). Support listában nincsen benne minden apróság.
Amúgy következetesen kevered a Catalyst és a driver verziót. Utóbbi még csak 8.49xxx, 8.5-ös nincs.
Ha már olyan tájékozott vagy
, tessék, itt az AGEIA (lásd a leírást). Ha rákeresel, akkor is ezt dobja ki (nekem is így jött be, amikor az új drivert kerestem, mert némelyik programnak már 8.x kell). Jó ideje az nV-áé az AGEIA, még ha nem is hiszed el.
Teljes fizikai számításra ma még valóban AGEIA kari kell, ebben egyetértünk, csak piszkosul nem éri meg 45k-ért venni egyet, amikor azért sokkal komolyabb procit vagy VGA-t vehetsz, amelyekkel a megjelenítés jóval gyorsabb lesz, mint egy drága AGEIA karival, hiába fizikázna az. Ezért sem nagyon veszik.
Azt meg írtam, hogy én sem láttam működni, amit írtam, az ATI információ, és ott a már említetteket írták anno. Elolvashattad volna, egyébiránt ATI oldalán van egy rakat játék (UT3 biztosan), amely támogatja a Havok PhysX-et. De azt is írtam, hogy ebben is lehet, hogy neked van igazad.
Többször már nem írom, nézz utána.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #28355 üzenetére
Az ATI szerint meg bármilyen X1xxx fölötti VGA jó PhysX-re (HavoK), ha a játék támogatja (pl. UT3 motor), de lehet, ők tudják rosszul.
Én az ATI-tól letöltött leírásban olvastam, nem próbáltam személyesen. És ez persze jóval olcsóbb, mint egy nVidia PhysX kártya, de csak a megjelenítés fizikáját számolja.
HD sorozatról nincs infóm, de állítólag egy X1250 is megteszi.Jó, hogy tudod, milyen Catalyst-et használok.
Egyébiránt, ha megnéznéd, láthatnád, hogy a 9550-es kariktól fölfelé mindenhez van + a 8.6-osban. Mert én megnéztem, nem csak úgy tudom.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
TTomax #28276 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást. Csak úgy gondolkodtam , mert szoktak hozzám jönni tanácsért , milyet vegyenek , miből... Olvasgatok teszteket itt is , külföldit is , azért választottam a havernak az MSI 8800GT-OC-t is , de pont megláttam , hogy ugyanannyi lenne ez a Crossfire megoldás (most így 2*3850-nel , depós 22800-as darabáron
)... És ha egy jó gamer gép kell valakinek , aki kérdez , lehet , hogy inkább a crossosat ajánlottam volna a 8800GT-s megoldás helyett, de most így már már meggondolandó...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
TTomax #28113 üzenetére
Nem nekem ált feljebb, mondom csak arra voltam kíváncsi h van e valami hatással a VGA ra mert nem tudtam, de te biztos mindent tudsz, 1ébként a válaszokat köszönöm!
Ki nézett hülyének? max te engem
meg magadról állítasz szegénységi bizonyítványt h olyat fikázol amit nem ismersz...
Részemről be fejeztem...
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #28020 üzenetére
Pedig de. Legalábbis vannak ott RAM-hűtőbordák, érintkeznek a naggyal, Tomboy szerint pedig tovább mentek a RAM-jai és a GPU is, mint a gyári hűtővel. Egyébként bios-cserékkel kapcsolatban éppen arra szoktam utalni, ami nálad is tapasztalható. Ha meg nem használod ki a karit, minek a másik bios?
FeRRaR1: Gigának is van király VGA-hűtője iPonban, valahogy mégsem azt teszik VGA-kra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI Gaming X Trio 3060
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest