- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
válasz
fagy53 #23348 üzenetére
az IC-kre és hiába adta meg a gyártó a 70°C-ig a garantált paramétereket hát azért nem mindegy milyen gyártó
egy amd amely több tízmillió ilyen kártyát ad el több tíz milliárd dolláros forgalommal szted?jól van az megtervezve nem kell félni
max 1-1,5 évig tart meg az ember egy ilyet úgyis, ha meg utána megy tönkre 3000 ft-ért veszel a PH aprón egy hasonlót, kit érdekel az életartama? nálam ne menjen tönkre és kész nem is fog
mod: itt pampogsz aszt még tíz év múlva is vígan teszik a dolgukat
-
Bundás22
őstag
válasz
fagy53 #23344 üzenetére
szvsz előbb lecseréled mielőtt tönkremenne szvsz
mostanság kezdenek megdögleni az ötéves 9700pro-k azok is évekig működtek 50-70 mitommén hány fokon és semmi bajuk sincs, ráadásul régebbi technika hol lesz ez 5 év múlva de még 2 év múlva? lol
gyárban nem véletlenül úgy gyártották le ahogy szvsz, ennek még braziliában 50fokos környezetben is tudni kell a 100% load-ot 50 órán keresztül és semmi baja nem lesz
szal én azt mondom kár ezen aggódni abszolút felesleges, ha tunningolod az más, de ha alapon játszol vele akkor tuti semmi baja nem lesz -
rollins
őstag
válasz
fagy53 #23038 üzenetére
SuperPi-re még fLeSs is azt írta, hogy erősen Intel-re optimalizált, nem mérvadó.
Tény hogy gorsabb a C2D, de annyira nem estem hanyatt tőle. Tetszik meg minden, az e4300 feszemelés nélkül megy 2.8ghz-en, ez már 1ghz tuning, ilyet mondjuk nem tud az Amd. Ha most visszacserélnék egy amd-re, mondjuk 6400+ -ra és nem tudnám megnézni semmilyen programmal mi van a gépben, lehet észre sem venném.De azért nem biztos hogy visszacserélném.
-
barnam_
nagyúr
válasz
fagy53 #22915 üzenetére
Hmm... 1.4ns Hynix... Gigabyte-ot se veszek/vennék
-
TomBoy1986
veterán
válasz
fagy53 #22647 üzenetére
Hogy mennyi értelme van? Nem tudom, mert még sajnos nem láttam róla tesztet, pedig érdekes lenne
Viszont egy normálisabb házhűtéssel (2db 8cm-es vagy 1db 12cm-es) már megbirkózik ez a hűtés - érzésem szerint - a kártyával.
Szerintem a 41K-s ár már nagyon baráti az aktívért, de onnan is csak 2.5K a passzív. Az aktívot ugyan le lehet venni 0%-ra, de úgy nem bírja el.
-
-
Foglalt név
addikt
válasz
fagy53 #22465 üzenetére
Nem a ref órajelű 3870ekre gondoltam
Itt, kisebb gpu nagyobb mem kombinációval is értek el hasonló/jobb eredményeket
A ciripelésnél, pedig tényleg a vga miatt ciripelhet az alaplap. Ehhez a procinak nincs köze. A pci-e körüli áramkörök nagyobb terhelést kapnak és azok között lehet, ami ezt nem szereti. Nekem egy s939-es giga lapom csinálta ezt. Kis vga-val hangtalan volt. Ellenben komolyabb teljesítményűvel idegesítő hangot produkált, persze csak 3d alatt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fagy53 #22380 üzenetére
na akkor órajelhez valami:
a 3850es clock speedje 833mhz, a 3870esé 1125. a 3850esen lévő chippek nem tudom mennyire vannak hitelesítve, a 3870é biztosan 1200ra. az, hogy nagyobb a késleltetésük, és emiatt lassabbak lennének, csak azonos órajel mellett igaz, alap órajelekhez viszonyítva hatalmas baromság (elnézést, de ez a tévképzet minden alkalommal elhangzik generációváltások között... persze, hogy több órajelciklusnyi idő kell, ha egy ciklus időben sokkal kevesebb ideig tart... pl egy ddr1 400mhz 3-3-3-3-6 és egy ddr2 800mhz 6-6-6-6-12 esetén egy órajelciklus ugyanannyi ideig tart, hiába magasabbak a második késleltetési idejei!) másrészről meg a késleltetési értékeket ne misztifikáljuk már túl. harmadrészt meg a 3850essel lehet, hogy az 1125öt el lehet érni szerencsés esetben... és szerencsés esetben hol is van a 3870 memjeinek vége, mert azt is lehet ám húzni?;> no meg a GPU clock speedje sem fix 775, ezt se feledjük...
a 3870 hűtése 35%ig nem igazán hallható (tegnap éjjel a venti finomhangolásával és tesztelésével foglalatoskodtam pár órát, ha már az MSInek nem sikerült), 40%ig minimális hangja van (ha figyelsz, és ismered a többi venti zaját, akkor kihallod), 62%ig még elviselhető, 80%tól kifejezetten hangos, 100%on pedig baromira. más kérdés, hogy 65% bőven elég, hogy folyamatos 100%os terhelés alatt (többórás stalker pl) ne menjen 68-70 fok fölé a GPU hőmérséglete egy jól szellőző házban, miközben a játék zajai amúgy is elnyomják. 35%on nekem 24 fok körüli szobahőmérségleten 44 fokon megy, és a többi ventitől egyáltalán nem hallatszik. valamint nem a szomszéd kártyára fújja a meleget, és nem megy szembe a jelenleg egyre elterjedtebb elölről-hátra alulról-felülre (antec 900, cm 690 pl) légáramlatokkal.
szóval a 3870 nem feltétlenül csak azoknak való, hanem azoknak is, akik pl a 3870esénél is jobb teljesítményt akarnak biztosan elérni;> lehet az erősebb cucchoz hasonlítgatni, hogy el lehet érni a másikkal is a teljesítményét, csak éppen azt is figyelembe kell venni, hogy azt is meg lehet húzni ám
-
dr.radon
csendes tag
válasz
fagy53 #22366 üzenetére
Akkor a GDDR4-es sávszélessége csak elméletileg nagyobb? Egyáltalán a GPU feldolgozó képessége igényli az ekkora sávszélességet? Vagy a GDDR4 memót csak azért rakták a 3870-es mellé, hogy a kártya összfogyasztását csökkentsék? Nem értem...
Azonos órajelen a 3850-es gyorsabb. Szóval ha a 3850-esemet felhúzom a 775MHz-re ( a memória freki változatlanul hagyásával ) akkor gyorsabb lesz picivel mint a 3870-es?
-
debut12
aktív tag
válasz
fagy53 #22193 üzenetére
Akkor az most jó, vagy rossz rám nézve????
Amúgy az alaplap, RAM, videókártya egyvelegnél hallható ez a hang. (ahol a RAM videókártya találkozik)
Lehet, hogy nem is a kártya, hanem a RAM, vagy valamelyik alaplapi xar adja ki ezt a hangot????Lényeg, hogy foglalkozzak, vagy se ezzel a hanggal?
-
Bundás22
őstag
válasz
fagy53 #21862 üzenetére
akkor majd az nv és az intel egymást fogják marcangolni, ha az intel egyedül marad a procipiacon akkor se fogja túl drágán adni inkább elad sokat de olcsón(jó picit drágábban), a tik-tak-ot pedig sztem komolyan gondolja
Az ati csak nem de ha a procigyárórészleg befuccsol végleg, megveszi az IBM, a szellemi tőkét nem hagyják veszni, vagy valaki
egyébként ha csődbemennek egy könnycseppet se fogok hullajtani értük a phenom sz*r, megérdemlik -
Bundás22
őstag
válasz
fagy53 #21349 üzenetére
ki van hajtva a kártya ennyi, nem érzékény az proci órajel változásra
3,2-ghz-et nem megy nax kipróbálhatom 2.0 ghz-en a procit a vga-val úgy sztem adna olyan 4000 sm3 pontot de 2,6 ghz-es x2 sztem elég neki, sokkal erősebb proci már nem dob rajta akkorátaz sm3 pont jobban jellemzi a vga teljesítményét, tehát a valóságot mint az összpontszám, lehet alá quadot is tenni, de játékba már nem gyorsítja -
katt777
félisten
válasz
fagy53 #21221 üzenetére
Nem tudtam, mert nincs az adatlapján. Egyébként nem tanács volt, csak leírtam valójában mi a FULL grafika Oblivionban. Meg lehet próbálni, és akkor legföljebb kiderül, hogy valójában csak 3-4 FPS lesz az. Csak mielőtt valaki abból indul ki, amit ő írt, aztán kellemetlen meglepetés éri. Én ezért jobb' szeretem, ha oda van írva az a grafikai beállítás, illetve az alatta mocorgó vas.
-
katt777
félisten
válasz
fagy53 #21218 üzenetére
Ki váncsi egy P4 véleményére?
FULL Oblivion grafikáról volt szó, az meg az, amit írtam. P4 nem játszik (az AMD-m is köhög 3,2GHz-en, CF meg jelenleg nem hoz előnyt). Nem hogy nem egy liga, nem is ugyanaz a sportág.
Valamit sumákoltak AMD/ATI-éknál. Mivel múltkor letöröltem, most újra letöltöttem (azt hittem, uazt), hogy megnézzem Oblivion-t Vista alatt, mert nem hagyott nyugodni a szívások ellenére sem, hogy Obliviont (is) javítottak ebben állítólag. Ugyanarra a szűz Vistára telepítettem fel, amelyen az elméletileg ue a 8.3 Catalyst nem ment, de már az elején kiderült a suttyomban végrehajtott változás: már az installálás után közölte, hogy nincs VGA a gépemben (egy sem). Ez a régiben nem volt, a csöndben kitett javított változatban viszont ezexerint igen. Na, mondom, nem versz át, feltelepítettem (csak a drivert) +1x, aztán már látta. És az eredmény? Ezúttal 9500 körüli 3DMark eredmény helyett 123xx (CPU-score-om most csak 100-zal lett kevesebb, amúgy 12633 volt a 8.2-es).Leírom +1x: Tökéletesen azonos rendszerre, ugyanaz a driver. (Elméletileg.) Oblivionban annyi javulás mutatkozott, hogy míg 1 VGA-val most is 18FPS-en kocogott az előző hsz-omban említett beállításokkal, CF-rel most képes volt 24-es átlagra is felmenni. XP-n még nem mertem megnézni újra.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fagy53 #21149 üzenetére
huh végre valaki jártas elektronikában
anúgy a karik nem egyenfeszültségű tápot kapnak??? Mármint annyira nem vágom, de a gép tápegysége nem egyenfeszültséget küld a gép felé? vagy csak megfelelő feszekre transzformálja a 230V-ot?
Az ilyen simítókondis cucc egyenirányítókban van, a feszstabilizátorokban tranzisztorok vannak, diódák, kondik csak akkor, ha változó feszt kap az alkatrész, nem? Homályosíts fel ha rosszul tudom -
Mike 32
aktív tag
válasz
fagy53 #21143 üzenetére
Minden tiszteletem a tied
Meg aki ezt meg csinálta ,de nem refhütéssel az is biztos.Látszik a procin is 4.7GBundás22 Majd ha te is belinkeled hogy a tied megy annyin majd akkor
Kelvin Na erre gondoltam énis hogy EXTRA hütés nélkül hazai viszonylatban.
Nállunk nenm sürün lehet szárazjeget venni a sarki boltban -
TomBoy1986
veterán
válasz
fagy53 #20927 üzenetére
Persze persze, csak az hibádzik, hogy egy nagyon komoly szövetségese van az AMD-nek ebben a harcban... és a Microsofttal az NV sem mehet szembe
Késleltetni ugyan tud, de nem nyerhet - persze ilyenkor jön az, hogy akkor majd az NV is kiad olyan kártyát... blabla...
Na mind1. Jön hamarosan az Intel is, s mivel tudja hogy óriási a hátránya, így megpróbálja új megvilágításba helyezni a dolgot. Remélem ez sem fog sikerülni...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
fagy53 #20923 üzenetére
Szerintem növekedni fog a részesedésük, mert az NV semmit nem csinál. Bocs, csinál most mutat majd be egy új kályhatípust...A GT200-ig állítólag nem lesznek versenyképesek.
9600GT:
Véleményem szerint az a sors vár rá, mint a 7900GS-re. Most gyors, esetenként gyorsabb is a 3850/3870-nél, de valószínűsítem, hogy idővel vissza fog esni bőven az ATI-k mögé (akárcsak a 7900GS vs. X1950GT/Pro).És hogy mennyire fog beállni a 48xx? Azt egyelőre nem tudom, de hogy 50 fölött fog kezdődni az szerintem tuti.
Dehát még mostanában jön a 3850 X2 is. Az is érdekes játékszer.
Aggregátor:
Csináld amit én szoktam: hugomnak adom - ő meg esetenként fizet (vagy eladom az övét). -
TomBoy1986
veterán
válasz
fagy53 #20907 üzenetére
Áááá szerintem a HD 48xx-as kártyák 50K fölött lesznek. Hiszen a 480sp és az emelt órajel, és az előrevetített 40-50%-os teljesítménynövekedés elég meggyőző.
Szóval szerintem 50K fölött lesz a kártya.
Aggregátor:
Sajnos ez a párosítás nem működik együtt. A CF-X csak a 3xx0 szériával kezdődött meg. A 2-es széria nem támogatja. -
katt777
félisten
válasz
fagy53 #20377 üzenetére
Ha kiszámolom, mennyiért és mikor vettem a 3870-eimet, illetve a várható használati idejüket leosztom az addig eltelő időre, akkor az jön ki, hogy nem feltétlenül érdemes az olcsóbb árra várni, mert az avulásuk úgyis ugyanakkor következik be, és az egységnyi időre jutó költség nem feltétlenül lesz kevesebb azzal, hogy később veszel VGA-t, de olcsóbban. Akkor már inkább élvezze az ember a minőséget és a gyorsaságot, amiket nyújtanak. Mindezt természetesen nem a frissiben, extrém áron megvásárolt 3870-ekre értem, és nyilván attól is függ, ki mennyi ideig akarja használni, majd mennyiért eladni a sajátját, de érdemes kicsit számolni.
-
Bundás22
őstag
válasz
fagy53 #19833 üzenetére
hol látsz te 9-et?
motion blur pedig segit az alacsony frame-rate-en de mind1, kevésbé feltűnő
ha annyira zavarna az alacsony fps 1024-be tolnán de inkább nézzen ki qrva jól, jókat akciózok így is, nekem megéri a komprumisszum, a harc hevében és a látvány miatt eléggé lesz*rom h hány fps, szaggatni nem szaggat ez a főha átjönnél és megmutatnám azt mondanád h nem gáz, pláne motion blurrel
jó ennyit tud ez a gép ez van
ilyen látványról nem mondok le a kedvetekért:
[link]
#gaboman: ha nagyon sok a robbanás, az ember, de ha tényleg qrva sok jön ami azért ritka akkor meg-meg reccen, de nem vészesen 0,1-0,2 másodpercre talán, de utána megy tovább -
bajusz15
senior tag
-
-
katt777
félisten
válasz
fagy53 #18431 üzenetére
+2 fok, szóval agyonhajtotta!
1. igen (csak szarul)
2. nem t'om, én nem cseréltem hűtőt (fölösleges), Zalman-t meg nem is nagyon tennék rá.
3. AT027b4 műxik (néha bizonytalan, ha 3D beálításra is használod), RivaTuner alá megfelelő bios kell, különben szórakozik, AMD GCT nem látott semmit (de ez sem kell).
4. 010.067-es bios-szal van, és nálunk a legtöbb 3870 ilyen. Egyvalakiről tudok, aki 073-assal vette, de annak alapból rossz a hűtése (25% alap, és az kevés).
5. PP természetesen működik.010.077-est rá kell tenni (Sapphire, ez a jó!), vagy tuningbiost (az 1200/1600-ig engedi, de nincs sok értelme). Ha 885-ös GPU nem elég (mire nem? - arra meg úgy se), AT v. RT használható húzásra. AT bizonytalankodik, RT-ben min. GPU 390MHz, ha viszont átállítod a határértékeket, akkor a max. lesz 775.
Hűtés jav.-ra RT beállításokat találsz nálam (nyerhetsz vele 3-5°C-t a 077-es bios-hoz képest, ha nem akarod, hogy hangoskodjon a venti), de ahhoz is kell bios frissítés, mert még a 071-essel is csak 25%-os sávokban vált. 073-at nem rakja rá az ember, szóval ebből az irányból is 077-es lesz. -
katt777
félisten
válasz
fagy53 #18401 üzenetére
Nem "fűt" ez a progi, akárhogy terheli a VGA-t. Nézem, nézem, és nem bír 69°C fölé menni az istennek se (arról is le-lesik 67-68-ra), pedig csak a bios dolgozik, RivaTuner nem. Az mondjuk igaz, hogy eddig a legterhelőbb progi is csak 64°C-ig fűtötte a GPU-t, tuninggal 66°C-ig, szóval valamit azért tud.
Tuninggal talán ebből is lesz még +2°C. Sztem attól a karimnak még nem sok baja esik.
-
Rica
senior tag
válasz
fagy53 #18347 üzenetére
Köszi Neked is és katt777-nek is a választ!
Augusztusra terveztem idáig egy 3850-est, de a mostani jól felkavart vga helyzetben ki tudja, mennyiért lehet majd egy rendes karihoz jutni addigra. A 3870-es nagyon szimpinek tűnik, pláne ha 35k körül lesz egy új. (nekem nem kell gyárilag nyújtott és szuper hűtött, megoldjuk azt mi itthon pár forintból)
Szal innentől a család év végi anyagi helyzetén múlik minden. Ha marad a mostani küszöbrágás, no changes at all, de ha bejönnek a terveim, akkor ez a konfig kap egy rendes dobozt és megy a gyerekeknek Sims2-re meg 3-ra és az új konfigom leszen: E8400, Giga P35 DS3P, ocsó ddr2 ramok és ütős vkártyinka, valszeg atis inkább, mert a kályhákat meg a csalókat nem szeressük. -
Rica
senior tag
válasz
fagy53 #18319 üzenetére
Szia! Nyár végén pályázok egy 3850-esre, de ha 35-40 között lesz egy 3870, akkor rástartolok arra. Szerinted kihajtja az x2 3800-as procim 2950-en? (3 ezren is stabil, de ott már 1,46 Voltot két 1,41 helyett, amit már nehéz lenne hűteni a kánikulában Far Cry 2 közben
.) Köszi.
-
katt777
félisten
válasz
fagy53 #18319 üzenetére
Mint írtam, ugyanazt, vagy legalábbis hasonló CPU/VGA teljesítményt C2D-vel 300MHz-cel alacsonyabb frekin kapod meg. Tehát egy 3GHz-en járatott C2D-vel fogsz hasonló eredményt kapni, mint egy 3,3GHz-en járatott X2-vel (és ez nem a VGA
). Én legalábbis belinkelt teszteken, képmentéseken ezt láttam. 10% körül van a különbség a procik között Intel javára azonos frekin.
Lényegében, ha a max tuningolhatóságot összevetve 10%-kal, vagy még többel olcsóbb az AMD az Intelnél, akkor megéri azt venni (ha csak nem extrém teljesítmény kell, mert azt AMD nem tud). Természetesen a szükséges hűtést is bele kell számítani, ha kisebb Intel procit akarsz nagyon felhúzni, mert a 6000+-ra pl. nem kell extra hűtés 3,3GHz-ig, annál tovább meg úgysem nagyon megy (sok még addig se), AMD fronton pedig nagyon sokat ér az a dupla cache a kisebbekkel szemben. Jelek szerint 3,2GHz körül, nagy felbontás és max grafika mellett elegendő az AMD, de a 3870-nel, gondolom, úgyis minőségre mész. Ha nincs nagy felbontású monitorod, akkor mindenképpen Intel kell a 3870 teljes kihasználásához. CF-t meg majd jövő héten tesztelem. -
katt777
félisten
válasz
fagy53 #18312 üzenetére
Sztem meg vsz éppen azért hivatkoztam a 3D pontokra, mert azok jelzik a proci limitet, 1950XT-mnél anno pl. egyértelműen. 2,5GHz-ig volt 100 3D pont (SM2/HDR) emelkedés 100 MHz-enként, onnantól 1,9GHz-ig csak kb. 30, és ott volt a végső határ, mert felette csak 1-2 pont volt 100MHz-enként (amúgy másutt is ezt lehetett olvasni, más tesztek alapján).
3D06 tehát éppen tökéletesen alkalmas a proci-limit behatárolására, már ha valaki egyrészt a 3D pontokat veszi figyelembe, mások meg azt, amit ez a valaki leírt.Pl. hogy egyszer sem hivatkoztam az összpontszámra, csak a 3D eredményekre.
Játék bench-ek amúgy inkább nem mérvadóak, éppen a "félrehangolt" játékok miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest