- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket #21992 üzenetére
65nm-en gyártják majd és 1,5milliárd tranyó lesz a GT200-ban. Ez kb. 550-600mm^2 közötti die méret lesz. A 600mm^2 azért lehetséges, mert elképzelhető, hogy több TCP procit raknak bele, mert ekkora méretnél inkább túlteljesítik a lehetséges redundanciát. DuplaGPU-s cuccot egy tokozásban nem választhat az nV, mert nincs meg a megfelelő technológiája a GPU-k közti kommunikációra. Max kivehetik a RAMDAC-ot, de az sok vizet nem zavar. Itt a TCP procik nagy mérete miatt nőtt meg a chip. Tervben vélhetőleg 16 TCP blokk-ot terveznek. Gyártás során a lehetséges hibát beszámítva a chipbe én 18-at raknék. Lehet, hogy marhára gazdaságtalan lesz gyártani, de jobb dolog a hibás TCP-k letiltása, mint a komplett chip eldobása. Az nV választotta ezt az utat. Ha a DX10-et komolyan kihasználnák akkor jóval kisebb die mérettel kihozhatók lenének a GPU-k, mert ki lehetne használni az eddig szunnyadó ALU kapacítást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket #21938 üzenetére
Valamilyen szinten érthetőek a több GPU-s kártyák. Nagyon nem a DX10 elveit követjük fejlesztésben, így alapvetően ugrik az előre betervezett ütemterv és elképzelés. Az AMD most nem fog kockáztatni, alapvetően csak a gyártástechnológia minél jobb hatásfokára hajt, és az idő is nekik dolgozik.
A GT200 elég problémás eset lesz, hiába a 65nm-es technológiával felgyülemlett tapasztalat, 600mm^2-es die még a világ legjobb félvezetőgyártóján is kifoghat. Minden a TSMC-n múlik, gyors lesz a chip az nem kérdés, de a gyártási költségek a selejtarányból komoly mértékben megnőhetnek.
Az Intel is hasonló cipőben jár a Wolfdale-lel, annak a magnak is marha nagy jelenleg a selejtaránya, viszont rohadt olcsó gyártani így hosszútávon jó döntés volt a 45nm. -
keIdor
titán
válasz
rocket #21936 üzenetére
Szerintem is hülyeség... mégnagyobb az Asus 3850 Trinity-je, de igazad van, ilyen kártyákkal lehet a legjobban kiüríteni a raktárakat...
Nekem viszont nem szimpik még ezek a Dupla/Multi GPU-s megoldások... maradok még a Single GPU-nál... majd ha már egy tokban lesznek akkor ok.
-
katt777
félisten
válasz
rocket #21679 üzenetére
Hát nálam nem, és számomra ez a mérvadó. A 8.3-as driverről már nem is szólva a 95%-os teljesítmény-csökkenéssel. Mondjuk nem nagyon látom azokat a játékokat, amelyeknél nálam nem működik, nyilván nem véletlenül. Ha bizonyos Intel lapokban bizonyos játékokkal normálisan műxik is, az engem nem vigasztal, mert tény, hogy az én konfigomban az általam használt játékokkal szar az egész. Erre mondtam, hogy attól, hogy bizonyos kiválogatott hardveren és játékokkal OK (azaz aki csak ezekkel játszik, annak megérheti), még nem lesz működőképes az egész, azaz általánosságban egy gyorsabb, 1 GPU-s kártyával sokkal többet nyerhetünk. Aztán vagy figyelembe veszi ezt valaki CF vásárlásnál, vagy nem, részemről még elfogult is voltam ATI és CF irányában, tehát még az nV-pártiságot sem lehet rám fogni.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
rocket #14590 üzenetére
Abban igazad van hogy ott a 3870-is egészen jól szerepel mondjuk 1280x1024-ben bizonyos játékoknál,de az X2-ben az a jó hogy szinte az összes gamesel jól tudsz így játszani,(kivétel tudjuk hogy mi és még egy,két társa)azok kivételek és ha 2x ilyen erős lenne akkor sem tudnál vele így játszani sajna.
De a többi játékkal simán nyomulhatsz akár 1600x1200 8xAA 16xAF mellett,ilyen már régen volt ATiéknál. -
Kris87
aktív tag
-
ulveczkii
tag
Én csak azt nem értem hogy hogy férnek el a memóriák az alaplapan ha a dimmek már a PCIe meghoszabbított vonalára egyből merőlegesen kezdődnek is
Attól a nyagy bordátol szerintem nem férnek elegyébként valaki tud nekem mondani fordulatszámot mondani 3870 referencia hűtőről?
mindenki azt mondja hogy csendes csendes nade mennyire?
terheletlenűl remélem nem forog többet 1500-1700nál -
Def26
félisten
Anno (2 hete) arról beszéltünk, hogy mekkora pofánvágás lesz majd az NV -nek, hogy az ATI beteríti a HD 3800 sorozatával a piacot. Ugye, az Nvidia meg nem tudja kielégíteni a hiányt 8800GT -ből. Hát itt most érdekes helyzet alakult ki. A nagy fröccs elmaradt, ATI -nak ezt is sikerült elbasznia
és a 8800GT-k ára tovább emelkedik.
-
Komplikato
veterán
Itthon karácsonykor felmennek az árak és úgy maradnak március elejéig, de legalább semmit se kapni január-februárban. Idióta itthoni szokás, ez van.
Egyszer jöjjek rá, hogy a magyar boltok mitől olyan drágák? Egy német boltos ad normális bért a melósainak, legalább részben be vannak jelentve rendesen, fizeti a magasabb rezsiket, kisebb haszonkulccsal dolgozik, és még is meg él. Most már a vámra se lehet fogni, a 12 vs 20% Áfa difit meg kitárgyaltuk, hogy annak többszöröse a difi. Lehet itthoni nagykerek ilyen 1-5db endeléseket csinálnak? Passz.
-
Frenk
aktív tag
Ez mind jó csak a 3870 kicsit drága. A 3850-es ezért érdekesebb egy kicsit, de csak akkor ha ténylegesen nagyobb a teljesítménykülönbség.
Van e új hír az agp-s 3800-as szériával kapcsolatban. A legutóbbi az volt,hogy a fenti széria agp-s verzióval is megjelenik.
Külföldi online megrendelés esetén nem lehet gazdaságosabban kijönni a vásárlással? -
leviske
veterán
Ezzel a ténnyel sajnos már én is szembesültem.
Majd meglátom mennyi lesz a Sapphire, vagy hogy eleve mennyi lesz az országba 70-esből mikor akarom venni és akkor vagy Sapphire, vagy Diamond.
Amugy azért van a (próbálok) odaírva.
Rolcsi20: több kártya esetén nem kell VÁM-ot fizetni?
jani1973: G80 GTS-nek ott van a HD2900XT/PRO ellenfélnek, nem értem miért akarnának egy új szériával is egy régit ütlegelni, főként, hogy kb olyan gyors a HD3870, mint az XT.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Komplikato
veterán
fLeSs:
Mi a kártyák teszteléséhez ilyen drivereket kaptunk:sample_vista32-64_8-43-1-071028a-055060E.exe
sample_xp32-64_8-43-1-071028a-055275E.exeHa ez mond vkinek vmit, nemtom a legionhw miért Catalyst 7.9-cel tesztelt.
A Catalyst 7.10 drivernek 8.421-070928a-053250C-ATI a verziószáma. -
tuctuc
aktív tag
Pont ugyanezt akartam én is mondani:
"- Gigabyte Radeon HD 2900XT (512MB) ATI Catalyst 7.10
- ASUS Radeon HD 3870 (512MB) ATI Catalyst 7.9"Nem indult el a 7.10-zel? Nem értem. Igazából a 7.11 kellene, de hogy 2-vel régebbi...
Mindettől függetlenül azért az már biztos, hogy nem eszi meg a 8800gt-t, már csak a magyar ára érdekel, ha az jó, veszek.+Lemaradt az AA és AF teljesítmény, az nem derült ki a tesztből.
-
Komplikato
veterán
Láttam egy hivatalos AMD-s diagramott ill. táblázatot, azt értem, hogy IDLE-ben miért olyan kicsi a fogyasztásuk, de volt olyasmi a táblázat közepén, hogy kisebb VGA igényű játékok (?) esetén 60W körül eszik csak. Na azt miként dönti el a kártya és driver, hogy minek kell kisebb VGA igény? És mitől fogyaszt fele annyit? Lekapcsol 2 blokkot a négyből vagy mi?
-
EQMontoya
veterán
gyanitom, acélból (nem, nem a fémre gondolok
) vannak rajta, hogy igy nem kell akkora erő végigtolni a kártyán a levegőt, tehát elég egy halkabb venti is... (gyanitom, a hátrébb beviszó venti miatt a kopoltyúknák amúgy is szivóhatás keletkezik valamennyire a kártyából kifelé.
-
Komplikato
veterán
Mondjuk ha jól tippelek és R700 és negáltjai lesznek a HD4000 széria, akkor az R680-as kártya inkább lesz HD3890-es mint 3870 X2.
SZerk.: Közben rájöttem hülyeséget írok, egy Hd3870 nyilván egy dupla GPU-s bigyó lenne, egy R680 meg egybe van tokozva, ergo nem lenne akkora monstrum, mint pl. a Gemini 1, 2 és 3.
-
Dare2Live
félisten
raktaron egy db sincs és jo ideig nem is lesz. Hétfön bentvoltam egy Pécsi kiskernél ahol online lattak amikor xy nagyker kapott/felrakott 150db 8800GTt a listájára. mire kitalálták, hogy 10et foglalnak (kb2perc) már egyet se tudtak lefoglalni, mind elkelt.
konkrét árat is tudok mondani ha nem lettek volna hulyek akkor én brutto 56K ért tudtam volna onnan 8800GTt.
7600GT uigy indult elso 2-3hétben hiánycikk aztán mint már korábban irtam nov végére lesz böven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest