- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
loree69 #39308 üzenetére
Így az adatokból azt mondom: nem kapcsol fel 3D-be a kari, szerintem a srác kilőtte az ATI hotkeys pollert. Monitorozta a frekvenciákat?
Vagy esetleg cache v. RAM-hiba, elcseszett tuning, egymásra installált driverek, széttöredezett lapozófájl, ha a visszaesés nem állandó.
Megnézhetnétek azért az extra fogyasztókat leszedve a tápról. Az 500W elég, ha jó a táp, azaz szépen, elosztva legalább 17A-t le tud adni a 12V ágakon, de ha csak valami osztott vacak, vagy kisebb áramfelvételre kalibrálták, lehet kevés. De én nem hiszem, mert a táp gyöngesége esetén elmenne a kép, nem az FPS zuhanna a mélybe. -
gtasystem
őstag
válasz
loree69 #39312 üzenetére
nekem ram optimalizáló okoz ilyet hogy nem tér vissza stand by-ból..
elvileg a tápnak elégnek kellene lennie bár ez a csili-vili neonok+venti hegyek miatt a franc tudja.. meg az a 3870x2 is zabál rendesen nameg gondolom a proci is meg van húzva..
táp topikot javaslok
lehet hogy nem elég a táp..
-
WesTM
őstag
válasz
loree69 #39308 üzenetére
Hát próbaképpen egy új drivert érdemes feltenni, mert a bia val voltak problémák amikor megjelent,és ezt új driver orvosolta. Talán hotfixben is volt valami hozz, de ebben nem vagyok full biztos.
Hozzáteszem az 1920as felbontás már kicsit magas.
Katt: Hát a térdem még nem felismerhető.De már rá tudok állni. Doki is ijesztget hogy 2X6hét. Mondom neki doktor úr én nem futni akarok, elég nekem hogy a tópartig ki tudjak menni, mert tombol a csuka szezon.
-
katt777
félisten
válasz
loree69 #39302 üzenetére
Mi a probléma?
Ez egy remek hibajelentés: "fps leesik egy pöttyet"
Pontosan meghatároztad, milyen alkalmazásokban, és milyen mértékű a visszaesés.
De ha a tápod nem tetszik, húzz le róla pár fogyasztót, egyből látni fogod ez eredményt. Egyébként határeset.
WesTM: Egész jó a lábad, ahogy szaladgálsz a topicok között!
-
válasz
loree69 #35667 üzenetére
Ha nem munkára használod, hanem személyes célokra (pl: játék, hacsak nem a játéktesztelés a munkád), akkor nem legális. Ha munkára használod, akkor meg elnézést kérek. És szerintem ne itt folytassuk, mert erősen off.
Csak hogy ON is legyek:
Tegnap este betoltam a gépembe az E8400-t (E4300-at váltotta), és érezhetően gyorsabb a gép még azonos órajelen is (9x333-on). A tesztek folyamatban vannak, az E4300-asok már mind megvannak. Szerintem lesz megleptés azoknak, akik szerint az L2 mérete nem számít.
-
szumo
senior tag
válasz
loree69 #35654 üzenetére
Nekem is van problémám, de én tudom az okát is.
Nálam a Vista-TV tuner progi-Catalyst szerilmi háromszög szokott megborulni, de csak ha játszok tv-zés közben.
A másik problémámat már megoldottatm, ami miatt a crysis kivágott, az az alaplap "green power"-je volt, s mikor kellett volna a kakajó a gépnek alulfeszelt. Úgy kikapcsoltam bios-ból mint a huzat. Azóta csak a képernyő illesztőprogija omlik össze néha a fent említett okok miatt. -
katt777
félisten
válasz
loree69 #35657 üzenetére
4870 43k-ért? Nekem is kell!!!! De mekkora felbontásban játszol? 4870-nek nagy felbontásban van értelme, vagy erősen meg kell rángatnod a procit.
butcher eu: Nekem nem jön be a folyamatosan özönlő ellen, az aknavetővel is kilőhetetlen tűzfészkek (azaz a kényszerített játékmenet), és a többi játékbeli csalás. Elhiszem, hogy multija jó, de akkor csak azt csinálták volna meg, ha nem tudnak "AI"-t programozni. Most nyomom az ÜS2-t, és hihetetlenül felüdít. Minden a helyén van, reális a megvalósítás, remekül működnek az extrák, és csak 1-2 helyen bukkannak fel odascriptelt ellenségek (de még akkor sem csak úgy ott teremnek).
-
katt777
félisten
válasz
loree69 #35654 üzenetére
Segédprogram? Vagy valami rosszul beállított pucolóval beletúrtál a registry-be? Esetleg a 8.8-as nem csak alapból volt rossz, hanem ott is hagyott valamit a rendszerben?
De ha a 8.7-tel rendben vagy, használd azt. Írtam soxor: az az utolsó direkt 3xxx karikra fejlesztett driver (ezért a legstabilabb), a többiben már 4xxx-eztek, és ez ATI-nál mindig a régebbi hardverek elhanyagolásával jár (VGA, chipset, stb, ahogy az 580X-szel is besz.pja az ember 8.2 felett). Ezért is szívtunk a 8.8-cal, amit nyilván foltozgatnak már a 8.9-ben is, de ha a szokásos ritmusukat nézem, vsz. a 8.10-es vagy a 8.11-es lesz egy rendesen átdolgozott, nem csak foltozott csomag.
Végül is lényegében a lapunk chipsetje a lényeges eltérés a konfigjaink között. -
katt777
félisten
válasz
loree69 #35650 üzenetére
Jó, akkor mondom: nálam kutya baja, Warhead-et is viszi (XP és Vista alatt is), még 10% VGA-tuninggal is. A hiba tehát nagy eséllyel nem a Catalyst-ben van.
Hozzáteszem: van egy full VGA-driver mentes partícióm, és ha bármely Catalyst-tel problémát tapasztalok (mert voltak már hibásak, mint a 8.3 amelyeket lepucolni sem lehetett), akkor visszatolom pár perc alatt. -
Pancsermeste
őstag
válasz
loree69 #35319 üzenetére
Szerintem kevés a memoriád, és akadáskor swap-ol...
Nálam le van tiltva a virtuális memória, ami így 1280*768 medium-high beállításokkal még OK, de nagyobb felbontásnál, vagy minden high-on már elfogy.Mindenkihez: Itt is megkérdezném... 3870 vagy 4850? Megér a 4850 kb. +10K-t?
-
Freeman87
csendes tag
válasz
loree69 #30450 üzenetére
Hát srác! Engem meg győztél!!
) Köszi a segítséget.És lenne itt még valami.
ATI féle 3870 is van meg Sapphire féle is...Értem ezalatt azt hogy mind a 2 Sapphire -edition.de az egyiknél GDDR3-as rammal van És a kék kari a hűtőjén ATI logóval .
A Sapphire....Sapphire Edition meg GDDR4-s rammal van és piros a háza és a hűtőn is Sapphire logó szerepel...Nos melyik a jobb???
))
Köszi a helpet előre is
-
Beowulf_78
addikt
válasz
loree69 #22798 üzenetére
Hát...te tök másról beszélsz...
Ki beszélt a VGA melegedéséről?
Azt mondtam hogy a kártya által generált hőt nem vezeti el hanem befújja ill. bent marad a házban. Tehát a proci,ram, északi híd, vinyók minden melegebb lesz pár fokkal csak azért mert a "nagy" Asus másképp oldotta meg a hűtést mint a többiek.
De egyébként nyugodtan olvasgasd a fórumokat, csak előtte tudni kellene hogy miről is beszélek... -
Beowulf_78
addikt
válasz
loree69 #22405 üzenetére
Én is az újabb hardverre gondolok.
Nem mostani darab a 3d06. Már ki kellett volna adnia a Futuremark-nak új 3d teszt progit mert a mostani hardverekhez már kevés és ebből adódóan nem is kezeli le megfelelően az újabb technológiákat. 2 GPU, Quad proci, Woldale család, és gondolom a Kentsfield család is ide fog tartozni. -
rumkola
nagyúr
válasz
loree69 #22126 üzenetére
2008.03.11.-ei hír:
csak a VGA piacról van benne szó.."Az Nvidia részesedése a negyedik negyedév folyamán a korábbi 64%-os értékről 71%-ra kúszott fel, így az AMD számára a piac forgalmából kevesebb, mint a szállítások egyharmada jutott (nagyjából 29%)."
Ezek alapján jóval több mint dupla az NV...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
loree69 #22033 üzenetére
Tök egyértelmű...
UT3, Bioshock, RS: Vegas, Gears Of War... illetve az összes Unreal Engine 3 progi a Deferred Shading miatt nem támogat AA-t. Leeht rá hackolt megoldást erőltetni (amit az nV és az AMD meg is tett), de helyenként olyan recés lesz tőle a progi, hogy rossz nézni.
Crysis... az AA bekapcsolásakor a Shader Quality és az Edge Detect szűrés kikapcsol. Ez túl nagy veszteség nem éri meg.
STALKER... Róluk inkább ne beszéljünk, Deferred Shading fullon alapértelmezet, szóval AA nuku.A jövő játékaiban még többet alkalmazzák a Deferred Shading-ot, így hasonlóan nem lesz támogatva a hagyományos MSAA. Ilyen esetekre a DX10.1-ben bevezetet PreDefined AA mintavétel a megoldás, és egy Shader alapú algoritmus a számításhoz.
Gyakorlatilag AA a jövőben csak DX10.1-es karival lesz. -
rocket
nagyúr
válasz
loree69 #21927 üzenetére
Elavultak a driverek mire a teszt vegere ertek (ezuttal a 8.3 X2-nel gyorsult es nem csak papiron
), ettol fuggetlenul le a kalappal a tesztelok elott, igynezki egy igenyes teszt es nem ugy ahogy 3 ora alatt osszecsapja a hardverrel foglalkozo weboldalak joval nagyobb resze.
-
leviske
veterán
válasz
loree69 #21089 üzenetére
Lehet, hogy buta vagyok, de én ugy tudom, hogy a nV nem tud semmit kivenni a VIA-ból. A CPU licensz a VIA tulajdona és ezt az nV nem használhatja fel, mint "nV CPU"... csak akkor tud gyártani CPU-kat, ha a felvásárlás után felfuttatja a VIA-t. Megszüntetni nem szüntetheti meg.
Azt pedig halkan meg kell jegyeznem, hogy rettenetes lemaradásból indítana az nV, bár talán még mindíg jobban jár, mint hogy később teljesen kiszáljon a PC üzletből.
-
katt777
félisten
válasz
loree69 #20828 üzenetére
Maotun, DeSanto, Athomi, és további elvakult fan-eknek egy józan embertől:
Kilőhetetlen géppuskafészkek, aknavetővel átlőhetetlen deszkák, fogyhatatlan, olykor irreálisan mozgó, nálad nagyobb tűzerejű ellenség, stb. Ezek mind egy szarul megírt program ismérvei. Csalások. Öntik rád a szart, hogy ne vedd észre a hibákat (én azért észreveszem). No és a mentési lehetőségek hiánya (a la konzol-idiotizmus).
Én mindezek ellenére végignyomtam (nem god-módban), mert béna nem vagyok, csak rühellem az irreális játékokat (pl. a fentieket értve ez alatt, most nem feltétlenül egy fantasy-t vagy hasonlót).
Csak azt teheted, amit a játék akar, még egy kevés variációs lehetőséged sincs, mert különben véged. Pl. Pripjatyban először rossz irányba mentem, a semmiből már vagy 1000 terrorista jött elő (jött volna még több is, csak nem vártam meg), hogy egymásba folyt a tömeg (még egymáson keresztül lőttek is), a parancsnokom persze még mindig élt valahol az ellen közepében, és ez csak egy kiragadott részlet.
Ennyi terroristával (esetleg ha várok még kicsit, de biztosan nem változott volna meg a játékmenet
) már elfoglalhatták volna Oroszországot.
Lehet, hogy multiban jó, de az meg engem vajmi kevéssé érdekel, akkor adják ki multiplayer játéknak, ahogy ETQW-t és hasonlovakat.
Amúgy el kell ismernem, hogy a MoH Ariborne-nál csalóbb és trébb játékot még nem láttam, szóval ez jó pont a CoD4-nek.
Athomi: nagyon is jó az Oblivion (vegyük csak a fenti CoD4 problémákat, amelyek nincsenek benne), csak "sajna" nem elég hozzá pusztán a kéz.
Bundás22: Nem a grafikáról volt szó. Crysis egyébként, a hibái ellenére, nem szívat direkt a pofádba, jól látható szándékossággal, azaz abban tényleg bénázni kell, hogy elrontsd.És sokak (a bénák) állításával ellentétben a fejlövés is műxik benne.
Amúgy bocs, ha megbántottam valakit, csak az én véleményem volt a CoD4-ről, remélem, a fentiek ismeretében valamelyest érthetően. -
Bundás22
őstag
válasz
loree69 #20610 üzenetére
olyan hogy bármi is hangtalan van -e eggyáltalán? hogyne lenne, például egy szobanövény, vagy egy kavics azt mondtad bármi
viccet félretéve, miért ne lehetne hangtalan egy sz.gép? a zajt a ventillátorok keltik nem a nyákok, van aki megcsinálta már, bekapcsolod és észre sem venni, úgy kell odapillantanod a működésjelző fényre különben nem vágnád, amit kötve hszek el a belinkelt cikkről
-
-
katt777
félisten
válasz
loree69 #20371 üzenetére
Ahogy a hűtést beállítja az ember, no és azt se feledjük, hogy CF-öm van. 1 VGA-val hűvösebb volt, most az alsó kari van ezen a szinten, a felső 5°C-kal melegebb. Hja, ugye, alatta fűt a másik, és az alul lévő venti azért nem fúj ki minden meleget a házból (és kisebb a levegő mozgástere). De sztem 90°C alatt édesmindegy a VGA-nak, mert ez a gyári üzemi hőmérséklete (csak azért jobb' szereti az ember hűvösen). 1950XT-t még ATT-szal sem lehetett tuningolva 85°C alá hűteni, ha nem akart az ember megsüketülni, szóval nekem jó a 3870 e szempontból is.
-
Bundás22
őstag
válasz
loree69 #20317 üzenetére
bírják ezek 120 fokig állítólag károsodás nélkül, úgy lekapcsolják magukat önvédelemből(lefagy), az ati direkt úgy tervezi ezeket h ne tudják magukat kinyírni, nekik se lenne jó ha százezerszámra kéne garit intézniuk, gondolj h braziliában is eladnak ilyeneket ott már rég kinyúvadtak volna ennyi erővel tízezerszámra
nyáron beállítasz egy 75%-os ventit azt kész -
Bundás22
őstag
válasz
loree69 #20301 üzenetére
igen csak amit el lehet mondani egy hsz-ban 4 mondatban azt minek 4 külön hsz-ben 15 mondatban, ezt hívják fecsegésnek, a lényeg nincs kiemelve, elhiszem h hasznos dolgokat is mond
pl. a #20271 ill #20272 hsz-ai között 1 perc van miért nem volt képes megnyomni a mod gombot? sima hsz gyűjtés, egyébként csak fecsegés az is -
nmf
csendes tag
válasz
loree69 #19669 üzenetére
Nálam ez úgy nézett ki:
Betesz, használ...
3Dmark06: 1. teszt után gép újraindul
Crysis: 1. pálya betöltése után gép újraindul
stb.
A The Witcher pl. viszont fut 1280x1024 és minden beállítás maxon...
Nem sikerül rájönni, hogy mi a gond, az XP frissen telepített...Esetleg vmi. ötlet? Lehet, hogy hibás a kártya?
Asus P5KC
2x Kingston 1GB DDR2 1066Mhz
Intel Core 2 Duo E6850 3,0GHz 4M FSB1333
Asus Radeon HD 3870 TOP 512 MB (@775/1125 MHz) / Catalyst 8.2
DAACK HX550B-550W
XP SP2 -
katt777
félisten
válasz
loree69 #19598 üzenetére
Az a király, hogy a lapomban meg csak ATI-t tudok duplázni (amikro vettem, ATI volt a csúcs persze), tehát nyugodtan lesz@rhatom a jobb nV-kat, mert CF-ben úgyis én vagyok felül, lapcsere meg sokkal többe kerülne, mint amennyivel jobb esetleg az SLI (ráadásul nem is mindig). És a több karis konfigokban mindig az ATI-nak lesz szebb a képe a képalkotási eljárás miatt.
-
rollins
őstag
válasz
loree69 #19605 üzenetére
Eléggé felkavarta a dolgokat az Nvidia, de nem látom túl sok értelmét hogy +14k -t fizzesek érte.
Más: Már nagyon akarnák cserélni hűtőt a 3850 -en, van is egy vf700 szerű alu. primecoolerem amit ráraknék, de nincs borda se ramokra se a vrm-ekre. Biztos tudnák venni bordákat, de ha valamikor egyszer eladnám, nem tudom hogy szedném le a bordákat, a gyári hűtőt meg nem akarnám szétvágni (a gyári vrm-hűtőt kéne levágni mert egyben van az egész lemez). Szerintetek nem gond ha nem lesz hűtés rajtuk? Láttam péld. a Zalmanos Gigabyte 3870-en sincs borda a ramokon és a vrm-eken, ezért gondoltam hogy talán nem is kell. -
Kelvin
őstag
válasz
loree69 #19588 üzenetére
Furcsa mert márk még álltalában lefut és játék meg kifagy ,túlhúzásnál.Pár óra crysis is simán megy akkor ne törődj vele és persze ha nem is melegszik akkor pláne
Illetve az első biosoknál van egy 860-as clock limit.Asszem 63-71-ig bezárólag.neked hányas bios vann fenn?Mert ha ezek akkor lehet az a gond. -
Kelvin
őstag
válasz
loree69 #19582 üzenetére
Attól függ,h menyi feszt kap a kártya.Nekem 880/1200-on megy már egy hónapja.És semmi baja,még egyszer se fagyott ki.Nálam a gyári a (800/1200)volt így 10%-ot stabilan ki tudtam szedni a gpu-ból.Igaz a kártyám kicsivel több feszt kap mint a refkártyák,powercolor tuningkarilya.
-
katt777
félisten
-
lsc
nagyúr
válasz
loree69 #19279 üzenetére
Akkor hogy ne kelljen annyit nézegetni és számolgatni /és a rossz memória se zavarjon be / [link] elég rávinni az kurzort a kiválasztott kártyára , és megkapod a százalékos eredményt .
Érdekesen nézted egyébként a tesztet , mert pontosan szűrőkkel kap ki a gts .
Az x2 -őt természetesen nem néztem , az mindenhogyan egy más kategória .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest